|
|
Stranica: 9/10.
|
[ 241 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
fernandez
|
Naslov: Re: Jasmin Hasanović (Zlatni student UniSarajevo i FTV uposlenik): "Nema Hrvata u BiH!" Postano: 31 ožu 2013, 00:09 |
|
|
Lebowski, ti se praviš manje pametan nego što jesi. A to znači da si umislio da će ti se neko ovdje naguzit. Ohladi.
|
|
Vrh |
|
 |
daxt
|
Naslov: Re: Jasmin Hasanović (Zlatni student UniSarajevo i FTV uposlenik): "Nema Hrvata u BiH!" Postano: 31 ožu 2013, 00:18 |
|
|
BBC je napisao/la: Ako im toliko stalo da bude samo 1 narod neka povuku prvi korak napuste islam i postanu Srbi. Ali ne, svi mi znamo kako oni zamišljaju takvu državu. islam je sustina njihovog identiteta, samo to ih drzi na okupu da se ne raspadnu.islam im ne diraj 
_________________ Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Jasmin Hasanović (Zlatni student UniSarajevo i FTV uposlenik): "Nema Hrvata u BiH!" Postano: 31 ožu 2013, 00:20 |
|
|
Da vidimo Srbe na katoličanstvu i islamu, ili Hrvate na pravoslavlju ili islamu koliko dugo če ostati to što jesu na Balkanu.
|
|
Vrh |
|
 |
daxt
|
Naslov: Re: Jasmin Hasanović (Zlatni student UniSarajevo i FTV uposlenik): "Nema Hrvata u BiH!" Postano: 31 ožu 2013, 00:26 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Da vidimo Srbe na katoličanstvu i islamu, ili Hrvate na pravoslavlju ili islamu koliko dugo če ostati to što jesu na Balkanu. vi bosnjaci nemate pojma ko ste i kuda idete , lizacete boolju svakom osvajacu samo da vas ostavi u te tri-cetiri kasabe gde pijete kafe i jedete cevape.koje ste vere bili pre prihvatanja islama?
_________________ Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo
|
|
Vrh |
|
 |
fernandez
|
Naslov: Re: Jasmin Hasanović (Zlatni student UniSarajevo i FTV uposlenik): "Nema Hrvata u BiH!" Postano: 31 ožu 2013, 00:34 |
|
|
Ama, o čemu ti pričaš Lebowski čovječe? Pa to je trolanje. Pravi problemi u Bosni i Hercegovini su danas, na primjer, bošnjačko blokiranje hrvatske televizije, zloupotreba javnog servisa FBiH, itd.. Zato se i dešavaju takvi omladinci kao što je Zlatni Student. Ako je to bošnjački način razumijevanja harmoničnog suživota s Hrvatima...
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Jasmin Hasanović (Zlatni student UniSarajevo i FTV uposlenik): "Nema Hrvata u BiH!" Postano: 31 ožu 2013, 00:35 |
|
|
daxt je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Da vidimo Srbe na katoličanstvu i islamu, ili Hrvate na pravoslavlju ili islamu koliko dugo če ostati to što jesu na Balkanu. vi bosnjaci nemate pojma ko ste i kuda idete , lizacete boolju svakom osvajacu samo da vas ostavi u te tri-cetiri kasabe gde pijete kafe i jedete cevape.koje ste vere bili pre prihvatanja islama? Ne znam što tebe trpe ovdje. Samo gluposti provaljulješ.
|
|
Vrh |
|
 |
daxt
|
Naslov: Re: Jasmin Hasanović (Zlatni student UniSarajevo i FTV uposlenik): "Nema Hrvata u BiH!" Postano: 31 ožu 2013, 00:48 |
|
|
Lebowski je napisao/la: daxt je napisao/la: vi bosnjaci nemate pojma ko ste i kuda idete , lizacete boolju svakom osvajacu samo da vas ostavi u te tri-cetiri kasabe gde pijete kafe i jedete cevape.koje ste vere bili pre prihvatanja islama?
Ne znam što tebe trpe ovdje. Samo gluposti provaljulješ. pa ti im naredi, vi bosnje ste gazde u BIH jelda?
|
|
Vrh |
|
 |
kamikaza1
|
Naslov: Re: Jasmin Hasanović (Zlatni student UniSarajevo i FTV uposlenik): "Nema Hrvata u BiH!" Postano: 31 ožu 2013, 01:54 |
|
|
Neka svako za sebe odredjuje ko je i sta je. Ako Hrvati kazu da su Hrvati to se mora i treba postovati. Pa valjda to oni najbolje znaju. S druge strane, provociranje Bosnjaka, da navodno ne znaju ko su i sta su, da su "do jucer" bili nesto drugo, Srbi ili Hrvati, je isto tako nepodnosljivo, uvrjedljivo i krajnje zlonamjerno. Bosnjaci su Bosnjaci ako to oni sami kazu i niko ne treba i ne smije da im to spori. Isto vazi i za Hrvate, Srbe, Rome, Eskime...
|
|
Vrh |
|
 |
kamikaza1
|
Naslov: Re: Jasmin Hasanović (Zlatni student UniSarajevo i FTV uposlenik): "Nema Hrvata u BiH!" Postano: 31 ožu 2013, 02:00 |
|
|
daxt je napisao/la: vi bosnjaci nemate pojma ko ste i kuda idete , lizacete boolju svakom osvajacu samo da vas ostavi u te tri-cetiri kasabe gde pijete kafe i jedete cevape.koje ste vere bili pre prihvatanja islama? Ti i "nas" Jasmin,ko dva brata blizanca...
|
|
Vrh |
|
 |
daxt
|
Naslov: Re: Jasmin Hasanović (Zlatni student UniSarajevo i FTV uposlenik): "Nema Hrvata u BiH!" Postano: 31 ožu 2013, 02:05 |
|
|
kamikaza1 je napisao/la: Neka svako za sebe odredjuje ko je i sta je. Ako Hrvati kazu da su Hrvati to se mora i treba postovati. Pa valjda to oni najbolje znaju. S druge strane, provociranje Bosnjaka, da navodno ne znaju ko su i sta su, da su "do jucer" bili nesto drugo, Srbi ili Hrvati, je isto tako nepodnosljivo, uvrjedljivo i krajnje zlonamjerno. Bosnjaci su Bosnjaci ako to oni sami kazu i niko ne treba i ne smije da im to spori. Isto vazi i za Hrvate, Srbe, Rome, Eskime... pa dajte hrvatima televiziju onda, sta je tu problem? hocete da napravite od njih bosance? niko tako krupno kao turcin ne laze
|
|
Vrh |
|
 |
kamikaza1
|
Naslov: Re: Jasmin Hasanović (Zlatni student UniSarajevo i FTV uposlenik): "Nema Hrvata u BiH!" Postano: 31 ožu 2013, 02:18 |
|
|
daxt je napisao/la: kamikaza1 je napisao/la: Neka svako za sebe odredjuje ko je i sta je. Ako Hrvati kazu da su Hrvati to se mora i treba postovati. Pa valjda to oni najbolje znaju. S druge strane, provociranje Bosnjaka, da navodno ne znaju ko su i sta su, da su "do jucer" bili nesto drugo, Srbi ili Hrvati, je isto tako nepodnosljivo, uvrjedljivo i krajnje zlonamjerno. Bosnjaci su Bosnjaci ako to oni sami kazu i niko ne treba i ne smije da im to spori. Isto vazi i za Hrvate, Srbe, Rome, Eskime... niko tako krupno kao turcin ne laze Pojedine Turke ni ja bas posebno ne begenisem, vole da slazu, prevare i agresivni su. Al´ nisu jedini a nisu ni gori od drugih naroda, u prosjeku !
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Jasmin Hasanović (Zlatni student UniSarajevo i FTV uposlenik): "Nema Hrvata u BiH!" Postano: 31 ožu 2013, 09:43 |
|
|
daxt je napisao/la: kamikaza1 je napisao/la: Neka svako za sebe odredjuje ko je i sta je. Ako Hrvati kazu da su Hrvati to se mora i treba postovati. Pa valjda to oni najbolje znaju. S druge strane, provociranje Bosnjaka, da navodno ne znaju ko su i sta su, da su "do jucer" bili nesto drugo, Srbi ili Hrvati, je isto tako nepodnosljivo, uvrjedljivo i krajnje zlonamjerno. Bosnjaci su Bosnjaci ako to oni sami kazu i niko ne treba i ne smije da im to spori. Isto vazi i za Hrvate, Srbe, Rome, Eskime... pa dajte hrvatima televiziju onda, sta je tu problem? hocete da napravite od njih bosance? niko tako krupno kao turcin ne laze To ste valjda naslijedili od njih.
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Jasmin Hasanović (Zlatni student UniSarajevo i FTV uposlenik): "Nema Hrvata u BiH!" Postano: 31 ožu 2013, 10:13 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: I da je naziv jezika " Bošnjački " sporili bi ga takodje.A naziv jezika je " Bosanski " da bi ga ravnopravno mogli koristiti i Hrvati i Srbi Bosanci a i Hercegovci  Jer smo u zajedničkoj drzavi tri konstitutivna naroda ipak.A ne u nacionalnoj drzavi Bošnjaka.Dakle ravnopravnost neka mora postojati.Zar ne ? Sad što VI svoj jezik vidite isključivo kao hrvatski druga je strana medalje.Uglavnom izbor vam je ostavljen. Oklagija negdje plače, a ti visiš po forumima. Čuj objašnjenja svega mi... Citat: Ja ne bi voljela da VI idete bilo gdje.Pogotovo ne u HR.I ne optuzujem vas.Mozete pričati mandarinski, uvijek ćete biti dragi susjedi. Sigurno više imam zajedničkog što se tiče mentaliteta sa Bobom, nego sa nekim Hašimom iz Jasenice  You wish. Nego, ja bih da se žalim na diskriminaciju prema nama Bosancima i Bošnjacima koji smo po nacionalnosti pravoslavni Srbi. Kad neki Jovan Divljak kaže da je Bosanac, to je oduševljenje u sarajevskim narodnim masama. A kada mi, državljani i vjerni podanici Republike Srpske, te oponenti sarajevskom fašizmu kažemo da smo Bosanci ili Bošnjaci, to se ignoriše.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
 |
pozitivac
|
Naslov: Re: Jasmin Hasanović (Zlatni student UniSarajevo i FTV uposlenik): "Nema Hrvata u BiH!" Postano: 31 ožu 2013, 11:39 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2548 Lokacija: Glavni stan
|
Hrvatska i Srbija su trebale biti protiv uvođenja imena Bošnjak za bosanske muslimane, jer to je arhaično ime za Bosanca, označavalo je naprosto ljude koji žive u Bosni i sa nacijom nema blage veze.
Proglašavanje bosanskih muslimana Bošnjacima, i svojatanje povijesti onih koji su se nazivali Bošnjacima, nije ništa drugo nego povijesni revizionizam i krađa baštine koja jednako ako ne i više pripada Hrvatima i Srbima u BiH, koji se jedini i spominju kao narodi koja su to područje naselili.
Kad je nacionalni preporod krenuo to ime nisu prihvatili ni muslimani, cijela divizija njih su bili tad Hrvati i Srbi, a bošnjaštvo prihvatilo par muslimana i šaka fratara, iako je imalo podršku i bilo propagirano od strane vlasti...
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Jasmin Hasanović (Zlatni student UniSarajevo i FTV uposlenik): "Nema Hrvata u BiH!" Postano: 31 ožu 2013, 11:52 |
|
|
Teško bi to bilo progurat u Dejtonu. Posebno od strane Srba, koje je boljelo dupe za to ime, nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
pozitivac
|
Naslov: Re: Jasmin Hasanović (Zlatni student UniSarajevo i FTV uposlenik): "Nema Hrvata u BiH!" Postano: 31 ožu 2013, 12:06 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2548 Lokacija: Glavni stan
|
Metemma je napisao/la: od strane Srba, koje je boljelo dupe za to ime, nažalost. To odricanje od bosanstva je po meni nerazumljivo, u tradiciji srpskog nacionalizma išlo se za svojatanjem prostora, a ne brisanjem imena regije kojeg su i sami Srbi koristili stoljećima. Ne shvaćam što Srbima u RS može smetati npr. ime Bosanska Kostajnica, kad su ljudi od tamo i sami tako govorili i nisu smatrali to u nikakvoj suprotnosti sa srpstvom. Baš sa odricanjem od toga kao da se podilazi muslimanima i njihovoj mitologiji svojatanja svega što je bosansko.
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Jasmin Hasanović (Zlatni student UniSarajevo i FTV uposlenik): "Nema Hrvata u BiH!" Postano: 31 ožu 2013, 13:40 |
|
|
To je bio izum SDSa, kao i zabrana ijekavice recimo. Mislim, logika je jasna, Bosna više ne postoji, postoji samo Republika Srpska, ijekavica nije dovoljno srpska, ekavica jeste, ali odakle im takve ideje, da treba uništiti ime Bosne i ijekavicu, to mi nije jasno. Ali ostavilo je posledice, danas imaš masu ljudi koji će reći da nisu Bosanci već iz Republike Srpske. Meni kao iskrenom bosanskom patrioti trebalo je bar desetak godina da se naviknem na ime "Republika Srpska", uvijek sam bio za ono pretprethodno, Republika Srpska Bosna i Hercegovina, još bolje Srpska Bosna.
Pričali smo već o tome, da je SPC, koja je bila i čuvar narodnog pamćenja, forsirala sjećanje na pravoslavnu, svetorodnu, dinastiju Nemanjića, koja je i izgradila veliki broj crkava i manastira, te da se kod Srba sjećanje na recimo kralja Tvrtka nije toliko sačuvalo. Vi ćete naravno tvrditi da je to zato što Srbi sa Tvrtkom nemaju ništa. Mi ćemo tvrditi da je problem i u tome što današnje srpsko stanovništvo Bosne nije isto kao ono srednjovjekovno, koje je protjerano, izumrlo, poturčeno...
No svejedno, posledica je da je kod današnjih Srba mnogo življa jedinstvena tradicija i identitet, integralno srpski, nego neki poseban bosanski ili hercegovački. Čak se često zbog bošnjačkih i hrvatskih prisvajanja na bosansku istoriju gleda kao na tuđu, da je Vrhbosna hrvatsko ime ili da je kralj Tvrtko hrvatski ili čak bošnjački kralj a ne naš... po nekoj uvrnutoj logici "Ako oni tvrde da je njihovo, onda nama ne treba".
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Jasmin Hasanović (Zlatni student UniSarajevo i FTV uposlenik): "Nema Hrvata u BiH!" Postano: 31 ožu 2013, 13:52 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Jasmin Hasanović (Zlatni student UniSarajevo i FTV uposlenik): "Nema Hrvata u BiH!" Postano: 31 ožu 2013, 13:56 |
|
|
Forumska Pitija...
|
|
Vrh |
|
 |
fernandez
|
Naslov: Re: Jasmin Hasanović (Zlatni student UniSarajevo i FTV uposlenik): "Nema Hrvata u BiH!" Postano: 31 ožu 2013, 14:16 |
|
|
 Iz publikacije "Blago franjevačkih samostana Bosne i Hercegovine", 1990.
|
|
Vrh |
|
 |
pagan
|
Naslov: Re: Jasmin Hasanović (Zlatni student UniSarajevo i FTV uposlenik): "Nema Hrvata u BiH!" Postano: 31 ožu 2013, 15:07 |
|
|
Metemma je napisao/la: To je bio izum SDSa, kao i zabrana ijekavice recimo. Mislim, logika je jasna, Bosna više ne postoji, postoji samo Republika Srpska, ijekavica nije dovoljno srpska, ekavica jeste, ali odakle im takve ideje, da treba uništiti ime Bosne i ijekavicu, to mi nije jasno. Ali ostavilo je posledice, danas imaš masu ljudi koji će reći da nisu Bosanci već iz Republike Srpske. Meni kao iskrenom bosanskom patrioti trebalo je bar desetak godina da se naviknem na ime "Republika Srpska", uvijek sam bio za ono pretprethodno, Republika Srpska Bosna i Hercegovina, još bolje Srpska Bosna.
Pričali smo već o tome, da je SPC, koja je bila i čuvar narodnog pamćenja, forsirala sjećanje na pravoslavnu, svetorodnu, dinastiju Nemanjića, koja je i izgradila veliki broj crkava i manastira, te da se kod Srba sjećanje na recimo kralja Tvrtka nije toliko sačuvalo. Vi ćete naravno tvrditi da je to zato što Srbi sa Tvrtkom nemaju ništa. Mi ćemo tvrditi da je problem i u tome što današnje srpsko stanovništvo Bosne nije isto kao ono srednjovjekovno, koje je protjerano, izumrlo, poturčeno...
No svejedno, posledica je da je kod današnjih Srba mnogo življa jedinstvena tradicija i identitet, integralno srpski, nego neki poseban bosanski ili hercegovački. Čak se često zbog bošnjačkih i hrvatskih prisvajanja na bosansku istoriju gleda kao na tuđu, da je Vrhbosna hrvatsko ime ili da je kralj Tvrtko hrvatski ili čak bošnjački kralj a ne naš... po nekoj uvrnutoj logici "Ako oni tvrde da je njihovo, onda nama ne treba". ukidati bosanske prefixe i dicit se srpstvom bosanskih vladara, je cinjenica koja sama govori o srpskoj autohtonosti u tim krajevima. da ne spominjem hrvatske nazive kao sto su brod, banja luka.... za koje srpsko stanovnistvo ne zna ni sta znaci elem sta je tu je, sada ste tu i to je stvarno stanje na terenu.....samo se manje busajte u prsa
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Jasmin Hasanović (Zlatni student UniSarajevo i FTV uposlenik): "Nema Hrvata u BiH!" Postano: 31 ožu 2013, 15:09 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 22030 Lokacija: među zvijezdama
|
Metemma je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: I da je naziv jezika " Bošnjački " sporili bi ga takodje.A naziv jezika je " Bosanski " da bi ga ravnopravno mogli koristiti i Hrvati i Srbi Bosanci a i Hercegovci  Jer smo u zajedničkoj drzavi tri konstitutivna naroda ipak.A ne u nacionalnoj drzavi Bošnjaka.Dakle ravnopravnost neka mora postojati.Zar ne ? Sad što VI svoj jezik vidite isključivo kao hrvatski druga je strana medalje.Uglavnom izbor vam je ostavljen. Oklagija negdje plače, a ti visiš po forumima. Čuj objašnjenja svega mi... Citat: Ja ne bi voljela da VI idete bilo gdje.Pogotovo ne u HR.I ne optuzujem vas.Mozete pričati mandarinski, uvijek ćete biti dragi susjedi. Sigurno više imam zajedničkog što se tiče mentaliteta sa Bobom, nego sa nekim Hašimom iz Jasenice  You wish. Nego, ja bih da se žalim na diskriminaciju prema nama Bosancima i Bošnjacima koji smo po nacionalnosti pravoslavni Srbi. Kad neki Jovan Divljak kaže da je Bosanac, to je oduševljenje u sarajevskim narodnim masama. A kada mi, državljani i vjerni podanici Republike Srpske, te oponenti sarajevskom fašizmu kažemo da smo Bosanci ili Bošnjaci, to se ignoriše. Logično objašnjenje za tvrdnju o očuvanju naziva " Bošnjak " u pričuvi za buduća pokoljenja, koja bi ga koristila kao regionalnu odrednicu :) Zar ne ? Nego, razumijem razlog tvoje zalbe, osudjujem sve one koje spore tvoje povijesno dokazane tvrdnje.Jel ok ?:) Oklagije i tepsije danas imaju zamjenu - forum ! Educiraj se.Kako misliš tako nakaradno zaostao u EU susjede ?:)
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
bezimeni12
|
Naslov: Re: Jasmin Hasanović (Zlatni student UniSarajevo i FTV uposlenik): "Nema Hrvata u BiH!" Postano: 31 ožu 2013, 15:14 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Educiraj se.Kako misliš tako nakaradno zaostao u EU susjede ?:) Ti si EU susjed?
|
|
Vrh |
|
 |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Jasmin Hasanović (Zlatni student UniSarajevo i FTV uposlenik): "Nema Hrvata u BiH!" Postano: 31 ožu 2013, 16:03 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
pozitivac je napisao/la: To odricanje od bosanstva je po meni nerazumljivo, u tradiciji srpskog nacionalizma išlo se za svojatanjem prostora, a ne brisanjem imena regije kojeg su i sami Srbi koristili stoljećima. Ne shvaćam što Srbima u RS može smetati npr. ime Bosanska Kostajnica, kad su ljudi od tamo i sami tako govorili i nisu smatrali to u nikakvoj suprotnosti sa srpstvom. Baš sa odricanjem od toga kao da se podilazi muslimanima i njihovoj mitologiji svojatanja svega što je bosansko. SDS je htio Srbe mentalno odvojit od Bosne , a i u uspijeli su u tome što ima svoje prednosti i nedostatke.
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Jasmin Hasanović (Zlatni student UniSarajevo i FTV uposlenik): "Nema Hrvata u BiH!" Postano: 01 tra 2013, 16:26 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5937 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|