|
|
Stranica: 6/11.
|
[ 266 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
novovrijeme
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 12:15 |
|
|
Skeletor je napisao/la: Ajde sve, ali neka mi neko objasni kako minobacačka mina, makar i od 120mm, može da pobije 69 ljudi i rani preko 200. Da je pobila 7-8 a ranila 10-ak pa da i kaže čovek ajde moguće je, ali 69 mrtvih i 200 ranjenih, pa to je kao da je pala kasetna bomba. Ne znam da je igdje kasetna bomba pobila toliko ljudi. U Kramatorsoj stanici je otresao Iskander među par hiljada ljudi pa je poginulo 57 a ranjeno 109. Šta su Muslimani otresli bog zna.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 12:56 |
|
|
Dobro, a kad završite s tim, onda pređite na Dobrovoljačku i da skontate kako je od 6 nastalo 42, a poslije i na stotine, danas vjerovatno i hiljade. Sve to naravno u situaciji kad ste izvlačili oružje na brda da bi nas gađali.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 13:00 |
|
|
Mariooo je napisao/la: Dobro, a kad završite s tim, onda pređite na Dobrovoljačku i da skontate kako je od 6 nastalo 42, a poslije i na stotine, danas vjerovatno i hiljade. Sve to naravno u situaciji kad ste izvlačili oružje na brda da bi nas gađali. Šta je nejasno? Citat: Напад на колону ЈНА у Сарајеву или Масакр у Добровољачкој улици у Сарајеву 1992. године је напад који су извршиле снаге Армије БиХ 3. маја 1992. на колону возила ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву, која се повлачила према касарни у Лукавици. У извјештају МУП-а Републике Српске, судским списима и према Републичком центру за истраживање ратних злочина Републике Српске, овај догађај, као и убиства 2. маја, се воде под заједничким именом Случај Добровољачка, те се и број од 42 погинула припадника ЈНА односи на сва та дешавања, а не само на погинуле у Добровољачкој улици. To što vi lažete pa se tresete na svako preispitivanje vaših laži nije naš problem. To će vas pratiti i u budućnosti.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 13:01 |
|
|
Citat: Prvi masakr se dogodio između 12:10 i 12:20 poslije podne, kada je minobacački projektil kalibra 120 mm ispaljen sa srpskih položaja na području sela Mrkovići pao u prepunu gradsku tržnicu Markale.
Januara 2004. godine, tužioci u slučaju protiv Stanislava Galića, srpskog generala koji je komandovao opsadom Sarajeva, pred Međunarodnim krivičnim sudom za ratne zločine počinjene na tlu bivše Jugoslavije, predstavili su kao dokaz stručni izvještaj balističkog eksperta Berke Zečevića.[1] Zajedno sa dvoje kolega, Zečevićeva istraga otkrila je šest mogućih mjesta sa kojih je dotična granata mogla biti ispaljena, od kojih su pet bili položaji VRS-a, a jedno pod kontrolom Armije Republike Bosne i Hercegovine.[1] Mjesto pod kontrolom Armije Republike Bosne i Hercegovine bilo je vidljivo promatračima UNPROFOR-a, koji su potvrdili da tog dana niti jedna granata nije bila ispaljena sa tog položaja.[1] Zečević je dalje objasnio da su se neki dijelovi projektila mogli proizvoditi samo u dva mjesta, a oba su bili pod kontrolom Vojske Republike Srpske.[1] Sud je na kraju odlučio da je Galić kriv bez osnovane sumnje za svih pet granatiranja za kojeg su ga tužioci optužili, uključujuči i Markale, te je osuđen na doživotnu robiju.
Tog dana ubijeni su: Senad Arnautović, Ibrahim Babić, Mehmed Baručija, Ćamil Begić, Emir Begović, Vahida Bešić, Gordana Bogdanović, Vaskrsije Bojinović, Muhamed Borovina, Faruk Brkanić, Sakib Bulbul, Jelena Čavriz, Almasa Čehajić, Zlatko Čosić, Alija Čukojević, Verica Ćilimdžić, Smilja Delić, Ifet Drugovac, Dževad Durmo, Fatima Durmo, Kemal Džebo, Ismet Fazlić, Vejsil Ferhatbegović, Dževdet Fetahović, Muhamed Fetahović, Ahmed Fočo, Majda Ganović, Isma Gibović, Rasema Hasanović, Alija Hurko, Mirsada Ibrulj, Mustafa Imanić, Rasema Jažić, Razija Junuzović, Hasija Karavdić, Mladen Klačar, Marija Knežević, Selma Kovač, lbro Krajčin, Sejda Kunić, Jozo Kvesić, Numo Lakača, Ruža Malović, Jadranka Minić, Safer Musić, Nura Odžak, Mejra Orman, Hajrija Oručević, Seid Prozorac, Smajo Rahić, Igor Rehar, Rizvo Sabit, Zahida Sablja, Nedžad Salihović, Hajrija Smajić, Emina Srnja, Džemo Subašić, Šaćir Suljević, Hasib Šabanović, Ahmed Šehbajraktarević, Bejto Škrijelj, Junuz Švrakić, Pašaga Tihić, Munib Torlaković, Ruždija Trbić, Džemil Zečić, Muhamed Zubović i Senad Žunić.
Drugi masakr na gradskoj tržnici Markale dogodio se 28. augusta 1995. u 11:00 sati ujutru, sa pet ispaljenih granata.
David Harland, bivši šef civilog sektora UN-a u Bosni i Hercegovini, priznao je na suđenju generalu Dragomiru Miloševiću pred MKSJ odgovornost za nastanak mita o tome da UNPROFOR nije utvrdio ko je ispalio minobacačke granate koje su dovele do masakra poznatog kao "Markale 2". Harland je rekao da je taj mit, koji se održava već više od deset godina, nastao zbog "neutralne izjave" tadašnjeg komandanta UNPROFOR-a, generala Ruperta Smitha. On je, naime, na dan "Markala 2" izjavio da "nije jasno ko je ispalio granate, mada je već imao tehnički izveštaj obavještajnog odjeljenja UNPROFOR-a da je izvan razumne sumnje utvrđeno da su one ispaljene sa položaja Vojske Republike Srpske u Lukavici." Harlandova odgovornost je u tome što je upravo on savjetovao generala Smita da istupi sa "neutralnom izjavom, kako ne bi alarmirao Srbe koji bi, da je odmah upro prstom u njih, znali da predstoje vazdušni udari NATO-a na njihove pozicije.", što bi ugrozilo bezbjednost snaga UN-a koje su se u tom trenutku nalazile na teritoriji pod kontrolom Vojske Republike Srpske ili na položajima koji bi mogli da budu izloženi odmazdi srpskih snaga.
Gelerima minobacačke granate od 120 mm, ispaljene iz pravca Trebevića, koja je eksplodirala u blizini sjevernog ulaza u gradsku tržnicu Markale ubijeni su: Omer Ajanović, Hidajet Alić, Salko Alić, Zeno Bašević, Husein Baktašević, Sevda Brkan-Kruščica, Vera Brutus-Đukić, Halida Cepić, Paša Crnčalo, Mejra Cocalić, Razija Čolić, Esad Čoranbegić, Dario Dlouhi, Salko Duraković, Alija Dževlan, Najla Fazlić, Rijad Garbo, Ibrahim Hajvaz, Meho Herceglić, Jasmina Hodžić, Hajrudin Hozo, Jusuf Hašimbegović, Adnan Ibrahimagić, Ilija Karanović, Mesudija Kerović, Vehid Komar, Muhamed Kukić, Mirsad Kovačević, Hašim Kurtović, Ismet Klarić, Masija Lončar, Osman Mahmutović, Senad Muratović, Goran Muslimani, Blaženka Smoljan, Hamid Smajlhodžić, Hajro Šatrović, Samir Topuzović, Hamza Tunović, Ajdin Vukotić, Sabaheta Vukotić, Meho Zećo i Narima Žig.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 13:03 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Dobro, a kad završite s tim, onda pređite na Dobrovoljačku i da skontate kako je od 6 nastalo 42, a poslije i na stotine, danas vjerovatno i hiljade. Sve to naravno u situaciji kad ste izvlačili oružje na brda da bi nas gađali. Šta je nejasno? Citat: Напад на колону ЈНА у Сарајеву или Масакр у Добровољачкој улици у Сарајеву 1992. године је напад који су извршиле снаге Армије БиХ 3. маја 1992. на колону возила ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву, која се повлачила према касарни у Лукавици. У извјештају МУП-а Републике Српске, судским списима и према Републичком центру за истраживање ратних злочина Републике Српске, овај догађај, као и убиства 2. маја, се воде под заједничким именом Случај Добровољачка, те се и број од 42 погинула припадника ЈНА односи на сва та дешавања, а не само на погинуле у Добровољачкој улици. To što vi lažete pa se tresete na svako preispitivanje vaših laži nije naš problem. To će vas pratiti i u budućnosti. Nejasno je što je Kukanjac imenom i prezimenom potvrdio da je to 6 lica, a ne 42. Ono kad ti šampioni u laganju kažu da lažeš...
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 13:03 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
novovrijeme je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Neću uopšte da ulazim u raspravu sa takvima. Pa jebote jel realno, svaki zločin ste relatizovali. Markale smo mi, Kapiju smo mi, Srebrenica je takija, ubili smo Boška i Admiru, kao i Suadu i Olgu. Dabogda vam se ukućani tako ubijali! Toliko! Nećeš jer se plašiš istine o Dedi Aliji. Islamski monstrumNAKAZA>>>NAJGORA ZIVOTINJA>>>ZVIJER>>>>da pobije svoje na Markalama, Tuzlanskoj kapiji, Zrtvuje za Klintona 3 do 5 k islamistickih bojovnika....on je SOTONISTA.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 13:05 |
|
|
Jesi li ti vidio granaticu od 120 mm? To je 12 cm. Par kila. Pa uporedi sa Iskanderom teškim par tona koji je roknuo u Ukrajini među hiljade ljudi. Kako su na Markalama veće žrtve? Objasni?
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 13:06 |
|
|
Mariooo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Šta je nejasno?
To što vi lažete pa se tresete na svako preispitivanje vaših laži nije naš problem. To će vas pratiti i u budućnosti.
Nejasno je što je Kukanjac imenom i prezimenom potvrdio da je to 6 lica, a ne 42. Ono kad ti šampioni u laganju kažu da lažeš... Imaš problem sa čitanjem ćirilice?
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 13:06 |
|
|
K..M je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Nećeš jer se plašiš istine o Dedi Aliji. Islamski monstrumNAKAZA>>>NAJGORA ZIVOTINJA>>>ZVIJER>>>>da pobije svoje na Markalama, Tuzlanskoj kapiji, Zrtvuje za Klintona 3 do 5 k islamistickih bojovnika....on je SOTONISTA. Jest, zamisli onda šta ste vi kad vjerujeto da one vaše dobričine ništa od toga nisu uradile niti skrivile, nego ih nevine strpalo u zatvor.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 13:07 |
|
|
K..M je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Nećeš jer se plašiš istine o Dedi Aliji. Islamski monstrumNAKAZA>>>NAJGORA ZIVOTINJA>>>ZVIJER>>>>da pobije svoje na Markalama, Tuzlanskoj kapiji, Zrtvuje za Klintona 3 do 5 k islamistickih bojovnika....on je SOTONISTA. Jednom ćete pokusati za sve vaše vlaške pizdarije. I to ono pravo, ne znam od koga, ali ostat će vas za pod jednu šljivu.
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 13:07 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Nejasno je što je Kukanjac imenom i prezimenom potvrdio da je to 6 lica, a ne 42.
Ono kad ti šampioni u laganju kažu da lažeš...
Imaš problem sa čitanjem ćirilice? Apsolutno ne, ćirilica je jedno od dva zvanična bosanska pisma. Ti imaš problem sa činjenicama. Nije teško, potraži šta je Kukanjac rekao. Ipak je on autoritet.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 13:08 |
|
|
Mariooo je napisao/la: K..M je napisao/la: NAKAZA>>>NAJGORA ZIVOTINJA>>>ZVIJER>>>>da pobije svoje na Markalama, Tuzlanskoj kapiji, Zrtvuje za Klintona 3 do 5 k islamistickih bojovnika....on je SOTONISTA. Jest, zamisli onda šta ste vi kad vjerujeto da one vaše dobričine ništa od toga nisu uradile niti skrivile, nego ih nevine strpalo u zatvor. Ma jesmo kako nismo. Rat je bio. Šta je čudno? Al eto baš tih nekih par događaja naši očigledno znaju da nisu i guraju vam ih u nos.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 13:08 |
|
|
Karabaja je napisao/la: K..M je napisao/la: NAKAZA>>>NAJGORA ZIVOTINJA>>>ZVIJER>>>>da pobije svoje na Markalama, Tuzlanskoj kapiji, Zrtvuje za Klintona 3 do 5 k islamistickih bojovnika....on je SOTONISTA. Jednom ćete pokusati za sve vaše vlaške pizdarije. I to ono pravo, ne znam od koga, ali ostat će vas za pod jednu šljivu. Mi ne trebamo ništa raditi. Oni će sami sebe svesti pod tu šljivu...ili krušku, vrbu, šta li već.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 13:09 |
|
|
Mariooo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Imaš problem sa čitanjem ćirilice?
Apsolutno ne, ćirilica je jedno od dva zvanična bosanska pisma. Ti imaš problem sa činjenicama. Nije teško, potraži šta je Kukanjac rekao. Ipak je on autoritet. Rekao je baš ovo što sam ja gore postavio. Da znaš ćirilicu ne bi bagovao. Aj sad google translate pa dođi ponovo.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 13:11 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Apsolutno ne, ćirilica je jedno od dva zvanična bosanska pisma. Ti imaš problem sa činjenicama. Nije teško, potraži šta je Kukanjac rekao. Ipak je on autoritet.
Rekao je baš ovo što sam ja gore postavio. Da znaš ćirilicu ne bi bagovao. Aj sad google translate pa dođi ponovo. Lažeš ko pas Citat: U jednom od posljednjih intervjua prije smrti 2002. godine general Milutin Kukanjac, tadašnji komandant Druge vojne oblasti JNA, koji je i naredio povlačenje JNA iz Sarajeva i bio u koloni koja se izvlačila iz Sarajeva, potvrdio je da je u Dobrovoljačkoj 3. maja 1992. godine smrtno stradalo šest osoba.
Kukanjac je nabrojao da su stradali: vojnik Zdravko Tomović iz Han-Pijeska, pukovnici Miro Sokić, Budimir Radulović i Boško Mihajlović, potpukovnik Boško Jovanić i Nurmela Šuko, žena koja je bila civilno lice na službi u JNA.
- Znate šta mene najviše vrijeđa, kao čovjeka, kao ljudsko biće? Izmišljotine o broju poginulih u Dobrovoljačkoj ulici. Ja vam tvrdim da i dan-danas nekome nije u interesu da se sazna prava istina - pričao je tada otvoreno Kukanjac, nakon čega je nabrojao sve žrtve presretnute kolone koja je u Hagu okarakterizirana kao legitimni vojni cilj.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 13:26 |
|
|
Mariooo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Rekao je baš ovo što sam ja gore postavio. Da znaš ćirilicu ne bi bagovao. Aj sad google translate pa dođi ponovo.
Lažeš ko pas Citat: U jednom od posljednjih intervjua prije smrti 2002. godine general Milutin Kukanjac, tadašnji komandant Druge vojne oblasti JNA, koji je i naredio povlačenje JNA iz Sarajeva i bio u koloni koja se izvlačila iz Sarajeva, potvrdio je da je u Dobrovoljačkoj 3. maja 1992. godine smrtno stradalo šest osoba.
Kukanjac je nabrojao da su stradali: vojnik Zdravko Tomović iz Han-Pijeska, pukovnici Miro Sokić, Budimir Radulović i Boško Mihajlović, potpukovnik Boško Jovanić i Nurmela Šuko, žena koja je bila civilno lice na službi u JNA.
- Znate šta mene najviše vrijeđa, kao čovjeka, kao ljudsko biće? Izmišljotine o broju poginulih u Dobrovoljačkoj ulici. Ja vam tvrdim da i dan-danas nekome nije u interesu da se sazna prava istina - pričao je tada otvoreno Kukanjac, nakon čega je nabrojao sve žrtve presretnute kolone koja je u Hagu okarakterizirana kao legitimni vojni cilj. Pa da. To sam i ja postavio. Da znaš ćirilicu znao bi.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 13:28 |
|
|
A na ćirilici se 6 piše kao 42? Koja je to varijanta, neka iz raškog doba?
|
|
Vrh |
|
|
babo
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 13:36 |
|
Pridružen/a: 24 ožu 2019, 12:50 Postovi: 896 Lokacija: Mostar.......nekad
|
Mariooo je napisao/la: babo je napisao/la: Pa u dobra doba jest. Većinska muslimanska mjesta u Federaciji sve manje liče na evropska a sve više islamskim zajednicama kao što su Iran i slični. Hrišćanstvo odbijate i potiskujete a nosite parole multikulti. Taj razvoj je i na zapadu registrovan, kao akcije prošlog decembra oko katoličkog Božića u Bužimu, Zenici ili Sarajevu. Ma daj....po čemu liče? Imaju džamiju? Joj čemu vi i kakvim glupostima pridajete značaj. Neko nalijepio glupi baner. Pa to je ralativiranje, kao ma ništa, neki glupani lijepili plakate, ne treba se to ozbiljno uzimati, Maoča nema sa nama nikakve veze bla bla bla. Samo Dodik i RS su prijetnja za sve. Ali kome ja to pričam.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 13:38 |
|
|
babo je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Ma daj....po čemu liče? Imaju džamiju? Joj čemu vi i kakvim glupostima pridajete značaj. Neko nalijepio glupi baner. Pa to je ralativiranje, kao ma ništa, neki glupani lijepili plakate, ne treba se to ozbiljno uzimati, Maoča nema sa nama nikakve veze bla bla bla. Samo Dodik i RS su prijetnja za sve. Ali kome ja to pričam. Ja te opet pitam, ti od nekog plakata praviš radikalizam ili šta već. I onda dodaš Maoču...jel znaš uopšte gdje je Maoča? Pogledaj mapu, to ti je u RS. Apsolutno nema, kad se sjetim glupog mlaćenja Kolinde o nekakvim hiljadama radikalnih islamista. Ni na čemu utemeljeno i bez ikakvog osnova.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 13:53 |
|
|
Mariooo je napisao/la: A na ćirilici se 6 piše kao 42? Koja je to varijanta, neka iz raškog doba? Eto kako znaš ćirilicu. Znaš ćirilične brojeve. Što lažeš i kad ne moraš lažovčino islamizirana? Rekoh ti da koristiš google translate i ne brukaš se. Nije sramota da ne znaš ćirilicu, prirodno je da ne znaš.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 13:55 |
|
|
Karabaja je napisao/la: K..M je napisao/la: NAKAZA>>>NAJGORA ZIVOTINJA>>>ZVIJER>>>>da pobije svoje na Markalama, Tuzlanskoj kapiji, Zrtvuje za Klintona 3 do 5 k islamistickih bojovnika....on je SOTONISTA. Jednom ćete pokusati za sve vaše vlaške pizdarije. I to ono pravo, ne znam od koga, ali ostat će vas za pod jednu šljivu. Od NATO pakta? Ah da, taj film smo već gledali. I ništa... alah je slab...
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 13:57 |
|
|
Mariooo je napisao/la: babo je napisao/la: Pa to je ralativiranje, kao ma ništa, neki glupani lijepili plakate, ne treba se to ozbiljno uzimati, Maoča nema sa nama nikakve veze bla bla bla. Samo Dodik i RS su prijetnja za sve. Ali kome ja to pričam. Ja te opet pitam, ti od nekog plakata praviš radikalizam ili šta već. I onda dodaš Maoču...jel znaš uopšte gdje je Maoča? Pogledaj mapu, to ti je u RS. Apsolutno nema, kad se sjetim glupog mlaćenja Kolinde o nekakvim hiljadama radikalnih islamista. Ni na čemu utemeljeno i bez ikakvog osnova. Maoča u RS?
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 13:57 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Jednom ćete pokusati za sve vaše vlaške pizdarije. I to ono pravo, ne znam od koga, ali ostat će vas za pod jednu šljivu. Od NATO pakta? Ah da, taj film smo već gledali. I ništa... alah je slab... Sta ste gledali, sedmivu unaprijed vam jave gdje ce bomba? Kakav Nato pakt, oni su prefini za vas. Neko ce vam bas dohakat
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 14:00 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Mariooo je napisao/la: A na ćirilici se 6 piše kao 42? Koja je to varijanta, neka iz raškog doba? Eto kako znaš ćirilicu. Znaš ćirilične brojeve. Što lažeš i kad ne moraš lažovčino islamizirana? Rekoh ti da koristiš google translate i ne brukaš se. Nije sramota da ne znaš ćirilicu, prirodno je da ne znaš. Brojevi su arapski, neznalico. Znam ja ćiilicu, al tebe nije briga, ti samo svoje vintaš. Tebi je 6=42.
|
|
Vrh |
|
|
Mariooo
|
Naslov: Re: "Izetbegović organizovao napad na Markale" Postano: 11 tra 2022, 14:01 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Mariooo je napisao/la: Ja te opet pitam, ti od nekog plakata praviš radikalizam ili šta već. I onda dodaš Maoču...jel znaš uopšte gdje je Maoča? Pogledaj mapu, to ti je u RS. Apsolutno nema, kad se sjetim glupog mlaćenja Kolinde o nekakvim hiljadama radikalnih islamista. Ni na čemu utemeljeno i bez ikakvog osnova. Maoča u RS? https://www.google.com/maps/place/Mao%C ... 18.6410897Zapravo je u Distriktu. Zar ne rekoste da je Distrikt vaš
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|