HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 09 vel 2026, 13:32.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 2046 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 82  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Koronavirus u BiH
PostPostano: 04 kol 2020, 14:57 

Sarajevski kanton - 473 testiranih, 157 zaraženih
HNŽ - 315 testiranih, 2 zaraženih

Je li ovo moguće fizički? :blink

Vrh

PostPostano: 04 kol 2020, 14:59 

dunno je napisao/la:
Sarajevski kanton - 473 testiranih, 157 zaraženih
HNŽ - 315 testiranih, 2 zaraženih

Je li ovo moguće fizički? :blink

Tko zna. Od kad je počela korona dobivamo stalno neke kontradiktorne informacije.

1468 of 2558 - 57.39%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 04 kol 2020, 16:46 

Turski bezvrijedni testovi na kojima je neko ukrao novac. Moguće, čisto kao teorija.

Vrh

PostPostano: 04 kol 2020, 17:42 

Sad u Sarajevu tvrde da su im epidemiju razbuktale Sandžaklije.

Vrh

PostPostano: 04 kol 2020, 19:05 

daramo je napisao/la:
Sad u Sarajevu tvrde da su im epidemiju razbuktale Sandžaklije.

Ah, pa sve ostale su otjerali, koga preostaje optužiti nego Sandžaklije. :zubati

1468 of 2558 - 57.39%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 05 kol 2020, 18:53 

Provali Bakir da neodgovarajući Fikretovi respiratori nisu mobilni ali da mogu biti.
Sva ekipa malinara oslobođena, pa ja kad Bake kaže da su respiratori top.

Fadil kaže da BiH nećeuvoditi nikakve dodatne restrikcije.

Vrh

PostPostano: 07 kol 2020, 12:19 

U Sarajevu epidemija ne jenjava, i danas 84 nova slučaja.
U RS-u preminuo muškarac 35 godina bez kroničnih oboljenja.

Vrh

PostPostano: 09 kol 2020, 16:05 

daramo je napisao/la:
U Sarajevu epidemija ne jenjava, i danas 84 nova slučaja.
U RS-u preminuo muškarac 35 godina bez kroničnih oboljenja.

Još jedna mlada, 37 godina, Sarajevo

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /200809071

U par dana dvoje ispod 40 godina starosti. Prošli tjedan ministar fedralne vlade.

Periodičko lokalno podsjećanje da korona ipak nije zajebancija.

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 09 kol 2020, 16:26 

Tužno. Izgleda i mlađa za svoje godine.

Vrh

PostPostano: 09 kol 2020, 16:34 

Pedeset bh. građana nije pušteno u avion za Sarajevo, Eurowings tražio test na koronu

U komentarima se žale. Kao da im nije dosta virusa dovezenog izvana. Ili to njihova dijaspora komentira.

Vrh

PostPostano: 10 kol 2020, 10:10 

Robbie MO je napisao/la:

U par dana dvoje ispod 40 godina starosti. Prošli tjedan ministar fedralne vlade.

Što je najtragičnije, ta mlada žena što je umrla je nedavno objavila par statusa u kojima upozorava ljude na ozbiljnost situacije i na to da se treba pridržavat mjera. Dakle, vjerojatno se sama pridržavala i čuvala, pogotovo s obzirom na trudnoću, ali je zbog neopreza/bahatosti/neodgovornosti nekoga drugog (tko vjerojatno niti ne vjeruje u postojanje korone) izgubila glavu.

Normalnim ljudima pretužno, teoretičarima zavjere dovoljan razlog da zaključe kako je sve fejk i da ta žena vjerojatno nikad nije ni postojala. :kava

Vrh

PostPostano: 10 kol 2020, 13:09 

16 preminulih danas u BiH.

U Mostaru se dosta pogoršava stanje, već nekoliko dana po 20 novo zaraženih.

Vrh

PostPostano: 10 kol 2020, 13:22 

dunno je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Što je najtragičnije, ta mlada žena što je umrla je nedavno objavila par statusa u kojima upozorava ljude na ozbiljnost situacije i na to da se treba pridržavat mjera. Dakle, vjerojatno se sama pridržavala i čuvala, pogotovo s obzirom na trudnoću, ali je zbog neopreza/bahatosti/neodgovornosti nekoga drugog (tko vjerojatno niti ne vjeruje u postojanje korone) izgubila glavu.

Normalnim ljudima pretužno, teoretičarima zavjere dovoljan razlog da zaključe kako je sve fejk i da ta žena vjerojatno nikad nije ni postojala. :kava

Nisu teoretičari zavjere u vladi.

Ta priča krivi su oni štone vjeruju u koronu je samo izbjegavanje odgovornosti vlasti. A vlada FBiH je prije par mjeseci najavila da prelazi na tzv. švedski model. Za neupućene, Švedska nije imala model nego tisuće mrtvih.

Kako god, za stanje u državi je odgovorna vlada a ne pojedini građani. Čak i ako su građani, opet je zadatak vlade uvesti npr. novčane kazne za nenošenje maske, kršenje samoizolacije itd.

1468 of 2558 - 57.39%

Vrh

PostPostano: 10 kol 2020, 14:33 

Iz dana u dan brojke u BiH su zabrinjavajuće. Nemoguće da se broj trenutno zaraženih smanji ovakvim tempom a nije još ni jesen stigla. Ako je koronavirus i upola ozbiljan koliko ga se prikazuje stanovnike BiH čeka talijanski scenarij. Morat će se poslati nekakva pomoć i to čim prije.

Vrh

PostPostano: 10 kol 2020, 16:20 

daramo je napisao/la:

U Mostaru se dosta pogoršava stanje, već nekoliko dana po 20 novo zaraženih.

Na infektivnom u Mostaru hospitalizirano 27 ljudi zbog covida, od toga 4 na respiratoru. Čini mi se da ih toliko nije bilo ni na vrhuncu prvog vala proljetos.

Kad se uzme u obzir da nije sezona respiratornih virusa, postavlja se legitimno pitanje što će biti najesen kada sve krene udruženo. Raspašoj u najavi. :kava

Naša Kvačica je napisao/la:
Nisu teoretičari zavjere u vladi.

Ta priča krivi su oni štone vjeruju u koronu je samo izbjegavanje odgovornosti vlasti. A vlada FBiH je prije par mjeseci najavila da prelazi na tzv. švedski model. Za neupućene, Švedska nije imala model nego tisuće mrtvih.

Kako god, za stanje u državi je odgovorna vlada a ne pojedini građani. Čak i ako su građani, opet je zadatak vlade uvesti npr. novčane kazne za nenošenje maske, kršenje samoizolacije itd.

Država je kriva što ne inzistira na provođenju mjera u praksi, teoretičari zavjere su krivi što ih ne poštuju. Odgovornost jednog ne poništava odgovornost drugog.

Švedski model bi bio ok kada bi se ljudi pridržavali mjera. Recimo u Švedskoj se nikad ne bi dogodilo da je dopušteni broj ljudi u zatvorenom 50, a da se svaki vikend održavaju svadbe sa 300 ljudi. To nije švedski model, to je balkanski model...

Vrh

PostPostano: 10 kol 2020, 17:41 

daramo je napisao/la:
U Sarajevu epidemija ne jenjava,...

Citat:
... rekao je Čerkez.

Istakao je kako su u KS većinom porodični klasteri te da su slučajevi većinom uvezeni s istočne granice i to prvenstveno Sandžaka.

Vrh

PostPostano: 10 kol 2020, 19:16 

dunno je napisao/la:
Recimo u Švedskoj se nikad ne bi dogodilo da je dopušteni broj ljudi u zatvorenom 50, a da se svaki vikend održavaju svadbe sa 300 ljudi. To nije švedski model, to je balkanski model...

Imali su masovne BLM "prosvjede" i policija, političari, rekli to je OK.
To je preporuka, ne zakon (50 ljudi, ikao je mislim i preporuka ukinuta)

Vrh

PostPostano: 11 kol 2020, 14:56 

Još jedan ali ne smiju reći.

Citat:
Tuga: Liječnik iz Travnika preminuo u 35. godini
kol 11, 2020

Liječnik JU Bolnica za plućne bolesti i tuberklozu Travnik Mirjad Hodžić preminuo je iznenada u 35. godini.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2020, 15:34 

Opet deset preminulih u 24h.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 13:15 

Prevedeno na zdravo-seljački jezik pročitat će na CNN, BBC šta da rade.

Citat:
"Federacija će u pogledu nabave cjepiva slijediti politiku Europske unije, stav svjetskih zdravstvenih stručnjaka i preporuke vodećih istraživača", potvrdio je za N1 Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva Federacije BiH.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 13:26 

Zanimljivo. Nisam znao da je i on bio zaražen.

Citat:
Hadžihafizbegović: Korona je sotona

kol 11, 2020

Prva tri dana se ništa nije dešavalo, onda kreće teško disanje, suhi kašalj.

Emir Hadžihafizbegović, bh. glumac, oporavio se od korona virusa. U Danu uživo na N1 je ispričao - pakao kroz koji je prošao. Korona virus je za njega Sotona, kako je istaknuo, a sama borba sa COVID-19 - egzorcizam.

"Prošao sam pakao. Nisam htio da pravim od tog mog džehenema jednu portal priču, držao sam sve u ilegali. Sve se desilo u Mostaru. Drugi nalaz mi je negativan, upala pluća se povukla. To što sam prošao i ta vrsta egzorcizma, imam svoju teoriju da korona nije bolest, nego Sotona. Nevjerojatno što mi se dešavalo tih 14 dana. Neko kaže prođe benignije, neko gore od mene, izgubi život. Želim da podijelim sve to što se desilo", rekao je u uvodu.

On boravi u Mostaru od početka uvedenih mjera.

"Ja sam dijabetičar, u Mostaru godinama imam jednu lijepu vikendicu u mjestu Željuša. Tu sam se sklonio. Dolazio sam u Sarajevo, završavao što treba u Kamernom teatru. Pošto je teatar od 28. lipnja na stand byju, sezona počinje 10. rujna, skroz sam se prebacio u Mostar u jednu vrstu izolatorija. Imao sam vrlo rijetke kontakte", naveo je.

Ipak, odlasci u centar, poštu, pumpu, kako je kazao - vjerojatno su i bila mjesta gdje je pokupio virus.

"U tom nekom izlasku sam fasovao i zakačio tu neman. Sve sam radio, ali tražiti genezu - gdje se korona pokupi, kao tražiti iglu u plastu sijena. Ne znam gdje sam ovo zaradio. Poslije pozitivnog nalaza sam bio OK, osim što nisam imao osjećaja okusa i mirisa. To je prvi simptom zbog kojeg sam išao na test", ispričao je.

U bolnicu nije želio

Prva tri dana se ništa nije dešavalo, onda kreće teško disanje, suhi kašalj.

"Konstatiraju mi se 28. u Domu zdravlja da imam upalu pluća. Preporučeno mi je da legnem u bolnicu. Rekao sam da sam u samoizolaciji, U bolnicu nisam htio da idem. Ja sam ovu neman preživio zahvaljujući dragom Bogu, doktorima i dobrim ljudima koji su skočili oko mene", rekao je.

Zahvalio se doktorima Hasanu Čustoviću, Enveru Zeremu, Seji Mulahasanoviću, Sabini Omić, Maji Ostojić, sestrama i laboratorijskim radnicima Sanji Sesar i Ivani Marić.

"To su ljudi koji su bili oko mene. Zaista želim da ih spomenem jer su bili spiritus movens mog izlječenja. Najkritičniji sam bio u vrijeme Bajrama. Nisam bio dobar nikako. Otežano disanje, visoka temperatura, malaksalost. Imao sam osjećaj da mi se kosti odvajaju od mesa. Kosa me je boljela. Nije to čak ni bol. Kao da vam je cijelo tijelo modrica, pa gdje god da se pipnete - boli. Imao sam gripe, teške, nema ovo veze sa gripom. Za mene je to istjerivanje đavola. Ovo je priča koja je moja osobna", nastavio je Hadžihafizbegović u razgovru za N1.

Kazao je da misli da je ovo sve "laboratorijska priča".

"Flashback mi je otišao na Alien ili Osmi putnik sa Seguourney Weaver. Poručujem svima koji se hejterski i debilski odnose prema pošasti da se uozbilje zbog onih koji nisu najboljeg imuniteta. Meni se činilo da mogu nekoga pogledom nekoga zaraziti", naveo je glumac.

Od simptoma je kako kaže imao sve, osim kašlja.

"Možda sam jedan dan imao suhi kašalj i nisam se više zakašljao. Dijareja je jedan od simptoma, glavni je temperatura. Začudan osjećaj, pisao sam sa takvom temperaturom. Ovo je borba sa Sotonom, ja sam to tako doživio. Mentalni i metabolički sustav vam se okrene za 360 stupnjeva. Svašta sam imao u prošlosti, ali sve je to eufemizam za ovu kušnju. Narasla mi je sva empatija za ljude koji se liječe od korone", rekao je.

U koroni se ne smije psihički "čučnuti"

Tijekom liječenja je pojeo dvije kile meda, gdje je dodao inzulin, budući da je dijabetičar. Pio je ulje od ćurekota, vitamine sve koje su mi doktori preporučili, cink uz terapiju koju su mi ljekari prepisali. U bolnicu nije želio ići.

"Nisam protiv hospitaliziranja, ali čovjek izmeditira tu stvar i sam sa sobom porazgovara. Odlučio sam da između pravljenja bolničke sobe u svojoj vikendici i bolnice u koju bi legao izaberem ovo prvo. Ne mislim da sam donio ispravnu odluku, ali na vama je da odlučite. Ovo nije preporuka za one kojima se preporuči hospitaliziranje. Sve je ovo iz moje osobne kušnje", ispričao je.

Dvije stvari moraju biti harmonizirane, a to je slijeđenje inputa ozbiljnih doktora i mora biti zdrava glava - njegova je poruka.

"U koroni se ne smije psihički čučnuti. Mnogim mojim prijateljima se bolest produžila jer su psihički pali. Ja sam imao temperaturu 39.5 i u 3 ujutro sam gledao Mr. Beana. Onaj ko čeka da popije tablete i padne u depru - bolest se sigurno disperzira. Čitao sam, slušao sam muziku, čini mi se da mi je to pomoglo", kazao je Hadžihafizbegović.

Mada - bilo je i tih razmišljanja: "Da je moguće da ne osvanem."

On ima poruku za one koji se neodgovorno ponašaju: "Slušajte inpute. Prošao sam kroz CV-jeve našeg kriznog stožera, to su svjetski ljudi. Slušajte, ne mogu oni sa bejzbol palicama hodati i tjerati iz kafića. Ono što poručuju nije bez veze."

Kazao je kako ne može da shvati da 20 dana traje trakavica oko ministra zdravlja KS. Ako je Rusmir Mesihović dao ostavku u 16:00, u 07:00 ujutro je morao da sjedi novi ministar u fotelji - zaključio je.

Dnevnik.ba

Vrh

PostPostano: 12 kol 2020, 16:36 

Kreću i politička prepucavanja oko cjepiva.
RS želi rusko cjepivo, Sarajevo se protivi.

I tko bi bio dobrovoljac da mu Rusi šuknu svoju vakcinu?
Baš me zanima mišljenje Srba bi li rado primili rusko cjepivo.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2020, 09:42 

Sad je to velika kognitivna disonanca kod Srba. S jedne strane, korona je laž i zavjera, Bil Gejts i ostalo, a s druge strane braća Rusi prvi plasirali vakcinu. Treba sad to dvoje pomirit u glavi. :zubati

Šalu na stranu, nije nitko lud da bude pokusni kunić za neispitano cjepivo. Ovo što sad govore iz RS-a je samo politikantstvo za unutarnju upotrebu i podbadanje Sarajeva.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2020, 09:45 

Barem to nije problem. Primiće ju Rusi pa će mo vidjeti koliko je učinkovita i kolike se ruske brojke.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2020, 10:38 

meni Rusi izgledaju kao da su se naprimali tih vakcina za života.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2046 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 82  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Bobovac, Naša Kvačica, Orko, Tomba17, VBA2024 i 46 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: