|
|
Stranica: 17/23.
|
[ 562 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
sicani
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 15 lip 2010, 11:20 |
|
|
Mizanfil je napisao/la: misliš ako se zovu Stjepan i Katarina da su zasigurno Hrvati jer zaboga ne nose imena Muje i Fate bas tako. stjepan i katarina su hrvati. a mujo i fata su muslimani. doso si provocirat, nemoj mislit da si mudar. vec u cetvrtom stoljecu nakon krista hrvati u okviru zapadnog rimskog carstva osnivaju biskupije i dizu katedrale na podrucju danasnje bosne i hercegovine. a ti si meni doso rec da nisam hrvat jeli. sve se pravis nesto fin. a "fin" si ko oni tvoji podli i lazljivi federacijski velikobosnjacki mediji. nemoj nista glumit. dane-croatia je napisao/la: Samo bih napomenuo kako Katarina nije ništa hrvatskije ime od Fatime, jerbo su i jedno i drugo hrvatska (i bošnjačka) imena koja su došla izvana. kako mislis ti - to su hrvatska imena koja su dosla izvana? sta je tebi Dane? bolan Dane, mi ovdje zivimo kao hrvati-krscani-katolici vec dvije tisuce godina na ovim prostorima. nema ovdje nikog drugog osim nas. mi smo ovdje alfa i omega, cuvari proslosti, sadasnjosti i buducnosti. mi smo unutra uvijek bili. imas li to sad? ne daj nikome da ti kaze da nisi hrvat. prati malo - sve sto je katolicko je hrvatsko.
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 15 lip 2010, 11:44 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Samo bih napomenuo kako Katarina nije ništa hrvatskije ime od Fatime, jerbo su i jedno i drugo hrvatska (i bošnjačka) imena koja su došla izvana. Katarina: Od grčke riječi "Katharon": čistoća i pristojnost. Fatima: Ona koja odbija dijete od dojenja (sise  ). Birajte, gospodine Dane 
|
|
Vrh |
|
 |
sicani
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 15 lip 2010, 13:14 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Fatima: Ona koja odbija dijete od dojenja (sise  ). ovisi ko i kako prevodi....kaze se i: umjerena, trezvena, suzdrzljiva ili oducena, odviknuta. dodatak inace, ima jedan grad u spaniji koji se zove Fatima. jedno od najvaznijih mjesta hodocasca rimokatolicke crkve. po legendi Fatima je bila lijepa kcer jednog maurskog vladara, koja se u 12. vijeku iz ljubavi prema jednom vitezu pokrstila u katolicku vjeru. po njoj je nazvan grad.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 15 lip 2010, 13:48 |
|
|
sicani je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Fatima: Ona koja odbija dijete od dojenja (sise  ). ovisi ko i kako prevodi....kaze se i: umjerena, trezvena, suzdrzljiva ili oducena, odviknuta. dodatak inace, ima jedan grad u spaniji koji se zove Fatima. jedno od najvaznijih mjesta hodocasca rimokatolicke crkve. po legendi Fatima je bila lijepa kcer jednog maurskog vladara, koja se u 12. vijeku iz ljubavi prema jednom vitezu pokrstila u katolicku vjeru. po njoj je nazvan grad. Gradić Fatima je u Portugalu i poznato je marijansko svetište. Idem ovo ljeto u njega (i Santiago  )
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 15 lip 2010, 14:14 |
|
|
U Cileanski, heheh ili de Compostella???
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
 |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 15 lip 2010, 18:03 |
|
|
sicani je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Fatima: Ona koja odbija dijete od dojenja (sise  ). ovisi ko i kako prevodi....kaze se i: umjerena, trezvena, suzdrzljiva ili oducena, odviknuta. dodatak inace, ima jedan grad u spaniji koji se zove Fatima. jedno od najvaznijih mjesta hodocasca rimokatolicke crkve. po legendi Fatima je bila lijepa kcer jednog maurskog vladara, koja se u 12. vijeku iz ljubavi prema jednom vitezu pokrstila u katolicku vjeru. po njoj je nazvan grad. A skraćeno od Fatima je Fata, zato mi ne vrieđajte Fate.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
 |
sicani
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 15 lip 2010, 20:09 |
|
|
ja kulturan cojek, ni na kraj mi pameti da ti fatu tako finu zenicu uvrijedim. 
|
|
Vrh |
|
 |
hib
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 15 lip 2010, 21:35 |
|
|
Ja je ne bi ni stapom dirnuo kamo li vrijedjao
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 15 lip 2010, 22:30 |
|
|
Tulkas je napisao/la: U Cileanski, heheh ili de Compostella??? De compostella Malo vidjeti što braća Galicijci rade i kako im idu pripreme za neovisnost Trebao bi proć iz Barcelone putem hodočasnika do Santiga, zatim Portugal, pa Andaluzija, Madrid i opet Barca. Čileanski će bit neki drugi put 
|
|
Vrh |
|
 |
Ivancica
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 17 srp 2010, 02:17 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
josi
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 17 srp 2010, 09:57 |
|
Pridružen/a: 03 sij 2010, 21:19 Postovi: 780 Lokacija: HercegBosna
|
Ivancica je napisao/la: Hehehe vidim da je se neko potrudio i napravio moj prijedlog bih sahovnice. Svaka cast Samo jos nesto da se malo doradi. Trebaju nam pet najvaznijih grbova a pletara da bude iznad njih i da ih zajedno povezuje.Tako da bi dobili jedan veci grb u sredini i dva manja sa svaku stranu. Gornji dio grbova bio bi povezan sa pletarom. Jeli moze tako nesto da se napravi. Odlican posao samo tako nastavite.
|
|
Vrh |
|
 |
pjosip
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 17 srp 2010, 11:12 |
|
|
Ivancica je napisao/la: Auh nemojte. Kič
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 19 srp 2010, 10:47 |
|
|
pjosip je napisao/la: Ivancica je napisao/la: Auh nemojte. Kič Pa nije tolko loše 
|
|
Vrh |
|
 |
Hercegovina
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 19 srp 2010, 23:16 |
|
|
Ivancica je napisao/la: Bravo ovo je nesto sto sam ja zamisljao kako da bude. Samo smanji malo ovaj luk iznad pletare a i štitove umanji.
|
|
Vrh |
|
 |
Bišćanin
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 19 srp 2010, 23:18 |
|
|
Hercegovina je napisao/la: Ivancica je napisao/la: Bravo ovo je nesto sto sam ja zamisljao kako da bude. Samo smanji malo ovaj luk iznad pletare a i štitove umanji. Meni se isto svidja, samo sto ovaj dodani dio treba smanjiti (luk pogotovo, i taj pleter treba naoraviti gusce ali i smanjiti naravno) ovako sto je sad nije suvereno, po mom misljenju. Treba da bude kompaktnije.
|
 |
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 20 srp 2010, 09:22 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8878 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Bihac-Krajina je napisao/la: Hercegovina je napisao/la: Bravo ovo je nesto sto sam ja zamisljao kako da bude. Samo smanji malo ovaj luk iznad pletare a i štitove umanji. Meni se isto svidja, samo sto ovaj dodani dio treba smanjiti (luk pogotovo, i taj pleter treba naoraviti gusce ali i smanjiti naravno) ovako sto je sad nije suvereno, po mom misljenju. Treba da bude kompaktnije. lijepi su dodatci. samo, čemu uništavati najljepšu šahovnicu (barem koju sam ja vidio), a te grbove regija se mogu dodati sa strane nešto kao predsjednički grb u RH
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
Vrh |
|
 |
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 20 srp 2010, 13:52 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Hadeka
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 28 ruj 2010, 23:45 |
|
Pridružen/a: 06 pro 2009, 23:19 Postovi: 1059 Lokacija: Rekoše nam "u banani"! Do kad, vidit ćemo!
|
Ivancica je napisao/la: Nemojte ljudi ovako ako Boga znate .. nema veze s heraldikom.
|
 |
hutt
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 29 ruj 2010, 00:09 |
|
|
Grb Herceg-Bosne je ustvari grb policije Hrvatske iz devedesetih. U nedostatku ideja nam to gurnuli. 
|
|
Vrh |
|
 |
Hadeka
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 29 ruj 2010, 00:14 |
|
Pridružen/a: 06 pro 2009, 23:19 Postovi: 1059 Lokacija: Rekoše nam "u banani"! Do kad, vidit ćemo!
|
Po mom mišljenju, kada dođe treći entitet onda bi se moglo razmišljati o slaganju grba od više povistnih grbova. Do tada, dovoljno je samo malo urediti pleter - pomiriti ga s heraldikom. Ovako.  Inače je po meni taj grb definitivno jedna od najlipših inačica hrvatskog šahiranog grba. 
|
 |
Hadeka
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 29 ruj 2010, 00:23 |
|
|
hutt je napisao/la: Grb Herceg-Bosne je ustvari grb policije Hrvatske iz devedesetih. U nedostatku ideja nam to gurnuli.  Da .. krajem '90. niki policajci su nosili takav grb, okružen s maslinovim vincem. Navodno je bio i jedna od inačica koja se razmatrala za hrvatski državni grb. Nažalost, usvojili su ovaj postojeći.
|
 |
kosevo
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 29 ruj 2010, 11:41 |
|
|
Hadeka je napisao/la: Po mom mišljenju, kada dođe treći entitet onda bi se moglo razmišljati o slaganju grba od više povistnih grbova. Do tada, dovoljno je samo malo urediti pleter - pomiriti ga s heraldikom. Ovako.  Inače je po meni taj grb definitivno jedna od najlipših inačica hrvatskog šahiranog grba.  netreba dirati, ljepsi ne moze biti 
_________________ Sve je dobro kada se dobro svrši!
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 29 ruj 2010, 11:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62765 Lokacija: DAZP HQ
|
ovaj mađarski grb je zanimljiv, možda bi se moglo ovako povezati više grbova, a preko njih kao centralni staviti grb Hercegbosne. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Hadeka
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 29 ruj 2010, 22:00 |
|
|
kosevo je napisao/la: Hadeka je napisao/la: Po mom mišljenju, kada dođe treći entitet onda bi se moglo razmišljati o slaganju grba od više povistnih grbova. Do tada, dovoljno je samo malo urediti pleter - pomiriti ga s heraldikom. Ovako.  Inače je po meni taj grb definitivno jedna od najlipših inačica hrvatskog šahiranog grba.  netreba dirati, ljepsi ne moze biti  Pa .. ovaj koji sam postao jest pinku "diran", ali samo pleter iznad štita. 
|
 |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 29 ruj 2010, 22:10 |
|
|
Ova šahovnica s pleterom je i meni preliepa, isto tako mi je preliepo i ime HercegBosna, puno ljepše od Bosna i Hercegovina, ali kad netko pobrka značenja, tada se sve upropasti.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|