|
|
Stranica: 12/14.
|
[ 347 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Vii
|
Naslov: Re: delmat Postano: 11 tra 2012, 22:15 |
|
|
delmat je napisao/la: Posavina je nicija zemlja ljudo samo odlaze tamo nema zovota ni za jednu naciju to tako jednostavno! Ljudo nomojo žovota. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Moje ime je Janko Postano: 11 tra 2012, 23:20 |
|
|
|
Ali Janko čemu to Janko? Što nisi napisao Jusuf pa da se odmah razumijemo? Čemu to?
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vii
|
Naslov: Re: Moje ime je Janko Postano: 11 tra 2012, 23:22 |
|
|
Vjeruj mi da ni meni nije jasno čemu naziv teme "Moje ime je Janko". Ja očekivala neku biografiju. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Moje ime je Janko Postano: 11 tra 2012, 23:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88456 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ja sam malo prilagodio naziv teme. 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vii
|
Naslov: Re: Moje ime je Janko Postano: 11 tra 2012, 23:39 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Moje ime je Janko Postano: 11 tra 2012, 23:39 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Moje ime je Janko/Nestor/Ghost....itd...
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
patriot
|
Naslov: Re: 60 minuta specijal_Izdaja bosanske posavine Postano: 12 tra 2012, 01:41 |
|
|
janko je napisao/la: , ali nisu uspjeli, jer se nije bježalo, kao HV za par dana cijelo vrijeme bio tu, ni tada ni dan danas nemam ni pasoš, u HR na more idem sa LK ja znam da je ovdje popularno oplesti po hv-u,ali bi molio ban..ovo je krajnje degutantno za citati..cisto kada znamo koji obol je pruzila hv-a na podrucju o kojem zbori ova kavanska neznalica
|
|
| Vrh |
|
 |
|
patriot
|
Naslov: Re: Moje ime je Janko Postano: 12 tra 2012, 01:46 |
|
|
http://www.hrhb.info/showthread.php?t=52&page=5757 stranice ciste povijesne istine o posavini..57 stranica demantija o navodnoj prodaji,koju i ovdje forsiraju odredjeni elementi..57 stranica osobnih svjedocanstava ljudi sa prve crte..ovdje ima materijala za dvije knjige napisati.. bosanska posavina-pogled iznutra od ljudi koji su bili od prvog dana i ostali do zadnjega..vrijedno stivo za procitati
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Moje ime je Janko Postano: 12 tra 2012, 07:49 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
Jest vala, pošalji Janka tamo... Nego gledam recimo sastav stanovništva BP: Citat: Nacionalni sastav stanovništva Bosanske Posavine, prema popisu iz 1991. godine, je sljedeći: od ukupno 260.793 stanovnika, Hrvata je bilo 131.542 ili 51 posto, Bošnjaka 32.796 ili 12 posto, Srba 77.723 ili 29 posto, a ostalih 18.726 ili 7 posto. Od tih 260.000 ljudi koliko nedostaje? Možda 1/3, Srbi su ostali, Bošnjaci se uglavnom vratili, a kod Hrvata pola je živjelo na prostorima koji nisu nikad ni zauzeti (Domaljeva, Odžak, Orašje, Ravne). E sad to usporedite sa Sarajevom i okolicom kojem nedostaje bar 2/3 prijeratnog stanovništva. Sjećamo se kako je dominatna poljoprivreda bila u tim krajevima, rastom konkurencije dolazi se do velikih imanja i u RH, velika imanja od 270 ha na pr. mogu omogućiti život i stalno zaposlenje za 20-ak radnika i njihovih obitelji. E sad, koliko takvih imanja je moguće imat u B.P.? Sigurno svi ovi ljudi ne bi mogli živjeti od poljoprivrede više, i selili bi se u gradove, nažalost, većinom nisu selili u Brčko ili Derventu nego bi selili u Slavonski Brod, Zagren, Austriju, Njemačku, Švicarsku. Etnički prostor je vjerojatno ostao isti, kompaktan,  . Sad više nije vrijeme za promatrat BP iz perspektive 92. i previše je o tome napisano. Sad treba promatrati iz perspektive 2012. i kako je neko naveo gore, to je ničija zemlja, i dalje se iz nje iseljava (posebno Srbi), natalitet je nikakav, nema pespektive. Potrebno je drastično redifinirat pristup BP u odnosu na dosadašnji, danas ni entitetske granice nisu toliki problem, doista nije sigurno više koji entitet je gori i teži po običnog čovjeka.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Moje ime je Janko Postano: 12 tra 2012, 08:05 |
|
|
 Inače, Posavina je mnogo širi pojam od ove oblasti u Posavini koju je neka dileja izdvojila iz nje i nazvala Posavinom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Moje ime je Janko Postano: 12 tra 2012, 08:07 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Citat: Nacionalni sastav stanovništva Bosanske Posavine, prema popisu iz 1991. godine, je sljedeći: od ukupno 260.793 stanovnika, Hrvata je bilo 131.542 ili 51 posto, Bošnjaka 32.796 ili 12 posto, Srba 77.723 ili 29 posto, a ostalih 18.726 ili 7 posto. Gdje ste ovo našli, gospodine Junuze? I šta se u tom konkretnom slučaju misli pod Bosanskom Posavinom?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Moje ime je Janko Postano: 12 tra 2012, 08:20 |
|
|
|
Kod mene je posavina uvijek bila u trokutu Brčko, Doboj i Banjaluka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Moje ime je Janko Postano: 12 tra 2012, 08:22 |
|
|
Znam da je off topic, al da već jedamput raščistimo što je to Posavina; Ovo je Posavina za Hrvate:  Taj prostor se većinom našao u hrv kantonu u wance-ovenovom planu:  Poslije je oven-stoltenbergovim planom predviđeno da većina tog prostora pripadne srbima;  Što se kasnije pokušalo ispraviti (barem malo):  A kontaktna skupina je otišla korak dalje (južna granica kod Modriče i Gradačca te istočna i južna kod Dervente na ovoj karti nisu sto posto sigurne...):  A u Daytonu smo nažalost zadržali samo ovo: 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Moje ime je Janko Postano: 12 tra 2012, 08:26 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Kod mene je posavina uvijek bila u trokutu Brčko, Doboj i Banjaluka. A ostala oblast uz rijeku Savu? To bi moglo biti najvjerovatnije Podrinje ili Podunavlje, gospodine Lebowski 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Moje ime je Janko Postano: 12 tra 2012, 08:32 |
|
|
Ceha je napisao/la: Ovo je Posavina za Hrvate: I šta je trebalo? Da vam vratimo taj dio Posavine Pa vidite li i da je ta oblast koju ste izdvojili toliko izmješana da se tu nema šta vraćati jer koliko je bila vaša, toliko je bila i naša 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Moje ime je Janko Postano: 12 tra 2012, 08:42 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28390 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Agathonikos je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ovo je Posavina za Hrvate: I šta je trebalo? Da vam vratimo taj dio Posavine Pa vidite li i da je ta oblast koju ste izdvojili toliko izmješana da se tu nema šta vraćati jer koliko je bila vaša, toliko je bila i naša  A zašto vi Srbi gosn Aga niste se udostojili praviti koridor južnije kroz muslimanske predjele. Nije valjda da ste bili u strahu od hrabrih branitelja Bosne! Jer tada bi ste hrvatima na čelu sa vrhovnikom Dr Franjom Tuđmanom učinili veliku uslugu! Možda bi on tada iz zahvalnosti dao Srbiji sve one ade na Dunavu! 
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pjosip
|
Naslov: Re: 60 minuta specijal - Izdaja Bosanske Posavine? Postano: 12 tra 2012, 08:44 |
|
|
Ceha je napisao/la: pjosip je napisao/la: Vučjak uopće nije "otok" nego najveće brdo u tom području a Liješće i Podnovlje su najveća selo u cijelom kraju.
Srpski otok u hrvatskom moru. Ok, ta sela su veća nego Brod ili Odžak? Daj ne... Kakve veze imaju 2 sela u hrvatskom prostoru? Imaš i u Ljubuškom Gradsku, pa bi samo muslimani na temelju njega htjeli zapadnu hercegovinu u bošnjakistanu. Ma kakav otok, to je citav kontinent! Daj prvo pogledaj kartu kako su izgledali prostori u vrijeme dok smo najbolje stajali u Posavini.
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pjosip
|
Naslov: Re: 60 minuta specijal - Izdaja Bosanske Posavine? Postano: 12 tra 2012, 08:46 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: pjosip je napisao/la: Nemam vremena za maloumnike. Bravo, care.  Uvijek si bio konstruktivan i mentalno stabilan sugovornik.  Mislim da o stabilnosti sugovornika dovoljno govori tvoje odgovaranje pitanjima na pitanja a to je nesto oko cega se slaze malo siri krug ljudi za razliku od misljenja jednog seoskog mudraca poput tebe. Primi se cobanskog stapa, pametnije ti je.
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Moje ime je Janko Postano: 12 tra 2012, 08:48 |
|
|
Bobovac je napisao/la: A zašto vi Srbi gosn Aga niste se udostojili praviti koridor južnije kroz muslimanske predjele. Nije valjda da ste bili u strahu od hrabrih branitelja Bosne!
Da, toliko smo ih se plašili da smo čak u jednom momentu razmišljali da Koridor probijemo kroz Mađarsku, samo da izbjegnemo zastrašujuću vojnu silu hrabrih branitelja tzv. biH 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Moje ime je Janko Postano: 12 tra 2012, 08:49 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 11:02 Postovi: 8018 Lokacija: Banovina Usora
|
Vidim da neki, prvenstveno Aga ne razlikuju geografski i politički pojam Posavina odnosno Bosanska Posavina, pa eto Mrduljašev rad Prostorno-demografsko određenje etničkog i političkog pojma Bosanske Posavinewww.hrcak.srce.hr/file/60937A to da nema šta vraćat, i o tome bi se moglo, ali dosta je crtanja raznih mapa, vrijeme će pokazati i već je pokazalo svoje što se Posavine tiče i tko i koliko je voli. Prekjučer kad sam ušao sa južne strane u grad Derventu mislio sam da ću povratit. Toliko o tome tko voli taj grad, a kamo li širna neurbana područja koja su u hrvatskom vlasništvu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Moje ime je Janko Postano: 12 tra 2012, 08:56 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Vidim da neki, prvenstveno Aga ne razlikuju geografski i politički pojam Posavina odnosno Bosanska Posavina, pa eto Mrduljašev rad Prostorno-demografsko određenje etničkog i političkog pojma Bosanske Posavinehttp://www.hrcak.srce.hr/file/60937A to da nema šta vraćat, i o tome bi se moglo, ali dosta je crtanja raznih mapa, vrijeme će pokazati i već je pokazalo svoje što se Posavine tiče i tko i koliko je voli. Prekjučer kad sam ušao sa južne strane u grad Derventu mislio sam da ću povratit. Toliko o tome tko voli taj grad, a kamo li širna neurbana područja koja su u hrvatskom vlasništvu. Nešto si zeznuo s linkom, javlja grešku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Moje ime je Janko Postano: 12 tra 2012, 08:57 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Vidim da neki, prvenstveno Aga ne razlikuju geografski i politički pojam Posavina odnosno Bosanska Posavina,
pa eto Mrduljašev rad
Prostorno-demografsko određenje etničkog i političkog pojma Bosanske Posavine
Ma bitno je da tu razliku uočava pomenuti gospodin Mrduljaš, jer očigledno mu idu te stvari pa se ja tu više ne bih mješao jer gospodin Mrduljaš je ipak gospodin Mrduljaš a ne bilo tko  Što se nekih trampi tiče, ne vjerujem u to ali ko vjeruje, neka vjeruje i dalje. Jel pošteno? Evo ruke 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Moje ime je Janko Postano: 12 tra 2012, 08:58 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 11:02 Postovi: 8018 Lokacija: Banovina Usora
|
Ceha je napisao/la: MRSHO je napisao/la: Vidim da neki, prvenstveno Aga ne razlikuju geografski i politički pojam Posavina odnosno Bosanska Posavina, pa eto Mrduljašev rad Prostorno-demografsko određenje etničkog i političkog pojma Bosanske Posavinehttp://www.hrcak.srce.hr/file/60937A to da nema šta vraćat, i o tome bi se moglo, ali dosta je crtanja raznih mapa, vrijeme će pokazati i već je pokazalo svoje što se Posavine tiče i tko i koliko je voli. Prekjučer kad sam ušao sa južne strane u grad Derventu mislio sam da ću povratit. Toliko o tome tko voli taj grad, a kamo li širna neurbana područja koja su u hrvatskom vlasništvu. Nešto si zeznuo s linkom, javlja grešku. jeste, moja greška. Link bez " http://www." hrcak.srce.hr/file/60937
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Moje ime je Janko Postano: 12 tra 2012, 08:59 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
Agathonikos je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la:
Gdje ste ovo našli, gospodine Junuze? I šta se u tom konkretnom slučaju misli pod Bosanskom Posavinom? http://bs.wikipedia.org/wiki/Bosanska_Posavina
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Moje ime je Janko Postano: 12 tra 2012, 09:01 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ovo je Posavina za Hrvate: I šta je trebalo? Da vam vratimo taj dio Posavine Pa vidite li i da je ta oblast koju ste izdvojili toliko izmješana da se tu nema šta vraćati jer koliko je bila vaša, toliko je bila i naša  ? Pogledaj još jedamput kartu;  Što je tu izmješano? Postoje dvije fleke, jedna kod vučjaka i druga kod Pelagićeva. Ova karta je davno svršeno vrijeme. Ako bude nekog vraćanja, to će biti ova sela na potezu Brod-Doboj i još neko naselje uz Savu. I to je to. Preostale pustoši istočno od Modriče možda uđu u povećani distrikt i to je to. Iako je to sve trenutno jako malo vjerojatno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|