Naslov: Re: Jasmin Hasanović (Zlatni student UniSarajevo i FTV uposlenik): "Nema Hrvata u BiH!"
Postano: 01 tra 2013, 16:51
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24416 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Onaj Bačanović živi u osobnoj bajci. Tko ga je gledao na TV-u, ne možeš vjerovati, koja je to neizgrađena osobnost. Većina intelektualaca u pubertetu i mladosti (najkasnije do kraja dvadesetih) prođe idealističke faze, koju karakterizira razmišljanja, da su okolo ljudi poput nas i stvarajući iskrivljenu sliku svijeta iz vlastite percepcije - pretpostavljajući da je svijet pun dobrote i racionalnosti. A svijet to nije.
Netko tako zastane - ne želeći se otrgnuti iz te uljuljkanosti i ne želeći pogledati istinu u oči- pa do kraja života laje na mjesec, postajući idealna meta za manipulacije.
Naslov: Re: Jasmin Hasanović (Zlatni student UniSarajevo i FTV uposlenik): "Nema Hrvata u BiH!"
Postano: 01 tra 2013, 17:44
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
lider30 je napisao/la:
Onaj Bačanović živi u osobnoj bajci. Tko ga je gledao na TV-u, ne možeš vjerovati, koja je to neizgrađena osobnost. Većina intelektualaca u pubertetu i mladosti (najkasnije do kraja dvadesetih) prođe idealističke faze, koju karakterizira razmišljanja, da su okolo ljudi poput nas i stvarajući iskrivljenu sliku svijeta iz vlastite percepcije - pretpostavljajući da je svijet pun dobrote i racionalnosti. A svijet to nije.
Netko tako zastane - ne želeći se otrgnuti iz te uljuljkanosti i ne želeći pogledati istinu u oči- pa do kraja života laje na mjesec, postajući idealna meta za manipulacije.
Ono je baš teška utopija, ja mu se iskreno divim kako može još uvijek vjerovati u potencijalno ostvarenje svega onoga o čemu priča, nakon svih tolikih propalih pokušaja koji nužno vode u totalitarizam...
Postano: 01 tra 2013, 19:01
Ovaj Jasmin i izgledom i stavom mi je cudak neki
A fura se na neko "rodnovjerje" i smatra da su islam,krscanstvo,judaizam okupatorske vjere koje treba odbaciti.,,slavi tamo neke slavenske bogove i sl
kako ovaj uopste da radi na FTV s ovim ludim idejama? ovakvih neo-pagana ima u svakoj drzavi ,ali uglavnom ih prodje ludilo nakon 25,i uglavnom su drogerasi i sl,sto je sigurno i ovaj jasko
Postano: 01 tra 2013, 20:49
Pessimus dux je napisao/la:
lider30 je napisao/la:
Ono je baš teška utopija, ja mu se iskreno divim kako može još uvijek vjerovati u potencijalno ostvarenje svega onoga o čemu priča, nakon svih tolikih propalih pokušaja koji nužno vode u totalitarizam...
Morate razumjeti da nekome i vaša pisanija djeluje kao utopija skrojena u kuhinjama pred drugi svjetski rat pa što? Evo, ja se ne prestajem čuditi predrasudama o ljudima, narodima, povijesti, ali razumijem da nas ima od različitog kova, iskustva i znanja tako da mi ovaj Jasmin dođe kao jedan od nekoliko sa ovog foruma, koji tapka po bespućima povijesne zbilje i svakojakih mitova.
Bačanovića ponese utopija, ali zar možemo zamjeriti utopiji koja ne priželjuje stradanja, izvitoperenu katografiju, premiještanja naroda, preborajavanja krvnih zrnaca u novorođenčadi i nekakva rješavanja nacionalnih pitanja sa elementima neosjetljivosti na patnju čovjeka?
Postano: 01 tra 2013, 22:14
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26532 Lokacija: Heartbreak Hotel
Popisnova je napisao/la:
[
Bačanovića ponese utopija, ali zar možemo zamjeriti utopiji koja ne priželjuje stradanja, izvitoperenu katografiju, premiještanja naroda, preborajavanja krvnih zrnaca u novorođenčadi i nekakva rješavanja nacionalnih pitanja sa elementima neosjetljivosti na patnju čovjeka?
To bi bilo isto kap kada bi htjeli riješiti problem prometnih nezgoda time što bi ukinuli sav promet. Tak ne ide. Ne može se gurati glava u pijesak pred stvarnim problemima ili ih zanemarivati već se sa njima treba suočiti pa će kad-tad biti riješeni a na njegov način neće nikada, naprotiv.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
Postano: 02 tra 2013, 00:04
Svoje političke protivnike smatrati smećem, jer "to je prirodno politički, ako mi je politički protivan", jasno reflektira Bačanovićev komunističko-fašistički-totalitarni moždani sklop. Njegova vizija društva bi vjerojatno opravdala i koncentracione logore. A dobri Šušnjo mu zbog idealizma još i odao priznanje. Eto kako mu vrati Bačanović. Nema tu lijeka.
Edit: Ma ima lijeka. Život mijenja ljude. Nadajmo se dobrom
Postano: 02 tra 2013, 00:13
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
Popisnova je napisao/la:
Morate razumjeti da nekome i vaša pisanija djeluje kao utopija skrojena u kuhinjama pred drugi svjetski rat pa što?
Ne znam čemu obraćanje u množini, jer se ne osjećam niti smatram predstavnikom nekog kolektiva, već isključivo pišem u svoje ime, a osim toga i ne moram razumjeti ništa, posebno ne ono što mi netko nameće da bih trebao razumjeti.
Popisnova je napisao/la:
Evo, ja se ne prestajem čuditi predrasudama o ljudima, narodima, povijesti, ali razumijem da nas ima od različitog kova, iskustva i znanja tako da mi ovaj Jasmin dođe kao jedan od nekoliko sa ovog foruma, koji tapka po bespućima povijesne zbilje i svakojakih mitova.
Slažem se, između ostaloga i tebe bih mogao ubrojati u jednoga od takvih.
Popisnova je napisao/la:
Mislim da je na nizu primjera bilo jasno vidljivo što u praksi donosi komunistička ideologija i da nema potrebe ponavljati.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.