|
|
Stranica: 11/23.
|
[ 562 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Prigorac
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 05 lip 2010, 15:15 |
|
Pridružen/a: 17 vel 2010, 14:53 Postovi: 779 Lokacija: Pod Sljemenom
|
DaniKU je napisao/la: Aztec je napisao/la: A gore nemora biti kruna, sto ne na pleteru recimo jedan simbolcni ljiljan. Negdje sam već postavio ovaj prijedlog, pa evo prenijet ću ga i ovdje iako mislim da moj Prigorac ima najbolje ideje što se tiče grba i zastave. Također je dobar prijedlog sa prerađenim grbom Posavske županije. O herr Dani hvala na komplimentima. No moram priznati da je ovaj vaš grb isto prelijep, još sam da se nekak ubaci mač od šake do lakte i savršeno. Svaka pohvala za ljiljane unutar pletra Meno osobno bi bilo idealno kada bi zastava RH bila zastava Trojedne koju je inagurirao Jelačić 48, pa mi je zato super ideja da tak nekaj projde u HB, ak već nije moglo kod nas (naravno sa vašim simbolima). Prava šteta da se 91. niko nije sjetio te zastave, a čak ju je i Sabor sankcionirao. Znači imala je puni legitimitet. No budući da su mišljenja različita trebalo bi u Trećem dat narodu referendumom da si izabere simbole, inzistirajte na tome. I stalno forsirajte priču o Švićarskoj/Helvetiji i njihovoj direktnoj demokraciji, moglo bi to upalit neke lampice kod EU birokrata.
_________________ Say kaj or die
|
|
Vrh |
|
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 05 lip 2010, 16:08 |
|
|
ovo sam sinoć kasno crtala, umorna i nikakva, pa nemojte zamjeriti, ali u fotošopu znam samo obrađivati fotke i tako, crtati ne znam osim u vektoru... kad na njega stavim krunu, to će bit moja zamisao grba
Privitak/ci: |
grb.JPG [ 65.09 KiB | Pogledano 5206 put/a. ]
|
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
Vrh |
|
|
Starfucker226
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 05 lip 2010, 16:11 |
|
|
Prekrasno
|
|
Vrh |
|
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 05 lip 2010, 16:14 |
|
|
fala i bilo smo na tom tragu nekako, ako se ne varam, i ti i ja i mi skupa samnom
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
Vrh |
|
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 05 lip 2010, 16:21 |
|
|
vidim da se lutalo malo u dizajnu, pa kako se ipak radi o grbu beha hrvata, kruna bi mogla imati dno (naglavak) od pletera, a ono gore bi moglo biti u obliku stiliziranih ljiljana. tako bi se obuhvatili svi simboli. to je moja zamisao, pa iako nikad neće biti usvojena, ja ću ga zadržati kao obiteljski grb, ko ga šiša...
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 05 lip 2010, 16:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
A evo imamo par lijepih prijedloga. Daniku, Prigoraci i ova zenska. Tu smo bili nagdje na tragu ovom od Ilirke (trebalo je jos kockice ubacit), samo eto problem je bio/je pleter... Cak i ljiljani nisu onako klasicni pa da "strse" posto se neki boje da ce to smetat. Sva tri su odlicna, i mislim da bi bilo najbolje otvorit jednu temu (mozda kad ova anketa zavrsi) i nabacit prijedloge pa odabrat najbolji. Meni je ovaj Ilirkin zasad (mozda) ipak najbolji. Cak mi se i stilski vise svidja od sadasnjeg.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 05 lip 2010, 16:29 |
|
|
Ovo Ilirkino je najbolje.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 05 lip 2010, 16:33 |
|
|
A razmisljam, ako ko ima volje, nek proba na ono Ilirkino nabacit pleter na vrh, ali da ne bude ravno, vec da pleter slijedi konture.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Kamen
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 05 lip 2010, 17:16 |
|
|
Ili ja ne vidim dobro,ili je 53% ispitanika ankete,dalo odgovor "ne" ?
_________________ Ultras Mostar
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 05 lip 2010, 18:26 |
|
|
atan je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Pitaj Cerica, jel on ljiljane smatra za svoje šta tebe briga, bolan? ceriću je se ,kao i svakom bošnjaku,bosancu,muslimanu, u bosni i hercegovini najvažnije poistovijetiti sa grbom bih,kako god on patetično izgledao.nea veze da je wc školjka na grbu. mjesec i zvijezda,ljiljan po potrebi a ti bihać pusti ljude da si iznađu forumsku sličicu u koju bi bili ukomponovani ljiljani ,iako su šanse za to ,po mom mišljenju ,sasvim male. Nije me briga, al kad se vec petljate u nase stvari i gurate se bez veze gdje vam mjesto nije...
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
sotto voce
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 05 lip 2010, 18:41 |
|
|
u svakom slučaju ilirkin je najbolji, samo hrvatski grb ima 5x5 kockica, a ovaj ima malo više uglavnom ilirka napravi grb sa 5x5 i sve u redu
_________________ "1+1=2"
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 05 lip 2010, 19:24 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59927 Lokacija: DAZP HQ
|
Ilirk@ je napisao/la: ovo sam sinoć kasno crtala, umorna i nikakva, pa nemojte zamjeriti, ali u fotošopu znam samo obrađivati fotke i tako, crtati ne znam osim u vektoru... kad na njega stavim krunu, to će bit moja zamisao grba strašan grb. al nogometni. šala.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Hercegovina
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 05 lip 2010, 20:48 |
|
|
hib je napisao/la: niste normalni ljiljne su stavili hrvati koji su se odrekli Hrvatststva danasnji bosnjaci a mi smo se borili protiv tih isti i sta sad ......sta je sljedece u srednjovjekovnoj bih nije ni bila sahovnica trebamo se i nje odrec ili sta jedite *** vise Prvo ljiljane nisu odabrali bosnjaci to je bio prijedlog hrvata HDZ a bosnjaci su se slozili sa grbom.Sad sto je rat bio trebamo se odreci ljiljana ili svega iz srednjeg vijeka iz razloga sto srednjem vijeku nije bilo nacija.Malo razmisli glavom koliko dobivas a koliko gubis sto se stavi ljljan ja mislim da negubis nista vec samo povezujemo nase obilježje iz srednjeg vijeka sa sa sahovnicom .
|
|
Vrh |
|
|
Hercegovina
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 05 lip 2010, 20:55 |
|
|
Ilirk@ je napisao/la: ovo sam sinoć kasno crtala, umorna i nikakva, pa nemojte zamjeriti, ali u fotošopu znam samo obrađivati fotke i tako, crtati ne znam osim u vektoru... kad na njega stavim krunu, to će bit moja zamisao grba Fin grb mada je grb Austrougarske provincije BiH .
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 05 lip 2010, 21:36 |
|
|
Hercegovina je napisao/la: Ilirk@ je napisao/la: ovo sam sinoć kasno crtala, umorna i nikakva, pa nemojte zamjeriti, ali u fotošopu znam samo obrađivati fotke i tako, crtati ne znam osim u vektoru... kad na njega stavim krunu, to će bit moja zamisao grba Fin grb mada je grb Austrougarske provincije BiH . Da, nazalost to je podloga, ali sa kockicama i mozda pleterom se dobije nesto drugo. Steta, jer inace jako lijep grb. I nije previse napadan.
|
|
Vrh |
|
|
Hercegovina
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 06 lip 2010, 02:01 |
|
|
Aztec je napisao/la: Hercegovina je napisao/la: Fin grb mada je grb Austrougarske provincije BiH . Da, nazalost to je podloga, ali sa kockicama i mozda pleterom se dobije nesto drugo. Steta, jer inace jako lijep grb. I nije previse napadan. Zasto jednostavno nebi samo dodali stitove kao grb Hrvatske jedan štit grb Kotromanića, Hrvoje Vukčić Hrvatinića, Kosače, Tomaševića .
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 06 lip 2010, 11:00 |
|
|
Hercegovina je napisao/la: Aztec je napisao/la: Da, nazalost to je podloga, ali sa kockicama i mozda pleterom se dobije nesto drugo. Steta, jer inace jako lijep grb. I nije previse napadan. Zasto jednostavno nebi samo dodali stitove kao grb Hrvatske jedan štit grb Kotromanića, Hrvoje Vukčić Hrvatinića, Kosače, Tomaševića . Mislis u krunu ili... A za ovaj AU grb, pa zapravo osim sto su ga oni izradili, nema mu zamjerki. Em je stilski lijep, em nema nikakvih AU oznaka vec samo BiH, cak su uspijeli uvezat ljiljane s Hrvojevim grbom u jednu cijelinu i da to fino izgleda... Jos mi tomu dodamo kockice i eto nas grb. Moze i pleter... ugl jos malo to doradit...
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 06 lip 2010, 11:04 |
|
|
A sto se tice spominjanja da su to samo znakovi dinastija, tako je sve, i kao sto sam rekao oni su bili nositelji drzavnosti tako da to nebi trebao bit problem. A sta je s ovim dole spomenutim grbom... "Grb Bosne i Hercegovine prikazan u Fojničkom grbovniku; Grb Bosne prikazan u Fojničkom grbovniku čini smeđi štit sa nazubljenom krunom. To je složen grb koji se sastoji od dva grba: Grba Bosne kakav je izradio Ulrich Richental u svom grbovniku rađenom između 1414. – 1418. godine, koji čine dvije nazubljene koso ukrštene grede, koje na gornjoj strani posjeduju glave sa krunama. i Grba Ilirije sastavljenog koncem 16. vijeka po zamisli dubrovačkih Ilira, koji predstavlja crveni štitić sa srebrenim polumjesecom i osmokrakom zvijezdom, okrenut prema gore. Grb odaje da Fojnički grbovnik nije sastavljen 1340. godine nego da potječe iz vremena ilirskog pokreta u Dubrovniku, dakle krajem 16. vijeka. Također postoje indicije da su ovaj grb koristili ustanici u XIX vijeku." http://bs.wikipedia.org/wiki/Grbovi_i_z ... _historiju
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 06 lip 2010, 11:12 |
|
|
Ja imam ideju, ali neznam kako to odradit.
|
|
Vrh |
|
|
hib
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 06 lip 2010, 11:22 |
|
|
Hvala bogu pa nas je vise koji ga nikad ne bi stavili Kao prvo vremena se mijenjaju u srednjovjekovnoj bih su se Bosanski kraljevi sa ljiljanima na celu borili protiv turaka a danas se stavljaju bosanski ljiljani na istu zastavu sa turskom pogledaj samo na youtube slavlje kad je turska pobijedila Hrvatsku pa vidi kako se ti isti ljiljani vihore skupa sa turskim zastavama. Nisam ja kriv sto je to tako ali danas je tako a sve drugo su izmisljotine
Kao drugo sa ljiljanima bi opet prikazali spojenost sa turcima to jest bosnjacima i nista vise jer u srednjovjekovnoj BIH koju vi stalno spominjete nisu bili Hrvatski kraljevi vec BOSANSKI i tako su se izjasnjavali a ja sam davno BiH rekao ADIO
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 06 lip 2010, 11:37 |
|
|
hib je napisao/la: Hvala bogu pa nas je vise koji ga nikad ne bi stavili Kao prvo vremena se mijenjaju u srednjovjekovnoj bih su se Bosanski kraljevi sa ljiljanima na celu borili protiv turaka a danas se stavljaju bosanski ljiljani na istu zastavu sa turskom pogledaj samo na youtube slavlje kad je turska pobijedila Hrvatsku pa vidi kako se ti isti ljiljani vihore skupa sa turskim zastavama. Nisam ja kriv sto je to tako ali danas je tako a sve drugo su izmisljotine
Kao drugo sa ljiljanima bi opet prikazali spojenost sa turcima to jest bosnjacima i nista vise jer u srednjovjekovnoj BIH koju vi stalno spominjete nisu bili Hrvatski kraljevi vec BOSANSKI i tako su se izjasnjavali a ja sam davno BiH rekao ADIO Ajde vrati se malo pa procitaj... Kakvu vezu ima sto oni stravljaju te ljiljane, JEBE MI se za njih i sta oni rade, pa koliko bi morali bit jadni da ih mi zbog tog odbacimo... danas sutra ce ti uzet sahovnicu ( a imali su i nju vec) ocemo i nju odbacit. Nije to nikakvo vezivanje za Turke, Bosnjake... vec naprotiv, to je vezivanje za sredovjekovnu bosnu, onu predtursku, i to nam je korisno kako iz povijesnih tako i iz politickih razloga. Ti kraljevi nisu sigurno bili nista manje Hrvati no recimo Dubrovcani... Ne znam kako mozes uopce rec BiH adio, i idbacit jedan veliki dio svog indentiteta, to mi stvarno nije jasno.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 06 lip 2010, 11:49 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
hib je napisao/la: Hvala bogu pa nas je vise koji ga nikad ne bi stavili Kao prvo vremena se mijenjaju u srednjovjekovnoj bih su se Bosanski kraljevi sa ljiljanima na celu borili protiv turaka a danas se stavljaju bosanski ljiljani na istu zastavu sa turskom pogledaj samo na youtube slavlje kad je turska pobijedila Hrvatsku pa vidi kako se ti isti ljiljani vihore skupa sa turskim zastavama. Nisam ja kriv sto je to tako ali danas je tako a sve drugo su izmisljotine
Kao drugo sa ljiljanima bi opet prikazali spojenost sa turcima to jest bosnjacima i nista vise jer u srednjovjekovnoj BIH koju vi stalno spominjete nisu bili Hrvatski kraljevi vec BOSANSKI i tako su se izjasnjavali a ja sam davno BiH rekao ADIO To sto se ti odrices hrvatskih kraljeva u bosni(za ljiljane mi se fucka, isuvise su kompromitovani od strane cvijeca), je tvoja stvar. Ali ne mozes davati komentare, da ljudi koji su se zvali Stjepan, Hrvoje, Tvrtko(jako eksploatirano ime u hrvata), te ljude koji su se prezivali Hrvatinic, da su bili Bosnjaci. Cuj, Hrvoje Vukcic Hrvatinic, nacionalnost Bosnjak. Kao neki vic mu dodje.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 06 lip 2010, 16:48 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Citat: Kako navodi Dnevni Avaz, Predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić dao je - prema Dnevnom Avazu "skandalozan" - intervju službenoj državnoj srbijanskoj agenciji Tanjug. Na pitanje zašto za reverom uvijek nosi istu značku, zlatni ljiljan, Tihić je “ sa blagim osmjehom, odgovorio da baš taj ljiljan u osnovi ima krst-križ, pa vjeruje da je i to znak da Bošnjaci, Srbi i Hrvati u BiH moraju živjeti zajedno.”
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 06 lip 2010, 17:03 |
|
|
U srpskom grbu postoje ljiljani, ili kako bi mi to rekli - krinovi. "tamo daleko gde cveta beli krin, tamo su živote dali zajedno otac i sin"
|
|
Vrh |
|
|
hib
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 06 lip 2010, 17:10 |
|
|
a ko je rekao da su oni bili bosnjaci otvorri oci i procitaj sta sam napisao
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|