HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 09 ožu 2026, 23:52.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 423 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Milanović u Hercegovini 8. i 9. travnja
PostPostano: 10 tra 2013, 13:28 

BBC je napisao/la:
Ne kužim te nimalo. Napadaš njih da su nemoralni i prevaranti a sam se koristiš vrlo prizemnim i niskim manipulacijama.

Ja taj hrvatski SDP ne mogu organski. Ali ne vidim apsolutno nikakvog povoda u Milanovićevoj posjeti da si toliko nahoran na njega.

pojasni mi moje manipulacije. čime ja to manipuliram?

nema nijedne slike sa sajma osim s otvaranja.

a što se tiče posjeta već sam kvačici pojasnio. eklatantan primjer toga sadržan je junuzovom postu.

Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...

Vrh

PostPostano: 10 tra 2013, 13:29 

Ako se ovako nastavi SDP će uputiti zakon o povećanju broja zastupnika iz BiH u parlamentarnu proceduru. :zubati

Vrh

PostPostano: 10 tra 2013, 13:31 

Bože me sačuvaj da bih hvalio Zokija, ali neke stvari treba racionalno sagledavati.

1. Položaj BiH Hrvata se može promijeniti samo na dva načina: Prvi je dogovor s Mulimanima, a drugi je rat. Budući da rat nitko ne želi, ostaje prva varijanta.

2. Ako je dogovor s Muslimanima nužan, onda je jasno da ih moramo dobiti za stol. To se, međutim, ne može dogoditi dok oni misle da mogu dobiti sve.

3. U mišljenju da mogu dobiti sve, Muslimane su najviše učvrstili Amerika i RH. Amerika zato što je najjača sila svijeta, a Hrvatska po logici: "Ako je i Hrvatska digla ruke od njih, onda su naši."

4. Dakle, svaka gesta koja Muslimanima razbija ovakvo uvjerenje je za BiH Hrvate odlično. Da ne govorimo o tome da je BiH Hrvatima u interesu biti dobar sa svakom vlasti u RH, i radi financijskog aspekta, ako ništa drugo.

5. Dakle, Milanovića ne veličam (i mislim da je to veličanje ovdje prvenstveno da se digne živac zna se kome), ali njegove i Josipovićeve geste ovog tipa su korisne.

6. Zar zbilja itko misli da će BiH Hrvati, od kojih većina ima zna se kakvu obiteljsku povijest nakon 1945., masovno glasati za SDP? Ne budite smiješni.

Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2013, 13:31 

Ministry of Sound je napisao/la:
slika

slika

KP HB partija vidi HR HB:

- kao republiku u kojoj će postojati vladavina zakona i od izvršne vlasti i političke moći neovisno sudstvo;
- kao republiku u kojoj će parlament (Sabor) biti ne samo najviše zakonodavno tijelo, već i mjesto donošenja ključnih odluka o strategiji razvitka, vanjskoj politici, obrani i nacionalnoj sigurnosti;
- kao državu svih njezinih građana, u kojoj će biti provedena i maksimalno moguća decentralizacija i veoma razvijena lokalna samouprava, u kojoj će do punog izražaja doći inicijative i odlučivanje ljudi u naseljima, općinama, gradovima i regijama;
- kao zemlju u kojoj će na najvišoj razini dostignutoj u svijetu poštivati prava etničkih, vjerskih, jezičnih i drugih manjina, a kojima inače prijete ove ili one pojave i postupci diskriminacije.
- kao zemlju u kojoj će se poštivati vjerske slobode i prava vjernika i puna ravnopravnost svih konfesija i u isto vrijeme sloboda i pravo pojedinaca da ne vjeruju, u kojoj će se dosljedno provoditi načelo odvojenosti crkve od države, a za sklapanje braka biti obavezan građanski postupak;

KP HB je politička partija koja se zalaže za uspostavu socijalizma 21. stoljeća. Partija prihvaća nove kapitalističke oblike vlasništva, ali za razliku od ostalih stranaka, poznaje i priznaje i oblik vlasništva u kojem će radnici odlučivati o raspodjeli rezultata rada te imati veća prava u odnosu na sredstva i predmete rada.

Također, zalaže se za uvođenje modernog oblika samoupravljanja u društvenim poduzećima i to putem organa upravljanja, na čelu s radničkim direktorom, a u kojem organu bi radnici uvjek imali većinu. Isto tako, KP HB se zalaže za cjelokupno besplatno financiranje društvene nadogradnje smanjenjem državnog aparata i za uspostavu moderne fiskalne politike. KP HB se zalaže za socijalnu državu, decentralizaciju vlasti, smanjenje broja općina i gradova u BiH i veća prava novim općinama i gradovima i više novčanih sredstava.

Potrebno je donijeti dugoročan prostorni plan HR HB, a zatim s njim usklađene prostorne i urbanističke (generalne i detaljne) planove regija, gradova, općina i naselja. Osnovno polazište svih i svakog prostornog plana moralo bi biti interes današnjih i budućih naraštaja ljudi, uz štednju prostora i sve neophodne mjere očuvanja prirode i kulturne baštine.

HR HB bi morala planski stvarati novu mrežu naselja, ostavljajući i unapređujući svako naselje u kojem su se ljudi zadržali i u kojem ima djece, mladih i srednjovječnih stanovnika, a naselja koja su već opustjela i u kojima je život zamro ili u njima još jedino živi mali broj starih ljudi, uređujući kao nenaseljeni prostor, ili ih u određenim slučajevima konzervirajući.

Uspostaviti, obnoviti i razviti kulturnu infrastrukturu, koja će čuvati i promovirati veliku kulturnu baštinu hrvatskog naroda i pripadnika drugih naroda koji u HR HB žive i koja će ujedno udovoljavati civilizacijskoj razini i osobito senzibilitetu novih naraštaja (to znači i jedan dom kulture, jedna pokretna ili stalna knjižnica, jedan kinematograf na svakih 3.000 stanovnika, jedna knjižara na 5.000 stanovnika, kazališta u svim hrvatskim gradovima koji su ih ranije imali, izloženi najvredniji fundusi svih muzeja, svesrdno pomagana svaka amaterska kulturna aktivnost);

Takodjer je protiv ulaska BiH u NATO i za razoružanje svih susjednih država uključujući i našu.

Smatramo da u društvu postoje dvije osnovne skupine – oni koji žive od svojega rada (radnici) i oni koji zahvaljujući monopolu parazitiraju na radu drugih i tamelju njega zgrću profit (kapitalisti odnosno poslodavci), neprestano težeći da ga povećaju pogoršanjem radnih i životnih uvjeta radnika. Prvi su siromašni, prisiljeni na loše životne i radne uvjete, bez prava odlučivanja na radnom mjesto i u društvu (osim formalnog odlučivanja o tome tko će ih od niza identičnih političara 4 godine tlačiti i parazitirati na njihovom radu). Drugi imaju tvornice, banke, ostala sredstva za proizvodnju, luksuzne vile i skupe limuzine, te mogućnost da u potpunosti odlučuju kako proizvoditi, koga otpustiti, kakvi radni uvjeti mogu vladati na poslu itd. Oni su također najuži suradnici i partneri političara, čije kampanje financiraju, a zauzvrat dobivaju različite povlastice – radi se o simbiozi parazita političara i parazita kapitalista. S obzirom na to da oni teže daljnjem pogoršanju života radnika i studenata kako bi si povećali profite, te da cjelokupno društveno bogatstvo počiva na radu radnika, koji su zauzvrat potlačeni i lišeni prava da odlučuju o korištenju i raspodjeli tog bogatstva, smatramo da su interesi radnika i kapitalista najoštrije suprostavljeni i da tu ne može biti riječi o nekom zajedničkom dijalogu i partnerstvu, budući da bi on u suštini bio dijalog između gospodara i sluge. KP HB u tom sukobu bezrezervno staje na stranu radnika, studenata i svih potlačenih skupina.

Zahvaćeno tzv. tranzicijom, u smislu instaliranja divljeg kapitalizma u maloj zemlji kojoj prijeti opasnost da se definitivno pretvori u banana-republiku, Herceg-Bosansko društvo na pragu 21. stoljeća grca u dubokoj krizi, a da političke snage i stranke koje su u njemu zadobile prevagu nemaju ni viziju, niti strategiju razvitka, ako se pod strategijom ne podrazumijeva rasprodaja svih resursa, prepuštanje posvemašnjoj dominaciji stranog kapitala i integracija u međunarodne organizacije i institucije, u kojima do daljnjeg stvarno odlučuje samo jedna supersila, u nastojanju da kontrolira cijeli svijet. Posrijedi je i velika provincijalizacija svijesti, njezina ograničenost na kampanilističke vidokruge, usprkos njezinoj izvanjskoj tehnizaciji (uključivanje na Internet) i površnoj scijentizaciji.

U takvim okolnostima zalaganje za komunističku alternativu u Herceg-Bosni mnogima izgleda naivnim, a nekima čak i subverzivnim. U širokoj svijesti odbacuje se pomisao na komunizam, pa ma kakav i ma kada u budućnosti. Iz te svijesti nastojalo se i nastoji izbrisati sve pozitivno što je ostvario raniji socijalistički poredak u Herceg-Bosni i Jugoslaviji. A prenaglašavalo se i prenaglašava sve ono što je u tom ranijem sistemu bilo loše, a onda se i izmišljaju i njegovi nepostojeći grijesi.

Kao zasad jedina politička stranka u Herceg-Bosni koja se otvoreno i nedvosmisleno izjašnjava za demokratski komunizam u budućnosti, Komunistička Partija Herceg-Bosne djeluje u izrazito nepovoljnim prilikama, od početka izložena sumnjičenjima i prešućivanjima, ali i teškim insinuacijama, a bez vlastite logistike, koju mora stvarati ni iz čega.

Citat:
Ustavne reforme:

- Pozivajući se na tradicije ZAVNOBiH, KP HB se zalaže za jedno od dva sljedeća rješenja:

1. Hrvati će imati 100% vlasti nad 33% teritorija BiH
ili
2. Hrvati će imati 33% vlasti nad 100% teritorija BiH

Gospodarska politika:

- Revizija privatizacije za sve privredne subjekte koji imaju iznad 500.000 KM prihoda, i povratak vlasnika na njihova radna mjesta iz 1991 (npr. Lijan povratak u svoju predratnu mesaru). Svi veliki i monopolistički gospodarski subjekti će se ponuditi na aukciji, a prihodi od njihove prodaje će se dijeliti između KP HB i građana Herceg-Bosne u omjeru 50:50
- Besplatno školovanje, liječenje i ljetovanje za sve građane Herceg-Bosne
- Radni tjedan se zakonski ograničava na 35 sati (ručak uključen)
- Uvodi se progresivni porez po kojem će sva godišnja primanja iznad 24.000 KM biti oporezivana po stopi od 95%
- Sve firme će odgovarati središnjem komitetu KP HB i morati će raditi na povećanju broja zaposlenih, a ne financijske dobiti
- Radne akcije u kojim će omladina Herceg-Bosne probiti tunel ispod Huma i napraviti brzu cestu Mostar-Vitez-Žepče-Derventa

Kaznena, medijska i crkvena politika:

- Novi "Goli otok" će se otvoriti na otocima Mali i veliki Školj, a prvi zatvorenici će biti Željko Komšić i svi članovi HSP-a BiH
- Uvodi se kazneni pojam "verbalnog delikta" po kojem je propisana zatvorska kazna u trajanju od 12 mjeseci za širenje antihrvatskih ideja ili vrijeđanja osjećaja građana Herceg-Bosne
- Crkvi je dopušteno djelovanje ukoliko se 50% crkvene imovine i 50% lemuzine podijeli sa građanima Herceg-Bosne

Vrh

PostPostano: 10 tra 2013, 13:32 

Naša Kvačica je napisao/la:
Jozo, ništa te ne kontam. Jedino objašnjenje je da si pravaš.

samo sam čekao ovo. :sega

nisam, nego imam taj dvostruki peh što sam hrvat, pa još k tome i hrvat iz BiH.

odjavljujem se.

:zastava_Hrvata

Vrh

PostPostano: 10 tra 2013, 13:34 

SDB je napisao/la:
Bože me sačuvaj da bih hvalio Zokija, ali neke stvari treba racionalno sagledavati.

1. Položaj BiH Hrvata se može promijeniti samo na dva načina: Prvi je dogovor s Mulimanima, a drugi je rat. Budući da rat nitko ne želi, ostaje prva varijanta.

2. Ako je dogovor s Muslimanima nužan, onda je jasno da ih moramo dobiti za stol. To se, međutim, ne može dogoditi dok oni misle da mogu dobiti sve.

3. U mišljenju da mogu dobiti sve, Muslimane su najviše učvrstili Amerika i RH. Amerika zato što je najjača sila svijeta, a Hrvatska po logici: "Ako je i Hrvatska digla ruke od njih, onda su naši."

4. Dakle, svaka gesta koja Muslimanima razbija ovakvo uvjerenje je za BiH Hrvate odlično. Da ne govorimo o tome da je BiH Hrvatima u interesu biti dobar sa svakom vlasti u RH, i radi financijskog aspekta, ako ništa drugo.

5. Dakle, Milanovića ne veličam (i mislim da je to veličanje ovdje prvenstveno da se digne živac zna se kome), ali njegove i Josipovićeve geste ovog tipa su korisne.

6. Zar zbilja itko misli da će BiH Hrvati, od kojih većina ima zna se kakvu obiteljsku povijest nakon 1945., masovno glasati za SDP? Ne budite smiješni.

To je to, hvala na razumijevanju i potpori naših center-right pajdaša. :smajl007

Nije riječ o "sjedenju na dvije stolice".

Vrh

PostPostano: 10 tra 2013, 13:38 

Our ships must all sail in the same direction (citat). :D

Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2013, 13:42 

Ja mislim da je on vise dosao radi Mostarskog sajma, te da vidi kako ce se odraziti ulazak HR u EU i da li ce hrvatske tvrke (a to je sigurno) prenjeti dio proizvodnje mozda u BIH. Jer mislim da ulaskom u EU, gube dobar i vazan dio trzista!

Vrh

PostPostano: 10 tra 2013, 13:44 

zomby je napisao/la:
Ja mislim da je on vise dosao radi Mostarskog sajma, te da vidi kako ce se odraziti ulazak HR u EU i da li ce hrvatske tvrke (a to je sigurno) prenjeti dio proizvodnje mozda u BIH. Jer mislim da ulaskom u EU, gube dobar i vazan dio trzista!

Da, ali je onda trebao zaobići ustaške Stolac, Čapljinu i Međugorje i držati se striktno biznisa. A k tome, ovo mu je druga posjeta, kad je bio prvi put, nije bilo nikakvog "sajma" u Mostaru, Širokom ni Vitezu.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2013, 13:47 

Srbija pokazuje kako se surađuje sa Srbima u BIH. Oni drže zajedničke sjednice vlada RS-a i Srbije a ne neki tamo gopodarski posjeti. Nema nikakve političke koristi od ovoga. To se samo vama čini.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2013, 13:55 

zomby je napisao/la:

Da, ali je onda trebao zaobići ustaške Stolac, Čapljinu i Međugorje i držati se striktno biznisa. A k tome, ovo mu je druga posjeta, kad je bio prvi put, nije bilo nikakvog "sajma" u Mostaru, Širokom ni Vitezu.

Neznam kada je bio prvi put,te sto je bilo aktualno...Zamisljam kako bi se odrazio posjet Zenickom velesajmu, te "mogucem" razgovoru oko npr.otvaranje poslovne zone u Zenici, gdje bi eventualno tvrtke iz RH gradile svoje pogone.

Siguran sam da bi onda trebalo staviti na granicne prelaze trasparent "nemojte nam vise pomagati,. molimo vas"

Vrh

PostPostano: 10 tra 2013, 13:59 

hinterland je napisao/la:
Srbija pokazuje kako se surađuje sa Srbima u BIH. Oni drže zajedničke sjednice vlada RS-a i Srbije a ne neki tamo gopodarski posjeti. Nema nikakve političke koristi od ovoga. To se samo vama čini.

Gospodarstvo je pokretač svita danas, a i samo sa dobrim gospodarstvom HB može procvjetat i hranit ljude.

Inače nevidim šta RS ima od Srbije, Dodik ih naziva impotentnima i slično u vezi Kosova, više mi sliči na neki cirkus, ali i nevidim korist Srbije od RS.
Uglavnom politiziranje bez pokrića.

Da, politiku vodi gospodarstvo, a ne obratno ;)

Vrh

PostPostano: 10 tra 2013, 14:00 

zomby je napisao/la:

Neznam kada je bio prvi put,te sto je bilo aktualno...Zamisljam kako bi se odrazio posjet Zenickom velesajmu, te "mogucem" razgovoru oko npr.otvaranje poslovne zone u Zenici, gdje bi eventualno tvrtke iz RH gradile svoje pogone.

Siguran sam da bi onda trebalo staviti na granicne prelaze trasparent "nemojte nam vise pomagati,. molimo vas"

Griješiš.

Hrvatske tvrtke su itekako aktivne na ZEPS-u i normalno je da se naši političari pojavljuju na njemu. Kao i u Mostaru.

No, praksa se napušta srljanja (samo) u Sarajevo i jednostrane "istine" prokuhane u Šeheru. To veseli. Ne očekuje niko tenkove na granicama Banovine Hrvatske, ali pošten odnos, zapravo onaj koji je definiran Ustavom RH, očekujemo. Čovjek radi upravo to. Ni manje ni više.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2013, 14:19 

Junuz Djipalo je napisao/la:
zomby je napisao/la:

Griješiš.

Hrvatske tvrtke su itekako aktivne na ZEPS-u i normalno je da se naši političari pojavljuju na njemu. Kao i u Mostaru.

No, praksa se napušta srljanja (samo) u Sarajevo i jednostrane "istine" prokuhane u Šeheru. To veseli. Ne očekuje niko tenkove na granicama Banovine Hrvatske, ali pošten odnos, zapravo onaj koji je definiran Ustavom RH, očekujemo. Čovjek radi upravo to. Ni manje ni više.

Nemam ja nista protiv ZEPS_a ili bilo kojeg drugog sajma ili bilo kojeg vida trgovine (sem liberalnog kapitalizma koji dovodi do feudalizma)...ali bas nisam ravnodusan gdje se otvaraju PROIZVODNI POGONI.
Ekonomska moc ili nadmoc pa i nemoc, dosta govore o necijem polozaju,utjecaju koje se direkno reflektiraju na politicku moc. Osobno sam da se proizvodno pogoni ovaraju npr. u Vitezu (gdje postoji infrastruktura) a poslovnice,ispostave,predstavnistava...to je nebitno.
Time se jaca,lokalna uprava,regionalna u svako pogledu, sve ostalo je sporedna stvar.

Nedvojbeno da su sastanci vodeni u Hercegovini a milim da je rijec bila i o ovome. Sto je dogovoreno i da li je sto, vrlo skoro ce vrijeme pokazati.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2013, 14:36 

Pravaški portal Javno.ba pogodio G-spot svih integriša i kvaziustaša diljem naše dvije domovine. Special dedication to Jozo, kao doprinos balansiranoj debati. Ovo može i na onu temu o sijelu Đenerala u Čitluku.

Citat:
VAŠAR U MOSTARU: Sastali se "Beli orlovi", hendikepirani za Dodikov izostanak!

MOSTAR - Srbijanski vašar ovog je utorka svečano otvoren u "hrvatskom" Mostaru. Ivica Dačić kao šef "Big Brother" kuće skupio je "Bele orlove", jer kada su "orlići" već pretrpjeli poraz u ratu red je pokušati izboriti se za pobjedu u miru!

Tako je vazda bilo kroz povijest. Odazvali su mu se drugovi Zoran Milanović, Dragan Čović, Nermin Nikšić, Milo "Duhandžija" Đukanović... Nažalost, Milorad Dodik je bio spriječen prisustvovati vašaru godine pošto je morao skoknuti do Haaga i spašavati brata Rašu Karadžića, iako mu spasa nema, bar ako je vjerovati povjerljivim posuškim i ljubuškim izvorima bliskim Rajku Vasiću, koji su protekle nedjelje u igri izviđača banuli i u Čitluk. Malo zagadili zrak, ali su brzo nestali.

Tako će taj veliki heroj i uzor Belih orlova Radovan Karadžić istrunuti u Haagu. Hoće nego što jebo on svoju mater.

I dok veliki ustaški portali i drugi mediji po Hercegovini veličaju vašar u Mostaru, tamo odakle je Čović ne tako davno slao avione na Hrvate s obe strane granice, s druge pak strane ta ista "sveta glasila", što se sve više sponzoriraju iz Beograda i Banja Luke, ignoriraju velebni nedjeljni skup u srcu Hercegovine, u Čitluku, u Brotnju...

Hrvatski generali, koji su se borili i živjeli za hrvatsku slobodu, i na bojnom polju pobjedu izborili, tako preko noći postadoše izdajnici jer ih takvima žele predstaviti oni koji su u ratu "spušili". E, na čiju sada stranu stati, s razlogom se bh Hrvati pitaju? Na stranu legitim(isa)nih ili stranu "izdajnika"?

Na stranu Belih orlova ili na stranu generala Živka Budimira, Davora Domazeta - Loše, Željka Glasnovića, Ante Gotovine, Mladena Markača, pokojnog Blage Zadre ili poput Dragančeta i Zokija na stranu ovih drugih, odnosno prvih, te nastaviti provoditi Memorandum SANU 2, odnosno po instrukcijama UDBA-e i KOS-a iz Beograda raditi na daljnjem "mirnodopskom" stvaranju Velike Srbije?

Dakle, davati se Beogradu i onim pedersausima iz Moskve i Londona koji nagovaraju povodljive Korejce da izvedu napad na Ameriku kako bi oni tako mogli testirati svoje nuklearno oružje (Korejci svoga sigurno nemaju) ili težiti na opstojnosti Hrvatske i onoga što Hrvati u BiH još imaju, jer u suprotnom Draganče će im i to oteti. Hoće, jer Ivo Sanader je za njega mila majka. Ovaj, naime, i riječne tokove krade.

Samo budale (ne i slijepi) ne vide kako je srpska politika spremna prepustiti Kosovo u zamjenu za Republiku Srpsku i tako u miru kroz predstojećih 15-20 godina pokoriti Vukovar, Knin i neke druge hrvatske gradove za koje se proli tolika hrvatska krv, jer braćo draga budite svjesni jednoga - kada se uđe u EU (a 3-4 godine nakon Hrvatske eto tamo i Srbije) u svakom gradu te iste EU vladat će onaj tko je tu većina, a ne onaj tko je većina na razini države.

Hrvatska vladajuća politička kasta već uvelike radi na raseljavanju kninskih, benkovačkih, vukovarskih i Hrvata iz još nekih svojih gradova i općina, a u isto vrijeme kreira uvjete naseljavanja Srba, pa eto ti uskoro Velike Srbije veće nego su četnici ikada i zamisliti mogli.

Gubitnici u ratu tako postaju pobjednici u miru, a postaju, jer kao što u Čitluku reče Davor Domazet - Lošo - "imaju svoju geopolitičku strategiju". Sportskim riječnikom kazano - imaju, bre, taktiku. Oni taktiku, a Hrvati samo kašiku.

Strategiju imaju i Bošnjaci, dakako i Slovenci, ali nažalost ne i Hrvati. Hrvati imaju Josipovića, Milanovića, Jovanovića, Pusićku, Čovića...

Kada dođe do opisanog formiranja Velike Srbije Hrvati će u Bosni i Hercegovini dobiti Treći entitet, a to će biti najveći hrvatski poraz, jer će tako u miru izgubiti i od Bošnjaka! Bošnjaci će mimo svih očekivanja time dobiti svoju državicu i svoj izlaz na more budući se njihova politička strategija već dobrano provodi, pa malo pomalo osvajaju Mostar, naseljavaju Stolac više nego ijedno drugo mjesto i superiorno krče put ka Neumu.

Tamo već imaju 1.370 prijavljenih domaćinstava. Računaj x3 i eto 4.000 glasača. Eto pobjede na izborima. Eto ih na moru. A kad si u moru više nisi u lavoru. Imaš pomorsku vezu s arapskim zemljama a to je ono nešto. Kontrola zračnog prometa ti više ni izbliza nije bitna, jer prave "bitke" se braćo vode u vodi, a nikako u zraku.

Takve bitke uskoro će se povesti i na balkanskoj ruti (izvori pitke vode), a tu su Hrvatska i Bosna i Hercegovina moćne nešto poput Katara i Kuvajta kada je riječ o naftnim poljima. Hrvati će Treći entitet moći pripojiti Hrvatskoj, no imat će većinu u svega šest općina - Čitluku, Ljubuškom, Širokom Brijegu, Posušju, Grudama i Tomislavgradu. Toliko velik će biti taj Treći entitet.

HDZ je već prodao Odžak, Busovaču, Bugojno, Vitez, Novi Travnik, a do tada će prodati i ostatak Posavine, Središnju Bosnu, ali ne samo to nego i Mostar, Livno, Čapljinu, Neum, Stolac...

O takvoj strategiji u posljednje vrijeme zbore hrvatski generali i drugi učeni ljudi, međutim udbaši igraju svoju igru ko u negdašnji vakat, a sve s ciljem kako bi Beograd i Banja Luka kroz par godina Hrvatima mogli pokazati ispružen lakat. Evo vam ga, na.

Putem medija na hrvatskom jeziku koji se kontroliraju iz Beograda odašilju poruke kako je Milanović zaobišao Budimira! E velike štete. Pa tko je braćo Zoran Milanović? Ako se već pozivate na nekakve glasove, pa daj recite koliko ih je Milanović među bh Hrvatima dobio na posljednjim izborima?

Jadno je kako se prodajete, kako Zorana Milanovića veličate. Njega i Dragančeta. Velike Hrvate. Čak i crkvu miješate u čitav taj cirkus. Pa kako vas nije stid? Kako vas Boga nije strah? Ah, da, vaši Bogovi su pali na tijeme. Prokleto im bilo sijeme.

Dačić je odmah po završetku svečanosti otvaranja vašara odletio put Moskve da podnese izvješće. Ne bojte se, odletjet će i Čović u Laktaše kako bi podnio izvješće. Hoće, hoće, čim se Dodiksimus vrati iz Haaga s dženaze bratu Rašetu.

Zanimljivo, u svim tim veličanjima i prepričavanjima bajki s mostarskog vašara nitko nije upratio da nikoga iz Aluminija nije bilo! Sve nekakvi gospodarstvenici, ovakvi, onakvi, ali nema njih iz Aluminija. Da nije to zbog Čovića? Ma, onako se samo pitamo Dragane, jabuko sa grane?

Ili da nije zbog svih vas koji ste ih prije par dana prodali Beogradu? Može li to biti? Itekako da može, no o tome u posebnom ekskluzivu kroz par sljedećih dana. Ostanite braćo s nama, jer s nama nikad nije dosadno. Provjereno već na stotine puta.

Danijel Ivanković / JAVNO.ba

Vrh

PostPostano: 10 tra 2013, 14:37 

Zomby ne otvara država pogone već privatne osobe svojim novcem. Popizditi od ovakvih besmislenih diskusija.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2013, 14:42 

:sega

Parafrazirat ću Hrvoja Tomasovića kad smo već kod prozivanja mene za pravaštvo.

Posjet Milanovića Mostaru je nešto kao losion za ćelavost. Svi govore o njegovom velikom doprinosu u borbi protiv majorizacije Hrvata, i u njega polažu polažu velike nade, ali nikakvih učinaka nema, kao ni kod suzbijanja ćelavost.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2013, 14:42 

Pravaški portal Javno.ba pogodio G-spot svih integriša i kvaziustaša diljem naše dvije domovine. Special dedication to Jozo, kao doprinos balansiranoj debati. Ovo može i na onu temu o sijelu Đenerala u Čitluku.

Citat:
VAŠAR U MOSTARU: Sastali se "Beli orlovi", hendikepirani za Dodikov izostanak!
Danijel Ivanković / JAVNO.ba

Citat:
pa eto ti uskoro Velike Srbije veće nego su četnici ikada i zamisliti mogli.

Cijeli tekst je šega ali ovo boldano...

Vrh

PostPostano: 10 tra 2013, 14:45 

Graničar Jozo je napisao/la:
Svi govore o njegovom velikom doprinosu u borbi protiv majorizacije Hrvata, i u njega polažu polažu velike nade, ali nikakvih učinaka nema, kao ni kod suzbijanja ćelavost.

To nitko ne govori. Muslimanima ne pomaže puno ni što Moon mlati.
Čini mi se da ti očekuješ previše od Milanovića.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2013, 14:48 

BBC je napisao/la:
Graničar Jozo je napisao/la:
Svi govore o njegovom velikom doprinosu u borbi protiv majorizacije Hrvata, i u njega polažu polažu velike nade, ali nikakvih učinaka nema, kao ni kod suzbijanja ćelavost.

To ti je "straw man" manipulacija u diskutiranju, jako podlo. Optuži nas da Zokija kujemo u zvijezde, bacamo cvijeće na Zokijeve tenkove na ulazu u Sarajevo, a on nam kao glas razuma govori da nema ništa od toga.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2013, 14:50 

Čopor se opet skuplja. :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 10 tra 2013, 14:51 

Milanović nema nikakve utjecaja na politička događanja u BIH niti on želi imati. Evo otkad je došao na vlast sve vam je ostalo isto.

Vrh

PostPostano: 10 tra 2013, 14:52 

Citat:
pa eto ti uskoro Velike Srbije veće nego su četnici ikada i zamisliti mogli.

Cijeli tekst je šega ali ovo boldano...

Rijetko vidljiva kombinacija bulažnjenja, paranoje i ekstremnog defetizma, u svemu tome je uspio i progurati i Muslimane koji osvajaju Mostar i Neum. :D

Vrh

PostPostano: 10 tra 2013, 14:57 

BBC je napisao/la:

To ti je "straw man" manipulacija u diskutiranju, jako podlo. Optuži nas da Zokija kujemo u zvijezde, bacamo cvijeće na Zokijeve tenkove na ulazu u Sarajevo, a on nam kao glas razuma govori da nema ništa od toga.

slika

Vrh

PostPostano: 10 tra 2013, 15:00 

BBC je napisao/la:

Zato što u svemu tome se najviše fer postavio. Kome bi ti dao glas ? HSP-u ili HDZ-u ? Slobodan si i to uraditi. Ali ovi imaju kao Bandić sklonost da puno patriotiziraju pa poslije izbora odnesu novčanu pomoć Sarajevu, ne Mostaru.

Birači u Hrvatskoj bi trebali skidati SDP sa vlasti zbog sebe. Ali Hrvati Varte moraju gledati svoje interese. Kao što je Jandroković gledao interese stranke kad je radio protiv Varta Hrvata.

Uokvirit. :smajl007 :basket

Kao Hrvatu iz BiH hvala SDP-u što je promijenio politiku koja je iz Zagreba pucala po onom jadnom našem narodu što je imao hrabrosti i želje ostati i živjeti u BiH.

Crvena Sonja je napisao/la:

Slažem se. :D

U ime oca i sina, za kategoriju vjerovali ili ne, godinama čitati i pisati, raspravljati o politici i na kraju doslovno ništa ne pohvatatii i ne skontati,... meni nije jasno kako, bez zajebncije.

Junuz je uvjeren da se javna politika SDPa promijenila jer su pozitivne iskrice krenule s portala i foruma :ucelo

HDZ javno podržavao , a pare slao u Sarajevo:ucelo

Već smo sto puta napisali da Jandroković ništa u HB nije stopirao jer je upravo nakon toga spominjanje trećeg entiteta postalno najintezivnije od 95.
Jandroković je po nalogu SADa , u konzultaciji sa našim predstavnicima u Saboru, koji su na uštrb vlstite samopromocije, postupili suprotno od onih koji ih za to prozivaju i tako pomogli HB, odnosno HR da uđe u EU,... budale koje tvrde da je inters HB bio smetanje HR na putu u EU su za psihijatrije...

Slažem se sa SDBom : 1. Položaj BiH Hrvata se može promijeniti samo na dva načina: Prvi je dogovor s Mulimanima, a drugi je rat. Budući da rat nitko ne želi, ostaje prva varijanta.

Međutim da bi se Muslimane u potpunosti urazumilo daleko važnije od izjava koje dolaze iz HR, a što vidimo danas kad je osuda muslimanske politike iz ZG javana, da oni ne haju dok ih huškaju Ameri, je muslimansko shvaćanje da od poklapnja nema ništa i da im poput Mostara prijeti gubitak cijelog HNK i šire.
A takava konkretna politika opstanku Hrvata u BiH je uvijek bila prisutna prilično snažno u svih ovih 22 godine, ni Račan ni Sander tu nisu posustajali ni najmanje .

Za vrijeme "perecije" su realizirani najvažniji projekti u Mostru i za vrijeme "Perecije" je potpisan sporazum o zbrinjvanju invalida i obitelji poginulih u HVOa, to nikad nitko nije dovodio u pitanje i to su trajni i krucijalni rezultati.

Uglvnom nema ni jednog jedinog razloga da HR ne daje podršku , koliko može, Hrvatima u HB, kao što je to bilo i dosad(ovu javnu nisu smjeli), a gluposti koje su se ovdje nekad pisale da su HR važniji Bošnjaci zbog tržišta ili napada na RS bi ozbiljni ljudi trebali ostaviti iz sebe.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 423 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: burpee, OAI-SearchBot i 167 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: