|
|
Stranica: 12/17.
|
[ 423 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Milanović u posjeti BiH Postano: 06 lis 2013, 20:51 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Eto i od njega nekakve koristi, ko bi reka. A koja je to korist ??? Otiso covjek da mu guzica vidi puta, ljudi u Kr. Sutjesci i okolnim selima nemaju nista od toga ! Mozda sledece godine dode desetak turista iz Hrv. vise da obidu samostan i to je sve !
|
|
Vrh |
|
 |
zomby
|
Naslov: Re: Milanović u posjeti BiH Postano: 06 lis 2013, 22:58 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: zomby je napisao/la: Jedva cekam da vidim koje ce to projekte financirati Vlada RH. Covjek je sve obisao uvjeren sam da ce na proljece poceti izgradnja nekog proizvodnog pogona, pa ce mo lijepo sve poizvedeno izvoziti za RH, i svi biti sretni! Necu da pomislim da je ovo bio turisticki obilazak  Nije ti zoki gospodarstvenik da ide investirati u proizvodne pogone. Novčana pomoć ide uglavnom školstvu i kulturnim aktivnostima. Bez obzira sto nije gospodarstvenik, ako nije on sasobom donjeo projekte, trebao je uzeti one iz BiH (valjda ima neko inteligentan da je docekao Milanovica sa par projekata) te ih prosljediti u Gospodarsku Komoru RH, te dati podrsku i pomoc pri realiziranju. Onda je ovaj posjet samo turisticki...i meni osobno ne znaci ama bas nista! 
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Milanović u posjeti BiH Postano: 07 lis 2013, 08:23 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
zomby je napisao/la: Bez obzira sto nije gospodarstvenik, ako nije on sasobom donjeo projekte, trebao je uzeti one iz BiH (valjda ima neko inteligentan da je docekao Milanovica sa par projekata) te ih prosljediti u Gospodarsku Komoru RH, te dati podrsku i pomoc pri realiziranju. Onda je ovaj posjet samo turisticki...i meni osobno ne znaci ama bas nista!  Ajde ti nama navedi što bi tebi sve trebao Zoks (ili drugi) napravit da bi ti bio zadovoljan? Meni se čini da je isti k. što god da urade, da ćeš ti svejedno ko moja pok. baka bit vazda grintav i nezadovoljan. Sjećam se kad su Mađari htjeli neke projekte financirat od društveno-gospodarskog značaja u vrijeme premijera F. Nećka Brankovića, kako su vadili neke projekte koji nisu ni p. od ozbiljnih projekata navrat-nanos. Projekata nema, ili su nekvalitetni ili bi ti bio nezadovoljan s njima (npr. projekt malinarstva ili gljivarstva ili svinjskih farmi), očekivat neke druge je malo deplasirano, neće nam oni gradit infrastrukturu, ona ionako i nije toliko loša, trgovinom se ionako države ne bave a proizvodnja je u Kini. Jedino gdje ja vidim da ima prostora za ulaganje RH eventualno je turizam na hr područjima BiH. Koliko znam RH je redovno ulagala u Jajce, Mostar, Kupres (ispod žita), a upravo u tim mjestima podršku su iskazivali i aktualni premijer i predsjedik... To je vjerojatno bolje od ulaganja u nošnje i ples. Vjerojatno bi mi trebali tražit promjenu strukture pomoći a i predložit kvalitetne projekte tog tipa. Nema Milanović puno s tim. Ovo što radi i jest ono što treba, bar što se tiče vanjske politike prema BiH i Hrvatima u njoj.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Milanović u posjeti BiH Postano: 07 lis 2013, 11:28 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Isto je i u Hrvatskoj. Kvalitetnih projekata za financiranje jednostavno nema, ili ima na kapaljku. Kako s EU fondovima, tako i s bankarskim kreditima za poduzetništvo...
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Milanović u posjeti BiH Postano: 07 lis 2013, 13:06 |
|
|
Ubo je sa školom u Bugojnu, to smo odavno spominjali. Koliko se sjećam muslimani nisu dali KŠC. Citat: - Ovdje vidimo Hrvatski dom koji se financira sredstvima Ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske a u razgovoru s ljudima ovog kraja obaviješten sam, također, da nemaju centralne škole. To je nešto što ćemo staviti u prioritet, da u Bugojnu bude škola koju će financirati hrvatska vlada. Naravno, to moramo raditi u suradnji s lokalnim vlastima – naglasio je Milanović. Evo i odgovor Zombeku: Citat: Premijer Milanović je kazao i to da Hrvatska “ne može izravno ulagati u gospodarstvo u BiH, ali je može poticati, a na hrvatskim gospodarstvenicima je da odluče na koji način i gdje će oni investirati”. http://www.jabuka.tv/milanovic-obecao-i ... u-bugojnu/
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
hinterland
|
Naslov: Re: Milanović u posjeti BiH Postano: 09 lis 2013, 13:17 |
|
|
Milanovic=veliki kockar
_________________ Sve će prekriti snijegovi, ružmarin i šaš...
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Milanović u posjeti BiH Postano: 10 lis 2013, 10:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Citat: S OVE STRANE DINARE : ZORAN MILANOVIĆ U BiH HRVATSKI PREMIJER NA TEMELJIMA BOSANSKE DRŽAVNOSTI U dva dana premijer Republike Hrvatske ZORAN MILANOVIĆ je posjetio područja opština Livno, Tomislavgrad, Prozor/Rama, Kupres, Bugojno, Gornji Vakuf/Uskoplje i Kakanj; njegova posjeta našoj državi nema veze sa popisom stanovništva, ali ima sa problemima i skrbništvom nad Hrvatima u Bosni i Hercegovini, što je, kako je rekao, njegova i ustavna i moralna obaveza Ni Stjepan Mesić, ni Josip Manolić, potom ni Franjo Gregurić, Hrvoje Šarinić, Nikica Valentić, Zlatko Mateša, Ivica Račan, Ivo Sanader i Jadranka Kosor, dakle svi hrvatski premijeri od prvih demokratskih izbora do onih posljednjih, koji su održani u decembru 2011., nisu posjetili Livno, Tomislavgrad, do 1991. Duvno, i Ramu. Bio je predsjednik Republike Hrvatske Franjo Tuđman 1993. u Tomislavgradu, ali predsjednik Vlade nije ni tada, a ni do 4. oktobra ove godine. Tog dana je aktuelni hrvatski premijer Zoran Milanović u Livnu započeo svoju dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini. OSOBNA PREMIJEROVA ŽELJAU dva dana, 4. i 5. oktobra, koliko je boravio u našoj državi, Zoran Milanović je posjetio područja opština Livno, Tomislavgrad, Prozor/Rama, Kupres, Bugojno, Gornji Vakuf/Uskoplje i Kakanj. Što se potonje opštine tiče, njegova destinacija bila je Kraljeva Sutjeska, gdje je pristigla i reporterska ekipa Slobodne Bosne. Vidjeli smo u startu jedan autobus i pedesetak turista iz Požege, koji su obilazili Franjevački samostan Sv. Ivana Krstitelja. Naivno smo mislili da će kasnije dočekati svog premijera, ali njima je valjda interesantniji bio Brkin dućan i pogled ka rječici Trstionici, iznad koje je jedan od njih zapjevao stih iz pjesma Miroslava Škore, «Šumi, šumi javore...», a onda i ulazak u prevozno sredstvo i odlazak ko zna gdje. Kad smo ih ispratili, popeli smo se do Franjevačkog samostana i dok smo čekali Zorana Milanovića, kratko smo razgovarali sa zamjenikom gvardijana Franjevačkog samostana u Kraljevoj Sutjesci, fra Željkom Brkićem: «Odmah mogu reći da premijer Hrvatske u posjetu našem samostanu dolazi na svoju osobnu želju. Dakle, tražio je da posjeti Franjevački samostan i usput, ako to vremenske prilike budu dozvoljavale, kraljevski grad Bobovac. Kako smo doznali iz njegovog ureda, premijer je jako upoznat sa poviješću Kraljeve Sutjeske i Bobovca. Drugi razlog zbog kojeg će danas posjetiti naš samostan je taj što je Vlada Republike Hrvatske do sada potpomagala neke naše projekte, pa ćemo pokušati dogovoriti i neku daljnju suradnju.» Ipak, delegacija Hrvatske nije posjetila Bobovac. Ne zbog vremenskih (ne)prilika, već zbog cajtnota. ZVONA S TORNJAIz Gornjeg Vakufa je, na temelje naše države i državnosti, hrvatski premijer stigao u 14.15 sati. Tek što je izašao iz džipa i pokušavao obući svoj teget sako, Zoran Milanović se pozdravio sa domaćinima, gvardijanom Franjevačkog samostana fra Zoranom Jakovićem, njegovim zamjenikom fra Željkom Brkićem, fra Bernardinom Matićem, najstarijim fratrom u Franjevačkoj provinciji Bosni Srebrenoj... Jedan od fratara, zbog gužve nismo uspjeli vidjeti koji, kazao mu je: «Ako ne padnu zvona s tornja znači da niste veliki grešnici.» Premijer se nasmijao i potom okrenuo prema svojoj savjetnici Zinki Bardić i glasnogovornici Vlade Hrvatske Ivani Grljak, rekavši im: «Dakle, vi ste prošle Kakanj, dobro je.» Potom je ušao u crkvu i čuo od fratara samo djelić onoga o čemu smo mi još davno pisali i nadugo i naširoko. Onda je obišao knjižnicu, a potom ušao u blagovaonicu Samostana, gdje je razgovarao sa onima koji su ga i dočekali u Kraljevoj Sutjesci. A tamo novinarima nije bio dopušten ulaz. U hrvatskoj delegaciji su, pored premijera, bili i ministar obrane Ante Kotromanović, te predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Daria Krstičević. I dok je premijer ugodno ćaskao a, kako smo čuli, povremeno se i suprotstavljao svojim sagovornicima, mi smo u vrtu Samostana pričali sa reporterom zagrebačke Nove TV Andrijom Jarkom, bez kojeg ova posjeta naprosto nije mogla proći. On je sa svojim kolegom-kamermanom bio na svih sedam lokacija koje je i posjetio Zoran Milanović tokom svoje dvodnevne posjete Bosni i Hercegovini. «Premijera su svugdje lijepo dočekali, dobio je ovacije. Njegova posjeta je ljudima puno značila. Oni kažu da im je to podrška tokom popisa stanovništva. Svi su kukali kako Hrvati teško žive, kako se raseljavaju, a njemu je ovo, zbog aktalnih problema koje ima u Hrvatskoj, došlo kao relaksacija. Ovo je treći posjet Bosni i Hercegovini u njegovom premijerskom mandatu. Rekao je da je njegova ustavna obaveza skrbiti o Hrvatima u BiH, ali i moralna obaveza, i da on naprosto mora obići te ljude. I ovaj put je namjerno izabrao tu rutu. Obišao je, između ostalog, zgradu u Kandiji, povratničkom naselju u općini Bugojno, čiju je izgradnju financirala Vlada Hrvatske. Obećao je i da će se založiti za izgradnju škole u Bugojnu u kojoj će se nastava odvijati isključivo na hrvatskom jeziku», veli Jarak. I bi premijer. U Kraljevoj Sutjesci negdje do petnaest minuta poslije šesnaest sati. Sjeo je u crni džip i otputovao ka Sarajevskom aerodromu. S tim da nije sletio u Zagreb, nego na Krk. Kažu, u privatnu posjetu. ZORAN MILANOVIĆ, PREMIJER REPUBLIKE HRVATSKE EKSKLUZIVNO ZA «SB» Pored drugih, velikih problema koje ima, problem BiH je i to što je u ovom trenutku potpuno izvan radara europske politike Premijer Republike Hrvatske Zoran Milanović se u Kraljevoj Sutjesci zadržao dva sata. Od toga je nekoliko minuta izdvojio za ekskluzivnu izjavu Slobodnoj Bosni, potom još tri na zajedničku izjavu okupljenim novinarima i još pet minuta u crkvi Franjevačkog samostana po samom dolasku, gdje su ga fratri upoznali sa povijesnim činjenicama. Ostatak, odnosno vrijeme između, proveo je u knjižnici i blagovaonici Samostana. Zahvaljujući Zinki Bardić i Ivani Grljak, direktno iz blagovaonice pridružio se u hodniku reporterskoj ekipi našeg magazina. Je li sada, na ovoj pristojnoj nadmorskoj visini... Da, na čet'risto metara... ... i na čistom zraku, vrijeme za ocjenu Vaše treće posjete našoj državi, ili ćete to uraditi po povratku u Zagreb? Lijepo je bilo, nemam što drugo za reći. Žao mi je što nismo obišli i Bobovac, ali, na žalost, zaista nemamo vremena. Šta je to najznačajnije što ste tokom ova dva dana, na sedam lokacija, ili u sedam općina u Bosni i Hercegovini, čuli, vidjeli, sa vašim domaćinima dogovorili, inicirali, nastavili...? Iskreno, ništa revolucionarno. Obišao sam nekoliko sredina u kojima većinom žive Hrvati. Zapravo, u Bugojnu i u Gornjem Vakufu žive većinom Bošnjaci, ali ima i dosta Hrvata. Razgovarali smo o njihovim problemima, školama, bolnicama, domovima zdravlja... Koji su to najveći problemi sa kojima se suočavaju Hrvati u ovim sredinama? Pa, evo, ovi o kojima pričam. Ali, najveći problem sa kojim se suočavaju svi ljudi u Bosni i Hercegovini je to što nema posla. A onda nema zarade, nema sigurnosti, perspektive. Rat je davno završio i nadam se da je sve manje prisutan u glavama ljudi u vašoj državi. Može li BiH uskoro započeti pregovore o članstvu u Evropskoj uniji? Ponovit ću ono što sam rekao jučer: osobno ću se zalagati da Bosna i Hercegovina što prije započne pregovore o članstvu u Europskoj uniji! Smatram da je to najbolji način da BiH prevlada ono kroz što je prošla i čega će se teško otarasiti ako se ne okrene nečem potpuno novom. A to je Europska unija, to su novi standardi. Ne znam koliko ja tu mogu promijeniti stvari, jer otpori su u Europi dosta jaki, i ne kažem da ti pregovori mogu trajati kratko. Ne mogu. Ali, nema smisla da ih Bosna i Hercegovina ne počne! Nažalost, u ovom trenutku sam jedan od rijetkih koji tako razmišljaju. Odnosno, jedan od rijetkih koji uopće o tome razmišljaju. Pored drugih, velikih problema koje ima, problem BiH je i to što je u ovom trenutku potpuno izvan radara europske politike. Kakav je vaš odnos sa hrvatskim rukovodstvom u našoj državi? Ja ne znam što je rukovodstvo Hrvata u BiH... Naprimjer, kakav je vaš odnos sa HDZ-om BiH? Mislim... Ah, aktivan, partnerski. Mi ovdje ne dolazimo po glasove, po političku podršku u Hrvatskoj, jer mi ovdje nemamo birača. Prema tome, dolazimo iz želje da pomognemo, da budemo od koristi. Pročitao sam prethodnih dana da Vaš dolazak u BiH ima veze sa aktuelnim popisom stanovništva u našoj zemlji. Ipak, ne znam zašto bi to baš imalo ikakve veze. Ustvari, i nema neke veze. Svjestan sam da se održava popis stanovništva. I Hrvati i Bošnjaci i Srbi svjesni su da se održava popis stanovništva, pa će se popisati. Dakle, neću ih ja na to dodatno motivirati. Neko, poluironično, polucinično, a s obzirom da razgovaramo u Bosni i Hercegovini to i jeste nekakav red, reče da Vam je ova dvodnevna posjeta dobrodošla kako bi ste se odmorili od problema u Hrvatskoj, recimo od «Lex Perkovića» i afere oko «Mola»... A, ne... Prvo, dok radite ovaj posao nikad se od ničega ne možete odmaknuti, odmoriti, to je nemoguće. Drugo, danas je subota. Formalno, nije radni dan, ali mi radimo. Živjeli!
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Milanović u posjeti BiH Postano: 12 lis 2013, 15:33 |
|
|
Izvještaj HRT-a
Da je došao turski premijer, nebi imali nekog "Bosanca-muslimana" kojeg bi ta posjeta smetala, nego bi vijorile turske zastavice, kao za vrijeme Ajvatovice.
Izvještaj Face TV-a i njihovog novinarčića, kojeg je uhvatila muka što Milanović navraća među Hrvate.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Milanović u posjeti BiH Postano: 28 lis 2013, 13:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Stižu 2 SDP-ovca i 2 HDZ-ovca, lijepo ih je vidjeti ujedinjene po pitanjima BiH. Šlag na kraju je to što smo još čuli da će Karamarkiša biti možda bolji i od Tuđmana. Citat: Posjet Predsjednika Sabora RH općinama Vareš, Žepče i Usora: Utorak - srijeda, 29. - 30. listopada 2013.
Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko boravi u službenom posjetu Bosni i Hercegovini prema sljedećem programu:
Utorak, 29. listopada 2013.
9.30 (zgrada institucija BiH, Sarajevo) - sastanak s članovima oba Kolegija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine 10.20 (konferencijska dvorana u zgradi institucija BiH, Sarajevo) - konferencija za medije predsjednika Hrvatskoga sabora Josipa Leke i predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića 10.50 (zgrada institucija BiH, Sarajevo) - sastanak s predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslavom Bevandom 12.00 (zgrada Predsjedništva BiH, Sarajevo) - sastanak s predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem i članom Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem 15.20 (sjedište Međureligijskog vijeća, Sarajevo) - sastanak s članovima Međureligijskog vijeća 17.00 (sjedište Vrhbosanske nadbiskupije, Sarajevo) - sastanak s kardinalom Vinkom Puljićem, vrhbosanskim nadbiskupom
Srijeda, 30. listopada 2013.
9.30 (zgrada općine Vareš) - sastanak s predstavnicima lokalne vlasti 9.55 - izjave za medije 10.10 (zgrada općine Vareš) - sastanak s predstavnicima Hrvata u Varešu i poduzetnicima općine Vareš 12.20 (Žepče) - sastanak s predstavnicima lokalne vlasti i predstavnicima Hrvata u Žepču 13.20 - izjave za medije 13.35 (Katolički školski centar "Don Bosco", Žepče) - obilazak Katoličkog školskog centra i upis u knjigu dojmova 15.30 (zgrada općine Usora) - sastanak s predstavnicima lokalne vlasti općine Usora 16.00 - izjave za medije 16.20 (Župni ured, Usora) - susret s predstavnicima Hrvata u Usori
U izaslanstvu, uz predsjednika Hrvatskoga sabora, su i: predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Igor Dragovan, predsjednik Odbora za Hrvate izvan RH Ivan Šuker i zastupnik u Hrvatskome saboru Perica Jelečević.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
zomby
|
Naslov: Re: Milanović u posjeti BiH Postano: 04 stu 2013, 00:44 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: zomby je napisao/la: Bez obzira sto nije gospodarstvenik, ako nije on sasobom donjeo projekte, trebao je uzeti one iz BiH (valjda ima neko inteligentan da je docekao Milanovica sa par projekata) te ih prosljediti u Gospodarsku Komoru RH, te dati podrsku i pomoc pri realiziranju. Onda je ovaj posjet samo turisticki...i meni osobno ne znaci ama bas nista!  Ajde ti nama navedi što bi tebi sve trebao Zoks (ili drugi) napravit da bi ti bio zadovoljan? Meni se čini da je isti k. što god da urade, da ćeš ti svejedno ko moja pok. baka bit vazda grintav i nezadovoljan. Sjećam se kad su Mađari htjeli neke projekte financirat od društveno-gospodarskog značaja u vrijeme premijera F. Nećka Brankovića, kako su vadili neke projekte koji nisu ni p. od ozbiljnih projekata navrat-nanos. Projekata nema, ili su nekvalitetni ili bi ti bio nezadovoljan s njima (npr. projekt malinarstva ili gljivarstva ili svinjskih farmi), očekivat neke druge je malo deplasirano, neće nam oni gradit infrastrukturu, ona ionako i nije toliko loša, trgovinom se ionako države ne bave a proizvodnja je u Kini. Jedino gdje ja vidim da ima prostora za ulaganje RH eventualno je turizam na hr područjima BiH. Koliko znam RH je redovno ulagala u Jajce, Mostar, Kupres (ispod žita), a upravo u tim mjestima podršku su iskazivali i aktualni premijer i predsjedik... To je vjerojatno bolje od ulaganja u nošnje i ples. Vjerojatno bi mi trebali tražit promjenu strukture pomoći a i predložit kvalitetne projekte tog tipa. Nema Milanović puno s tim. Ovo što radi i jest ono što treba, bar što se tiče vanjske politike prema BiH i Hrvatima u njoj. Cuj, mene nicija velicina niti turisticko obilazenje ne impresionira! Sto se mene osobno tice jos uvjek vjerujem u ono sto vidim, pa pojam pomoci jedino razumijem kroz malo ili srednje poduzetnistvo. Posjetio je BiH hrvate (da vidi od kuda su mu korjeni), pa bi svi trebali pati u trans...brisanje 10.000 teskih RVI uz izgovor da su krivi svi zato sto je 1% tuzio drzavau i dobilo na sudu (prikrivanje istine, koja nije onakva kavu je predstavljau), brisanje KONKRETNO BiH hrvata (i ostale dijaspore)te oduzimanje osobnih iskaznica koje imaju vise SENTIMETALNO ZNACENJE (da bi ostale mirovine bitna je bila osobna, da bi radili u RH bitna je osobna,pa mjenjaj vozilo,...),...financiranje kulture,skolstva,povratka,...bez posla je pranje para a ne pomoc. Evo npr. http://www.gumiimpex.hr/hr/ sto se moglo. Politika je kurvanjski posao i to me ne zanima, jer kako neko rece; popravljam sve ali za obraz nemam djelova. Premijer je za mene ili bi trebao biti, menader drzave kao i predsjednik...
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Milanović u posjeti BiH Postano: 09 vel 2014, 15:11 |
|
|
Ovim je jasno da je u potpunosti skužio muslimanske medije. Jako trolanje Citat: Milanović u Mostaru - Na upit zašto je došao u Mostar a ne u Sarajevo, Milanović je odgovorio: "zato što je bliže"
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Milanović u posjeti BiH Postano: 09 vel 2014, 15:18 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Predviđanje Bahtijara nakon izbora u RH kasne 2011, pogodio ko prstom u govno. Citat: Sto se tice vanjske politike Hrvatske u narednom periodu (a to je ono sto vas najvise intrigira, zar ne), mozete ocekivati iskljucivo debakle. Tvrdim ti (sacuvaj ovaj post i procitaj ga za nekih 1-2 godine) da ce politika "kukurikavaca" prema HDZ-u u BiH biti takva da ce vam MEsic izgledat ko majka Terezija. Blijedi pokusaj distanciranja od HDZ-a (Peharova lista i opet suplja o legitimitetu), je bila previse providna. Sinonim za Hrvata u BiH je HDZ (gledajuci iz perspektive Hrvatskih gradjana). Ukoliko mislite da ce vas ljevicarska stranka kao sto je SDP pogurati u vasim nakanama, onda ste zaista naivni. Pa vi ste im "zadnja rupa na svirali" i vjeruj mi da jedva cekaju momenat od koga nikada vise nece pominjati tzv "Hrvatsko pitanje u BiH".  Naravno, to je tada možda imalo i logike, a u činjenici da se ovo nije obistinilo (sasvim obratno), se krije i naše olakšanje (neki bi rekli prekomjerno veselje) razvojem događaja, posjetama i sl. Nadam se da sada razumijete bit problema. I dalje guštam čitajući ovo predviđanje. 
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Milanović u posjeti BiH Postano: 09 vel 2014, 19:03 |
|
|
Konacno je poceo ispravno izgovarat BiH. Inace, izgleda da je po zadatku poslan da ponovi par fraza o EU ali cini se da tim Eu birokratima nije jasno da mamac ulaska ne pali u BiH osim medju Hrvatima. No njegov dolazak je ujedno i poruka da se nece mirno gledat napadi rezirani od Sarajeva. I to ne od strane RH nego od EU. Dayton i Wahington se trebaju mijenjat ali ne razbijanjem i rusenjem.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Milanović u posjeti BiH Postano: 09 vel 2014, 19:29 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26449 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ovim je jasno da je u potpunosti skužio muslimanske medije. Jako trolanje Citat: Milanović u Mostaru - Na upit zašto je došao u Mostar a ne u Sarajevo, Milanović je odgovorio: "zato što je bliže" Važan je i nastavak, ... "i zato jer je Mostar multietničan... i jer u njemu živi veliki broj građana Republike Hrvatske/Europske Unije." 
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Milanović u posjeti BiH Postano: 09 vel 2014, 20:30 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 17:26 Postovi: 18090 Lokacija: Drina je na granici!
|
sa foruma tuzlarija A nekada bio hrabar, brojao tenkove u dubravama: Citat: Indijanac: Predlazem vracanje obaveznog sluzenja vojnog roka!!
Mislim da se ovdje, sto se tice protesta i novonastalih desavanja, valja nesto puno vece iza brda nego sto mi to mislimo!
100% podrzavam proteste, ali mislim da radi nase sigurnosti nije dobro da slabimo nase institucije. Dok se mi zabavljamo sami sa sobom, neko bi nas s ledja mogao docekati nezgodno za nas!
S obzirom da je medju srbima i hrvatima sve mirno, sve vise mi se cini da ovdje ima nacionalnih elemenata. Ne zelim u to da vjerujem, ali... Bojim se da smo mi bosnjaci sada vrlo ranjivi i u vrlo opasnoj poziciji.
Strah me
Ovome bila puna usta suživota, radovanja što je sdp pobijedio u RH :) Citat: ne zaboravi da i ostali pišaju u istu tikvu.. Onaj peder iz Hr doš'o u Mostar jer je "jedini primjer multikulturalnosti", a ovaj peder iz RS-a na prekodrinske instrukcije... A i ostale stranke, ista kanalizacija..
_________________ Znam Da nekima Smeta
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Milanović u posjeti BiH Postano: 09 vel 2014, 21:32 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Citat: Sto se tice vanjske politike Hrvatske u narednom periodu (a to je ono sto vas najvise intrigira, zar ne), mozete ocekivati iskljucivo debakle. Tvrdim ti (sacuvaj ovaj post i procitaj ga za nekih 1-2 godine) da ce politika "kukurikavaca" prema HDZ-u u BiH biti takva da ce vam MEsic izgledat ko majka Terezija. Blijedi pokusaj distanciranja od HDZ-a (Peharova lista i opet suplja o legitimitetu), je bila previse providna. Sinonim za Hrvata u BiH je HDZ (gledajuci iz perspektive Hrvatskih gradjana). Ukoliko mislite da ce vas ljevicarska stranka kao sto je SDP pogurati u vasim nakanama, onda ste zaista naivni. Pa vi ste im "zadnja rupa na svirali" i vjeruj mi da jedva cekaju momenat od koga nikada vise nece pominjati tzv "Hrvatsko pitanje u BiH". Ministry of Sound je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Predviđanje Bahtijara nakon izbora u RH kasne 2011, pogodio ko prstom u govno.  Naravno, to je tada možda imalo i logike, a u činjenici da se ovo nije obistinilo (sasvim obratno), se krije i naše olakšanje (neki bi rekli prekomjerno veselje) razvojem događaja, posjetama i sl. Nadam se da sada razumijete bit problema. I dalje guštam čitajući ovo predviđanje.  Ovo bi trebalo staviti u Header foruma, gore lijevo od grba. U ovome je sažeta 20, godišnja zaglupljenost bošnjačkog naroda.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Milanović u posjeti BiH Postano: 09 vel 2014, 22:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 80319 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Citat: Tokom gostovanja na dnevniku Federalne televizije (FTV), Komšić je kazao da ne zna razlog posjete hrvatskog premijera Zorana Milanovića Mostaru, kao ni razlog održavanja sastanka prvog potpredsjednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića sa predsjednikom manjeg bh. entiteta Republike Srpske, Miloradom Dodikom u Beogradu.
On je otkrio da čak nije bio ni obaviješten o posjeti Milanovića, te da je to saznao od novinara.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Milanović u posjeti BiH Postano: 09 vel 2014, 22:20 |
|
|
A koji je on qrac da bi znao?
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Milanović u posjeti BiH Postano: 09 vel 2014, 22:22 |
|
|
Eto opet analiziram ovo. Posebno mi se cini kako je od svega najvaznija recenica kako Europa vec 100 godina ne zna sto bi s BiH. S BiH nije bilo problema kad je nije bilo.
Dok je ima Ameri imaju vjecnu iskru za paljenje kad god im se cefne. Mescini se meni da Eu u najmanju ruku razmatra alternativu. Malo je cudno da su ovaj dolazak i Dodin odlazak nepovezani. Prije ce bit da jesu.
Ako Bosnje drasticno ne popuste s unitarizmom dobit ce drzavu kakvu zele, na puno manjem prostoru.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Milanović u posjeti BiH Postano: 09 vel 2014, 22:24 |
|
|
Ne znam tko je luđi, vi ili Milanović. Taj nikad nije znao izjave za medije davati bez papira. Tražite neka skrivena značenja u svemu. Brzo je došao u zapadni Mostar, nije ovima u Sarajevu ni najavio. Poruka je jasna i poslana, ostalo je irelevantno.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Milanović u posjeti BiH Postano: 09 vel 2014, 22:43 |
|
|
Jedino što sam ja uspio protumačiti kao pozitivno je ovo. Citat: Prihvatimo BiH onakvu kakva jest. Nije savršena, nema najbolji Ustav, ali u EU ima barem jedna država u kojoj se zna da predsjednik mora biti jedne vjere, dopredsjednik druge vjere ili nacije. To nije dobro, ali u ovom trenutku je to jedino moguće. I s tim živimo. I to je raelnost Što bi značilo da je dosta inzistiranja na Sejdić-Finci i da BiH nikada neće biti građanska država, no s druge strane, ovo bi se mogle i protumačiti kao inzistiranje na statusu quo.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Milanović u posjeti BiH Postano: 09 vel 2014, 22:56 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8590 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Milanović u posjeti BiH Postano: 09 vel 2014, 23:01 |
|
|
BBC je napisao/la: Ne znam tko je luđi, vi ili Milanović. Taj nikad nije znao izjave za medije davati bez papira. Tražite neka skrivena značenja u svemu. Brzo je došao u zapadni Mostar, nije ovima u Sarajevu ni najavio. Poruka je jasna i poslana, ostalo je irelevantno. Milanče Eu poštar?:-)
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Milanović u posjeti BiH Postano: 09 vel 2014, 23:03 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8590 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Graničar Jozo je napisao/la: kriva tema. treba na boš. proljeće.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Milanović u posjeti BiH Postano: 09 vel 2014, 23:04 |
|
|
Markan seoski mudrac. Prosipa neke fraze koje možeš bilo gdje u svijetu i u bilo kojoj situaciji upotrijebiti.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|