|
|
Stranica: 2/8.
|
[ 199 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Re: Hrvatsko kulturno društvo Napredak Postano: 13 ožu 2012, 12:48 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 109320 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ministry of Sound je napisao/la: Čini mi se da je za vrijeme SFRJ bilo 100x lakše biti Hrvatom u Sarajevu (ili Beogradu), nego u današnjem Sarajevu. Vidiš i na forumu da su im ovi "umjereni" teški radikali.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Hrvatsko kulturno društvo Napredak Postano: 13 ožu 2012, 12:50 |
|
|
BBC je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Čini mi se da je za vrijeme SFRJ bilo 100x lakše biti Hrvatom u Sarajevu (ili Beogradu), nego u današnjem Sarajevu. Vidiš i na forumu da su im ovi "umjereni" teški radikali. Kako te nije sramota BBC, davati takve neutemeljene izjave ? Gdje su ti argumenti za ovo ?
_________________ Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Hrvatsko kulturno društvo Napredak Postano: 13 ožu 2012, 12:54 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15313 Lokacija: Misao svijeta
|
emt je napisao/la: BBC je napisao/la: Vidiš i na forumu da su im ovi "umjereni" teški radikali.
Kako te nije sramota BBC, davati takve neutemeljene izjave ? Gdje su ti argumenti za ovo ? BBC ipak ima iznimaka, kao dotična gospođica .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Hrvatsko kulturno društvo Napredak Postano: 13 ožu 2012, 12:58 |
|
|
emt je napisao/la: BBC je napisao/la: Vidiš i na forumu da su im ovi "umjereni" teški radikali.
Kako te nije sramota BBC, davati takve neutemeljene izjave ? Gdje su ti argumenti za ovo ? Nisam mislio na tebe. Već ove što su im svi Srbi koji ne misle kao oni "četnici". A isto misle i za Hrvate, samo nezgodno ovdje napisati.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Hrvatsko kulturno društvo Napredak Postano: 13 ožu 2012, 12:58 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 44062 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Franjo Topić, Mr. Naprdak je utemeljitelj legendarne izjave: "prihvatljiva mjera hrvatstva".
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Hrvatsko kulturno društvo Napredak Postano: 13 ožu 2012, 19:00 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5898 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
DaniKU je napisao/la: Ne budite tako strogi. Pozdrav DaniKU! Poznaješ li ti slučajno nju (Bjanku Badrov) i njen slučaj i bi li mogao malo osvijetliti takvo ponašanje? Ja sam razočaran jer sam izdvajao novac za neke Napretkove akcije čak i nakon što sam saznao da je Lidija Korać u vodstvu HKD-a, vjerujući da je davanje utjecaja njoj u upravi i korištenje njenih veza nužna cijena opstanka u takvoj sredini. Ali, ako mlada stipendistica ne želi nazvati svoj jezik hrvatskim nego bosanskim, ona time dolazi u istu ravan sa Željkom Komšićem. A ja si moram postaviti pitanje - kome zapravo ide novac? Zato takva (pre)stroga (?) reakcija.
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Hrvatsko kulturno društvo Napredak Postano: 13 ožu 2012, 23:57 |
|
|
sto se tice napredka, nazalost nemam puno vremena da pisem o njemu,a dosta sam upoznat sa tom "organizacijom"
samo cu reci da kad bi znali koliko tu nema H od hrvata u toj folklornoj sekciji, nebi mi ni vjerovali. na racun hrvatstva uzimaju lovu i palamundre o promicanju hrvatskih vrijednosti, a ustvari se vode pod teskim bosanskim katolicima, kod kojih dobar dio clanova prezire sam spomen hrvata. naklonost prema muslimanima-turcima je frapirajuca.
dalje, napredak su osnovali mostarski fratri sa sjedistem u mostaru. prije par godina topic je uradio o posljednji korak preotimanja udruge, izbacivsi mostarske fratre iz igre. samo podlozne daidze su ostale.
mladi stipendisti su mahom djeca katolici, koji se osjecaju hrvatima onoliko koliko i ostali muslimani koji imaju hrvatske putovnice, koje im sluze za putovanja svijetom. ukratko tesko razocarenje njima kao ljudima, boluju od stokholnskog sindroma i jednostavno ljiljan im iz ociju viri, a u dzepu hrvatski dukati....mamicu da im hebem
vazno je jos istaci da je rukovodstvo pljuje takvu vatru na hercegovacke hrvate, da ti ni krema protiv opeklina sa najvecim zastitnim faktorom nemoze pomoc
i na kraju nije ovo uopce ukratko ni bilo.... a sad zamislite da sam u detalje isao... iz prve ruke
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Hrvatsko kulturno društvo Napredak Postano: 14 ožu 2012, 00:38 |
|
|
Pa daj detalje iz prve ruke. Možemo mi puno toga pročiatti.
|
|
Vrh |
|
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Hrvatsko kulturno društvo Napredak Postano: 17 ožu 2012, 19:34 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 19:27 Postovi: 1841 Lokacija: Sarajevo
|
Glazbenik je napisao/la: DaniKU je napisao/la: Ne budite tako strogi. Pozdrav DaniKU! Poznaješ li ti slučajno nju (Bjanku Badrov) i njen slučaj i bi li mogao malo osvijetliti takvo ponašanje? Ja sam razočaran jer sam izdvajao novac za neke Napretkove akcije čak i nakon što sam saznao da je Lidija Korać u vodstvu HKD-a, vjerujući da je davanje utjecaja njoj u upravi i korištenje njenih veza nužna cijena opstanka u takvoj sredini. Ali, ako mlada stipendistica ne želi nazvati svoj jezik hrvatskim nego bosanskim, ona time dolazi u istu ravan sa Željkom Komšićem. A ja si moram postaviti pitanje - kome zapravo ide novac? Zato takva (pre)stroga (?) reakcija. Poštovanje Glazbeniče! Ne znam ju osobno, ali najlakše ću odgovoriti i bit ću najjasniji ako iznesem usporedbu. Budući da je riječ o mladoj djevojci odgovor se krije u prilagodbi društvu. Mladima je važno kako ih društvo prima pa rade(pišu i govore) što i ostali vršnjaci u okružju. Sjećam se jedne djevojke na prijamnom ispitu(koja je inače bila Srpkinja) i koja me je pitala jesam li spremio bosanski. Ljubazno sam joj odgovorio da ću polagati hrvatski na što mi je ona odgovorila:"Pa dobro i ja ću srpski, ali uvijek kažem bosanski". Jednostavno taj naziv cirkulira u govoru za označavanje jezika kojima Sarajlije govore, ali svatko pod tim podrazumijeva svoj maternji(Hrvat hrvatski, Srbin srpski, a Bošnjak bošnjački). Složit ćete se sa mnom da bi bilo čudno(u današnjim prilikama u Sarajevu) kad bi ona jedina u razredu od 30 učenika rekla da se spremila za test iz hrvatskog, kad ostalih 29 učenika kaže da su učili cijelu noć bosanski. Upravo sam radi toga i rekao da ne budemo strogi u ocjeni naših mladih ljudi u Sarajevu. Novac niste nipošto uzalud bacili i nemojmo ju uspoređivati sa Komšićem jer je on ipak nešto drugo. Dok su sarajevski Hrvati uz Crkvu i njene organizacije ostaje im najvažnija crta identiteta i nema brige za njih. Oni koji sebe nazivaju bosanskim katolicima prvo nisu katolici, a potom sve ostalo. Mislim da će se sa mnom složiti i naša prijateljica emt kao i naši ostali prijatelji Bošnjaci iz Sarajeva.
|
|
Vrh |
|
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Hrvatsko kulturno društvo Napredak Postano: 17 ožu 2012, 19:41 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Čini mi se da je za vrijeme SFRJ bilo 100x lakše biti Hrvatom u Sarajevu (ili Beogradu), nego u današnjem Sarajevu. Žilav je naš svit i svakim danom se sve više ponosim njima.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Hrvatsko kulturno društvo Napredak Postano: 17 ožu 2012, 19:48 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8044 Lokacija: Banovina Usora
|
Ok, DaniKU, recimo da si donekle opravdao "bosanski jezik" ali nacionalnost: Bosnian!?
|
|
Vrh |
|
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Hrvatsko kulturno društvo Napredak Postano: 17 ožu 2012, 19:54 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Ok, DaniKU, recimo da si donekle opravdao "bosanski jezik" ali nacionalnost: Bosnian!? Ne budi kao Farizej MRSHO. Mislim da sam Ti i na to pitanje neizravno dao odgovor.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Hrvatsko kulturno društvo Napredak Postano: 17 ožu 2012, 19:54 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25873 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
DaniKU je napisao/la: Budući da je riječ o mladoj djevojci odgovor se krije u prilagodbi društvu. Mladima je važno kako ih društvo prima pa rade(pišu i govore) što i ostali vršnjaci u okružju. Sjećam se jedne djevojke na prijamnom ispitu(koja je inače bila Srpkinja) i koja me je pitala jesam li spremio bosanski. Ljubazno sam joj odgovorio da ću polagati hrvatski na što mi je ona odgovorila:"Pa dobro i ja ću srpski, ali uvijek kažem bosanski".
Znači, Hrvatima nema mjesta u Sarajevu... po tebi.. Citat: Jednostavno taj naziv cirkulira u govoru za označavanje jezika kojima Sarajlije govore, ali svatko pod tim podrazumijeva svoj maternji(Hrvat hrvatski, Srbin srpski, a Bošnjak bošnjački). Složit ćete se sa mnom da bi bilo čudno(u današnjim prilikama u Sarajevu) kad bi ona jedina u razredu od 30 učenika rekla da se spremila za test iz hrvatskog, kad ostalih 29 učenika kaže da su učili cijelu noć bosanski. Upravo sam radi toga i rekao da ne budemo strogi u ocjeni naših mladih ljudi u Sarajevu. Ma daj nigdje veze, sad si me razočarao i kao čovjek i kao komunista. Ne možemo zamjeriti da netko u takvim uvjetima ponekad ne ističe svoje hrvatstvo, ali možemo ako se ono krije kao zmija noge, uvijek i stalno, osim kada treba uzeti lovu. Citat: Novac niste nipošto uzalud bacili i nemojmo ju uspoređivati sa Komšićem jer je on ipak nešto drugo. Je, novac je otišao na putovanje u prijateljsku Tursku i polaganje ispita pred braćom Turcima u glavnom gradu - Ankari, a koji je i naš glavni grad (što bi rekao Izetbegović). Citat: Dok su sarajevski Hrvati uz Crkvu i njene organizacije ostaje im najvažnija crta identiteta i nema brige za njih. Oni koji sebe nazivaju bosanskim katolicima prvo nisu katolici, a potom sve ostalo.
Mogu si misliti što onakvi idu u crkvu. Citat: Mislim da će se sa mnom složiti i naša prijateljica emt kao i naši ostali prijatelji Bošnjaci iz Sarajeva.
Vjerojatno da hoće, isto kao što bi se složili Srbi iz BL, ili Vojvodine, kada bi umjesto Bosna, i Bosanski u svome tekstu stavio stavio Srbija i Srpski. Znači uradi to pa ćeš vidjeti rupe u svojemu odgovoru.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Hrvatsko kulturno društvo Napredak Postano: 17 ožu 2012, 20:18 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5898 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
DaniKU je napisao/la: Poštovanje Glazbeniče!
Ne znam ju osobno, ali najlakše ću odgovoriti i bit ću najjasniji ako iznesem usporedbu. Budući da je riječ o mladoj djevojci odgovor se krije u prilagodbi društvu. Mladima je važno kako ih društvo prima pa rade(pišu i govore) što i ostali vršnjaci u okružju. Sjećam se jedne djevojke na prijamnom ispitu(koja je inače bila Srpkinja) i koja me je pitala jesam li spremio bosanski. Ljubazno sam joj odgovorio da ću polagati hrvatski na što mi je ona odgovorila:"Pa dobro i ja ću srpski, ali uvijek kažem bosanski".
Jednostavno taj naziv cirkulira u govoru za označavanje jezika kojima Sarajlije govore, ali svatko pod tim podrazumijeva svoj maternji(Hrvat hrvatski, Srbin srpski, a Bošnjak bošnjački). Složit ćete se sa mnom da bi bilo čudno(u današnjim prilikama u Sarajevu) kad bi ona jedina u razredu od 30 učenika rekla da se spremila za test iz hrvatskog, kad ostalih 29 učenika kaže da su učili cijelu noć bosanski. Upravo sam radi toga i rekao da ne budemo strogi u ocjeni naših mladih ljudi u Sarajevu.
Novac niste nipošto uzalud bacili i nemojmo ju uspoređivati sa Komšićem jer je on ipak nešto drugo.
Dok su sarajevski Hrvati uz Crkvu i njene organizacije ostaje im najvažnija crta identiteta i nema brige za njih. Oni koji sebe nazivaju bosanskim katolicima prvo nisu katolici, a potom sve ostalo.
Mislim da će se sa mnom složiti i naša prijateljica emt kao i naši ostali prijatelji Bošnjaci iz Sarajeva. Pozdrav DaniKU, hvala ti na objašnjenju! Ona više nije gimnazijalka među 30 Bošnjaka već studentica, ali u redu. Podatci su uzeti iz njezinog životopisa s EFSA u kojemu je istaknula da volontira u HKD "Napredak" te da prima njihovu stipendiju. Kad se usporedi kako je njezina šefica odgovorila na isto pitanje, mogla je i Bjanka napisati za Nationality: Bosnia and Herzegovina. http://www.efsa.unsa.ba/international/en/about-io/staffUkoliko misliš da novac za HKD "Napredak" nije bačen novac, meni je tvoja riječ zakon. Hvala. Srdačan pozdrav, Glazbenik P.S. Mi smo još u studenom 2009. bili na ti, pa nema potrebe za obraćanjem s Vi.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Hrvatsko kulturno društvo Napredak Postano: 17 ožu 2012, 20:34 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37821 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ja kad pisem rubriku drzavljanstvo pisem: Hr, BiH.
Ona je simptom a ne problem. Problem je u tome sto ju je neko prisilio da mora tako. Da je puskom, istina, bilo bi efektnije, dok je ovaj neizravni pritisak okoline manje efektan i vidljiv, a podmukliji i s istim ucinkom. Ja ne vidim nuznu povezanost crkve i Hrvata, to ne bi trebalo bit tako. Zivjelo sekularno drustvo.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Hrvatsko kulturno društvo Napredak Postano: 17 ožu 2012, 22:22 |
|
|
Bobovac je napisao/la: DaniKU je napisao/la: Budući da je riječ o mladoj djevojci odgovor se krije u prilagodbi društvu. Mladima je važno kako ih društvo prima pa rade(pišu i govore) što i ostali vršnjaci u okružju. Sjećam se jedne djevojke na prijamnom ispitu(koja je inače bila Srpkinja) i koja me je pitala jesam li spremio bosanski. Ljubazno sam joj odgovorio da ću polagati hrvatski na što mi je ona odgovorila:"Pa dobro i ja ću srpski, ali uvijek kažem bosanski".
Znači, Hrvatima nema mjesta u Sarajevu... po tebi.. Citat: Jednostavno taj naziv cirkulira u govoru za označavanje jezika kojima Sarajlije govore, ali svatko pod tim podrazumijeva svoj maternji(Hrvat hrvatski, Srbin srpski, a Bošnjak bošnjački). Složit ćete se sa mnom da bi bilo čudno(u današnjim prilikama u Sarajevu) kad bi ona jedina u razredu od 30 učenika rekla da se spremila za test iz hrvatskog, kad ostalih 29 učenika kaže da su učili cijelu noć bosanski. Upravo sam radi toga i rekao da ne budemo strogi u ocjeni naših mladih ljudi u Sarajevu. Ma daj nigdje veze, sad si me razočarao i kao čovjek i kao komunista. Ne možemo zamjeriti da netko u takvim uvjetima ponekad ne ističe svoje hrvatstvo, ali možemo ako se ono krije kao zmija noge, uvijek i stalno, osim kada treba uzeti lovu. Citat: Novac niste nipošto uzalud bacili i nemojmo ju uspoređivati sa Komšićem jer je on ipak nešto drugo. Je, novac je otišao na putovanje u prijateljsku Tursku i polaganje ispita pred braćom Turcima u glavnom gradu - Ankari, a koji je i naš glavni grad (što bi rekao Izetbegović). Citat: Dok su sarajevski Hrvati uz Crkvu i njene organizacije ostaje im najvažnija crta identiteta i nema brige za njih. Oni koji sebe nazivaju bosanskim katolicima prvo nisu katolici, a potom sve ostalo.
Mogu si misliti što onakvi idu u crkvu. Citat: Mislim da će se sa mnom složiti i naša prijateljica emt kao i naši ostali prijatelji Bošnjaci iz Sarajeva.
Vjerojatno da hoće, isto kao što bi se složili Srbi iz BL, ili Vojvodine, kada bi umjesto Bosna, i Bosanski u svome tekstu stavio stavio Srbija i Srpski. Znači uradi to pa ćeš vidjeti rupe u svojemu odgovoru. Da ne repliciram na svaki tvoj odgovor(jer vidim da me nisi razumio) možda ćeš me bolje razumjeti nakon sljedećeg primjera. Danijela Martinović, profesorica na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, magistrirala je i doktorirala u Zagrebu i SDP-ova je vijećnica u općini Centar Sarajevo. Što bi bilo s njenim akademskim djelovanjem da je, recimo, nakon doktorata postala član HDZ-a u Sarajevu? Tako se i ova djevojka razvija u okviru mogućnosti koje ima u situaciji u kojoj su Hrvati u Sarajevu. Junuz je to lijepo sročio u postu iznad ovoga. P.S. Junuze, primjetio sam da ima značajnu vezu.
|
|
Vrh |
|
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Hrvatsko kulturno društvo Napredak Postano: 17 ožu 2012, 22:29 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: DaniKU je napisao/la: Poštovanje Glazbeniče!
Ne znam ju osobno, ali najlakše ću odgovoriti i bit ću najjasniji ako iznesem usporedbu. Budući da je riječ o mladoj djevojci odgovor se krije u prilagodbi društvu. Mladima je važno kako ih društvo prima pa rade(pišu i govore) što i ostali vršnjaci u okružju. Sjećam se jedne djevojke na prijamnom ispitu(koja je inače bila Srpkinja) i koja me je pitala jesam li spremio bosanski. Ljubazno sam joj odgovorio da ću polagati hrvatski na što mi je ona odgovorila:"Pa dobro i ja ću srpski, ali uvijek kažem bosanski".
Jednostavno taj naziv cirkulira u govoru za označavanje jezika kojima Sarajlije govore, ali svatko pod tim podrazumijeva svoj maternji(Hrvat hrvatski, Srbin srpski, a Bošnjak bošnjački). Složit ćete se sa mnom da bi bilo čudno(u današnjim prilikama u Sarajevu) kad bi ona jedina u razredu od 30 učenika rekla da se spremila za test iz hrvatskog, kad ostalih 29 učenika kaže da su učili cijelu noć bosanski. Upravo sam radi toga i rekao da ne budemo strogi u ocjeni naših mladih ljudi u Sarajevu.
Novac niste nipošto uzalud bacili i nemojmo ju uspoređivati sa Komšićem jer je on ipak nešto drugo.
Dok su sarajevski Hrvati uz Crkvu i njene organizacije ostaje im najvažnija crta identiteta i nema brige za njih. Oni koji sebe nazivaju bosanskim katolicima prvo nisu katolici, a potom sve ostalo.
Mislim da će se sa mnom složiti i naša prijateljica emt kao i naši ostali prijatelji Bošnjaci iz Sarajeva. Pozdrav DaniKU, hvala ti na objašnjenju! Ona više nije gimnazijalka među 30 Bošnjaka već studentica, ali u redu. Podatci su uzeti iz njezinog životopisa s EFSA u kojemu je istaknula da volontira u HKD "Napredak" te da prima njihovu stipendiju. Kad se usporedi kako je njezina šefica odgovorila na isto pitanje, mogla je i Bjanka napisati za Nationality: Bosnia and Herzegovina. http://www.efsa.unsa.ba/international/en/about-io/staffUkoliko misliš da novac za HKD "Napredak" nije bačen novac, meni je tvoja riječ zakon. Hvala. Srdačan pozdrav, Glazbenik P.S. Mi smo još u studenom 2009. bili na ti, pa nema potrebe za obraćanjem s Vi.Molim lijepo Glazbeniče. Slažem se, njena šefica je se ipak bolje snašla u formuliranju odgovora. Lijep pozdrav!
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Hrvatsko kulturno društvo Napredak Postano: 17 ožu 2012, 23:21 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25873 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
DaniKU je napisao/la: Da ne repliciram na svaki tvoj odgovor(jer vidim da me nisi razumio) možda ćeš me bolje razumjeti nakon sljedećeg primjera. Danijela Martinović, profesorica na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, magistrirala je i doktorirala u Zagrebu i SDP-ova je vijećnica u općini Centar Sarajevo. Što bi bilo s njenim akademskim djelovanjem da je, recimo, nakon doktorata postala član HDZ-a u Sarajevu? Tako se i ova djevojka razvija u okviru mogućnosti koje ima u situaciji u kojoj su Hrvati u Sarajevu. Junuz je to lijepo sročio u postu iznad ovoga.
Ma šta nisam razumio, jebemu sto krvavih bogova!! Danijela Martinović je koliko znam zastupnik SDP-a u državnom parlamentu. Čim se ubacila u tako visoku politku znači da joj se jebe za akademsko djelovanje i da gleda svoju pičku! Jer mogla je ako joj je do formalizma biti općinska viječnica i slobodno ganjati akademsku karijeru! Ali nije u tome stvar, da ga jebo sveti Jeronim na nebesima! Kako netko može imati kurčevog obraza i graditi hrvatski identitet na negiranju i gaženju toga identiteta. Ono što je tebi razvitak u okviru mogućnosti je u stvari lizanje kurca agama i begovima, i što je najgore tomu se pokušava dati neko moralno opravdanje. Ma koje moralno opravdanje, krive si i neka se o tomu bar šuti a ne da se diže na pijedestal vrijednosti. Kako bi to bilo kada bi smo svi mi tako "razvijali se u okviru mogućnosti", govorili nekakvim Bosanskim kurčevim! Izjašnjavali se nacionalno Bosancima! To neko opravdanje pljuvanja na svoj identitet, svoj narod itd, kroz čisti karijerizam i oportunizam je nešto što sam smatrao da je više svojstveno nekim drugim etnicitetima - nekim uncokretima, ali *** - izgleda da je to nekim vrh vrhova, a oni *** koji pristaju da pognu glavu - to su moralne vertikale. Svima oni koji se tako ponašaju, tako misle i takve podupiru, neka prime jednu čistu golu kurčinu u žvalje pogane!
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Hrvatsko kulturno društvo Napredak Postano: 17 ožu 2012, 23:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75866 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Po meni, Bjanka bi trebala vratiti stipendiju, i problem riješen.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Hrvatsko kulturno društvo Napredak Postano: 17 ožu 2012, 23:44 |
|
|
Definirali smo to kao mutaciju. Pitanje je što dovodi do mutacije?
Preslab utjecaj hrvatskog čimbenika na prostorima BiH, posebno tamo gdje smo manjina. Zašto je to tako?
Hm, dovoljno je pogledat temu sa Zrikavcem. U nezgodnoj smo poziciji zbog brojnosti, ne smijemo si dozvolit pluralizam, a apsolutizam ne samo da mora biti prosvijećen, nego i potpuno ispravan i učinkovit.
To još nismo imali.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Hrvatsko kulturno društvo Napredak Postano: 17 ožu 2012, 23:49 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Definirali smo to kao mutaciju. Pitanje je što dovodi do mutacije?
Isto ono što muslimane u Hercegovini tjera da govore "kava" i "tisuća". Utjecaj okoline na manjine je prejak. Treba ih odjebati. Ponekad korigirati ako lažu i to je to.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Hrvatsko kulturno društvo Napredak Postano: 17 ožu 2012, 23:52 |
|
|
Pa što sad? Je linam bitnije da nam Bošnjaci u Eraniji govore kava ili Hrvati u Bosni? Što nam je važnije? Ako je ono prvo ne možete prigovarat gđici...
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Hrvatsko kulturno društvo Napredak Postano: 17 ožu 2012, 23:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75866 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa što sad? Je linam bitnije da nam Bošnjaci u Eraniji govore kava ili Hrvati u Bosni?
Ne shvaćaš. Ironiju. Muslimani u Eraniji ne govore kava i tisuća, čak ni u Ljubuškom gdje ih ima 2%.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Hrvatsko kulturno društvo Napredak Postano: 17 ožu 2012, 23:55 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa što sad? Je linam bitnije da nam Bošnjaci u Eraniji govore kava ili Hrvati u Bosni? Što nam je važnije? Ako je ono prvo ne možete prigovarat gđici... Nemoguće je s tobom diskutirati. Kao da si na Artan tabletama stalno.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Hrvatsko kulturno društvo Napredak Postano: 18 ožu 2012, 00:00 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Pa što sad? Je linam bitnije da nam Bošnjaci u Eraniji govore kava ili Hrvati u Bosni?
Ne shvaćaš. Ironiju. Muslimani u Eraniji ne govore kava i tisuća, čak ni u Ljubuškom gdje ih ima 2%. Baš nisam skužio, eto neka je on i meni malo nejasan. U RH je drukčije a slabo znam Bošnjaka u Hercegovini. Općenito, svi Bošnjaci lpolagano vuku na hrvatski.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|