|
|
Stranica: 10/23.
|
[ 562 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 17:24 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Starfucker226 je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: moram priznati da ovo izgleda odlično. ja sam za ako ne bi izazvalo neke velike podjele Prihvatili bi ovo ljudi koji su upoznati sa pravim značenjem ljiljana, samo ne znam baš koliko je ljudi u narodu upoznato sa time, nekako mislim da masa ljudi ljiljane čak smatraju neprijateljskim simbolom. pa o tome se radi. tko smo mi, i koji smo mi faktor da "guramo" simbole pod kojim se borila neprijateljska vojska neki će shvatiti i "progutati", a mnogI neće
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 17:45 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23900 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Ljiljani u grbovima su prvotno predstavljali stilizirani križ i to je neko porijeklo i razlog čestog motiva ljiljana po grbovima cijele Europe - obilježavanje/deklariranja kršćanske obitelji. Ljiljan je i neki motiv Sv. Ante, koji se dosta kod nas štuje, ime Ljilja(na) sigurno među pet najčešćih tradicionalnih ženskih imena BH Hrvata.
Po meni je čak ljiljan možda najupečatljivije obilježje i regionalna posebnost BH Hrvata, druga značajka je štit sa crveno-bijelim prugama (Hrvatinići i Kosače), pa tek mnogo poslije toga ruka s mačom.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 17:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Ministry of Sound je napisao/la: Starfucker226 je napisao/la: Prihvatili bi ovo ljudi koji su upoznati sa pravim značenjem ljiljana, samo ne znam baš koliko je ljudi u narodu upoznato sa time, nekako mislim da masa ljudi ljiljane čak smatraju neprijateljskim simbolom.
pa o tome se radi. tko smo mi, i koji smo mi faktor da "guramo" simbole pod kojim se borila neprijateljska vojska neki će shvatiti i "progutati", a mnogI neće Mi smo faktor ciji su bili ljiljani, isto tako ne vidim sto to mi na forumu nebi gurali. Meni je zalosno sto sve vise ljudi to smatra "******" obiljezjem. Ja ti kazem da ce to vremenom svi progutati, neki bi se i bunili, no dobar broj ti sto bi se i bunio i ne zna simboliku liljana. A nikad, pa niti u jedinoj stvari na ovom svijetu ti se nece svi slozit.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 17:53 |
|
|
lider30 je napisao/la: Ljiljani u grbovima su prvotno predstavljali stilizirani križ i to je neko porijeklo i razlog čestog motiva ljiljana po grbovima cijele Europe - obilježavanje/deklariranja kršćanske obitelji. Ljiljan je i neki motiv Sv. Ante, koji se dosta kod nas štuje, ime Ljilja(na) sigurno među pet najčešćih tradicionalnih ženskih imena BH Hrvata.
Po meni je čak ljiljan možda najupečatljivije obilježje i regionalna posebnost BH Hrvata, druga značajka je štit sa crveno-bijelim prugama (Hrvatinići i Kosače), pa tek mnogo poslije toga ruka s mačom. I to sto kazes.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
sotto voce
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 17:55 |
|
|
Aztec je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: pa o tome se radi. tko smo mi, i koji smo mi faktor da "guramo" simbole pod kojim se borila neprijateljska vojska neki će shvatiti i "progutati", a mnogI neće Mi smo faktor ciji su bili ljiljani, isto tako ne vidim sto to mi na forumu nebi gurali. Meni je zalosno sto sve vise ljudi to smatra "******" obiljezjem. Ja ti kazem da ce to vremenom svi progutati, neki bi se i bunili, no dobar broj ti sto bi se i bunio i ne zna simboliku liljana. čini se da se i bošnjaci pomalo odriču ljiljana evo na protestu u sarajevu neki dan čini mi se da ih nije bilo
_________________ "1+1=2"
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 18:04 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59625 Lokacija: DAZP HQ
|
ako i stavimo nešto takvo treba dati proglas zašto to stavljamo i što znači.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 18:26 |
|
|
sotto voce je napisao/la: Aztec je napisao/la:
Mi smo faktor ciji su bili ljiljani, isto tako ne vidim sto to mi na forumu nebi gurali. Meni je zalosno sto sve vise ljudi to smatra "******" obiljezjem.
Ja ti kazem da ce to vremenom svi progutati, neki bi se i bunili, no dobar broj ti sto bi se i bunio i ne zna simboliku liljana.
čini se da se i bošnjaci pomalo odriču ljiljana evo na protestu u sarajevu neki dan čini mi se da ih nije bilo Odricu se kad ih nikad nisu ni osjecali, smatrali... imaju oni zastave koje mogu poblize opisat njihov indentitet.
|
|
Vrh |
|
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 18:30 |
|
|
Aztec je napisao/la: sotto voce je napisao/la: čini se da se i bošnjaci pomalo odriču ljiljana evo na protestu u sarajevu neki dan čini mi se da ih nije bilo Odricu se kad ih nikad nisu ni osjecali, smatrali... imaju oni zastave koje mogu poblize opisat njihov indentitet. Ovoga se niko ne odrice
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 18:52 |
|
|
Pitaj Cerica, jel on ljiljane smatra za svoje
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 18:57 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Pitaj Cerica, jel on ljiljane smatra za svoje jebe mi se za Cericem pitaj ga ti.
|
|
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 19:27 |
|
|
Starfucker226 je napisao/la: Pa bolje nego sadašnja zastava sa bijelim zvjezdicama koje ne predstavljaju ništa sadašnju zastavu bi odbila i Violeta... A kakve su to zastave prihvatljive za nas Hrvate bez šahovnice??? Jednostavno ako Hrvatska koristi prvo crveno polje, ajmo mi prvo bijelo. I eto mirna Bosna.
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=X22yhleS ... re=related
|
|
Vrh |
|
|
Starfucker226
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 19:35 |
|
|
Hrvatski_Zrinjski je napisao/la: A kakve su to zastave prihvatljive za nas Hrvate bez šahovnice??? Jednostavno ako Hrvatska koristi prvo crveno polje, ajmo mi prvo bijelo. I eto mirna Bosna. Nisam mislio na zastavu BH Hrvata nego zastavu Bosne i Hercegovine, na njoj može biti šahovnica samo ako budu i četiri ocila, osim ako Srbi nekako ne nestanu
|
|
Vrh |
|
|
Starfucker226
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 19:48 |
|
|
Hrvatski_Zrinjski je napisao/la: Jednostavno ako Hrvatska koristi prvo crveno polje, ajmo mi prvo bijelo. I eto mirna Bosna.
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 20:54 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Pitaj Cerica, jel on ljiljane smatra za svoje jebe mi se za Cericem pitaj ga ti. Ti mozes u svoje ime reci da se, kao, ne odrices ljiljana kao Bosnjak, Musliman, Bosanac, sta vec jesi.. Ali nemozes govorit u ime svih svojih sunarodnjaka, jer zasigurno ima i onih koji kao i vas veliki vjerski vodja smatraju da ste blizi Turkim okupatorima no predotomanskim stanovnicima Bosne i Huma..
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 21:59 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Bihac-Krajina je napisao/la: jebe mi se za Cericem pitaj ga ti.
Ti mozes u svoje ime reci da se, kao, ne odrices ljiljana kao Bosnjak, Musliman, Bosanac, sta vec jesi.. Ali nemozes govorit u ime svih svojih sunarodnjaka, jer zasigurno ima i onih koji kao i vas veliki vjerski vodja smatraju da ste blizi Turkim okupatorima no predotomanskim stanovnicima Bosne i Huma.. Iskreno da ti kazem, *ebe mi se za svakim mojim sunarodnjakom koji misli da je tako.
|
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 22:01 |
|
|
@starfucker Sad upali mozak i dodaj nesto sto bi takodjer predstavljalo ovu drzavu. Hajmo prijedlozi sta bi jos valjalo dodati na ovo. Tri zvijezde?
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 22:32 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: @starfucker Sad upali mozak i dodaj nesto sto bi takodjer predstavljalo ovu drzavu. Hajmo prijedlozi sta bi jos valjalo dodati na ovo. Tri zvijezde? Za Teci... Recimo jos sahovnica ( ) no to je pod naravno, i recimo da se taj mac napravi mozda onako u pozadini, a preko njega sahara.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 04 lip 2010, 22:37 |
|
|
A gore nemora biti kruna, sto ne na pleteru recimo jedan simbolcni ljiljan.
|
|
Vrh |
|
|
Starfucker226
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 05 lip 2010, 00:02 |
|
|
Aztec je napisao/la: A gore nemora biti kruna, sto ne na pleteru recimo jedan simbolcni ljiljan. Baš sam probao, al pleter je skoro iste boje kao ljiljani pa se nebi ni vidio evo malo heraldičkog humora:
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 05 lip 2010, 08:13 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25569 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Bihac-Krajina je napisao/la: Tulkas je napisao/la:
Ti mozes u svoje ime reci da se, kao, ne odrices ljiljana kao Bosnjak, Musliman, Bosanac, sta vec jesi.. Ali nemozes govorit u ime svih svojih sunarodnjaka, jer zasigurno ima i onih koji kao i vas veliki vjerski vodja smatraju da ste blizi Turkim okupatorima no predotomanskim stanovnicima Bosne i Huma..
Iskreno da ti kazem, *ebe mi se za svakim mojim sunarodnjakom koji misli da je tako. Lako je to govoriti tebi iz Bihaća jer vi nemate nikakve veze sa srednjovjekovnim stanovnicima Bosne. Vi ste u to vrijeme bili duboko unutar jedne druge kraljevine.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
TomislavM
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 05 lip 2010, 08:20 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2009, 12:13 Postovi: 559 Lokacija: Hrvatska; Osijek, Zadar
|
Starfucker226 je napisao/la: Aztec je napisao/la: A gore nemora biti kruna, sto ne na pleteru recimo jedan simbolcni ljiljan. Baš sam probao, al pleter je skoro iste boje kao ljiljani pa se nebi ni vidio evo malo heraldičkog humora: Hmm, možda da je na grbu samo jedan ljiljan, poveći, u sredini, a grb na plavoj pozadini, i eto zastave.
_________________ VIVE LA LIBERTE!
|
|
Vrh |
|
|
hib
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 05 lip 2010, 08:39 |
|
|
niste normalni ljiljne su stavili hrvati koji su se odrekli Hrvatststva danasnji bosnjaci a mi smo se borili protiv tih isti i sta sad ......sta je sljedece u srednjovjekovnoj bih nije ni bila sahovnica trebamo se i nje odrec ili sta jedite *** vise
|
|
Vrh |
|
|
atan
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 05 lip 2010, 10:18 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Pitaj Cerica, jel on ljiljane smatra za svoje šta tebe briga, bolan? ceriću je se ,kao i svakom bošnjaku,bosancu,muslimanu, u bosni i hercegovini najvažnije poistovijetiti sa grbom bih,kako god on patetično izgledao.nea veze da je wc školjka na grbu. mjesec i zvijezda,ljiljan po potrebi a ti bihać pusti ljude da si iznađu forumsku sličicu u koju bi bili ukomponovani ljiljani ,iako su šanse za to ,po mom mišljenju ,sasvim male.
_________________ R.I.P. Sic
|
|
Vrh |
|
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 05 lip 2010, 12:06 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 19:27 Postovi: 1832 Lokacija: Sarajevo
|
Aztec je napisao/la: A gore nemora biti kruna, sto ne na pleteru recimo jedan simbolcni ljiljan. Negdje sam već postavio ovaj prijedlog, pa evo prenijet ću ga i ovdje iako mislim da moj Prigorac ima najbolje ideje što se tiče grba i zastave. Također je dobar prijedlog sa prerađenim grbom Posavske županije.
|
|
Vrh |
|
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 05 lip 2010, 12:08 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 19:27 Postovi: 1832 Lokacija: Sarajevo
|
Još jedan:
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|