HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 vel 2025, 21:31.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 1191 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 48  Sljedeća

Moj predsjednički kandidat u drugom krugu je?
Anketa je završila: 11 sij 2010, 13:40.
1. Milan Bandić 57%  57%  [ 34 ]
2. Ivo Josipović 20%  20%  [ 12 ]
3. Neću uopće izaći na izbore 23%  23%  [ 14 ]
Ukupno glasova : 60
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema
PostPostano: 29 pro 2009, 20:01 

Ma toliko su mediji napuhali ulogu glasova dijaspore da evo i dva SDP-ovca se ubiše hodajući po našim vrletima a zanemaruju područja u kojima je puno veća izlaznost i gdje ima puno više glasača. To je fakat hrvatski fenomen.

Ali lijepo ih je vidjet svakako... Nadam se i nakon izbora ali ne kod Silajdžića i jarana.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 21:26 

A nikome od ove bagre kvaziurbano fašističke nije palo na pamet da će podrška Hrvatske Hrvatima Herceg Bosne (uključujući i nediskriminaciju glede biračkog prava) dovesti do toga da se manje stanovnika Herceg Bosne iseljava u Hrvatsku, s rezultatom da će u Hrvatskoj biti manje tih "primitivnih desničara".

Naravno da je diskriminacija državljana u jednom od temeljnih ljudskih prava nešto što ne postoji niti u jednoj civiliziranoj zemlji na kugli zemaljskoj. Ako bi porezi bili kriterij, prvi bi popušili oni nedojebani vječni studenti koji s 30 godina na leđima idu na predavanja prve godine filozofije i sociologije u majici s likom Che Guevare.

Također je laž da većina građana Hrvatske misli kao kvaziurbani fašisti. Riječ je uglavnom o onih 20% djece bivših partijaša koji mrze hrvatsku državu jer su njenim stvaranjem izgubili dio privilegija koje su imali pa su djecu indoktrinirali mržnjom. To se vidjelo i na ovim izborima, gdje su Kajin, Pusićka i Josipović dobili zajedno toliki postotak od ukupnog broja birača. Njima je važnije od države, solidarnosti i vlastitih bližnjih da mogu u Austriju na skijanje bez pokazivanja putovnice, logično jer su odgojeni bez pozitivnih emocija za društvo (državu) koje ih okružuje.

I ja kao hrvatski državljanin s prebivalištem u Hrvatskoj koji u istoj plaća porez osuđujem bilo kakvu diskriminaciju hrvatskih državljana s prebivalištem izvan RH.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 22:02 

Bobo, onaj upis ti je izbrisan. Ta nećemo ovdje od prijatelja ili neutralnih praviti neprijatelje, a samo da bi netko olakšao dušu. Opelješite po Mesiću, po Josipoviću (još) nećete.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 22:21 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Ma toliko su mediji napuhali ulogu glasova dijaspore da evo i dva SDP-ovca se ubiše hodajući po našim vrletima a zanemaruju područja u kojima je puno veća izlaznost i gdje ima puno više glasača. To je fakat hrvatski fenomen.

Ali lijepo ih je vidjet svakako... Nadam se i nakon izbora ali ne kod Silajdžića i jarana.

Sastao se sa nekim likom SDP-a. To bi mogao biti problem, "partnerstvo" sa SDP-om, iako ovaj BiH SDP nema velike veze sa socijaldemokracijom nego se fura na državni fetišizam i "mi, Bosanci" spiku, kao što smo već konstatirali na temi o toj stranci.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 22:23 

Ministry of Sound je napisao/la:

Sastao se sa nekim likom SDP-a. To bi mogao biti problem, "partnerstvo" sa SDP-om, iako ovaj BiH SDP nema velike veze sa socijaldemokracijom nego se fura na državni fetišizam i "mi, Bosanci" spiku, kao što smo već konstatirali na temi o toj stranci.

Za te Hrvate i takve namjere treba gurat HSS-NHI. I inače animirat SDP-ovce u ovu stranku.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 22:36 

Za te Hrvate i takve namjere treba gurat HSS-NHI. I inače animirat SDP-ovce u ovu stranku.

To je sve OK kao prijedlog, ali ovo je stvarnost. A stvarnost je da će mu u Sarajevu (mada nadam se ne i po cijeloj BiH), "domaćin" i stranačko/ideološki partner biti Lagumdžija. Mada, sve je bolje nego Silajdžić.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 23:14 

Posjetioci foruma, na glavnom portalu imate novu anketu o drugom krugu izbora: http://www.hercegbosna.org
Pa... kliknite na vaš odgovor i pogledajte rezultate.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 23:53 

Bobo, onaj upis ti je izbrisan. Ta nećemo ovdje od prijatelja ili neutralnih praviti neprijatelje, a samo da bi netko olakšao dušu. Opelješite po Mesiću, po Josipoviću (još) nećete.

Vidio sam ovdje jedan link koji promovira Josipovica kao 'idealnog' predsjednickog kandidata RH!?
Ja sam samo htio dodati i onu istinu o kojoj se ne pise, niti govori u medijima, koje su momentalno, definitivno kontrolirane!
Mislio sam da nije potrebno govoriti o znacaju istinitih informacija, jer jedino tako glasaci mogu donijeti ispravnu odluku o svojoj podpori.
Mislio sam da je ovaj Portal slobodan i da se tu slobodno mogu informirati nasi citatelji, buduci glasaci za slijedeceg predsjednika RH, ali izgleda prevario sam se ...

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 23:53 

Robbie MO je napisao/la:
Posjetioci foruma, na glavnom portalu imate novu anketu o drugom krugu izbora: http://www.hercegbosna.org
Pa... kliknite na vaš odgovor i pogledajte rezultate.

glasao... aj pogodi za koga :aleale :zubati

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 23:55 

bobo mostarac je napisao/la:

Vidio sam ovdje jedan link koji promovira Josipovica kao 'idealnog' predsjednickog kandidata RH!?
Ja sam samo htio dodati i onu istinu o kojoj se ne pise, niti govori u medijima, koje su momentalno, definitivno kontrolirane!
Mislio sam da nije potrebno govoriti o znacaju istinitih informacija, jer jedino tako glasaci mogu donijeti ispravnu odluku o svojoj podpori.
Mislio sam da je ovaj Portal slobodan i da se tu slobodno mogu informirati nasi citatelji, buduci glasaci za slijedeceg predsjednika RH, ali izgleda prevario sam se ...

Ne vidim kakve veze napisi poput "riblje oči" i "on mrzi Hrvate RH" imaju sa informiranjem. Isti post si mogao napisati bez vrijeđanja i sve bi bilo za :palacgore1

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 23:55 

nepoznati je napisao/la:
glasao... aj pogodi za koga :aleale :zubati

To je tvoja stvar. :nanana

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 23:57 

Robbie MO je napisao/la:
To je tvoja stvar. :nanana

ajd u q. :rolleyes :tongue_smilie :zubati :zivili

Vrh

PostPostano: 30 pro 2009, 00:40 

Ne vidim kakve veze napisi poput "riblje oči" i "on mrzi Hrvate RH" imaju sa informiranjem. Isti post si mogao napisati bez vrijeđanja i sve bi bilo za :palacgore1

Primio na znanje. Hvala!
“KURIR” dnevne novine iz Beograda prenose u clanku: ‘SRBI ZA IVA’ izjave predstavnika Srpske manjine u Hrvatskoj: Slobodan Uzelac, Vojislav Stanimirovic, Savo Strbac (iz “VERITASA”) i dr. da treba glasati za Josipovica, jer ce on njih bolje stititi u “pravnoj” drzavi i da je vec izrazio zelju za boljom suradnjom sa Srbijom, te da ce Josipovic dobiti glasove od Kajina i Vesne Pusic (koja i danas javno tvrdi da je Hrvatska bila agresor na BiH u nedavnom ratu!).

http://www.kurir-info.rs/clanak/politik ... rbi-za-iva

Vec smo culi i vidili da precednik Smesic favorizira Josipovica i sugerira suceljavanje predsjednickih kandidata na Engleskom jeziku (kojeg Bandic ne govori, ali ga ne govori ni Smesic) pa mu je Bandic odgovorio, da pristaje na ovo suceljavanje, ako ce on, Smesic, biti moderator ovog suceljavanja!
Ako nista, bar je Bandic duhovit i bit ce manje stetan, nece napisati ni jednu optuznicu hrvatskim generalima za Haaski sud, za razliku od drugog kandidata i zato ce dobiti moj glas!

Vrh

PostPostano: 30 pro 2009, 00:54 

Ako nista, bar je Bandic duhovit i bit ce manje stetan, nece napisati ni jednu optuznicu hrvatskim generalima za Haaski sud, za razliku od drugog kandidata i zato ce dobiti moj glas!

U cilju boljeg informiranja:

Citat:
kuhana_noga: Da li je istina da ste vi pomagali Haškom sudu pisati optužnice protiv hrvatskih generala (kažu 75 % da ste vi pisali)?

Ivo Josipović: I ja sam dobio takav mail. Baš sam se nasmijao! Riječ je o 'kuhanoj nogi' iz kuhinje mojih protukandidata. Upravo obratno, ja sam zastupao Hrvatsku, dobio jedan od najvažnijih sporova protiv tužiteljstva, onaj o subpoeni. Uz to, pronašao sam i zaštitio oko 180 branitelja zatočenih u srpskim logorima. Nadam se da ne vjerujete podmetanjima kojima kandidati koji loše stoje žele nemoralno ušićariti.

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/47251/Sramit-cu-se-samo-zgodnih-predsjednica.html

Vrh

PostPostano: 30 pro 2009, 01:12 

Pita li se iko kako je zap. Hercegovac završio ONO-DSZ?

Napravio je Bandić puno za nas iz BiH, ali cvjećka nije...

Vrh

PostPostano: 30 pro 2009, 10:56 

U cilju boljeg informiranja:

Citat:
kuhana_noga: Da li je istina da ste vi pomagali Haškom sudu pisati optužnice protiv hrvatskih generala (kažu 75 % da ste vi pisali)?

Ivo Josipović: I ja sam dobio takav mail. Baš sam se nasmijao! Riječ je o 'kuhanoj nogi' iz kuhinje mojih protukandidata. Upravo obratno, ja sam zastupao Hrvatsku, dobio jedan od najvažnijih sporova protiv tužiteljstva, onaj o subpoeni. Uz to, pronašao sam i zaštitio oko 180 branitelja zatočenih u srpskim logorima. Nadam se da ne vjerujete podmetanjima kojima kandidati koji loše stoje žele nemoralno ušićariti.

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/47251/Sramit-cu-se-samo-zgodnih-predsjednica.html

mesić je isto tako na optužbe da je u haagu svjedočio kao tajni svjedok optužbe u postupku protiv hrvata iz bih, bez imalo trzaja na licu izjavio kako je to podla laž te da je on samo svjedočio na suđenju slavku dokmanoviću.
nakon nekoliko godina kad je priča preko sudskih transkripata izašla na vidjelo besramnik je isto tako bez emocije na licu izjavio da je svjedočio ono što je bila po njemu istina i da hrvatska zbog "istine" ne bi trebala imati problema.

pa ako netko vjeruje josipoviću na riječ nek izvoli.
jedan šipac je isto tako vjerovao mom frendu u jna kad mu je u zajebanciji rekao da mast za čizme liječi akne pa je jadnik završio na vma u beogradu.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2009, 11:06 

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/ ... djela.html

evo s druge strane standardizirane mantre lijevih analitičara koji kao da se trude dokazati da su džaba išli u školu.
podjela na dvije hrvatske sa zanimljivim obrazloženjem, izdvajam citat; Izborni rezultati pokazuju da je za Josipovića ponajviše glasovalo obrazovano, urbano i građansko biračko tijelo, dok su Bandićevi birači nadasve tranzicijski gubitnici, klijenti državnih potpora ili darova koje je Bandić dijelio šakom i kapom kao zagrebački gradonačelnik.
kao da je umjesto glasačkog listića u kutiju išao anketni listić u kojem je birač morao navesti svoje obrazovanje, vjersko opredjeljenje, status i sl.
ostajem pri stavu da za lijeve glasuju onaj najgluplji, najzatucaniji najneobrazovaniji dio hrvatskog društva koji voli da ih se naziva urbanim, obrazovanim jer kasko nemaju niti obrazovanja niti gradske kulture nedostatak takvog statusa pokušavaju nadoknaditi opredjeljivanjem za lijevu opciju.
kao kad bi dronjko šeprtljević odlučio postati slikar i i tom smislu učiniti generalni zaokret kupivši francusku kapicu istu onu koja se može vidjeti kod podrinjskog dede dok se oslanja na štap pa niz kasabu. talent je u ovom slučaju nebitan faktor.
tako i kod lijevih glasača, nema veze što pripadaju gradskom lumpenproleterijatu, bez kulture i ikakvih obrazovnih dosega, nešto kao pandan "gradskoj raji" iz osrednjih bosanskih varošica što štuje asfalt.
sve to čega nemaju se može steći na brzinu izrazom podrške lijevim političkim opcijama od kojih dobiju aureolu urbanosti u obrazovanosti iako većini mladih lijevih snaga urbanost znači šaranje autolakom po fasadam zgrada i povraćanje u ćoškovima opskurnih klubova uz zvuke hard-trash-punk-rock.alter-gothic nečega što je netko sličan njima nazvao urbanom glazbom.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2009, 11:36 

Ivo Josipović je haški apologet, haška gnjida i tu nema nikakve dileme.

Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba

Vrh

PostPostano: 30 pro 2009, 11:53 

Identitet i pravednost Ive Josipovića

Nema bitnih razlika između dosadašnje Mesićeve politike i Josipovićeve pravde

Ako pobijedi Josipovićeva pravednost,nastavit će se kontinuitet Mesićeve nepravednosti.

Tijekom kampanje za predsjedničke izbore sve se medijsko-psihološki odradilo tako da i treći hrvatski predsjednik bude usklađen s plotunima haaškog Tužiteljstva.

Iako među predsjedničkim kandidatima imamo nekoliko hrvatskih branitelja, najnovijem valu represije nad hrvatskim braniteljima nisu se svi suprotstavili. Priopćenjem se javio Miroslav Tuđman osudivši represiju i ponašanje hrvatskih vlasti, a na tiskovnim konferencijama Josip Jurčević osudio je napade i solidarizirao se s progonjenima. Ostali temu uglavnom zaobilaze ili marginaliziraju i svode na protokolna paljenja svijeća, pa tako i jedan od medijski najfavoriziranijih kandidata Ivo Josipović. On se zato obratio srpskoj nacionalnoj manjini i listu Identitet (br. 140).
Međusobna ljubav Josipovića i Identiteta nije od jučer, u srpnju u br. 136 dobio je i naslovnu stranicu. Identitet je list Srpskog demokratskog foruma, predsjednika Veljka Džakule, sudionika srpske pobune protiv ustavnopravnog poretka Hrvatske.
U Upravnom odboru SDF-a je „politički analitičar“ Davor Gjenero od čijih analiza zdravome opada kosa, a tu je i veliki borac za ljudska prava Zoran Pusić, koji se u jeku promjene Ustava založio za ukidanje članka 141 kojim se onemogućava rebalkanizacija Hrvatske u bilo kojem obliku.

Josipović dakle računa na glasove većine srpske nacionalne manjine koja spada u onaj postotak hrvatskoga biračkoga tijela za koji je Tuđman kazao kako im nikad na srcu nije bila slobodna hrvatska država.

Josipović je 2005. konstatirao: "Republika Hrvatska, država koja je nastala iz krvavog raspada bivše Jugoslavije", i to da "pitanje odgovornosti za zločine počinjene tijekom posljednjeg rata ostat će relevantna tema".

Prije Jugoslavije o Hrvatskoj ništa, o karakteru "rata" ništa, a zločine treba razvlačiti da ostanu relevantna tema.

Naravno da na tom polazištu nije mogao voditi predsjedničku kampanju, pa je stvar zakrinkao u "program pravednosti" koji polazi od tvrdnje da je Hrvatska nepravedno društvo.
I to je točno, nepravedna je prema većini, ali to nije problem Josipovićeve pravde.

Račanova vlada i prije natječaja nepravedno ga je favorizirala i progurala za kandidata za mjesto suca u Stalnom međunarodnom kaznenom sudu u Haagu.

Tu je umjesto pravednosti riječ o uzvraćanju usluge za Josipovićev angažman oko obrane politike Carle del Ponte u sklopu regionalne haaške mreže. On je u Savjetu za suradnju s Haaškim sudom poslije trećosiječanjskih promjena utvrđivao osnovne elemente strategije te suradnje, da bi 1997. dogurao do moderatora "Međunarodne konferencije o utvrđivanju istine nakon ratnih sukoba", zajedno s kolegicom Carlom del Ponte.

Pravda za hrvatske branitelje u Josipovićevu programu ne izlazi iz okvira politike haaškog Tužiteljstva, što je, već se pokazalo, nedovoljno za institut pravednoga hrvatskog predsjednika.

Na stranu to što je Pravda ime beogradskog dnevnog lista, intervju u Identitetu je djelomično otkrio predsjednički program, koji će ukloniti nepravde. Kako? U promjenama Ustava zalaže se za nezastarivost kriminala u pretvorbi i privatizaciji, čime se dugoročno poručuje kako je razdoblje obnove samostalne države kriminalno, puno zločina u rangu s onima počinjenima u "ratu".
Istodobno ističe kako mu je prioritet ulazak u EU i dobri odnosi sa Slovenijom, Srbijom i BiH. Pitanju granica ne posvećuje pozornost, ali je za izgradnju "pravednog tržišta" i "projekt trajnog mira" u regiji.

Republika srpska je "realitet". Uređenje BiH ostavio bi narodima da ga sami riješe, jer se "nitko od nas nema pravo petljati" – ni spomena o pravednoj ustavnoj odredbi o posebnoj skrbi prema Hrvatima u BiH.

Glede tužbe Hrvatske protiv Srbije za počinjeni genocid, Josipović ima pravedno rješenje: "Da je tada bilo sadašnje stanje, možda tužbe ne bi ni bilo".

Identitet srpske demokratičnosti i Josipovićeve pravednosti završavaju opet "strašnom korupcijom i otimačinom", koja je počela i traje, dakako, "od 91. do danas". I to je sva pravednost!

Iz nje proizlazi kako je predsjednički kandidat Ivo Josipović duboko na tragu kontinuiteta politike Stjepana Mesića, a koliko je ona "pravedna" imali smo priliku upoznati. Oba su iznikli, kao predsjednički kandidati, u laboratoriju haaškoga sudišta.

Oba mu se ne suprotstavljaju već ga zagovaraju. Nisu ustali protiv očitih nepravdi i represije protiv hrvatskih branitelja.

Oba su za EU jednako kao i za "region". Oba se distanciraju od aktivne politike u BiH. Drže kako granice nisu problem. Oba slijede vanjske naloge i zanemaruju demokratsku volju većine.

Zbog svega toga nije ni čudo što pripadaju favoritima one hrvatske manjine zbog kojih je u Ustav ugrađen članak 141. Zato je izuzetno bitno da što veći broj birača izađe na izbore. Mesićeva politika ovaj put ima alternativu u koju se, istina, ubacivanjem velikog broja kandidata unosi dezorijentacija, kako bi se prokrčio put za politiku mesićeva kontinuiteta.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2009, 11:55 

Pazi ti Srbadije sto se "uskopistila" prvenstveno onaj zlocinac iz Marticeve Vlade Strbac.. Oni bi "Iva levicara" dok na svojim izborima svi listom glasuju za desnicu.
E, koji smo mi Hrvati.... malo nas je al smo ***..
Mjesto da kao svi normalni uzimamo ljude cvrste odane domovini, vjeri i narodu mi biramo ljigavce..vec zadnjih 10 godina

Vrh

PostPostano: 30 pro 2009, 12:01 

zato začepiti nos.....i svi za bandita.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2009, 12:09 

Evo jedan zanimljiv članak:

http://www.katolici.org/kolumne.php?act ... i&id=15751

Citat:
Princ "svjetla" i princ "tame"

Zagreb, 29.12.2009.

Pored nuđenja lažnog "svjetla" i samoreklamerskog preuzimanja titule "princa svjetla", kandidat Ivo Josipović nudi i niz drugih floskula. Između ostalog sebe proglašava spasiteljem Hrvatske, graditeljem pravedne Hrvatske i na svoju zastavu stavlja riječi "nova pravda".

Nakon prvog kruga izbora za predsjednika republike Hrvatske ostala su na poprištu dva kandidata: Ivo Josipović, kandidat Socijaldemokratske partije, agnostik i zagovaratelj "svjetla", borac protiv "tame" i promotor "nove pravde", te Milan Bandić, nezavisni kandidat i vjernik, zagovaratelj promjena kojima treba čvrsto obraniti ugrožene nacionalne interese.

Dakle, na poprištu su ostala dva svjetonazorski suprotstavljena kandidata: Ivo Josipović, agnostik i zagovaratelj ateističkog liberalizma i pokušaja da se haška pravda koja je velika nepravda umota u blještavu, lažnu i sjajnu novu pravdu kao spas za hrvatski narod i Hrvatsku. Glasanje za Ivu Josipovića iza kojeg je čvrsto stao i dosadašnji predsjednik Stjepan Mesić, Vesna Pusić, Damir Kajin, Milorad Pupovac, Budimir Lončar, nažalost i HSLS uz elitu SDP-a uz anacionalne medije i brojne udruge omogućit će nastavljanje dosadašnje politike rashrvaćenja Hrvatske i daljnje razvodnjavanje hrvatskog nacionalnog i katoličkog identiteta.

Drugi kandidat Milan Bandić, vjernik i domoljub predstavlja onu većinsku katoličku i domoljubnu Hrvatsku koja je potisnuta s političke scene, koja je optuživana kao navodno konzervativna i nacionalistička nudi program obrane nacionalnih interesa i katoličkog identiteta hrvatskog naroda i ostvarivanje tuđmanove pomirdbe i sloge Hrvata Hrvatske, Bosne i Hercegovine i dijaspore, nudi konkretne mjere obrane, časti i dostojanstva Domovinskog rata i što je najvažnije nudi program borbe za dostojanstvo svakog građanina. Bandić želi biti predsjednik u službi građana a ne provoditelj bilo koje stranačke politike.

Kandidat Ivo Josipović bez sumnje je projekt haške politike i nastavljač Mesićeve politike i politike Vesne Pusić i svih onih koji su žrtvovali Hrvate u Bosni i Hercegovini koji su ih prepustili njihovoj gorkoj sudbini, zato nije slučajno što je aktualni predsjednik Stjepan Mesić odmah napao Milana Bandića zbog njegove vrlo razumne i blage izjave o potrebi promjene politike prema Bosni i Hercegovini. Milan Bandić, 14. prosinca 2009. u Mostaru je izjavio:

„Ukoliko u Federaciji BiH ostane preglasavanje i majorizacija te čvrst stav srpskih predstavnika da se nitko ne može vratiti na ognjište, bojim se da to ne će dobro završiti te da Hrvatima ne preostaje ništa drugo nego posegnuti za trećim entitetom. Bandić je rekao i kako ne zagovara niti priželjkuje Treći entitet, ali se boji, ukoliko ne bude dovoljno razuma unutar predstavnika triju naroda u BiH, da je to onda neminovnost.“

Dakle, nema nikakve dvojbe da se radi o dva kandidata koja se bitno razlikuju te da je zato izbor jednog ili drugog možda presudan za budućnost Hrvatske i hrvatskog naroda.

Zato je važno da svaki vjernik, domoljub i svaki Hrvat kojem je na srcu Hrvatska domovina izađe na izbore i glasa po svom srcu, da glasa za promjene, da se ne da prevariti velikom manipulacijom koja je na djelu.

Kandidat Ivo Josipović stalno ponavlja:" Glasujte za svjetlo a ne za tamu". Zloupotrebljava biblijski jezik i inverzijom svjetlo pretvara u tamu a tamu u svjetlo. U Bibliji se kaže: "Onaj koji radi što je pošteno dolazi iz svjetla da bi se očitovalo da su njegova djela učinjena u Bogu." Isus traži od ljudi "da budu sinovi svjetla", međutim u Bibliji je jasno da je Bog svjetlo te se između ostalog kaže "tko tvrdi da je u svjetlu a mrzi svoga brata u tami je, a tko ljubi stalno je u svjetlu".

Ivo Josipović inverzijom vjernike proglašava tamom a nevjernike svjetlom, dakle, katolički svjetonazor za njega je tama a ateistički liberalizam je svjetlo. On sebe proglašava "princem svjetla" a vjernika Bandića "princem tame". On Hrvatsku dijeli crno- bijelom tehnikom na svjetlo i tamu, na dobro i zlo s tim da on određuje što je svjetlo a što tama a što dobro a što zlo. Iz Josipovićeve agnostičke bezbožne koncepcije Krist postaje tama a antikrist svijetlo. Zato se može reći "jao vama, koji velite zlu dobro a dobru zlo koji zamjenjujete tamu svjetlom a svjetlo tamom, koji nudite gorko za slatko a slatko za gorko" (prorok Izajija 5.20). Ovome se može dodati jao vama koji ostajete kod kuće, koji prihvatite manipulaciju u kojoj će inverzijom vjera proglasiti tamom a ateizam svjetlom.

Pored nuđenja lažnog "svjetla" i samoreklamerskog preuzimanja titule "princa svjetla", kandidat Ivo Josipović nudi i niz drugih floskula. Između ostalog sebe proglašava spasiteljem Hrvatske, graditeljem pravedne Hrvatske i na svoju zastavu stavlja riječi "nova pravda".

Međutim pod parolom "nove pravde" Ivo Josipović nudi politiku Haške nepravde, haške krivde za hrvatski narod, nudi pravdu za one koji služe haškoj nepravdi. Ivo Josipović nudi pravdu za komunističke zločince jer kao nastavljač Mesićeve politike ne želi dati pravdu žrtvama komunističkih zločina. On nudi Milanovićevu i Pusičkinu pravdu koji slave četnički ustanak u Srbu a uskraćuje pravdu za žrtve tih zločina. On nudi pravdu utemeljenu na ateističkom liberalizmu i služenju centrima moći koji vladaju Hrvatskom. On ne nudi pravdu za Domovinski rat i branitelje nego će i dalje nastaviti politiku u kojoj se optužuju branitelji i državno i vojno vodstvo Hrvatske kao organizatori i provoditelji navodnog zločinačkog pothvata.

Milan Bandić nikada nije rekao ružnu riječ ni o predsjedniku Tuđmanu ni o hrvatskim braniteljima ni o smjenjenim i optuženim hrvatskim generalima. Nije se bojao podržati branitelje u organiziranju Thompsonovog velikog koncerta na trgu Bana Jelačića u povodu njihovog dana jer je uvijek smatrao da je izražavanje domoljublja i ljubavi treba podržavati a ne zabranjivati i sprečavati. Zbog toga su ga pokušali smijeniti kao zagrebačkog gradonačelnika, smijeniti i optužiti za nacionalizam. Bandić je uvijek pomagao posavljacima i svim Hrvatima u Bosni i Hercegovini. Uvijek je imao vremena za njihove probleme i nastojao je pomoći. Zbog svega toga se digla kuka i motika na Bandića, zbog svega toga se stvaraju čvrsti savezi protiv Bandića, zbog svega toga je proglašena opća opasnost. Zbog svega toga ga se nastoji onemogućiti svim sredstvima.

Biskupska konferencija je dala okvir i načela za kakvog se predsjednika zalaže. Većinski katolički hrvatski narod i svaki vjernik i domoljub imaju priliku da se dobro zamisle, da odvažu i da onda glasuju za promjene, za povratak Hrvatske na tvrdu obranu nacionalnih interesa i svoga katoličkog identiteta kao garancija našega opstanka.

To su razlozi zbog kojih svjestan svoje odgovornosti kao hrvatski intelektualac pozivam sve građane, cijeli hrvatski narod u Hrvatskoj, u Bosni i Hercegovini i dijaspori da izađu na izbore i odluče o svojoj sudbini.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2009, 12:24 

mateb je napisao/la:
A nikome od ove bagre kvaziurbano fašističke nije palo na pamet da će podrška Hrvatske Hrvatima Herceg Bosne (uključujući i nediskriminaciju glede biračkog prava) dovesti do toga da se manje stanovnika Herceg Bosne iseljava u Hrvatsku, s rezultatom da će u Hrvatskoj biti manje tih "primitivnih desničara".

Naravno da je diskriminacija državljana u jednom od temeljnih ljudskih prava nešto što ne postoji niti u jednoj civiliziranoj zemlji na kugli zemaljskoj. Ako bi porezi bili kriterij, prvi bi popušili oni nedojebani vječni studenti koji s 30 godina na leđima idu na predavanja prve godine filozofije i sociologije u majici s likom Che Guevare.

Također je laž da većina građana Hrvatske misli kao kvaziurbani fašisti. Riječ je uglavnom o onih 20% djece bivših partijaša koji mrze hrvatsku državu jer su njenim stvaranjem izgubili dio privilegija koje su imali pa su djecu indoktrinirali mržnjom. To se vidjelo i na ovim izborima, gdje su Kajin, Pusićka i Josipović dobili zajedno toliki postotak od ukupnog broja birača. Njima je važnije od države, solidarnosti i vlastitih bližnjih da mogu u Austriju na skijanje bez pokazivanja putovnice, logično jer su odgojeni bez pozitivnih emocija za društvo (državu) koje ih okružuje.

I ja kao hrvatski državljanin s prebivalištem u Hrvatskoj koji u istoj plaća porez osuđujem bilo kakvu diskriminaciju hrvatskih državljana s prebivalištem izvan RH.

Ovakvi kao sto si ti normalno ne zasluzuju nikakvu pozornost jer iz tvojih rijeci izvire samo mrznja i vrijedjanje.Nazivati nekog kvaziurbanim fasistom je samo dokaz o samome sebi.Jasno mi je da se na ovom forumu nalaze vecinom tvrdi nacionalisti koji znaju samo vrijedjati ali primjetio sam da ima i normalnih ljudi s kojima se da polemizirati i zbog toga cu napisati ovaj post inace zbog takvih kao sto si ti ne bi vrijedilo trositi ni rijeci.Prvo nisam dijete partijasa vec dragovoljac Domovinskog rata drugo nisu svi isli u rat iz tvrdolinijaskih stajalista i mrznje vec iz ljubavi prema Domovini.Tvoje misljenje da su svi partijasi koji nisu desnicari je glupo ali ocito to tebi nitko ne moze pojasniti da bi ti shvatio.Kad vec pricas o tim glupostima i imas takvo misljenje sta onda mislis o gen.Gotovini?Vjerovatno se vec bucas u prsa i zaklinjes u gen.Gotovinu sto je i tocno jer Ante gotovina je Hrvatski heroj ali mozda nisi znao jednu cinjenicu da je njegov jedan od najboljih prijatelja i suradnika saborski zastupnik HNS-a a isto dolazi iz Pakostana.Dakle u ovom slucaju je po tebi i Gotovina komunjara jer mu je prijatelj po politickom opredjeljenju blizi lijevoj vec desnoj opciji.Mislim pametnom dosta i da dalje ne treba nabrajati slicne ili iste slucajeve.Kad vec pricas o djeci partijasa onda nemoj zaboraviti pojedince koji su ili djeca partijasa ili samo bili partijasi kao npr:Miroslav Tudjman,Branko Ivankovic,Davor Domazet Loso,Milan Bandic,Zdravko Tomac,Ivan Jarnjak,Luka Bebic,Miomir Zuzul,Jadranka Kosor,itd a neki od njih su zavrsili i politicku skolu u Kumrovcu.Namjerno sam ti nabrojao jednu stranu partijasa jer ona druga i ne krije da je bila u partiji dok se ova strana uporno zeli drugacije pokazati.Trebalo je provesti zakon o LUSTRACIJI i maknuti sve partijase a to nije provedeno iz jednog logicnog razloga jer bi u tom slucaju sabor ostao bez 2/3 zastupnika.Drugi put kad budes htio o necemu pisati i kad budes imao namjeru nekog prozivati ili vrijedjati (posto ti je to stil)onda se prvo dobro informiraj i nastupi argumentima a ne jezicinom bez pokrica.Moj stil nije vrijedjanje nikoga ali zasluzio si odgovor onakav kakav si trazio.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2009, 12:33 

Citat:
PREDSJEDNIČKI kandidat HDZ-a u intervjuu za Novi list kazao je kako ga najviše boli poraz u Vukovaru i Hercegovini. Nazvao ih je dvjema otvorenim ranama na njegovom srcu koje će ga boljeti dok je živ.

Nadana Vidoševića i Dragana Primorca i dalje vidi kao glavne krivce za njegov izborni poraz, no kaže kako je i sam povukao neke krive poteze. Kampanju je, kaže, pripremao kao ozbiljnu, a što je, navodi, greška. "Odmah sam morao krenuti u neozbiljnom tonu i bez programa", kazao je Hebrang.

Kao krivca vidi i odbjeglog premijera Ivu Sanadera, točnije, kako je kazao, stalna nagađanja o njegovom povratku, iako ga je Sanader sam zvao da mu pomogne. No, za tim, dodaje, nije bilo potrebe.

Što se tiče raspleta situacije u drugom krugu, Hebrang kaže kako je sve moguće ako u završnici kampanje bude dovoljno nogometnih lopti, jabuka i leda. Ipak, kaže, nije uvjeren da će Milan Bandić prestići Josipovića.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2009, 12:36 

Dinara je napisao/la:
Evo jedan zanimljiv članak:

http://www.katolici.org/kolumne.php?act ... i&id=15751

Citat:
Princ "svjetla" i princ "tame"

Zagreb, 29.12.2009.

Nakon prvog kruga izbora za predsjednika republike Hrvatske ostala su na poprištu dva kandidata: Ivo Josipović, kandidat Socijaldemokratske partije, agnostik i zagovaratelj "svjetla", borac protiv "tame" i promotor "nove pravde", te Milan Bandić, nezavisni kandidat i vjernik, zagovaratelj promjena kojima treba čvrsto obraniti ugrožene nacionalne interese.

Dakle, na poprištu su ostala dva svjetonazorski suprotstavljena kandidata: Ivo Josipović, agnostik i zagovaratelj ateističkog liberalizma i pokušaja da se haška pravda koja je velika nepravda umota u blještavu, lažnu i sjajnu novu pravdu kao spas za hrvatski narod i Hrvatsku. Glasanje za Ivu Josipovića iza kojeg je čvrsto stao i dosadašnji predsjednik Stjepan Mesić, Vesna Pusić, Damir Kajin, Milorad Pupovac, Budimir Lončar, nažalost i HSLS uz elitu SDP-a uz anacionalne medije i brojne udruge omogućit će nastavljanje dosadašnje politike rashrvaćenja Hrvatske i daljnje razvodnjavanje hrvatskog nacionalnog i katoličkog identiteta.

Drugi kandidat Milan Bandić, vjernik i domoljub predstavlja onu većinsku katoličku i domoljubnu Hrvatsku koja je potisnuta s političke scene, koja je optuživana kao navodno konzervativna i nacionalistička nudi program obrane nacionalnih interesa i katoličkog identiteta hrvatskog naroda i ostvarivanje tuđmanove pomirdbe i sloge Hrvata Hrvatske, Bosne i Hercegovine i dijaspore, nudi konkretne mjere obrane, časti i dostojanstva Domovinskog rata i što je najvažnije nudi program borbe za dostojanstvo svakog građanina. Bandić želi biti predsjednik u službi građana a ne provoditelj bilo koje stranačke politike.

Kandidat Ivo Josipović bez sumnje je projekt haške politike i nastavljač Mesićeve politike i politike Vesne Pusić i svih onih koji su žrtvovali Hrvate u Bosni i Hercegovini koji su ih prepustili njihovoj gorkoj sudbini, zato nije slučajno što je aktualni predsjednik Stjepan Mesić odmah napao Milana Bandića zbog njegove vrlo razumne i blage izjave o potrebi promjene politike prema Bosni i Hercegovini. Milan Bandić, 14. prosinca 2009. u Mostaru je izjavio:

„Ukoliko u Federaciji BiH ostane preglasavanje i majorizacija te čvrst stav srpskih predstavnika da se nitko ne može vratiti na ognjište, bojim se da to ne će dobro završiti te da Hrvatima ne preostaje ništa drugo nego posegnuti za trećim entitetom. Bandić je rekao i kako ne zagovara niti priželjkuje Treći entitet, ali se boji, ukoliko ne bude dovoljno razuma unutar predstavnika triju naroda u BiH, da je to onda neminovnost.“

Dakle, nema nikakve dvojbe da se radi o dva kandidata koja se bitno razlikuju te da je zato izbor jednog ili drugog možda presudan za budućnost Hrvatske i hrvatskog naroda.

Zato je važno da svaki vjernik, domoljub i svaki Hrvat kojem je na srcu Hrvatska domovina izađe na izbore i glasa po svom srcu, da glasa za promjene, da se ne da prevariti velikom manipulacijom koja je na djelu.

Kandidat Ivo Josipović stalno ponavlja:" Glasujte za svjetlo a ne za tamu". Zloupotrebljava biblijski jezik i inverzijom svjetlo pretvara u tamu a tamu u svjetlo. U Bibliji se kaže: "Onaj koji radi što je pošteno dolazi iz svjetla da bi se očitovalo da su njegova djela učinjena u Bogu." Isus traži od ljudi "da budu sinovi svjetla", međutim u Bibliji je jasno da je Bog svjetlo te se između ostalog kaže "tko tvrdi da je u svjetlu a mrzi svoga brata u tami je, a tko ljubi stalno je u svjetlu".

Ivo Josipović inverzijom vjernike proglašava tamom a nevjernike svjetlom, dakle, katolički svjetonazor za njega je tama a ateistički liberalizam je svjetlo. On sebe proglašava "princem svjetla" a vjernika Bandića "princem tame". On Hrvatsku dijeli crno- bijelom tehnikom na svjetlo i tamu, na dobro i zlo s tim da on određuje što je svjetlo a što tama a što dobro a što zlo. Iz Josipovićeve agnostičke bezbožne koncepcije Krist postaje tama a antikrist svijetlo. Zato se može reći "jao vama, koji velite zlu dobro a dobru zlo koji zamjenjujete tamu svjetlom a svjetlo tamom, koji nudite gorko za slatko a slatko za gorko" (prorok Izajija 5.20). Ovome se može dodati jao vama koji ostajete kod kuće, koji prihvatite manipulaciju u kojoj će inverzijom vjera proglasiti tamom a ateizam svjetlom.

Međutim pod parolom "nove pravde" Ivo Josipović nudi politiku Haške nepravde, haške krivde za hrvatski narod, nudi pravdu za one koji služe haškoj nepravdi. Ivo Josipović nudi pravdu za komunističke zločince jer kao nastavljač Mesićeve politike ne želi dati pravdu žrtvama komunističkih zločina. On nudi Milanovićevu i Pusičkinu pravdu koji slave četnički ustanak u Srbu a uskraćuje pravdu za žrtve tih zločina. On nudi pravdu utemeljenu na ateističkom liberalizmu i služenju centrima moći koji vladaju Hrvatskom. On ne nudi pravdu za Domovinski rat i branitelje nego će i dalje nastaviti politiku u kojoj se optužuju branitelji i državno i vojno vodstvo Hrvatske kao organizatori i provoditelji navodnog zločinačkog pothvata.

Milan Bandić nikada nije rekao ružnu riječ ni o predsjedniku Tuđmanu ni o hrvatskim braniteljima ni o smjenjenim i optuženim hrvatskim generalima. Nije se bojao podržati branitelje u organiziranju Thompsonovog velikog koncerta na trgu Bana Jelačića u povodu njihovog dana jer je uvijek smatrao da je izražavanje domoljublja i ljubavi treba podržavati a ne zabranjivati i sprečavati. Zbog toga su ga pokušali smijeniti kao zagrebačkog gradonačelnika, smijeniti i optužiti za nacionalizam. Bandić je uvijek pomagao posavljacima i svim Hrvatima u Bosni i Hercegovini. Uvijek je imao vremena za njihove probleme i nastojao je pomoći. Zbog svega toga se digla kuka i motika na Bandića, zbog svega toga se stvaraju čvrsti savezi protiv Bandića, zbog svega toga je proglašena opća opasnost. Zbog svega toga ga se nastoji onemogućiti svim sredstvima.

Biskupska konferencija je dala okvir i načela za kakvog se predsjednika zalaže. Većinski katolički hrvatski narod i svaki vjernik i domoljub imaju priliku da se dobro zamisle, da odvažu i da onda glasuju za promjene, za povratak Hrvatske na tvrdu obranu nacionalnih interesa i svoga katoličkog identiteta kao garancija našega opstanka.

To su razlozi zbog kojih svjestan svoje odgovornosti kao hrvatski intelektualac pozivam sve građane, cijeli hrvatski narod u Hrvatskoj, u Bosni i Hercegovini i dijaspori da izađu na izbore i odluče o svojoj sudbini.

Hm zanimljivo,prvo i osnovno u normalnoj drzavi su nacela koja se moraju postivati ako drzava zeli biti demokratska a ne diktatura:sloboda govora,vjere i razmisljanja.Bilo bi smjesno da nije zalosno ko je napisao ovaj clanak.Clanak pise VELIKI HRVAT I VJERNIK ZDRAVKO TOMAC.Do jucer je taj isti Veliki Vjernik bio komunjara i zastupao neke druge interese a sad je postao veeliki KATOLIK jer je poceo ici u crkvu kao Veliki tj vec OSTARJELI a svi mi ostali smo niko i nista jer smo jos kao djeca poceli ici u crkvu.Normalno sami pojedinci iz crkve su krivi sto im jedan bivsi komunjara sad soli pamet na njihovim stranicama a ti pojedinci stete i samoj crkvi jer oni zele postaviti svog kandidata za predsjednika i to im niko ne moze braniti ali se prvo moraju kandidirati.RH je demokratska drzava(to nazalosta nekima smeta)i svako se moze kandidirati pa i pojedinci iz crkve pa nek izvole.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 1191 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 48  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: espresso, Fredericktown, Fullback, Teuton i 43 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: