|
|
Stranica: 14/23.
|
[ 562 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Prigorac
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 08 lip 2010, 11:49 |
|
Pridružen/a: 17 vel 2010, 14:53 Postovi: 779 Lokacija: Pod Sljemenom
|
Treba malo spustit loptu na zemlju. Na ovo gledam samo kao na malo prošireniji forum/raspravu/tribinu o mogučim varijantama grba. Niko ne nameče ništa, već se samo predlaže. Najbolje bi bilo da kad bude Treći da se narod referendumom izjasni. Tada će em grb imati legitimitet, em će narod još više poštivati znakovlje jer su si ga sami izabrali. Naravno prije toga još treba promjenit Ustav tako a sud ne poništi zastavu/grb, kao u slučaju Federacije. Meni je i grb sa portala ljep, pa ako ga ljudi žele tak bu bilo
_________________ Say kaj or die
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 08 lip 2010, 12:30 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8391 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Kiza je napisao/la: goLLe je napisao/la: Hrvati Herceg Bosne ( Bosne i Hercegovine kako god oćete) imaju samo jednu zastavu i jedan grb Kakvi ljiljani, kokoši, zvjezde i šta ti već znam. U neke se svetinje ne dira, dani-croatija i nekima još zamjerate na cviećarstvu a vi bi u naš grb stavili ljiljane. Ministre ovaj tvoj prijedlog nije loš, al samo kao grb na zastavi Federacije( jer ovo trenutno je debilno), al da predstavlja Hrvate HB i samu Herceg Bosnu ni u ludilu. A toga je razmišljanja 90% ljudi koji doista žive u HB. Nisam želeo da komentarišem, da ne ispada da se mešam u neka pitanja gde mi nije mesto. Međutim, mislim da su grb i zastava Herceg Bosne dobri, prepoznatljivi i efektivni i da bi bila šteta da se kvare. S druge strane, glupo je što se Srbi i Hrvati odriču ljiljana, ali ja nemam neki pametan predlog kako to rešiti. Možda da se na zastavu HR HB aplicira po jedan ljiljna na svakom kraju (kutu)? Pa da. Ustaše su imale u u gornjem desnom kutu, a mi možemo staviti ljiljan.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Hercegovina
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 08 lip 2010, 14:53 |
|
|
goLLe je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Isti si naši političari,oni bruje....ti?BTW,slobodno kači ljiljane gdje god želiš.samo kod nas je to malo opasno... O ljiljanima je trebalo misliti malo prije,90-tih,a ne sada.Kao i uostalom o drugim stvarima.I to je samo još jedan dokaz indolentnosti naše politike.Jasno mi je značenje ljiljana,sve to stoji,ali ja nikad neću prema tom simbolu osjećati ništa posebno i nikad se neću moći poistovjetiti sa njim pa makar visio na svakoj zastavi i grbu po HB.
Potpis. @Hercegovina Kao da mi nekome trebamo dokazivati su Bosna a i Hercegovina hrvatske zemlje pa kačiti ljiljane ili šta već. Markan ti dobro reče trebali smo o tome razmišljati 90-ih, neka ostanu oni u povijesti, svatko tko je voljan da sazna o povijesti ovih prostora lako će doći do podataka o njima i pravoj istini ljiljana... a ovi muslimane što su se sada kao okitili njima, tko zna koja će ih furka uzeti za 15-20 godina, i onako njima nema draže od one crvene s polumjesecom i zvijezdom. Pričaš o nekim godinama i neozbiljnošću, a govoriš da zavisimo o muslimanima i da će nam kao oni nešto dati ili ne daj Bože oduzeti i samim time dokazuješ svoju neozbiljnost. Da mi ovisimo o njima i da oni imaju toliko utjecaja koliko im ti daješ ne bi nas na prostoru HB odavno bilo, a i sam si sebe negirao u istoj rečenici " ako im EU pošalje jasne signale". Al ista ta EU i Amerika može i promjenuti ploču kad tad, čuj "bošnjaci" će nam dati 3. entitet, isto se odnosi i na Srbe da ne bude zabuna Netko reče ode rasprava u politikanstvo, pa vratimo se onda temi o grbu. Ljiljani u grb BiH Hrvata? Ni u ludilu. Jeste da je to samo ideja na ovome forumu i da je glupo i raspravljat o tome jer nikada neće zaživiti, al eto. Kakva nam je bila politika vidimo danas koliko se pitamo u ovoj drzavi. Te ljiljane su cuvali i prije 90 hrvati iz bosne mozda mi iz hercegovine nismo ali jesu oni iz bosne odbacivajuci sve ono sto smo cuvali do 90 i ponosno nosili a tu povijest ostavljamo novoj naciji BOSANCI oni muslimani koji nisu toliko veliki vjernici da Tursku smatraju svojom majkom. Nisi mi odgovorio za ljiljane svetog Ante dali njih trebamo odbaciti i dodati mu šahovnicu umjesto ljiljana . Nitko netraži da se ukine šahovnica vec da se doda obilježje iz nase povijesti kao sto je napravila i Hrvatska pa dodala grb Dubrovačke rep , istre ,dalmacije ,slavonije. Nova furka je pocela od 98 i polagano se stvara nova nacija Bosanci a ti su opasniji od bošnjaka jer bošnjaci se nece kititi katoličkim vladarima a ovi hoce. Da ovisimo pogledaj srednju bosnu kako polagano gubimo vlast izgubili smo davno Jajce a kad izgubimo srednju bosnu na redu je Mostar i Stolac. Nisam ja sebe negirao nego ti nekočaš.Nakon Deytona Bosna i Hercegovina se podjelila na dva entiteta da bi hrvatima dali zastitu napravljeni su kantoni. 15 godina nakon Deytona ti kantoni su pred bankrotom a prije par dana iz EU kazu ovo da bi u raspravama o ustavnim promjenama u BiH, koje će uslijediti nakon lokalnih izbora 5.oktobra, bosanskohercegovački političari trebali razmotriti čak i mogućnost ukidanja deset kantona u Federaciji BiH ili smanjenje administracije kantonaSmanjenje administracije ti je centralizacija federacije a i ukidanje kantona je ista stvar. Hrvati nemaju nikoga da lobira za njih zato smo i vidjeli sta nam je predlagala EU u Butmiru. Betoniranje BiH sa dva entiteta.Sine dragi dok god arapske zemlje imaju nafte SAD nece promjeniti svoju ploču i za bošnjake ce da lobira Turska i brojne Arapske zemlje.Za likove poput tebe ce reci da su hrvati u losoj situaciji da se preglasavaju a ti ces odmah da pomislis eo ga daju nam 3 entitet kao i pred Butmir kad tamo fijasko Novi ustav za dva naroda i dva entiteta. Kad ovo sve uzmem u obzir jednostavnom jednadžbom pošto nemamo koga da za nas lobira u EU dobivam riješenje u dogovoru sa Bošnjacima.Ako ces mi odgovarati posalji mi PP da vise nespamamo a skora buducnost ce nam pokazati jesam li ja upravu ili nisam.
|
|
Vrh |
|
|
goLLe
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 08 lip 2010, 15:57 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 15:21 Postovi: 552 Lokacija: na rijeci
|
Hercegovina je napisao/la: Kakva nam je bila politika vidimo danas koliko se pitamo u ovoj drzavi. Te ljiljane su cuvali i prije 90 hrvati iz bosne mozda mi iz hercegovine nismo ali jesu oni iz bosne odbacivajuci sve ono sto smo cuvali do 90 i ponosno nosili a tu povijest ostavljamo novoj naciji BOSANCI oni muslimani koji nisu toliko veliki vjernici da Tursku smatraju svojom majkom.
Nisi mi odgovorio za ljiljane svetog Ante dali njih trebamo odbaciti i dodati mu šahovnicu umjesto ljiljana . Nitko netraži da se ukine šahovnica vec da se doda obilježje iz nase povijesti kao sto je napravila i Hrvatska pa dodala grb Dubrovačke rep , istre ,dalmacije ,slavonije.
Nova furka je pocela od 98 i polagano se stvara nova nacija Bosanci a ti su opasniji od bošnjaka jer bošnjaci se nece kititi katoličkim vladarima a ovi hoce.
Da ovisimo pogledaj srednju bosnu kako polagano gubimo vlast izgubili smo davno Jajce a kad izgubimo srednju bosnu na redu je Mostar i Stolac. Nisam ja sebe negirao nego ti nekočaš.Nakon Deytona Bosna i Hercegovina se podjelila na dva entiteta da bi hrvatima dali zastitu napravljeni su kantoni. 15 godina nakon Deytona ti kantoni su pred bankrotom a prije par dana iz EU kazu ovo da bi u raspravama o ustavnim promjenama u BiH, koje će uslijediti nakon lokalnih izbora 5.oktobra, bosanskohercegovački političari trebali razmotriti čak i mogućnost ukidanja deset kantona u Federaciji BiH ili smanjenje administracije kantona
Smanjenje administracije ti je centralizacija federacije a i ukidanje kantona je ista stvar. Hrvati nemaju nikoga da lobira za njih zato smo i vidjeli sta nam je predlagala EU u Butmiru. Betoniranje BiH sa dva entiteta.Sine dragi dok god arapske zemlje imaju nafte SAD nece promjeniti svoju ploču i za bošnjake ce da lobira Turska i brojne Arapske zemlje.Za likove poput tebe ce reci da su hrvati u losoj situaciji da se preglasavaju a ti ces odmah da pomislis eo ga daju nam 3 entitet kao i pred Butmir kad tamo fijasko Novi ustav za dva naroda i dva entiteta. Kad ovo sve uzmem u obzir jednostavnom jednadžbom pošto nemamo koga da za nas lobira u EU dobivam riješenje u dogovoru sa Bošnjacima.Ako ces mi odgovarati posalji mi PP da vise nespamamo a skora buducnost ce nam pokazati jesam li ja upravu ili nisam. Kakvi PP-ovi.Neka MOD briše ako mu je off topic Retorika ti je klasična HDZ-ovska, koga bola više vi zaplašujete, vako su pričali i pred izbore, "gotovo je ako se ne bude glasovalo za njih sve ćemo izgubiti, Mostar pada u muslimanske ruke ovo ono", koja bola srednja Bosna šta bulazniš, pogledaj malo situaciju, a to za Mostar i Stolac okači mačku o rep. Mantre i isprazne fraze udarajte nekome drugom, preživili smo i 500 godina turkog zuluma, preživit ćemo i ove njihove ostatke. I nemoj meni stavljat u usta nešto što nisam ni napisao. Stoka sitnog zuba me ne zanima posebno ti butmirci, i davno sam ja prestao vjerovati u te isprazne priče ogavnih probisvijeta i lopova koji se zovu političari. Oni sigurno neće ostvariti ništa, posebno 3. entitet, al neće ni ti jebeni ljiljani. Pitao si me za Sv.Ante. Ma boli me briga za svetog Antu bola i njegove ljiljane meni netrebaju i niti će mi ikada trebat, ti što se mene tiče nosaj šta oćeš i ispravljaj krive Drine. .netreba Hvala i budi pozdravljen.
_________________ "Teško domu bez ljubavi bratske, ko i Bosni bez zemlje Hrvatske" Tiocfaidh ár lá
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 08 lip 2010, 16:04 |
|
|
Ljiljani da u krunu eventualno , ne u grb.
Onaj tko ne vidi da se ovdje radi o pozivanju na povijesno naslijeđe a ne o "****** i turcima i Armiji BiH" tom ne znam koji je ***. Ljiljan je naše povijesno naslijeđe i ne treba ovako pljuvat bespotrebno ... Jasno što od početka govorim - eventualno u krunu ne u grb, šahovnica stoji gdje jeste...
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 08 lip 2010, 16:12 |
|
|
PCM je napisao/la: Ljiljani da u krunu eventualno , ne u grb.
Onaj tko ne vidi da se ovdje radi o pozivanju na povijesno naslijeđe a ne o "****** i turcima i Armiji BiH" tom ne znam koji je ***. Ljiljan je naše povijesno naslijeđe i ne treba ovako pljuvat bespotrebno ... Jasno što od početka govorim - eventualno u krunu ne u grb, šahovnica stoji gdje jeste... Nema tu pljuvanja,odnos je takav kakav je,ukus,a o tome se ne raspravlja.Već sam rekao,može se i zvanično usvojiti,ok-ali emocionalno mi ništa ne znači,poput ove Varte BH.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 08 lip 2010, 16:17 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: PCM je napisao/la: Ljiljani da u krunu eventualno , ne u grb.
Onaj tko ne vidi da se ovdje radi o pozivanju na povijesno naslijeđe a ne o "****** i turcima i Armiji BiH" tom ne znam koji je ***. Ljiljan je naše povijesno naslijeđe i ne treba ovako pljuvat bespotrebno ... Jasno što od početka govorim - eventualno u krunu ne u grb, šahovnica stoji gdje jeste... Nema tu pljuvanja,odnos je takav kakav je,ukus,a o tome se ne raspravlja.Već sam rekao,može se i zvanično usvojiti,ok-ali emocionalno mi ništa ne znači, poput ove Varte BH.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 08 lip 2010, 16:31 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Mar-kan je napisao/la: PCM je napisao/la: Ljiljani da u krunu eventualno , ne u grb.
Onaj tko ne vidi da se ovdje radi o pozivanju na povijesno naslijeđe a ne o "****** i turcima i Armiji BiH" tom ne znam koji je ***. Ljiljan je naše povijesno naslijeđe i ne treba ovako pljuvat bespotrebno ... Jasno što od početka govorim - eventualno u krunu ne u grb, šahovnica stoji gdje jeste... Nema tu pljuvanja,odnos je takav kakav je,ukus,a o tome se ne raspravlja.Već sam rekao,može se i zvanično usvojiti,ok-ali emocionalno mi ništa ne znači,poput ove Varte BH. Pa i nije bas tako. jedno je ukus (mada on nije i ne treba bit prioritet pred povijesnim obiljezjima), a nesto sasvim drugo spominjanje Turaka, njihovog obiljazja i sl gluposti. To je meni inacenje (i neznanje) na djecijoj razini, i jos ono kroz koje ne vidi da upravo tim istim cini uslugu.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 08 lip 2010, 16:35 |
|
|
Recimo, onaj grb od Ilirke, tu je sahara u cijelom polju, ruka Hrvoja (tako da ne znam sto tu ima smetat?), stilizirani ljiljani koji nisu bas ni primjetni kao "oni"... a sve se to da jos doradit... recimo malo onaj razdjeljak gore (poravnat?), ubacit pleter... Samo stvar je koliko vidim da nam fali znanja oko Photoshopa.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Hercegovina
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 08 lip 2010, 16:38 |
|
|
goLLe je napisao/la: Hercegovina je napisao/la: Kakva nam je bila politika vidimo danas koliko se pitamo u ovoj drzavi. Te ljiljane su cuvali i prije 90 hrvati iz bosne mozda mi iz hercegovine nismo ali jesu oni iz bosne odbacivajuci sve ono sto smo cuvali do 90 i ponosno nosili a tu povijest ostavljamo novoj naciji BOSANCI oni muslimani koji nisu toliko veliki vjernici da Tursku smatraju svojom majkom.
Nisi mi odgovorio za ljiljane svetog Ante dali njih trebamo odbaciti i dodati mu šahovnicu umjesto ljiljana . Nitko netraži da se ukine šahovnica vec da se doda obilježje iz nase povijesti kao sto je napravila i Hrvatska pa dodala grb Dubrovačke rep , istre ,dalmacije ,slavonije.
Nova furka je pocela od 98 i polagano se stvara nova nacija Bosanci a ti su opasniji od bošnjaka jer bošnjaci se nece kititi katoličkim vladarima a ovi hoce.
Da ovisimo pogledaj srednju bosnu kako polagano gubimo vlast izgubili smo davno Jajce a kad izgubimo srednju bosnu na redu je Mostar i Stolac. Nisam ja sebe negirao nego ti nekočaš.Nakon Deytona Bosna i Hercegovina se podjelila na dva entiteta da bi hrvatima dali zastitu napravljeni su kantoni. 15 godina nakon Deytona ti kantoni su pred bankrotom a prije par dana iz EU kazu ovo da bi u raspravama o ustavnim promjenama u BiH, koje će uslijediti nakon lokalnih izbora 5.oktobra, bosanskohercegovački političari trebali razmotriti čak i mogućnost ukidanja deset kantona u Federaciji BiH ili smanjenje administracije kantona
Smanjenje administracije ti je centralizacija federacije a i ukidanje kantona je ista stvar. Hrvati nemaju nikoga da lobira za njih zato smo i vidjeli sta nam je predlagala EU u Butmiru. Betoniranje BiH sa dva entiteta.Sine dragi dok god arapske zemlje imaju nafte SAD nece promjeniti svoju ploču i za bošnjake ce da lobira Turska i brojne Arapske zemlje.Za likove poput tebe ce reci da su hrvati u losoj situaciji da se preglasavaju a ti ces odmah da pomislis eo ga daju nam 3 entitet kao i pred Butmir kad tamo fijasko Novi ustav za dva naroda i dva entiteta. Kad ovo sve uzmem u obzir jednostavnom jednadžbom pošto nemamo koga da za nas lobira u EU dobivam riješenje u dogovoru sa Bošnjacima.Ako ces mi odgovarati posalji mi PP da vise nespamamo a skora buducnost ce nam pokazati jesam li ja upravu ili nisam. Kakvi PP-ovi.Neka MOD briše ako mu je off topic Retorika ti je klasična HDZ-ovska, koga bola više vi zaplašujete, vako su pričali i pred izbore, "gotovo je ako se ne bude glasovalo za njih sve ćemo izgubiti, Mostar pada u muslimanske ruke ovo ono", koja bola srednja Bosna šta bulazniš, pogledaj malo situaciju, a to za Mostar i Stolac okači mačku o rep. Mantre i isprazne fraze udarajte nekome drugom, preživili smo i 500 godina turkog zuluma, preživit ćemo i ove njihove ostatke. I nemoj meni stavljat u usta nešto što nisam ni napisao. Stoka sitnog zuba me ne zanima posebno ti butmirci, i davno sam ja prestao vjerovati u te isprazne priče ogavnih probisvijeta i lopova koji se zovu političari. Oni sigurno neće ostvariti ništa, posebno 3. entitet, al neće ni ti jebeni ljiljani. Pitao si me za Sv.Ante. Ma boli me briga za svetog Antu bola i njegove ljiljane meni netrebaju i niti će mi ikada trebat, ti što se mene tiče nosaj šta oćeš i ispravljaj krive Drine. .netreba Hvala i budi pozdravljen. Ok vidimo za koji mjesec koliko si u pravu i usput nije mi politika HDZ oni su nas u ovo i dovukli vec samo iznosim činjenice.
|
|
Vrh |
|
|
Hercegovina
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 08 lip 2010, 16:40 |
|
|
PCM je napisao/la: Ljiljani da u krunu eventualno , ne u grb.
Onaj tko ne vidi da se ovdje radi o pozivanju na povijesno naslijeđe a ne o "****** i turcima i Armiji BiH" tom ne znam koji je ***. Ljiljan je naše povijesno naslijeđe i ne treba ovako pljuvat bespotrebno ... Jasno što od početka govorim - eventualno u krunu ne u grb, šahovnica stoji gdje jeste... Pa to saharu nedirati vec samo dodati krunu od 5 štitova i unutar te krune staviti ono sto nas je obiljezilo kroz povijest
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 08 lip 2010, 16:54 |
|
|
Aztec je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Nema tu pljuvanja,odnos je takav kakav je,ukus,a o tome se ne raspravlja.Već sam rekao,može se i zvanično usvojiti,ok-ali emocionalno mi ništa ne znači,poput ove Varte BH.
Pa i nije bas tako. jedno je ukus (mada on nije i ne treba bit prioritet pred povijesnim obiljezjima), a nesto sasvim drugo spominjanje Turaka, njihovog obiljazja i sl gluposti. To je meni inacenje (i neznanje) na djecijoj razini, i jos ono kroz koje ne vidi da upravo tim istim cini uslugu. Nemoj vaditi iz konteksta zaključke.Eto da ga usvoji 99,999% Hrvata,meni ne znače ti ljiljani ama baš ništa pozitivno.Tebi pašu,bujrum,tvoj izbor.Evo glasamo pa nek bude legalis.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 08 lip 2010, 16:57 |
|
|
Aztec je napisao/la: Recimo, onaj grb od Ilirke, tu je sahara u cijelom polju, ruka Hrvoja (tako da ne znam sto tu ima smetat?), stilizirani ljiljani koji nisu bas ni primjetni kao "oni"... a sve se to da jos doradit... recimo malo onaj razdjeljak gore (poravnat?), ubacit pleter... Samo stvar je koliko vidim da nam fali znanja oko Photoshopa. Ako uspijem dohvatit jednog momka koji je dobar s time , mogli bi imat nekoliko extra prijedloga ...
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 08 lip 2010, 17:06 |
|
|
Hercegovina je napisao/la: PCM je napisao/la: Ljiljani da u krunu eventualno , ne u grb.
Onaj tko ne vidi da se ovdje radi o pozivanju na povijesno naslijeđe a ne o "****** i turcima i Armiji BiH" tom ne znam koji je ***. Ljiljan je naše povijesno naslijeđe i ne treba ovako pljuvat bespotrebno ... Jasno što od početka govorim - eventualno u krunu ne u grb, šahovnica stoji gdje jeste... Pa to saharu nedirati vec samo dodati krunu od 5 štitova i unutar te krune staviti ono sto nas je obiljezilo kroz povijest I to se čini ok ... Ma najpametnije bi zapravo bilo angažirat nekog tko se bavi herldikom , pa da učini nešto smisleno , jasno dominatna i srž stvari ima bit šahovnica ... Ovo ostalo je sve sporedno. Meni je npr draža od ljiljana ona hrvojeva ruka 100 puta , a još je k tome neeksploatirana niti ima ovaj ratni teret ... Tek u ponekim našim općinama se koristi , šteta što nije više ...
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 08 lip 2010, 17:06 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Aztec je napisao/la:
Pa i nije bas tako. jedno je ukus (mada on nije i ne treba bit prioritet pred povijesnim obiljezjima), a nesto sasvim drugo spominjanje Turaka, njihovog obiljazja i sl gluposti.
To je meni inacenje (i neznanje) na djecijoj razini, i jos ono kroz koje ne vidi da upravo tim istim cini uslugu.
Nemoj vaditi iz konteksta zaključke.Eto da ga usvoji 99,999% Hrvata,meni ne znače ti ljiljani ama baš ništa pozitivno.Tebi pašu,bujrum,tvoj izbor.Evo glasamo pa nek bude legalis. A sve ok, ni oko cega se nikad ne mogu svi slozit... Ja sam vise mislio kako se neki protive jer im to nije "stilski" ok. Dok neki spominju Turke i sl sa ljiljanima, kako njih briga za Bosanske kraljeve itd... To mi je sve veca glupost, nek mi oproste, ali tako je.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 08 lip 2010, 17:07 |
|
|
PCM je napisao/la: Aztec je napisao/la: Recimo, onaj grb od Ilirke, tu je sahara u cijelom polju, ruka Hrvoja (tako da ne znam sto tu ima smetat?), stilizirani ljiljani koji nisu bas ni primjetni kao "oni"... a sve se to da jos doradit... recimo malo onaj razdjeljak gore (poravnat?), ubacit pleter... Samo stvar je koliko vidim da nam fali znanja oko Photoshopa. Ako uspijem dohvatit jednog momka koji je dobar s time , mogli bi imat nekoliko extra prijedloga ...
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 08 lip 2010, 17:10 |
|
|
PCM je napisao/la: Hercegovina je napisao/la: Pa to saharu nedirati vec samo dodati krunu od 5 štitova i unutar te krune staviti ono sto nas je obiljezilo kroz povijest I to se čini ok ... Ma najpametnije bi zapravo bilo angažirat nekog tko se bavi herldikom , pa da učini nešto smisleno , jasno dominatna i srž stvari ima bit šahovnica ... Ovo ostalo je sve sporedno.Meni je npr draža od ljiljana ona hrvojeva ruka 100 puta , a još je k tome neeksploatirana niti ima ovaj ratni teret ... Tek u ponekim našim općinama se koristi , šteta što nije više ... Da, sad smo otisli malo ozbiljnije ali tako je. i recimo ima ona nazubljena kruna... ima tu dosta stvari sto se moze, samo treba neko ko to zna odradit kako treba, profesionalno. Ovi svi dosad prijedlozi su bili vise manje igra i prebacivanje jednog dijela na drugi....
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 08 lip 2010, 17:19 |
|
|
Nema smisla o ovome raspravljat.. Barem ne o ljiljanima kao znaku BH Hrvata.. Puno je toga losega ucinjeno pod ljiljanima (nasim katolickim) upravo nama Hrvatima. Koliko god bilo povjesno tacno da oni nemaju nikakve veze sa islamom (naprotiv), muslimanima niti ovim novokomponiranim,(pod tim ljiljanima su se borile upravo one vojske koje su zeljele zastititi svoje od muslimanskog nadiranja i okupacije) koliko god bila povjesna cinjenica da su kao znak najblizi upravo nama, jos je rano za uzimati ga (ponovo) za svoje.
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
goLLe
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 08 lip 2010, 17:33 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 15:21 Postovi: 552 Lokacija: na rijeci
|
Aztec je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Nemoj vaditi iz konteksta zaključke.Eto da ga usvoji 99,999% Hrvata,meni ne znače ti ljiljani ama baš ništa pozitivno.Tebi pašu,bujrum,tvoj izbor.Evo glasamo pa nek bude legalis.
A sve ok, ni oko cega se nikad ne mogu svi slozit... Ja sam vise mislio kako se neki protive jer im to nije "stilski" ok. Dok neki spominju Turke i sl sa ljiljanima, kako njih briga za Bosanske kraljeve itd... To mi je sve veca glupost, nek mi oproste, ali tako je. Pretpostavljam da se na mene odnosi, ako nije ispričavam se unaprijed na prozivci. Čovječe kakvi Turci nisam ih spomenuo, niti sam igdje rekao da trebamo zaboraviti na bosanske kraljeve i to doba, niti prepustiti kao ekskluzivitet muslimanima, ni slučajno...ali treba biti realan. Lako je za ovdje, što se mi raspravljamo po netu, forumu, al treba shvatiti da je ovo samo forum. Šta ti misliš koliko bi ljudi prihvatilo u Bosni, u Hercegovini da im se ljiljani stave na zastavu, grb? Da sada netko izađe u javnost s takvim prijedlogom bio bi popljuvan od velike većine, i mogu reći s pravom. Neznam kome se mi trebamo dokazivati da smo mi tu oduvijek, pa sada nabacivat njih. Da ih muslimani nisu stavili na svoju zastavu nikad ih ne bi ni spomenuli, i to meni onda samo liči na neki glupi jal. Ako vam već treba neko uporište u povijesnim grbovima kao simbolom HB Hrvata neka to bude grb Huma, zašto to moraju biti ljiljani? Nije mi cilj bio s ovom raspravom nikome soliti pamet, dosta vas me je pogrešno shvatilo i protumačilo, ali preko nekih stvari dosta ljudi nemože preći odjednom tek tako i to je jednostavno to.
_________________ "Teško domu bez ljubavi bratske, ko i Bosni bez zemlje Hrvatske" Tiocfaidh ár lá
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 08 lip 2010, 17:36 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Nema smisla o ovome raspravljat.. Barem ne o ljiljanima kao znaku BH Hrvata.. Puno je toga losega ucinjeno pod ljiljanima (nasim katolickim) upravo nama Hrvatima. Koliko god bilo povjesno tacno da oni nemaju nikakve veze sa islamom (naprotiv), muslimanima niti ovim novokomponiranim,(pod tim ljiljanima su se borile upravo one vojske koje su zeljele zastititi svoje od muslimanskog nadiranja i okupacije) koliko god bila povjesna cinjenica da su kao znak najblizi upravo nama, jos je rano za uzimati ga (ponovo) za svoje. Ma u grb nema šanse da ide , ni ja ga ne želim , a nisam nesklon ljiljanu kao obilježju općenito ... On eventualno može proći u nekakvoj kruni i sl i to je to ... Šahara ostaje dominantna , mijenjati to bi bilo pucanje samom sebi u glavu ... Al volio bi da općine , razne udruge, navijačke skupine i sl. koriste i druga obilježja (ruka s mačem, hrvatinićev i kosačin grb i sl osim šahare ;) Ne smijemo ih prepustiti zaboravu, a tuđinu makar i domaćem još manje ...
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 08 lip 2010, 17:41 |
|
|
GoLLe...To je grb prije svega svih plemica koji su bili pod utjecajem ili u srodstvu sa Hrvatinicima.. Odlican prijedlog za oznaku BH Hrvata.. procitaj ovo, kao primjer.. http://www.google.nl/imgres?imgurl=http ... s%3Disch:1
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 08 lip 2010, 17:48 |
|
|
goLLe je napisao/la: Aztec je napisao/la:
A sve ok, ni oko cega se nikad ne mogu svi slozit... Ja sam vise mislio kako se neki protive jer im to nije "stilski" ok. Dok neki spominju Turke i sl sa ljiljanima, kako njih briga za Bosanske kraljeve itd... To mi je sve veca glupost, nek mi oproste, ali tako je.
Pretpostavljam da se na mene odnosi, ako nije ispričavam se unaprijed na prozivci. Čovječe kakvi Turci nisam ih spomenuo, niti sam igdje rekao da trebamo zaboraviti na bosanske kraljeve i to doba, niti prepustiti kao ekskluzivitet muslimanima, ni slučajno...ali treba biti realan. Lako je za ovdje, što se mi raspravljamo po netu, forumu, al treba shvatiti da je ovo samo forum. Šta ti misliš koliko bi ljudi prihvatilo u Bosni, u Hercegovini da im se ljiljani stave na zastavu, grb? Da sada netko izađe u javnost s takvim prijedlogom bio bi popljuvan od velike većine, i mogu reći s pravom. Neznam kome se mi trebamo dokazivati da smo mi tu oduvijek, pa sada nabacivat njih. Da ih muslimani nisu stavili na svoju zastavu nikad ih ne bi ni spomenuli, i to meni onda samo liči na neki glupi jal. Ako vam već treba neko uporište u povijesnim grbovima kao simbolom HB Hrvata neka to bude grb Huma, zašto to moraju biti ljiljani? Nije mi cilj bio s ovom raspravom nikome soliti pamet, dosta vas me je pogrešno shvatilo i protumačilo, ali preko nekih stvari dosta ljudi nemože preći odjednom tek tako i to je jednostavno to. Prihvacam ispriku , jer nije bilo upuceno tebi. A taj grb, pa kao prvo ne znam tocno sta obiljezava... nastao je dosta kasno (pred sam pad), i mislim da je poslije dopunjen sa tom zvijezdom i polumjesecom vec duboko za vrijeme Osmanlija. Ugl, mozda samo original, a to je mislim bez polumjeseca i zvijezde, i opet dobijes ruku sa macem.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 08 lip 2010, 17:52 |
|
|
Nemojte mi sad polumjesece i zvijezde.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 08 lip 2010, 17:58 |
|
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Ljiljani u grb BiH Hrvata? Postano: 08 lip 2010, 18:06 |
|
|
Lijlani su nestali 1463. g i ponovno uskrsnuli 1992. g a tih pet stotina godina turska obilježja. Turska a ne bosanska što je vrlo bitno a vode se kao bosanski simboli.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Patriota i 54 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|