HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 vel 2025, 13:52.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 1191 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 48  Sljedeća

Moj predsjednički kandidat u drugom krugu je?
Anketa je završila: 11 sij 2010, 13:40.
1. Milan Bandić 57%  57%  [ 34 ]
2. Ivo Josipović 20%  20%  [ 12 ]
3. Neću uopće izaći na izbore 23%  23%  [ 14 ]
Ukupno glasova : 60
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema
PostPostano: 29 pro 2009, 16:17 

Pokazali su par puta ti koji lansiraju te priče, da su nakon "HercegBosanaca" sljedeći na redu svi ruralci. A to su Dalmatinci mahom svi, pa Slavonci, pa će se okomit na sve što je južno od Save pa i proleterski N. Zagreb ili Sesvete pa na navijače Dinama i bilo koga ko sluša balkansku muziku, uključujući naravno Thompsona, pa na sve privatnike i kapitaliste jer izrabljuju ljude i sl. Sjećam se kako je Pavičić poskočio na Kuljiševu vizuru Dalmacije. Sve je dobro dok i tebe ne strpaju u tako neku skupinu.

Na kraju će ostat pun kufer onih koji su zapravo dobro uguženi na proračun i bankari kao connect sa svijetom.

I tada, u tako posvađanu državu, apatičnu će doći neki spasitelji i pokupovat i ovo što je ostalo za sitne pare.

A moram priznat da su istoj situaciji dobro pridonijeli neki "veliki Hrvati" koji su zapravo prodali hrvatstvo i time uništili jednu lijepu priču.

Kako se izvući iz ovoga?

Moramo pokušat neutralizirat podjele. Ni u kom slučaju ne treba na Index-u i sl. pljuvat po Hrvatskoj i bilo kojim Hrvatima, jer je mnogo među onim likovima i Srba i Muslimana i samo sebe ocrnjujemo.

Isto tako neke stvari koje nam uvaljuju i oblikuju predrasude na osnovu njih treba sjeći u korijenu. Doista trebamo upozoravat ljude da na pr. ako imaju novog BMW-a neka ga imaju sebi, ne mora cijeli svijet to znat i sl. Nisu oni ništa manje primitivni od nas, dapače, ali je lupa na nama. Mogao bih do sutra ali mislim da se shvaća što želim reći.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 16:22 

horus je napisao/la:
Ministry of Sound je napisao/la:
Zato što nije usamljeni provokator nego nositelj mišljenja bar 20-30% mišljenja građana RH. Red je da i njihove mantre dobiju argumentiran odgovor a ne da se skrivamo od istine i prozivamo ovakve tipove "usamljenim pojedincima", što uopće nije istina.

cemu argumente trosit na provokatore?
sto se tice tih "gradana" oni su vec prije 15ak godina dobila zasluzeno naziv "stoka sitnog zuba".

Jel ti sad lakše :biceovodobro

Tvoja spika je zatvaranje očiju pred očiglednim problemom.

Sa Matijom i ostalim ideološki zagriženim tipovima se ne može diskutirati, ali među ostalim ima ljudi koji će poslušati i uvažiti neke argumente.

Komandant je kao i većina ljudi, vizuru svijeta i mišljenja im oblikuju mediji.

Na nama je da stanje ispravimo a ne da vrijeđamo kao frustrirani gubitnik.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 16:25 

komandant mark je napisao/la:
Nisam politicki opredjeljen ali nikako ne mogu izaci na izbore i glasati za Bandica ,covjeka koji ima milion afera u Zagrebu i koji je otvorio privatnu firmu tkz Holding i koji trosi nase novce na razne gluposti i mutne poslove.
.

Nisi opredjeljen?Eh,ajd nemoj zezat.Ne znaš za koga si,ali odlično znaš protiv koga si...

Pogledajte kako to rade Srbi ne ignoriraju institucije BiH jer imaju jake igrace u njima a BH Hrvati imaju predstavnika u liku Komsica koji je sve samo ne Hrvat.Zato pisem ove postove.

Pa vi ste (Hrvatska) potpisali i Washingtonski i Daytonski sporazum gdje ste nas gurnuli u neke kvazi federacije.Srbima se potpisali Republiku Srpsku,šta sad hoćeš?

Dodik je skoro svaki tjedan u Beogradu.Kad dođe predstavnik Hrvata u Zagreb,userete se od kuknjave i dernjave...

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 16:26 

Bobovac je napisao/la:
Citat:
Nije mi jasno otkud toliko zanimanje za izbore u RH.Zasto se oni koji ne zive u RH toliko brinu ko ce nama biti predsjednik?

Pa kako nije to bitno, pogledaj samo koliko nam je štete nanio Mesić, itekako nam je važno da ne bude predsjednik koji će biti neprijatečljski nastrojen prema nama.

Citat:
Bolje bi bilo da se Hrvati u BIH zamisle zasto njihove predstavnike biraju muslimani(poput Komsica) a ne oni sami.Normalno kad vas je malo a razbili ste se na sto strana a kad je glasovati u RH svi trce.

To ti nisi upućen u to da na izbore za HR Hrvati u BiH slabo izlaze? Mnogo manje nego za izbore u BiH. U prvom krugu svega 19% je izišlo. Otkud toliki strah kod tebe od nas da ti se čini da čak trčimo?

Citat:
Ne vidite da to vase probleme ne rjesava.Nisam ja protiv glasanja bilo kojeg HR drzavljanina ali uvjet mora biti da zivi u RH a ne u BIH ili Peruu ili Australiji i tako niti placa poreze u RH niti se zakoni i odluke sabora RH odnose na njih.

Poreski cenzus je već odavni prežvakana tema, to je srednjovjekovna kategorija, onda ne bi nezaposleni, studenti, siromašni itd trebali imati pravo glasa, već samo imućni. Također, zakoni i odluke nas se itekako tiču... od onih krupnih - Ulaska HR u EU (jer nas se to itekako dotiče s obzirom na režim na granicama, putne isprave, mogućnost zapošljavanja u zemljama EU itd), pa do onih sekundarnijih - Zabrana pušenja u ugostiteljskim objektima (meni koji živim uz granicu i koji je skoro svakodnevno u HR na kavi bitno je je li ima te zabrane ili ne).

Citat:
Poznato je zasto svi imaju pravo glasa ,do sada je dijaspora bila glasacka masinerija HDZ i oni nisu dozvolili da se mjenja ustav.Samo ste sada napravili veliku gresku jer ste iznevjerili HDZ i niste podrzali Hebranga stoga mislim da u bliskoj buducnosti necete imati pravo glasa i tako imati utjecaj na izbore u RH a zivjeti u inozemstvu.

Uh što nas prepade čovječe.

Citat:
Ako ste htjeli zadrzati to pravo niste pametno razmisljali a bar se sada opametite i zbijte redove da na sljedecim izborima u BIH imate jednog kandidata koji ce se boriti za vasa prava jer jedino preko Sarajeva mozete izboriti ravnopravnost a ne preko Pantovčaka.

Preko Sarajeva mi možemo samo dobiti jatagan u leđa. Te tvoje ideje o nekom čudotvornom sporazumu i čudotvornom kandidatu koji bi riješio sve probleme je utopija. Dobro bi bilo da se svi slože pa glasuju za jednog, ali život nije bajka. I nije to odraz političke nezrelosti Hrvatskog naroda u BiH jer bi se u ovakvim uvjetima stalnog preglasavanja i majorizacije, političkih i gospodarskih pritisaka i nacionalne obespravljenosti, svaki narod ponašao identično. Zašto Hrvatska nije 1990 pokušala preko Beograda izboriti svoju ravnopravnost u Jugoslaviji? To bi bila utopija je li tako?

Citat:
Zato se okrenite sebi i izborite se preko svojih predstavnika u BiH za ravnopravnost a nemojte se brinuti ko ce biti na vlasti u RH i ko ce nama koji zivimo ovdje odredjivati zakone kad se mi sami ne brinemo.Otvorite oci jednom zauvijek inace ce te biti sve manji i manji cimbenik u drzavi u kojoj zivite a vase zanimanje za nsu sudbinu u RH vam ionako nista ne mjenja na stvari.

E moj prijatelju, jelde kako iz npr. zagrebačkih salona stvari izgledaju jasne... a nama koji ovdje živimo jeste sve nejasno...

Želim shvatiti tvoj post kao dobronamjeran, ali shvati i ti da je takva dobronamjernost već postala poprilično izlizana, dosadna, čak toliko da se graniči sa nepristojnošću i prijezirom spram jednog dijela Hrvatskog naroda koji je eto... glup, slijep, i za koga drugi bolje znaju što mu je dobro nego oni sami.

Prijatelju moj post i jeste dobronamjeran a sustina demokracije je slobodno iznosenje svog misljenja.Nikad nisam volio jednoumlje i diktat misljenja zato se nisam slagao ni sa komunistima kosto se nisam slagao ni sa HDZ-om i slicnim koji koji su zatirali slobodu iznosenja misljenja(ako se sjecas pokusaja gasenja radia 101 u ZG za vrijeme Tudjmana).Dakle postujem svacije misljenje i slobodu govora a takav je i moj post zato nikakve zle namjere niti protiv bilo koga nemam a pogotovo protiv svojih sunarodnjaka.Sustina svega ovoga je moje misljenje s politicke strane jer htjeli ili ne ipak politicari odredjuju kakav ce zivot ili standard biti u drzavi a to nas se najvise tice tamo gdje zivimo.Dakle ne mogu ja vama koji ziviti u BIH odredjivati hoce li skolske knjige biti besplatne ili cete placati Harace i slicno o tome trebate vi sami odluciti jer se to tice vasih zivota i uvjeta zivljenja.Zato zelim da o nasim uvjetima zivota i uvjetima za nasu djecu odlucujemo mi sami a RH ce u svojim mogucnostima pomagati BH Hrvate kao sto i sada pomaze a da neko drugo odredjuje uvjete kako cu ja zivjeti u svome domu i svojoj domovini ipak je malo previse ako ga se to samog ne tice.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 16:30 

Ajde već shvatite napokon nešto svi vi "dobronamjerni" koji tu dolazite pametovat :

Ja sam Hrvat sa prebivalištem u RH, tu živim i plaćam poreze.
Ja želim da BH Hrvati glasaju na izborima kao i svi ostali hrvatski državljani.
Ustav i zakon su jasni i nisu ih pisali "Bosanci" , svi državljani imaju pravo glasa.

Ukoliko vam se ovo ne sviđa , organizirajte se . Treba vam 450 000 potpisa u 2 tjedna za referendum.
Ili birajte političku opciju koja će dignut 2/3 ruku u Saboru za mijenjanje Ustava po tom pitanju.

Aktivirajte se napokon ako vam nešto smeta umjesto samo da laprdate po forumima i novinama .

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 16:33 

PCM je napisao/la:
Ajde već shvatite napokon nešto svi vi "dobronamjerni" koji tu dolazite pametovat :

Ustav i zakon su jasni i nisu ih pisali "Bosanci" , svi državljani imaju pravo glasa.

Ukoliko vam se ovo ne sviđa , organizirajte se . Treba vam 450 000 potpisa u 2 tjedna za referendum.
Ili birajte političku opciju koja će dignut 2/3 ruku u Saboru za mijenjanje Ustava po tom pitanju.

Aktivirajte se napokon ako vam nešto smeta umjesto samo da laprdate po forumima i novinama .

Mogli bi prvo promjeniti zakon za pokretanje referenduma i smanjiti broj potrebnih potpisa :zubati

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 16:38 

PCM je napisao/la:

Hvala Bogu da nas ima razlicith i svacije misljenje se treba cuti a ne zabranjivati i prezirati drugacije misljenje jer to vodi diktaturi.Ja sam iznjeo svoje misljenje i ne moras se ti stim sloziti jer je to tvoje pravo isto sto je i moje misljenje moje pravo a to se zove demokracija.Vidim da na ovom forumu kao i na svim ima ljudi s kojima se da pisati i koji su kulturni (normalno ne moramo imati isti stav o svemu) a ima i onih koji su explozivni i nepromisljeno pisu.Pozdrav svim forumasima ma kakvo misljenje imali jer svatko ima pravo na svoje razmisljanje samo nemojte drugima to uskracivati.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 16:42 

PCM je napisao/la:

Usput, ovo ukidanje glasova Hrvatima BiH i dijaspori je samo prvi korak do konačnog rješenja u glavama Matije i sličnih. Sljedeći bi naravno bio ukidanje prava glasa svima kojima je bar jedan roditelj rođen u BiH, pa onda ljudima sa prebivalištima izvan većih urbanih centara, pa braniteljima, pa ljudima starijim od 45 godina i tako dalje, sve do uspostave tisućegodišnjeg SDP-HNS reicha. :kava

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 16:46 

PA tko ti pobogu uskraćuje pravo na mišljenje. Ne bi tu ni pisao da ti ga netko uskraćuje ...

Ja sam ti jednostavno skratio priču jer mi se neda više drvit o jednoj te istoj temi stalno ...
Ustav je takav kakav jeste , a da bi ga promjenili znate što vam je činiti.

Svakako vam je pametnije aktivirat se po tom pitanju nego širit netrpeljivost prema BH Hrvatima po internet forumima i medijima općenito. Ja uistinu nemam ništa protiv onih kojima smeta glasanje Dijaspore , al jednostavno njihovog kmečanja i njakanja mi je pun *** . Imate godinama i godinama isti zakon i umjesto da ga mijenjate kad vam toliko smeta , vi samo kukate , kmečite i optužujete "Bosance" i "Hercegovce" za sve ... Ukoliko vas se 450 000 skupi u dva tjedna i referendum bode pokrenut , ja ću naravno izaći na referendum i glasati protiv vaše inicijative . Ukoliko vas bude preko 50% koji bi ukinuli Dijaspori pravo glasa a izborima , pobjedili ste i te rezultate ću ja kao demokrat prihvatiti . Neće mi se sviđati al ću ih prihvatiti i neću stalno kmečat ... Tako i vi , aktivirajte se i pokrenite nešto napokon umjesto da stalno kmečite i generirate mržnju prema mahom BH Hrvatima.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 16:47 

PCM je napisao/la:

Usput, ovo ukidanje glasova Hrvatima BiH i dijaspori je samo prvi korak do konačnog rješenja u glavama Matije i sličnih. Sljedeći bi naravno bio ukidanje prava glasa svima kojima je bar jedan roditelj rođen u BiH, pa onda ljudima sa prebivalištima izvan većih urbanih centara, pa braniteljima, pa ljudima starijim od 45 godina i tako dalje, sve do uspostave tisućegodišnjeg SDP-HNS reicha. :kava

Ni to nije isključeno . Al mislim da postoji i za Matiju i takve poput njega lijek . :palacgore1

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 16:53 

PCM je napisao/la:

Ni to nije isključeno . Al mislim da postoji i za Matiju i takve poput njega lijek . :palacgore1

A lijek se zove hiper-popularan portal desničarske provijencije, pun golotinje, vijesti, nagradnih igara, senzacionalizma i retorike koja usmjerava sav gnjev jadnih ljudi pogođenih ekonomskom situacijom prema ljevičarima, strancima, Srbima, Muslimanima :zubati

Nije da podržavam traženje žrtvenog jarca, ali bolje neko drugi nego mi, ako se već traži dežurni krivac :palacgore1

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 16:57 

Isto kao što je moje mišljenje po pitanju ovih kmečala kojima su sve krivi Bosnaci i Hercegovci - Ko ih jebe ...
Tako je moje mišljenje po pitanju nas desnice i potpune razbijenosti i neorganiziranosti - ko nas jebe ...

Kad ćemo se pokrenuti i zaslužit ćemo nešto bolje , pa i novine , tv , internet portale ...

Dotada , ćaobao ...

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 17:00 

Pa zapravo, mi bi rado plaćali hrvatska poreze i harač. Evo draga moja hrvatska braćo molim vas da mi pomognete u tome...

Sve što treba jest da oživotvorite ugovor o konfederaciji FBiH i Hrvatske..

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 17:01 

Price o tome da sad Hrvati BIH trebaju ostavit Hrvatsku na miru su necasne i nemoralne i neistinite. Nakon sto se Hrvatska 4 godine tokom rata naouruzavala u miru 50% Hrvata BIH je iseljeno iz svojih domova u BIH. Mnogi su zavrsili u koncetracionim logorima, sto Srba, sto muslimana.

U Daytonu je za Istocnu Slavoniju Srbima zvanicni Pantovcak ( Tudjman i Granic) dao Posavinu a muslimanima Vasingtonski sporazum. Nakon rata su pak u Hag hitno poslali nase vrhovnistvo ( 'Hrvatska to od tebe trazi Blaskicu i Kordicu'), a superizdajnik i kvizling Mesic je otvoreno lobirao za muslimane u BIH a protiv Hrvata BIH.

I sada se kao mi , Hrvati BIH ne bi trebali mjesati??? Nakon sto su nas iskoristili i odbacili poput upotrebljena prezervativa, lobirali za nase neprijatelje i dali nas teritorij okupatoru...nasi bi, 'placem pored pruge voze Titu u Begis' drugovi da ih ostavimo na miru.

Onaj tko je rekao da 20-30% Hrvata u Hrvatskoj misli na ovom valovima je u pravu. Iako Hrvatska nema neovisna novinstva i televizije te se da lako, i uprkos cinjenicama manipulirat, postoji u Hrvatskoj sklonost da se za sve sto smrdi u njihovom drustvu optuzuje netko drugi. Obicno, mi, Hrvati iz BIH.
Sto cemo, nakon 50 godina komunizma, nazalost dobar dio Hrvata su rasisti i samomrzeci i nemisleci puk.

Istina se mora ponavljat i lobotomiizirani i izmanipulirani mrzitelji koji su na platformi mrznje spram Hercegovaca izabrali Mesica ce jedna dana morati ozdraviti i bili ismejani od ostatka zdrave Hrvatske ili ce Hrvatska postat Rumunjska.

Sto se Talijani nisu bunili kada su glasovi Talijana iz New Yorka prije par godina prakticno odlucili tko ce formirat vladu u Rimu.

BTW, ovaj komandant , cini mi se da nije Hrvat, vec musliman koji o njima ( islamofasistima) uvijek pise na Forumu.hr u pozitivnoj noti. Bez obizira, i da sam u krivu, njegovo misljenje djele mnogi oni koji su cekali pored pruge.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 17:02 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Pa zapravo, mi bi rado plaćali hrvatska poreze i harač. Evo draga moja hrvatska braćo molim vas da mi pomognete u tome...

Sve što treba jest da oživotvorite ugovor o konfederaciji FBiH i Hrvatske..

Potpis, evo ja ću im zauzvrat platiti porez i harač 3 godine unaprijed :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 17:07 

I jos nesto. Nakon sto je Pantovcak preko Mesica 1991 direktno gurnuo Hrvate iz BIH da glasaju za opstanak BIH cime je rastakanje Hrvatske sprijeceno, mi u BIH smo dobili rat i kataklizmu. Nek se mrzitelji iz Hrvatske zamisle kako bi danas izgledala Hrvatska da su Hrvati BIH gledali svoj interes kao nam danas oni porucuju.

Malo morgen 'braco'. Od kako ste smjenili Davorina 1991 u Sarajevu u ovom smo skupa. To je bio dil. I tako ce ostat. Htjeli vi to ili ne.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 17:11 

Ako u trgovini nešto razbiješ, tvoje je, nema bježanja.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 17:13 

Frankopan je napisao/la:
Nek se mrzitelji iz Hrvatske zamisle kako bi danas izgledala Hrvatska da su Hrvati BIH gledali svoj interes kao nam danas oni porucuju.

Nemojte to radit! Upravo to i hoće, izgledala bi Hrvatska baš kako oni i hoće a to je crta Virovitica-Karlobag. Takvi Hrvati i Šešeljevi Srbi su u tome složni.

Nikakve ratne zasluge isticat, znamo što je istina ali je kontraproduktivno, samo recite da da znamo da vam nije lako i nama je još gore ali bi mi rado s vama dijelili patnju. :zubati

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 17:18 

Kad su sinovi hercegovine, srednje bosne i posavine 1991 dobrovoljno otišli na brojna hrvatska ratišta nitko se nije bunio ni pitao, pa čekajte koji k...c vi tu radite, zašto se borite a ne živite ovdje?!
Kad su se skupljali prilozi po dijaspori za naoružavanje i obranu Hrvatske nitko nije rekao alo Jozo, ti iz Čitluka, oprosti ali nemožemo primiti tvoj prilog. Hrvati iz Hrvatske i mi iz HB smo jedno tijelo, jedna duša i jedno srce.
Zajedno smo bili u ratu a zajedno ćemo biti i u miru, nikakvo ukidanje prava glasa ne dolazi u obzir.
Iako slažem se da mi nismo ničija dijaspora, više ima naše dijaspore iz HB u Hrvatskoj :sega :zubati

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 17:18 

Ako u trgovini nešto razbiješ, tvoje je, nema bježanja.

Ma jasno bolan. You brake it..you own it. Tako barem mi bolan iz Amerike razmisljamo. Sjebo si Irak, now, go, fix it. Tvoj je.

Tako i Hrvatska. Sjebali ste BIH, vasa je. Nema sad bolan vadjenja. No coitus interaptus....do emisio semenis.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 17:21 

Porezni cenzus kao uvjet izlaska na izbore je ukinut u 19. stoljeću s propašću feudalnog sustava. Vidim da bi neki nazad u kmetove :zubati

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 17:23 

Ovi vasi odgovori su dosta explozivni i idu ukrivo.Ko je rekao da ja ne podrzavam BH Hrvate ,ko je rekao da ja nisam bio u BiH i neznam ili nemam prijatelja Hercegovaca ili Bosanaca pa čak i rodbine,to je vase misljenje.Ja dobro poznajem BH Hrvate i imam dosta prijatelja i rodbine medju njima i upravo stoga vam govorim da se trebate malo vise pobrinuti za svoju sudbinu i da budete jedinstveni u BiH i da vam muslimani ne biraju predstavnike.Moja opaska ide zbog toga sto se dijaspora koristi kao glasacka masinerija jedne stranke tj do sada HDZ-a koji nam instaliraju razne Sanadere i slicne koji su pokrali ovu jadnu drzavu i zbog cega svi mi ispastamo a odnedavno placamo i tkz krizne poreze i zbog toga se protivim da dodje do toga da ljudi koji ne zive u RH biraju nase politicare zbog kojih ja i ostali moramo mimo svih davanja jos od svoje place placati HARAČ zbog nesposobne i pljackaske vlasti.Nisam politicki opredjeljen ali nikako ne mogu izaci na izbore i glasati za Bandica ,covjeka koji ima milion afera u Zagrebu i koji je otvorio privatnu firmu tkz Holding i koji trosi nase novce na razne gluposti i mutne poslove.Eto zbog toga i slicnih slucajeva se protivim da dijaspora glasa u RH.To isto vazi i za Srbe koji ne zive u RH a pogotovo sto su jos napadali svoju zemlju (premda je jos ni danas vecina tako ne osjeca) a traze neka posebna prava.RH ce uvjek brinuti Hrvate u BiH u svojim mogucnostima ali najprije se sami morate brinuti o sebi kroz institucije BiH.Pogledajte kako to rade Srbi ne ignoriraju institucije BiH jer imaju jake igrace u njima a BH Hrvati imaju predstavnika u liku Komsica koji je sve samo ne Hrvat.Zato pisem ove postove.

a mogu li ja koji imam natprosječna primanja i time plaćam veći porez imai umjesto jednog, dva glasa ili branitelji dragovoljci, pošto su najzaslužniji za državu, mogu li oni imati npr. 5 glasova?
zašto nezaposlenima onda ne damo ukinuti pravo glasa?
ova papagajska priča oko plaćanja poreza i prava glasa izašla je iz mozga ne baš bistrog, predsjednika na odlasku koja je vrlo brzo našla plodno tlo među ljudima sličnih mentalnih kapaciteta a koji istodobno sve zlo u pravu glasa za hr državljane koji nemaju prebivalište u hrvatskoj vide zbog činjenice da trenutačno ta tzv. dijaspora više podržava desnije političke snage.
da kojim slučajem ta tzv. dijaspora višew podržava lijeve snage onaj koji je izmislio priču o porezu i pravu glasa i ti skupa s njime žestoko bi se borili za pravo koje omogućuje građanima rh koji žive izvan hrvatske da glasuju na izborima.
dakle ti i tvoji politički favoriti ste obični licemjeri a usto niti ne poznajete dovoljno niti ustav niti zakone koji se izvode iz njega.
pravo svakog državljana je da ima pravo birati svoje političke predstavnike bez obzira gdje živi.
samo što si ti pamet tražio među sdupenjarama i indexovcima gtdje jedni drugima udarate iste mantre koje nemaju veze sa zdravim razumom.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 18:25 

Pa s obzirom na povratak na feudalizam sljedeće je ukidanje prava ženama...

Ovakvog predsjednika hoćemo:

http://josipovic.net/dogadanja/josipovi ... nt-page-1/

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 18:41 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Pa s obzirom na povratak na feudalizam sljedeće je ukidanje prava ženama...

Ovakvog predsjednika hoćemo:

http://josipovic.net/dogadanja/josipovi ... nt-page-1/

Drago mi ga je vidit u Plehanu. Kako god da se zavrsi, a izgleda da ce Josipovic pobjedit, Mesic, to izdajnicko kopile odlazi.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2009, 19:43 

PCM je napisao/la:

Hvala Bogu da nas ima razlicith i svacije misljenje se treba cuti a ne zabranjivati i prezirati drugacije misljenje jer to vodi diktaturi.Ja sam iznjeo svoje misljenje i ne moras se ti stim sloziti jer je to tvoje pravo isto sto je i moje misljenje moje pravo a to se zove demokracija.Vidim da na ovom forumu kao i na svim ima ljudi s kojima se da pisati i koji su kulturni (normalno ne moramo imati isti stav o svemu) a ima i onih koji su explozivni i nepromisljeno pisu.Pozdrav svim forumasima ma kakvo misljenje imali jer svatko ima pravo na svoje razmisljanje samo nemojte drugima to uskracivati.

Normalno da imaš pravo na svoje mišljenje i vjerujem da si dobronamjeran što se tiče onoga da nam je bolje da više gledamo kako sebi pomoći nego da očekujemo pomoć od nekoga ko je što iz objektivnih što iz subjektivnih razloga ne može dati. Malo si se kompromitirao onim izjavama o pravu glasa potkrijepljujući to onim tezama o plaćanju poreza kao mjerilu. Imaš pravo i na takvo mišljenje ali meni je to deplasirano, kolege s foruma su već i pojasnili zašto. A žao mi je što si toliko slijep pa ne vidiš da glasovi Hrvata u BiH kao ni glasovi cijele dijaspore ne donose nikakvu prevagu onima protiv kojih si ti očito. Čini mi se da s vremenom zanimanje Hrvata Herceg-Bosne za izbore u RH opada što bi se moglo i nastaviti ali ovaka retorika ko ova tvoja bi mogla za sve vas koji slično razmišljate biti kontraproduktivna.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 1191 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 48  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: korne i 34 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: