|
|
Stranica: 2/48.
|
[ 1191 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Galinjo
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 30 stu 2009, 15:09 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Galinjo je napisao/la: Eeejj.. Od Mesića ni Draža Mihajlović ne bi bio gori.. Pusićka i Kajin su neozbiljni kandidati pa ih ne treba ozbiljno razmatrati. Uz Josipovića su jedini mogući u drugom krugu Hebrang, Primorac, Bandić i Vidošević. Uz opasku da ni Hebrang ne bi trebao biti ozbiljan kandidat za drugi krug. E sad.. Dali dati glas Tuđmanu koji sigurnio neće proći u 2. krug? Svačiji osobni izbor, nemam ništa protiv. Svako sa svojim glasom može radit što želi, u krajnjem slučaju i ne izići na izbore. Ali mi se čini logičnim glasati za kandidata koji ima šansu za drugi krug a bio bi solidno rješenje za BiH Hrvate. Čini mi se da su to Primorac prije svega a i Bandić. Nisam baš siguran da bi Bandić izdao ljude iz svog kraja. A primorac se već pokazao sa pomaganjem izgradnje Hr. sveučilišta u Mostaru i SKB Mostar. Tako da mi se uopće ne čini kao loš izbor. Odakle ti podatak da Primorac stoji lošije od Tuđmana? Inače, Vidošević je u Tomislavgradu izjavio da BiH treba urediti kao Švicarsku http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/091129083Evo ovdje je rađeno istraživanje, Večernji ga je radio.. Ta istraživanja nisu sigurna, ali su prilično mjerodavna, što smo se uvjerili na gotovo svim izborima: http://www.vecernji.hr/vijesti/istraziv ... anak-58073
|
|
Vrh |
|
|
lostcase
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 30 stu 2009, 15:09 |
|
|
Bandic, SDPovac i predsjednik zagrebackog izbornog stozera Stjepana Mesica... mozda vam je i najlčosiji izbor, uvjek se naime moze izvuci na foru da je i on hercegovac....
inace kaj se anketa tice, pa to ni u jednoj uredenoj svicarskoj ne vredi nis, i tamo su liberali i ljevicari uvjeravali gradjane da ih je 39% za referendum kad ono 60% ispalo....
Tudjman ima sanse za drugi krug, za drugi krug ce ove godine bit dosta i 18% a to je dostizno , ali nece biti dostizno ako cemo se ravnat po pulsu pa glasat po njihovim anketama...
inace ovdje nisam glasao, nisam herceg bosanac a zanima me kako cete vi odglasati.
|
|
Vrh |
|
|
lostcase
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 30 stu 2009, 15:11 |
|
|
Galinjo je napisao/la: Evo ovdje je rađeno istraživanje, Večernji ga je radio.. Ta istraživanja nisu sigurna, ali su prilično mjerodavna, što smo se uvjerili na gotovo svim izborima: http://www.vecernji.hr/vijesti/istraziv ... anak-58073A jesmo li : Jucer Svicarska : ankete 39% , rezultat 60% Prije 5 godina Hrvatska :anketa Miksic 5%, rezultat Miksic 18% Prije dvije godine : ankete Ljubo Jurcic i Milanovic preuzimaju vlast, izbori HDZ.
|
|
Vrh |
|
|
neo
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 30 stu 2009, 15:16 |
|
Pridružen/a: 04 lip 2009, 21:30 Postovi: 452 Lokacija: desno kod placa
|
mateb je napisao/la: Pitanje Primorčevim glasačima: Zašto? Zasto ?? Pa zato sto najvjerojatnije ima NAJvece moralne vrijednosti. Jednom je bilo objavljeno da je marisao zenu ... Pa gdje ces rukom na zenu ...... Ima onaj psiho pogled. Meni se najpostenijim cini Jurcevic ,ali on je izgleda van svih sansi. Ali tako je Stipe Fesic prije 10 godina bio takoreci najlosiji. A sto se tice Tudjmana on je i onako jedino jak na rijecima, a djela takoreci i nema. Da mu nema prezimena od oca ,ne bi nitko niti znao za njega.
_________________ Gotovina i Markač Hrvatski heroji domovinskog rata, p.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 30 stu 2009, 15:17 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Galinjo je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Odakle ti podatak da Primorac stoji lošije od Tuđmana? Inače, Vidošević je u Tomislavgradu izjavio da BiH treba urediti kao Švicarsku http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/091129083Evo ovdje je rađeno istraživanje, Večernji ga je radio.. Ta istraživanja nisu sigurna, ali su prilično mjerodavna, što smo se uvjerili na gotovo svim izborima: http://www.vecernji.hr/vijesti/istraziv ... anak-58073Ima zanimljiva sociološka studija na tu temu - ljudi u anketama (telefonskim ili drugim gdje im je poznat identitet) redovno biraju liberalniju opciju jer ih je strah biti etiketiran kao ekstremist. Tako i sa ovim referendum u Švicarskoj, pa tako i prije u Americi gdje se vjeruje (dokazano!) da u situacijama gdje se sučeljava crni kandidat protiv bijelca, da crncu treba bar 10% prednosti u istraživanjima nad bijelcem da bi na dan izbora dobio sa malom prednost od ne više od 1%. Zove se "Bradley" ili "Wilder" effect. U Hrvatskoj je takva atmosfera da vjerujem da je ljude strah/stid priznati da bi glasali za Tuđmana, tako da vjerujem da će na izborima imati veću podršku nego u istraživanjima. Naravno ako mediji ne uspiju stvoriti klimu gdje čak i desničari povjeruju da je glasanje za Tuđmana gubljenje vremena. Koga zanima više o Bradley/Wilder efektu, evo wiki poveznice: http://en.wikipedia.org/wiki/Bradley_effecti kratkog odlomka na engleskom: Citat: The Bradley effect, less commonly called the Wilder effect,[1][2] is a theory proposed to explain observed discrepancies between voter opinion polls and election outcomes in some US government elections where a white candidate and a non-white candidate run against each other.[3][4][5] Instead of ascribing the results to flawed methodology on the part of the pollster, the theory proposes that some voters tend to tell pollsters that they are undecided or likely to vote for a black candidate, and yet, on election day, vote for the white opponent. It was named after Los Angeles Mayor Tom Bradley, an African-American who lost the 1982 California governor's race despite being ahead in voter polls going into the elections.[6]
The Bradley effect theorizes that the inaccurate polls were skewed by the phenomenon of social desirability bias.[7][8] Specifically, some white voters give inaccurate polling responses for fear that, by stating their true preference, they will open themselves to criticism of racial motivation. Members of the public may feel under pressure to provide an answer that is deemed to be more publicly acceptable, or 'politically correct'. The reluctance to give accurate polling answers has sometimes extended to post-election exit polls as well. The race of the pollster conducting the interview may factor in to voters' answers.
Some analysts have dismissed the theory of the Bradley effect,[9] or argued that it may have existed in past elections, but not in more recent ones. Others believe that it is a persistent phenomenon.[10] Similar effects have been posited in other contexts, notably the Shy Tory Factor and spiral of silence.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
DarthCroat
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 30 stu 2009, 17:27 |
|
|
Tako su govorili HDZ-ovci,glas HSP-u,je glas SDP-u,pa vidimo dokle nas je dovela ta logika. Jednostavno,ako budemo razmišljali logikom,,dobar je ali nema puno izgleda,glasat ću za drugoga'' nikada nam se ništa neće ni promjeniti,jer čovjek ne može ni imati izgleda ako mu ga ne damo.
|
|
Galinjo
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 30 stu 2009, 17:49 |
|
|
Kako kažu purgeri- bumo vidli! Nadam se samo da u drugom krugu nećemo vidjeti npr. Josipovića i Pusićku (ili ne daj Bože Hebranga!)..
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 30 stu 2009, 17:52 |
|
|
Ja cu vam reci zasto necu glasovati za pojedince..
Josipovic.. covjek je vjerojatno ucen i pametan al nije za politike ove nase balkanske.. Ovi iz susjednih zemalja bi ga pojeli za dorucak. Hebrang mi je jednostavno anipatican, ustrogoljen, neka se bavi medicinom, bolje je za sve Tudjman ima samo prezime koje bi me privuklo da glasam, nista vise.. on je kao sin od Johana Krojfa, nista, samo prezime Pusicka "kulturna" zena, nema sta, koja misli da pljuvanjem po svom sopstvenom narodu skupljas bodove "inteligencije" i da je to najbitnije od svega... Bandic.. nije on los cova ali isuvise je "repova" iza njega Kajin, wtf.... Vidosevic, hrvatski privredno - politicki Don Juan i Casanova takodjer bolje da se bavi svojim poslom nego politikom, nema iskustva
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Galinjo
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 30 stu 2009, 18:14 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Ja cu vam reci zasto necu glasovati za pojedince..
Josipovic.. covjek je vjerojatno ucen i pametan al nije za politike ove nase balkanske.. Ovi iz susjednih zemalja bi ga pojeli za dorucak. Hebrang mi je jednostavno anipatican, ustrogoljen, neka se bavi medicinom, bolje je za sve Tudjman ima samo prezime koje bi me privuklo da glasam, nista vise.. on je kao sin od Johana Krojfa, nista, samo prezime Pusicka "kulturna" zena, nema sta, koja misli da pljuvanjem po svom sopstvenom narodu skupljas bodove "inteligencije" i da je to najbitnije od svega... Bandic.. nije on los cova ali isuvise je "repova" iza njega Kajin, wtf.... Vidosevic, hrvatski privredno - politicki Don Juan i Casanova takodjer bolje da se bavi svojim poslom nego politikom, nema iskustva I ja tako rezoniram otprilike.. Primorac mi se čini najboljim rješenjem. Dokazao se dok je bio ministar kao ljudina i čovijek koji će pomoći napaćenom hrvatskom narodu Bosne i Hercegovine!
|
|
Vrh |
|
|
bobo mostarac
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 30 stu 2009, 18:20 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Sva sreća da je ovdje glasanje u potpunosti anonimno (a ne kao na nekim masovnim, ali tehnološki zaostalim forumima) pa se samim time dobivaju i stvarni rezultati (bez straha od represalija) Ako ste u dvojbi za koga glasovati, otidjite na temu: "Kako pomoći Dr Miroslavu Tuđmanu da pobjedi na izborima?" gdje ćete moći vidjeti vrlo zanimljnive i informativne video snimke! Kod mene nema dvojbe: - Dr. Miroslav Tudjman za Predsjednika RH!
_________________ Znam dvije istine: Prva: Da ima Boga! Druga: To nisam ja!
|
|
Vrh |
|
|
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 30 stu 2009, 18:33 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 11:00 Postovi: 1708 Lokacija: ...................
|
Ja sam u nedoumici izmedju Banditica i Vidoševića.......
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 30 stu 2009, 18:35 |
|
|
Galinjo je napisao/la: I ja tako rezoniram otprilike.. Primorac mi se čini najboljim rješenjem. Dokazao se dok je bio ministar kao ljudina i čovijek koji će pomoći napaćenom hrvatskom narodu Bosne i Hercegovine! bas se i dokaz'o kao ministar... - u osnovnoskolskom obrazovanju uvodi hnos, koji je vic i to nedoradeni. cek biti je nesto napravio; tj sada roditelji imaju pravo tuzit nastavnika ako njihovom neotesanom djetetu dadne 1 iz zalaganje, jer je to zlostavljanje po ministarstvu obrazovanja. - srednjoskolskom obrazovanju, su on i njegov kompa fuchs uveli drzavnu maturu, koja je takoder nakarada nevidena. zato ti sada osobe koje su maturirale prije sadasnje skolske godine morat polagat tzv drzavnu maturu, znaci imamo fenomen da ce netko dva puta u zivotu maturirat ako je ispod 24 godine, a ako je stariji tko zna (tj niti ministarstvo ne zna), i bog mu pomogo. - visokoskolsko obrazovanje, bolonjeza proces. treba li sta vise reci? prenapuhani diletantski egoman.
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 30 stu 2009, 18:36 |
|
|
TG-B.B.B je napisao/la: Ja sam u nedoumici izmedju Banditica i Vidoševića....... 'si glaso za mesica prosli put?
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 30 stu 2009, 18:46 |
|
|
horus je napisao/la: Galinjo je napisao/la: I ja tako rezoniram otprilike.. Primorac mi se čini najboljim rješenjem. Dokazao se dok je bio ministar kao ljudina i čovijek koji će pomoći napaćenom hrvatskom narodu Bosne i Hercegovine! bas se i dokaz'o kao ministar... - u osnovnoskolskom obrazovanju uvodi hnos, koji je vic i to nedoradeni. cek biti je nesto napravio; tj sada roditelji imaju pravo tuzit nastavnika ako njihovom neotesanom djetetu dadne 1 iz zalaganje, jer je to zlostavljanje po ministarstvu obrazovanja. - srednjoskolskom obrazovanju, su on i njegov kompa fuchs uveli drzavnu maturu, koja je takoder nakarada nevidena. zato ti sada osobe koje su maturirale prije sadasnje skolske godine morat polagat tzv drzavnu maturu, znaci imamo fenomen da ce netko dva puta u zivotu maturirat ako je ispod 24 godine, a ako je stariji tko zna (tj niti ministarstvo ne zna), i bog mu pomogo. - visokoskolsko obrazovanje, bolonjeza proces. treba li sta vise reci? prenapuhani diletantski egoman. Cuj sa cu imat od Tudjmana juniora ??? rijeci kljestima izvlacis iz njega, treba ti buba u uho da ga cujes,a za par mjeseci ce se vise povlacit po bolnicama no igdje drugdje.. Shvatite da on nije Franjo, NIJE... Primorcu je sve ono sto si naveo bilo smjesteno i fakticki naredjeno. zato je i dao ostavku..
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 30 stu 2009, 18:49 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Cuj sa cu imat od Tudjmana juniora ??? rijeci kljestima izvlacis iz njega, treba ti buba u uho da ga cujes,a za par mjeseci ce se vise povlacit po bolnicama no igdje drugdje.. Shvatite da on nije Franjo, NIJE... Primorcu je sve ono sto si naveo bilo smjesteno i fakticki naredjeno. zato je i dao ostavku.. kani se tudmana nije on tema nego primorac. tko mu je to naredio? ajde nemoj zajebavat.
|
|
Vrh |
|
|
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 30 stu 2009, 18:50 |
|
|
Citat: 'si glaso za mesica prosli put? Nisam tad imo pravo glasa , odlucivat ce se u trokutu Josipovic, Bndic i Vidosevic.....treba izabrat najmanje zlo
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 30 stu 2009, 18:54 |
|
|
TG-B.B.B je napisao/la: Citat: 'si glaso za mesica prosli put? Nisam tad imo pravo glasa , odlucivat ce se u trokutu Josipovic, Bndic i Vidosevic.....treba izabrat najmanje zlo u tvom primjeru nema manjeg zla, jer su sva trojica ***.
|
|
Vrh |
|
|
Croat
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 30 stu 2009, 18:56 |
|
Pridružen/a: 18 srp 2009, 15:14 Postovi: 5156 Lokacija: Na dženazi BiH
|
u 1. krugu za Tuđmana, a ako on ne bude u 2.krugu onda ću ići taktikom "manje zlo".
|
|
Vrh |
|
|
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 30 stu 2009, 19:00 |
|
|
Citat: u tvom primjeru nema manjeg zla, jer su sva trojica ***. slažem se, ali onda cu glasat za najmanje ***
|
|
Vrh |
|
|
Galinjo
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 30 stu 2009, 19:00 |
|
|
horus je napisao/la: Galinjo je napisao/la: I ja tako rezoniram otprilike.. Primorac mi se čini najboljim rješenjem. Dokazao se dok je bio ministar kao ljudina i čovijek koji će pomoći napaćenom hrvatskom narodu Bosne i Hercegovine! bas se i dokaz'o kao ministar... - u osnovnoskolskom obrazovanju uvodi hnos, koji je vic i to nedoradeni. cek biti je nesto napravio; tj sada roditelji imaju pravo tuzit nastavnika ako njihovom neotesanom djetetu dadne 1 iz zalaganje, jer je to zlostavljanje po ministarstvu obrazovanja. - srednjoskolskom obrazovanju, su on i njegov kompa fuchs uveli drzavnu maturu, koja je takoder nakarada nevidena. zato ti sada osobe koje su maturirale prije sadasnje skolske godine morat polagat tzv drzavnu maturu, znaci imamo fenomen da ce netko dva puta u zivotu maturirat ako je ispod 24 godine, a ako je stariji tko zna (tj niti ministarstvo ne zna), i bog mu pomogo. - visokoskolsko obrazovanje, bolonjeza proces. treba li sta vise reci? prenapuhani diletantski egoman. 1. A zašto ne tužiti nekog idiota od nastavnika? Svi smo mi nekad imali idiota od profesora u klupama.. Nek se javi ko nije. Treba ga možda pomaziti po kosi i dati mu pršut?!? 2. Državna matura- ne vidim što bi bila toliko loša.. Nek se vidi koliko ko zna.. Neznalice će se uvijek buniti na ovakve stvari. 3. Bologna je standard gotovo u cijelom Svijetu! Mi bi trebali po nekom drugom procesu? Hmm, čudi me ova izjava.. Dalje- za Hrvate BiH je puno napravio pomažući u obnovi i izgradnji jedino Sveučilište na hrvatskom jeziku, ono u Mostaru. Dao novac i novac za novi medicinski, građevinski i još neke fakultete. Oni koji su išli na medicinski fakultet prije izgradnje nove zgrade zna koliko je napravio za taj fakultet. Nastava se održavala u prostoriji 5×6 m, a bilo je po 35-40 studenata.. Slično je i na građevini. Za DIF da i ne govorim.. Više je npr. dao novca za Sveučilište u Mostaru nego za Osiječko. I za još mnoge škole na hr jeziku u BiH je napravio puno toga. Nema potrebe nabrajati. A koliko bi nam od ovih kandidata dalo to? On je ono što je pričao pretvorio u djela, barem ovdje na području Herceg-Bosne. Neke stvari je napravio i Bandić, ali to je minorno u odnosu na ono što je napravio Primorac. A što su dali ostali?
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 30 stu 2009, 19:06 |
|
|
horus je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Cuj sa cu imat od Tudjmana juniora ??? rijeci kljestima izvlacis iz njega, treba ti buba u uho da ga cujes,a za par mjeseci ce se vise povlacit po bolnicama no igdje drugdje.. Shvatite da on nije Franjo, NIJE... Primorcu je sve ono sto si naveo bilo smjesteno i fakticki naredjeno. zato je i dao ostavku.. kani se tudmana nije on tema nego primorac. tko mu je to naredio? ajde nemoj zajebavat. Zasto Tudjman nije tema?? Ovdje se govori o izborima i svom kandidatima. Takav je stav HDZ-a bio i Primorac je kao tadasnji vojnik trebao da igra onako kako se svira kao i svako kao i kod svakog. Necu predsjednika koji mrmlja..da je 20% kao otac mu, moglo bi se razmislit..
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 30 stu 2009, 19:11 |
|
|
Primorac je takodjer dobar izbor.Koliko vidim,Srb je dao njemu podrsku.
|
|
Vrh |
|
|
lostcase
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 30 stu 2009, 19:14 |
|
|
Primorac je dok je bio ministar uveo *besplatne* udjbenike....
koji su tada odjednom za drzavu postali duplo skuplji nego prije a i svake godine se hrpa njih mjenjala....
sad mu vracaju dug nakladnici pa ima budjet ko i kandidati velikih stranaka ili one dve lopine... uostalom i sam je lopina.
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 30 stu 2009, 19:19 |
|
|
Nama i treba mlad, arogantan, direktan, nacionalst a opet sireg pogleda, obrazovan covjek koji govori strani jezik koji ce znai sa strendzerima a i sa domacima. Treba nam onaj koji nece djelit Hrvate na ove i one.. Ja imam svoje misljenje i nije potrebno napadati me ako se nekom ne svidja moj stav..
|
|
Vrh |
|
|
nima
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 30 stu 2009, 19:34 |
|
|
Razlog zbog kojega doživljavate Primorca "moralnim" ili koječime, bez namjere da o nekom govorim loše, je zbog naučenih fraza i propagandnog govora koji je očito naučio od marketinških stručnjaka iz svog stožera, mislim da među njima ima onih koji su vodili Husein Obaminu kampanju. Da malo pažljivije gledate, vidjeli biste da je čovjek veoma strastven u prosipanju tih floskula, gotovo da se jedva kontrolira, i sad kada jedan od njegovih savjetnika to pročita vjerujem da će mu savjetovati da se malo primiri. Pa gledajte promjene u nastupima. Mogli ste vidjeti da govori o korupciji kao što je Mesić govorio o četnicima devedesetih, još žešće, što je oblik teške demagogije jer je korupcija – pokvarenost – sociološki ili društveni problem, ne problem zakona. Da je lov na vještice aktualan vidjeli biste vi i babu Jagu na tapeti. Drugo, kad čovjek govori o moralu, niti tu nema ingerencije jer je Crkva prva koja tu ima nešto za reći, no ne vidim da je nešto posebno medijski aktivna, a kad postane aktivna, tada dobiva osudu od kojekakvih udruga za "ljudska prava" (ironija). Moral se ne može donositi zakonom u Saboru. Što se tiče anketi po novinama i televiziji, savjetujem vam da pri svakoj toj anketi potražite korektivne faktore vrijednosti koje su vam pokazali. Dakle metodologiju anketiranja, devijaciju, po mogućnosti varijancu i druge pokazatelje na osnovu kojih možete sami vidjeti vjerodostojnost rezultata. Ova u Večernjem, na primjer, daje jedine podatke da je to "istraživanje" provođeno na 800 ispitanika. Ostali korektivni faktori nisu navedeni, ili ih ja nisam mogao naći, a nisu izloženi ni na stranici PULS-a, dakle skrivaju se, premda stoji natpis da je to javno istraživanje. Pored toga, navedeno je da je iz "istraživanja" izbačena dijaspora, što vam uz broj populacije odmah daje sugestiju da to istraživanje baš i nije vjerodostojno. Morate zaključiti da se radi o manipulaciji javnim mnijenjem kako bi vas se, odnosno biračko tijelo (ciljana populacija), navelo na određeno mišljenje. Takva vrsta, ja bih to s nokta nazvao pravim imenom, psihološkog terorizma je oblik agresivnog psihološkog rata koji se nad Hrvatima provodi već neko vrijeme. On ima svoje ciljeve, a cilj je populaciju dezorijentirati kako bi nad njom bilo olakšano preuzimanje od neke strane organizacije (tako si modelirate i cijene dionica inače). To je vidljivo u ovoj anketi kod namjerne obmane birača tvrdeći da se radi o "velikoj" anketi itd. Da stvar bude još smješnija i bizarnija, na dnu RTL-ove stranice je naznačeno '"detalji" su navedeni u fotogaleriji', a taj detalj je, probajte pogoditi, N=800. Puls je inače redovita "agencija" od koje glavni mediji naručuju netočne "ankete". Dakle novine i TV netko koristi kao oružanu silu kojoj je cilj prilagoditi mišljenje naroda koji konzumira informacije sa tih medija svojim ciljevima i interesima. Samo probajte reći na javnom mediju kao TV ili novinama da "neki tuđini pokušavaju preuzeti hrvatske resurse" ili što slično tome, zajašit će vas odmah udruga koju neću imenovati i optužiti vas za šovinizam, homofobiju ili što slično, a cilj joj je priprema naroda bivših jugo-država za ujedinjenje u zap. Balkan. Ako vas zanima za koga radi (a znate o kojoj govorim), pogledajte listu njenih financijera, vidjet ćete iste izvore kao i devedesetih za vrijeme rata. Ako ste ga slučajno fulali, evo ostavit ću priopćenje iz Tuđmanovog stožera o jednoj drugoj anketi u Večernjem. "U današnjem Večernjem listu objavljen je tekst pod naslovom „U 2008. Bandić Crkvi donirao čak četiri milijuna kuna", u kojem novinar Darko Pavičić, nakon nedavne poruke HBK o predsjedničkim izborima, piše o odnosu predsjedničkih kandidata prema Katoličkoj crkvi. Navodno istraživanje o tom odnosu, za Večernji list, provela je MPR Analitika, koja je očito po naručiteljevoj želji iz svoje ankete izlučila nekoliko predsjedničkih kandidata, a među njima i našeg kandidata prof. Miroslava Tuđmana. Večernji list je privatno vlasništvo austrijske tvrtke pa kao zainteresirana strana, naravno ima pravo favorizirati svoje kandidate. No, kako Poruka HBK ima općehrvatsko značenje, a tako je intoniran i prilog u Večernjem listu, odstranjivanje pojedinih kandidata iz spomenute ankete tipičan je primjer medijske manipulacije serviran hrvatskim čitateljima. Ako je već na početku kampanje protuustavno ustanovljena nejednakopravnost predsjedničkih kandidata, koja se inače svakodnevno očituje u medijskom prostoru, pitamo se, nisu li, na jednoj višoj razini, već dogovoreni rezultati slijedećih predsjedničkih izbora? Istraživačkom, objektivnom i analitičkom novinarstvu, umjesto cenzure, upravo bi to trebala biti tema za istraživanje, jer je riječ o sumnjivim radnjama, koje dovode u pitanje osnovne postulate demokracije. Ovih je dana objavljena vijest kako je bivši premijer Ivo Sanader u organizaciji njemačkoga medijskog koncerna WAZ održao predavanje u inozemstvu. Tom je prigodom ustvrdio kako u regiji trebamo snažnu Srbiju, što defakto znači ponovno uspostavu središnje uloge Beograda na području zemalja tzv. Zapadnog Balkana. S obzirom na povezanost WAZ-a s politikom Londona, nije čudno da bivši premijer ustrajava na obnovi nove Jugoslavije. Upravo ovaj slučaj pokazuje isprepletenost inozemnih političkih središta moći s medijskim kućama u Hrvatskoj. Zato se s pravom pitamo, nije li i Večernji list umrežen u kakvu inozemnu političku strategiju, kojoj na čelu hrvatske države ne bi odgovarao predsjednik koji zastupa načelo hrvatske suverenosti izvan bilo kakvih balkanskih regija? Nažalost, moramo konstatirati kako se i vaš se tekst o odnosu predsjedničkih kandidata i Crkve točno uklapa u medijske matrice EPH i WAZ-a."
Nadam se ću uspjeti stići pripremiti jedan malo sređeniji post o ovim stvarima o kojima govore u kampanji, posebno o "pravdi", "moralu" itd., pa pokazati da je to što govore u cilju razbijanja nacionalne strategije i nacionalnog jedinstva. Tuđman je iznio izvrsne ideje koje su zapravo nacionalna ideologija koja je zasnovana na ujedinjenju i pomirenju svih hrvatskih državljana, a to znači i stabilna država, što svakako nije u interesu tuđina.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 14 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|