HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 stu 2025, 17:40.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 136 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Iz koje perspektive treba promatrat hrvatske interese?
1.) Hrvata ukupno; 44%  44%  [ 19 ]
2.) Hrvata RH; 0%  0%  [ 0 ]
3.) Hrvata BiH; 30%  30%  [ 13 ]
4.) Hrvata koje obuhvaća Banovina; 5%  5%  [ 2 ]
5.) Hrvata koji se nalaze na području koje je bilo pod kontrolom HVO-a u zadnjem ratu; 2%  2%  [ 1 ]
6.) Hrvata Hercegovine, Završja; 7%  7%  [ 3 ]
7.) Kombinirano (navesti zašto); 12%  12%  [ 5 ]
Ukupno glasova : 43
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Hrvatski interesi, što su?
PostPostano: 27 ožu 2012, 11:19 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Đipalo Junuz je napisao/la:
Nije to neki problem, na pitanje "Hrvatski interesi, Što su?" jednostavno odgovoriš
Treći entitet ! :herceg_bosna

To je za drugu temu: Što je za vas Treći?

Inače, dotaknuli smo ga se kad sam spomenuo HBŽ iliti Kanton 10. :D

Ne bih uvlačio još jednu frazu koja je široka. Dovoljna je i ova.

Samo ću reći kako danas slušam kukanje za Eronetom i još nekim tvrtkama koje su bile u hrvatskim apsolutnim rukama. Iskreno, mislim da naše vodstvo najviše žali za tim. :D

No, možemo mi imat trećinu resursa svih Federacije a ne puno manji postotak države, samo se za to treba izborit, a to je više od onoga što je bilo nekad.

Kažeš: Hrvatski interes je Treći!

Kako je to jednostavno, i osvojiš izbore, a u biti ništa nisi rekao, a još manje učinio išta po tom pitanju jako puno vremena.

Treći je i sinonim za jednakopravnost, i prije mog dolaska ovdje je tako definirano, a jednakopravnost je bitnija stvar, i šira, od Trećeg. Trenutno više moguća. :D

S kim ti to vidiš od Bošnjačkih političara suradnju na tom nivou svijesti? :001_huh

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2012, 11:20 

Glazbenik je napisao/la:
Btw, nitko se nije potrudio pobiti Junuzovu tezu da se ne isplati ostaviti cca. 20% Hrvata izvan Trećeg entiteta.

Da malo okrenemo priču :zubati

Je li se isplatilo ostaviti milion i nešto Hrvata izvan granica RH?

Je li zbog toga što BiH Hrvati, Hrvati Vojvodine, Crne Gore, Mađarske itd nisu ušli u sastav RH trebalo odustati od neovisnosti?

Ja mislim da nije, također mislim da je uspostava RH pozitivna i za ove Hrvate koji su ostali van nje jer sada imaju kakvu - takvu zaštitu.

Isto vrijedi za treći entitet, Hrvati koji ostanu van njega imaće zaštitu svoje braće koja su u njemu.

Položaj im se može samo popraviti uspostavom Trećeg, nikako pogoršati.

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2012, 11:24 

Glazbenik je napisao/la:
Btw, nitko se nije potrudio pobiti Junuzovu tezu da se ne isplati ostaviti cca. 20% Hrvata izvan Trećeg entiteta.

Slažem se :palacgore1

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2012, 11:58 

Glazbenik je napisao/la:

Je li zbog toga što BiH Hrvati, Hrvati Vojvodine, Crne Gore, Mađarske itd nisu ušli u sastav RH trebalo odustati od neovisnosti?

Ja mislim da nije, također mislim da je uspostava RH pozitivna i za ove Hrvate koji su ostali van nje jer sada imaju kakvu - takvu zaštitu.

Isto vrijedi za treći entitet, Hrvati koji ostanu van njega imaće zaštitu svoje braće koja su u njemu.

Prije svega, nije to moja teza, i dečki, ostavite se navijanja kod rasprave.

Ja sam naveo da se treba brinuti o 1000 ljudi koji bi ostali izvan jednako kao o 1000 ljudi koji su u.

Dakle, ako Hrvati troše na 1000 Hrvata u, toliko trebaju trošit i na 1000 Hrvata van, isto vrijedi i sa političkom borbom.

Izborna jedinica ne bi mogla obuhvatit sve sigurno, pa ni bilo koji vid etnoteritorijalnog rješenja.

Za razmišljanje: U vrijeme HRHB hrvatski prostori su ekonomski neusporedivo bolje stajali od onih pod ABiH kontrolom, te je to bio dodatni razlog zašto su svima bila usta puna Trećeg. Da li je danas tako ili se više isplati ekonomski ne ići na stvaranje entiteta?

Donacije, i inozemna pomoć, ulaganja su smanjila razliku, čak sad nisam siguran bi li nam se isplatilo imat Treći, čini mi se da bi veća korist mogla bit kontrolirati zajedničke resurse, bilo entitetske (u oba), bilo državne.

Glazbeniče, kako da dođemo do ove analize? Je li PDV dobar pokazatelj ili BDP-ovi, nešto treće?

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2012, 12:10 

Za razmišljanje: U vrijeme HRHB hrvatski prostori su ekonomski neusporedivo bolje stajali od onih pod ABiH kontrolom, te je to bio dodatni razlog zašto su svima bila usta puna Trećeg. Da li je danas tako ili se više isplati ekonomski ne ići na stvaranje entiteta?

Donacije, i inozemna pomoć, ulaganja su smanjila razliku, čak sad nisam siguran bi li nam se isplatilo imat Treći, čini mi se da bi veća korist mogla bit kontrolirati zajedničke resurse, bilo entitetske (u oba), bilo državne.

Glazbeniče, kako da dođemo do ove analize? Je li PDV dobar pokazatelj ili BDP-ovi, nešto treće?

Ne znam jesu li podatci o BDP-u dostupni na razinama nižima od županijske. Dapače, mislim da nisu, a BDP per capita je inače klasični pokazatelj razvijenosti.
Ako ne raspolažemo iznosima za općine, ne možemo provoditi ozbiljnije analize.

Da ne spominjem da zbog izostanak popisa ne raspolažemo niti sigurnim podatcima o broju stanovnika.

Po meni bi podatci o iznosima ubranog PDV-a na općinskoj razini bili dobar nadomjestak za podatke o BDP-u, za koje smatram da su nedostupni.

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2012, 12:31 

Prije svega, nije to moja teza, i dečki, ostavite se navijanja kod rasprave.

Ja sam naveo da se treba brinuti o 1000 ljudi koji bi ostali izvan jednako kao o 1000 ljudi koji su u.

Dakle, ako Hrvati troše na 1000 Hrvata u, toliko trebaju trošit i na 1000 Hrvata van, isto vrijedi i sa političkom borbom.

Izborna jedinica ne bi mogla obuhvatit sve sigurno, pa ni bilo koji vid etnoteritorijalnog rješenja.

:ucelo
Rođo ti si fašista :yes
Ja o Trećem govorim kao o multietničkoj Federalnoj jedinici sa hrvatskom većinom u kojoj bi i narodi koji nisu većinski ( Srbi, Muslimani, Sejdić, Finci itd ) bili zaštićeni Ustavom Trećeg i osigurana im proporciona zastupljenost u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti :smajl015
Sukladno tomu, Hrvati koji ostanu van Trećega bi u Srpskom entitetu i Tamnom vilajetu MORALI !!! imati osigurana sva ljudska i politička prava.

Jedino na taj način Jedna nam i jedina može opstati kao Država, što nam je svima interes.

Ja ne zagovaram nikakvu secesiju ili majorizaciju ostalih naroda, nego nudim virtualno rješenja da nam Najmilija konačno prodiše punim plućima :HercegBosanac :bih :zivili

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2012, 12:52 

Pa nije rodjak da sam protiv. Samo želim dobiti i dokaze za nešto prije implementacije. :D

Dakle, nije dovoljno reći Treći je hr. interes, treba to nečim i potkrijepit, a pogotovo dokazat da se to ne može dobiti i na druge načine.

Samo ponavljate: Treći, Treći kao mahniti. Ajde da vidim zašto Treći, ionako izgleda da ništa drugo zasad ne pada napamet.

Prepuštam mikrofon: Zašto Treći (uzmite u obzir HBŽ koji je mini Treći, i recite zašto je to rješenje)?

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2012, 13:31 

Pa nije rodjak da sam protiv. Samo želim dobiti i dokaze za nešto prije implementacije. :D

Dakle, nije dovoljno reći Treći je hr. interes, treba to nečim i potkrijepit, a pogotovo dokazat da se to ne može dobiti i na druge načine.

Samo ponavljate: Treći, Treći kao mahniti. Ajde da vidim zašto Treći, ionako izgleda da ništa drugo zasad ne pada napamet.

Prepuštam mikrofon: Zašto Treći (uzmite u obzir HBŽ koji je mini Treći, i recite zašto je to rješenje)?

Ti nijednom nisi potkrijepio, dokazao svojim pristupima, koje je TO rješenje na "drugi način".
Koji je to "drugi način", pojasni? Ne izvlači se!

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2012, 13:39 

Ukratko, zato što bi Treći osigurao puna prava Hrvatima unutar njega, kao i ostalim narodima i zato što bi treći osigurao zaštitu Hrvata koji ostanu van njega, kao i zaštitio ostale narode koji se zateknu u njemu. :herceg_bosna

E sad da jamim u obzi HBŽ :yes

Treći bi konačno osigurao da se u Hrvata Herceg-Bosne može razviti politički pluralizam, te da ovaj napaćeni Herceg-Bosanski puk konačno može izaći na izbore i glasati bez stresa da će ukoliko bude rasuo glasove biti majoriziran :thumbup1

Složićeš se rođo, da je trenutna pat pozicija u HBŽ upravo posljedica majorizacije Hrvata na federalnoj razini i da je zato došlo do blokovske podjele i rovovske borbe među suprotstavljenim blokovima.

Nekako su svi u toj priči zaboravili na narod HBŽ koji ih je birao i ratuju među sobom za " više " interese.

I konačni i neoborivi argument koji ide u prilog uspostavi Trećeg, ljubi ga Đipalo :winkiss

U Trećem bi nas pljačkali naši legitimni predstavnici koje smo mi izabrali a ne neki janjičari i komunisti koje nam nameće Sarajevo :thumbup

Sve što mogu reći, je DA, ZA TREĆI :HercegBosanac

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2012, 13:42 

Ukratko, zato što bi Treći osigurao puna prava Hrvatima unutar njega, kao i ostalim narodima i zato što bi treći osigurao zaštitu Hrvata koji ostanu van njega, kao i zaštitio ostale narode koji se zateknu u njemu. :herceg_bosna

Treći bi konačno osigurao da se u Hrvata Herceg-Bosne može razviti politički pluralizam, te da ovaj napaćeni Herceg-Bosanski puk konačno može izaći na izbore i glasati bez stresa da će ukoliko bude rasuo glasove biti majoriziran :thumbup1

Složićeš se rođo, da je trenutna pat pozicija u HBŽ upravo posljedica majorizacije Hrvata na federalnoj razini i da je zato došlo do blokovske podjele i rovovske borbe među suprotstavljenim blokovima.

Nekako su svi u toj priči zaboravili na narod HBŽ koji ih je birao i ratuju među sobom za " više " interese.

I konačni i neoborivi argument koji ide u prilog uspostavi Trećeg, ljubi ga Đipalo :winkiss

U Trećem bi nas pljačkali naši legitimni predstavnici koje smo mi izabrali a ne neki janjičari i komunisti koje nam nameće Sarajevo :thumbup

Plaćam piće. :smajl010

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2012, 13:55 

Crvena Sonja je napisao/la:
Plaćam piće. :smajl010

Prihvaćeno, pošto zagovaram treći (mirogojček) druga dva plaćam ja :zivili

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2012, 13:57 

sami o svom brasnu. kad do sada nismo mogli sa hrvatskom, bolje da ne idemo poslje.

mislim da kad bi poceli malo vise vjerovat u sebe, izgradili bi 3 da bude ko babilonski viseci vrtovi, bogat i marljiv entitet.

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2012, 13:58 

Čime su to Srbi u Federaciji zaštićeni, ili Bošnjaci i Hrvati u Srpskoj, ne formalno nego stvarno?

Što se tiče prava Hrvata, još nismo došli do zaključka na koji način se ta prava najbolje štite. Polako.

Citat:

Pluralizam se postiže već i izbornom jedinicom.

Citat:

Nije posljedica samo toga, mi smo imali trvenja unutar HDZ-a, pa između HDZ-ova, pa postavljanje šupljaka i prije Platforme. Da, da, zaborave malo na narod. Ti koji zaborave mi ne trebaju, svejedno mi je jesu li Bošnjaci ili Hrvati, da je HBŽ najrazvijenije područje u BiH, iz kojeg niko ne iseljava, da, rekao bih kako nema kontraargumenata Trećem.

Citat:

O.K. mada legitimne predstavnike možemo izabrat i na drugi način (vidi gore - izborna) kao i riješit se nametanja. No, je li nam lakše ako pljačku kontrolira SIPA ili neka unutarentitetska institucija pod nadzorom onih koji pljačkaju.

Citat:

Još uvijek nisam protiv, makni tu zastavu da ne skrećeš pozornost s bitnijih stvari. Može još koji dokazić? :D

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2012, 14:07 

Nije posljedica samo toga, mi smo imali trvenja unutar HDZ-a, pa između HDZ-ova, pa postavljanje šupljaka i prije Platforme. Da, da, zaborave malo na narod. Ti koji zaborave mi ne trebaju, svejedno mi je jesu li Bošnjaci ili Hrvati, da je HBŽ najrazvijenije područje u BiH, iz kojeg niko ne iseljava, da, rekao bih kako nema kontraargumenata Trećem.

HBŽ je oduvijek pasivan kraj, a uz to i demografski devastiran bilo do rata ili za rata.

Nisam baš siguran da se ekonomske performanse HBŽ mogu/smiju koristiti kao argument za ili protiv Trećeg.

HBŽ se može analizirati kroz rješenja koja nudi za Hrvate (i sve ostale) u odnosu na rješenja koja nude za Hrvate (i sve ostale) npr. Tuzlanski kanton ili ŽSB.

U takvoj usporedbi HBŽ je bliži poželjnom rješenju.

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2012, 14:48 

@ rodijak
Citat:
Čime su to Srbi u Federaciji zaštićeni, ili Bošnjaci i Hrvati u Srpskoj, ne formalno nego stvarno?

Pa normalno da niko nigdje nije zaštićen zato što postoje samo dva entiteta a BiH je država 3 konstitutivna naroda, primjećuješ li nesrazmjer između tri i dva? :confused1
Da ne govorimo da su oba entiteta nastala genocidom nad Herceg-Bosancima, po Biskupskoj konferenciji iz RS-a je protjerano oko 170 000 Hrvata katolika a iz Federacije oko 200 000.
Ako lažu pratri lažem i ja.
Znači, uspostavom Trećeg bi se ublažile posljedice genocida, s tim da mi ne bi radili genocid nad ostalim narodima, ipak smo mi narod koji ima svoju povijest i kulturu. :yes

Citat:
Što se tiče prava Hrvata, još nismo došli do zaključka na koji način se ta prava najbolje štite. Polako.

Protupitanje, jesu li prava Hrvata u ovakvom ustroju zaštićena? Ja mislim da nisu i da trenutačni ustroj Hrvatima BiH ništa ne valja, a što ne valja treba mijenjati. :palacgore1

Citat:
Pluralizam se postiže već i izbornom jedinicom.

Šta je RS ili Federacija nego izborna jedinica? Nema između Federacije i RS-a graničnih prijelaza. Entiteti i nisu ništa nego izborne jedinice sa izvršnom i zakonodavnom vlasti koja se bira u rečenim izbornim jedinicama

Citat:

Ako ti je iseljavanje kontraargument Trećem reci mi molim te samo jedan grad ili selo iz koga mladi ljudi ne iseljavaju. Da ti pomognem, nema ga. Znači argument ti nije ni za šta :zubati

Citat:
O.K. mada legitimne predstavnike možemo izabrat i na drugi način (vidi gore - izborna) kao i riješit se nametanja. No, je li nam lakše ako pljačku kontrolira SIPA ili neka unutarentitetska institucija pod nadzorom onih koji pljačkaju.

Najjednostavniji način rješavanja problema je uspostava Trećeg entiteta, al kako ti voliš komplicirat …. :wink

Citat:
Još uvijek nisam protiv, makni tu zastavu da ne skrećeš pozornost s bitnijih stvari. Može još koji dokazić?

Dokaza sam ti iznio sasvim dovoljno a što se zastave tiče evo jedna mala anegdotica

Dođe hercegovac ginekologu na pregled, priđe mu, izvadi čuku ( da ent shvati šta je čuka i da ne označava samo vršak brda ) i stavi mu na stol.
Doktor, gleda, gleda pa upita
- šta mu je ?
- Nije mu ništa al lipo ga vidit, odgovori „naš“
- Tako i sa zastavom, lipo je vidit, sve mi nešto toplo oko srca dođe
:herceg_bosna
Lipo je vidit :smajl007

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2012, 14:52 

@Glazbenik

Pa, mislio sam još malo se zezat s Trećim, fali mi ekonomija. :D

Nakon toga prelazimo na kantone. Barem je takav plan. Pomalo.

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2012, 14:57 

@Glazbenik

Pa, mislio sam još malo se zezat s Trećim, fali mi ekonomija. :D

Nakon toga prelazimo na kantone. Barem je takav plan. Pomalo.

Nema problema, ima vremena.

Zgodan prikaz prihoda i rashoda svih županija te entiteta, jedini problem prestari i nekompletni podatci, razdoblje - I.-IX. 2009. => http://www.oma.uino.gov.ba/bilteni/Oma_Bilten_hr_52.pdf

Na str. 6:

Citat:
Raspodjela prihoda od neizravnih poreza općinama u FBiH
Počev od 2006. godine općinama pripada 8,42% prihoda sa Jedinstvenog računa UNO koji
pripadaju FBiH, nakon izdvojenih sredstava za financiranje vanjskog duga. Taj iznos se općinama
raspoređuje po koeficijentima raspodjele, koji se svake godine unaprijed izračunaju za svaku
pojedinu općinu i objave u „Uputstvu o određivanju udjela županija, jedinica lokalne samouprave i
nadležnih županijskih organa za ceste u prihodima od neizravnih poreza i načinu raspoređivanja
tih prihoda“.3

Koeficijenti raspodjele se računaju na osnovu formule koja je zasnovana na: broju
stanovnika (68%) i površini općine (5%), broju u učenika u osnovnom obrazovanju (20%) i razini
razvijenosti općine (7%). Formula sadrži i koeficijente za rashodovne potrebe općina čiji broj
stanovnika prijelazi 60.000, te za općine koje su odgovorne za materijalne troškove osnovnih
škola.

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2012, 15:00 

@ rodijak
Pa normalno da niko nigdje nije zaštićen zato što postoje samo dva entiteta a BiH je država 3 konstitutivna naroda, primjećuješ li nesrazmjer između tri i dva? :confused1
Da ne govorimo da su oba entiteta nastala genocidom nad Herceg-Bosancima, po Biskupskoj konferenciji iz RS-a je protjerano oko 170 000 Hrvata katolika a iz Federacije oko 200 000.
Ako lažu pratri lažem i ja.
Znači, uspostavom Trećeg bi se ublažile posljedice genocida, s tim da mi ne bi radili genocid nad ostalim narodima, ipak smo mi narod koji ima svoju povijest i kulturu. :yes

Složio bih se da ne vidim i druga rješenja. No, ima ih a ne sviđa mi se da ne postoji ama baš nikakva zaštita osim one:

Ako ti meni Hrvata, ja ću to tebi vratit na Bošnjaku u Trećem. To nije modus operandi kojem treba stremiti jer ide na štetu onih koji ima malo.

Citat:
Protupitanje, jesu li prava Hrvata u ovakvom ustroju zaštićena? Ja mislim da nisu i da trenutačni ustroj Hrvatima BiH ništa ne valja, a što ne valja treba mijenjati. :palacgore1

:zivili

Problem je samo što ga jedna priča nije dosad uspjela promijenit. Probat drugu?

Citat:
Šta je RS ili Federacija nego izborna jedinica? Nema između Federacije i RS-a graničnih prijelaza. Entiteti i nisu ništa nego izborne jedinice sa izvršnom i zakonodavnom vlasti koja se bira u rečenim izbornim jedinicama

Jesu, ali zašto to ne bi promijenili, Sejdić-Finci je idealna prilika za to.

Citat:
Ako ti je iseljavanje kontraargument Trećem reci mi molim te samo jedan grad ili selo iz koga mladi ljudi ne iseljavaju. Da ti pomognem, nema ga. Znači argument ti nije ni za šta :zubati

Oho, znači ni apsolutna hr. vlast u ZHŽ nije jamstvo da će Hrvati ostati i opstati. Zašto bi onda malo veći entitet bio?
Mi moramo u BiH biti "jači" od RH da bi opstali dugoročno, inače će nam uvijek RH vući sve što vrijedi. RS je po mnogo čemu "jača" od Srbije.

Citat:
Najjednostavniji način rješavanja problema je uspostava Trećeg entiteta, al kako ti voliš komplicirat …. :wink

Volim. :zivili

Citat:
Dokaza sam ti iznio sasvim dovoljno a što se zastave tiče evo jedna mala anegdotica

Dođe hercegovac ginekologu na pregled, priđe mu, izvadi čuku ( da ent shvati šta je čuka i da ne označava samo vršak brda ) i stavi mu na stol.
Doktor, gleda, gleda pa upita
- šta mu je ?
- Nije mu ništa al lipo ga vidit, odgovori „naš“
- Tako i sa zastavom, lipo je vidit, sve mi nešto toplo oko srca dođe
:herceg_bosna
Lipo je vidit :smajl007

Nisam rekao da je nije lipo vidit, samo trebamo saznat za što treba mahat s njom. :D

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2012, 15:16 

Citat:
Složio bih se da ne vidim i druga rješenja. No, ima ih a ne sviđa mi se da ne postoji ama baš nikakva zaštita osim one:

Ako ti meni Hrvata, ja ću to tebi vratit na Bošnjaku u Trećem. To nije modus operandi kojem treba stremiti jer ide na štetu onih koji ima malo.

To je ( toji modus operandi) jedan način, ali nisam mislio baš na to. Mi bi trebali Srbima i Bošnjacima odmah dati sva prava a onda se zajedno sa zdavim snagama unutar ostalih entiteta boriti za izjednačavanje prava Hrvata. Kao što sam već pisao, mi nismo ko neki :whistling

Citat:
Problem je samo što ga jedna priča nije dosad uspjela promijenit. Probat drugu?

Slažem se, umjesto rezolucije predlažem revoluciju :gunsmilie :clap
Drago mi je da smo na istom fonu :palacgore1

Citat:
Oho, znači ni apsolutna hr. vlast u ZHŽ nije jamstvo da će Hrvati ostati i opstati. Zašto bi onda malo veći entitet bio?
Mi moramo u BiH biti "jači" od RH da bi opstali dugoročno, inače će nam uvijek RH vući sve što vrijedi. RS je po mnogo čemu "jača" od Srbije.

Pa normalno da nije jamstvo, suludo bi bilo tvrditi da jeste :neznam
S druge strane kakva jamstva imamo unutar Federacije da ćemo ostati i opstati?
Svako malo nam poručuju da selimo. Između to dvoje biram Treći :zivili

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2012, 15:23 

Dakle, imamo interes da prestanu pozivi iz Šehera za iseljavanje, tj. šovinizam i čak fašizam dijela Bošnjaka.

Hrvatski interes je sprječavati šovinizam, ili to možemo nazvati i fašizmom (u pravom smislu riječi a ne multi-kulti).
    Hrvatski interes je dobiti jamstva da u Federaciji i BiH možemo ostati i opstati.

Evo ga, još dva... :zubati

:zivili :HercegBosanac

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2012, 15:26 

Dakle, imamo interes da prestanu pozivi iz Šehera za iseljavanje, tj. šovinizam i čak fašizam dijela Bošnjaka.

Hrvatski interes je sprječavati šovinizam, ili to možemo nazvati i fašizmom (u pravom smislu riječi a ne multi-kulti).
    Hrvatski interes je dobiti jamstva da u Federaciji i BiH možemo ostati i opstati.

Evo ga, još dva... :zubati

:zivili :HercegBosanac

Biće Treći :clap :HercegBosanac

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2012, 15:27 

Za ozbiljan razgovor i planiranje trebalo bi izraditi nešto poput: "Analitičke podloge za učinkovitu decentralizaciju u Hrvatskoj", Zagreb, rujan 2010., ukupno 381 stranica
http://www.eizg.hr/Download.ashx?FileID=0d20657a-dc11-4251-a199-c829ce99e294

Više na stranici: http://www.eizg.hr/hr-HR/Analiticke-podloge-za-ucinkovitu-decentralizaciju-u-Hrvatskoj-554.aspx

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2012, 16:11 

Hoće, hoće, pogledaj anketu. Čim nego dopis pošalje Zg da ga ne podrže - gotovo. I to bez ikakvog otpora Bošnjaka i Srba.

Jedini način da dođeš do Trećeg je da su i Srbi i Bošnjaci za to. Prvi su vjerojatno za.

Druge bi trebao dobro, dobro uvjerit, a bojim se bez velikih teritorijalnih ustupaka - ništa.

A još uvijek nismo dokazali kako je najbolje rješenje, i da nema drugih solucija.

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2012, 16:36 

Hoće, hoće, pogledaj anketu. Čim nego dopis pošalje Zg da ga ne podrže - gotovo. I to bez ikakvog otpora Bošnjaka i Srba.

Jedini način da dođeš do Trećeg je da su i Srbi i Bošnjaci za to. Prvi su vjerojatno za.

Druge bi trebao dobro, dobro uvjerit, a bojim se bez velikih teritorijalnih ustupaka - ništa.

A još uvijek nismo dokazali kako je najbolje rješenje, i da nema drugih solucija.

dokle vise kukavicko pravdanje drugima sunce mu maleno

krivi sto smo ostali zivi, sad se jos moramo pravdat za kubik zraka sto udisemo....daj kolega gdje su ta muda konacno

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2012, 21:59 

Nešto se ovaj Moon razbacao po FBiH zadnjih dana, sad je Vijeće ministara formirano, sad će krenut se u reformu Federacije.

I dok naši budu pričali o Trećem, stolnim gradovima, federalnim jedinicama, dotle će ovi reformirat, pa ćemo opet lajat.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 136 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: BingBot, iprodano, Naša Kvačica, pakovic, Tomba17 i 47 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: