HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 30 svi 2026, 21:42.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 221 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Hrvatski entitet u Bosni - ZA ili PROTIV?!
PostPostano: 17 lip 2009, 11:53 

Mar-kan je napisao/la:
Pročitao sam negdje da BP kompanija pravi strategije od 150 godina ! NE vjerujem da je MZ , tj. lobiji , baš toliko naivni , nekako slažu mozaik po ex Yu....ili se meni tako čini.
Možda , kažem možda , su čekali da se svi ti "prirodni" procesi završe i da stave točku na i.

I ja sam sklon vjerovati tome. Mada, isto tako vjerujem da ima raznih isteresa i lobija. Koji će prevladati, vidjet ćemo. Uostalom, to je i jedini način da na Balkanu zavlada kakav-takav mir. Sjećam se one analize i karte koju je stavio ja mislim Robbie na forum.hr-u koja pokazuje etničko homogeniziranje u BiH. Kad se taj proces oblikuje do kraja iluzorno je očekivati da više išta može održati BiH na životu. Postojao treći entitet ili ne taj proces traje već dugo i nastavlja se i dalje.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2009, 12:50 

Eto , k'o da smo virili:

Silajdžić: Prijeti etnička podjela BiH!

SARAJEVO - Predsjednik Stranke za BiH Haris Silajdžić izjavio je kako je posljednjih mjeseci u našoj zemlji na sceni politički procesi kojima se revitalizira projekt definitivne etničke podjele države BiH.
Bošnjački član Predsjedništva BiH smatra da se ovaj projekt ostvaruje strategijom zasnovanom na realizaciji dva ključna cilja, a to su stvaranje labave državne zajednice kroz entitetsku podjelu državne imovine, te žurno zatvaranje OHR-a.
U svrhu realizacije ovih ciljeva poslužio je Prudski sporazum, kaže Silajdžić. Stranka za BiH, stoga, odbacuje rješenja postignuta kroz političke dogovore čiji format ne priliči modernim demokratskim principima jer se već izvjesno vrijeme vode tajno, mimo institucija države, mimo javnosti i uz sudjelovanje pojedinih političkih stranaka i lidera. I Ustav BiH se dogovara tajno, kaže Sijaldžić.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2009, 13:18 

Ceha je napisao/la:
Kina je napisao/la:

:?

Teško da bi to prošlo.

To su maksimalistički zahtjevi.

Pogotovo Vareš i Jajce.

A nije mi ni jasno zašto bi se mijenjao teritorij sa RS kada bi dogovor o trećem entitetu trebao biti isključivo sa Bošnjacima?
A tu predpostavljam da će biti više davanja u zamjenu za pristanak nego teritorijalnih traženja.

Meni se čini da može doći do trećeg entiteta ali da će on biti znatno manji od ovakvih predviđanja.

Sa druge strane možda griješim.

Zašto Jajce? Grad je oslobodio HVO, a nakon Daytona je bio pod Hrv.vojnom kontrolom. Sam je grad i općina su bili miješani prije rata, ali ako se uključe Dobretići koje su Srbi otcjepili jer je u njima bilo 100% Hrvati i pripojili Skender Vakufu/Kneževu onda je nadmoćna hrv. većina.
I dio Vareša (Daštansko) je držao HVO nakon Daytona.

Isto što ti je već odgovoreno ima smisla. Bošnjacima bi trebao biti u interesu što veći diskontinuitet a ne lako odvojivi blok.
A ne vidim kako možete tražiti dio Mostara, a ne primjenjivati isto za prijeratne hrv kvartove u Zenici, Tuzli ili Sarajevu.

Osim toga, ekonomski gledano to se sve prazni, iseljavaju ljudi osim Hrvata izgleda da na tim područjima neće biti niti Bošnjaka. Oteto-prokleto.

Maksimalno (i nerealno) bi bilo da tražimo u entitet
cijelu srednju bosnu,
Žepče,
Usoru,
cijeli Vareš (prijeratnu općinu),
dijelove Kaknja (K.Sutjeska i neka prigradska hrv naselja),
neka hrv sela s juga Zenice,
hrv sela okolo Tuzle,
sve tri hercegovačke županije,
Stup i ostale hrv kvartove Sarajeva,
dio posavine koji su Srbi zauzeli tako da im presječemo koridor,
spojimo se sa Usorom (a i grad Doboj bi tu dobro sjeo),
distrikt Brčko,
Ivanjsku (hrvatska prijeratna sela i ukinuta općina sjeverno od Banja Luke), Ljubiju (hrv. sela i ukinuta općina na zapadu Prijedora i Sanskog Mosta), Kotor Varoš (sjeverna polovica općine),
te još neke prepravke oko Stocca (župa Križ),
Ravnog (ima par naselja na sj. općine koja su imala hrv prijeratnu većinu, bila dio hrv. općine prije nego je ista ukinuta),
Majdan i još par sela iz općine Mrkonjić
kao i sada srpsku općinu Jezero gdje se nalazi Sokol Grad hercega Hrvoja i koja je nastala odvajanjem iz Jajca,
tkz kupres rs,
te par sela s granice Istočnog Drvara,
Petrovca,
Šipova i
Skender Vakufa/Kneževa da to malo bolje izgleda :-zubati

To ti je maksimum. Banovina +dodaci. S obzirom koliko nas trenutno u BiH ima. Da je drugačije stanje i Trebinje (kao i Ljubinje) bi se lijepo uklopilo u cjelinu. Zaleđe Dubrovnika.
E da, zaboravio sam na ona 3 sela jugozapadno od Bihaća na Plješivici koja su do 45 bila dio Hrvatske.
Primam dopune, ako sam još nešto zaboravio :-kava

Ja bih tebe odmah u naš pregovarački tim. Još ako imaš blefersku facu i ako često igraš poker, ma nemaju Suljo Tihi i Dodo nikakve šanse :-top2 :-hrvatinic

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 17 lip 2009, 14:54 

RajvoSa je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Zašto Jajce? Grad je oslobodio HVO, a nakon Daytona je bio pod Hrv.vojnom kontrolom. Sam je grad i općina su bili miješani prije rata, ali ako se uključe Dobretići koje su Srbi otcjepili jer je u njima bilo 100% Hrvati i pripojili Skender Vakufu/Kneževu onda je nadmoćna hrv. većina.

Isto što ti je već odgovoreno ima smisla. Bošnjacima bi trebao biti u interesu što veći diskontinuitet a ne lako odvojivi blok.
A ne vidim kako možete tražiti dio Mostara, a ne primjenjivati isto za prijeratne hrv kvartove u Zenici, Tuzli ili Sarajevu.

Osim toga, ekonomski gledano to se sve prazni, iseljavaju ljudi osim Hrvata izgleda da na tim područjima neće biti niti Bošnjaka. Oteto-prokleto.

cijelu srednju bosnu,
Žepče,
Usoru,
hrv sela okolo Tuzle,
distrikt Brčko,
Ivanjsku (hrvatska prijeratna sela i ukinuta općina sjeverno od Banja Luke), Ljubiju (hrv. sela i ukinuta općina na zapadu Prijedora i Sanskog Mosta), Kotor Varoš (sjeverna polovica općine),
Ravnog (ima par naselja na sj. općine koja su imala hrv prijeratnu većinu, bila dio hrv. općine prije nego je ista ukinuta),
kao i sada srpsku općinu Jezero gdje se nalazi Sokol Grad hercega Hrvoja i koja je nastala odvajanjem iz Jajca,
tkz kupres rs,
Petrovca,
Šipova i

To ti je maksimum. Banovina +dodaci. S obzirom koliko nas trenutno u BiH ima. Da je drugačije stanje i Trebinje (kao i Ljubinje) bi se lijepo uklopilo u cjelinu. Zaleđe Dubrovnika.
E da, zaboravio sam na ona 3 sela jugozapadno od Bihaća na Plješivici koja su do 45 bila dio Hrvatske.

Ja bih tebe odmah u naš pregovarački tim. Još ako imaš blefersku facu i ako često igraš poker, ma nemaju Suljo Tihi i Dodo nikakve šanse :-top2 :-hrvatinic

tenks :)

Vrh

PostPostano: 17 lip 2009, 15:20 

Pessimus dux je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

cijelu srednju bosnu,
Žepče,
Usoru,
hrv sela okolo Tuzle,
distrikt Brčko,
tkz kupres rs,
Petrovca,
Šipova i

Tako nekako otprilike bi izgledali maksimalistički zahtjevi. :-top2
Inače, ako dajete već neke prijedloge, potrudite se da budu iscrtani na karti BIH s naseljima, zanemarimo općinske granice, one su formirane u Jugoslaviji tako da nam idu na štetu.

Ma manje više to sve možeš naći na wikipediji.
[url]http://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvati_u_BiH_1991.[[/url]
karta banovine ti je tu http://hr.wikipedia.org/wiki/Datoteka:Banovinas_in_BiH.GIF
karta hrv područja 91 tu
http://hr.wikipedia.org/wiki/Datoteka:BiHCroats1991.gif
a Herceg Bosne tu
http://hr.wikipedia.org/wiki/Datoteka:HB.GIF
Kada to sve skombiniraš (možda i malo podebljaš:) dobiješ ovo :)
http://img41.imageshack.us/my.php?image=maksimalizams.png

To je (nerealni) maksimum. Karta obuhvaća sve hrvatske etničke teritorije, sve teritorije koji su sada u našim županijama (ne i sve koje smo osvojili i vratili u ratu, tipa Mrkonjić/Matjaševo), kao i teritorije Banovine koji su povijesno najduže bili dio hrvatske države.
Da se ovo sve poveže dobilo bi se super entitet sa djelovima hrvatskim Sarajeva, Banja Luke, Tuzle i Zenice što trenutno nije realno, ali svejedno se da iskoristiti u pregovorima za jačanje trenutnih pozicija.
Nema smisla pregovarati oko podjela Mostara, nego se treba žaliti zašto se Sarajevo ne dijeli >:) ili zašto nije distrikt.
Ne pregovara se da se odmah odustane od svega. Treba tražiti što više, više će nam ostati....

Vrh

PostPostano: 17 lip 2009, 15:39 

Zapadni_Mostar je napisao/la:
Baš jučer malo pročitah iz Bobovca, lista vareških Hrvata, neki broj iz '96. da je Daytonskim sporazumom bilo zajamčeno osnivanje novih općina u Federaciji, čemu su se Hrvati Daštanskog nadali. No, Hrvati su u samo malom broju slučajeva uspjeli u tome - Usora, Dobretići i Domaljevac-Šamac. Iako je tada Federacija BiH bila kako-tako ravnopravna, to je možda prvi hrvatski neuspjeh u njoj i prvo bošnjačko nadjačavanje Hrvata.

Evo, koje su još nove općine trebale nastati:

-Enklava Daštansko-Vareš je trebala postati nova općina.
-Zapadni dio općine Jablanica sa sjedištem u selu Doljani je trebala postati nova općina.
-Jugoistočni dio općine Travnik (poznatiji pod nazivom Hrvatska općina Travnik) sa sjedištem u Novoj Biloj je trebala postati općina.
-Istočni dio općine Fojnica se vjerovatno trebao priključiti općini Kreševo ili općini Kiseljak.

Hrvatske općine koje su postojale, ali su ujedinjene sa bošnjačkim/srpskim u jedinstvene općine:

-Na saboru Hrvata cijele brčanske općine 15. listopada 1994. godine utemeljena je hrvatska općina Ravne – Brčko. Dakle, ta općina je kasnije ujedinjena sa bošnjačkom, a poslije i srpskom u Distrikt Brčko.
-Općina Uskoplje (južni dio današnje općine G.Vakuf-Uskoplje) se priključila bošnjačkoj općini Gornji Vakuf te je nastala općina Gornji Vakuf-Uskoplje.
-Tri hrvatske općine u Mostaru: Mostar-Zapad, Mostar-Jugozapad i Mostar-Jug su ujedinjene u zajednicu hrvatskih općina Mostar (začetnik Mijo Brajković, bivši direktor Aluminija, u to vrijeme gradonačelnik Mostar) da bi na kraju Novim statutom Grada Mostara od 2004. godine te općine ušle u Grad Mostar, definiran kao jedinstvenu gradsku cjelinu bez podjele na općine koje su do tada postojale.

Inače, sve navedene općine koje su postojale i koje su trebale nastati su bile pod 100 % kontrolom Hrvatskog vijeća obrane i prava je šteta što navedene općine nisu nastale jer danas bilo znatno lakše ih uvesti u hrvatsku federalnu jedinicu.

Evo Mostarac, stavio sam ovo na kartu
http://img41.imageshack.us/my.php?image=49917963.png
Zaboravio si predložene općine Soli i Stup. Također kod Brčkog je osim Ravne-Brčko (to je ovaj zapadni dio) trebao biti i istočni hrvatski dio (Donje Ravne) ustrojen kao općina.
Granice općine Žepče su se promjenile tako da su neka hrv sela ispala (sj od Novog Šeera), a ušla muslimanska (jug današnje općine)
Granice Doljana su bile granice fronte.
Uskoplja također.
Za Fojnicu i Novu Bilu nisam siguran.
Travnik je trebao biti podijeljen na 6 općina isto kao i mostar (washingtonski sporazum) i isto je trebao imati poseban način izbora gradonačelnika. Također imaš poseban odijeljak Owen-Stoltenbergova plana koji govori o tome da se na jugu Travnika što više hrv. naselja treba uključiti u hrv entitet (iako je predviđeno da sam grad ostane muslimanski). Ja sam nacrtao liniju fronte, no hrv. općina Travnik se trebala prostirati dosta sjevernije (da je ostvaren model 3 hrv općine 3 musl. trebala bi onda imati i pola teritorija današnje općine Travnik.
Fojnica je isto priča za sebe, na ulazu u grad HVO, stari samostan, 1991 na izborima pobijedio HDZ, u gradskoj mjesnoj zajednici (grad i prigradska naselja) Hrvati većina...
A i Morillon je Fojnicu proglasio otvorenim gradom 3 dana prije nego što su je muslimani zauzeli (jer je zap. HVOa, lik se zvao Tuka odbio zauzeti okolna brda oko grada).
Postoji cijeli niz sporazuma koji se sustavno kršio na štetu Hrvata (ali to znaš i sam).
Bit će naše ono za što se izborimo :-hrvatinic

Vrh

PostPostano: 17 lip 2009, 16:05 

Šta nisi siguran za Novu Bilu ? To je 100 % hrvatski kraj sada

Vrh

PostPostano: 17 lip 2009, 17:34 

Ceha je napisao/la:
Zaboravio si predložene općine Soli i Stup. Također kod Brčkog je osim Ravne-Brčko (to je ovaj zapadni dio) trebao biti i istočni hrvatski dio (Donje Ravne) ustrojen kao općina.
Granice općine Žepče su se promjenile tako da su neka hrv sela ispala (sj od Novog Šeera), a ušla muslimanska (jug današnje općine)
Uskoplja također.
Travnik je trebao biti podijeljen na 6 općina isto kao i mostar (washingtonski sporazum) i isto je trebao imati poseban način izbora gradonačelnika. Također imaš poseban odijeljak Owen-Stoltenbergova plana koji govori o tome da se na jugu Travnika što više hrv. naselja treba uključiti u hrv entitet (iako je predviđeno da sam grad ostane muslimanski). Ja sam nacrtao liniju fronte, no hrv. općina Travnik se trebala prostirati dosta sjevernije (da je ostvaren model 3 hrv općine 3 musl. trebala bi onda imati i pola teritorija današnje općine Travnik.
Fojnica je isto priča za sebe, na ulazu u grad HVO, stari samostan, 1991 na izborima pobijedio HDZ, u gradskoj mjesnoj zajednici (grad i prigradska naselja) Hrvati većina...
A i Morillon je Fojnicu proglasio otvorenim gradom 3 dana prije nego što su je muslimani zauzeli (jer je zap. HVOa, lik se zvao Tuka odbio zauzeti okolna brda oko grada).
Postoji cijeli niz sporazuma koji se sustavno kršio na štetu Hrvata (ali to znaš i sam).

Odlična karta.

Zanimljivo je to za Travnik, šteta što se ništa od toga nije provelo u djelo.

Ma u tom sukobu sa Bošnjacima ne samo u Fojnici nego svugdje drugdje bilo je svačega.

Slažem se, a treba izboriti teritorija što se više može izboriti!

:-basket :-hrvatinic

Vrh

PostPostano: 17 lip 2009, 19:05 

Kina je napisao/la:

:?

Teško da bi to prošlo.

To su maksimalistički zahtjevi.

Pogotovo Vareš i Jajce.

A nije mi ni jasno zašto bi se mijenjao teritorij sa RS kada bi dogovor o trećem entitetu trebao biti isključivo sa Bošnjacima?
A tu predpostavljam da će biti više davanja u zamjenu za pristanak nego teritorijalnih traženja.

Meni se čini da može doći do trećeg entiteta ali da će on biti znatno manji od ovakvih predviđanja.

Sa druge strane možda griješim.

Ne, to je po meni minimum, budući da se radi o kompaktnim teritorijima gdje su Hrvati većina. Sramota mi je da se netko toga odriče, em povijesno pripada Hrvatima, em etnički, em smo se za ta područja izborili u ratu (izuzev Vareš-Kraljeva Sutjeska). Nikakvi Bošnjaci/Muslimani tu ne mogu biti zapreka, pogotovo ukoliko iza takvoga zahtjeva stanu svi BH Hrvati i RH. Bošnjaci su najslabiji faktor u ovoj regiji, a Hrvati su, ukupno gledajući najsnažniji ekonomski (BIH Hrvati + RH) faktor, a jači su od Bošnjaka i utjecajem. To treba iskoristiti i svi trebaju stati iza jednog takvog prijedloga. Bošnjacima bi diskontinuitet ujedno i jamčio kako se radi o federalnoj jedinici koja nema namjeru otcjepljenja.
S RS bi se mijenjalo eventualno nakon formiranja takve jedinice i dogovora s Bošnjacima, čitaj malo bolje što pišem.

:D

Ma minimum minimuma.

Biće ovo kao u priči sa gavranom i lisicom.

Neozbiljno, blago rečeno.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2009, 20:06 

Za entitet naravno . Pa šta drugo nego entitet pobogu ? :-top

Inače novi sam ovdje , nema neke teme (ili ja ne znam) za predstavljanje , pa ću onda ovdje to napravit.
Rođen u Sarajevu , odrastao u Dubrovniku , trenutno u Zg još koji ispit do kraja faxa. :-top
Pozdrav sunarodnjacima u BIH i naravno 3.entitet nego šta drugo. :-hrvatinic

Vrh

PostPostano: 17 lip 2009, 21:44 

Kina je napisao/la:
Ne, to je po meni minimum, budući da se radi o kompaktnim teritorijima gdje su Hrvati većina. Sramota mi je da se netko toga odriče, em povijesno pripada Hrvatima, em etnički, em smo se za ta područja izborili u ratu (izuzev Vareš-Kraljeva Sutjeska). Nikakvi Bošnjaci/Muslimani tu ne mogu biti zapreka, pogotovo ukoliko iza takvoga zahtjeva stanu svi BH Hrvati i RH. Bošnjaci su najslabiji faktor u ovoj regiji, a Hrvati su, ukupno gledajući najsnažniji ekonomski (BIH Hrvati + RH) faktor, a jači su od Bošnjaka i utjecajem. To treba iskoristiti i svi trebaju stati iza jednog takvog prijedloga. Bošnjacima bi diskontinuitet ujedno i jamčio kako se radi o federalnoj jedinici koja nema namjeru otcjepljenja.
S RS bi se mijenjalo eventualno nakon formiranja takve jedinice i dogovora s Bošnjacima, čitaj malo bolje što pišem.

Ma minimum minimuma.

Baš i ne. Samo čekaj dok se otvore eu granice (valjda za 10ak godina:) za bošnjake pa da vidiš koliko će ih ovdje ostati. Samo mislim da će biti zbunjeni između švedske i turske ;)

Vrh

PostPostano: 17 lip 2009, 21:47 

Zapadni_Mostar je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Uskoplja također.

Odlična karta.

Zanimljivo je to za Travnik, šteta što se ništa od toga nije provelo u djelo.

Ma u tom sukobu sa Bošnjacima ne samo u Fojnici nego svugdje drugdje bilo je svačega.

Slažem se, a treba izboriti teritorija što se više može izboriti!

:-basket :-hrvatinic

Tenks :)
Ma, svega i svačega... Višnja Starešina u knjizi Laboratorij Balkan dobro opisuje neke stvari (druga dobra knjiga je Haaška formula).
Što više to bolje :)

Vrh

PostPostano: 17 lip 2009, 21:50 

Mar-kan je napisao/la:
Šta nisi siguran za Novu Bilu ? To je 100 % hrvatski kraj sada

Nova Bila je neupitno hrvatska (bila i bit će :) )
Ono za što nisam siguran su hrvatska naselja sjeverno od nje. Washingtonskim sporazumom ti je bila predviđena podjela Travnika na 6 općina, od kojih su 3 trebale biti hrvatske. To ti je pola današnje općine Travnik.
A prije toga ti je Owen Stoltenbergovim planom predviđeno da će u hrvatski entitet ući što više hrvatskih sela na jugu travničke općine...
Dakle granice hrv općine Travnik su upitne na toj karti...
Shvaćaš što želim reći ?

Vrh

PostPostano: 17 lip 2009, 21:54 

Ceha je napisao/la:
Kina je napisao/la:

Ma minimum minimuma.

Baš i ne. Samo čekaj dok se otvore eu granice (valjda za 10ak godina:) za bošnjake pa da vidiš koliko će ih ovdje ostati. Samo mislim da će biti zbunjeni između švedske i turske ;)

Zašto da ne?

Čišćenje nacionalnog korpusa.

Taman.

Vrh

PostPostano: 18 lip 2009, 07:15 

Ceha je napisao/la:
Ono za što nisam siguran su hrvatska naselja sjeverno od nje.

evo etničke karte srednje Bosne, nije sasvim precizna, no dovoljno da se vidi kakvo je sadašnje stanje, kod manjih mjesta koja su prikazana radi se o biračkim mjestima koja obuhvaćaju pored mjesta u kojem se nalaze i okolna mjesta koja spadaju po to biračko mjesto

http://img30.imageshack.us/img30/1046/sbz.png

Vrh

PostPostano: 18 lip 2009, 07:51 

Starfucker226 je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Ono za što nisam siguran su hrvatska naselja sjeverno od nje.

evo etničke karte srednje Bosne, nije sasvim precizna, no dovoljno da se vidi kakvo je sadašnje stanje, kod manjih mjesta koja su prikazana radi se o biračkim mjestima koja obuhvaćaju pored mjesta u kojem se nalaze i okolna mjesta koja spadaju po to biračko mjesto

Za Vitez recimo Kruščica je pola-pola , Vraniska je veći dio hr , Divjak uopće nema Muslimana , vjerovatno misle na Grbavicu , ali to su samo kuće unutar hrvatskog područja.

Novi Travnik - Rostovo je hrvatsko 100% , skoro sva zemlja je hrv.

Vrh

PostPostano: 18 lip 2009, 08:28 

Mar-kan je napisao/la:
Za Vitez recimo Kruščica je pola-pola , Vraniska je veći dio hr , Divjak uopće nema Muslimana , vjerovatno misle na Grbavicu , ali to su samo kuće unutar hrvatskog područja.

šteta što nije bilo više biračkih mjesta da karta može bit preciznija, ovako se ne može napravit procjena za svako naselje posebno, zato što su stavljali više manjih naselja pod jedno biračko mjesto, recimo područje pod biračkim mjestom Divjak ima dosta muslimana, iako ih u samom naselju Divjak uopće nema

Vrh

PostPostano: 18 lip 2009, 08:49 

Imao sam negdje te spiskove po najmanjim selima poslije izbora , tabele gdje se točno vidjelo tko je gdje glasovao i za koga.Sjećam se da je u jednom selu od 400 i kusur glasova za muslimanskog gradonačelnika stojao i 1 glas za hrvatskog. :-zubati

Vrh

PostPostano: 18 lip 2009, 09:08 

Mar-kan je napisao/la:
Imao sam negdje te spiskove po najmanjim selima poslije izbora , tabele gdje se točno vidjelo tko je gdje glasovao i za koga.

to je prava stvar, sa takvim podacima se može napravit fina karta baš po naseljima

Citat:
Sjećam se da je u jednom selu od 400 i kusur glasova za muslimanskog gradonačelnika stojao i 1 glas za hrvatskog. :-zubati

glasovao naš špijun koji promatra šta se dešava u selu :)

Vrh

PostPostano: 18 lip 2009, 09:25 

Mar-kan je napisao/la:
Starfucker226 je napisao/la:

Vidim na ovoj karti da su naselja onako kako ih je netko držao, dakle hrvatska od N. Travnika do Busovače te južnio dio travničke općine. Onda tu prekid, pa po kiseljačkoj i kreševskoj općini većinom hrvatska naselja te istočni dio općine Fojnica. Dole u Uskoplju, onda u Jajce ... tri sela oko Bugojna, valjda je tu povratak bio dobar.

Vrh

PostPostano: 18 lip 2009, 09:43 

Kina je napisao/la:

Ma minimum minimuma.

Neozbiljno i sramotno je odricati se teritorija koji po svim čimbenicima i referencama realno pripadaju Hrvatima kao konstitutivnom narodu. :-kava

Vrh

PostPostano: 18 lip 2009, 10:14 

Kina je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Zašto da ne?

Čišćenje nacionalnog korpusa.

Taman.

Popola a ostatak će se sliti oko Sarajeva, Zenice i Tuzle (i Bihaća, ak se to računa:))?
Pa ne bi baš rekao da je čišćenje. Malo preekstremno, zar ne ? :-zubati

Vrh

PostPostano: 18 lip 2009, 10:32 

Kina je napisao/la:

Ma minimum minimuma.

Neozbiljno i sramotno je odricati se teritorija koji po svim čimbenicima i referencama realno pripadaju Hrvatima kao konstitutivnom narodu. :-kava

Upravo tako. A i muslimani su malo pohlepni. Dobili najveće gradove (Sarajevo, Tuzlu i Zenicu) i još se grebu za svako seoce i gradić.
Trebalo bi postaviti pitanje hrvatskog novca što je otišao u vrijeme postojanja federacije u Sarajevo (skupa s kamatama)!

Vrh

PostPostano: 18 lip 2009, 11:11 

Ceha je napisao/la:

Upravo tako. A i muslimani su malo pohlepni. Dobili najveće gradove (Sarajevo, Tuzlu i Zenicu) i još se grebu za svako seoce i gradić.
Trebalo bi postaviti pitanje hrvatskog novca što je otišao u vrijeme postojanja federacije u Sarajevo (skupa s kamatama)!

Slažem se, dovoljno je što smo se odrekli hrvatskih područja oko Bihaća, Prijedora, Banja Luke, Kotor Varoša, Sarajeva i Tuzle.

Vrh

PostPostano: 18 lip 2009, 11:21 

Ceha je napisao/la:

Tako i treba , da se grebe za svako seoce i naselje , a ne olako pustiti.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 221 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica, voldemort i 30 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: