|
|
Stranica: 8/23.
|
[ 562 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
TomislavM
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 03 lip 2010, 12:21 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2009, 12:13 Postovi: 559 Lokacija: Hrvatska; Osijek, Zadar
|
Graničar Jozo je napisao/la: a da pleter stavimo kao tu dijagonalnu crtu? Nije loša ideja, ali kako na kompu nacrtat pleter pod kutom od 45 stupnjeva (ili koliko već)?
_________________ VIVE LA LIBERTE!
|
|
Vrh |
|
|
Starfucker226
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 03 lip 2010, 13:58 |
|
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 03 lip 2010, 16:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23897 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Da za ljiljane.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 01:59 |
|
|
Aztec je napisao/la: Bosnjani su nastali otprilike na sjeveroistoku danasnje Bosne, Bosna za vrijeme Tvrtka je obuhvacala i dobar dio RH, ne samo tu, nego europske granice su se non stop mijenjale... sve je to apsolutno nebitno.
Ono sto je bitno je da DANAS u BiH zive BiH Hrvati, pa tako i Livno, Neum, Bihac... itd... Oni su danas isto BiH Hrvati ako se nevaram? Koliko nas je porijeklom iz vana, a ne iz BiH, to ti je ista logika, ono sto je bitno je danas.
A ljiljani sto su okaljani od nekog isto nebi trebalo predstavljat problem kad se promisli, naprotiv, ja bi ih uzeo bas zato... to ce im najbolje urljat sol na ranu. Zašto onda ne koristiti grb Bosne(ruku sa oštricom)??? Ljiljan je samo grb dinastije ne i državice Bosne.
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=X22yhleS ... re=related
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 02:51 |
|
|
Hrvatski_Zrinjski je napisao/la: Aztec je napisao/la: Bosnjani su nastali otprilike na sjeveroistoku danasnje Bosne, Bosna za vrijeme Tvrtka je obuhvacala i dobar dio RH, ne samo tu, nego europske granice su se non stop mijenjale... sve je to apsolutno nebitno.
Ono sto je bitno je da DANAS u BiH zive BiH Hrvati, pa tako i Livno, Neum, Bihac... itd... Oni su danas isto BiH Hrvati ako se nevaram? Koliko nas je porijeklom iz vana, a ne iz BiH, to ti je ista logika, ono sto je bitno je danas.
A ljiljani sto su okaljani od nekog isto nebi trebalo predstavljat problem kad se promisli, naprotiv, ja bi ih uzeo bas zato... to ce im najbolje urljat sol na ranu. Zašto onda ne koristiti grb Bosne(ruku sa oštricom)???Ljiljan je samo grb dinastije ne i državice Bosne. Ovo obavezno moramo forsirati, nikakve ljlijane izuzev onih u kruni eventualno ...
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 03:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Hrvatski_Zrinjski je napisao/la: Aztec je napisao/la: Bosnjani su nastali otprilike na sjeveroistoku danasnje Bosne, Bosna za vrijeme Tvrtka je obuhvacala i dobar dio RH, ne samo tu, nego europske granice su se non stop mijenjale... sve je to apsolutno nebitno.
A ljiljani sto su okaljani od nekog isto nebi trebalo predstavljat problem kad se promisli, naprotiv, ja bi ih uzeo bas zato... to ce im najbolje urljat sol na ranu. Zašto onda ne koristiti grb Bosne(ruku sa oštricom)???Ljiljan je samo grb dinastije ne i državice Bosne. Pa de, ja nemam nista protiv, naprotiv, i bolje. Nije mi sve to palo na pamet pri anketi (jer sad ima raznih prijedloga), a i ne znam na sto bi to onda licilio. Ko je ima prijedloge, i dobar je s Photoshopom nek naljepi.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 08:11 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8323 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
PCM je napisao/la: Hrvatski_Zrinjski je napisao/la: Zašto onda ne koristiti grb Bosne(ruku sa oštricom)??? Ljiljan je samo grb dinastije ne i državice Bosne.
Ovo obavezno moramo forsirati, nikakve ljlijane izuzev onih u kruni eventualno ... da, ovo mi se čini kao idealno. a još je lakše uklopiti sadašnji grb.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 08:41 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25567 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Na sa-x sam vidio simpatičnih prijedloga.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 10:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Starfucker226 je napisao/la: moram priznati da ovo izgleda odlično. ja sam za ako ne bi izazvalo neke velike podjele
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 11:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59615 Lokacija: DAZP HQ
|
po meni ljiljani nisu toliko prepoznatljiv simbol da bi zauzimali pola grba. jel se može napraviti ovakav sličan grb, ali da bude samo jedan zlatni ljiljan na plavoj podlozi i da ne zauzima više od 1/4 grba?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 11:13 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
ma mora biti ovako, simetrično.
čisto stilski i vizualno gledano, ne može bolje
problem je što ne znamo koliki postotak HB Hrvata organski ne mogu podnijeti ljiljane. ako je prevelik, onda rješenje sa grbom rame
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 11:16 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: ma mora biti ovako, simetrično.
čisto stilski i vizualno gledano, ne može bolje
problem je što ne znamo koliki postotak HB Hrvata organski ne mogu podnijeti ljiljane. ako je prevelik, onda rješenje sa grbom rame a što pleter isto tako ne bi bio zlatne boje?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
daxt
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 11:54 |
|
|
Koja je simbolika ove pletenice? Sta ona predstavlja?
_________________ Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 11:58 |
|
|
daxt je napisao/la: Koja je simbolika ove pletenice? Sta ona predstavlja? http://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatski_pleter
|
|
Vrh |
|
|
Kamen
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 12:17 |
|
|
Nadam se da cete ispostovati anketu,dosta je zla naneseno pod tim ljiljnima,i da su 100 puta nasi,odgovor je NE!
_________________ Ultras Mostar
|
|
Vrh |
|
|
Hercegovina
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 12:25 |
|
|
Ja sam za. Razlog. Pa zato sto su katolici iz BIH (prije nacionalni preporoda nakon toga hrvati) sacuvali sve iz srednjovjekovne BiH .Danas sve redom svojataju Bosnjaci koji su se do 1993 odricali svakog spomena na srednjovjekovnu BiH. Kao sto Aztec kaze "ako sutra uzmu saharu da se i nje odreknemo". Zasto da se odricemo simbola koje smo mi ocuvali ?
Dali ce to stvarati neke podjele , mislim da nece ako se ljudima dovoljno dobro objasni zasto i radicega bi bilo dobro da se grb izmjeni.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 12:26 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8323 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
daxt je napisao/la: Koja je simbolika ove pletenice? Sta ona predstavlja? http://hr.wikipedia.org/wiki/Starohrvatska_umjetnostStvar je u simbolici, a da bi to dokučio moraš dobro znati dosta toga. Pretpostavljam da je tvoje pitanje više zašto je pleter u hrvata specifičan, i odakle im to.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Prigorac
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 12:31 |
|
Pridružen/a: 17 vel 2010, 14:53 Postovi: 779 Lokacija: Pod Sljemenom
|
goLLe je napisao/la: Privitak: bhzastava.JPG Dobro prigorac ovo napravi, ovo za zastavu federacije, a ne ova nakarada http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... govina.svgPa kad dođe HB samo izbaciti cviće, iako su isti kršćanski znakovi, al radi plagiranje povijesti od strane "bošnjaka" ne bi svima dragi bili. Da se ne bi kitio tuđim cvjećem, ovaj grb sam našao na netu. U zastavi je bio još jedan, al sam taj izrezo jer je nebitan za nas. Sad se više ne mogu sjetit kak je izgledo taj drugi. Izgledalo mi je dobro pa stavio ko prijedlog.
_________________ Say kaj or die
|
|
Vrh |
|
|
Prigorac
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 13:40 |
|
|
vidim da nekima smetaju ljiljani, kaj kažete na ovo?? Privitak:
prijedlog hb 1.JPG [ 15.81 KiB | Pogledano 7346 put/a. ]
Privitak:
prijedlog hb 3.JPG [ 8.98 KiB | Pogledano 7346 put/a. ]
Privitak:
prijedlog 2.JPG [ 15.66 KiB | Pogledano 7346 put/a. ]
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 13:45 |
|
|
Mislim da ćemo morati odabrati top 5 prijedloga pa ih postaviti na novu anketu i to na portal i na forum.
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 13:56 |
|
|
PCM je napisao/la: Hrvatski_Zrinjski je napisao/la: Zašto onda ne koristiti grb Bosne(ruku sa oštricom)??? Ljiljan je samo grb dinastije ne i državice Bosne.
Ovo obavezno moramo forsirati, nikakve ljlijane izuzev onih u kruni eventualno ... Slažem se, bosanski grb plus kockice.
|
|
Vrh |
|
|
Prigorac
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 13:57 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Mislim da ćemo morati odabrati top 5 prijedloga pa ih postaviti na novu anketu i to na portal i na forum. Kakve su mogučnosti unutar same HB da si Hrvati legitimno, znači referendumom, ne političkim dekretom, izaberu vlastite simbole (zastava, ok to je jasno, i grb)? Dal visoki predstavnik može to blokirat, ili Ustavni sud zatražit da budu simboli sva tri naroda? I mogu li Bošnje opet tu uletit kao faktor X? Teoretski stavit između 5-10 simbola imat raspravu cca 2. godine i onda stavit na referendum. Ako nijedan ne dobije iznad 50%, drugi krug sa dva najbolja. T&ada bi narod i taj simbol zaista vidio kao svoj ako mu se da ga sam izabere. Isto preporučam i Srbima i Muslimanima.
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 13:59 |
|
|
Prigorac je napisao/la: vidim da nekima smetaju ljiljani, kaj kažete na ovo?? Privitak: prijedlog hb 1.JPG Privitak: prijedlog hb 3.JPG Privitak: prijedlog 2.JPG Kao grb, zadnji mi je najbolji, dok je prvi neloš, ali kockice su svega trećina, u kutu. Možda da se zadnjem mjesto krune stavi pleter ? Whatever ...
|
|
Vrh |
|
|
unknown
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 13:59 |
|
|
Prigorac je napisao/la: vidim da nekima smetaju ljiljani, kaj kažete na ovo?? Privitak: prijedlog hb 1.JPG Privitak: prijedlog hb 3.JPG Privitak: prijedlog 2.JPG prijedlog 2 i 3
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 14:04 |
|
|
Prijedlog 3....
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: kily, Teuton i 24 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|