|
|
Stranica: 81/322.
|
[ 8049 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 27 lip 2013, 22:08 |
|
|
A i vas bi trebalo najuriti s foruma, ako ništa, ono zbog trol postova od dvije riječi, gospodine Bećire.
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 27 lip 2013, 22:22 |
|
|
Mile će da najuri Radmanovića, Špirića i Radojičića. Đombića i Vasića već jeste
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 27 lip 2013, 22:25 |
|
|
Možete se prešaltati u SDA Riderle BorisSDA snaga BiH
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 27 lip 2013, 22:31 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
To je onaj što je s dva mjeseca života " Bio prvoborac odbrane protiv četničkih agresora na Sarajevo" .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 27 lip 2013, 22:34 |
|
|
Da budem iskren, ne znam. Znam da se vodi kao Srbin
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 27 lip 2013, 22:37 |
|
|
Kum Bečo je napisao/la: Mile će da najuri Radmanovića, Špirića i Radojičića. Đombića i Vasića već jeste Oni su stvorenja iz nordijske mitologije. Čudovišta, koja u pričama i legendama prouzrokuju razne štete. Ali, postoje i u virtuelnoj stvarnosti. Oni su internet-trolovi
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 27 lip 2013, 22:40 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7151 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
storaB je napisao/la: U pravu ste gosn Aga. Štaviše dobar dio logistike su jedna drugoj odradile, kada je bilo potrebno u Srbiji raditi one promotivne stranačke predizborne poslove omladina SDS je išla u veće gradove Srbije. Ne kažem da suprotnih stvari nije bilo kad je riječ o omladini srpskih stranaka u Srbiji. Dosta omladinaca iz Bg-a Ns-a je odrađivalo za SNS kampanju u ZV....
Kažem ukoliko bi se ozbiljna reorganizacija uradila SNS nije rupa bez korijena i moglo bi se napraviti ozbiljna opcija,tim prije jer je SNS jak ko zemlja u Srbiji. Jaki jesu samo koliko će to da traje.Stranke u Srbiji imaju dosta brze padove.
_________________ The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 28 lip 2013, 00:29 |
|
|
storaB je napisao/la: Jagnje opet kasnite sa info. Ogranak SNS-a postoji više od 3 godine,samo što je problem što se ne zna ko kosi, a ko vodu nosi. Naima štovani Adam je banjalučki predsjednik SNS-a dok je veleštovani Hadžija iz Zvornika predsjednik SNS, međutim zapravo struktura te stranke u RS je jedno veliko pitanje.Zna to i Toma,međutim vjerovatno imaju prečih stvari nego baviti se ogrankom SNS RS. Ono što je takođe čudno je rejting te stranke (Vučko je prvi dolazi na tribine širom RS pred prošle izbore i pomagao,ali) u Zvorniku su dobili oko 3500 glasova,a na republičkom nivou oko 6000 ako me pamćenje služi. Znam da postoji, mislim da su u nekoj mini opštini i dobili izbore... Govorim o tome da je Vučko na BN izjavio nešto u smislu da ne zna kakvo je sad stanje zbog čitave zbrke, ali da će organizovati sve i učestvovati na izborima. Nešto tako nejasno, ne sećam se tačno. Što se meni ne sviđa.
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 29 lip 2013, 01:56 |
|
|
Dodik: Mjerkamo vrijeme da ostvarimo što veću samostalnost RS Свиђа ми се 240 FENA - 28.06.2013 15:52 BIJELJINA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi da od njega „veliki svijet traži da smanji RS, a poveća Bosnu i Hercegovinu, ali je njegov odgovor njima da se „jača RS, a BiH ćemo jednog dana da vidimo leđa". Ponovio je da se od RS i danas traže ustupci da bi se nahranio "monstrum BiH", ali da je taj entitet „svjestan sebe i brani svoje dejtonske i ustavne pozicije, te mjerka i traži vrijeme da ostvari što je moguće veću samostalnost“. - Razumjeli smo da moramo politički da se borimo, nismo generacija koja bi prihvatila i gurala narod u neke nove ratove, ali dopustite da jasno i s ponosom kažemo sveta nam je RS, a BiH je naše moranje - naveo je u Bijeljini. Istovremeno, izrazio je i zahvalnost rukovodstvu RS-a iz vremena njenog nastajanja što nije „pristajalo na trule kompromise, na rješenja koja su se nudila i bila usmjerena ka tome da RS-a na kraju nema“ - Kada na ulice Sarajeva izvode Bošnjake koji pokušavaju da nas naivno prevedu u građane, umjesto u pripadnike svog naroda, moramo da budemo oprezni i još više jedinstveni- ustvrdio je Dodik. Spreman je, tvrdi, da se odrekne vlasti da bi RS „bila veća i jača, ali da nije spreman da smanjuje i slabi RS zarad vlasti“. Dodik je danas u Bijeljini prisustvovao proslavi Vidovdana, krsne slave 3. (VRS) puka Oružanih snaga BiH i bivše Vojske RS.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 01 srp 2013, 16:20 |
|
|
Citat: Hadžiomerović i Vasković moraju Dodiku isplatiti 10.000 KM Osnovni sud u Banjoj Luci donio je presudu kojom se Radio-televizija Federacije BiH, urednik Bakir Hadžiomerović i novinar Slobodan Vasković obavezuju da Miloradu Dodiku solidarno isplate naknadu nematerijalne štete u iznosu od 10.000 KM za pretrpljene duševne bolove zbog povrede ugleda-klevete objavljivanjem, vođenjem i davanjem izjava u emisijama "60 minuta", emitovanim 31. marta i 7. i 14. aprila 2008. godine. Tuženi se obavezuju da tužiocu Miloradu Dodiku solidarno nadoknade troškove postupka u iznosu od 1.904 KM u roku od 30 dana, saznaje Srna. Zbog iznošenja neistina u emisiji "60 minuta" sudovi su i ranije nekoliko puta donosili presude u korist Milorada Dodika, a Radio-televiziju Federacije BiH i njene novinare obavezivali na isplatu odštete. Miroslav Mikeš, advokat Milorada Dodika, rekao je ranije Srni da je svaka emisija "60 minuta" bila zasebna tužba, te da su sve one podnesene 2008. godine. Izvor: http://www.klix.ba/vijesti/bih/hadziomerovic-i-vaskovic-moraju-dodiku-isplatiti-10-000-km/130701069
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 01 srp 2013, 17:25 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8173 Lokacija: Republic of Srpska
|
malo je , malo je, posle onolikog pljuvanja i klevetanja, trebali bi se ti mediji pogasiti.... a Vaskovića u Foču.
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 01 srp 2013, 17:57 |
|
|
Nešto je Mile oborio njušku
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 04 srp 2013, 11:55 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2010, 20:45 Postovi: 4605 Lokacija: Kamenjarski krš
|
Za sve one ovdje na forumu (a moram priznati da sam jedno vrijeme među njima bio i ja) koji su za savezništvo sa Srbima, Dodikom, SNSD-om http://poskok.info/wp/?p=56316#comment-218489' Dodik je najavio da će nekoliko općina u Federaciji, u kojima Srbi predstavljaju većinu, tražiti ustavno tretiranje tog prostora na poseban način radi zaštite njihovih vitalnih interesa.' a onda dalje kaže: ' On je podsjetio da je u posljednjih sedam-osam godina osobno uložio veliki napor u očuvanju institucija i zadržavanje nadležnosti Republike Srpske, što je posebno vidljivo u procesu reforme policije, centralizacije fondova i drugih institucija, drugim riječima, u mnogim besprizornim pokušajima tihe promjene Ustava i unitarizacije BiH.
“Naravno da to nije moguće i da to nećemo dozvoliti. Ustav Republike Srpske je nedodirljiv, ali moram reći da i mi u Srpskoj imamo namjeru da modifikujem naš Ustav”, rekao je Dodik.' Dakle srpski kanton unutar federacije može a hrvatske općine unutar RS-a ne mogu. Ne znam šta više napisati, čime više dokazati da savezništvo sa Dodikom više nema smisla. Dakle hoće nam uzeti Grahovo, Glamoč i Drvar a ništa u zamjenu dati. Jebalo vas takvo savezništvo i takvi saveznici!!!
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 04 srp 2013, 11:57 |
|
|
Time se zadire u Dayton
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 04 srp 2013, 14:11 |
|
|
vipera nisi ti to najbolje shvatio.
A i kako bi kad ne želiš shvatiti da FBIH u DGG nije uložila pišljiva feninga sve ove godine. Dodik samo najavljuje da se taj prostor mora pomoći jer se namjerno na jedan fašistički način prema njemu odnose institucije FBIH. Samo zato što su tu većina Srbi. Nikakav srpski kanton,jer RS savršeno odgovara dejtonska pozicija trenutno i niko lud nebi zadirao u nešto što ga se ne tiče u formi izmjene Ustava. Što se tiče RS-a, RS mora strukturno smanjiti status,tako da će i neke postojeće izgubiti isti,a kamaranje nekih novih ma ko u njima bio većina je glupost velikih razmjera.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 04 srp 2013, 14:15 |
|
|
Kako stoje sa srpskim školama DGGP?
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 04 srp 2013, 14:21 |
|
|
storaB je napisao/la: vipera nisi ti to najbolje shvatio.
A i kako bi kad ne želiš shvatiti da FBIH u DGG nije uložila pišljiva feninga sve ove godine. Dodik samo najavljuje da se taj prostor mora pomoći jer se namjerno na jedan fašistički način prema njemu odnose institucije FBIH. Samo zato što su tu većina Srbi. Nikakav srpski kanton,jer RS savršeno odgovara dejtonska pozicija trenutno i niko lud nebi zadirao u nešto što ga se ne tiče u formi izmjene Ustava. Što se tiče RS-a, RS mora strukturno smanjiti status,tako da će i neke postojeće izgubiti isti,a kamaranje nekih novih ma ko u njima bio većina je glupost velikih razmjera. Stora B, apsolutno se slažem s tobom. Kao što i naš kompletni hrvatski korpus mora pomoći obnovi infrastrukture hrvatskih sela oko Dervente, Broda, Modriče i sjeverno od Doboja. RS pfeninga tu nije uložila. Kasnije kad se obnovi fond i vrate ljudi, organizirati ih u Mjesne Zajednice koje bi se kasnije mogle udruživati. Ovisno o tome u što bi se udruživalo Glamoč, Grahovo i Drvar!!! KOliko sam ja Dodika shvatio, mijenjanje ustava FBIH može a mijenjanje ustava RS-a ne može!! Ne mere to tako!
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 04 srp 2013, 14:23 |
|
|
Prvi korak koji FBIH mora provesti je provodjenje odluke o konstitutivnosti svih naroda na cijeloj teritoriji BIH. Zanimljivo,talibani kao inicijatori tog postupka ne zele provesti tu odluku tako da su u K. Sarajevo "ostali" konstitutivni a Srbi nisu! Citat: “U Ustavu Kantona Sarajevo spominju se dva naroda – Hrvati i Bošnjaci, dok su Srbi ‘izbačeni’”, rekla je Pandurevićeva, napominjući da se Sarajevo godinama opiralo provođenju odluke o konstitutivnosti naroda na cijeloj teritoriji BiH upravo zato da Srbi ne bi bili u kategoriji konstitutivnih naroda.
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 04 srp 2013, 19:22 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: storaB je napisao/la: vipera nisi ti to najbolje shvatio.
A i kako bi kad ne želiš shvatiti da FBIH u DGG nije uložila pišljiva feninga sve ove godine. Dodik samo najavljuje da se taj prostor mora pomoći jer se namjerno na jedan fašistički način prema njemu odnose institucije FBIH. Samo zato što su tu većina Srbi. Nikakav srpski kanton,jer RS savršeno odgovara dejtonska pozicija trenutno i niko lud nebi zadirao u nešto što ga se ne tiče u formi izmjene Ustava. Što se tiče RS-a, RS mora strukturno smanjiti status,tako da će i neke postojeće izgubiti isti,a kamaranje nekih novih ma ko u njima bio većina je glupost velikih razmjera. Stora B, apsolutno se slažem s tobom. Kao što i naš kompletni hrvatski korpus mora pomoći obnovi infrastrukture hrvatskih sela oko Dervente, Broda, Modriče i sjeverno od Doboja. RS pfeninga tu nije uložila. Kasnije kad se obnovi fond i vrate ljudi, organizirati ih u Mjesne Zajednice koje bi se kasnije mogle udruživati. Ovisno o tome u što bi se udruživalo Glamoč, Grahovo i Drvar!!! KOliko sam ja Dodika shvatio, mijenjanje ustava FBIH može a mijenjanje ustava RS-a ne može!! Ne mere to tako! Gledaš jednosmjerno,a to nikako nije kvalitativno. Apsolutno, izvorni hrvatski političari moraju pomoći hrvatskim povratnicima u RS,ali nisi u pravu kada kažeš da Vlada RS nije feninga uložila. Raspitaj se malo. Mnogo je projekata u kojima su učestvovale obe vlade kad su povratnici u RS u pitanju,ili samostalno Vlada RS. Pa i sam Komarica će ti to reći. Mjenjanje Ustava FBIH je osnova opstanka hrvatskog življa. E ako ti smatraš da to Dodikovo mišljenje nije realnost,onda jbg. Naravno da će i Ustav Srpske vremenom doživjeti kozmetičke promjene,radi boljeg funkcionisanja,ali o njemu će odlučivati isključivo i SAMO NSRS.
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 04 srp 2013, 21:32 |
|
|
storaB je napisao/la: Gledaš jednosmjerno,a to nikako nije kvalitativno. Apsolutno, izvorni hrvatski političari moraju pomoći hrvatskim povratnicima u RS,ali nisi u pravu kada kažeš da Vlada RS nije feninga uložila. Raspitaj se malo. Mnogo je projekata u kojima su učestvovale obe vlade kad su povratnici u RS u pitanju,ili samostalno Vlada RS. Pa i sam Komarica će ti to reći.
Mjenjanje Ustava FBIH je osnova opstanka hrvatskog življa. E ako ti smatraš da to Dodikovo mišljenje nije realnost,onda jbg. Naravno da će i Ustav Srpske vremenom doživjeti kozmetičke promjene,radi boljeg funkcionisanja,ali o njemu će odlučivati isključivo i SAMO NSRS. Dodik je iz nekog razloga odlučio ući ofenzivno protiv FBIH (a konkretno je to protiv Hrvata jer u FBIH većinske srpske općine su u hrvatskoj županiji). Zašto, to zna on najbolje, možda je nanjušio da se spremaju neke promjene i za RS pa je odlučio ofenzivom steći neku prednost. Uglavnom on bi RS netaknutu a unutar FBIH srpsku županiju. Mi BIH Hrvati moramo kontru udariti i odmah zatražiti udruživanje mjesnih zajednica u RS-u i povezati se sa Bošnjacima povratnicima u Podrinju, posavini i Brčkom. Pogotovo u Brčkom gdje su Srbi najtanji i najosjetljiviji. A od Hrvatske zatražiti diplomatsku i političku pomoć i veze u EU-u. Čuj može se mijenjati ustav dejtonske tvorevine FBIH a ne može dejtonske tvorevine RS!!!!!!???????? Nažalost onaj jado jadni od Čovića ne reagira na Dodikove izjave. Šta će, ima čovjek posla oko uređivanje interijera na Barama!!!!
|
|
Vrh |
|
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 04 srp 2013, 21:37 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
@vipera ammodytes
Nisu Srbi tražili konstitutivnost na cijelom prostoru BiH , nego Alija za Bošnjake , ali kako su spojene posude , morali su i Srbi i Hrvati biti konstitutivni na cijelom prostoru BiH, iako realno to je sve nominalno. Ako imaš nešto protiv toga , žali se Sarajevu.
|
|
Vrh |
|
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 04 srp 2013, 21:46 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: @vipera ammodytes
Nisu Srbi tražili konstitutivnost na cijelom prostoru BiH , nego Alija za Bošnjake , ali kako su spojene posude , morali su i Srbi i Hrvati biti konstitutivni na cijelom prostoru BiH, iako realno to je sve nominalno. Ako imaš nešto protiv toga , žali se Sarajevu. Nećemo mi pitati ništa ni Banjaluku ni Sarajevo. A šta je realno a šta nominalno i to je pitanje. Ovdje u glavama forumaša je čvrsto ukorijenjena misao da ako nema dovoljno povratnika u Bosansku POsavinu da je ona onda automatski diplomatski izgubljena. Što je notorna glupost. Šta se sve diplomacijom može izvući a da se ne može vlastita zemlja!!!
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 04 srp 2013, 23:04 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: storaB je napisao/la: Gledaš jednosmjerno,a to nikako nije kvalitativno. Apsolutno, izvorni hrvatski političari moraju pomoći hrvatskim povratnicima u RS,ali nisi u pravu kada kažeš da Vlada RS nije feninga uložila. Raspitaj se malo. Mnogo je projekata u kojima su učestvovale obe vlade kad su povratnici u RS u pitanju,ili samostalno Vlada RS. Pa i sam Komarica će ti to reći.
Mjenjanje Ustava FBIH je osnova opstanka hrvatskog življa. E ako ti smatraš da to Dodikovo mišljenje nije realnost,onda jbg. Naravno da će i Ustav Srpske vremenom doživjeti kozmetičke promjene,radi boljeg funkcionisanja,ali o njemu će odlučivati isključivo i SAMO NSRS. Dodik je iz nekog razloga odlučio ući ofenzivno protiv FBIH (a konkretno je to protiv Hrvata jer u FBIH većinske srpske općine su u hrvatskoj županiji). Zašto, to zna on najbolje, možda je nanjušio da se spremaju neke promjene i za RS pa je odlučio ofenzivom steći neku prednost. Uglavnom on bi RS netaknutu a unutar FBIH srpsku županiju. Mi BIH Hrvati moramo kontru udariti i odmah zatražiti udruživanje mjesnih zajednica u RS-u i povezati se sa Bošnjacima povratnicima u Podrinju, posavini i Brčkom. Pogotovo u Brčkom gdje su Srbi najtanji i najosjetljiviji. A od Hrvatske zatražiti diplomatsku i političku pomoć i veze u EU-u. Čuj može se mijenjati ustav dejtonske tvorevine FBIH a ne može dejtonske tvorevine RS!!!!!!???????? Nažalost onaj jado jadni od Čovića ne reagira na Dodikove izjave. Šta će, ima čovjek posla oko uređivanje interijera na Barama!!!! Dodiku je onda najlakše reći briga me za Lagumdžiju i HDZ. A onda zna se, Hrvati postaju nacionalna manjina, jer bošnjačka zamisao je to,a onda poklapanje u RS nekih djelova, uz naravno ultramegagiga optimizam po pitanju prvog naroda na Zemlji i svega ostalog.... I opet me nisi shvatio, ustav FBIH ukoliko se ne promjeni i jasno ne stavi do znanja da sva tri naroda imaju jednaka prava nema budućnost,baš kao ni ova jbna bih. RS je sasvim jasno u ovom trenutku u svemu ispred,prvo treba mijenjati tamo gdje ništa nije kako treba... naravno ja ne želim ispirati mozak onom dijelu hr življa u FBIH koji smatra Komšiću svojim čovjekom i koji smatra da je Sarajevo dobronamjerna multietnička sredina koja nije protjerala preko 90% prijeratnog stanovništva srpske i hrvatske nacionalnosti.
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 04 srp 2013, 23:15 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: storaB je napisao/la: Gledaš jednosmjerno,a to nikako nije kvalitativno. Apsolutno, izvorni hrvatski političari moraju pomoći hrvatskim povratnicima u RS,ali nisi u pravu kada kažeš da Vlada RS nije feninga uložila. Raspitaj se malo. Mnogo je projekata u kojima su učestvovale obe vlade kad su povratnici u RS u pitanju,ili samostalno Vlada RS. Pa i sam Komarica će ti to reći.
Mjenjanje Ustava FBIH je osnova opstanka hrvatskog življa. E ako ti smatraš da to Dodikovo mišljenje nije realnost,onda jbg. Naravno da će i Ustav Srpske vremenom doživjeti kozmetičke promjene,radi boljeg funkcionisanja,ali o njemu će odlučivati isključivo i SAMO NSRS. Dodik je iz nekog razloga odlučio ući ofenzivno protiv FBIH (a konkretno je to protiv Hrvata jer u FBIH većinske srpske općine su u hrvatskoj županiji). Zašto, to zna on najbolje, možda je nanjušio da se spremaju neke promjene i za RS pa je odlučio ofenzivom steći neku prednost. Uglavnom on bi RS netaknutu a unutar FBIH srpsku županiju. Mi BIH Hrvati moramo kontru udariti i odmah zatražiti udruživanje mjesnih zajednica u RS-u i povezati se sa Bošnjacima povratnicima u Podrinju, posavini i Brčkom. Pogotovo u Brčkom gdje su Srbi najtanji i najosjetljiviji. A od Hrvatske zatražiti diplomatsku i političku pomoć i veze u EU-u. Čuj može se mijenjati ustav dejtonske tvorevine FBIH a ne može dejtonske tvorevine RS!!!!!!???????? Nažalost onaj jado jadni od Čovića ne reagira na Dodikove izjave. Šta će, ima čovjek posla oko uređivanje interijera na Barama!!!! Malo si mi bezobrazan @vipera..Kazi ti meni na osnovu cega su to hrvatske županije?Jel na osnovu toga što su Srbi glasali za HDZ?Ili zato što je HVO"oslobodio"te etnički čiste srpske teritorije?Kolko ste para uložili tamo?Objasni mi po čemu su to hrvatske županije.Lično mislim da imaš i ti i mnogi drugi forumaši ovde problem sa viđenjem svog naroda i njegovog uticaja..Pogotovu je smešan onaj deo o nekakvom uticaju Hrvatske.Hrvatska onakva kakvom je ti zamišljaš od pre par dana više ne postoji.Sami ste.Baš kao i mi.Ideš mi na qrac sa tom svojom srbomanijom,budiš u meni negativna osećanja kao što iz ovog posta možeš da vidiš.Kapiraš,kontaš,razumeš,razumješ.. Iiii...što se tiče podrške od strane Srba...Jel vam ne treba podrška?Samo kaži..
|
|
Vrh |
|
|
osa
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 04 srp 2013, 23:18 |
|
|
chat nick je napisao/la: vipera ammodytes je napisao/la: Dodik je iz nekog razloga odlučio ući ofenzivno protiv FBIH (a konkretno je to protiv Hrvata jer u FBIH većinske srpske općine su u hrvatskoj županiji). Zašto, to zna on najbolje, možda je nanjušio da se spremaju neke promjene i za RS pa je odlučio ofenzivom steći neku prednost. Uglavnom on bi RS netaknutu a unutar FBIH srpsku županiju. Mi BIH Hrvati moramo kontru udariti i odmah zatražiti udruživanje mjesnih zajednica u RS-u i povezati se sa Bošnjacima povratnicima u Podrinju, posavini i Brčkom. Pogotovo u Brčkom gdje su Srbi najtanji i najosjetljiviji. A od Hrvatske zatražiti diplomatsku i političku pomoć i veze u EU-u. Čuj može se mijenjati ustav dejtonske tvorevine FBIH a ne može dejtonske tvorevine RS!!!!!!????????
Nažalost onaj jado jadni od Čovića ne reagira na Dodikove izjave. Šta će, ima čovjek posla oko uređivanje interijera na Barama!!!!
Malo si mi bezobrazan @vipera.. Kazi ti meni na osnovu cega su to hrvatske županije?Jel na osnovu toga što su Srbi glasali za HDZ?Ili zato što je HVO"oslobodio"te etnički čiste srpske teritorije?Kolko ste para uložili tamo?Objasni mi po čemu su to hrvatske županije.Lično mislim da imaš i ti i mnogi drugi forumaši ovde problem sa viđenjem svog naroda i njegovog uticaja..Pogotovu je smešan onaj deo o nekakvom uticaju Hrvatske.Hrvatska onakva kakvom je ti zamišljaš od pre par dana više ne postoji.Sami ste.Baš kao i mi.Ideš mi na qrac sa tom svojom srbomanijom,budiš u meni negativna osećanja kao što iz ovog posta možeš da vidiš.Kapiraš,kontaš,razumeš,razumješ.. Iiii...što se tiče podrške od strane Srba...Jel vam ne treba podrška?Samo kaži.. na osnovu istog onog, na osnovu čega je posavina srpska...
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|