HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 vel 2025, 01:02.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 530 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Medijska hobotnica
PostPostano: 19 vel 2010, 10:02 

http://www.poskok.info/index.php?option ... Itemid=199

Kad se malo bolje pročita ovaj interview meni i ne djeluje toliko daleko od nas...

Možda Jeleč i nije toliko Jeleč kako izgleda na prvi pogled...

Vrh

PostPostano: 19 vel 2010, 10:04 

Junuz Djipalo je napisao/la:
http://www.poskok.info/index.php?option=com_content&view=article&id=20562:fra-petar-jele-hrvati-su-taoci-politikih-utopija&catid=137:drustvo&Itemid=199

Kad se malo bolje pročita ovaj interview meni i ne djeluje toliko daleko od nas...

Možda Jeleč i nije toliko Jeleč kako izgleda na prvo pogled...

Ma da:

Citat:
Franjo Tuđman, Gojko Šušak i Mate Boban su trojica najodgovornijih ljudi za ono što se događalo - i danas kao zadnji čin tragedije - događa bh. Hrvatima. Njih trojica, uza sve razlike koje postoje među njima, predstavljaju negativne povijesne ličnosti i smatram da bi bosanski Hrvati kudikamo bolje prošli da se spomenuti trojac nije na ovaj način „brinuo“ za njih i njihove „nacionalne interese“. Radi se o glavnim promotorima antibosanskog hrvatstva koje nas je skupo koštalo i dovelo u poziciju u kojoj se danas nalazimo.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2010, 10:10 
http://www.poskok.info/index.php?option=com_content&view=article&id=20562:fra-petar-jele-hrvati-su-taoci-politikih-utopija&catid=137:drustvo&Itemid=199

Možda Jeleč i nije toliko Jeleč kako izgleda na prvi pogled...

ja ne znam kako ti takav uopće sumnjaš u jelečevu dobrohotnost... da bi bio siguran, aj pročitaj još koji put.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2010, 10:11 

Ministry of Sound je napisao/la:

Možda Jeleč i nije toliko Jeleč kako izgleda na prvo pogled...

Ma da:

Citat:
Franjo Tuđman, Gojko Šušak i Mate Boban su trojica najodgovornijih ljudi za ono što se događalo - i danas kao zadnji čin tragedije - događa bh. Hrvatima. Njih trojica, uza sve razlike koje postoje među njima, predstavljaju negativne povijesne ličnosti i smatram da bi bosanski Hrvati kudikamo bolje prošli da se spomenuti trojac nije na ovaj način „brinuo“ za njih i njihove „nacionalne interese“. Radi se o glavnim promotorima antibosanskog hrvatstva koje nas je skupo koštalo i dovelo u poziciju u kojoj se danas nalazimo.

Ako je to sve što mu zamjeriš i nije strašno...

Franjo i Gojko su u konačnici doista bili dobri ali za Hrvatsku, a ako ćemo pravo i oni i Boban pogotovo, ako i nisu negativni su krivi što su krenuli u nešto što nisu doveli do kraja nego stali na pola puta.

Ja to zovem nesposobnost... Idem pravit kuću, sazidam kat, ne mogu se još uselit a stan u najmu odjavio.

Ovo je bez ulaženja u odnose s drugim narodima, osobno mislim da je HB trebala ostat zajednica a ne se pretvarat u republiku, no lako je sad pametovat.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2010, 10:13 

Ma da:

Franjo i Gojko su u konačnici doista bili dobri ali za Hrvatsku, a ako ćemo pravo i oni i Boban pogotovo, ako i nisu negativni su krivi što su krenuli u nešto što nisu doveli do kraja nego stali na pola puta.

Ja to zovem nesposobnost... Idem pravit kuću, sazidam kat, ne mogu se još uselit a stan u najmu odjavio.

Ovo je bez ulaženja u odnose s drugim narodima, osobno mislim da je HB trebala ostat zajednica a ne se pretvarat u republiku, no lako je sad pametovat.

Daj nemoj me zezat, kad se znamo. Jeste baš im Jeleč zamjera što nisu osnovali HB, o tome sigurno dipla mladi daidža. I to nije jedino što mu zamjeram nego sam ovo prvo primjetio, i onda iz gađenja zatvorio stranicu.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2010, 10:30 

Ma da:

Tako je! vrane i gojko su negativci. oni su počeli s progonom srba u hrvatskoj a kasnije su svoje sulude zamisli prenijeli u bih. inicirali su pakleni plan i sklopili ugovor s đavlom, o podjeli bih tako da dobiju hercegovinu a da bosanske hrvate iskoriste kao meso za popunjavanje ogoljenih hrvatskih kostiju.
nitko nije kriv do oni sami!
da nije bilo njih opet bi se išlo za pravoslavni božić i bajram kod komšija.
opet bi se pila kafa.
oni su gurnuli narod u rat.
nije tu bilo nikakve agresije ni srpske ni muslimanske!
svi bi bili u svojim kućama. oni su izmislili mudžahedine.
natjerali miroljubivi bošnjački narod u rat.
dok su bošnjačke vlasti muku mučile kako da zadrže sve te hrvate u mjestima koje je oslobađala narodna bosanska vojska vranini psi rata su ih pod pritiskom cijevi i kame, toliko poznate iz onoga rata, tjerali da napuste svoja historijska ognjišta.
MRŠ!!!!

Vrh

PostPostano: 19 vel 2010, 10:34 

Jeleč je obični marginalac, koji pažnju dobiva jedino u muslimanskim medijima, jednako kao i fantomsko društvo HNV, koje se hoće prikazati kao predstavnik Hrvata, iako ima manje članova nego prosječna udruženja mladih u manjim mjestima, više ima Hare Krišna Hrvata nego onih koji podržavaju HNV. Ne treba Jeleču uopće pridavati neku važnost, čovjek je u sukobu sa svima kod Hrvata, od crkve do političkih stranaka, svima nešto zamjera, dok istodobno nema prigovora za muslimansku politiku. On se protivi svima koji zagovaraju bilo kakav oblik autonomije za Hrvate, njemu znači od stranaka sa hrvatskim predznakom ne valja nitko, jer svi hoće neke teritorijalne jedinice sa hrvatskom većinom, njegovim političkim stavovima najviše odgovara Komšić i njegova stranka sa utopijskim, neostvarivim programom. Oni bi htjeli povratak na stanje prije rata i nikako da objasne kako se to može postići, sa druge strane odbijaju suočiti se sa stvarnošću i prihvatiti sadašnje stanje u kojem tri kontitutivna naroda žive uglavnom odvojeni jedni od drugih i takvo stanje bi ostalo bez obzira na neko utopijsko ustrojstvo države koje oni zagovaraju.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2010, 10:35 

Čuj ja bolje od tebe znam što su te kame mudžahedinske radile, a koliko vidim nekoga mrškaš a to nisam ja, jer ja nisam napisao ono za što ti optužuješ u postu.

Malo preciznosti molim, ja nisam lijevi, ali mislim da imam dovoljno mozga da razlučim bez sljepila dio uzroka i događaja.

Čisto opet radi pouka a ne radi okretanja povijesti i razmiricama u vezi nje.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2010, 10:35 
zašto napadaš čovjeka zbog mišljenja koje se ne čuje dalje od ovog foruma? niti je eksplicitno niti može nanijeti neku štetu u široj okolici utječući na javno mnijenje?
možda je i on neshvaćen u svojoj sredini, odbačen zbog genijalnosti svojih stavova, kao "vuk samotnjak" prkosi vjetru primitivizma i zatucanosti ekstremista koji ga okružuju i prijete da će ga progutati kako lijepi, krhki cvjetak?

Vrh

PostPostano: 19 vel 2010, 10:36 

Problem je što mu muslimanski i neki hrvatski mediji pridaju pažnju, tako da se ne može tek tako ignorirati.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2010, 10:39 
Starfucker226 je napisao/la:
Jeleč je obični marginalac, koji pažnju dobiva jedino u muslimanskim medijima, jednako kao i fantomsko društvo HNV, koje se hoće prikazati kao predstavnik Hrvata, iako ima manje članova nego prosječna udruženja mladih u manjim mjestima, više ima Hare Krišna Hrvata nego onih koji podržavaju HNV. Ne treba Jeleču uopće pridavati neku važnost, čovjek je u sukobu sa svima kod Hrvata, od crkve do političkih stranaka, svima nešto zamjera, dok istodobno nema prigovora za muslimansku politiku. On se protivi svima koji zagovaraju bilo kakav oblik autonomije za Hrvate, njemu znači od stranaka sa hrvatskim predznakom ne valja nitko, jer svi hoće neke teritorijalne jedinice sa hrvatskom većinom, njegovim političkim stavovima najviše odgovara Komšić i njegova stranka sa utopijskim, neostvarivim programom. Oni bi htjeli povratak na stanje prije rata i nikako da objasne kako se to može postići, sa druge strane odbijaju suočiti se sa stvarnošću i prihvatiti sadašnje stanje u kojem tri kontitutivna naroda žive uglavnom odvojeni jedni od drugih i takvo stanje bi ostalo bez obzira na neko utopijsko ustrojstvo države koje oni zagovaraju.

točno. marginalac kojeg treba jednostavno zaobilaziti, a ne davati mu široku publiku kopirajući njegove intervjue po portalima kako bi se još jednom progurala teza o isključivoj krivici kletog trojstva.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2010, 10:41 

Ilirka je napisao/la:
možda je i on neshvaćen u svojoj sredini, odbačen zbog genijalnosti svojih stavova, kao "vuk samotnjak" prkosi vjetru primitivizma i zatucanosti ekstremista koji ga okružuju i prijete da će ga progutati kako lijepi, krhki cvjetak?

:sega :sega

E capo kako si nonšalantno ušetao u tetinu "sačekušu" :ucelo

Vrh

PostPostano: 19 vel 2010, 10:43 
:D :D ma nije sačekuša, ja sam ti impulsivna, napišem ono što mislim u momentu i onima koji su mi dragi, hebiga...

Vrh

PostPostano: 19 vel 2010, 10:44 

Ilirka je napisao/la:
:D :D ma nije sačekuša, ja sam ti impulsivna, napišem ono što mislim u momentu i onima koji su mi dragi, hebiga...

Pa u igri jesu očiti dupli standardi...capo lanuo na jadnog Junuza, a hercegovačka mu hanuma ipak piše i 10x gore :zubati

Vrh

PostPostano: 19 vel 2010, 10:47 

Čuj ja bolje od tebe znam što su te kame mudžahedinske radili, a koliko vidim nekoga mrškaš a to nisam ja, jer ja nisam napisao ono za što ti optužuješ u postu.

Malo preciznosti molim, ja nisam lijevi, ali mislim da imam dovoljno mozga da razlučim bez sljepila dio uzroka i događaja.

Čisto opet radi pouka a ne radi okretanja povijest i razmiricama u vezi nje.

tu si u pravu. ne odnosi se na tebe.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2010, 11:36 

Meni ovo nije daleko, odnosno nije u suprotnosti, od recimo Čovićevih stavova koji bi po onome kako se predstavlja trebali biti dijametralno suprotni.

Evo recimo ovdje:

http://www.livno-online.com/arhiva/4403 ... ika-iz-bih

Čović kaže:
Citat:
Tri jedinice bile bi najpravednije, pa bi svi onda, kao Srbi, mogli reći da imaju svoj entitet. Ali mi se ne želimo uvući u tu zamku, jer to samo po sebi veže ideju o podjeli države na tri dijela, a nama najviše treba stabilna država.

Ili u prijevodu, ne smijemo to moramo smišljat nešto slično:

Citat:
BiH treba imati tri razine vlasti. Neupitna je država. Na srednjoj razini sada se spore hoće li to biti republike, regije, entiteti, što je ekspertno pitanje te lokalne jedinice.

Citat:
Kad se kaže da te tri razine moraju imati izvršnu, zakonodavnu i pravosudnu vlast jasno ste politički definirali okvir države. Iz koliko god cjelina ili dijelova bude sastavljena srednja razina, ona mora imati ove poluge vlasti koje danas postoje u entitetima, ali i mehanizme za očuvanje države. Sljedeći bi korak bio odrediti broj tih jedinica.

Dakle dozvoljava se i veći broj jedinica i onda dolazi kraljica Ljilja:

Citat:
kada su u pitanju Hrvati u BiH stavovi moraju biti usuglašeni. HSS-NHI sigurno će biti korektiv i poveznica među hrvatskim strankama i jednostavno ne smije nam se dogoditi da Hercegovina, Središnja Bosna, RS ili Posavina se ne mogu dogovoriti

Nastavak:

Citat:
Mišljenja sam kako riječ „entitet“ nije dovoljno precizan i pomalo potrošen pojam! Možemo razgovarati o federalnim jedinicama, jednoj ili osam

Citat:
Cjelovitom ustavnom reformom i unutarnjim preuređenjem, s tri razine vlasti, naravno kako bi se popravio životni standard. Niti jedna normalna država na svijetu ne bi mogla podnijeti ovo što je podnijela i podnosi BiH.

I kraljičin zaključak zašto ne treba napadati Hrvate zato što imaju žene Sabine, zato što su daidže, ili zato što su zatucani kamenjarci:

Citat:
Svih ovih godina je politika vođena na razini kritike bez mogućnosti konkretnih dogovora, a to je odgovaralo svima, ponajviše bošnjačkim strankama iz Sarajeva.

I ovdje su počesto prepucavanje koji je auto bolji i da li nam odgovara boja a cilj nam je prevesti se bilo kakvim autom od točke A do točke B i čini se da znamo i gdje je A i gdje je B.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2010, 11:47 

Koja bolan kraljica!?Da je svetica u NHI-ju,džaba joj.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2010, 11:48 
Citat:
Tri jedinice bile bi najpravednije, pa bi svi onda, kao Srbi, mogli reći da imaju svoj entitet. Ali mi se ne želimo uvući u tu zamku, jer to samo po sebi veže ideju o podjeli države na tri dijela, a nama najviše treba stabilna država.

drugim riječima:
tri jedinice su najpravednije rješenje za sve, imali bi svi isto što sada imaju srbi, ali to mi nećemo jer bi tako podijelili državu na tri, umjesto na sadašnja dva dijela?!

blago nama...

Vrh

PostPostano: 19 vel 2010, 11:50 

Mar-kan je napisao/la:

koji je auto bolji i da li nam odgovara boja?

Svih ovih godina je politika vođena na razini kritike bez mogućnosti konkretnih dogovora, a to je odgovaralo svima, ponajviše bošnjačkim strankama iz Sarajeva.

E a sad ajmo nastavit kako su Bošnjaci krivi za sve... :zubati

Vrh

PostPostano: 19 vel 2010, 11:51 

Mar-kan je napisao/la:

koji je auto bolji i da li nam odgovara boja?

E a sad ajmo nastavit kako su Bošnjaci krivi za sve... :zubati

Makar pjehe hodao cijeli život,neću ni u taj auto... :zubati Što su me takvi vozali,vozali su,neće više.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2010, 11:53 

Citat:
Meni ovo nije daleko, odnosno nije u suprotnosti, od recimo Čovićevih stavova koji bi po onome kako se predstavlja trebali biti dijametralno suprotni.

To je bila Čovićeva izjava prije nego je jasno rekao da treba uspostaviti hrvatsku federalnu jedinicu sa hrvatskim stolnim gradom Mostarom. Čović nije za teritorijalno kompaktan treći entitet, nego za hrvatsku feederalnu jedinicu sa teritorijalnim diskontinuitetom, u sastavu BiH ustrojene od tri federalne jedinice plus distrikt Sarajevo.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2010, 12:12 

Citat:

To je bila Čovićeva izjava prije nego je jasno rekao da treba uspostaviti hrvatsku federalnu jedinicu sa hrvatskim stolnim gradom Mostarom. Čović nije za teritorijalno kompaktan treći entitet, nego za hrvatsku feederalnu jedinicu sa teritorijalnim diskontinuitetom, u sastavu BiH ustrojene od tri federalne jedinice plus distrikt Sarajevo.

Ma lutamo mi svugdje a nekad se i blefira, bez rezultata, ja bih umjesto Trećeg samo ponavljao: ukinut potrošača Federaciju i ojačat državu nauštrb preostalih eniteta.

Problem je u tome što su naši vrli hrvatski političari nesposobni i lopovasti i ne mogu dokazat MZ da su kantoni najbolje rješenje u BiH i počesto su, nerijetko i i namjerno od Bošnjaka napravljenim, generatori problema.

Recimo ove stvari tipa dvije škole pod istim krovom treba koliko god da je bolno riješit na kantonalnom nivou, onda nema potrebe da se prebacuje na Federaciju...

U ovom boldanom vidim i Čovića i Ljilju i Jeleča i Komšića, MZ i Hrvatske a i manjeg dijela Srba i većeg Bošnjaka.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2010, 12:26 

Ma lutamo mi svugdje a nekad se i blefira, bez rezultata, ja bih umjesto Trećeg samo ponavljao: ukinut potrošača Federaciju i ojačat državu nauštrb preostalih eniteta.

Problem je u tome što su naši vrli hrvatski političari nesposobni i lopovasti i ne mogu dokazat MZ da su kantoni najbolje rješenje u BiH i počesto su, nerijetko i i namjerno od Bošnjaka napravljenim, generatori problema.

Možda kantoni i jesu najbolje rješenje, samo ne u sadašnjim granicama. Kada bi ukinuli Federaciju, kantoni bi vjerojatno dobili mnogo veće ovlasti i time bi profitirali samo Hrvati Hercegovine i Završja koji bi dobili praktički apsolutnu vlast nad svojim područjima, no što bi tada bilo sa Hrvatima središnje Bosne koji bi se našli u većinski muslimanskom kantonu sa mnogo većim ovlastima nego danas? Vjerojatno bi postojala rješenja koja bi tobože jamčila ravnopravnost manjinskim narodima unutar kantona, ali tko bi garantirao da se takav oblik zaštite sprovodi u realnosti, danas su isto Hrvati deklarativno ravnopravni u Federaciji, iako to realno gledajući nisu. Hoću reći da onaj tko je većina u nekom entitetu, federalnoj jedinici ili kantonu dominira i majorizira malobrojnije narode, bez obzire na sva zakonska rješenja koja bi tako nešto trebala spriječiti, zbog toga smatram da ukidanje Federacije i opstanak samo kantona sa većim ovlastima u sadašnjim granicama nije idealno rješenje, jer dovelo bi Hrvate središnje Bosne u goru poziciju nego danas, sada su u većinski muslimanskom kantonu, nakon ukidanja Federacije bili bi isto u takvom kantonu, samo sa većim ovlastima i većim mogućnostima majorizacije i ugrožavanja njihovih prava.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2010, 13:02 

Možda kantoni i jesu najbolje rješenje, samo ne u sadašnjim granicama. Kada bi ukinuli Federaciju, kantoni bi vjerojatno dobili mnogo veće ovlasti i time bi profitirali samo Hrvati Hercegovine i Završja koji bi dobili praktički apsolutnu vlast nad svojim područjima, no što bi tada bilo sa Hrvatima središnje Bosne koji bi se našli u većinski muslimanskom kantonu sa mnogo većim ovlastima nego danas? Vjerojatno bi postojala rješenja koja bi tobože jamčila ravnopravnost manjinskim narodima unutar kantona, ali tko bi garantirao da se takav oblik zaštite sprovodi u realnosti, danas su isto Hrvati deklarativno ravnopravni u Federaciji, iako to realno gledajući nisu. Hoću reći da onaj tko je većina u nekom entitetu, federalnoj jedinici ili kantonu dominira i majorizira malobrojnije narode, bez obzire na sva zakonska rješenja koja bi tako nešto trebala spriječiti, zbog toga smatram da ukidanje Federacije i opstanak samo kantona sa većim ovlastima u sadašnjim granicama nije idealno rješenje, jer dovelo bi Hrvate središnje Bosne u goru poziciju nego danas, sada su u većinski muslimanskom kantonu, nakon ukidanja Federacije bili bi isto u takvom kantonu, samo sa većim ovlastima i većim mogućnostima majorizacije i ugrožavanja njihovih prava.

Sjaši Murta da uzjaši Kurta.Kakve fajde ukineš FBiH,a sve ostalo isto?

Vrh

PostPostano: 19 vel 2010, 13:35 

Ma to mi kao biramo između idealnih rješenja i manje idealnih?

Ja između kuće na brdu iznad Busovače, posla od 8-16, preživljavanja od plaće i kuće na Pantovčaku, direktora neke banke i glamuroznog života - biram ovo drugo jer je to za mene idealno?! :smajl007

Je li vidio iko negdje zlatnu ribicu koja oda okolo i pita:

Dragi Hrvati a koliki bi vi dio teritorija i da li bi sa njim ostali u BiH ili bi ga pripojili Hrvatskoj, požurite se molim vas nemam puno vremena jer moram ispuniti i želju Bošnjacima, znate oni bi državu poput Hrvatske, etnički bošnjačku prije svega i uređenu po načelu jedan čovjek jedan glas a nakon njih me čekaju još i Srbi i oni bi isto što i Bošnjaci ali su skromni oni bi na samo pola teritorije pa se razmišljam da ipak njih odradim prije Bošnjaka jer su mi lakši i na njima se mogu vježbat!

U pravu si najveći problem bi bio u KSB jer su tu zasad Bošnjaci većina, no na nama je hoće li i ubuduće tako ostat, za očekivat je da će se broj Bošnjaka smanjivat jer je to manje Bosna od Bosne i siromašnija s manje perspektive za njih.

Na vagi imaš i HNŽ u kojem se iste stvari mogu radit Bošnjacima koje oni rade u KSB. Tako da ne očekujem neke probleme takvog tipa ni u jednom ni u drugom kantonu - jednom kad tenzije popuste.

No svakako bi bilo dobro izganjat statut za Travnik.

Inače BiH nije ni izbliza bošnjačka država tako da u doista zajedničkim institucijama ne bi bili većina a i probosanski blokovi bi nestali kad ne bi bilo potrebe za njima.

I meni ovo puno realnije zvuči od mantranja o Trećem koje već deset godina je bilo kontraproduktivno.

A ko zna, možda se i ovi kantoni jednog dana ujedine - radi uštede... :zubati

A možda bi mogao koji kanton i korigirat granice recimo, HB otkači onaj priljepak od Drvara a kanton u Posavini s većinom Srba otkači onu sramotu oko Broda i Dervente i prebaci je na obnovu u Posavski kanton - sve to iz ekonomskih razloga, dakako... :zubati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 530 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: 3AJE6, Bošnjak...007, Naša Kvačica, Patriota i 53 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: