HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 28 pro 2024, 16:15.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 1191 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 48  Sljedeća

Moj predsjednički kandidat u drugom krugu je?
Anketa je završila: 11 sij 2010, 13:40.
1. Milan Bandić 57%  57%  [ 34 ]
2. Ivo Josipović 20%  20%  [ 12 ]
3. Neću uopće izaći na izbore 23%  23%  [ 14 ]
Ukupno glasova : 60
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema
PostPostano: 01 pro 2009, 19:28 

west je napisao/la:
za rajvosa:
dok ja u Milanu Bandicu vidim covjeka koji ce pobjedom na izborima za predsjednika totlano razjebati sadasnji SDP koji je vec uzdrman njegovim sukobom sa Milanovicem ..tako da bi Hrvatska napokon dobila predsjednika kojeg podrzava i lijeva i desna glasacka opcija...

Sve si ti to sebi dobro skiciro ali Milan Bandic nema sanse poraziti Josipovica u drugom krugu.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2009, 19:31 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
west je napisao/la:
za rajvosa:
tu svoju "poantu" izrazavas prenapadno i veoma ruzno ....
kao i ovo pominjanje "skutorcica"...

i ako je glasacka baza Miroslava Tudjmana imalo nalik tvojim politickim stavovima..onda zaista predvidjam veoma los rezultata Tudjmana na izborima...

dok ja u Milanu Bandicu vidim covjeka koji ce pobjedom na izborima za predsjednika totlano razjebati sadasnji SDP koji je vec uzdrman njegovim sukobom sa Milanovicem ..tako da bi Hrvatska napokon dobila predsjednika kojeg podrzava i lijeva i desna glasacka opcija...

I kakve veze ima, što ga podržava i lijeva i desna opcija, kad on ne podržava treći entitet? Još jedan demagog i populist, koji će u Sarajevu jedno govoriti, u rodnoj Hercegovini drugo, u Splitu nešto sasvim treće, u Istri četvrto, a u Zagrebu peto ili će govirti, da on nije tako mislio.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2009, 19:39 

lider30 je napisao/la:
I kakve veze ima, što ga podržava i lijeva i desna opcija, kad on ne podržava treći entitet? Još jedan demagog i populist, koji će u Sarajevu jedno govoriti, u rodnoj Hercegovini drugo, u Splitu nešto sasvim treće, u Istri četvrto, a u Zagrebu peto ili će govirti, da on nije tako mislio.

Bandiću će to biti adut ako uđe u drugi krug, tada će promijeniti mišljenje i zalagati se za treći entitet, jer će mu trebati glasovi,
prljava je to igra.
Inače Bandić nije primjerena osoba za predsjednika.
Ustvari kada je mogao Mesić može i Bandić, jer je narod povodljiv.
Uglavnom mediji bi mogli biti presudni.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2009, 19:54 

lider30 je napisao/la:

ajmo vako ... :D

kolko znam Bnadic nigdje nije izrijekom rekao da je protiv 3 entiteta ...vec da je to zadnje rjesenje....dakle velika razlika u interpretaciji njegove izjave..

pod broj 2...BANDIC je hercegovac i tu mu je i mater i rodbina i ne sumnjam da ce bandic ako postane predsjednik okrenuti plocu...
zna i on sta mu je najbolje za svoju rodjenu mater.. :palacgore1

sad za sad je jos promidzbena kampanja i on flertuje i sa lijevom i desnom glasackom opcijom ..jer se ne zeli otvoreno svrstati da ne bi izgubio podrsku ili jednih ili drugih..

sto bi se u tavli reklo..ili šeš ili beš....

ako mu ne prodje ova fora..postaje politicka proslost Hrvatske ..a ako prodje postace najprepredeniji politicar u novijoj hrvatskoj povijesti

prenaivno je ocekivati da jedan Bandic koji je istupio iz SDPa prije par tjedana pocne davati izjave o stvaranju 3 entiteta kao da je cijeli zivot bio clan u HSP ili HB ili HDZu...

dakle cista politicka lukavstina ili demagogija kako god hocete da to zovete..ali ja znam samo jedno ...dosad me od njega nije glava zabolila iako je bio u SDPu...i za njegovog mandata je i Thomposon svirao u sred Zagreba za dan branitelja..i trckarao je maratone Gospi Medjugorskoj..i obisao milion mjesta i pomogao na svakom koraku...
sad je li to radio samo radi vlastite promocije ili radi svojih uvjerenja sasvim je nevazno ..znam da su to za mene pozitivne stvari i da ih je radio...i isto tako znam da ako prodje na izborima da ce nastavti u istom ritmu...

dakle za mene pozitivna osoba ..i kao takvome njemu ide moj glas...i koliko vidim u mojoj okolini u MOstaru bice izmedju Bandica i Primorca..bar u drustvu gdje se ja krecem..

Vrh

PostPostano: 01 pro 2009, 20:13 

west je napisao/la:
lider30 je napisao/la:

ajmo vako ... :D

kolko znam Bnadic nigdje nije izrijekom rekao da je protiv 3 entiteta ...vec da je to zadnje rjesenje....dakle velika razlika u interpretaciji njegove izjave..

pod broj 2...BANDIC je hercegovac i tu mu je i mater i rodbina i ne sumnjam da ce bandic ako postane predsjednik okrenuti plocu...
zna i on sta mu je najbolje za svoju rodjenu mater.. :palacgore1

sad za sad je jos promidzbena kampanja i on flertuje i sa lijevom i desnom glasackom opcijom ..jer se ne zeli otvoreno svrstati da ne bi izgubio podrsku ili jednih ili drugih..

sto bi se u tavli reklo..ili šeš ili beš....

ako mu ne prodje ova fora..postaje politicka proslost Hrvatske ..a ako prodje postace najprepredeniji politicar u novijoj hrvatskoj povijesti

prenaivno je ocekivati da jedan Bandic koji je istupio iz SDPa prije par tjedana pocne davati izjave o stvaranju 3 entiteta kao da je cijeli zivot bio clan u HSP ili HB ili HDZu...

dakle cista politicka lukavstina ili demagogija kako god hocete da to zovete..ali ja znam samo jedno ...dosad me od njega nije glava zabolila iako je bio u SDPu...i za njegovog mandata je i Thomposon svirao u sred Zagreba za dan branitelja..i trckarao je maratone Gospi Medjugorskoj..i obisao milion mjesta i pomogao na svakom koraku...
sad je li to radio samo radi vlastite promocije ili radi svojih uvjerenja sasvim je nevazno ..znam da su to za mene pozitivne stvari i da ih je radio...i isto tako znam da ako prodje na izborima da ce nastavti u istom ritmu...

dakle za mene pozitivna osoba ..i kao takvome njemu ide moj glas...i koliko vidim u mojoj okolini u MOstaru bice izmedju Bandica i Primorca..bar u drustvu gdje se ja krecem..

Ajmo ovako. Dok svi u sebi misle da će biti entiteta, od njega neće biti ništa. Svi moraju to jako i glasno govoriti.

Ovih zadnjih osam godina je vođena ta poltika, ne bi ovo, ne bi ono, da ne bi slučajno tko otvoreno nešto rekao i šta smo dobili?
Amerikanci u Butmiru predlažu prijedloge, kao da Hrvati i ne postoje. Pa i ne postoje, nitko i ne zna za njihove zahtjeve, jer stalno u sebi misle.

Kao što se i ti nadaš da Bandić u sebi misli za treći entitet. U 60 minuta je izrijekom rekao na kraju - iako ja nisam za to. Poslije onog dodatka što ga i ti spominješ - samo kao krajnje rješenje - pa nastavak, "iako ja nisam za to."

Nemoj mi sutra po forumu kuknjavu o trećem entitetu, ako glasaš za njega. Iz principa, neću, iako možda u realpolitici neće biti razlike.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2009, 20:16 

west je napisao/la:

Bandić je na FTV rekao da je entitet zadnja opcija, da se Dayton nije do kraja iscrpio i ako ne bude drugog rješenja on će ga podržati, ali to ne bi volio! Poručio je da ne tražimo rješenje na Pantovčaku!
Ja ne vidim razlike od Mesića , ni u čemu, jednaki su demagozi, za slavu bi prodali i mater, bit će poslušnik MZ!

Vrh

PostPostano: 01 pro 2009, 20:31 

Hrvatima u BiH treba jedno dobro otrjeznjenje... i izgleda da cak nas ni 8 godina Mesica nije dovoljno otrjeznilo od nase opijenosti Zagrebom pa cekamo sa Pantovcaka da nam dodje 3 enitet...

a pa ..wrooooooooong....

3 entitet moze doci samo kao jasno iskazana zelja hrvatskg naroda u BIH i njegovog politckog vodstva u BiH...nece meni Miroslav Tudjman donijeti federalnu jedinicu ako postane predsjednik...
da je po vasem sadasnjem raspolozenju..tada ne bi MIroslav Tudjman osvojio samo 1.7% glasova u 1 izbornoj jedinici na parlamentarnim izborima...nego bi njegov HIP bio utjecajna parlamentarna stranka

i mrzi me da mi netko postavlje pitanjem zivota i smrti izbor predjsednika Hrvatske...

rekao sam kad se prezivilo 500 godina pod turskim zulumom, i 8 godina po Mesicevim losim vicevima..izdrzace Hrvati u BIH i bilo kojeg narednog predsjednika...ali bit igre o 3entitetu nije u predsjedniku Hrvatske nego u politickom vodstvu Hrvata u BIH koji su nesposobni i korumpirani i ne zele da pravlino artikuliraju zelju svog naroda koji ih je izabrao...

e u svemu tome ZAgreb mora biti partner svojim sunarodnjacima u BiH...a to se sve moze dobiti kada budu Hrvati u BIH imali jako vodstvo i konsenzus svih stranaka po pitanju Hrvata u BIH...

i ne treba mi predsjednik koji ce mi pomagati...ja zelim samo predsjednika Hrvatske koji mi nece odmagati....

eto tolko....sad odo bacit koju COD 2 :D

Vrh

PostPostano: 01 pro 2009, 21:02 

Eto sve si lijepo rekao! Zagreb mora biti partner, a bolji je partner onaj koji se slaže s našim političkim stajalištima od Bandića kojemu je 3. entitet zadnja opcija i koji je inače muljator i serator i ne može mu se vjerovati!

Vrh

PostPostano: 01 pro 2009, 21:04 

Tuđman upravo na Z1!

Vrh

PostPostano: 01 pro 2009, 21:13 

west je napisao/la:
Hrvatima u BiH treba jedno dobro otrjeznjenje... i izgleda da cak nas ni 8 godina Mesica nije dovoljno otrjeznilo od nase opijenosti Zagrebom pa cekamo sa Pantovcaka da nam dodje 3 enitet...

a pa ..wrooooooooong....

3 entitet moze doci samo kao jasno iskazana zelja hrvatskg naroda u BIH i njegovog politckog vodstva u BiH...nece meni Miroslav Tudjman donijeti federalnu jedinicu ako postane predsjednik...
da je po vasem sadasnjem raspolozenju..tada ne bi MIroslav Tudjman osvojio samo 1.7% glasova u 1 izbornoj jedinici na parlamentarnim izborima...nego bi njegov HIP bio utjecajna parlamentarna stranka

i mrzi me da mi netko postavlje pitanjem zivota i smrti izbor predjsednika Hrvatske...

rekao sam kad se prezivilo 500 godina pod turskim zulumom, i 8 godina po Mesicevim losim vicevima..izdrzace Hrvati u BIH i bilo kojeg narednog predsjednika...ali bit igre o 3entitetu nije u predsjedniku Hrvatske nego u politickom vodstvu Hrvata u BIH koji su nesposobni i korumpirani i ne zele da pravlino artikuliraju zelju svog naroda koji ih je izabrao...

e u svemu tome ZAgreb mora biti partner svojim sunarodnjacima u BiH...a to se sve moze dobiti kada budu Hrvati u BIH imali jako vodstvo i konsenzus svih stranaka po pitanju Hrvata u BIH...

i ne treba mi predsjednik koji ce mi pomagati...ja zelim samo predsjednika Hrvatske koji mi nece odmagati....

eto tolko....sad odo bacit koju COD 2 :D

Slažem se i ja u potpunosti, da se okrenemo sebi. Mi sami.

Ali u tom je bolje da u Zagrebu su na vlasti privrženi našim idejama. Jednostavno neće odnemoći.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2009, 21:25 

I Nadalina se oglasio:

http://www.index.hr/vijesti/clanak.aspx?id=462499

Nadan Vidošević: BiH je druga domovina hrvatskoga naroda

slika

U SKLOPU predizborne kampanje, nezavisni kandidat Nadan Vidošević je danas posjetio Tomislavgrad. U svojem govoru pred stanovnicima Tomislavgrada, Vidošević je naglasio da se ne može biti predsjednik Republike Hrvatske, a da se ne vodi računa o BiH "jer to je druga domovina hrvatskoga naroda".

Govoreći pred okupljenima, Vidošević je rekao da je cijelu svoju gospodarsku karijeru posvetio poboljšanju gospodarskih odnosa dviju zemalja. "Danas imamo tri milijarde međusobne robne razmjene, najuređenije odnose među zemljama regije i jedinstveni ekonomski prostor", rekao je nezavisni kandidat u utrci za Pantovčak.

"Dayton više nije dovoljno rješenje"

"Hrvatska mora zauzeti jasne i nedvosmislene stavove prema BiH dodao da uređenje te zemlje vidi po uzoru na nekadašnju švicarsku konfederaciju koja je bila žarište najkrvavijih ratova, a danas je primjer uspješne zemlje.

"Moj ideal je trajni mir, i kroz trajni mir gospodarski prosperitet", rekao je Vidošević i naglasio da je Daytonski sporazum jednom značio mir, ali nedovoljno je rješenje za današnji život građana BiH. "Izazov je naći ustavno rješenje kako doći do ravnopravnosti triju naroda", zaključio je Vidošević bez iznošenja detalja eventualnog rješenja.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2009, 22:21 

west je napisao/la:
Hrvatima u BiH treba jedno dobro otrjeznjenje... i izgleda da cak nas ni 8 godina Mesica nije dovoljno otrjeznilo od nase opijenosti Zagrebom pa cekamo sa Pantovcaka da nam dodje 3 enitet ...

a pa ... wrooooooooong ...

... rekao sam kad se prezivilo 500 godina pod turskim zulumom, i 8 godina po Mesicevim losim vicevima ... izdrzace Hrvati u BIH i bilo kojeg narednog predsjednika ... ali bit igre o 3 entitetu nije u predsjedniku Hrvatske, nego u politickom vodstvu Hrvata u BIH koji su nesposobni i korumpirani i ne zele da pravlino artikuliraju zelju svog naroda koji ih je izabrao...
E u svemu tome ZAgreb mora biti partner svojim sunarodnjacima u BiH ... a to se sve moze dobiti kada budu Hrvati u BIH imali jako vodstvo i konsenzus svih stranaka po pitanju Hrvata u BIH...

... i ne treba mi predsjednik koji ce mi pomagati ... ja zelim samo predsjednika Hrvatske koji mi nece odmagati ...

:D

Sa ovim dijelom se apsolutno slažem, jer je točan! Jedino treba ipak imati otvorene oči i uši što se tiče Predsjedničkih izbora u RH, jer nije nam svejedno hoće li novi Predsjednik RH, nastaviti Smesićevu politiku ili neće!
Ne smijemo razbacivati dragocjene glasove na Primorca i Bandića, jer Smesićeve alternative (Josipović, Vidosević) nisu za podcjenjivanje i bili bi pogubni za budučnost neovisne države Hrvatske, a time i Hrvata u HB!
Citirat cu Miju M.:
"Mislim da je jedini državnik Miroslav Tuđman i još jedan s dozom nacinalne svijesti je Josip Jurčević. Ne bi loš predsjednik bio ni Milan Bandić. Ovo sve drugo nevidi dalje od nosa(titoist, CIA-agent ubačen u vrijeme kad se stvarala hrvatska DRŽAVA, oholi bezbožnici itd) tj. nastavio bi se vakum vlasti koja traje od 10. prosinca 1999. Iz HDZ-e sam izašao kad se ta državotvorna stranka profilirala u slugansku i veleizdajničku oligarhiju, a stranku su napustili svi meni slični. Drugim riječima u sranci su ostali samo oni koji su okrenuli leđa Franji Tuđmanu i u njegovo vrijeme nisu baš obnašali glavne državne funkcije!? Pita li se netko kad je Jadranka Kosor pristupila HDZ-u? Pita li se netko kad pod ovim uvjetima uđemo u EU, kako ćemo iz nje izaći ako nam se tamo nebude svidjelo? Pitate li se vi koji nosite spomenicu domovnskog rata kao ja, a imate sina od 16-17g. kako ćemo riješiti nacinalno pitanje hrvatskog naroda u BiH nego opet ratom? Nije li Broz govorio da je bratstvo-jedinstvo neraskidiva karika i da na ovim prostorima više nikada neće biti rata? A ono slovensko -srpski, hrvatsko-srpski, pa u BiH srpsko-muslimanski, muslimansko-hrvatski, hrvatsko-srpski, pa makedonsko-albanski, pa srpsko-albanski i na koncu NATO-Srbija. Odkad je svijeta i vjeka bilo je i bit će ratova govorio je moj pradjed Lovro, a bio je nepismen! Samo ozbiljnom politikom kontinuteta OČEVOG SINA možemo to spriječiti da u dogledno vrijeme ne oblačimo sinove u vojne odore, kao što smo to morali mi tj. kad se otrijeznimo i shvatimo da u Hrvatskoj nije ništa naše od naconalng interesa! Ako smo i bili fašisti nismo ništa manje od nijemaca, talijana, japanaca, španjolaca, ali nitko nije ukinio Njemačku, Italiju, Japan nego je samo ukinuta NDH-a!? Kad smo protjerali Turke naši političari tipa 'niti vino niti voda' trčali su u Beč i ta mješavina austrijko-madžarske vlasti nije bila dugo u nas nego samo 391 g.?! Kad smo se mukom riješili njih, onda su naši političari tipa 'maglovitih gusaka' trčali u Beograd i nisu dugo bili u nas nego samo 73.g.(minus NDH) 'NEMA ALTERNATIVE TREBAMO DRŽAVNIKA' i stoga sve one koji su stvarali hrvatsku DRŽAVU, a da od nje ne traže ništa, osim da je SLOBODNA, pozivam da glasuju za MOG PREDSJEDNIKA! Uvjeravam VAS da će se SABOR opet zvati hrvatski DRŽAVNI SABOR (kako to da se slovenski parlament može zvati slovenski deželni zbor, a našim Bevadama ta spomen DRŽAVA smeta!) Dokaz za tezu da im ni oci niti praoci nikad nisu istinski htjeli DRAŽAVU, kao što je niti oni hoće danas! I PAPA IVAN PAVAO II je rekao zajednica naroda DA, ali ne po svaku cijenu!? BOG NEKA ČUVA HRVATSKU!!!
Mijo M." (kraj citata)

Možda ni Milan Bandić ne bi bio loš, ali jedino mi dr. Miroslav Tudjman zna, djeluje i radi kao pravi Predsjednik RH!

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 01:34 

bobo mostarac je napisao/la:
west je napisao/la:
Hrvatima u BiH treba jedno dobro otrjeznjenje... i izgleda da cak nas ni 8 godina Mesica nije dovoljno otrjeznilo od nase opijenosti Zagrebom pa cekamo sa Pantovcaka da nam dodje 3 enitet ...

a pa ... wrooooooooong ...

... rekao sam kad se prezivilo 500 godina pod turskim zulumom, i 8 godina po Mesicevim losim vicevima ... izdrzace Hrvati u BIH i bilo kojeg narednog predsjednika ... ali bit igre o 3 entitetu nije u predsjedniku Hrvatske, nego u politickom vodstvu Hrvata u BIH koji su nesposobni i korumpirani i ne zele da pravlino artikuliraju zelju svog naroda koji ih je izabrao...
E u svemu tome ZAgreb mora biti partner svojim sunarodnjacima u BiH ... a to se sve moze dobiti kada budu Hrvati u BIH imali jako vodstvo i konsenzus svih stranaka po pitanju Hrvata u BIH...

... i ne treba mi predsjednik koji ce mi pomagati ... ja zelim samo predsjednika Hrvatske koji mi nece odmagati ...

:D

Sa ovim dijelom se apsolutno slažem, jer je točan! Jedino treba ipak imati otvorene oči i uši što se tiče Predsjedničkih izbora u RH, jer nije nam svejedno hoće li novi Predsjednik RH, nastaviti Smesićevu politiku ili neće!
Ne smijemo razbacivati dragocjene glasove na Primorca i Bandića, jer Smesićeve alternative (Josipović, Vidosević) nisu za podcjenjivanje i bili bi pogubni za budučnost neovisne države Hrvatske, a time i Hrvata u HB!
Citirat cu Miju M.:
"Mislim da je jedini državnik Miroslav Tuđman i još jedan s dozom nacinalne svijesti je Josip Jurčević. Ne bi loš predsjednik bio ni Milan Bandić. Ovo sve drugo nevidi dalje od nosa(titoist, CIA-agent ubačen u vrijeme kad se stvarala hrvatska DRŽAVA, oholi bezbožnici itd) tj. nastavio bi se vakum vlasti koja traje od 10. prosinca 1999. Iz HDZ-e sam izašao kad se ta državotvorna stranka profilirala u slugansku i veleizdajničku oligarhiju, a stranku su napustili svi meni slični. Drugim riječima u sranci su ostali samo oni koji su okrenuli leđa Franji Tuđmanu i u njegovo vrijeme nisu baš obnašali glavne državne funkcije!? Pita li se netko kad je Jadranka Kosor pristupila HDZ-u? Pita li se netko kad pod ovim uvjetima uđemo u EU, kako ćemo iz nje izaći ako nam se tamo nebude svidjelo? Pitate li se vi koji nosite spomenicu domovnskog rata kao ja, a imate sina od 16-17g. kako ćemo riješiti nacinalno pitanje hrvatskog naroda u BiH nego opet ratom? Nije li Broz govorio da je bratstvo-jedinstvo neraskidiva karika i da na ovim prostorima više nikada neće biti rata? A ono slovensko -srpski, hrvatsko-srpski, pa u BiH srpsko-muslimanski, muslimansko-hrvatski, hrvatsko-srpski, pa makedonsko-albanski, pa srpsko-albanski i na koncu NATO-Srbija. Odkad je svijeta i vjeka bilo je i bit će ratova govorio je moj pradjed Lovro, a bio je nepismen! Samo ozbiljnom politikom kontinuteta OČEVOG SINA možemo to spriječiti da u dogledno vrijeme ne oblačimo sinove u vojne odore, kao što smo to morali mi tj. kad se otrijeznimo i shvatimo da u Hrvatskoj nije ništa naše od naconalng interesa! Ako smo i bili fašisti nismo ništa manje od nijemaca, talijana, japanaca, španjolaca, ali nitko nije ukinio Njemačku, Italiju, Japan nego je samo ukinuta NDH-a!? Kad smo protjerali Turke naši političari tipa 'niti vino niti voda' trčali su u Beč i ta mješavina austrijko-madžarske vlasti nije bila dugo u nas nego samo 391 g.?! Kad smo se mukom riješili njih, onda su naši političari tipa 'maglovitih gusaka' trčali u Beograd i nisu dugo bili u nas nego samo 73.g.(minus NDH) 'NEMA ALTERNATIVE TREBAMO DRŽAVNIKA' i stoga sve one koji su stvarali hrvatsku DRŽAVU, a da od nje ne traže ništa, osim da je SLOBODNA, pozivam da glasuju za MOG PREDSJEDNIKA! Uvjeravam VAS da će se SABOR opet zvati hrvatski DRŽAVNI SABOR (kako to da se slovenski parlament može zvati slovenski deželni zbor, a našim Bevadama ta spomen DRŽAVA smeta!) Dokaz za tezu da im ni oci niti praoci nikad nisu istinski htjeli DRAŽAVU, kao što je niti oni hoće danas! I PAPA IVAN PAVAO II je rekao zajednica naroda DA, ali ne po svaku cijenu!? BOG NEKA ČUVA HRVATSKU!!!
Mijo M." (kraj citata)

Možda ni Milan Bandić ne bi bio loš, ali jedino mi dr. Miroslav Tudjman zna, djeluje i radi kao pravi Predsjednik RH!

Jedno pitanje za sve ljude na forumu koji prate ovu temu ovdje bih postavio.. NAdam se da neću popiti ban zbog toga.. :nanana

Ok, pitanje glasi ovako zar zaista mislite da Dr. Tuđman može imati ikakve šanse za drugi krug?!? :neznam :oops

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 13:13 

nima je napisao/la:
Evo skratit ću o Bandićevom programu, tko ga želi pročitati može sam na donjem linku. Na početku programa navodi Ustav, no odmah dolje piše ne da će se zalagati, nego baviti "jačanjem hrvatskog gospodarstva, smanjenjem nezaposlenosti, povećanjem izvoza i rastom inozemnih ulaganja" (to mu nisu ovlasti). Vanjska politika – ulazak u EU (EU nema alternative), no daje klauzulu kojom se ograđuje od relativiziranja hrvatskih vrijednosti. On za razliku od Primorca eksplicitno spominje BiH, no, "Moralna, a i ustavna obveza hrvatske države je da ... podupire ona ustavna rješenja oko kojih se dogovore sva tri naroda. Dakle, ravnopravnost i konstitutivnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, stabilnost i cjelovitost Bosne i Hercegovine te dobrosusjedski i prijateljski odnosi, uključujući tu intenzivnu gospodarsku, kulturnu i drugu suradnju s tom zemljom.". To vam je to od njega. Dakle s njim nema promjene sadašnje politike prema BiH, odnosno službeno nema veze sa trećim entitetom. Podržava i arbitražni sporazum sa Slovenijom, uz istu klauzulu koju imaju Pusić i Primorac, kojom se ograđuje od moguće štete. Suradnja s Haagom mu je prioritet vanjske politike, čak drži da je to nacionalni interes. O kršćanstvu niti k. Radi neku osnovnu razliku između EU vrijednosti i hrvatskih tradicionalnih (kultura), premda mislim da je to kozmetika i da on tu nema utjecaja. S vojskom ništa novo, NATO vodi glavnu riječ o svim pitanjima. Isto sa obavještajnom. Kada se sabere glavne smjerove koje on zastupa, pri čemu tu ima proturječnih stavova, dobiva se smjer EU, Haag i kapitalizacija države, politika prema BiH se ne mijenja, ukratko, sve ostaje kako jest – vi se dogovorite između sebe pa ćemo vas podržati. Slovenija – sve u redu, ali ako krene po krivu ja nisam kriv. Dakle osim što mjenja retoriku kako bi dobio simpatije nacionalno nastrojenih ljudi, on politiku sadašnje vlade ne mijenja. Pa je u pravilu na istoj liniji kao i Primorac (sadašnja politika HDZ-a). U ostatku programa nabraja bajke i pjesme o hrvatskoj ljepoti, dobrim i lošim goblinima u Hrvatskoj i bla bla, sve izvan ovlasti predsjednika.
Bandićev program:
http://www.milanbandic.com/predsjednicki-program.html

Vidošević u svojih 11 točkova programa navodi totalnu kapitalizaciju države. Prvi i drugi točak programa su floskule, treća točka je eksplicitna glede namjera odnosno cilja: "Hrvatska mora postati scjecište i stjecište trgovinskih, energetskih i ukupnih ekonomskih puteva dijela Europe kojoj pripada" (na ovo ću se kasnije nadovezati). Četvrti točak govori da EU nema alternative. Peta je problematična i kasnije ću je malo povezat sa trećom. Šesta točka govori da je materijalno bogat čovjek sretan čovjek itd., sedma ima rečenicu o socijalnoj zaštiti, osma postaje zanimljiva. Osma točka, deklarativno govori o zaštiti nataliteta, jednom riječju se spominje i dijaspora, no i USELJENIŠTVO. Sjetimo se da je od njega bilo govora u uvozu radne snage od MILIJUN stranih radnika. TO MU JE U PROGRAMU! U devetoj točci lupeta o pet klimatskih zona, desetoj o tome kako je lijepo biti mladi student, i u jedanaestoj o tome kako se treba brinuti o samozatajnim seljacima. Problemi: treća, peta i osma točka.
Sad prenosim ono što je radio Emil Tedeschi (direktor Hrvatske Udruge Poslodavaca) prije koji dan; "Na prvoj poslovnoj konferenciji pod nazivom Jugosfera – projekt budućnosti ili utopija kao hrvatski predstavnici sudjelovali su Emil Tedeschi, vlasnik Atlantic Grupe, i Ivica Mudrinić, predsjednik uprave HT-a. (u Beogradu)" (VL). Na pitanje u jučerašnjem Otvorenom o mogućnosti stvaranja Jugosfere kao političke institucije, odgovorio je dugačkim odgovorom u kojem je nametno temu da Hrvatska mora biti konkurentna – nije opovrgnuo Jugosferu kao političku instituciju. Dakle Vidošević, koji u svom programu nema ama baš ništa drugo osim gospodarstva koje nije u njegovim ovlastima (nema BiH, Haag-a, kršćanstva, kulture, pomirbe, ništa), ima određene ciljeve koje mora ispuniti a to je očito stvaranje zapadnog Balkana bez otpora, jer mu je očito cilj stopirati funkciju predsjednika. Ne znam trebam li dalje jer se može doći do još zanimljivijih stvari.
Vidoševićev program:
http://www.nadanvidosevic.com/program-i-ciljevi

Vesna Škare Ožbolt ima program u 12 točaka. Većinom je sastavljen od floskula pa ga ni neću prepričavat, jer nema smisla. Uglavnom ključne stvari koje su bitne uopće nisu napisane, tako nema ni riječi o BiH, Haagu (olakotna okolnost joj je što je išla svjedočit u Haag, no svejedno sam očekivao jasan stav prema tome), vojsci, obavještajnim službama, o kršćanstvu ni riječ, o EU je dala vrlo nejasan "diplomatski" stav itd. Možete si uglavnom vidjeti sami na linku. Praktički se program sastoji od fraza koje nisu u njenoj ovlasti. I to je to.
http://www.vesna.com.hr/index.php?p=3

Jurčević je za svoj program prekopirao Ustav RH, i mislim da bi bilo dobro da ga se inače pročita i prouči, no, to ne može biti program predsjednika, kao što on misli da može biti, što sam navodi. On nije izložio nikakvu politiku niti političke stavove o krupnim pitanjima, kao EU, BiH, vizija razvoja Hrvatske itd. Stoga se tu nema što posebno za reći, osim da je protiv arbitražnog sporazuma sa Slovenijom, što ne saznajemo iz nj programa – Ustava nego iz njegovih priopćenja. Jedine stavove prema BiH koje sam vidio da daje su vidljivi iz knjige "Odnos Republike Hrvatske prema Bosni i Hercegovini 1990-1995", što je pak povjesna knjiga a ne politička. Isto je izrekao neke stavove o tretiranju komunizma, pomirenju itd, ali to je opet izvan programa, tako da ako tko želi vidjeti koga on zastupa, što on zastupa itd., morat će čitati intervjue i moliti Boga da ne promjeni mišljenje o tom problemu ako bude izabran za predsjednika države, kada stekne uvid u problematiku sa druge pozicije. Tko o njemu ima podataka neka napiše.
http://josip-jurcevic.net/kampanja/index.php?option=com_content&view=article&id=3:program-hrvatskog-predsjednika

Primorac eksplicitno navodi da EU nema alternative, da vanjsku politiku neće mjenjati. O BiH nema ni riječi, o kršćanstvu ni riječi, vojska ostaje kakva jest, obavještajna ostaje kakva jest. Izostavlja Haag, dijasporu itd., no spominje da su "građanske udruge NOVA DUHOVNA KULTURA". Program mu je sveden većinom na baljezganja koja graniče sa religijom, no ne znamo kojom jer navodi neku novu duhovnu kulturu. Kada se konačno analizira program mu je tako složen da zapravo nastavi ovu sadašnju HDZ-ovu politiku. Uostalom koga zanima može pročitati na stranici 4 ove teme detalje nj programa.
http://www.draganprimorac.com/pages/nas_program

Boris Mikšić ima jako lijep opis današnje politike kao uvod u svojih 8 točaka programa, no, on je za predsjednički program stavio program razvoja regije Slavonije i baranje u ekonomskom pogledu, a to je van njegovih ovlasti. 8 točaka koje je naveo treba sprovoditi kao unutarnju politiku iz Vlade, a temelji se na usklađivanju gospodarstva i obrazovnog sustava, što je svakako potrebno. No, BiH ne spominje, Haag ne spominje (premda negoduje zbog zatvaranja Gotovine), EU ne spominje, kršćanstvo ne spominje, vojsku, obavještajnu itd. Tako da ako nečega nema u programu, a dao je o tom izjavu u novinama, on se o tome može predomisliti sutradan po stupanju na dužnost pod izlikom da "nije imao sve relevantne podatke" pa ga izjava u novinama ne obvezuje na odgovornost, što isto vrijedi i za Jurčevića, Ožbolt, Bandića, Vukšića i sve ostale koji izbacuju ključna pitanja iz programa.
http://www.borismiksic.net/program.php

Vesna Pusić je jasno odredila svoje ovlasti, ali isto tako jasno rekla da ono za što ima ovlasti neće mjenjati, upravo suprotno, ubrzat će efekte ove postojeće politike. Ona postavlja nekoliko "ključnih ciljeva" u svom programu (dakle ostalo je svjesno i namjerno izbačeno iz programa i ne smatraju se nekim prioritetima ni pretjerano važnim pitanjima); tako ona ko iz puške opisuje prvih 19 godina kao "rat za samostalnost (90'), privatizacija (90'), nezaposlenost, zloupotreba institucija i vlasti (90'), problemi s europskim reformama (90' i nakon koalicijske vlasti) i ulaskom u EU te ekonomska kriza (90' i nakon koalicijske vlasti)", dakle njoj je U PROGRAMU okarakterizirati protivnika (hrvatska državotvorna politika i redovito politika HDZ-a) gotovo kao zločinca. U odjeljku o "ljudskim i građanskim pravima" gura politiku iz Londona i Beograda, koja se treba potvrditi iz Haaga. Ide dalje u "regiju"; citiram, "Primjenjujući hrvatska iskustva, koja su našim susjedima korisnija od iskustava ostalih europskih zemalja radi sličnih početnih pozicija, zemlje u regiji mogu brže napredovati prema europskim institucijama. Time Hrvatska doprinosi stabiliziranju vlastitog susjedstva i pomaže razvoju demokratskih društava duž svojih granica. Takva uloga Hrvatske ne nosi samo politički autoritet, već otvara mogućnosti za gospodarsku suradnju i zajedničke prekogranične projekte.". Ovo treba spojiti sa njezinim izjavama u JL-u, da bi kao predsjednica prvo posjetila Beograd, a Tuđmanu ne bi (kao građanin) položila vijenac na grob. Dakle, ovo joj je kompatibilno sa projektom Jugosfera. Zatim se zalaže za obrazovanje (vjerojatno po njenom svjetonazoru), baca floskulu o gospodarstvu, zatim opet u ime "građanskih prava" direktno optužuje vodeću vlast za korupciju ("ona se razvija samo ako ima pomoć onih koji vode te resore", "nastaje u sprezi politike i gospodarstva", "može se spriječiti samo na najvišim razinama moći", "a to je uvijek Vlada"), zatim opet ubacuje floskulu o radništvu i socijali. Glede vojske drži da Hrvatska treba orijentirati svoju industriju za potrebe NATO-a. Ova izjava je torpedo: "Hrvatska može imati značajniju ulogu samo ako na sebe preuzme neku važnu zadaću koju bi inače morala obavljati cijela Unija. To je stabiliziranje regije jugoistočne Europe i doprinos njezinom napredovanju prema ispunjavanju kriterija za članstvo u EU". To je ukratko Jugosfera ili zap. Balkan. Dakle njoj U PROGRAMU stoji osuda Domovinskog rata i državnog i vojnog vrha tog vremena kao pogreške i formiranje nove Jugoslavije, prvo posjećuje Beograd kad postaje predsjednica. Za kraj baca fljosku kako će ljudi (turisti, poduzetnici i ostali tuđini) PERCIPIRATI Hrvatsku kao lijepu zemlju zato jer je ona u svojim očima lijepa i pametna i td. u stilu "Hrvatska – to sam ja". Ovaj demon ne voli kršćanstvo, zapravo ne voli nikakvu religiju, pa je poznata njena izjava "ili sve (religije) ili ništa". Za kraj sažetak njenih agresivnih ateističkih stavova o kršćanstvu, iz JL i VL: "vjerskim obilježjima nije mjesto u javnim ustanovama" (kralj Tomislav se s time ne bi složio), "Crkvu i školu kao institucije treba razdvojiti" (škola mora obrazovati ateiste, u prijevodu), "Akcija ženske mreže 'Bez Boga, bez gospodara' je izvrsna", "stav Crkve jednako šteti i koristi svima" (to znači da je nebitan), "ne prakticiram vjeru". (ovo se zove radikalna ljevica)
http://www.predsjednica.com/clanak.php?id=138876

Ivo Josipović obilato koristi komunističku metafiziku i trebat će mi malo vremena da je objasnim, tko želi može čitati dolje njegove birokratske snove za sada
http://josipovic.net/nova-pravednost/

Andrija Hebrang predstavlja sadašnju HDZ-ovu politiku, nema ničeg novog u programu, sve po starom, kasnije ću dati neke primjedbe itd., jer trenutno nemam vremena (EU nema alternative itd)
http://www.hebrang.com/default.aspx?id=12

Slavko Vukšić je iskopirao Jurčevićevu foru sa Ustavom, na njegovoj stranici piše da EU nema alternative, čak nam Hrvatska ima i novi grb okružen sa petokrakim zvijezdama.
http://slavkovuksic.com/index.php?optio ... 5&Itemid=2

Nisam našao program od Damira Kajina (nema ga?!)

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 13:18 

Čestitam i zahvaljujem na trudu i analizama, mnogo toga je sada jasnije - ili nejasnije s obzirom da su programi većinom općenite floskule. Ako netko misli da je njihov kandidat loše predstavljen u smislu upisa forumaša "nime" naravno da bi ste trebali iskoristiti priliku za odgovor.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 13:24 

Najava:

Citat:
Posjet Orašju i Tuzli
Najave — 01. 12. 2009. u 12:43 | nema komentara

Predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović u srijedu, 2. prosinca 2009., posjetit će Orašje i Tuzlu.

U Orašju će se u 9 sati Josipović susresti s Mijom Matanovićem, predsjednikom vlade Županije Posavske. Nakon toga, u 9.30, u prostorijama vlade te Županije održat će se konferencija za medije.

U Tuzli će se, u 11.15 sati, u generalnome konzulatu Republike Hrvatske, Ivo Josipović susresti s generalnim konzulom Josipom Jurasom nakon čega će posjetiti Društvo “Hrvatski dom”, gdje će razgovarati i s predstavnicima HKD-a “Napredak”, Udruge “Hrvatska žena” i “Matice Hrvatske”.

U 12.15 Josipović će se susresti s Jasminom Imamovićem, gradonačelnikom Tuzle i drugim predstavnicima SDP-a BiH.

U 12.35 sati posjetit će Katolički školski centar “Sv. Franjo”, a u 13 sati položit će cvijeće na Kapiji u središtu Tuzle. Nakon toga Ivo Josipović će posjetiti Franjevački samostan, gdje će se susresti s gvardijanom fra Zdravkom Anđićem, dekanom Dekanata tuzlanskoga prečasnim Perom Iljkićem i ostalim fratrima i svećenicima. Tom prilikom razgovarat će i s predstavnicima pravoslavne i islamske vjerske zajednice u Tuzli, koji djeluju u okviru Međureligijskoga vijeća u BiH.

Nakon radnog ručka u hotelu “Tuzla” Ivo Josipović će biti dostupan novinarima za izjave i intervjue od 15 sati.

U 16 sati će na spomen-obilježjima u Husinu Ivo Josipović odati počast palim braniteljima i husinskim rudarima.

U 16.30 gostovat će na javnoj tribini u Domu kulture Husino. Tribini će prisustvovati oko 300 građana hrvatske nacionalnosti s područja Tuzle, Lukavca, Živinice i općine Srebrenik, a koji imaju biračko pravo na izborima u RH.

Ključne riječi: najava

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 13:53 

RADIMIR ČAČIĆ
Plaća: 18.297,77 kn
Nekretnine: stan od 70 m2, apartman od 20 m2, imanje od 1/6 od 1 rala, stan od 190 m2, kuća (1/4) od 60 m2 (supruga)
Pokretnine: oko 32.000 eura
Udjeli: 5 posto udjela u tvrtki Coning Alfa d.o.o., 7.030.000 kn, 259 dionica ili 23 posto udjela u Coning projektu, 25.900 kn (100 kuna po dionici), 8 dionica u Varaždinskoj banci, 800 kn (100 kn po dionici), 1848 dionica u Erste banci, 184.800 kn (100 kuna po dionici), 5205 dionica u Krašu, 2.082.000 kn (400 kuna po dionici), 5,5 posto udjela u Coning Alfa d.o.o., 773.611 kn (supruga), 16 dionica u Coning projektu, 1600 kn (100 kn po dionici) (supruga)

MIROSLAV TUĐMAN
Plaća: nepoznata
Nekretnine: stan na Trgu bana Jelačića, ljetnikovac na Braču
Pokretnine: Mercedes

Damir Kajin

DRAGAN PRIMORAC
Plaća: 222.000 kn godišnje
Dodatni prihod: 19.000 kn godišnje za predavanja
Nekretnine: stan od 156 m2, 2.692.386 kn, poslovni prostor od 52 m2, 525.000 kn (supruga)
Pokretnine: Tiguan iz 2007, 210.000 kn (supruga)
Ostale pokretnine: vrijednost 310.000 kn
Ušteđevina: 250.000 kn i umjetnine od 120.000 kn (supruga)
Udjeli: trgovačko društvo HDWR sa sjedištem u SAD-u nominalne vrijednosti 3500 dolara

DAMIR KAJIN
Plaća: 16.000 kn
Nekretnine: stan od 100 m2, 70.000 eura, poljoprivredno zemljište od 1300 m2
Pokretnine: Renault Laguna iz 2003, 20.600 kn, Fiat Marea iz 1997, 15.000 kn (supruga)
Ostale pokretnine: vrijednost 5000 eura i 15.000 kn

LJUBO JURČIĆ
Plaća: 17.000 kn
Naknada: 200.000 kn godišnje Ekonomski fakultet, 150.000 kn za predavanja
Primici: 1750 eura mjesečno za najamninu
Nekretnine: stan od 65 m2, 100.000 eura, poslovni prostor od 176 m2, 600.000 eura, stan od 100 m2, 200.000 eura, poslovni prostor od 127 m2, 500.000 eura, zemljište od 5000 m2, 3000 eura
Pokretnine: Renault 5 iz 1990, 1000 eura, BMW X3 iz 2004, 20.000 eura
Udjeli: 50 posto udjela u Elud trade d.o.o., 20.400 kn, 70 posto udjela u Ellux d.o.o., 20.000 kn

JOSIP JURČEVIĆ
Plaća: 12.095,97 kn
Naknada: do 200.000 kn godišnje za predavanja
Nekretnine: kuća od 72 m2, 100.000 eura, kuća od 100 m2, 200.000 eura, kuća za odmor od 220 m2, oko 600.000 eura, zemljište od 6000 m2, 120.000 eura, zemljište od 2358 m2, oko 10.000 eura
Pokretnine: Espace iz 2001, 9000 eura, Citroën C3 iz 2005, 6000 eura (sin), Opel Corsa iz 2007, 9000 eura (supruga)
Ostalo:105.000 eura u banci, umjetnine i nakit, 70.000 kn, veća biblioteka neprocijenjene vrijednosti

IVO JOSIPOVIĆ
Plaća: oko 14.000 kn
Naknada: 7000 kn za nastavnu djelatnost na Sveučilištu u Zagrebu
Kamata: 70.000 kn godišnje
Nekretnine: stan od 138 m2, oko 900.000 kn, stan od 110 m2 nepoznate vrijednosti,
supruga: stan od 60 m2, stan od 138 m2, stan od 209 m2
Pokretnine: Mazda 5 iz 2006, oko 170.000 kn, Opel Meriva iz 2006, oko 110.000 kn (imovina bračnog druga)
Ostale pokretnine: u vrijednosti od oko 160.000 eura, ostale pokretnine u vrijednosti od oko 130.000 eura (supruga)
Plaća: 15.000 kn

ANDRIJA HEBRANG
Nekretnine: stan od 120 m2, 320.000 eura, stan od 50 m2, 100.000 eura, vikendica od 65 m2, 100.000 eura, garaža od 13 m2, 32.000 eura
Pokretnine:75.000 eura

NADAN VIDOŠEVIĆ
Nekretnine: zemljište od 1200 m2, zemljište od 6,5 hektara, vikendica
Pokretnine: milijun eura od prodaje Meštrovićeva ateljea
Udjeli: 12.000 dionica u Krašu, 6,6 milijuna kuna

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 13:59 

Tulkas, ti si možda najbolje pozicioniran da nam približiš stavove gosp. Primorca, s obzirom da je i on porijeklom Banjalučanin. Kreće li se on u tim zavičajnim krugovima? Zna li se još nešto o njegovim stavovima - mislim van ovih općenitih deklaracija i programskih načela?

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 14:24 

Nemam pojma, nisam niciji glasnogovornik, nikom ne lizem pakas niti ikoga zelim extra promovirati (ne zelim se provaljivat bez veze), svi oni u sustini lazu, neki manje neki vise. Posto svi isto trube (ovi sto bi pomogli BH Hrvatima) ja sam gledao vise na profil covjeka.. I tu mi se Primorac ucinio kao najbolji.. Oprosti, ali ne zelim se stavljati 100% ni na ciju stranu , niti kao neka luda navijat za nekoga, a glede BL Primorac je kao djecak otisao sa roditeljima iz BL tako da .....

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 14:44 

Tulkas je napisao/la:
RADIMIR ČAČIĆ
Plaća: 18.297,77 kn
Nekretnine: stan od 70 m2, apartman od 20 m2, imanje od 1/6 od 1 rala, stan od 190 m2, kuća (1/4) od 60 m2 (supruga)
Pokretnine: oko 32.000 eura
Udjeli: 5 posto udjela u tvrtki Coning Alfa d.o.o., 7.030.000 kn, 259 dionica ili 23 posto udjela u Coning projektu, 25.900 kn (100 kuna po dionici), 8 dionica u Varaždinskoj banci, 800 kn (100 kn po dionici), 1848 dionica u Erste banci, 184.800 kn (100 kuna po dionici), 5205 dionica u Krašu, 2.082.000 kn (400 kuna po dionici), 5,5 posto udjela u Coning Alfa d.o.o., 773.611 kn (supruga), 16 dionica u Coning projektu, 1600 kn (100 kn po dionici) (supruga)

MIROSLAV TUĐMAN
Nekretnine: stan na Trgu bana Jelačića, ljetnikovac na Braču
Pokretnine: Mercedes

Damir Kajin

DRAGAN PRIMORAC
Plaća: 222.000 kn godišnje
Dodatni prihod: 19.000 kn godišnje za predavanja
Nekretnine: stan od 156 m2, 2.692.386 kn, poslovni prostor od 52 m2, 525.000 kn (supruga)
Pokretnine: Tiguan iz 2007, 210.000 kn (supruga)
Ostale pokretnine: vrijednost 310.000 kn
Ušteđevina: 250.000 kn i umjetnine od 120.000 kn (supruga)
Udjeli: trgovačko društvo HDWR sa sjedištem u SAD-u nominalne vrijednosti 3500 dolara

DAMIR KAJIN
Plaća: 16.000 kn
Nekretnine: stan od 100 m2, 70.000 eura, poljoprivredno zemljište od 1300 m2
Pokretnine: Renault Laguna iz 2003, 20.600 kn, Fiat Marea iz 1997, 15.000 kn (supruga)
Ostale pokretnine: vrijednost 5000 eura i 15.000 kn

LJUBO JURČIĆ
Plaća: 17.000 kn
Naknada: 200.000 kn godišnje Ekonomski fakultet, 150.000 kn za predavanja
Primici: 1750 eura mjesečno za najamninu
Nekretnine: stan od 65 m2, 100.000 eura, poslovni prostor od 176 m2, 600.000 eura, stan od 100 m2, 200.000 eura, poslovni prostor od 127 m2, 500.000 eura, zemljište od 5000 m2, 3000 eura
Pokretnine: Renault 5 iz 1990, 1000 eura, BMW X3 iz 2004, 20.000 eura
Udjeli: 50 posto udjela u Elud trade d.o.o., 20.400 kn, 70 posto udjela u Ellux d.o.o., 20.000 kn

JOSIP JURČEVIĆ
Plaća: 12.095,97 kn
Naknada: do 200.000 kn godišnje za predavanja
Nekretnine: kuća od 72 m2, 100.000 eura, kuća od 100 m2, 200.000 eura, kuća za odmor od 220 m2, oko 600.000 eura, zemljište od 6000 m2, 120.000 eura, zemljište od 2358 m2, oko 10.000 eura
Pokretnine: Espace iz 2001, 9000 eura, Citroën C3 iz 2005, 6000 eura (sin), Opel Corsa iz 2007, 9000 eura (supruga)
Ostalo:105.000 eura u banci, umjetnine i nakit, 70.000 kn, veća biblioteka neprocijenjene vrijednosti

IVO JOSIPOVIĆ
Plaća: oko 14.000 kn
Naknada: 7000 kn za nastavnu djelatnost na Sveučilištu u Zagrebu
Kamata: 70.000 kn godišnje
Nekretnine: stan od 138 m2, oko 900.000 kn, stan od 110 m2 nepoznate vrijednosti,
supruga: stan od 60 m2, stan od 138 m2, stan od 209 m2
Pokretnine: Mazda 5 iz 2006, oko 170.000 kn, Opel Meriva iz 2006, oko 110.000 kn (imovina bračnog druga)
Ostale pokretnine: u vrijednosti od oko 160.000 eura, ostale pokretnine u vrijednosti od oko 130.000 eura (supruga)
Plaća: 15.000 kn

ANDRIJA HEBRANG
Nekretnine: stan od 120 m2, 320.000 eura, stan od 50 m2, 100.000 eura, vikendica od 65 m2, 100.000 eura, garaža od 13 m2, 32.000 eura
Pokretnine:75.000 eura

NADAN VIDOŠEVIĆ
Nekretnine: zemljište od 1200 m2, zemljište od 6,5 hektara, vikendica
Pokretnine: milijun eura od prodaje Meštrovićeva ateljea
Udjeli: 12.000 dionica u Krašu, 6,6 milijuna kuna

Nadan Vidosevic kao predsjednik uprave Krasa 55.000,00 kuna na racun.
Kao predsjednik HGK O,00 kuna ,sa time da dobija razne
benificije auto,placene troskove i putovanja.
Osobno poznajem njegovog vozaca i jos jednog decka koji radi u HGK o
obadva za hvale.

Pa posto je predsjednicka placa 24.000.00 kuna .
koji ga vrag tjera iz porschea u fiata ??

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 19:23 

Galinjo je napisao/la:

Ok, pitanje glasi ovako zar zaista mislite da Dr. Tuđman može imati ikakve šanse za drugi krug?!? :neznam :oops

sudeci po svim anketama ,izgleda da nema nikakve sanse . a ko ce ga znati vise !

neke kandidate tipa Bandic okuplja tisuce ljude po skupovima ,organizira koncerte.. Prljavo Kazaliste
a koga Tudjman okuplja ?
par ljudi oko sebe , dodje u jedno misto ostane svega jedan sat i ode negdje drugo
ocito financijski nema iste kapacitete
kad ga Thompson podrzava sto se nije ukljucio u njegovu kampaniju ,sigurno bi se stvar preokrenila !

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 20:03 

Jedno je sigurno: u drugom krugu su Josipovićeve šanse minimalne jer će doći do podjele ljevica-desnica (koliko god ona u RH bila umjetna), a 70% stanovništva Hrvatske je desno orijentirano.

No ja ponavljam pitanje: Zašto Primorac? Iskreno, obzirom da dobro poznajem sustav visokog obrazovanja, znam kakav je to blefer i lažljivac, Sanader junior.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 20:28 

frane je napisao/la:

sudeci po svim anketama ,izgleda da nema nikakve sanse . a ko ce ga znati vise !

neke kandidate tipa Bandic okuplja tisuce ljude po skupovima ,organizira koncerte.. Prljavo Kazaliste
a koga Tudjman okuplja ?
par ljudi oko sebe , dodje u jedno misto ostane svega jedan sat i ode negdje drugo
kad ga Thompson podrzava sto se nije ukljucio u njegovu kampaniju ,sigurno bi se stvar preokrenila !

Ne okuplja Bandic tisuce ljudi nego , pretezito maloljetnici dolaze slusat besplatno prljavce.

Slazem se s tobom da bi i Miro moroa napraviti par takvih skupova.

mateb je napisao/la:
Jedno je sigurno: u drugom krugu su Josipovićeve šanse minimalne jer će doći do podjele ljevica-desnica (koliko god ona u RH bila umjetna), a 70% stanovništva Hrvatske je desno orijentirano.

No ja ponavljam pitanje: Zašto Primorac? Iskreno, obzirom da dobro poznajem sustav visokog obrazovanja, znam kakav je to blefer i lažljivac, Sanader junior.

Procjena ti je totalno kriva, vecina desnicara koje ja znam, u slusaju Bandica ili Vidosevica u drugom krugu radje ce zaokruzit Josipovica nego tu dvojicu. Veca bi guzva bila s Hebrangom, Primorcem ili Tudjmanom.....

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 21:07 

lostcase je napisao/la:
frane je napisao/la:

a koga Tudjman okuplja ?

Ne okuplja Bandic tisuce ljudi nego , pretezito maloljetnici dolaze slusat besplatno prljavce.

Slazem se s tobom da bi i Miro moroa napraviti par takvih skupova.

mateb je napisao/la:

Procjena ti je totalno kriva, vecina desnicara koje ja znam, u slusaju Bandica ili Vidosevica u drugom krugu radje ce zaokruzit Josipovica nego tu dvojicu. Veca bi guzva bila s Hebrangom, Primorcem ili Tudjmanom.....

Moguće, Bandić i Vidošević i nisu pravi desni kandidati, ali ljudi glasaju po inerciji (jedan je Hercegovac, drugi dugogodišnji hadezeovac). Mislim da će izlazak u drugom krugu ako, recimo, prođu Bandić i Josipović biti dosta slab pa je moguće da pobijedi Josipović.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 21:16 

To sto je Bandic hercegovac znaci u HercegBosni nesto i tu ce vjerujem ako udje u drugi krug dobiti 99,9% glasova , ali u ostatku hrvatske , kod desnicara to ne znaci nista a kod ljevicara moze samo potaknuti suprotnu rekaciju : "nebu meni jeden hercegovec precednik ".

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 1191 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 48  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: hoblatopla, Patriota i 43 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: