HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 sij 2025, 00:30.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 199 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Hrvatsko kulturno društvo Napredak
PostPostano: 18 ožu 2012, 14:14 

Možeš li navest njene aktivnosti u Napretku koristne za Hrvate???

Nigdje nije ni navedeno da je stipendiju dobila za Tursku, nego da je stipendiju iskoristila za Tursku kao što je i sama navela...

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2012, 14:23 

BBC je napisao/la:
Glazbenik je napisao/la:

I ja poznajem sarajevsku hrvatsku mladež i osobno sam se uvjerio u kakvoj sredini žive tako da mi DaniKU-ova obrazloženja imaju smisla.
Upoznao sam jednoga koji je u očaju mislio aktivirati ili drugi identitet ili iseliti u Hrvatsku, a na kraju je ipak opstao u Sarajevu kao Hrvat, a samo interes za probleme Hrvata u SA mu je došao kao žednome kiša.

Pa piši nam malo o tome, detaljnije ? Ima još zaludjelih ovčica koje bi ukidale RS i jače ovlasti prebacivali na Sarajevo.

Miješaš kruške i jabuke. Kao što vidiš na državnoj razini imamo utjecaja a na federalnoj baš i ne.

Tjerat sve Hrvate i Srbe u BiH da budu "Bosnian" nije baš lako zar ne? Za razliku od toga na čisto bošnjačkim područjima mogu, a poprilično mogu i kroz Federaciju.

E sad, što se tebi čini kako ovo treba riješit?

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2012, 14:25 

Junuz Djipalo je napisao/la:

Miješaš kruške i jabuke. Kao što vidiš na državnoj razini imamo utjecaja a na federalnoj baš i ne.

Imaš zato što postoje entiteti. Ukineš RS i dobiješ "jedan glas, jedan čovjek" državu u kojoj Bošnjaci-muslimani dominiraju.

Uostalom koliko smisla ima srati protiv RS a u isto vrijeme tražiti treći hrvatski entitet. Koji je isto etnički čist kao i RS.

Dosta više tih zajebancija i gubljenja vremena.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2012, 14:27 

Držite se teme jebla vas više ta RS.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2012, 14:29 

E sad, što se tebi čini kako ovo treba riješit?

Kao što Dodik uspješno rješava. Zakon o ukidanju člana tog i tog, oooops...ode 1991-a, legalizira se stanje na terenu.
Zakon da se možeš liječiti samo tamo gdje biraš u općini i gdje ti adresa prijavljena, oooops.....odoše općine gdje muslimani nisu većina.

Eto vidiš, sve lijepo i kulturno. Pustiti ih neka se pale sa Mostarom, i raditi svoje.

Inače to što pitaš konkretno ne bih ni riješavao. Muslimani zbog takvih stvari nepovratno izgubili podršku skoro svih Hrvata za "100% Bosnu".

Ako tako žele, bilo im po volji. Neka glčaduju, drugo nisu ni zaslužili. Mogu kod Zlaje u stan u Dubrovnik otići na odmor. U Neumu nisu baš dobrodošli.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2012, 14:33 

BBC je napisao/la:
Glazbenik je napisao/la:

I ja poznajem sarajevsku hrvatsku mladež i osobno sam se uvjerio u kakvoj sredini žive tako da mi DaniKU-ova obrazloženja imaju smisla.
Upoznao sam jednoga koji je u očaju mislio aktivirati ili drugi identitet ili iseliti u Hrvatsku, a na kraju je ipak opstao u Sarajevu kao Hrvat, a samo interes za probleme Hrvata u SA mu je došao kao žednome kiša.

Pa piši nam malo o tome, detaljnije ? Ima još zaludjelih ovčica koje bi ukidale RS i jače ovlasti prebacivali na Sarajevo.

Čovjek je Hrvat i katolik. Za rata je izbjegao u Hrvatsku, ali se ipak odlučio vratiti u SA jer je tamo imao kuću i obitelj mu je generacijama je u SA. I u SA je studirao kada sam ga upoznao.

Ja sam ga upoznao u jednom širem društvu, a on je došao u društvu s jednim Bošnjakom, koji je obiteljski povezan s jednim od bošnjačkih ratnih zločinaca.

Naravno da je Hrvat isto bio protiv RS-a i tako igrao korisnu ulogu za Bošnjake. Ali, od nas nekoliko Hrvata iz mog društva, sve druge su zanimali sami Bošnjaci i Bošnjakinje :zubati , a jedino sam ja po imenu prepoznao da bi ovaj mogao biti Hrvat i diskretno ga pitao o tome.

Tako da me on sljedeći dan poveo po mjestima gdje se okupljaju sarajevski Hrvati i pričali smo o njihovim problemima.

Ostali smo u kontaktu, a budući da mi je pričao kakav je unitarist njegov profesor "Hrvat" s Univerziteta, ja sam mu poslao neku literaturu i savjete kako da ne postane pijun u rukama multietniĆara. Moj Hrvat je bio u duševnim mukama, htio je pisati u hrvatskom duhu, ali bilo mu je jasno s kojim autoritetom ima posla i oskudijevao je u literaturi i znanju da se nosi s tim.

Dugo vremena nije mogao pronaći posao (pa je razmišljao bilo o preseljenju u RH ili o uključenju u društvo jedne nacionalne manjine čije prezime nosi - samo kako bi pomoću njihovih veza uspio doći do posla), da bi na kraju sve sretno završilo.
Oženio se i našao je posao, ima djecu i dalje je Hrvat - u Sarajevu.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2012, 14:38 

To sve izgleda kao pokret otpora u Berlinu. Nasuprot Hrvata bošnjački Gestapo i nacisti.

Jebeš takav grad, ne smiješ ni reći što ti na duši. Šovinizam teški, neviđen u Europi.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2012, 14:38 

BBC je napisao/la:

Imaš zato što postoje entiteti. Ukineš RS i dobiješ "jedan glas, jedan čovjek" državu u kojoj Bošnjaci-muslimani dominiraju.

Uostalom koliko smisla ima srati protiv RS a u isto vrijeme tražiti treći hrvatski entitet. Koji je isto etnički čist kao i RS.

Dosta više tih zajebancija i gubljenja vremena.

Da, i kad ti Amer kaže nema Trećeg povedeš stado na Bleiburg, jer eto, nema drugog rješenja?

Dosta o RS. Idemo o Napretku. Treba kontaktirat B.B.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2012, 14:39 

Inače mi je pričala jedna rodica koja je imala posla u vladi federacije, pa često bila u Sarajevu.

Kaže kad odrade to poslovno što moraju i dođe pauza za kavu, Bošnjaci na jednu stranu jedna grupa, Hrvati na drugu stranu.

Nema od te države baš ništa, propao eksperiment.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2012, 14:42 

Da, i kad ti Amer kaže nema Trećeg povedeš stado na Bleiburg, jer eto, nema drugog rješenja?

"Treći" se dobije zbog pritisaka, na svim frontama. Sve legalno i legitimno.

A nisam baš siguran ni koliko Ameri pomažu Bošnjacima. Ekonomski najteže žive od 3 naroda, iz Zenice dolaze u Međugorje nadničiti.
Dodik jači nego ikad.

Ne dao Bog da nama Ameri tako pomažu.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2012, 14:46 

Robbie MO je napisao/la:
Jedna siromašna Hrvatica ili Hrvat, je zbog nje izgubila tu stipendiju i možda neće studirati i ostvariti svoje životne snove, stipendiju koju će ova potrošit za putovanje po Turskoj i polaganje ispita kod braće Turaka.

Apsolutno, apsolutno...

Što je najgore ja znam slučajeve, mladih i pametnih Hrvata koji se ne stide reći da su to što jesu, a koji zbog neimaštine ne mogu dovršiti studij. A zbog čega?? Zato jer osobe kao ona Bjanka novac namjenjen njima troše za putovanja po Aziji.
Ako je to nekome normalno onda... stvarno ne znam...

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2012, 14:52 

MRSHO je napisao/la:
Možeš li navest njene aktivnosti u Napretku koristne za Hrvate???

Nigdje nije ni navedeno da je stipendiju dobila za Tursku, nego da je stipendiju iskoristila za Tursku kao što je i sama navela...

Došla je u HKD Napredak i održala predavanje koje je pobudilo interes među Napretkovim stipendistima, a lako je moguće da one koji se prijave upravo ona može pogurati iz solidarnsoti ili prijateljstva, ako je dobro pozicionirana, a čini se da jest.

Kad bi većina stipendista iskoristila te mogućnosti to bi bilo povoljno po njihovu karijeru.

Citat:
AIESEC se predstavio Napretkovim stipendistima
Sarajevo, 4.3.2011.

Sinoć je u Napretkovom klubu Lira održano predstavljanje studentske organizacije AIESEC. Jednosatno predavanje su održale Bjanka Badrov, inače Napretkova stipendistica i Irma Bejdić, dugogodišnje članice AIESEC-a. U svom izlaganju su pored općih informacija kroz primjere svojih članova pokušale dočarati prednosti praksi u vodećim kompanijama diljem svijeta.

AIESEC predstavlja jedinstvenu priliku da studenti za vrijeme studija i po njegovom završetku rade prakse u zemlji u kojoj žele i time steknu prijeko potrebno radno iskustvo, koje predstavlja osnovu za stalno zaposlenje.

Napretkove stipendiste su zanimale mogućnosti učlanjenja u AIESEC, usavršavanja nekog stranog jezika u inozemstvu, što je također jedna od mogućnosti koje nudi AIESEC, te konkretnih praksi za studente filologije i prava. Inače, AIESEC je najveća globalna organizacija koju vode studenti i mladi ljudi sa 50.000 članova, na više od 850 sveučilišta u 100 zemalja.

AIESEC nudi svojim članovima prakse u preko 3000 kompanija i u preko 100 AIESEC zemalja diljem svijeta. Ovo predavanje zasigurno predstavlja početak jedne prekrasne i nadamo se plodonosne suradnje Hrvatskog kulturnog društva Napredak i AIESEC-a.

http://hkdnapredak.com/root/index.php?option=com_content&task=view&id=1481&Itemid=149&lang=hrvatski

Da se razumijemo, ja sam već prije koju godinu pisao da bi trebalo osnovati Vrhbosansko sveučilište.

Jer dok u Hercegovini gotovo 100% hrvatskih studenata studira na Sveučilištu, dotle u Središnjoj Bosni niti 50% ne studira na filijalama Sveučilišta u Mostaru, već su osuđeni na Univerzitet u Sarajevu, Apeiron i sl. što znači da je većina nastave na bošnjačkom jeziku.

Sama BB nije polazila niti OŠ niti gimnaziju u KŠC-u, pa koliko god da joj je hrvatski jezik jadan i dalek od standarda jer je polazila bošnjačke škole ipak kaže financirati - što se baš ne može čuti među sarajevskim Bošnjacima.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2012, 14:53 

lirik je napisao/la:
pagan je napisao/la:
bitno je da nam daniKU prosipa ovdje sibicarske suplje

nema hrvata u napretku jer oni ne uzimaju hrvate nego bosanske KATOLIKE, ako i to

Bosanski KATOLIK...zvuci logicno.To je znaci covjek koji zivi u Bosni i po vjeroispovjesti je KATOLIK.Ako ga ja upitam sto je po nacionalnosti kakav cu odgovor dobiti ???
Vrijeme je da i oni koji nemaju bas neku veliku izobrazbu shvate razliku izmedju:
-NACIONALNE PRIPADNOSTI(narodnosti)
-DRZAVLJANSTVA
-VJEROISPOVIJESTI(religije)
Ako netko nije u stanju ova tri pojma razlikovati onda...laku noc :smajl052

Daj šta lupetaš koji klinac. Zna se što u npr. Sarajevu znači taj pojam "bosanac katolik", supstitucija za Hrvatstvo", ili "Hrvatstvo za Čovjeka", ili što bi Topić rekao "supstitucija za prihvatljivu mjeru Hrvatstva".
Vidi ti njega on se dohvatio nekog doslovnog poimanja toga pojma, otkriva nama budalama ameriku!

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2012, 15:02 

Tragikomicni su ovi pokusaji "prilagodbe" doticne.
Mislim da oni studenti koji nisu Hrvati i ne govore hrvatskim nemaju sta raditi kao stipendisti HKD Napredak.

Sinjorinu Badrov neka stipendira KS, SDP BIH, Bosnjacki institut ...

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2012, 15:04 

To su tipovi koji napadaju Hrvate da se razbacuju novcem poreznika iz Hrvatske.

A sad vidimo da oni to rade. Vrijeme za položiti račune, za svaku Kunu. Porezni obveznici u Hrvatskoj ne daju novac da se troši u Turskoj.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2012, 15:06 

DaniKU je napisao/la:
Postupke poput njenog nisam ni ja razumio kad sam došao tek došao u Sarajevo, ali što duže boravim i što više Hrvata upoznajem sve više razumijem u kakvoj su situaciji naši ljudi. Pokušao sam Vam objasniti, a budući da ne želite razumjeti ne pada mi napamet neprestano se prepucavati s Vama. Opet ponavljam da ne opravdavam takav način(jer ja sam odrastao u drukčijim okolnostima i živio u drukčijim uvjetima), ali sam pokušao dati objašnjenje.

Ma ja to potpuno razumijem, i sam sam odrastao u mentalitetski sličnoj sredini i zbog toga odlično znam o čemu se radi. Jbt meni prvi rođak sredinom 1990-ih kaže - Ja nisam Hrvat, ja sam Bosanac! Bosanac Katolik! Istina tada je bio dječak, kasnije je kao student došao pameti kada su mu pod prozorom kolege sa fakulteta, muslimani, psovali majku ustašku, za vrijeme utakmice Hrvatska-Turska. Od tada za muslimane nema druge riječi osim one koja je na ovome forumu zabranjena a počinje sa B.

Citat:
Ako pogledate kako su se ostali studenti s one liste izjasnili o "Nationality" vidjet ćete da je ona jedina stavila "Bosnian", a ostali "Bosnia and Hercegovina" što upućuje da se ili jedina "zeznula" ili je tražila najpogodniju riječ kojom bi se definirala, a da ne bude trn u oku.

Pa jeste, znali su naši stari mudrost - Muslimani gora od Turčina.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2012, 15:09 

Bobovac je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Jedna siromašna Hrvatica ili Hrvat, je zbog nje izgubila tu stipendiju i možda neće studirati i ostvariti svoje životne snove, stipendiju koju će ova potrošit za putovanje po Turskoj i polaganje ispita kod braće Turaka.

Apsolutno, apsolutno...

Što je najgore ja znam slučajeve, mladih i pametnih Hrvata koji se ne stide reći da su to što jesu, a koji zbog neimaštine ne mogu dovršiti studij. A zbog čega?? Zato jer osobe kao ona Bjanka novac namjenjen njima troše za putovanja po Aziji.
Ako je to nekome normalno onda... stvarno ne znam...

Ti se uhvati Bjanke k'o pijan plota.Razgledaj malo oko sebe i razmisli koliko novca ukrade politicka elita(koja se kune u Hrvatsku i hrvatstvo)tjedno u Hrvatskoj.Vjerojatno toliko da bi 30-tak studenata zavrsilo kompletan studij.A ti se nerviras zbog neke sarajevske curice koja se,iz nekih razloga,ne deklarira jasno i glasno kao Hrvatica i koja eto dobiva 500 Eura stipendije mjesecno.I jos k tomu dala jedan ispit u Turskoj i tamo dva tjedna provela.Ejjj samisli u Turskoj(s kojom Hrvatska ima super diplomatske i gospodarske odnose)...pa toj je ravno veleizdaji.
O Hrvatima koji svoje godisnje odmore provode u Turskoj ne bih ovdje,nije tema.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2012, 15:17 

lirik je napisao/la:
sarajevske curice koja se,iz nekih razloga,ne deklarira jasno i glasno kao Hrvatica i koja eto dobiva 500 Eura stipendije mjesecno.

Ako se ne deklarira jasno i glasno onda se ne mora nikako deklarirat kao Hrvatica. Kao što već rekoh, ne trebaju nam novi Komšići.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2012, 15:18 

lirik je napisao/la:
Ti se uhvati Bjanke k'o pijan plota.Razgledaj malo oko sebe i razmisli koliko novca ukrade politicka elita(koja se kune u Hrvatsku i hrvatstvo)tjedno u Hrvatskoj.Vjerojatno toliko da bi 30-tak studenata zavrsilo kompletan studij.A ti se nerviras zbog neke sarajevske curice koja se,iz nekih razloga,ne deklarira jasno i glasno kao Hrvatica i koja eto dobiva 500 Eura stipendije mjesecno.I jos k tomu dala jedan ispit u Turskoj i tamo dva tjedna provela.Ejjj samisli u Turskoj(s kojom Hrvatska ima super diplomatske i gospodarske odnose)...pa toj je ravno veleizdaji.
O Hrvatima koji svoje godisnje odmore provode u Turskoj ne bih ovdje,nije tema.

Ta kujica je samo jedan simbol stanja, možda je čak i žrtva... u neku ruku... u svakom slučaju odličan indikator. A ja ne sumnjam da ima još takvih - zato i pišem ovo što pišem, ne zbog nje već zbog onakvih kao ona, i svih negativnosti kojih je i ona dio, a između ostalog i o tomu o čemu ti pišeš.
Ne možemo ispraviti sve nepravde, ali možemo pokušati bar ono što možemo, umanjiti greške i malverzacije HKD Napredak.
I nije toliko bitna no Turska, isto bi bilo i da je otišla u npr. Grčku.
I ne vidim zašto Hrvati za svoje novce ne bi išli gdje hoće ljetovati, pa ako treba i u Tursku. Oni idu za svoje novce, za razliku od Napretkovih stipendista koji idu našim novcem.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2012, 15:29 

MRSHO je napisao/la:
lirik je napisao/la:
sarajevske curice koja se,iz nekih razloga,ne deklarira jasno i glasno kao Hrvatica i koja eto dobiva 500 Eura stipendije mjesecno.

Ako se ne deklarira jasno i glasno onda se ne mora nikako deklarirat kao Hrvatica. Kao što već rekoh, ne trebaju nam novi Komšići.

I još da ih Hrvatsko Kulturno društvo financira....

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2012, 15:33 

Kravica... Al opet, riba smrdi od glave, pa je do Napretka sto u obzir uopce uzima one sto se ne izjasnjavaju Hrvatima. Ova je samo iskoristila priliku, a ocito joj nikakav problem ne predstavlja se nagnut nekome da bi nesto postigla.

Pa sretno toj kako se vec zove u Turskoj (zanimljiv odabir, po onoj ako je Turcin u krvi do koljena, Muslimani je do vrata), stvarno nek ide, i nek uziva.. na kraju za Bosanku me uopce i nije briga, briga me samo za moje Hrvate. Ovaj Nepredak je zapravo tu ono sto elementarno nevalja. Bosanka jednostavno tu nema sta traziti stipendiju, niti bilo ko drugi osim Hrvata.

Ovo je uvreda za sve one sto si ginuli za svoje ime.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2012, 15:34 

Zadar1993 je napisao/la:
MRSHO je napisao/la:

Pa to je čisto komšićevski. I on je plaćen kao hrvatski član predsjedništva.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2012, 15:36 

MRSHO je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:

Pa to je čisto komšićevski. I on je plaćen kao hrvatski član predsjedništva.

On se tako formalno izjasnjava, pa ne mozes nista, dok se ova izjasnjava "Bosanskom", pa je pitanje je sta kao takva uopce prima stipendiju Hrvatskog kulturnog drustva.

Al kao sto rekoh, problem osnovni lezi u Napretku, a ne na nekom ko se ima pravo izjasniti kako hoce. Beskicmenjak, ili ne...

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2012, 15:41 

I ona će se sutra formalno izjasnit kao "Hrvatica" kad joj se ukaže prilika da smjesti svoju guzu u Ured Ministarstva... al bosančit će i dalje, možda i više nego obično...

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2012, 16:00 

MRSHO je napisao/la:
I ona će se sutra formalno izjasnit kao "Hrvatica" kad joj se ukaže prilika da smjesti svoju guzu u Ured Ministarstva... al bosančit će i dalje, možda i više nego obično...

A hoce, vjerovatno. Al ne mozes se zamarati sa svakim beskicmenjakom ponaosob, bar ih kod nas ne manjka. Al bi trebalo zato se pobrinuti za ove institucije tipa Napredak i sl. Jer uz ovakav Napredak i ostale, ako ti ne bude ova, doci ce ti neka druga Bjanka.

Svi mi prdimo

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 199 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 72 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: