HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 sij 2025, 02:30.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1077 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 44  Sljedeća

Martin Raguž kao novi predsjednik HDZ -a 1990
će biti igrač američke ambasade i međunarodne zajednice 39%  39%  [ 34 ]
će cijelo vrijeme ostati lojalan idejama Hrvatskog narodnog sabora 6%  6%  [ 5 ]
spina Međun. zajedn. dok ne dođe na vlast, a onda vjernost HNS-u 7%  7%  [ 6 ]
konformist, cijelo vrijeme politika malo ovamo, malo tamo 48%  48%  [ 42 ]
Ukupno glasova : 87
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Martin Raguž i novi "američki" HDZ1990
PostPostano: 15 lis 2014, 15:53 

Crvena Sonja je napisao/la:

Treba ti netko servirat radno mjesto samo zato što si završio fakultet.

Koji Veliki vođa, Velikog vođu vidiš samo zato što ti je netko projicirao sliku Velikog vođe, dovoljno dugo i dovoljno puta ponovljena laž, postaje istina. Treći entitet je najbolji izlaz iz jednoumlja, i jednostranačja. Samo što nismo imali podršku od bilo koga za tako nešto. sada se stvari mijenjaju i kad se stvari konačno mijenjaju na bolje za hrvatski narod treba glasati za Martina Raguža novog Komšića. :confused1

Isto vrijedi i za 3.
Netko će ga servirati?sloboda se tek tako dobije,na pladnju?Političari će ga "ostvariti"?

Vrh

PostPostano: 15 lis 2014, 15:58 

Sve ćemo vidjeti za koju godinu hoće li biti išta od trećeg iako čisto sumnjam prije će biti da će se to za sljedeće izbore prikriti posebnom izbornom jedinicom.
Uglavnom vidjet ćemo koliko će biti zalaganje za nacionalnu samoupravu pa bio to entitet, regija ili županija i hrvatski TV kanal.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2014, 16:04 

Mar-kan je napisao/la:

Treba ti netko servirat radno mjesto samo zato što si završio fakultet.

Koji Veliki vođa, Velikog vođu vidiš samo zato što ti je netko projicirao sliku Velikog vođe, dovoljno dugo i dovoljno puta ponovljena laž, postaje istina. Treći entitet je najbolji izlaz iz jednoumlja, i jednostranačja. Samo što nismo imali podršku od bilo koga za tako nešto. sada se stvari mijenjaju i kad se stvari konačno mijenjaju na bolje za hrvatski narod treba glasati za Martina Raguža novog Komšića. :confused1

Isto vrijedi i za 3.
Netko će ga servirati?sloboda se tek tako dobije,na pladnju?Političari će ga "ostvariti"?

Neće ga nitko servirati ako sami sebi oduzimamo to pravo, već unaprijed. Ova bezvoljnost i glumatanje graĐŽanstva nema smisla. 90% ih se kao nešto busaju u hrvatstvo i svoj kraj, a prodaju ga za šaku maraka, šute na kriminal pored sebe, zatvaraju oči na sve, a kada dođe red na njih onda je nepravda. Ne zanima me to, svaki od nas može biti promjena ako to želi, ali dugoročno i na duge staze za što je i meni trebalo vremena da shvatim,a da se promjene ne događaju preko noći samo zato što je meni to palo na pamet.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2014, 16:07 

daramo je napisao/la:
Sve ćemo vidjeti za koju godinu hoće li biti išta od trećeg iako čisto sumnjam prije će biti da će se to za sljedeće izbore prikriti posebnom izbornom jedinicom.
Uglavnom vidjet ćemo koliko će biti zalaganje za nacionalnu samoupravu pa bio to entitet, regija ili županija i hrvatski TV kanal.

Taj hrvatski kanal, da smo ga i imali, do sada bi bio u rukama platformaša, isto kao i Eronet,EP HZHB ... da ne nabrajam dalje. Imamo TV KISS i Oskar ,zašto stvarati nešto što je već unaprijed stranački poligon. Ne.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2014, 16:24 

Bez komentara na ovu provalu, znači važne informacije trebamo dobijati od tv postaja koje ne može gledati ni 30% Hrvata, a o profesionalnosti i mogućnostima tih kuća da ne govorim.
TV Oscar je dio Mreže zajedno sa lokalnim bošnjačkim TV postajama tako da i emitiraju dnevnik mreže iz Sarajeva, ne znam kad sam upalio tu TV jer na njoj 80% vremena i nema ništa.
TV Kiss kako lokalna tv također sumnjam da čak imaju i svoj dnevnik a ne nešto drugo.

Ili je ovo već počelo stvaranje alibija za jedan od 2 goruća nacionalna pitanja.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2014, 16:32 

Nemam ja veze s politikom :sega ja sam aktivist, to je samo moje mišljenje. Ma naravno da sam za hrvatski kanal, ali ne onaj na kojem će mi stranački aktivisti isprati mozak.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2014, 16:44 

Pa normalno tko bi onda i plaćao takvu stranačku TV, Hrvati trebaju imati svoj TV kanal na kojemu će dobijati osnovne informacije iz zemlje bez čaršijske propagande, kulturne i ostale emisije u kojima će se njegovati i predstavljati kulturna i vjerska tradicija Hrvata u BiH, lokalne informacije iz cijele HB.

Za to se slažem stranački TV kanal ne treba donio bi nam više štete nego koristi, niti bi ja osobno bio spreman plaćati takav TV.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2014, 07:14 

Citat:
“Mi ćemo druge pozvati da daju doprinos iskoraku koji će omogućiti kvalitetnije inkorporiranje opravdanih hrvatskih zahtjeva, ne samo u ustavnom i izbornom smislu već u smislu doprinosa da se u ovoj zemlji stvari rješavaju i da se konačno krene europskim putem”, poručio je Raguž, dodavši da “Hrvatski narodni sabor treba biti krovna, strateška institucija Hrvata u BiH, ali ne i politički okvir za konzerviranje moći”.

Potpis na sve što je izjavio, no kako mu se može vjerovati? Morat će dati neka čvrsta jamstva, vjerojatno se izjasniti koji je sada njihov prijedlog za rješenje Sejdić-Finci.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2014, 12:08 

Ne može mu se vjerovati. Tek poslije 4 godine jakih zalaganja i dizanja ruku za hrvatsku stvar. Uostalom on je sad rizik i problem svojima u vrhu stranke, neka se oni nose sa tim.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2014, 12:34 

Stiglo mu rame za plakanje. Oni koji su ga u to sranje i uvalili.

Citat:
Martin Raguž, predsjednik HDZ-a 1990, sastao se u srijedu, u Mostaru, sa direktorom Fondacije Conrad Adenauer, Karstenom Dummelom, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ 1990..

Vrh

PostPostano: 16 lis 2014, 17:17 

BBC je napisao/la:
Ne može mu se vjerovati. Tek poslije 4 godine jakih zalaganja i dizanja ruku za hrvatsku stvar. Uostalom on je sad rizik i problem svojima u vrhu stranke, neka se oni nose sa tim.

Taj će uvijek ostati prevrtljivac. Takvima se ne daje nova prilika. Jedino nova osoba na čelu stranke, pa tek onda zalaganje itd. "Podvucimo crtu", sam je rekao.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2014, 17:32 

Šta sam ja prije koji dan rekao. Možda su u Kalesiji, Sapni, Kladnju... :zubati

Citat:
Mi jednostavno ne možemo vjerovati da je 80 tisuća ljudi do te razine nepismeno da na tako jednostavnom listiću ne zna glasovati. Stoga izražavamo ozbiljnu sumnju u regularnost izbornog procesa u pogledu tih nevažećih listića, upozorio je Cvitanović,

Vrh

PostPostano: 16 lis 2014, 17:39 

Klix bezveze krečio. Istrošili se dobro prateći ga po Bejha i po berbama grožđa.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2014, 17:42 

Njegova Facebook stranica 100% pro-Raguž. Što znači da jebeno cenzurira i briše komentare.

Vrh

PostPostano: 17 lis 2014, 13:49 

Vidjeli su Martina u Mostaru pijanog kako pjeva: "Oj Paradigmo jebem te u čelo".
Slabo se javlja, neće da su ovakve teme aktualne. Ali nije to razlog da je mi ne podignemo s vremena na vrijeme i malo uživamo.

Vrh

PostPostano: 18 lis 2014, 17:16 

Citat:
RAGUŽ NE ODUSTAJE: 2018-e nastupam pod parolom “Treći je put, treća je sreća”

Martin Raguž ne odustaje! Jednoglasana je to odluka predsjedništva HDZ1990 prve stranke u BIH koja je već predala kandidaturu Martina Raguža za iduće predsjedničke izbore u BIH 2018g. Ragužisti su mišljenja kakoje greška bila što je Raguž pucao samo na dvojni legitimitet i skoncetrirao plakate isključivo po Sarajevu, zanemarivši ostale krajeve Federacije, kao i našu dijasporu u Turskoj, Norveškoj, Švedskoj i sve popularnijoj Siriji. Da se oglašavalo više po Zenici, a manje po Širokom, da se održalo par govora u Oslu, Kopenhagenu, Ankari vraga bi Čović pobjedio mišljenja su u devedesetci. Raguž uživa veliku potporu svoje obitelji koja vjeruje da on 2018 ima velike šanse postati dvostruko ili trostruko legitimni član predsjedništva, što znači ako mu to uspije da ostala dva člana predsjedništva slobodno mogu dati ostavke budući da će Raguž biti prvi europski predsjednik BIH, netko tko u sebi sublimira i hrvatski i srpski i bošnjački identitet i koji će zemlju povesti na europske tračnice. Ako Romi, i sve veća BH sirotinja do tada naravno ne pokradu većinu starog željeza u zemlji.

Srećko Boras ponovio je da je HDZ1990 budućnost bosanskohercegovačkog naroda, da bi se po tom kao onu večer na televiziji ispravio i kazao kako je HDZ1990 budućnost bosanskohercegovačke budućnosti. A onda se obliznuo.

Na pitanje novinara kako komentira činjenicu da je za njega glasovalo više Bošnjaka nego Hrvata Raguž je odgovorio da to nije točno, nego da je 99% njegovih glasova došlo od Hrvata različitih vjeroispovijesti….

Vrh

PostPostano: 19 lis 2014, 11:48 

Mar-kan je napisao/la:

Isto vrijedi i za 3.

Neće ga nitko servirati ako sami sebi oduzimamo to pravo, već unaprijed. Ova bezvoljnost i glumatanje graĐŽanstva nema smisla. 90% ih se kao nešto busaju u hrvatstvo i svoj kraj, a prodaju ga za šaku maraka, šute na kriminal pored sebe, zatvaraju oči na sve, a kada dođe red na njih onda je nepravda. Ne zanima me to, svaki od nas može biti promjena ako to želi, ali dugoročno i na duge staze za što je i meni trebalo vremena da shvatim,a da se promjene ne događaju preko noći samo zato što je meni to palo na pamet.

Mene istinski smeta da kod izbora mi Hrvati imamo najmanji procent izlaska. Uvijek neki izgovor da nema smisla izlaziti itd.
Da povecamo izlaznost na preko 65%( sto je kako izgleda za nas nedostizan cilj) vec bi bila neka promjena.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2014, 13:17 

Bobovac je napisao/la:
Mislim da imamo unutar hrvatskog nacionalnog korpusa tu neku vrstu polarizacije - 80% : 20% gdje će ovih 20-ak posto uvjek biti kontrasnaga HDZ-u.

HDZ1990 se pretvorio u moćan mehanizam antihrvatske politike... doduše možda je to u neku ruku i dobro, jer je akumulirao u sebi određene antihrvatske snage koje bi došle do izražaja kroz neke druge programe ( Lijanoviće, Budimire, Komšiće...), u tom smislu, u ulozi *** koji privlači podguzne muhe.

Možda je i bolje na jednome mjestu imati većinu antihrvatskih kompleksaša, seronja, izdajnika, budala, naivaca i idiota nego da se ovi disperziraju na više strana pa umjesto da imamo jednu vatru, da imamo niz vatrica na sve strane.

I Milan Šutalo se dotakao ovoga mojega pisanja, biće da je često ovdje na forumu, pronalazi inspiraciju za rad. :D

Citat:
Nestankom primjerice, HSP-a i Lijanovićeve stranke nije nestala politika sudjelovanja u majorizaciji vlastitih sunarodnjaka, kao što nestankom Zubakovog NHI s političke scene nakon sudjelovanja u SDP-ovoj Alijansi- projektu majorizacije vlastitih sunarodnjaka, nije nestao i vazalski politički mentalitet.

Preuzeo ga je HSP, no i “političkom smrću” HSP-a i Lijanovića, nakon sudjelovanja u majorizacijskom projektu Hrvata zvanom Platforma” nije umrla vazalska politika ovih stranaka. Ona će doživjeti reinkarnaciju, kroz drugu političku stranku, i kroz druge političke protagoniste.

Manifestirat će se na drugačiji, suptilniji i sofisticiraniji način, s drugačijom političkom retorikom. No, njezina suština, ostala je nepromijenjena. Takve politike u prosijeku dobiju 10 do 15 posto podrške hrvatskih birača, i redovito bivaju poražene na izborima, ali, na nesreću, one doživljavaju i doživljavat će svoju reinkarnaciju kroz druge političke opcije

http://www.hercegbosna.org/kolumne/poli ... 15876.html

Vrh

PostPostano: 21 lis 2014, 17:08 

Vrijedi staviti na ovu temu.

kiler je napisao/la:
HDZ 1990 Zastupnički dom FBiH -32.082 glasa

Martin Raguž -87176 glasova

Podaci od: 20.10.2014 14:00

Znači,mnogo više od 50 % bošnjačkih glasova za Martina. :ninja

Vrh

PostPostano: 22 lis 2014, 11:29 

Old Fridolin je napisao/la:

Mene istinski smeta da kod izbora mi Hrvati imamo najmanji procent izlaska. Uvijek neki izgovor da nema smisla izlaziti itd.
Da povecamo izlaznost na preko 65%( sto je kako izgleda za nas nedostizan cilj) vec bi bila neka promjena.

Izlaznost je veća za lokalne izbore, ovo je već nešto što ih se "ne tiče".

Vrh

PostPostano: 23 lis 2014, 14:18 

Citat:
AMERIČKI (G)LOBISTI

Martin Raguž potpisao ugovor sa vašingtonskom lobističkom firmom

Kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH na proteklim izborima i predsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž 5. juna 2014. godine potpisao je ugovor sa vašingtonskom lobističkom firmom Foley and Company, Inc. Prema potpisanom ugovoru, posao vašingtonske tvrtke je da informiše o političkim, ekonomskim, medijskim i drugim relevantnim temama važnim za HDZ 1990, da se Washington fokusira na BiH, uključujući probleme hrvatskog korpusa i ekonomske i političke ciljeve hrvatskog rukovodstva, te da se stvori mreža simpatizera, članova američkog Senata i Kongresa, i da se ostvari funkcionalni pristup osoblju Vijeća nacionalne sigurnosti i Bijela kuće. Šestomjesečnim ugovorom, koji su potpisali Martin Raguž i predsjednik vašingtonske kompanije Joseph P. Foley, definisano je da mjesečna cijena lobiranja iznosi četiri hiljade dolara plus troškovi.

Vrh

PostPostano: 23 lis 2014, 16:34 

Kakvo je to lobiranje za 4000 $ mjesečno. Opet pokušava hrvatskom narodu ublehe prodavati.

Vrh

PostPostano: 23 lis 2014, 20:15 

Jel netko uspio saznati što je Martinova "nova paradigma" ? Asocira na cronogorsku seriju "Đekna".

Raguž partner u vlasti “samo onima koji su za promjenu paradigme”

Vrh

PostPostano: 23 lis 2014, 21:26 

Evo kako je Martin nekad govorio, na 3:29 min

Vrh

PostPostano: 23 lis 2014, 22:01 

Ovako Martin zamišlja novu paradigmu i poželjne partnere za podvlačenje crte.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1077 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 44  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Patriota, Urbanist i 22 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: