HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 vel 2025, 13:01.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 1191 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 48  Sljedeća

Moj predsjednički kandidat u drugom krugu je?
Anketa je završila: 11 sij 2010, 13:40.
1. Milan Bandić 57%  57%  [ 34 ]
2. Ivo Josipović 20%  20%  [ 12 ]
3. Neću uopće izaći na izbore 23%  23%  [ 14 ]
Ukupno glasova : 60
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema
PostPostano: 30 pro 2009, 12:39 

hebrang se nema šta žaliti nikome.

želio se umiliti udbaškim medijima, želio se uguziti Matiji babići, Kuljišu i Jergoviću.

Požnjeo je što je posijao. Ne bi dobio njihov glas da je javno potrgao i spalio hrvatsku zastavu.

današnji HDZ je uništio domoljubnu Hrvatsku. On, Sanader i ova lutka Kosorica. Traže glasove Hrvata a služe hrvatskim neprijateljima.

odurno.

Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba

Vrh

PostPostano: 30 pro 2009, 13:18 

Hebrang si je sam kriv. Umjesto lizanja dupeta "antifašistima" mogao je i trebao poraditi na porukama prema svojoj biračkoj bazi a to je desnica i desni centar .

Meni osobno se zgadilo ono njegovo hvaljenje Tita i slična ljubljenja dupeta "antifašistima" pogotovo zato jer mu je taj isti Tito došao glave ocu ... Da meni netko livkidira oca a da mu ni grob ne znam , jedine riječi koji bi mu imao uputiti uključivale bi previše psovki za javni diskurs :D

I šta onda očekuje da desnica glasa za ovaj polovnjački HDZ ... Neka slobodno i dalje ližu dupe Titu i četnicima u Srbu , od mene glasa vidjet neće dok god je tako ... Pa ako to znači pobjedu Josipovića na kraju - so be it ... Sami su si krivi ...

Sve ovo tim gore po Hebranga upravo zato jer se i zna da je on za razliku od ovih ostalih u kampanji, uistinu i dokazao svoje domoljublje u ratu na terenu ... E pa moj Andrija , ako nisi znao gdje trebaš tražit glasove , naučio si lekciju za ubuduće ... I ti i tvoja stranka ...

Vrh

PostPostano: 30 pro 2009, 13:22 

PCM je napisao/la:
Hebrang si je sam kriv. Umjesto lizanja dupeta "antifašistima" mogao je i trebao poraditi na porukama prema svojoj biračkoj bazi a to je desnica i desni centar .

Meni osobno se zgadilo ono njegovo hvaljenje Tita i slična ljubljenja dupeta "antifašistima" pogotovo zato jer mu je taj isti Tito došao glave ocu ... Da meni netko livkidira oca a da mu ni grob ne znam , jedine riječi koji bi mu imao uputiti uključivale bi previše psovki za javni diskurs :D

I šta onda očekuje da desnica glasa za ovaj polovnjački HDZ ... Neka slobodno i dalje ližu dupe Titu i četnicima u Srbu , od mene glasa vidjet neće dok god je tako ... Pa ako to znači pobjedu Josipovića na kraju - so be it ... Sami su si krivi ...

Sve ovo tim gore po Hebranga upravo zato jer se i zna da je on za razliku od ovih ostalih u kampanji, uistinu i dokazao svoje domoljublje u ratu na terenu ... E pa moj Andrija , ako nisi znao gdje trebaš tražit glasove , naučio si lekciju za ubuduće ... I ti i tvoja stranka ...

Ništa oni nisu naučili.

netko je jednom rekao, napisao ustvari. neće biti problem kad SDp ojača nije problem ako i dođu na vlast problem će nastati kad briselska i domaća "Udba" potpuno pod kontrolu stavi prohrvatske stranke.

a to se upravo dogodilo HDZ-eu pod Sanaderom. HDZ je po mnogim pitanjima lijevija i poltronskija stranka od svih poznatih "ljevičarskih"

I zato ..tko ih šiša.

Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba

Vrh

PostPostano: 30 pro 2009, 13:25 

Onda zaista nema praktičnog rješenja. Nekako ovladati medijima? Malo sutra! Pustiti ljevičare da se iskompromitiraju na vlasti? I što onda, mijenja ih neki HDZ-ov kadar? Čekati da se isprofilira neki karizmatičan i sposoban državotvorni (ja više ne znam ni što to znači) kandidat?

Vrh

PostPostano: 30 pro 2009, 13:27 

Inkvizitor je napisao/la:

Ništa oni nisu naučili.

netko je jednom rekao, napisao ustvari. neće biti problem kad SDp ojača nije problem ako i dođu na vlast problem će nastati kad briselska i domaća "Udba" potpuno pod kontrolu stavi prohrvatske stranke.

a to se upravo dogodilo HDZ-eu pod Sanaderom. HDZ je po mnogim pitanjima lijevija i poltronskija stranka od svih poznatih "ljevičarskih"

I zato ..tko ih šiša.

Ne beri brigu, kad izgubi izbore opet , naučit će ... Daj Bože da to bude što prije ...
A ako pak nikad ne nauče , otklizat će sa desnice skroz i tu će se otvoriti prostor za neku novu/staru kvalitetnu desnu opciju ... A oni onda nek se tamo trgaju za "antifašističke" glasove slobodno ...

Vrh

PostPostano: 30 pro 2009, 13:33 

@ Ministry :

Ima riješenja . Desnica mora pokrenut medije . Dakle novine i net portale za početak . A potom i nacionalnu tv.

Druga opcija je promjena iznutra tj u samom HDZ-u , e sad koliko je to moguće ne znam jer nit sam član ijedne stranke niti sam upućen u zbivanja sa ikakvim "insiderskim" informacijama ...

Vrh

PostPostano: 30 pro 2009, 13:37 

Dugo čekam da izvuku taj as iz rukava. Pa kako jedan HDZ dok je na vlasti ne može izvesti kadrovske promjene na HRT-u?

Vrh

PostPostano: 30 pro 2009, 13:49 

Ministry of Sound je napisao/la:
Onda zaista nema praktičnog rješenja. Nekako ovladati medijima? Malo sutra! Pustiti ljevičare da se iskompromitiraju na vlasti? I što onda, mijenja ih neki HDZ-ov kadar? Čekati da se isprofilira neki karizmatičan i sposoban državotvorni (ja više ne znam ni što to znači) kandidat?

Ima!

Ljudi su pod kreditima, velikim porezima i nekom besperspektivnošću, dakle uvukao se strah.
A što jest jest raznorazni "državotvorni" Hrvati su pridonijeli tome. Tako da mi nije nimalo čudno što miševi izlaze iz jazbina i koriste priliku iako velika većina ljudi ih ne voli oni nude nekakvu alternativu. Iz povijesti se možemo sjetiti kako je par komunista uspjelo u takvom okruženju neusporedivo većoj većini nametnut komunizam.

Treba ponuditi alternativu! Neku slamku spasa. Evo primjera:

http://www.zabranjeni.url/sefu-fantomskog- ... na/438509/

Dakle tipično za nas "državotvorne" - fantastična ideja koja se ne realizira a onaj ko je zadužen za provedbu ideje se na kraju vozi u Audiju i ide na skijanje u Austriju i glumi managera. I takvih primjera more... Nije nama problem ljevica nego desnica ako uopće postoji ta podjela kod nas. Razumijem ljude, ovakvi poput ovoga bi se odmah branio velikim hrvatstvom, antikomunjarstvom i sl. Prolazilo je neko vrijeme ali sad više ne može a ljudima je hrvatstvo postalo sinonim za nerad, nesposobnost, neobrazovanost zbog takvih likova. Pa zar nam je to trebalo?

Moramo se borit za što funkcionalniju Hrvatsku i HB, to ponekad znači da će neko od "naših" nahebat ali uglavnom su si sami krivi. Jaro moj, postavljen si negdje i Audija i skijanje ćeš dobit tek kad uspiješ i sprovest ono što si obećao.

Mi samo moramo isfiltrirati ljude na one koji znaju i mogu to primijeniti a ostalo, ostalo će doći samo po sebi...

Vrh

PostPostano: 30 pro 2009, 13:52 

Inkvizitor je napisao/la:
hebrang se nema šta žaliti nikome.

želio se umiliti udbaškim medijima, želio se uguziti Matiji babići, Kuljišu i Jergoviću.

Požnjeo je što je posijao. Ne bi dobio njihov glas da je javno potrgao i spalio hrvatsku zastavu.

današnji HDZ je uništio domoljubnu Hrvatsku. On, Sanader i ova lutka Kosorica. Traže glasove Hrvata a služe hrvatskim neprijateljima.

odurno.

:palacgore1

hebrang je bio smokvin list ive sanadera dok se išlo četnicima čestitavati božić, dok su se milijarde kuna trošile na namirivanje četnika povratnika, dok se lizalo sa srbijom a dok su manje više sva bitna pitanja otvorena, dok se hapsilo hrvatske branitelje, dok su se donosili sramotni zakoni, dok se štitilo ********, dok se krčmila imovina......
za hebranga su glasali samo oni klijentelistički pijuni koji od hdz-a očekuju izravnu korist i poneki idealist koji je mislio da se ne treba rasipati glasove.
ljevica je ponudila jednog centralnog kanditata oko kojega se se svi jugovići manje više složili, nazovi desnica je ponudila hrpu njih od kojih su imali zaleđe i infrastrukturu najgori, dok su najbolji dobili pečat autsajdera.
ako je prosječna izlaznost na izbore oko 70 % znači da oko 27% ljudi, birača, koji nisu izašli na izbore a inače izađu, nije u svem tom metežu vidjela nikoga za kog bi bila uvjerena da može postići ono što od njega očekuju.
a od tih 27% dajem muda na panj, je bar 3/4 ljudi koji su ne nužno desni, ali ljudi koji sa nama dijele većinu vrijednosnog sustava.
i ovi izbori će nažalost biti samo dobra škola za ubuduće, koju međutim poslovično nitko neće uspješno položiti.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2009, 18:41 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
PCM je napisao/la:
@ Ministry :

Ima riješenja . Desnica mora pokrenut medije . Dakle novine i net portale za početak . A potom i nacionalnu tv.

Druga opcija je promjena iznutra tj u samom HDZ-u , e sad koliko je to moguće ne znam jer nit sam član ijedne stranke niti sam upućen u zbivanja sa ikakvim "insiderskim" informacijama ...

Desnica ne zna voditi medije. Gledajući na dosadašnje iskustvo, desnica ne može napraviti napraviti masovan i utjecajan medij kod širokih masa.

Poskok je na tragu tome u Hercegovini, ali je orijentiran na malo područje i teško će ići u neki hrvatski mainstream, zbog prvenstveno lokalnog koncepta.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2009, 18:56 

Milan Bandić je upravo predsjednik kakvog Hrvati zasluzujemo i trebamo.
Nezna engleski, ustvari nezna ni hrvatski kako treba, al vazno je da se razumije sa ostalim banditima u regiji.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2009, 19:55 

Mar-kan je napisao/la:
Identitet i pravednost Ive Josipovića

Nema bitnih razlika između dosadašnje Mesićeve politike i Josipovićeve pravde

Ako pobijedi Josipovićeva pravednost,nastavit će se kontinuitet Mesićeve nepravednosti.

Tijekom kampanje za predsjedničke izbore sve se medijsko-psihološki odradilo tako da i treći hrvatski predsjednik bude usklađen s plotunima haaškog Tužiteljstva.

Iako među predsjedničkim kandidatima imamo nekoliko hrvatskih branitelja, najnovijem valu represije nad hrvatskim braniteljima nisu se svi suprotstavili. Priopćenjem se javio Miroslav Tuđman osudivši represiju i ponašanje hrvatskih vlasti, a na tiskovnim konferencijama Josip Jurčević osudio je napade i solidarizirao se s progonjenima. Ostali temu uglavnom zaobilaze ili marginaliziraju i svode na protokolna paljenja svijeća, pa tako i jedan od medijski najfavoriziranijih kandidata Ivo Josipović. On se zato obratio srpskoj nacionalnoj manjini i listu Identitet (br. 140).
Međusobna ljubav Josipovića i Identiteta nije od jučer, u srpnju u br. 136 dobio je i naslovnu stranicu. Identitet je list Srpskog demokratskog foruma, predsjednika Veljka Džakule, sudionika srpske pobune protiv ustavnopravnog poretka Hrvatske.
U Upravnom odboru SDF-a je „politički analitičar“ Davor Gjenero od čijih analiza zdravome opada kosa, a tu je i veliki borac za ljudska prava Zoran Pusić, koji se u jeku promjene Ustava založio za ukidanje članka 141 kojim se onemogućava rebalkanizacija Hrvatske u bilo kojem obliku.

Josipović dakle računa na glasove većine srpske nacionalne manjine koja spada u onaj postotak hrvatskoga biračkoga tijela za koji je Tuđman kazao kako im nikad na srcu nije bila slobodna hrvatska država.

Josipović je 2005. konstatirao: "Republika Hrvatska, država koja je nastala iz krvavog raspada bivše Jugoslavije", i to da "pitanje odgovornosti za zločine počinjene tijekom posljednjeg rata ostat će relevantna tema".

Prije Jugoslavije o Hrvatskoj ništa, o karakteru "rata" ništa, a zločine treba razvlačiti da ostanu relevantna tema.

Naravno da na tom polazištu nije mogao voditi predsjedničku kampanju, pa je stvar zakrinkao u "program pravednosti" koji polazi od tvrdnje da je Hrvatska nepravedno društvo.
I to je točno, nepravedna je prema većini, ali to nije problem Josipovićeve pravde.

Račanova vlada i prije natječaja nepravedno ga je favorizirala i progurala za kandidata za mjesto suca u Stalnom međunarodnom kaznenom sudu u Haagu.

Tu je umjesto pravednosti riječ o uzvraćanju usluge za Josipovićev angažman oko obrane politike Carle del Ponte u sklopu regionalne haaške mreže. On je u Savjetu za suradnju s Haaškim sudom poslije trećosiječanjskih promjena utvrđivao osnovne elemente strategije te suradnje, da bi 1997. dogurao do moderatora "Međunarodne konferencije o utvrđivanju istine nakon ratnih sukoba", zajedno s kolegicom Carlom del Ponte.

Pravda za hrvatske branitelje u Josipovićevu programu ne izlazi iz okvira politike haaškog Tužiteljstva, što je, već se pokazalo, nedovoljno za institut pravednoga hrvatskog predsjednika.

Na stranu to što je Pravda ime beogradskog dnevnog lista, intervju u Identitetu je djelomično otkrio predsjednički program, koji će ukloniti nepravde. Kako? U promjenama Ustava zalaže se za nezastarivost kriminala u pretvorbi i privatizaciji, čime se dugoročno poručuje kako je razdoblje obnove samostalne države kriminalno, puno zločina u rangu s onima počinjenima u "ratu".
Istodobno ističe kako mu je prioritet ulazak u EU i dobri odnosi sa Slovenijom, Srbijom i BiH. Pitanju granica ne posvećuje pozornost, ali je za izgradnju "pravednog tržišta" i "projekt trajnog mira" u regiji.

Republika srpska je "realitet". Uređenje BiH ostavio bi narodima da ga sami riješe, jer se "nitko od nas nema pravo petljati" – ni spomena o pravednoj ustavnoj odredbi o posebnoj skrbi prema Hrvatima u BiH.

Glede tužbe Hrvatske protiv Srbije za počinjeni genocid, Josipović ima pravedno rješenje: "Da je tada bilo sadašnje stanje, možda tužbe ne bi ni bilo".

Identitet srpske demokratičnosti i Josipovićeve pravednosti završavaju opet "strašnom korupcijom i otimačinom", koja je počela i traje, dakako, "od 91. do danas". I to je sva pravednost!

Iz nje proizlazi kako je predsjednički kandidat Ivo Josipović duboko na tragu kontinuiteta politike Stjepana Mesića, a koliko je ona "pravedna" imali smo priliku upoznati. Oba su iznikli, kao predsjednički kandidati, u laboratoriju haaškoga sudišta.

Oba mu se ne suprotstavljaju već ga zagovaraju. Nisu ustali protiv očitih nepravdi i represije protiv hrvatskih branitelja.

Oba su za EU jednako kao i za "region". Oba se distanciraju od aktivne politike u BiH. Drže kako granice nisu problem. Oba slijede vanjske naloge i zanemaruju demokratsku volju većine.

Zbog svega toga nije ni čudo što pripadaju favoritima one hrvatske manjine zbog kojih je u Ustav ugrađen članak 141. Zato je izuzetno bitno da što veći broj birača izađe na izbore. Mesićeva politika ovaj put ima alternativu u koju se, istina, ubacivanjem velikog broja kandidata unosi dezorijentacija, kako bi se prokrčio put za politiku mesićeva kontinuiteta.

Dobra analiza "Mar-kane"!
Citat:
U cilju boljeg informiranja:

... i dodatnog informiranja:
Prije dva dana procitao sam poruku gospodina Josipovica koju je uputio javno svim HDZ-ovim clanovima preko VL. pod naslovom:

Ivo Josipovic: Treba mi pomoc HDZ-ovih biraca.

A ovo je odgovor predsjednickom kandidatu Ivi Josipovicu od clanova HDZ-a.
Citat:
"Gospodine Josipovicu kao prvo, svi clanovi HDZ postovat ce odluku predsjednice Kosor i necemo nijednog kandidata podrzati u drugom krugu, ali ispunit cemo svoju gradjansku duznost i izaci na glasanje.
Da bi me bolje razumijeli evo ja pozivam sve clanove HDZ u Domovini i iseljenistvu da ne daju vama svoj glas jer ga niste zasluzili .
Clanovi HDZ ne mogu dati glas osobi za kojeg se sumnja da je pomagao haskom tuziteljstvu pisati optuznice protiv hrvatskih branitelja.
Clanovi HDZ ne mogu dati glas kandidatu koji je imao zelju izreci presudu hrvatskim generalima, tj. ovaj dokument http://www.iccnow.org/documents/QuestionICCCroatiaEng.pdf haskog suda ICC dokazuje da ste se natjecali za stalnog sudca haskog suda i niste prosli.
Clanovi HDZ ne mogu podrzati kandidata koji je u nekoliko navrata odbio odgovoriti na pitanja o svojoj povjesti ili bolje receno pitanje koje je glasilo da li je istina da je vas otac bio dugogodisnji upravitelj Golog otoka i da li je istina da je vas brat bio javni tuzitelj SFRJ u slucaju hrvatskog proljeca, jer znamo da je bio u slucaju Budiša.
Posto ste u prvom krugu izbjegli odgovoriti na ova pitanja, jos vam nije kasno, ali clanstvo HDZ vam ne moze dati svoj glas." (kraj citata)
Najbolji pokazatelj za koga treba glasati je, kad se vidi za koga glasaju oni, koji ne vole Hrvatsku drzavu, hrvatske branitelje, tj. one koji su je stvarali!
Josipovic ima glasove od:
- S. Mesica koji je sa udbasima Manolicem i Bojkovcem probao napraviti drzavni udar, koad je Franjo Tudjman bio Predsjednik RH!
- Savjetnici pres. Smesica, Budimir Loncar, koji je bio "najzasluzniji" za embargo na oruzje, kad je Hrvatska bila napadnuta od JNA i srpskih "paravojnih formacija"!
- Damira Kajina, proSrba, koji nastoji odvojiti "regiju Istru" od RH,
- Vesne Pusic, koja i dalje javno izjavljuje kako je RH bila agresor na BiH u ovom nedavnom ratu,
- Predstavnika srpske manjine u Hrvatskoj:
a) Slobodana Uzelca, podpredsjednik Vlade RH (Sanaderov koalicioni partner)
b) Vojislava Stanimirovica, aktivista iz vremena "Balvan revolicije",
c) Save Strbca, clana Vlade "Srpske krajine" iz vremena "Balvan revolucije", sada šef "Veritasa" i vrlo aktivni "suradnik" Haaskog suda u pisanju optuznica hrvatskim braniteljima,
d) i svih Srba sa Hrvatskom Domovnicom, koji vrlo revno vrse svoju duznost i dolaze organizirano, autobusima na glasanje u Hrvatskoj!

Vjerujem i ovdje ce se javiti jedan od "dezurnih vatrogasaca - "branitelj" "komadant mrak" i "objasniti", kako "Princ mraka" i nije tako crn kako izgleda ...

Vrh

PostPostano: 30 pro 2009, 21:46 

Hrvatsko slovo-svjetlo u mraku :hrvatinic

Vrh

PostPostano: 30 pro 2009, 23:07 

komandant mark je napisao/la:
mateb je napisao/la:
A nikome od ove bagre kvaziurbano fašističke nije palo na pamet da će podrška Hrvatske Hrvatima Herceg Bosne (uključujući i nediskriminaciju glede biračkog prava) dovesti do toga da se manje stanovnika Herceg Bosne iseljava u Hrvatsku, s rezultatom da će u Hrvatskoj biti manje tih "primitivnih desničara".

Naravno da je diskriminacija državljana u jednom od temeljnih ljudskih prava nešto što ne postoji niti u jednoj civiliziranoj zemlji na kugli zemaljskoj. Ako bi porezi bili kriterij, prvi bi popušili oni nedojebani vječni studenti koji s 30 godina na leđima idu na predavanja prve godine filozofije i sociologije u majici s likom Che Guevare.

Također je laž da većina građana Hrvatske misli kao kvaziurbani fašisti. Riječ je uglavnom o onih 20% djece bivših partijaša koji mrze hrvatsku državu jer su njenim stvaranjem izgubili dio privilegija koje su imali pa su djecu indoktrinirali mržnjom. To se vidjelo i na ovim izborima, gdje su Kajin, Pusićka i Josipović dobili zajedno toliki postotak od ukupnog broja birača. Njima je važnije od države, solidarnosti i vlastitih bližnjih da mogu u Austriju na skijanje bez pokazivanja putovnice, logično jer su odgojeni bez pozitivnih emocija za društvo (državu) koje ih okružuje.

I ja kao hrvatski državljanin s prebivalištem u Hrvatskoj koji u istoj plaća porez osuđujem bilo kakvu diskriminaciju hrvatskih državljana s prebivalištem izvan RH.

Ovakvi kao sto si ti normalno ne zasluzuju nikakvu pozornost jer iz tvojih rijeci izvire samo mrznja i vrijedjanje.Nazivati nekog kvaziurbanim fasistom je samo dokaz o samome sebi.Jasno mi je da se na ovom forumu nalaze vecinom tvrdi nacionalisti koji znaju samo vrijedjati ali primjetio sam da ima i normalnih ljudi s kojima se da polemizirati i zbog toga cu napisati ovaj post inace zbog takvih kao sto si ti ne bi vrijedilo trositi ni rijeci.Prvo nisam dijete partijasa vec dragovoljac Domovinskog rata drugo nisu svi isli u rat iz tvrdolinijaskih stajalista i mrznje vec iz ljubavi prema Domovini.Tvoje misljenje da su svi partijasi koji nisu desnicari je glupo ali ocito to tebi nitko ne moze pojasniti da bi ti shvatio.Kad vec pricas o tim glupostima i imas takvo misljenje sta onda mislis o gen.Gotovini?Vjerovatno se vec bucas u prsa i zaklinjes u gen.Gotovinu sto je i tocno jer Ante gotovina je Hrvatski heroj ali mozda nisi znao jednu cinjenicu da je njegov jedan od najboljih prijatelja i suradnika saborski zastupnik HNS-a a isto dolazi iz Pakostana.Dakle u ovom slucaju je po tebi i Gotovina komunjara jer mu je prijatelj po politickom opredjeljenju blizi lijevoj vec desnoj opciji.Mislim pametnom dosta i da dalje ne treba nabrajati slicne ili iste slucajeve.Kad vec pricas o djeci partijasa onda nemoj zaboraviti pojedince koji su ili djeca partijasa ili samo bili partijasi kao npr:Miroslav Tudjman,Branko Ivankovic,Davor Domazet Loso,Milan Bandic,Zdravko Tomac,Ivan Jarnjak,Luka Bebic,Miomir Zuzul,Jadranka Kosor,itd a neki od njih su zavrsili i politicku skolu u Kumrovcu.Namjerno sam ti nabrojao jednu stranu partijasa jer ona druga i ne krije da je bila u partiji dok se ova strana uporno zeli drugacije pokazati.Trebalo je provesti zakon o LUSTRACIJI i maknuti sve partijase a to nije provedeno iz jednog logicnog razloga jer bi u tom slucaju sabor ostao bez 2/3 zastupnika.Drugi put kad budes htio o necemu pisati i kad budes imao namjeru nekog prozivati ili vrijedjati (posto ti je to stil)onda se prvo dobro informiraj i nastupi argumentima a ne jezicinom bez pokrica.Moj stil nije vrijedjanje nikoga ali zasluzio si odgovor onakav kakav si trazio.

1. Ja tebe osobno nigdje nisam spomenuo, tako mi čukundede vrača.

2. Lustraciju je apsolutno trebalo provesti.

3. Neki partijaši su kad je trebalo napravili pravu stvar i time se iskupili, neki su ostali ono što su uvijek bili.

4. Ja nigdje nisam spomenuo ljevicu i desnicu, niti sam nazvao sve koji nisu desničari partijašima, pa te molim da mi ne stavljaš riječi u usta. Ne znam zašto bi netko, tko smatra da hrvatski državljani s prebivalištem izvan RH trebaju imati jednaka prava kao i ostali hrvatski državljani, automatski bio desničar. Što se djece partijaša tiče, mislio sam na djecu svih onih koji su u Yugi lijepo živjeli s malo rada, zahvaljujući vjernosti Partiji, ne na partijsku vrhušku.

5. Ti mi sigurno nećeš određivati o čemu ću i kako pisati.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2009, 00:11 

Banditić slika Yugosipović slika jedina pozitivna stvar svega je što se ne može gore od Mesića.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2009, 00:26 

Citat:
Z B O R
BRANITELJSKIH UDRUGA IZ DOMOVINSKOG RATA GRADA ZAGREBA

Adresa : Ilica 5, 10000 Zagreb

Tel/Fax: ++385 (0)1 482 88 45
Mob. ++385 (0)95 9042 671

E-mail: [email protected]
Web: http://www.zbor-zg.hr

MB : 2370638
Žiro račun : 2340009-1110328519
Devizni račun : HR 1423400091110328519

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Zbor braniteljskih udruga Grada Zagreba izražava najiskreniju podršku g. Milanu Bandiću, kandidatu za predsjednika Republike Hrvatske.

Hrvatski branitelji smatraju to svojom obvezom i dužnošću s obzirom na sve ono što je Milan Bandić do sada napravio za branitelje i za sve stradalnike Domovinskog rata. Za sve naše probleme i poteškoće bio je uvijek prava adresa na koju smo se mogli obratiti. Sustavna briga za branitelje, koju je g. Bandić pokazao prije svih osnivanjem Odjela za hrvatske branitelje u Poglavarstvu Grada Zagreba, bio je primjer i poticaj za niz takvih odjela u drugim hrvatskim gradovima.

Temeljna intencija Milana Bandića nikad nije bila briga za branitelje kao suvišak i teret društva, nego njihovo cjelovito uklapanje u sve društvene tijekove. Napose za njihovo uključivanje u proizvodni proces i sve ostale oblike društvenog stvaralaštva.

U brizi za naše duhovne vrijednosti i za obilježavanje naših uspomena Milan Bandić je uvijek nalazio pravu mjeru. Najbolji primjer je izgradnja velebnog spomenika žrtvama Domovinskog rata na Mirogoju i uvođenje Dana branitelja kao službenog blagdana Grada Zagreba. Na obilježavanju našeg dana i ove i prošle godine okupilo se preko stotinu tisuća građana.

Uvjereni smo da će izbor Milana Bandića za predsjednika Lijepe naše biti najsigurnije jamstvo za očuvanje našeg dostojanstva, očuvanje digniteta Domovinskog rata i napose za suštinsko očuvanje svih onih vrijednosti za koje smo se borili i žrtvovali. Milan Bandić je istinsko jamstvo za zaustavljanje daljnih napada na naše ideale, on je prava obrana od daljnje neopravdane kriminalizacije Domovinskog rata.

Glas za Milana Bandića je glas za dostojanstvenu i suverenu hrvatsku državu, državu neovisnu o stranim utjecajima i gospodstvima, državu koja štiti hrvatska nacionalna bogatstva, državu koja ni pred kime ne kleči i koja se ne pokorava stranim ucjenama i diktatima. To je glas za državu koja štiti svoje građane i njihov nacionalni ponos i socijalnu sigurnost.

Pokažimo zrelost i kažimo odlučno NE Ivi Josipoviću, idejnom tvorcu koncepcije Haškog suda. Recimo NE Ivi Josipoviću i njegovim istomišljenicima koji su oduvijek podržavali zločinački projekt zatiranja hrvatske nacionalne i državne samobitnosti. NE onima koji su, za volju stranih gospodara, u našoj vlastitoj Domovini, tako udvorički naše heroje, naše generale i žrtve velikosrpske agresije izručili u haške kazamate. Kažimo NE bezvjercu Ivi Josipoviću, kandidatu za haškog suca i sluganskom suradniku Carle Del Ponte.

Pozivamo sve hrvatske branitelje i sve istinske zaljubljenike u ideal civilizirane, europejske, dostojanstvene i samosvojne hrvatske države da masovno izađu na predstojeće izbore za Predsjednika Republike Hrvatske.

Čuvajmo našu samobitnost i dajmo glas kandidatu Milanu Bandiću – budućem Hrvatskom predsjedniku!

ZBOR BUDRGZ
Predsjednik Ratko Dragović Klek

Još da promjeni ime Trga Maršala JBT-a u Zagrebu, cijela hrvatska Hrvatska bi bila za njega!
Mar-kan je napisao/la:

Vrh

PostPostano: 31 pro 2009, 11:43 

Politika ko politika je kurva i to me nimalo ne interesira ...

Ali me boli kad procitam toliko vrijedjanja na racun hrvatskog naroda od strane yugonostalgicara koji zive u hr.
Bandic je sada sve najgore ... korumpiran mafijas itd itd uz naglasak da je hercegovac . Zalosno!

Pa mene zanima zasto taj isti bandic nije bio sve to isto dok je bio zvanicno partijas ,dok je dva mandata vladao zagrebom, nije covjek mogao prekonoci postati tako los i tako korumpiran ? i uz to hercegovac

Posto ti isti misle preko bandica svrstati sve nas u isti kos svega sto ne valja, u inat cu glasati za bandica .... :smajl034

Vrh

PostPostano: 31 pro 2009, 12:38 

westham je napisao/la:

Ali me boli kad procitam toliko vrijedjanja na racun hrvatskog naroda od strane yugonostalgicara koji zive u hr.
Bandic je sada sve najgore ... korumpiran mafijas itd itd uz naglasak da je hercegovac . Zalosno!

Pa mene zanima zasto taj isti bandic nije bio sve to isto dok je bio zvanicno partijas ,dok je dva mandata vladao zagrebom, nije covjek mogao prekonoci postati tako los i tako korumpiran ? i uz to hercegovac

Posto ti isti misle preko bandica svrstati sve nas u isti kos svega sto ne valja, u inat cu glasati za bandica .... :smajl034

Tvoja najveca greska je prozivanje i nazivanje gradjana RH koji zive u svojoj domovini kao jugonostalgicare.Prvo nemas ti koji ne zivis u RH pravo komentirati nesto sto te se ne treba ticati drugo sami izazivate reakcije koje dobivate svojim izljevima nacionalizma i sovinizma.Zapamtite jednom za svagda da mi gradjani RH zelimo gledati u buducnost i razvijati LIJEPU NASU u demokratsku i prosperitivnu drzavu u kojoj se nitko nece osjecati nelagodno i gdje ce za sve njene gradjane biti mjesta i prilike za ugodan zivot.Stalno spominjanje proslosti pa cak i one iz 2 svj.rata mozete ostaviti za sebe a mi cemo se ugledati na civilizirane drzave svijeta poput Francuske i Njemacke koje su imale toliko negativnog u svojim odnosima a sada su jednu od najvecih saveznica.Nitko nama ne treba spominjati rat i njegove strahote jer to sve imamo jos u friskom sjecanju pa i njegove oziljke ali mi gledamo naprijed u smjer razvijanja Lijepe Nase.Stoga vam uzalud pokusaji stvaranja drugacijeg ozracja koje pojedinci prizeljkuju u tudjem dvoristu u ovom slucaju u RH.Nitko ne brani nijednom drzavljaninu RH da glasa ali neka dodje ziviti u RH i neka dijeli skupa s nama svakodnevnicu i dobro i lose a ne zivjeti negdje drugo i odredjivati nama kako mi trebamo zivjeti.Sva sreca sto vi kompletna dijaspora ne mozete utjecati na bitne odluke koje se ticu RH i njenih gradjana.Sve skupa vas je 2% u birackom pravu.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2009, 12:44 

bobo mostarac je napisao/la:
Citat:
Z B O R
BRANITELJSKIH UDRUGA IZ DOMOVINSKOG RATA GRADA ZAGREBA

Adresa : Ilica 5, 10000 Zagreb

Tel/Fax: ++385 (0)1 482 88 45
Mob. ++385 (0)95 9042 671

E-mail: [email protected]
Web: http://www.zbor-zg.hr

MB : 2370638
Žiro račun : 2340009-1110328519
Devizni račun : HR 1423400091110328519

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Zbor braniteljskih udruga Grada Zagreba izražava najiskreniju podršku g. Milanu Bandiću, kandidatu za predsjednika Republike Hrvatske.

Hrvatski branitelji smatraju to svojom obvezom i dužnošću s obzirom na sve ono što je Milan Bandić do sada napravio za branitelje i za sve stradalnike Domovinskog rata. Za sve naše probleme i poteškoće bio je uvijek prava adresa na koju smo se mogli obratiti. Sustavna briga za branitelje, koju je g. Bandić pokazao prije svih osnivanjem Odjela za hrvatske branitelje u Poglavarstvu Grada Zagreba, bio je primjer i poticaj za niz takvih odjela u drugim hrvatskim gradovima.

Temeljna intencija Milana Bandića nikad nije bila briga za branitelje kao suvišak i teret društva, nego njihovo cjelovito uklapanje u sve društvene tijekove. Napose za njihovo uključivanje u proizvodni proces i sve ostale oblike društvenog stvaralaštva.

U brizi za naše duhovne vrijednosti i za obilježavanje naših uspomena Milan Bandić je uvijek nalazio pravu mjeru. Najbolji primjer je izgradnja velebnog spomenika žrtvama Domovinskog rata na Mirogoju i uvođenje Dana branitelja kao službenog blagdana Grada Zagreba. Na obilježavanju našeg dana i ove i prošle godine okupilo se preko stotinu tisuća građana.

Uvjereni smo da će izbor Milana Bandića za predsjednika Lijepe naše biti najsigurnije jamstvo za očuvanje našeg dostojanstva, očuvanje digniteta Domovinskog rata i napose za suštinsko očuvanje svih onih vrijednosti za koje smo se borili i žrtvovali. Milan Bandić je istinsko jamstvo za zaustavljanje daljnih napada na naše ideale, on je prava obrana od daljnje neopravdane kriminalizacije Domovinskog rata.

Glas za Milana Bandića je glas za dostojanstvenu i suverenu hrvatsku državu, državu neovisnu o stranim utjecajima i gospodstvima, državu koja štiti hrvatska nacionalna bogatstva, državu koja ni pred kime ne kleči i koja se ne pokorava stranim ucjenama i diktatima. To je glas za državu koja štiti svoje građane i njihov nacionalni ponos i socijalnu sigurnost.

Pokažimo zrelost i kažimo odlučno NE Ivi Josipoviću, idejnom tvorcu koncepcije Haškog suda. Recimo NE Ivi Josipoviću i njegovim istomišljenicima koji su oduvijek podržavali zločinački projekt zatiranja hrvatske nacionalne i državne samobitnosti. NE onima koji su, za volju stranih gospodara, u našoj vlastitoj Domovini, tako udvorički naše heroje, naše generale i žrtve velikosrpske agresije izručili u haške kazamate. Kažimo NE bezvjercu Ivi Josipoviću, kandidatu za haškog suca i sluganskom suradniku Carle Del Ponte.

Pozivamo sve hrvatske branitelje i sve istinske zaljubljenike u ideal civilizirane, europejske, dostojanstvene i samosvojne hrvatske države da masovno izađu na predstojeće izbore za Predsjednika Republike Hrvatske.

Čuvajmo našu samobitnost i dajmo glas kandidatu Milanu Bandiću – budućem Hrvatskom predsjedniku!

ZBOR BUDRGZ
Predsjednik Ratko Dragović Klek

Još da promjeni ime Trga Maršala JBT-a u Zagrebu, cijela hrvatska Hrvatska bi bila za njega!
Mar-kan je napisao/la:

Moj Mostarac ovo je samo jedan od znakova slobodnog izrazavanja ali nitko nema prava zastupati sviju.Tako su se bar odredili mnogo branitelji pa malo pogledaj sto i koga podrzavaju:Branko Borkovic-Mladi Jastreb.gen.Rahim Ademi,gen.Tihomir Blaskic,gen.Anton Tus i mnogi drugi branitelji koji se ne slzu da netko u njihovo ime istupa a oni su istupiliu svoje osobno ime sto je najpostenije. :hrvatinic

Vrh

PostPostano: 31 pro 2009, 14:25 

Sve skupa vas je 2% u birackom pravu.

100 % smo u biračkom pravu a u biračkoj masi malo manje.

A ti crkni, znam kako vam je teško što ne možete sudjelovat na hr izborima ali nemam ništa protiv da reaktiviramo ugovor o konfederaciji FBiH i Hrvatske.

Puno bi se stvari tim riješilo.

Inače ko god da bude predsjednik neće mu bit važniji Silajdžić i Komšić i Bošnjaci od Hrvata u BiH.

Pa crknite od muke.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2009, 15:02 

Neko već vrijeme čitam forum i do sada se nisam uključio u rasprave, ali sada sam jednostavno osjetio potrebu.

Prvo nisam mislio izlaziti na izbore, je izbor nam i nije neki. Ali predomislio sam se i glasat ću za Josipovića.
Bandić je najobičniji demagog i populista koji će svakome reći ono što želi čuti samo da bi dobio glas. Kao takav mi se čini da jedno misli, drugo govori, a radi nešto sasvim treće.
Josipović mi pak djeluje kao moderan, proeuropski i civilizirani čovjek koji će znati kako voditi Hrvatsku i predstavljati je u svijetu.

Jučer sam gledao sučeljavanje na Hrvatskoj televiziji i ljudi moji taj Bandić je totalni neznalica. Izblamirao se neznanjem da to nije za vjerovati. Ja ne želim da me tako blamira i u svijetu. Zar hoćemo da nam se ljudi smiju kakvog predsjednika imamo? Ja neću. Znam da moj glas neće ništa prevagnuti, ali svakako ću ga pokloniti Ivi Josipoviću.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2009, 15:16 

westham je napisao/la:

Tvoja najveca greska je prozivanje i nazivanje gradjana RH koji zive u svojoj domovini kao jugonostalgicare.Prvo nemas ti koji ne zivis u RH pravo komentirati nesto sto te se ne treba ticati drugo sami izazivate reakcije koje dobivate svojim izljevima nacionalizma i sovinizma.Zapamtite jednom za svagda da mi gradjani RH zelimo gledati u buducnost i razvijati LIJEPU NASU u demokratsku i prosperitivnu drzavu u kojoj se nitko nece osjecati nelagodno i gdje ce za sve njene gradjane biti mjesta i prilike za ugodan zivot.Stalno spominjanje proslosti pa cak i one iz 2 svj.rata mozete ostaviti za sebe a mi cemo se ugledati na civilizirane drzave svijeta poput Francuske i Njemacke koje su imale toliko negativnog u svojim odnosima a sada su jednu od najvecih saveznica.Nitko nama ne treba spominjati rat i njegove strahote jer to sve imamo jos u friskom sjecanju pa i njegove oziljke ali mi gledamo naprijed u smjer razvijanja Lijepe Nase.Stoga vam uzalud pokusaji stvaranja drugacijeg ozracja koje pojedinci prizeljkuju u tudjem dvoristu u ovom slucaju u RH.Nitko ne brani nijednom drzavljaninu RH da glasa ali neka dodje ziviti u RH i neka dijeli skupa s nama svakodnevnicu i dobro i lose a ne zivjeti negdje drugo i odredjivati nama kako mi trebamo zivjeti.Sva sreca sto vi kompletna dijaspora ne mozete utjecati na bitne odluke koje se ticu RH i njenih gradjana.Sve skupa vas je 2% u birackom pravu.

Ovo ja nisam rekao , pa najveci prijatelji su nam slavonci dalamatinci ... stoga ne generaliziraj cijelu hrvatsku kao yugonostalgicarsku!
Ja sam ovo rekao za ljude koji poput matije babica koji daju clanke protiv svega domoljubnog a to je zalosno i tuzno... koji na osnovu lopova iz hercegovine koje i mi sami mrzimo generaliziraju stvar bosanac i hercegovac = lopov ... to nije istina !
I uvjek nalazite probleme izvan granica hrvatske a glavni su problemi unutar iste .

Vrh

PostPostano: 31 pro 2009, 17:06 

Moj Mostarac ovo je samo jedan od znakova slobodnog izrazavanja ali nitko nema prava zastupati sviju.Tako su se bar odredili mnogo branitelji pa malo pogledaj sto i koga podrzavaju:Branko Borkovic-Mladi Jastreb.gen.Rahim Ademi,gen.Tihomir Blaskic,gen.Anton Tus i mnogi drugi branitelji koji se ne slzu da netko u njihovo ime istupa a oni su istupiliu svoje osobno ime sto je najpostenije. :hrvatinic

borković-podrumaški gnom.
tus-sujetni jazavac, nikakav vojskovođa.
ademi-zbunjen, ne snalazi se.
blaškić-nije potpisao.

ako su ti ovo braniteljska imena sad si samo potvrdio da si obična sdupenjara koja laže da je branitelja jer misliš da bi te takav status ovdje poštedio isprdavanja.
ti si jedan od onih koje možemo nazvati rimska svjetina. kad sve dobro ide i ti si među rajom, čim zaškripi prvi okrećeš stav i poput štakora napuštaš brod.
tvoja "dobronamjerna" uvjeravanja su uvjerljiva jedino prema kriterijima koje imate vi djeca žderača mrvica sa partijskog stola kojima je bilo dobro prije, a koji se sad zovete forum mladih jazavaca sdupenjara, mi takve kao ti nanjušimo.
ako te muči nedostatk muškosti pa si frustriran time što postoje ljudi koji stanje stvari zovu pravim imenom i znaju da je tvoj favorit uglađeni ubojica dječjeg lica koji ovoj zemlji neće ništa dobro donijeti, naprotiv, ne moraš ovdje drukati za svoje stavove.
ako ti je žena stegnula jaja i oparalo gaće pa ne smiješ ni u vlastitoj kući glasno izreći nezadovoljstvo a jebe te kad vidiš da ima ljudi koji nemaju takve probleme, mijenjaj sebe a ne nas.
a kad pričaš da si branitelj, reci u kojoj postrojbi, kada, na kojem terenu i koji su istaknuti ljudi bili s tobom.
lako ćemo te locirati i utvrditi pričaš li gluposti ili ne.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2009, 17:06 

borković-podrumaški gnom.
tus-sujetni jazavac, nikakav vojskovođa.
ademi-zbunjen, ne snalazi se.
blaškić-nije potpisao.

ako su ti ovo braniteljska imena sad si samo potvrdio da si obična sdupenjara koja laže da je branitelja jer misliš da bi te takav status ovdje poštedio isprdavanja.
ti si jedan od onih koje možemo nazvati rimska svjetina. kad sve dobro ide i ti si među rajom, čim zaškripi prvi okrećeš stav i poput štakora napuštaš brod.
tvoja "dobronamjerna" uvjeravanja su uvjerljiva jedino prema kriterijima koje imate vi djeca žderača mrvica sa partijskog stola kojima je bilo dobro prije, a koji se sad zovete forum mladih jazavaca sdupenjara, mi takve kao ti nanjušimo.
ako te muči nedostatk muškosti pa si frustriran time što postoje ljudi koji stanje stvari zovu pravim imenom i znaju da je tvoj favorit uglađeni ubojica dječjeg lica koji ovoj zemlji neće ništa dobro donijeti, naprotiv, ne moraš ovdje drukati za svoje stavove.
ako ti je žena stegnula jaja i oparalo gaće pa ne smiješ ni u vlastitoj kući glasno izreći nezadovoljstvo a jebe te kad vidiš da ima ljudi koji nemaju takve probleme, mijenjaj sebe a ne nas.
a kad pričaš da si branitelj, reci u kojoj postrojbi, kada, na kojem terenu i koji su istaknuti ljudi bili s tobom.
lako ćemo te locirati i utvrditi pričaš li gluposti ili ne.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2009, 18:37 

Jučer je Vidošević podržao Josipovića, a i prema anketama većina njegovih birača dat će glas Josipoviću.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 1191 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 48  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 34 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: