|
|
Stranica: 7/79.
|
[ 1955 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
gorann
|
Naslov: Re: HSP se odlučio da gradi džamahiriju zajedno sa SDP-om Postano: 16 pro 2010, 02:31 |
|
|
Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP PostPostao/la zoom66 dana 16/12/2010 02:21 wuppertal je napisao/la:SDP-NSRZB-SDA-HSP Nisam neki strucnjak za ove politicke igrarije ali pratim ovu lakrdiju u BiH, a narocito komentare na raznoraznim forumima (srpskim, hrvatskim i sa-x bosnjackim). Davno sam otisla iz BIH, jos dok su se Muslimani pisali malim "m". Razlog ovog posta je SDP-NSRZB-SDA-HSP....Moze li mi iko normalan objasniti gdje je ovdje LOGIKA? Naravno da moze! Sad ce "ex komunisti" dati obrazlozenje i pokude! Zar moze jedna bosnjacka stranka (SDP) sa osvojenih 17% glasova da se proglasi apsolutnim pobjednikom?...Zar moze ako je multi ici u koaliciju sa ultradesnim (HSP ili SDA)...U politici sve moze ali kad tad ce se to vratiti kao bumerang... Zar i Hrvati nisu Konstitutivni narod ove sramne drzeve..Zar 90% Hrvatskih glasova ne znace nista ULEMI Zlatku! Da li se Bosnjaci boje da ce formiranjem "Treceg entiteta" ili PRIHVATANJEM HRVATA KAO JEDNAKOPRAVNOG NARODA izgubiti i tih 24% i biti "*** na cjedilu"....Vjerujte da ih ni USTASKI HSP nece spasiti!.. Zelim Vam puno srece uz poruku da je nekada i "SLAMKA - SPAS"...Ali cini mi se da je i ta slamka isuvise tanka! 16. Dec. 2010. 01:19 Banned user for reason “krsenje pravila foruma” » wuppertal :sax: Samo 2 minuta je bilo dovoljno za BAN...!!!
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: HSP se odlučio da gradi džamahiriju zajedno sa SDP-om Postano: 16 pro 2010, 08:30 |
|
|
gorann je napisao/la: Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP PostPostao/la zoom66 dana 16/12/2010 02:21 wuppertal je napisao/la:SDP-NSRZB-SDA-HSP Nisam neki strucnjak za ove politicke igrarije ali pratim ovu lakrdiju u BiH, a narocito komentare na raznoraznim forumima (srpskim, hrvatskim i sa-x bosnjackim). Davno sam otisla iz BIH, jos dok su se Muslimani pisali malim "m". Razlog ovog posta je SDP-NSRZB-SDA-HSP....Moze li mi iko normalan objasniti gdje je ovdje LOGIKA? Naravno da moze! Sad ce "ex komunisti" dati obrazlozenje i pokude! Zar moze jedna bosnjacka stranka (SDP) sa osvojenih 17% glasova da se proglasi apsolutnim pobjednikom?...Zar moze ako je multi ici u koaliciju sa ultradesnim (HSP ili SDA)...U politici sve moze ali kad tad ce se to vratiti kao bumerang... Zar i Hrvati nisu Konstitutivni narod ove sramne drzeve..Zar 90% Hrvatskih glasova ne znace nista ULEMI Zlatku! Da li se Bosnjaci boje da ce formiranjem "Treceg entiteta" ili PRIHVATANJEM HRVATA KAO JEDNAKOPRAVNOG NARODA izgubiti i tih 24% i biti "*** na cjedilu"....Vjerujte da ih ni USTASKI HSP nece spasiti!.. Zelim Vam puno srece uz poruku da je nekada i "SLAMKA - SPAS"...Ali cini mi se da je i ta slamka isuvise tanka! 16. Dec. 2010. 01:19 Banned user for reason “krsenje pravila foruma” » wuppertal :sax: Samo 2 minuta je bilo dovoljno za BAN...!!! Ne znam šta donosi budućnost ali ako dođe do još jedne pretumbancije pa ta braća Šarić sa teheran-x, završe kao izbjeglice negdje u RH, znam da ovaj put neće biti "pusti ga, on je radio za 'našu stvar' na svoj poseban način".
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: HSP se odlučio da gradi džamahiriju zajedno sa SDP-om Postano: 16 pro 2010, 09:46 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Šimić!
Ali ovog zooma bi defiinitivno trebalo iz Danske deportirat...
Ovakvi postovi nisu za ban...
Dobro bi bilo da i ovdašnji Bošnjaci, s ovog foruma, vide metodiku tamo... Mislim da im je ovdje puno više dopušteno...
Doduše padne koji ban, ali se za njega treba dobro "naradit"...
A što se tiče ovih, ne znam je li dr. Gog jedan od braće, ali je baš takvu priču imao nedavno...
Skužio je da u toj Bosni koju oko njega zazivaju nije ona u kojoj ima mjesta za takve poput njega, ili barem nema mjesta ako ne igra po doslovno po njihovim notama, baš ga je bilo patetično čitat...
A na kraju ga proglase unitarci Hrvatom, kad im treba, kao V. Puljića...
Nismo mi samo Hrvati zato što to jesmo nego i zato što nas drugi takvim vide...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Youpine
|
Naslov: Re: HSP se odlučio da gradi džamahiriju zajedno sa SDP-om Postano: 16 pro 2010, 10:50 |
|
Pridružen/a: 16 kol 2010, 16:16 Postovi: 73 Lokacija: Herceg Bosna
|
Evo kako u koaliciju sa reketaskom strankom i reketom No1,
Privitak/ci: |
Opaska: Evo kako u koaliciju sa reketaskom strankom i reketom No1, BEZ TORBE NECE ICI NI KOALICIJA: slika je tisucu rijeci ( posudzena je sa poskoka ):
crna_tasna.jpg [ 96.97 KiB | Pogledano 3695 put/a. ]
|
_________________ Bog i Hrvati !
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: HSP se odlučio da gradi džamahiriju zajedno sa SDP-om Postano: 16 pro 2010, 10:52 |
|
|
Mala je torba...mogli su veći kofer ponijeti...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: HSP se odlučio da gradi džamahiriju zajedno sa SDP-om Postano: 16 pro 2010, 10:53 |
|
|
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
atan
|
Naslov: Re: HSP se odlučio da gradi džamahiriju zajedno sa SDP-om Postano: 16 pro 2010, 11:09 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la:
Ti hrvatski političari koji uđu u alijansu jedino mogu privući na sebe degeneka i to žestokog od mladih hrvata. Ali iako su pohlepni do neba, jedni vlasti a drugi novca, i iako su budaletine do neba, ipak nisu toliko ludi da ne znaju što ih čeka., tako da po mom mišljenju ipak neće smjeti to napraviti
neznam drug,slabo ste vi to dosad degenječili tj.nikako .ipak mislim da će lijanovići i ovi ujkani kad budu na vlasti privlačiti i vaše omladince.
_________________ R.I.P. Sic
|
|
Vrh |
|
|
Josip TG
|
Naslov: Re: HSP se odlučio da gradi džamahiriju zajedno sa SDP-om Postano: 16 pro 2010, 11:31 |
|
|
atan je napisao/la: vipera ammodytes je napisao/la:
Ti hrvatski političari koji uđu u alijansu jedino mogu privući na sebe degeneka i to žestokog od mladih hrvata. Ali iako su pohlepni do neba, jedni vlasti a drugi novca, i iako su budaletine do neba, ipak nisu toliko ludi da ne znaju što ih čeka., tako da po mom mišljenju ipak neće smjeti to napraviti
neznam drug,slabo ste vi to dosad degenječili tj.nikako .ipak mislim da će lijanovići i ovi ujkani kad budu na vlasti privlačiti i vaše omladince. Zadnja vlast bivše države, furaju se na Mesića.
_________________ Da je sloboda i demokracija, bila bi Herceg Bosna a ne Federacija
|
|
Vrh |
|
|
Youpine
|
Naslov: Re: HSP se odlučio da gradi džamahiriju zajedno sa SDP-om Postano: 16 pro 2010, 13:25 |
|
Pridružen/a: 16 kol 2010, 16:16 Postovi: 73 Lokacija: Herceg Bosna
|
Mar-kan je napisao/la: Mala je torba...mogli su veći kofer ponijeti... Za ovu beznacajnu stranku (citaj nema je vise) to i jeste kofer.
_________________ Bog i Hrvati !
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: HSP se odlučio da gradi džamahiriju zajedno sa SDP-om Postano: 16 pro 2010, 13:30 |
|
|
Youpine je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Mala je torba...mogli su veći kofer ponijeti... Za ovu beznacajnu stranku (citaj nema je vise) to i jeste kofer. Vidjećemo,vrijeme pokaže sve... Jurišić: U petak odluka
Zvonko Jurišić, predsjednik HSP-a, kazao je da će Predsjedništvo ove stranke u petak donijeti konačnu odluku prihvaća li ponudu SDP-a.
"Za nas je platforma prihvatljiva uz manje korekcije na koje ćemo upozoriti SDP da ih usuglasimo. Ovdje se ne radi o koaliciji, već partnerstvu stranaka okupljenih na određenom programu. To podrazumijeva formiranje parlamentarne većine u FBiH i potom formiranje vlade. Nije isključeno da stranke koje imaju međusobni sporazum, popot dva HDZ-a, postanu dio jednog šireg partnerstva", rekao je Jurišić za banjalučke Nezavisne novine.
|
|
Vrh |
|
|
KaRudar
|
Naslov: Re: HSP se odlučio da gradi džamahiriju zajedno sa SDP-om Postano: 16 pro 2010, 14:01 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Nemoj se zavaravati ...da je on u situaciji u kakvoj je SDP nebi bilo ni HSPa u koaliciji
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: HSP se odlučio da gradi džamahiriju zajedno sa SDP-om Postano: 16 pro 2010, 14:08 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25785 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
KaRudar je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Nemoj se zavaravati ...da je on u situaciji u kakvoj je SDP nebi bilo ni HSPa u koaliciji Eto, mi smo mislili da je to on rekao zato jer nas voli. Dobro da si nam rekao kakav je, hvala ti. A da je on u situaciji u kakvoj je SDP ne bi bilo hrvatima ništa gore, naprotiv. Oni bi pošteno tražili ono što im kao bošnjacima pripada, a ne ovako, SDP kao bošnjačka stranka traži i ono što pripada bošnjacima, i hrvatima i srbima. E pa ne može tako, to će moći jedino onda kada većina hrvata i srba bude glasovalo za SDP.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
KaRudar
|
Naslov: Re: HSP se odlučio da gradi džamahiriju zajedno sa SDP-om Postano: 16 pro 2010, 14:14 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Eto, mi smo mislili da je to on rekao zato jer nas voli. Dobro da si nam rekao kakav je, hvala ti.
A da je on u situaciji u kakvoj je SDP ne bi bilo hrvatima ništa gore, naprotiv. Oni bi pošteno tražili ono što im kao bošnjacima pripada, a ne ovako, SDP kao bošnjačka stranka traži i ono što pripada bošnjacima, i hrvatima i srbima. E pa ne može tako, to će moći jedino onda kada većina hrvata i srba bude glasovalo za SDP.
Kada se izborni sistem u BiH bude organizovao na etnickom principu i na principu etnickih izbornih jedinica slozit cu se s tobom Medjutim posto se na izborima ne broje glasovi naroda nego gradajana to ne pije vode... SDP nije Bosnjacka stranka
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: HSP se odlučio da gradi džamahiriju zajedno sa SDP-om Postano: 16 pro 2010, 14:18 |
|
|
KaRudar je napisao/la: SDP nije Bosnjacka stranka Imaš pravo, možda da je zovemo JMO?
|
|
Vrh |
|
|
ivica
|
Naslov: Re: HSP se odlučio da gradi džamahiriju zajedno sa SDP-om Postano: 16 pro 2010, 14:24 |
|
|
KaRudar je napisao/la: Kada se izborni sistem u BiH bude organizovao na etnickom principu i na principu etnickih izbornih jedinica slozit cu se s tobom
Medjutim posto se na izborima ne broje glasovi naroda nego gradajana to ne pije vode...
SDP nije Bosnjacka stranka hoćeš reći kako Bošnjaci, Srbi i Hrvati nisu građani?
_________________ https://youtu.be/sJnJi5tcqxQ
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: HSP se odlučio da gradi džamahiriju zajedno sa SDP-om Postano: 16 pro 2010, 14:34 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25785 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
KaRudar je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Eto, mi smo mislili da je to on rekao zato jer nas voli. Dobro da si nam rekao kakav je, hvala ti.
A da je on u situaciji u kakvoj je SDP ne bi bilo hrvatima ništa gore, naprotiv. Oni bi pošteno tražili ono što im kao bošnjacima pripada, a ne ovako, SDP kao bošnjačka stranka traži i ono što pripada bošnjacima, i hrvatima i srbima. E pa ne može tako, to će moći jedino onda kada većina hrvata i srba bude glasovalo za SDP.
Kada se izborni sistem u BiH bude organizovao na etnickom principu i na principu etnickih izbornih jedinica slozit cu se s tobom Medjutim posto se na izborima ne broje glasovi naroda nego gradajana to ne pije vode... SDP nije Bosnjacka stranka Znamo mi vrlo dobro da bi vi muslimani najviše voljeli jednu "Građansku". Ali nema ništa od toga. Znate vi dobro da vam "Građansku" ne može osigurati SDA pa se furate na SDP da vam to osigura, računajući na naivnost dijela hrvata i srba (jest, kao da su hrvati i srvi veslo sisali i kao da vas dobro ne znaju i vas i vaše stranke: SDA, SBiH, SDP, NS...).
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Croat
|
Naslov: Re: HSP se odlučio da gradi džamahiriju zajedno sa SDP-om Postano: 16 pro 2010, 15:03 |
|
Pridružen/a: 18 srp 2009, 15:14 Postovi: 5156 Lokacija: Na dženazi BiH
|
malo im je što su izabrali člana Predsjedništva Hrvatima, sada bi birali i vlast Hrvatima u ******** nadam se da je ovo početak kraja ********.
|
|
Vrh |
|
|
osa
|
Naslov: Re: HSP se odlučio da gradi džamahiriju zajedno sa SDP-om Postano: 16 pro 2010, 15:17 |
|
|
KaRudar je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Eto, mi smo mislili da je to on rekao zato jer nas voli. Dobro da si nam rekao kakav je, hvala ti.
Kada se izborni sistem u BiH bude organizovao na etnickom principu i na principu etnickih izbornih jedinica slozit cu se s tobom Medjutim posto se na izborima ne broje glasovi naroda nego gradajana to ne pije vode... SDP nije Bosnjacka stranka šta je ono predsjednik stranke u bošnjačkom institutu, mislim da se tako zove.
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: HSP se odlučio da gradi džamahiriju zajedno sa SDP-om Postano: 16 pro 2010, 15:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
KaRudar
|
Naslov: Re: HSP se odlučio da gradi džamahiriju zajedno sa SDP-om Postano: 16 pro 2010, 16:30 |
|
|
osa je napisao/la: šta je ono predsjednik stranke u bošnjačkom institutu, mislim da se tako zove.
Bosnjacki institut je privatna fondacija i? Covjek je Bosnjak i sta sad?
|
|
Vrh |
|
|
osa
|
Naslov: Re: HSP se odlučio da gradi džamahiriju zajedno sa SDP-om Postano: 16 pro 2010, 16:32 |
|
|
KaRudar je napisao/la: osa je napisao/la: šta je ono predsjednik stranke u bošnjačkom institutu, mislim da se tako zove.
Bosnjacki institut je privatna fondacija i? Covjek je Bosnjak i sta sad? a vodi "multinetničku" stranku, misliš li da su matica hrvatska multietnička i da su njeni predstavnici multietničari, da te za sanu ne pitam...
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
|
KaRudar
|
Naslov: Re: HSP se odlučio da gradi džamahiriju zajedno sa SDP-om Postano: 16 pro 2010, 16:35 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Znamo mi vrlo dobro da bi vi muslimani najviše voljeli jednu "Građansku". Ali nema ništa od toga. Znate vi dobro da vam "Građansku" ne može osigurati SDA pa se furate na SDP da vam to osigura, računajući na naivnost dijela hrvata i srba (jest, kao da su hrvati i srvi veslo sisali i kao da vas dobro ne znaju i vas i vaše stranke: SDA, SBiH, SDP, NS...).
ne bih ja volio gradjansku volio bih BiH po ZAVNOBiHu da svaki covjek bude ravnopravan na svakom pedlju ove drzave i to je to Meni je apsolutno svejedno kada izadjem na izbore jel na listi hrvat bosnjak ili srbin mene zanima covjek kao licnost i covjekova sposobnost da nesto uradi ... Et na zadnjim opcinskim izborima sam izmedju ostalog glasao i za Tomislava Dzondrasa vjerujem da znas ko je to... Covjek je u SDPu vise gine za hrvate na sjednicama nego svi HDZovici koji lizu guzu ovima iz SDA da bi zaposlili nekog iz svoje mladezi SDA i SBiH su izabrali skoro sve upravne odbore.. jednonacionalno protiv toga je SDP uvijek bio cak su zadnji put podrzali momka iz HDZa sto su naravno HDZovi partneri odbili ...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: HSP se odlučio da gradi džamahiriju zajedno sa SDP-om Postano: 16 pro 2010, 16:37 |
|
|
Ma ja sam za ZAVNOHBiH pa neka svaki čovjek živi ravnopravno na području RH i BiH...
|
|
Vrh |
|
|
KaRudar
|
Naslov: Re: HSP se odlučio da gradi džamahiriju zajedno sa SDP-om Postano: 16 pro 2010, 16:38 |
|
|
osa je napisao/la: KaRudar je napisao/la:
Bosnjacki institut je privatna fondacija i? Covjek je Bosnjak i sta sad?
a vodi "multinetničku" stranku, misliš li da su matica hrvatska multietnička i da su njeni predstavnici multietničari, da te za sanu ne pitam... matica hrvatska nema bas velikih slicnosti sa Bosnjackim institutom Jer je Bosnjacki institut ustvari fondacija i ne bavi se politickim stvarima
|
|
Vrh |
|
|
zrikavac
|
Naslov: Re: HSP se odlučio da gradi džamahiriju zajedno sa SDP-om Postano: 16 pro 2010, 17:08 |
|
|
šteta će biti ak ose Jurišić ukaki i povuče. Ako uđe u Federalnu vladu gotova je Federacija. Prema svim međunarodnim paktovima kantoni će tada imati pravo donijeti zakone o referendumu pozvati se na pravo na samoodređene i što je najvažnije prenijeti nadležnost sa sebe na državu. Time se Federacija anulira. Hrvatski kantoni postaju srednja razina vlasti i SDP će biti prisiljen sjesti za pregovarački stol. Ako odigra do kraja Hrvati mu trebaju dati orden zlatne proteze s potpisom Danice Humske.
_________________ Sarajka Đevojka: " Želim reći da Komšić izgleda poput simpatičnog dječaka iz susjedstva"
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, ChatGPT, pakovic, Patriota i 71 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|