HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 lip 2025, 07:32.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 725 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 29  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kvazijugoslavenski kaos u glavi
PostPostano: 13 vel 2012, 19:07 

teranova je napisao/la:
Ja se potpuno slažem sa tobom. Samo potpuno razgraničenje može doneti mir i sreću svim narodima u regiji.

slazem se svatko za se travu pase pa cemo vidjeti

Vrh

PostPostano: 13 vel 2012, 19:10 

osa je napisao/la:

da džoni samo ovo nisu narječja nego srpski i bosanski jezik u nekom standardnom obliku...

Govorimo pre svega o jeziku kao alatu za sporazumevanje...

Ne zivimo jedni na rogu afrike, drugi u Sibiru, treci na Ognjenoj zemlji, nego jedni uz druge u precniku od 300km, to je toliko malo rastojanje, i toliko smo medjusobno povezani i isprepletani i istorijski, kulturno, drzavno...kako god hoces...

Posto znamo to, onda po svaku cenu udri po besmislicama kako nemamo niceg zajednickog, kako se nerazumemo zbog nesto drugacijih reci, i nesto drugacijeg istorijskog razvoja jezika.

Ova tupava tema se otegla u beskonacno, samo zato sto se neko drzne da kaze da govorimo istim jezicima(u globalu) i da se jako dobro razumemo barem u tom smislu. Mozemo da se delimo po 1000 drugih pitanja, ali razumljivost onoga sto mislimo i napisemo je savrsena... a to neke jebe, jel kako ti brate sa Srbima mozes ista blisko da imas :neznam

Vrh

PostPostano: 13 vel 2012, 19:14 

DzoniBG je napisao/la:
osa je napisao/la:

da džoni samo ovo nisu narječja nego srpski i bosanski jezik u nekom standardnom obliku...

Govorimo pre svega o jeziku kao alatu za sporazumevanje...

Ne zivimo jedni na rogu afrike, drugi u Sibiru, treci na Ognjenoj zemlji, nego jedni uz druge u precniku od 300km, to je toliko malo rastojanje, i toliko smo medjusobno povezani i isprepletani i istorijski, kulturno, drzavno...kako god hoces...

Posto znamo to, onda po svaku cenu udri po besmislicama kako nemamo niceg zajednickog, kako se nerazumemo zbog nesto drugacijih reci, i nesto drugacijeg istorijskog razvoja jezika.

Ova tupava tema se otegla u beskonacno, samo zato sto se neko drzne da kaze da govorimo istim jezicima(u globalu) i da se jako dobro razumemo barem u tom smislu. Mozemo da se delimo po 1000 drugih pitanja, ali razumljivost onoga sto mislimo i napisemo je savrsena... a to neke jebe, jel kako ti brate sa Srbima mozes ista blisko da imas :neznam

živjeli smo u istoj državi, i naravno da imammo puno toga zajedničkog, da ne idem dalje u povjest, pa nabrajam seobe, mješanja naroda a samim tim i jezika, ali uvjerit ćeš se da će razlike biti sve veće, jednostavno , mladi ljudi više ne žive zajedno kao mi, naravno da će se i oni razumjeti, ali sve manje i manje....

Vrh

PostPostano: 13 vel 2012, 19:19 

osa je napisao/la:
živjeli smo u istoj državi, i naravno da imammo puno toga zajedničkog, da ne idem dalje u povjest, pa nabrajam seobe, mješanja naroda a samim tim i jezika, ali uvjerit ćeš se da će razlike biti sve veće, jednostavno , mladi ljudi više ne žive zajedno kao mi, naravno da će se i oni razumjeti, ali sve manje i manje....

Ma razumijet će se, nitko ne treba prijevode za srpske filmove,
naravno titlovati će se da se razumije i ono malo lokalizama.

Jezici su različiti ali recimo da bosanski i srpski su isti u BiH.
Hrvatski je posebniji.

Ne znam kako sam se nagovorio da napišem nešto o ovome a cijelo
vrijeme se suzdržavam ove bespotrebne rasprave niočemu.

Vrh

PostPostano: 13 vel 2012, 19:20 

i_jopet je napisao/la:
osa je napisao/la:

Ma razumijet će se, nitko ne treba prijevode za srpske filmove,
naravno titlovati će se da se razumije i ono malo lokalizama.

Jezici su različiti ali recimo da bosanski i srpski su isti u BiH.
Hrvatski je posebniji.

Ne znam kako sam se nagovorio da napišem nešto o ovome a cijelo
vrijeme se suzdržavam ove bespotrebne rasprave niočemu.

oduvijek tvrdim da bošnjaci u bih govore srpski, doduše s kojim turcizmom više....

Vrh

PostPostano: 13 vel 2012, 19:24 

osa je napisao/la:

Ja sa tobom nemam problem, imas zdrav rezon u vezi ove teme, cak mogu da se slozim da ce nove generacije polako se odvajati u svojim smerovima, ali dok smo zivi mi, cak i nasi unuci, parlacemo jezik koji cemo odlicno razumeti, a zvacemo ga imenima svojih naroda, sto je i normalno...

Celu ovu pricu su dobro obradili jos pre 20 godina, i sa pravom se sprdali sa time:

prof.dr. Nermin Padez :001_tongue

Ima onaj vic - krenuo Mujo u skolu, pita ga uciteljica da kaze neku prostu recenicu..."Vo pjeva"...ok, ajde prosto-prosirenu..."Vo pjeva na grancici" :zubati

E tu je problem, ne da li cemo se razumeti, nego da upotrebimo taj jezik da sastavimo malo kvalitetnije recenice...

Vrh

PostPostano: 13 vel 2012, 19:30 

Wind je napisao/la:
teranova je napisao/la:
Meni uopšte ne predstavlja nikakav mentalni napor da čitam hrvatske pisce u originalu. Prešaltujem mozak na tu stranu i sve ide ko voda. Upravo sam pročitala sjajnu Vedranu Rudan - "Dabogda te majka rodila".

Ne bi ti bila "iznad situacije" da te Džon nije u gornjem postu navigavo. :yawn

Nije mene niko navigavO ( :wacko ), niti će. Obrati pažnju na pravopis, bolje će ti biti.

Vrh

PostPostano: 13 vel 2012, 20:06 

snowflake je napisao/la:
dudu je napisao/la:
ovo što je tera navela su sve riječi koje se koriste kao najnormalnije u razgovornom jeziku, dapače neke od njih, poput zaštitar, niti nemaju neki zamjenski naziv, barem meni ne pada na pamet. bome niti domjenak.

Tjelohranitelj.

sjetio sam se i redara. :D

Vrh

PostPostano: 13 vel 2012, 20:32 

DzoniBG je napisao/la:
osa je napisao/la:

Ja sa tobom nemam problem, imas zdrav rezon u vezi ove teme, cak mogu da se slozim da ce nove generacije polako se odvajati u svojim smerovima, ali dok smo zivi mi, cak i nasi unuci, parlacemo jezik koji cemo odlicno razumeti, a zvacemo ga imenima svojih naroda, sto je i normalno...

Celu ovu pricu su dobro obradili jos pre 20 godina, i sa pravom se sprdali sa time:

prof.dr. Nermin Padez :001_tongue

Ima onaj vic - krenuo Mujo u skolu, pita ga uciteljica da kaze neku prostu recenicu..."Vo pjeva"...ok, ajde prosto-prosirenu..."Vo pjeva na grancici" :zubati

E tu je problem, ne da li cemo se razumeti, nego da upotrebimo taj jezik da sastavimo malo kvalitetnije recenice...

Na stranu pisanija većine Srba na ovom- i ne samo ovom- forumu, koja su nepismena i nebulozna, ova je parodija zabranjenoga pušenja instruktivna, i to vjerojatno nehotice.

Bo, srbski je do Vuka Karadžića dominiralo "čatiti" za glagol kojeg mi se ne da pisati na njemačkim, latinskom itd. Pod utjecajem kajkavštine (Belostenec) i Rusa, Karadžić je uveo "čitati" kao prevladavajući oblik (iako je sam pisao "čatiti" do, odprilike, 1815.).

Hrvatski je izvorno izraz čakavsko-štokavski "čtiti", koji je zbog asimilacije po zvučnosti često pisan i kao "štiti". Otuda dolaze u naslovima zadarskih i dubrovačkih i bosanskih knjiga oblici kao "Čtenja i enangjelja" i sl., ili u hrvatskome standardu 19. stoljeća čest uvod u Šenoinim romanima- "Štiocu". To je izazivalo zbunjenost kod učenika, jer se mislilo, asocijativno, da se Šenoa obraća "štovatelju", a ne "čitaocu" ili "čitatelju". Čitatelj je, osim "štilac" duboko do u 19. stoljeće bio i "čtavac", uslijed pokrate.

Stoga, baš je ovaj primjer Top liste nadrealista i nehotična dobra ilustracija društveno-političke profilacije književnoga jezika. Da nije bilo mješavine ruskoga utjecaja i Karadžićeva oslanjanja na kajkavske rječnike (a ne samo hrv. štokavske), srbski bi bilo " ja čatim". Također, da nije bilo političke pobjede hrv. vukovaca krajem 19. st. (Maretić, Broz, Budmani, Musić, Iveković,..), hrvatski izraz bi vjerojatno bio "ja štijem".

Toliko o tom malom primjeru, koji je pokazatelj da je politička intervencija u jezik nješto što ostavlja - ili može ostaviti, niz takvih intervencija nije uspio- trajnije oblike u jeziku. I što također pokazuje da će i današnje potrebe suvremenoga jezika dovoditi do zahvata u jezik koji će nužno ići smjerom razlikovanja srpskoga i hrvatskoga- jer sile koje bi išle na ujednačanje, iako još postoje, preslabe su.

Vrh

PostPostano: 13 vel 2012, 21:05 

Ovaj primjer samo pokazuje ono što svi znamo, da jugoslavenstvo opstaje na divljem istoku jer vole metiljati na našoj kulturi, gospodarstvu, športu i svemu ostalom. Sada kada su sami boje se vlastite gluposti jer lisnica se ne puni sama a jesti se mora svaki dan. Podsjećaju me na Zimbabve nakon što su ga napustili Europljani.

Vrh

PostPostano: 13 vel 2012, 21:10 

teranova je napisao/la:

Nije mene niko navigavO ( :wacko ), niti će. Obrati pažnju na pravopis, bolje će ti biti.

* navegavao :D

Vrh

PostPostano: 13 vel 2012, 23:01 

Najbolje se razumijemo preko nišana puške. Univerzalan jezik.

Vrh

PostPostano: 13 vel 2012, 23:03 

BBC je napisao/la:
Najbolje se razumijemo preko nišana puške. Univerzalan jezik.

Sad imaš krasnu priliku vidjeti kako bi funkcionirala nova Jugoslavija ili jugo-bilo što. Ali nije ovo gore ništa, to se ja samo igram sa svojim prijateljima s druge strane ciljnika.

Vrh

PostPostano: 13 vel 2012, 23:04 

Nemam nekih briga. Fizički smo odvojeni. I tako će ostati bar nekih 200 godina.

Vrh

PostPostano: 13 vel 2012, 23:09 

Nisu oni naš najveći problem. Više me zabrinjava precednikovo sastančenje s Tadićem, pa verbalni proljevi ministarke kulture, raznorazni borci za ljudska prava koji se bore za svačija prava osim prava Hrvata itd. Vi se u BiH borite za svoj TV kanal, kao da mi u Hrvatskoj imamo svoj. U istoj smo situaciji.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2012, 10:44 

Hroboatos je napisao/la:
Ministry of Sound je napisao/la:

A neka je, kad ju je otvorio Hrobi...mada je mogla i na Obrazovanje i Znanost, no izgleda da se ipak radi o dnevnoj politici iliti manipuliranjem jezika u političke svrhe. Mada ja ne vidim kako to može obnoviti Jugoslaviju, pogotovo nakon ulaska RH u EU.

Ne može obnoviti formalno pravnim-potezom, ali mic po mic može podosta toga
iznivelirati. N.pr., kad bi Rekom uspio zajašiti, godinu po godinu bi učenike u osnovnim
i srednjim školama učili da je Oluja "zločinački podhvat"; prodavala bi se magla kako
je rat počeo tek tako, zbog naljućenih naroda, a ne planirane srpske ekspanzionističke agresije;
prešićivalo bi se još više i bio zabranjen ikakav spomen na Križančevo selo, Doljane, Buhine kuće...dok bi se o Ahmićima snimila dokumentarna serija od 50 epizoda sa scenaristima iz SDA;
...

Ono što većina ljudi- a mislim i ti, kao biznismen- ne razumije da ovdje pokolji počinju u nekakvim prašnjavim povijesnim časopisima koji uopće i nisu u prodaji, a primaju ih
tek neke knjižnice. I onda se kuha koju godinu...i onda se dođe do toga da je u Bg, u Francuskoj 7 (sjedište Udruženja književnika Srbije), 1991. javno postavljen megafon iz kojega dreči cijela ulica "Smrt Hrvatima! Smrt Hrvatima !" (vidjeti Mirko Kovač: Elita gora od rulje).
A manipulatori svega toga uistinu urotnički dobro rade: n.pr. jezik kojim pišem ima pravopis koji je većinom skovao Jernej Kopitar preko Vuka Karadžića, ali kao politički projekt na dijelu hrvatske pisane baštine. Isto, taj tip jezika je promoviran u ondašnjoj JAZU 1870-ih kada je srpski filolog, Đuro Daničić, došao u Zagreb za tajnika JAZU i glavnoga urednika Rječnika, na inzistiranje Julije Obrenović, podrijetlom madžarske grofice, koja je Strossmayeru prijetila da će Madžari izvršiti pritisak na Habsburge da se ne dopusti pravi osnutak JAZU ako Daničić ne dobije to mjesto- realno, išlo se za nekakvim ujednačavanjem jezičnoga tipa Karadžića i onoga Zagrebačke škole.

Što ono htjedoh reći ?

Da- urota postoji, ovaj čas dok pišem, o obnovi kvazi-Jugoslavije. Modusi te obnove bi uključivali iskrivljavanje povijesti, ekonomsku eksploataciju i sve više guranje u robovski položaj
(bunt sadašnjih Madžara pokazuje uostalom o kakvim se svinjarijama može raditi).
Pa stoga velim, za sve racionalne ljude vrijedi-praemonitus, praemunitus.

Tko to ignorira, najčešće završi u nekom loncu dok je išao kao gusan u magli.

Ja sam ustvrdio samo da su kojekakve balkanske asocijacije tipa Zapadni Balkan već mrtve sa ulaskom Hrvatske u EU i činjenicom da je to kraj proširenja EU...zapravo pravo je čudo da se i Hrvatska utrpala u zadnji vlak.

Dakle nema ništa od carinskih ili političkih unija.

Svi mogući problemi koje si nabrojao spadaju u sferu ministarstava obrazovanja i kulture, a Hrvatska suverenitet nad tim ministarstvima nije prenijela na neko naddržavno tijelo, tako da je i dalje sve u sferi kadrovske politike. Ne sumnjam da bi u nekoj situaciji, kada bi netko za ministricu obrazovanja uveo tu fufaru Snježanu Kordić ili štajaznam Igora Mandića, da bi bilo pokušaja grdne revizije školskih udžbenika i sl. No, sumnjam da bi akademici i javnost takvo što dopustila. Doduše, sad je na čelu tog ministarstva taj kroatizirani Srbek Željko Jovanović, pa ćemo vidjeti hoće li probati kakve gluposti.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2012, 12:41 

osa je napisao/la:

Greška Osa , baš suprotno , sve više i više!!!

Mediji i internet su čudo , i pogledaj samo ovaj forum a da ne govorim o hiljadama drugih gde svi "zajedno" iz bivših država menjaju svakodnevna iskustva a kamoli što čitaju komentare,gledaju filmove,....

Pre 30 godina jedan Zagorac nikad nije video ni čuo Srbijanca iz npr Kruševca , a danas je ta mogućnost bar 100 puta veća da se desi.
Do pre takođe tridestak godina govor samih ljudi je bio autentičniji odakle dolaze m danas je uitcaj medija ogroman , tako da primećuje se sasvim lepo da se srpski i hrvatski govori prožimaju više nego ikada.

sve o svima znaju sve , a to nije bio slučaj dok smo bili u Jugoslaviji , bez obzira što se trkelja ovde da je bilo nametanja nekog srpskohrvatskog koji nikad nije suštinski zaživeo u običnom životu , a i uopte nije bio ujednačen , tj.Hrvati su imalu svoju vrziju i Srbi su imalu svoju verziju , tako da se današnji zvanični hrvatski neznatno razliku je od pokojno vašeg hrvatskosrpskog standardnog jezika.
A zato obični ljudi su se više približili jezički , što nije bio slučaj u Jugoslaviji jer danas se bolje razumeju međusobno jedan Vranjanac sa nekim Međumurcem nego ranije.

Znači džaba se krečilo što se tiče jezika! :zubati

Vrh

PostPostano: 14 vel 2012, 13:00 

mirv je napisao/la:
Ovaj primjer samo pokazuje ono što svi znamo, da jugoslavenstvo opstaje na divljem istoku jer vole metiljati na našoj kulturi, gospodarstvu, športu i svemu ostalom. Sada kada su sami boje se vlastite gluposti jer lisnica se ne puni sama a jesti se mora svaki dan. Podsjećaju me na Zimbabve nakon što su ga napustili Europljani.

=))

Ti se budiš svake noći u agoniji i znoju od noćnih mora sa krikom :"Nije isti hrvatski i srpski jezik , i ne kradite našu tisućljetnu kulturu i sve naše hrvatske riječi"
I onda ukapiraš da živiš u slobodnoj ljepoj tvojoj , ali čim uključiš TV i interent opet počinju napadi na tvoje malo srce i uzavreli kuvani mozak dok te potpuno ne obori od umora , i onda ponovo zaspeš , međutim noćne more su tu i uvek čekaju spremno.
I to će sve tako ići dok ti ne stigne zadnja ura , a baš za vreme te zadnje ure ćeš čuti milozvučne zvuke turbo folka kroz prozor od susjeda , a odmah u kući brižna tvoje supruga će deci reći :"Smanjite TV brzo da ne čuje jadnik kako je u Tuzli potpisan dogovor četiri zemlje o zajedničkom ministarstvu kulture kojoj će biti glavni zadatak potpuno ujednačavanje udžbenika društevih nauka(reč znatnost će biti izbačena kao ne pravilna)!! :zubati

Vrh

PostPostano: 14 vel 2012, 13:27 

Džo, pa nisam znao da te tako veseli što se pohrvaćujete. Razumijem te, sjajno je biti Hrvat. A već i govorite polukajkavski - čitam, rječnik, narječje i tko zna koliko još toga, o ostalom da niti ne pričam. Samo, ne prihvaćamo strance u naše redove, morat ćete se zadovoljiti time što ćete biti beta inačica Hrvata, blijeda preslika puna grješaka i propusta. Ali ako ste vi zadovoljni...

Vrh

PostPostano: 14 vel 2012, 15:23 

Ministry of Sound je napisao/la:

Ja sam ustvrdio samo da su kojekakve balkanske asocijacije tipa Zapadni Balkan već mrtve sa ulaskom Hrvatske u EU i činjenicom da je to kraj proširenja EU...zapravo pravo je čudo da se i Hrvatska utrpala u zadnji vlak.

Dakle nema ništa od carinskih ili političkih unija.

Nema na formalno- tehničkoj razini. No, može se nizom manjih
poteza doći do nečeg sličnog. Možda je smiješno da parafraziram srpske političare, ali jdan od njih, Ivica Dačić, rekao je- odprilike- da ne mora EU od Srbije tražiti
da prizna Kosovo, ali može jedan prijelaz, pa neku čuku, pa
neku tehnikalniju oko uvoza...itako je u kojih 30-ak koraka zapravo priznato
Kosovo, iako nije nijednim podpisom to učinjeno.

Dakle, ne bih baš odbacio ni ekonomski vid pokušaja unifikacije.
Iako je,naravno, točno da u nekoj velikoj mjeri i na formalni način od
toga nema- ništa.

Citat:
Svi mogući problemi koje si nabrojao spadaju u sferu ministarstava obrazovanja i kulture, a Hrvatska suverenitet nad tim ministarstvima nije prenijela na neko naddržavno tijelo, tako da je i dalje sve u sferi kadrovske politike. Ne sumnjam da bi u nekoj situaciji, kada bi netko za ministricu obrazovanja uveo tu fufaru Snježanu Kordić ili štajaznam Igora Mandića, da bi bilo pokušaja grdne revizije školskih udžbenika i sl. No, sumnjam da bi akademici i javnost takvo što dopustila. Doduše, sad je na čelu tog ministarstva taj kroatizirani Srbek Željko Jovanović, pa ćemo vidjeti hoće li probati kakve gluposti.

Tu i jest glavni problem, jer se radi o "mijenjanju mentalnoga koda".
Polje koje obuhvaća bi bilo:
-povijest
-jezik i književnost
-jezik istručnih predmeta kao matematika
-medijsko izjednačavanje a la Denis Latin
-vrsta glazbe koja se promovira i koja dosta oblikuje
mentalni sklop, napose u doba odrastanja
-...

Dakle, nije samo u sferi školstva i sporta (zajedničke lige), nego u sferi "svega".

A da se radi o uroti, radi se:
http://www.hkv.hr/vijesti/hrvatska/1060 ... akon-.html

Stvar je u tom da je hrvcatska "elita" troma i spora, a medijska blokada jaka.
Nije on atako jako kad bi "elita" imala petlje, kao 1967. se Deklaracijom o jeziku.
No, onda su se ljudi od 30-40 godina zvali Katičić i Ladan.
Sada se zovu Jergović i Tomić.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2012, 16:39 

mirv je napisao/la:
Džo, pa nisam znao da te tako veseli što se pohrvaćujete. Razumijem te, sjajno je biti Hrvat. A već i govorite polukajkavski - čitam, rječnik, narječje i tko zna koliko još toga, o ostalom da niti ne pričam. Samo, ne prihvaćamo strance u naše redove, morat ćete se zadovoljiti time što ćete biti beta inačica Hrvata, blijeda preslika puna grješaka i propusta. Ali ako ste vi zadovoljni...

Jbg sad je dockan , moramo i dalje biti vaša bleda preslika , sudbina kleta!

Ti ne možeš znati jesmo li i koliko smo mi zadovoljni što smo vaše preslike , i to znači da automtski nije tvoj problem više , zato ti bolje knjigu u šake i gledaj da sačuvaš ono malo hrvatskih reči što ti je ostalo nepokradeno od nas. :zubati

Kaj da ti velim , došlo glupo vreme medija i u toj gunguli mediokriteta mi bizantski seljaci puni grešaka i propusta ipak pobeđujemo ali zato vi Hrvati kao sofisticirana sorta nemate šanse. :zubati

Tako da : "Govori srpskohrvatski ili hrvatskosrpski da te cijeli svijet razumije"!! , trebaće ti za budućnost tvoje dece! :evotigana

Vrh

PostPostano: 14 vel 2012, 17:02 

Zašto ste vi Srbi toliko opsjednuti Hrvatskom i Hrvatima? Novine su vam pune nas svaki dan.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2012, 17:34 

Hroboatos je napisao/la:
Stvar je u tom da je hrvcatska "elita" troma i spora, a medijska blokada jaka.
Nije on atako jako kad bi "elita" imala petlje, kao 1967. se Deklaracijom o jeziku.
No, onda su se ljudi od 30-40 godina zvali Katičić i Ladan.
Sada se zovu Jergović i Tomić.

U vrijeme Deklaracije 1967.g. Katičić je imao 37 godina, a Ladan 35.

Danas, 2012.g., Tomić ima 42, a Jergović 46 godina. Snježana Kordić ima 48 godina.

Nasuprot gore navedenima Mario Grčević ima 43, a Ranko Matasović 44.

Grupa o kojoj vjerojatno imaš loše mišljenje malo nastupa u javnosti:
Krešimir Mićanović ima 44, Lada Badurina je čini mi se prešla 40, a jedino Ivan Marković ima 38.

Uostalom, Katičić je klasični filolog, a Ladan kroatist. Tomić i Jergović su diplomirali sociologiju i filozofiju. Nemaju veze s jezikoslovljem.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2012, 18:21 

Glazbenik je napisao/la:
U vrijeme Deklaracije 1967.g. Katičić je imao 37 godina, a Ladan 35.

Danas, 2012.g., Tomić ima 42, a Jergović 46 godina. Snježana Kordić ima 48 godina.

Nasuprot gore navedenima Mario Grčević ima 43, a Ranko Matasović 44.

Grupa o kojoj vjerojatno imaš loše mišljenje malo nastupa u javnosti:
Krešimir Mićanović ima 44, Lada Badurina je čini mi se prešla 40, a jedino Ivan Marković ima 38.

Uostalom, Katičić je klasični filolog, a Ladan kroatist. Tomić i Jergović su diplomirali sociologiju i filozofiju. Nemaju veze s jezikoslovljem.

Glazbenik, kao i uvijek vrlo precizan i analitičan. :smajl007

P.S. Mate Kapović ima 30 godina.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2012, 19:00 

Cro1 je napisao/la:
Zašto ste vi Srbi toliko opsjednuti Hrvatskom i Hrvatima? Novine su vam pune nas svaki dan.

Na koje novine tačno misliš?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 725 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 29  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: LeTdoS, Tomba17 i 68 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: