Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
Glazbenik je napisao/la:
MRSHO je napisao/la:
Možeš li navest njene aktivnosti u Napretku koristne za Hrvate???
Nigdje nije ni navedeno da je stipendiju dobila za Tursku, nego da je stipendiju iskoristila za Tursku kao što je i sama navela...
Došla je u HKD Napredak i održala predavanje koje je pobudilo interes među Napretkovim stipendistima, a lako je moguće da one koji se prijave upravo ona može pogurati iz solidarnsoti ili prijateljstva, ako je dobro pozicionirana, a čini se da jest.
Kad bi većina stipendista iskoristila te mogućnosti to bi bilo povoljno po njihovu karijeru.
Citat:
AIESEC se predstavio Napretkovim stipendistima Sarajevo, 4.3.2011.
Sinoć je u Napretkovom klubu Lira održano predstavljanje studentske organizacije AIESEC. Jednosatno predavanje su održale Bjanka Badrov, inače Napretkova stipendistica i Irma Bejdić, dugogodišnje članice AIESEC-a. U svom izlaganju su pored općih informacija kroz primjere svojih članova pokušale dočarati prednosti praksi u vodećim kompanijama diljem svijeta.
AIESEC predstavlja jedinstvenu priliku da studenti za vrijeme studija i po njegovom završetku rade prakse u zemlji u kojoj žele i time steknu prijeko potrebno radno iskustvo, koje predstavlja osnovu za stalno zaposlenje.
Napretkove stipendiste su zanimale mogućnosti učlanjenja u AIESEC, usavršavanja nekog stranog jezika u inozemstvu, što je također jedna od mogućnosti koje nudi AIESEC, te konkretnih praksi za studente filologije i prava. Inače, AIESEC je najveća globalna organizacija koju vode studenti i mladi ljudi sa 50.000 članova, na više od 850 sveučilišta u 100 zemalja.
AIESEC nudi svojim članovima prakse u preko 3000 kompanija i u preko 100 AIESEC zemalja diljem svijeta. Ovo predavanje zasigurno predstavlja početak jedne prekrasne i nadamo se plodonosne suradnje Hrvatskog kulturnog društva Napredak i AIESEC-a.
Da se razumijemo, ja sam već prije koju godinu pisao da bi trebalo osnovati Vrhbosansko sveučilište.
Jer dok u Hercegovini gotovo 100% hrvatskih studenata studira na Sveučilištu, dotle u Središnjoj Bosni niti 50% ne studira na filijalama Sveučilišta u Mostaru, već su osuđeni na Univerzitet u Sarajevu, Apeiron i sl. što znači da je većina nastave na bošnjačkom jeziku.
Sama BB nije polazila niti OŠ niti gimnaziju u KŠC-u, pa koliko god da joj je hrvatski jezik jadan i dalek od standarda jer je polazila bošnjačke škole ipak kaže financirati - što se baš ne može čuti među sarajevskim Bošnjacima.
Nije istina da ne moze... Osobito ovim mladjim koji odrastaju uz Novu, HRT itd... Bas sam nedavno nacuo razgovor izmedju dvi muslimanke, i prica ova drugoj kako joj unuk poceo pricati "bok", "Bog" i sl. Te da je to pokupio s TV-a.
Bosanka nema sta traziti u kulturnom drustvu drugog naroda, niti bilo ko drugi, i tocka. Pa makar da im je tamo odrzala striptiz.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
Sama BB nije polazila niti OŠ niti gimnaziju u KŠC-u, pa koliko god da joj je hrvatski jezik jadan i dalek od standarda jer je polazila bošnjačke škole ipak kaže financirati - što se baš ne može čuti među sarajevskim Bošnjacima.
Nije istina da ne moze... Osobito ovim mladjim koji odrastaju uz Novu, HRT itd... Bas sam nedavno nacuo razgovor izmedju dvi muslimanke, i prica ova drugoj kako joj unuk poceo pricati "bok", "Bog" i sl. Te da je to pokupio s TV-a.
Bosanka nema sta traziti u kulturnom drustvu drugog naroda, niti bilo ko drugi, i tocka. Pa makar da im je tamo odrzala striptiz.
Ja ih nisam čuo da govore financirati, ali ja za razliku od tebe ne živim u Sarajevu.
Ako kroatizacija napreduje:
Zašto nisi u HKD Napredak , pa da možeš objasniti:
Pridružen/a: 05 svi 2009, 11:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
Glazbenik je napisao/la:
MRSHO je napisao/la:
Možeš li navest njene aktivnosti u Napretku koristne za Hrvate???
Nigdje nije ni navedeno da je stipendiju dobila za Tursku, nego da je stipendiju iskoristila za Tursku kao što je i sama navela...
Došla je u HKD Napredak i održala predavanje koje je pobudilo interes među Napretkovim stipendistima, a lako je moguće da one koji se prijave upravo ona može pogurati iz solidarnsoti ili prijateljstva, ako je dobro pozicionirana, a čini se da jest.
Kad bi većina stipendista iskoristila te mogućnosti to bi bilo povoljno po njihovu karijeru.
Citat:
AIESEC se predstavio Napretkovim stipendistima Sarajevo, 4.3.2011.
Sinoć je u Napretkovom klubu Lira održano predstavljanje studentske organizacije AIESEC. Jednosatno predavanje su održale Bjanka Badrov, inače Napretkova stipendistica i Irma Bejdić, dugogodišnje članice AIESEC-a. U svom izlaganju su pored općih informacija kroz primjere svojih članova pokušale dočarati prednosti praksi u vodećim kompanijama diljem svijeta.
AIESEC predstavlja jedinstvenu priliku da studenti za vrijeme studija i po njegovom završetku rade prakse u zemlji u kojoj žele i time steknu prijeko potrebno radno iskustvo, koje predstavlja osnovu za stalno zaposlenje.
Napretkove stipendiste su zanimale mogućnosti učlanjenja u AIESEC, usavršavanja nekog stranog jezika u inozemstvu, što je također jedna od mogućnosti koje nudi AIESEC, te konkretnih praksi za studente filologije i prava. Inače, AIESEC je najveća globalna organizacija koju vode studenti i mladi ljudi sa 50.000 članova, na više od 850 sveučilišta u 100 zemalja.
AIESEC nudi svojim članovima prakse u preko 3000 kompanija i u preko 100 AIESEC zemalja diljem svijeta. Ovo predavanje zasigurno predstavlja početak jedne prekrasne i nadamo se plodonosne suradnje Hrvatskog kulturnog društva Napredak i AIESEC-a.
Da se razumijemo, ja sam već prije koju godinu pisao da bi trebalo osnovati Vrhbosansko sveučilište.
Jer dok u Hercegovini gotovo 100% hrvatskih studenata studira na Sveučilištu, dotle u Središnjoj Bosni niti 50% ne studira na filijalama Sveučilišta u Mostaru, već su osuđeni na Univerzitet u Sarajevu, Apeiron i sl. što znači da je većina nastave na bošnjačkom jeziku.
Čekao sam da vidim da li ćeš to objavit.
Znači došla je u HKD Napredak predavati studentima i promovirati agenciju u kojoj je uposlena (opet osobni interesi). Ona i njena kolegica Irma. Kao da ja u Športsko društvo u kojem sam učlanjen dođem promovirat sportsku opremu koju drži moj gazda odnosno trgovina u kojoj radim (karikiram).
I to predavat hrvatskim studentima na bosanskom jeziku ...
Čekao sam da vidim da li ćeš to objavit.
Znači došla je u HKD Napredak predavati studentima i promovirati agenciju u kojoj je uposlena (opet osobni interesi). Ona i njena kolegica Irma. Kao da ja u Športsko društvo u kojem sam učlanjen dođem promovirat sportsku opremu koju drži moj gazda odnosno trgovina u kojoj radim (karikiram).
I to predavat hrvatskim studentima na bosanskom jeziku ...
Članak s Napretkovih stranica kaže da:
Citat:
Ovo predavanje zasigurno predstavlja početak jedne prekrasne i nadamo se plodonosne suradnje Hrvatskog kulturnog društva Napredak i AIESEC-a.
Dakle, Napretkovci su sretni zbog predavanja i nadaju su plodonosnoj suradnji.
Uostalom, citirat ću se:
Citat:
Dakle, korak po korak: 1.) Saznati kako se ona izjašnjava u drugim situacijama 2.) Vidjeti je li spremna korigirati CV 3.) Reagirati
Zato ovaj put neću sudjelovati u kampanji i davati e-mailove dok se prva dva koraka ne razjasne. Hvala na razumijevanju.
P.S. Uostalom HKD Napredak financira daleko "skandaloznija" imena, pa nema smisla početi s Bjankom Badrov.
AIESEC je studentska organizacija, čija je ona članica. Nije to firma. http://www.aiesec.org/
Pridružen/a: 05 svi 2009, 11:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
Kod nas predsjednik studentske organizacije prima naknadu od 5.000 €. Nije ni ona džaba "volonterka"...
"Ljubljana - Ljubljanski študentski poslanci bodo na svoji prihodnji seji potrjevali pogodbo, ki jo bo ljubljanska študentska organizacija (ŠOUL) sklenila s svojim novim direktorjem Rokom Sotlarjem. Po tej pogodbi bi Sotlar po poročanju Žurnala dobival bruto plačo 5800 evrov."
Glazbenik je napisao/la:
Aztec je napisao/la:
Ja ih nisam čuo da govore financirati, ali ja za razliku od tebe ne živim u Sarajevu.
Ako kroatizacija napreduje:
Zašto nisi u HKD Napredak , pa da možeš objasniti:
a) tko je tko u njemu,
b) koja je točno situacija s BB i
c) kako svrgnuti Topića?
Medju mladjom generacijom, u koju i ova spada rijecnik je drugaciji od ovih od po 30 i vise. Danas ne postoji samo jedan - dva programa, vec kablovska itd... sve to cini svoje. Ugl., to sto ova zna reci "financirati" ne znaci nista, niti joj ide u prilog ama bas nikako.
Ona kao Bosanka nek izvoli otici u Bosansko kulturno drustvo (kako to cudno zvuci ), ili ako tog nema nek pokusa u Bosnjacko k. drustvo ili sta ja znam. Jebe me se di ce ona, kao i neka Madjarica, Poljakinja, turkinja, sve dok je ne financiraju hrv. organizacije.
Sto se Napretka tice, ja se nikad nisam motao oko tih organizacija i udruga, nemam ja za to zeludac, a osobito ne oko Napretka... Al zao mi je sta ucinise od njega, jer ja na odredjen nacin imam velike veze s tim stvarima...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 79068 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
Itekako treba individualno prozivati, ne bi se složio da se treba bavit samo "sistematskim problemom" ili institucijom. Jer na kraju, i svaki sistematski problem je matematički zbroj individualnih. I u marketingu najvećih brandova postoje dva pristupa koja se nadopunjuju: globalni pristup preko reklama u medijima, i individualni prema bazi, prema što više klijenata pojedinačno.
No mislim da je 3 stranice o jednoj kozi dosta.
Vratimo se sada na Topića i Napredak.
_________________ Nema Izbornog zakona BiH ako nema BiH.
Nema ukradenog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ako nema BiH.
Robbie MO je napisao/la:
Itekako treba individualno prozivati, ne bi se složio da se treba bavit samo "sistematskim problemom" ili institucijom. Jer na kraju, i svaki sistematski problem je zbroj individualnih problema. I u marketingu najvećih brandova postoje dva pristupa koja se nadopunjuju: globalni pristup preko reklama u medijima, i individualni prema svakom klijentu.
Ma nije da ne treba prozivati, nek se proziva, i nek se zna... Al zelim reci da je srz problema sam Napredak s Topicem, a ne u beskicmenjacima koji jedan prodje, drugi dodje... Oni samo iskoristavaju stvar. Njena je stvar kako ce se izjasniti, al ako nije Hrvatica nema sta traziti u Napretku i cao. Tako bi bar trebalo biti.
Itekako treba individualno prozivati, ne bi se složio da se treba bavit samo "sistematskim problemom" ili institucijom. Jer na kraju, i svaki sistematski problem je matematički zbroj individualnih. I u marketingu najvećih brandova postoje dva pristupa koja se nadopunjuju: globalni pristup preko reklama u medijima, i individualni prema svakom klijentu.
Slažem se. Tema je HKD Napredak, a ne beznačajna ličnost!
Aktivnosti HKD Napredak koje je u 2011. financirala Vlada RH:
POPIS ODOBRENIH PROGRAMA I PROJEKATA IZ PODRUČJA KULTURE U 2011. GODINI 28 Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Vitez Vitez Sanacija zgrade 50.000,00 29 Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Bihać Bihać Potpora programu rada 30.000,00 30 Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Bugojno Bugojno Uređenje Hrvatskog doma 50.000,00 31 Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Busovača Busovača Uređenje doma kulture 50.000,00 32 Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Gornji Vakuf – Uskoplje Uskoplje Uređenje prostora 30.000,00 33 Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Gradačac Gradačac Opremanje Hrvatskog doma 20.000,00 34 Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Jajce Jajce Književna manifestacija Šopovi dani 20.000,00 35 Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Konjic Konjic Nabava opreme 15.000,00 36 Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Kreševo Kreševo Adaptacija doma kulture 50.000,00 37 Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Tuzla Tuzla Izdavanje Hrvatskog glasnika 30.000,00 38 Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Tuzla Tuzla Nabava opreme za tamburaški orkestar 25.000,00 39 Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Vareš Vareš Nabava opreme 10.000,00 40 Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Zavidovići Zavidovići Obnova Hrvatskog doma 70.000,00
POPIS ODOBRENIH PROGRAMA I PROJEKATA IZ PODRUČJA OBRAZOVANJA I ZNANOSTI U 2011. GODINI 37 HKD »Napredak«, Glavna podružnica Tuzla Tuzla Zbornik radova 800 godina franjevačkog reda 50.000,00 38 HKD »Napredak« Sarajevo Sarajevo Adaptacija napretkove knjižnice »Mijo Poljak« 35.000,00
Ako netko misli da je uređenje Hrvatskih domova u Bugojnu, Gradačcu i Zavidovićima nepotrebno neka se žali Vladi RH.
Ako netko misli da su domovi kulture u Busovači, Vitezu i Uskoplju beskorisni neka se žali Vladi RH.
Ako mislite da bi Bihać, Jajce, Konjic, Sarajevo i Tuzlu trebalo otpisati žalite se Vladi RH, siguran sam da jedva čekaju naći stavke na kojima će uštedjeti.
Na drugoj strani, činjenica je da je HKD Napredak glavni nositelj kulturnih aktivnosti u gotovo svima od navedenih mjesta, a ako je cijena rada primiti Bošnjaka Gradimira Gojera u Središnju upravu, ja to mogu podnijeti. http://hkdnapredak.com/root/index.php?option=com_wrapper&Itemid=168
Aktivnosti HKD Napredak koje je u 2011. financirala Vlada RH:
POPIS ODOBRENIH PROGRAMA I PROJEKATA IZ PODRUČJA KULTURE U 2011. GODINI 28 Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Vitez Vitez Sanacija zgrade 50.000,00 29 Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Bihać Bihać Potpora programu rada 30.000,00 30 Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Bugojno Bugojno Uređenje Hrvatskog doma 50.000,00 31 Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Busovača Busovača Uređenje doma kulture 50.000,00 32 Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Gornji Vakuf – Uskoplje Uskoplje Uređenje prostora 30.000,00 33 Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Gradačac Gradačac Opremanje Hrvatskog doma 20.000,00 34 Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Jajce Jajce Književna manifestacija Šopovi dani 20.000,00 35 Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Konjic Konjic Nabava opreme 15.000,00 36 Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Kreševo Kreševo Adaptacija doma kulture 50.000,00 37 Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Tuzla Tuzla Izdavanje Hrvatskog glasnika 30.000,00 38 Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Tuzla Tuzla Nabava opreme za tamburaški orkestar 25.000,00 39 Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Vareš Vareš Nabava opreme 10.000,00 40 Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Zavidovići Zavidovići Obnova Hrvatskog doma 70.000,00
POPIS ODOBRENIH PROGRAMA I PROJEKATA IZ PODRUČJA OBRAZOVANJA I ZNANOSTI U 2011. GODINI 37 HKD »Napredak«, Glavna podružnica Tuzla Tuzla Zbornik radova 800 godina franjevačkog reda 50.000,00 38 HKD »Napredak« Sarajevo Sarajevo Adaptacija napretkove knjižnice »Mijo Poljak« 35.000,00
Ako netko misli da je uređenje Hrvatskih domova u Bugojnu, Gradačcu i Zavidovićima nepotrebno neka se žali Vladi RH.
Ako netko misli da su domovi kulture u Busovači, Vitezu i Uskoplju beskorisni neka se žali Vladi RH.
Ako mislite da bi Bihać, Jajce, Konjic, Sarajevo i Tuzlu trebalo otpisati žalite se Vladi RH, siguran sam da jedva čekaju naći stavke na kojima će uštedjeti.
Na drugoj strani, činjenica je da je HKD Napredak glavni nositelj kulturnih aktivnosti u gotovo svima od navedenih mjesta, a ako je cijena rada primiti Bošnjaka Gradimira Gojera u Središnju upravu, ja to mogu podnijeti. http://hkdnapredak.com/root/index.php?option=com_wrapper&Itemid=168
Kako mislite, otpisati? Možete li malo detaljnije opisati što pod tim smatrate?
Budući da sam stekao dojam da bi mnogi forumaši najradije likvidirali i Napredak i Topića i smatraju da je novac dan Napretku bačen novac, onda bi po toj logici trebalo ukazati Vladi RH da ne daje novac Napretku (kako se novac ne bi bacao), a posljedica bi bila da bi se hrvatska kulturna aktivnost počela gasiti ili bi sasvim ugasnula u mnogima od navedenih mjesta, jer je HKD Napredak glavni nositelj kulturnih aktivnosti u gotovo svima od navedenih mjesta.
Riječ otpisati je bila napisana u ironičnom smislu.
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 79068 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
Glazbenik je napisao/la:
Šta znači cijena "rada"? Tko to ucjenjuje Topića da primi takve likove?
Nitko. Ne bi da BH Telecom financira Napredak, pa da se mora nekome ulizivati. Svaki pfening dobijaju od Hrvatske i donacija Hrvata. To je njegova osobna odluka, da od Napretka radi Udrugu Konformista.
_________________ Nema Izbornog zakona BiH ako nema BiH.
Nema ukradenog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ako nema BiH.
Budući da sam stekao dojam da bi mnogi forumaši najradije likvidirali i Napredak i Topića i smatraju da je novac dan Napretku bačen novac, onda bi po toj logici trebalo ukazati Vladi RH da ne daje novac Napretku (kako se novac ne bi bacao), a posljedica bi bila da bi se hrvatska kulturna aktivnost počela gasiti ili bi sasvim ugasnula u mnogima od navedenih mjesta, jer je HKD Napredak glavni nositelj kulturnih aktivnosti u gotovo svima od navedenih mjesta.
Riječ otpisati je bila napisana u ironičnom smislu.
Meni Napredak ne smeta, tako da me ne stavljate u isti koš s ostatkom uvaženog publiciteta. Zar Vi mislite da se novac dan Hrvatima Bihaća, Krajine baca?! Nemate pravo donositi bilo kakve zaključke po tom pitanju, jer očigledno niste ni upoznati sa stanjem u Napretku, podružnice Bihać. HKD savršeno funkcionira, samo što još uvijek nemaju dovoljno sredstava za financiranje studenata i učenika. Ne podnosim nikakve ironije koje nemaju veze s realnošću!
Nitko. Ne bi da BH Telecom financira Napredak, pa da se mora nekome ulizivati. Svaki pfening dobijaju od Hrvatske i donacija Hrvata. To je njegova osobna odluka, da od Napretka radi Udrugu Konformista.
Kad je Stranka za BiH bila na vlasti bilo je korisno imati svog čovjeka u njenom vrhu. A bar se u Sarajevu nikad ne zna što budućnost nosi.
Ako misle da im Gradimir Gojer može poslužiti za zaštitu pred Bošnjacima i vezu s njihovim vrhom, neka ga.
DaniKU piše iz Sarajeva i kaže da svaka KM donirana Napretku vrijedi.
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
Dobar primjer pogrešnosti strateške koncentracije hrvatskih interesa (Zaba model) na područja koja su obranjena u ratu, odnosno zamišljeni prostor Trećeg, ono što smo unijeli u Federaciju, pa čak i još uže, a koji je dominantan bio u hr politici u BiH od rata naovamo.
Zapravo, možda i nije nužno pogreška. Ali, onda se ne trebamo čudit organizmima koji žele preživjeti.
Postoji način kako da se ovo ispravi, no o tom malo kasnije.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
Moram citirati M. M.-S.: "...to nisu istine."
Naravno da bošnjački kantoni (KS, TK, USK i ZDK) financiraju aktivnosti HKD "Napredak".
Za svaki dobiveni pfenig mora se prolijevati znoj i ulizivati bošnjačkoj politici.
pa dragi gospodine ili gospodjo zasto onda konacno ne promijene ime udruge u klub bosanskih KATOLIKA NAPREDAK i skinu kockice iz pozadine!!! naravno da nece, jer od tih kockica dolaze pare, ta nisu blesavi
klub slavonskih katolika, klub dalmatinskih katolika, klub hercegovackih katolika.... postedi nas please, pa ti smatras da samo ljudi sa tvojim kvocijentom inteligenciije komuniciraju na ovom forumu
Polako...krecemo od pocetka:imenica "lirik" je muskog roda i iz toga se lako da izvuci zakljucak da sam i ja muskog roda. Dalje:HKD "Napredak" ima veoma dugu tradiciju i uvijek je imao predznak "Hrvatski" i tako ce i ostati.Usputno da napomenem da je to drustvo odigralo veliku ulogu u ocuvanju Hrvatskog jezika i kulture na prostorima BiH.Ist tako pomogao je kroz decenije svoga djelovanja da mnoga hrvatska djeca dobiju izobrazbu(kroz vec pomenute stipendije). Sto se tice moga teksta ili ga nisi pazljivo procitao ili nisi u stanju da ga shvatis.Ja sam mojim tekstom htio reci da ljudi grijese kada upotrebljavaju termin "Bosanski katolik".Ne postoji Belgijski,Njemacki ili Talijanski katolik.Katolik oznacava pripadnost jednoj religiji i nema veze sa nacionalnom pripadnoscu.Ti si isto taj termin upotrijebio i zato sam se ukljucio u tvoj post.Ne znam da li si to uradio iz neznanja ili zelje da dijelis Hrvate na ovakve i onakve zato sto ti se neki po svome politickom(ili nekom drugom oprijedjeljenju ne svidjaju).Radi se o tome da su i oni Hrvati kao i ti i ja pa makar i ne bili svjesni toga.Ne moze nitko po nacionalnosti biti "Bosanski katolik" iz jednostavnog razloga jer ta nacija(iliti narod) uopce ne postoji. Nisam ciljao na tvoju izobrazbu navodeci one tri kategorije nego iz razloga sto se godinama prica i pise o tome,raspravlja se po forumima,uci po skolama a jos postoje ljudi koji to ne mogu ukapirati. Sto se tice kockica i "para" mislim da si to naveo iz razloga sto zivis u Hrvatskoj i pripadas onoj skupini koja smatra da Hrvatska ionako previse financira BiH Hrvate(poznato jos od Mesica naovamo) i da ne treba potpomagati nekakvo drustvo gdje nisu svi velike "Hrvatine" i mozda se u odredjenim situacijama poneki od njih libe jasno i glasno kazati da su Hrvati.Ja sigurno nisam od onih koji podrzavaju takvo sto ali sam misljenja da se za svkog takvog pojedinca trebamo boriti jer nas je ionako malo.Znas onu biblijsku o odlutaloj ovci kada pastir ostavi cijelo stado i ide nju traziti Sto se tice kvocijenta inteligencije nemam sto reci,ne vodim rasprave na toj razini! Ako te jos nesto zanima glede mojih politickih stavova,domoljublja itd. samo pitaj
Sazetak i naslov teme:
Govno u celofanu 1.1. Spolna diskriminacija na forumu se ne praktikuje, pa shodno sa tim, tvoja opredjeljenost po tom pitanju mi nije bitna. Gej populacija je takodjer ravnopravna na ovom mjestu.
Govno u celofanu 1.2. HKD Napredak ima veoma dugu tradiciju i hrvatski predznak jer je osnovano u mostaru, te kao takav sirio djelatnost na ostatak zemlje. Ovo danas sto spominjes "HKD Napredak", nije ista stvar niti to moze biti. Drustvo je preoteo Topic i mostaru kao sjedistu ukinuo sve privilegije. Da je pravna drzava kakva nije, Topic bi bio na optuzenickoj klupi.
Govno u celofanu 1.3. Kroz decenije djelovanja sigurno nisu mogla hrvatska djeca da dobiju stipendije, nego vjerojatno neka djeca iz drugih galaxija.Tvoja navedena rijec nije hrvatskog porijekla, tako da pored tvoga spolnog opredjeljenja, ne znam vise ni koja je tvoja nacionalna pripadnost.
Govno u celofanu 1.4. Termin bosanski katolik koristi velika vecina clanova drustva sa sjedistem u sarajevu, a i u drugim gradovima. Ja znam da i ti to znas i da svi mi to znamo. Moja je greska sto nemam diktafon u pravo vrijeme, ali potrudit cu se drugi put da budem spreman.
Govno u celofanu 2.0. Kratko i jasno, tu nema hrvata, tu nema H od hrvata. Ponavljam, hrvati po potrebi isto kao i muslimani sa hrvatskim putovnicama. Dovoljno sam ce naslusao izjava napretkovaca koji obidjose svijet, puni bosanstva, koji izgorise sto se ne mogu upisati nacionalno kao "bosanci". naravno sve to po povratku sa puta.
Govno u celofanu 3.0. sacuvaj nas takvog domoljubja
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.