HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 08 sij 2025, 11:54.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8049 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 322  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 13 tra 2013, 12:20 

BBC je napisao/la:
Dane je napisao/la:

Jesi li siguran da nisi pomiješao strane. Naime mi Hrvati smo na istoj strani. Mi nismo kao istočni susjedi koji jedni drugima podmeću i rade o glavi.

Nisma ja na istoj strani kao ti. Bliži mi Mongolac.

Naravno da nisi ali to te nije spriječilo da uzmeš našu putovnicu je li ;). Takvih kao ti koji paktiraju sa našim protivnicima ovdje u RH ima na prste jedne ruke i nitko ih ne pita za mišljenje. Ali zato ovdje imaš prilike :)

Vrh

PostPostano: 13 tra 2013, 13:05 

Kad ćemo do Drine Dane ?

Vrh

PostPostano: 13 tra 2013, 13:32 

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... s-nepoznat

Kako ne zna se? Pa nestalo srpcadi... :kava

Vrh

PostPostano: 13 tra 2013, 13:42 

Sabah hajrula, gospodine Karovlah.

post597219.html#p597219

Vrh

PostPostano: 13 tra 2013, 14:11 

BBC je napisao/la:
Kad ćemo do Drine Dane ?

Kad Germani odrede, da utvrdimo stoljećima staru granicu istoka i zapada. Ili ćete vi možda da je mijenjate zajedno sa vojvodama Nikolićem i Vojom. Hehe

Vrh

PostPostano: 13 tra 2013, 14:42 

Agathonikos je napisao/la:
Sabah hajrula, gospodine Karovlah.

post597219.html#p597219

Steta. Reko ja cu biti prvi s mustulukom.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2013, 15:53 

Dane je napisao/la:
BBC je napisao/la:
Kad ćemo do Drine Dane ?

Kad Germani odrede, da utvrdimo stoljećima staru granicu istoka i zapada. Ili ćete vi možda da je mijenjate zajedno sa vojvodama Nikolićem i Vojom. Hehe

Njemce ne zanima tvoj debilizam.

Vrh

PostPostano: 13 tra 2013, 17:28 

BBC je napisao/la:
Dane je napisao/la:

Njemce ne zanima tvoj debilizam.

Ok prestanimo sa ovom jalovom diskusijom. Mislio sam da će biti konstruktivnije, no skrenulo je u zabavne vode. Stoga se dobrovoljno isključujem i pozdravljam sve dobronamjerne

Vrh

PostPostano: 13 tra 2013, 18:12 

Gospodin Milorad: Gospodin Bakir je beznačajna politička figura :D

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Trebinju da je bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović beznačajna politička figura, koji čak nije prvi ni u svojoj partiji.

Na pitanje Srne da prokomentariše Izetbegovićevu jučerašnju izjavu da je Republika Srpska "bazirana na kostima i genocidu počinjenom u Srebrenici", i da nikada neće biti izvan teritorije BiH, predsjednik Republike Srpske je rekao da Izetbegoviću može samo da poruči da se bavi svojim poslom i da provodi islamsku deklaraciju svog oca na način kako je i planirao da uradi.

"Republika Srpska je stabilna u svom institucionalnom kapacitetetu i ona nije Izetbegovićeva. Republika Srpska pripada nama i volja njenih građana je gdje će da žive. Nikakvo svojatanje Republike Srpske neće pomoći Izetbegoviću da bude zadovoljniji. Oni su davno izgubili Republiku Srpsku i ničim ne upravljaju s njom", istakao je Dodik.

Dodik je naglasio da "Republika Srpska sebe ne doživljava ništa više od onoga što je Dejton propisao".

Komentarišući Izetbegovićevu izjavu da je spreman da sam ode u Beograd i "u lice sa /predsjednikom Srbije/ Tomislavom Nikolićem raspravi neke stvari", među kojima i tu da "Republika Srpska nije država" i da "neistine koje je Nikolić u više navrata iznosio neće donijeti ništa dobro nikome, pa ni Srbima i Srbiji", predsjednik Dodik je rekao da to što Izetbegović uzima za pravo da komentariše predsjednika jedne suverene države kakva je Srbija govori o njegovoj ubijeđenosti da ima pravo na sve.

Dodik je istakao da je Izetbegović samo jedan od tri člana Predsjedništva i da BiH ne može da "progovori sve dok nema stav sva tri člana".

"Izetbegović to masovno krši i uz to nama poručuje kako treba da budemo smireni, jer, navodno, on nama želi dobro. NJega ne treba ozbiljno shvatati, niti prihvatati to što govori, jer to radi iz očaja i svoje istorijske predubijeđenosti da im sve pripada i da je važno da on postoji", istakao je predsjednik Dodik.

Govoreći o jučerašnjim razgovorima evropskog komesara za proširenje Štefana Filea sa predstavnicima vodećih političkih stranaka u BiH o provođenju odluke "Sejdić-Finci", Dodik je rekao da je u Federaciji BiH blokada koja ne dozvoljava bilo kakvo kretanje naprijed po tom pitanju.

"Mi smo jasno izašli sa prijedlogom za Republiku Srpsku koji podrazumijeva način promjene Ustava za Srpsku", podsjetio je Dodik, dodavši da se Srpska ne bavi pitanjima Federacije.

Istakavši da angažman evropskog komesara doživljava pozitivno, predsjednik Srpske je ponovio da je sav problem u Federaciji koja ne dozvoljava bilo kakvo napredovanje na tom planu, što je još jedan od razloga zašto Srpska ima permanentne gubitke.

Dodik je rekao da je odavno prestao da prati situaciju u Federaciji u kojoj su nekada neriješeni odnosi između hrvatskih i bošnjačkih političkih partija, a nekada između bošnjačkih.

"Ali, to je njihov problem i oni moraju i da ga riješe", zaključio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

http://www.24sata.info/vijesti/politika ... igura.html

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 08:13 

Citat:
Dodik: Hag putem presuda materijalizuje Srbima nametnutu krivicu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi da ni Radovanu Karadžiću, kao ni Biljani Plavšić i mnogim drugim optuženim Srbima u Haškom tribunalu "nije moguće dokazati optužnicu za učešće u udruženom zločinačkom poduhvatu".

2062
POVEZANO
Dodik prošle godine pomilovao samo jednog osuđenika
Majke Srebrenice protestovale u Tuzli: "Dodik od žrtve pravi zločinca"
Ratko Mladić svjedoku opsovao "tursku majku", a sudiju nazvao "međedom"
Ahmić: Dodik je svjedok Karadžića i naravno da je svjedočio u njegovu korist
Milorad Dodik: Optužbe protiv Karadžića su izmišljotine
Navodi da je očigledno da je sama ta kvalifikacija “rezervisana isključivo za Srbe i politički establišment srpskog naroda u Republici Srpskoj i Srbiji, dok drugi nisu bili procesuirani ni za zločine koje su počinili".

On je u izjavi novinarima na Palama ustvrdio i da je očigledno da Haški tribunal “svo vrijeme radi tako da putem presuda materijalizuje Srbima nametnutu krivicu”.

Kaže i da ono što je nedavno govorio u Tribunalu kao svjedok odbrane haškom optuženiku Radovanu Karadžiću, te obraćanja predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića i predsjednika Srbije Tomislava Nikolića prošle sedmice na raspravi u Generalnoj skupštini UN o radu Haškog tribunala, “predstavljaju najvjerodostojniji odraz onoga šta je taj sud”.

Ustvrdio je i da je “primjer selektivnog pristupa Haškog tribunala i slučaj hrvatskog generala Ante Gotovine, koji je prvostepenom presudom Tribunala bio osuđen na 24 godine zatvora za dokazan organizovani zločinački poduhvat, a onda uz pomoć centara moći oslobođen”.

-Mi koji ovdje živimo ne smijemo to da zaboravimo i olako prihvatimo, ni kvalifikaciju genocida u Srebrenici, ni genocida uopšte, niti bilo kavkvu priču o udruženom zločinačkom poduhvatu i treba da nastavimo da se borimo – ustvrdio je on.

Komentirajući pitanje oduzimanja entitetskog državljanstva za građane Brčko Distrikta, Dodik je naveo da treba naći adekvatno rješenje za pitanje državljanstva stanovnika Brčko Distrikta i najavio je mogućnost da RS, ako bude smetnji, riješi to pitanje.

-Naravno da postoji rješenje donošenjem novih propisa i prihvatanjem državljanstva od Republike Srpske - rekao je Dodik i naveo da to niko ne može da spriječi.

Najavio je i za večeras u Banjoj Luci sastanak rukovodstva SNSD-a s premijerom i ministrima u Vladi RS-a, na kojem će biti riječi o neuspjehu razgovora političkih lidera BiH sa evropskim komesarom Štefanom Fileom o provođenju odluke "Sejdić-Finci”, kao i aktivnostima u vezi sa Fabrikom “Birač” i Balkan investment bankom i drugim temama.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 08:18 

Citat:
Dodik i Grigorije opet napali novinara

http://www.rtvbn.com/news/dodik-i-grigo ... -novinara/
(VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poslije dva dana ponovo je iznenada posjetio Trebinje, i u manastiru Tvrdoš sastao se sa hercegovačkim vladikom Grigorijem.Predsjednik Dodik kaže da se razgovaralo o rješavanju problema velike nezapsolenosti u Herceogvini, i tvrdi da Vlada nije odustala od projekta trebinjskog aerodroma i pruge do Čapljine i Nikšića.

Sunčano vrijeme i početak proljeća očito se dopao predsjedniku Dodiku, pa je poslije samo dva dana ponovo helikopterom doletio u Trebinje i u manastiru Tvrdoš razgovarao sa vladikom Grigorijem, načelnikom SIPE Goranom Zubcom čelnicima svoje stranke i rukovodstvom HET-a koje ne treba da brine za svoje funkcije uprkos lošim rezultatima poslovanja.
” Razlog za gubitak je redovan remont postrojenja HET-a koji je urađen prošle godine, i ja ne mislim da treba tražiti smjenu rukovodstva HET-a. Dok sam ja predsjednik ovo rukovodstvo će biti na čelu HET-a”, rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske kaže da Vlada nije odustala od aerodroma i drugih velikih projekata i investicija u Hercegovinu. “Mi nismo odustali od gradnje aerodroma u Trebinju, kao ni od pruge koja treba da se gradi od Nikšića prema Dubrovniku i Čapčjini. To su veliki i značajni projekti, ali su sada teške okolnosti i ne može sve odmah da se uradi. Ova Vlada nije odustala ni od njednog projekta koji terba da se radi u Trebinju i Hercegovini, pa tako ni od aerodroma.

Vladika Grigorije pokušao je da da odgovor zašto Trebinje nema aerodrom i preuzme odgovornost. Kao i mnogi ozbiljni projekti koji se grade na neozbiljan način, i ideja ulaganja desetina miliona maraka u aerodrom rodila se kako bi se zaustavio sukob Zubčana oko eksploatacije pijeska. ” Ja sam krivac zbog čega je počela priča o trebinjskom aerodromu. Na Zubačkoj visoravni ljudi su se tukli oko eksploataciej pijeska i, da se ne bi svađali, ja sam rekao da će se graditi aerodrom. Predsjednik kao vizionar i dobar čovjek podržao je moju ideju, ali smo imali direktora koji je napravio projekat prvelikog aerodroma kao da se gradi u Njujorku. Novinari treba da pišu lijepe stvari, a ne da rade kao Nebojša Vukanović, koji nije ni pošten ni čestiti čovjek i koji je lažov koji je svojim prilozima i radom nanio veliku štetu Hercegovini“, izjavio je vladika Grigorije. U jednom trenutku vladika Grigorije je i zaprijetio novinaru BN televizije sljedećim riječima: “Bolje da ti Sveti Vasilije sudi, nego ja, jer kad bih ti ja sudio – ti bi bio nokautiran ”, doslovce je rekao vladika Grigorije.

Vladika Grigorije nedavno je obnovio i proširio svoj vozni park kupovinom luksuznog džipa “Rendž rovera sport” sa svom opremom od 5000 kubika vrijednog oko 140 000 maraka.

BN TV: Nadležne institucije da zaštite našeg novinara!

Uređivački kolegijum BN Televizije najoštrije osuđuje najnoviji verbalni napad Vladike Grigorija na našeg novinara Nebojšu Vukanovića danas u Trebinju. Ovakvo ponašanje Vladike Grigorija nije ništa drugo do direktan atak na slobodu novinarskog izvještavanja , što krajnje nedostojno visoke funkcije koju Vladika Grigorije obavlja.

Uređivacki kolegijum izražava posebnu zabrinutost zbog žestine napada i uvreda koje su izrečene u prisustvu najvišeg rukovodstva RS, te očekuje od svih nadležnih institucija da zaštite našeg novinara Vukanovića.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 09:05 

Dežulović: Ustaša Mile i Nezavisna država Srpska

Zvao me nekidan u dva iza ponoći Kožo da ispriča vic. Ima on taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic.

Elem, na satu povijesti digla učiteljica malog Ivicu. "Ivice", veli, "reci nam tko su bili partizani?" "Antifašistička narodnooslobodilačka vojska u Drugom svjetskom ratu", odgovorio Ivica kao iz bestrzajnog topa. "Vrlo dobro", pohvalila ga učiteljica, "a znaš li tko su bili četnici?" "Znam", namjestio Ivica samouvjereni smiješak, "pripadnici poražene jugoslavenske kraljevske vojske, domaći izdajnici i suradnici okupatora." "Bravo", lijepo se obradovala učiteljica, "a ustaše?" "To je lako: djed, djedov brat, stric Grgo...", spremno će Ivica, "...i oba ujaka."

Tako je otprilike nekidan na suđenju Radovanu Karadžiću pred Haškim tribunalom izgledalo saslušanje svjedoka obrane Milorada Dodika.

"Mile", pitao je Karadžićev odvjetnik, "reci nam tko su bili pripadnici Armije BiH?" "Borci za islamsku Bosnu i Hercegovinu, vjerski fanatici i mudžahedini iz arapskih zemalja", odgovorio Mile kao iz bestrzajnog topa. "Vrlo dobro", pohvalio ga advokat, "a znaš li tko su bili ustaše?" "Znam", namjestio Mile samouvjereni smiješak, "borci za Nezavisnu Državu Hrvatsku, klerofašisti, ubojice i strani plaćenici." "Bravo", lijepo se obradovao odvjetnik, "a četnici?" "To je lako: Ratko, Radovan, Momčilo, Nikola...", spremno će Mile, "...i ja."

Bilo je, ne kažem, takvih slučajeva, upisivali su se ljudi u ustaše i četnike pred sam kraj rata, pa je od tih vremena za budalu s lošim tajmingom ostala uzrečica, "upisao se u četnike četrdeset pete". Štoviše, bilo ih je što su se u poražene vojske upisivali i u sudačkoj nadoknadi rata, sve tražeći po Bleiburgu ćatu s ustaškim iskaznicama, a bilo je opet i nekih što su još četrdeset šeste ili sedme po balkanskim gudurama tražili ustaške i četničke štabove da se prijave i tamane partizane. Nije to, jebiga, bilo kao danas, nije bilo televizije i interneta, vijest da su Rusi ušli u Berlin putovala je Europom danima, do nekih zabitih balkanskih vukojebina bogami i mjesecima, pa se znalo dogoditi da neki ustaški ili četnički entuzijast još mjesecima nakon završetka rata traži braću da im se pridruži u svetoj borbi protiv komunističke aveti.

Bilo je, rekoh, takvih slučajeva: nije mi poznato, iako nije isključeno, da je neka gorštačka budala tako i cijelih deset ili dvadeset godina nakon rata lutala planinama tražeći vezu za upis u suradnike okupatora i domaće izdajnike, ali nema u arhivima zabilježenog slučaja da bi se dvadesetak godina nakon rata u poraženu vojsku upisao – pobjednik. Nije partizanima, hvala Bogu, nedostajalo budala i duduka, samo što takvi nisu valjda preživjeli obuku iz bacanja ručnih bombi.

A Mile Duduk, što je završetak rata dočekao u pobjedničkoj vojsci - proslavivši se kao žestoka opozicija Radovanu Karadžiću i njegovu SDS-u - sada, eto, otišao u četnike.

"Sad shvatam da nisam bio u pravu kad sam se zalagao za prihvaćanje svih onih mirovnih sporazuma koje je Karadžić redom odbijao, jer danas ne bismo imali ovakav stepen zaštite svojih prava", skrušeno, petnaest godina nakon što je srušio Karadžićev SDS, priznaje Mile, izašavši pred haški sud da izljubi Radovana Karadžića i "zahvali mu na naporima da se Srpska formira i održi", pa da mu na izravno pitanje pred sudom odgovori kako "nikad, ni na jednom sastanku, ni na jednoj sjednici Skupštine nije čuo da bi se vodstvo Republike Srpske zalagalo za nasilje nad drugim narodima i manjinama".

Mladi socijaldemokratski antifašist Mile u Haagu se tako upisao u četnike dvadesetak godina nakon završetka rata, otprilike kao da je 1986. otišao u zagrebački zatvor zamoliti Andriju Artukovića da ga upiše u ustaše. Teško, uostalom, da bi i Artuković i neprežaljeni mu Poglavnik mogli zamisliti boljeg svjedoka obrane.

Zaštićeni svjedok Mile će, naime, pred Haškim sudom - kao i u bezbrojnim prilikama dosad - osporiti raširenu i popularnu tezu o Republici Srpskoj kao "genocidnoj tvorevini nastaloj na zločinu", ponovit će Mile kako to "nije istina, jer je Srpska formirana u oktobru 1991, a ozvaničena 9. januara 1992", te kako su i "Srebrenici, uostalom, prethodili zločini nad Srbima u Bratuncu". Mada, ako ćemo pravo, ni Srebrenica nije zločin genocida, već više valjda "napor da se održi Republika Srpska".

"Nije istina da je Nezavisna država Hrvatska nastala na zločinu", rekao bi tako mlad ustaša Mile Duduk zahvaljujući Paveliću i Artukoviću na "naporima da se NDH formira i održi", samo da je stari Andrija živ pa da ga zove za svjedoka obrane. "NDH je formirana 10. aprila 1941. godine, dakle, prije Jasenovca i drugih zločina", objasnio bi svjedok obrane Milorad Dodik, dodajući kako su "uspostavi NDH prethodili brojni zločini srpske vojske nad Hrvatima u cijeloj Kraljevini Jugoslaviji".

Otišao tako Mile prijaviti se u četnike, dvadeset godina tražio po vrletima i gudurama štab da se upiše u četničke dobrovoljce, pa završio u ustašama. Ne bi nekad takvi duduci preživjeli ni obuku iz bacanja ručnih bombi, ali Mile za vrijeme obuke bio u Skupštini NDH. Pardon, NDS.

Nije, naravno – u pravu je krilnik Duduk - Republika Srpska nastala na zločinu, ali nije, jebiga, ni Nezavisna država Hrvatska, barem ne ako se ne računaju zločini njihovih njemačkih i srpskih sponzora, koji su im prethodili i koji su ih omogućili. Obje su tvorevine, međutim, isključivo na zločinu opstale, i jedina je razlika među njima što međunarodna zajednica 1945. nije za Jugoslaviju imala ni Daytonski sporazum ni Haški tribunal, pa da kakav partizanski oficir Mile, dvadeset godina kasnije dobro uhljebljeni predsjednik Nezavisne Socijalističke Republike Hrvatske, u Haagu zahvali Poglavniku na naporima da se održi NDH.

I, jasno, na onim silnim sanducima opljačkanog zlata.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 11:14 

Citat:
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik večeras je u Banjaluci razgovarao sa rukovodstvom stranke i njenim predstavnicima u organima vlasti.

Nakon sastanka nije bilo izjava za novinare. Dodik je ranije danas izjavio da su teme
sastanka Fabrika "Birač", i Balkan investment banka, kao i neuspjeh razgovora političkih lidera BiH sa evropskim komesarom Štefanom Fileom o sprovođenju odluke Sejdić-Finci. Sastanku je prisustvovala predsjednica Vlade Željka Cvijanović, ministar finansija Zoran Tegeltija, ministar industrije, energetike i rudarstva Željko Kovačević, te potpredsjednici SNSD-a Igor Radojičić i Nada Tešanović.

:smajl034

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 21:38 

Jeblo mater, dal je to neprijateljska propaganda ili su ove naše vladike podivljale fakat?
Ja za ovog Grigorija slabo dobru riječ čujem od ljudi, za Vasilija da ne pominjem, ovaj naš Nikolaj dabrobosanski je valjda starija garda pa nema repova...

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 21:42 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Ima li kakvo novije istraživanje javnosti u RS-u kako stoji SDS i SNSD, a kako Dodik i Bosić?

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 21:51 

Metemma je napisao/la:
Jeblo mater, dal je to neprijateljska propaganda ili su ove naše vladike podivljale fakat?
Ja za ovog Grigorija slabo dobru riječ čujem od ljudi, za Vasilija da ne pominjem, ovaj naš Nikolaj dabrobosanski je valjda starija garda pa nema repova...

A može biti i jedno i drugo.

Ako ništa, od Grigorija makar nešto pametno:

Citat:
PREPORUKA

Odlučujući o tome štа trebа dа čini, kаko nešto trebа dа čini i kаko dа se projаvljuje, Crkvа se u svаkom vremenu pitа je li njeno djelаnje u sklаdu sа voljom Božijom, u sklаdu sа voljom njenog osnivаčа Gospodа nаšeg Isusа Hristа. Anаlizirаmo li život nаše epаrhije u prethodne dvije decenije primijetićemo velike grаđevinske poduhvаte kаo i velike djelаtnosti nа obnovi žive Crkve putem obnove vjeronаuke, orgаnizаcije intenzivnijeg bogoslužbenog životа, nаrodne kuhinje, obdаništа, fondаcije zа pomoć mnogodetnim mаjkаmа, fondаcije zа rаzvoj sportа i kulture i svih sličnih djelаtnosti. Potrebа zа izgrаdnjom novih, obnovom i ukrаšаvаnjem stаrih hrаmovа diktirаnа je potrebаmа žive Crkve i nаšim uvjerenjem dа su svа ovа djelа ugodnа Bogu i dа su nа slаvu Imenа NJegovа. Ovаj grаditeljаko – obnoviteljski rаd u nаšoj epаrhiji još uveliko trаje, no dа bi on i dаlje odisаo zdrаvom duhovnošću donosimo ovu preporuku.

Ovom preporukom dаjemo nа znаnje dа u epаrhiji Zаhumsko – hercegovаčkoj i primorskoj Mostаr – Trebinje do dаljnjeg ne preporučujemo izgrаdnju novih hrаmovа izuzev u nаseljimа u kojimа je evidentаn znаčаjаn porаst brojа stаnovnikа.

Nа ovаj nаčin želimo dа preporučimo svimа, koji su imаli ili će imаti nаmjeru dа prilаžu novаc u svrhu izgrаdnje hrаmovа kojа nije u sklаdu sа ovom nаšom preporukom, dа plаnirаnа sredstvа dаju zа uređenje ili izgrаdnju vrtićа, školа, zdrаvstvenih ustаnovа, humаnitаrnih orgаnizаcijа i u svаku svrhu kojа pomаže stvаrаnje boljih životnih uslovа zа sve ljude koji žive nа području nаše epаrhije. Nаšа epаrhijа je osnivаč fondаcije „Sveti Vukаšin“ kojа pomаže porodice sа troje i više djece. Poklаnjаnje novcа fondаciji smаtrаmo isto vаžnim koliko i pomаgаnje izgrаdnje hrаmovа, jer čemu hrаmovi, аko ne bude djece.

Nа krаju recimo i to dа je izgrаdnjа i obnovа glаvnih bogoslužbenih objekаtа u skoro svim nаšim grаdovimа još uvijek u toku i dа je nаšа željа dа ovаj posаo što skorije bude zаvršen i krunisаn obnovom Sаbornog hrаmа Silаskа Svetogа Duhа nа аpostole u Mostаru i hrаmа Vаskrsenjа Hristovog u Prebilovcimа, tаko dа svаko ko imа nаmjeru dа novаc prilаže isključivo zа izgrаdnju hrаmovа, nаšа je preporukа dа to čini zа izgrаdnju nаjvećih hrаmovа u kojimа će u budućnosti biti nаjаktivniji liturgijski život Crkve.

Nаrаvno, dа kаdа neko izgrаdnji hrаmovа pristupа nа zаdužbinаrski nаčin (zаdužbinаrstvo podrаzumijevа dа inicijаtori sаmostаlno obezbijede sredstvа zа ukupnu izgrаdnju), bilo gdje dа se grаdi, tаkаv poduhvаt, u svrhu očuvаnjа drevnog običаjа zаdužbinаrstvа u nаšem nаrodu, u svаkom slučаju podržаvаmo.

Konačno da čujem od dela crkve nešto što ima stvarne veze sa problemima naroda.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 22:27 

Inače, dal je moj utisak, da su poslanice patrijarha Pavla, Božićne i Vaskršnje, bile puno aktuelnije i puno više se doticale onoga što muči narod od Irinejevih.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 22:31 

Nije samo tvoj utisak. Oni se ljudi sada bave sobom i svojim zemaljskim problemima.

Reći ćeš možda da pljujem, ali stvarno sam se razočarao što ništa nije urađeno kad se skupljao novac za lečenje one devojčice nedavno.

Ne znam, čini mi se da mogu toliko da urade... pa da time malo i vrate narod veri, tradiciji, crkvi na kraju krajeva, ali ništa ne rade.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 22:31 

Grigorije je legenda, jedini čovjek koji može dovesti SPC u novi doba :palacgore1
Šteta što se Srbi boje unijaštva k'o Vrag tamjana...

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 22:32 

Gdje je Joe Enter ? Protestira li ispred crkve u Bijeljini.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 22:35 

volvoks je napisao/la:
Grigorije je legenda, jedini čovjek koji može dovesti SPC u novi doba :palacgore1

Jes' pa da nas uvedu u latinsku jeres. Pu, pu daleko bilo. :zubati

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 22:40 

volvoks je napisao/la:

Nisam baš siguran da je vladika Grigorije ekumenista.

Siguran sam da je Patrijarh Irinej ekumenista.

A o unijaštvu možemo da razgovaramo tek prošle godine. :D

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 22:41 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
Nije samo tvoj utisak. Oni se ljudi sada bave sobom i svojim zemaljskim problemima.

Reći ćeš možda da pljujem, ali stvarno sam se razočarao što ništa nije urađeno kad se skupljao novac za lečenje one devojčice nedavno.

Ne znam, čini mi se da mogu toliko da urade... pa da time malo i vrate narod veri, tradiciji, crkvi na kraju krajeva, ali ništa ne rade.

Bože me oprosti, ali izgleda da bi za početak mnogi od njih morali da se vrate veri, tradiciji i Crkvi.

Totalno su se o sebi zabavili, ja sam ubeđen da tu ima i uplitanja sa strane (CIA snajka, CIA), jer su Crkva i vojska institucije sa najvećim povjerenjem u Srba, ali povjerenjem koje se neprestano kruni. Ali ne može njih CIA da natjera da se maltene isključe iz svijeta i društva, i primjer sa malom Tijanom je jako indikativan. Jebote, Firma na severu istakne jedan jedini transparent, sa imenom i žiro-računom, a Crkva se o tome ne oglasi.

Udaljili su se od naroda i njegovih problema. Eto recimo ta bolesna djeca, pa oni bi konstantno trebali da imaju neki fond da se time bavi.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 22:47 

Metemma je napisao/la:
Eto recimo ta bolesna djeca, pa oni bi konstantno trebali da imaju neki fond da se time bavi.

Jbg, Vladika Vasilije pravio Versaj, a ima i još primera...

Crkvu čine ljudi, ima ih dobrih, ima ih i ne baš dobrih.....

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 22:48 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Metemma je napisao/la:
Eto recimo ta bolesna djeca, pa oni bi konstantno trebali da imaju neki fond da se time bavi.

Jbg, Vladika Vasilije pravio Versaj, a ima i još primera...

Crkvu čine ljudi, ima ih dobrih, ima ih i ne baš dobrih.....

Нарвно, причамо о томе какви тренутно доминирају у врху клера.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8049 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 322  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Fredericktown, Patriota, Tomba17, VUKsaJUGA i 36 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: