HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 29 sij 2025, 21:03.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 960 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 39  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost
PostPostano: 10 pro 2009, 21:28 

1. Koji mi? I ne izjednačavam zločine. To je kao kada bih izjednačio ubicu i koljača. To su finese. Nekom drugom matematikom smo se trebali normalno razići kao Česi i Slovaci npr.

2. Ako ih je bilo 14.000 znači da 4.000 ipak nedostaju, a mislim i malo više, ali neka ti bude.

3. Istra. Dalmatinska ostrva. Naravno delovi gde su Srbi u većni.

JNA je na početku razdavajala Srbe i Hrvate. Naravno neuspešno...

Odoh sada, ako nekada svraćaš u Srbiji javi se da ovo završimo uz kafu ili pivo...

Vrh

PostPostano: 10 pro 2009, 21:43 

Kiza je napisao/la:
2. Ako ih je bilo 14.000 znači da 4.000 ipak nedostaju, a mislim i malo više, ali neka ti bude.

To su službeni podaci, nema šta meni da bude. Istina da ih nedostaje 4.000, poanta je da u vašim gradovima nedostaje mnogo veći postotak Hrvata. Recimo u općini Derventa je prije rata bilo 21.957 Hrvata, sad ih ima možda oko tisuću.

Citat:
Dalmatinska ostrva

Ma o čemu govoriš, JNA je napravila vojnopomorsku blokadu Jadrana, granatirali su Split, Brač, Šoltu..

Vrh

PostPostano: 10 pro 2009, 22:17 

Pusti ga vidis da tripuje..
Spominje 4000 Srba koji su otisli iz Vukovara a nema pojma da samo u Banjaluci fali 35000 Hrvata...
Nema smisla s takvima raspravljat

Vrh

PostPostano: 10 pro 2009, 22:33 

eto.događa se ono što već mnogo puta prije dogodilo i kako stvari stoje događat će se.
Naime, nije problem srbin koji tvrdi nešto svojstveno njihovoj propagandi, možda i ne zna, ali kad im se svi argumenti stave na stol oni to ne prihvaćaju, ne zato jer su glupi pa ne kuže, oni to mentalno ne prihvaćaju.
i stalno ćemo s njima imati raspravu o istom jer će uvijek iskorištavati priliku i odjednom bubnut nešto o oluji-zločini ili "oslobođenju" vukovara.
i tu je ona kobna privlačnost između njih i muslimana, i muslimani se ponašaju po istom obrascu, oni mogu shvatiti svoje pogreške, ali ono to ne žele, nastavljaju po svom, stvaraju nekakvu subjektivnu istinu koja im je postala dogma.
mrze se ali su zapravo mentalno isti.

Vrh

PostPostano: 10 pro 2009, 23:04 

Dajte dosta više ove četničke propagande. 2500 Srba pobijenih u Oluji, Srbi u Vukovaru u ostacima...Ma hrvatski mazohizam nema granica...

Vrh

PostPostano: 10 pro 2009, 23:15 

Samo još ovo... Prihvatio bih ja nove stvari koje ne znam, ako ih ne znam. Ali ovde je to nemoguće jer:

1. ne postoji kultura dijaloga;

2. krši se sami pravlinik foruma;

3. vređaju se celi narodi i pojedinici samo jer su pripadnici istog;

4. ne priznaje se nijedan zločin počinjen od strane Hrvata;

5. ne priznaje se bilo kakav zločin počinjen nad Srbima;

6. ispada da nije bilo Srba civila poginulih/proteranih u ratovima od 1991. do 1995. godine.

Na "našim" forumima, a pogotovu u realnosti, u životu nije tako.

Kad ste čuli da su u Srbiji npr. ošetili kola sa Hrvatskim tablama? Nikad. Kada je neko zbog toga što je Hrvat imao neprijatnost u Srbiji. Ponovo isti odgovor-nikad.

Eto toliko od mene. Kad ste mene uspeli da oterate sa jednog običnog interneta forma mogu misliti kako je "divno" Srbima koji ostaše da žive u vašoj državi/entitetu.

Ćao. Zdravo.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2009, 00:19 

caporegime je napisao/la:
Naime, nije problem srbin koji tvrdi nešto svojstveno njihovoj propagandi, možda i ne zna, ali kad im se svi argumenti stave na stol oni to ne prihvaćaju, ne zato jer su glupi pa ne kuže, oni to mentalno ne prihvaćaju.

To je tipičan primjer istočnjačkog mentaliteta, oni se samo drže svoje mitologije i mantraju što god ti napisao. Sve je to isto, velikosrbi, bošnjački unitaristi, islamski fundamentalisti, svi oni rado lažu sebi samima i skloni su uzastopnom ponavljanju neistina. Sve je to plod istočnjačkog mentaliteta koji ne poznaje pojam istine, istina je za takve sadržana u njihovoj mitologiji. Istočnjak će ponavljati svoje laži makar i sam shvatio da to što govori nema veze sa zdravim razumom.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2009, 00:36 

Kiza je napisao/la:
4. ne priznaje se nijedan zločin počinjen od strane Hrvata;

5. ne priznaje se bilo kakav zločin počinjen nad Srbima;

6. ispada da nije bilo Srba civila poginulih/proteranih u ratovima od 1991. do 1995. godine.

To je plod tvoje mašte, evo ja sam baš tebi rekao na ovoj temi da uopće ne negiram zločine... :neznam

Citat:
Kad ste čuli da su u Srbiji npr. ošetili kola sa Hrvatskim tablama? Nikad. Kada je neko zbog toga što je Hrvat imao neprijatnost u Srbiji. Ponovo isti odgovor-nikad.

Glas mitomana izbija iz tebe, nedaj Bože da dragi Srbin nešto lošeg napravi Hrvatima, ma gde si bre to video...

Pazi, ti znaš jel neki Hrvat nekad imao neprijatnosti, svaka ti čast :ucelo

Citat:
Eto toliko od mene. Kad ste mene uspeli da oterate sa jednog običnog interneta forma mogu misliti kako je "divno" Srbima koji ostaše da žive u vašoj državi/entitetu.

Bolje nego Hrvatima u vašem entitetu, Srba je u Hrvatskoj ostalo 207.000, dok u RS nema ni 10.000 Hrvata. Dio Srba se u Hrvatsku vratio i sada imaju desetak većinski srpskih općina, dio Srba se vratio i na područje Herceg-Bosne, sada imaju tri većinski srpske općine, sa druge strane povratka Hrvata u RS uopće nema. :thumbdown

Vrh

PostPostano: 11 pro 2009, 03:43 

teranova je napisao/la:
O kakvoj privlačnosti govorite, stvarno niste normalni!

Kad čitam komentare na SarajevoX ili Avazu, mozak me zaboli koliko nas mrze.

Sa-x i Avaz su pojam tolerancije za npr. serbiancafe i slicne forume.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2009, 03:45 

Irma je napisao/la:
teranova je napisao/la:
O kakvoj privlačnosti govorite, stvarno niste normalni!

Kad čitam komentare na SarajevoX ili Avazu, mozak me zaboli koliko nas mrze.

To je istina, mada nisam bio u srpskoj kafani bar 7-8 godina pa ne znam jesu li se promijenili. Serbiancafe je više kao bošnjaci.net

Vrh

PostPostano: 11 pro 2009, 03:52 

Ministry of Sound je napisao/la:
Irma je napisao/la:

To je istina, mada nisam bio u srpskoj kafani bar 7-8 godina pa ne znam jesu li se promijenili. Serbiancafe je više kao bošnjaci.net

Ja ih ne mogu ni citat kamoli ucestvovat u diskusijama. Uostalom banirali su me nakon 2-3 posta. Bosnjaci.net su nesto drugo moras priznat, samo sto su oni puno fokusirani na Reisa i Islam vise nego na drzavu.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2009, 03:55 

Irma je napisao/la:

Ja ih ne mogu ni citat kamoli ucestvovat u diskusijama. Uostalom banirali su me nakon 2-3 posta. Bosnjaci.net su nesto drugo moras priznat, samo sto su oni puno fokusirani na Reisa i Islam vise nego na drzavu.

Nepisano pravilo je, puno dijaspore na forumu = puno ekstremizma na forumu.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2009, 04:04 

Irma je napisao/la:

Ja jos nisam naletila na srpski forum gdje se kao prvo ne negira ime jednog naroda i gdje se konstatno ne omalozavaju narodi ex Yu, pogotovo oni skojima su ratovali, tacnije koje su mislili istrijebit sa lica zemlje.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2009, 04:08 

Irma je napisao/la:

Ja jos nisam naletila na srpski forum gdje se kao prvo ne negira ime jednog naroda i gdje se konstatno ne omalozavaju narodi ex Yu, pogotovo oni skojima su ratovali, tacnije koje su mislili istrijebit sa lica zemlje.

Ima i u njih pluralizma, naravno u granicama dozvoljenog :zubati
B92 slovi kao liberalan.

A da pojasnim ono što sam rekao o dijaspori. Tu se prvenstveno radi o riješenom egzistencijalnom pitanju, tako da Mujo iz St Louisa koji je sit, zaposlen, sa flat internetom ima vremena da prijeti ratom i sl, dok njegov rođak iz Sarajeva ima preča posla, poput skrbi za ženu, djecu, pa nema vremena za nerealne prijetnje.

A što se tiče negiranja naroda, toga ima puno na bošnjačkim forumima - upisi tipa "bosanski katolici i pravoslavci".

Vrh

PostPostano: 11 pro 2009, 04:21 

Irma je napisao/la:

B92 slovi kao liberalan.

A da pojasnim ono što sam rekao o dijaspori. Tu se prvenstveno radi o riješenom egzistencijalnom pitanju, tako da Mujo iz St Louisa koji je sit, zaposlen, sa flat internetom ima vremena da prijeti ratom i sl, dok njegov rođak iz Sarajeva ima preča posla, poput skrbi za ženu, djecu, pa nema vremena za nerealne prijetnje.

A što se tiče negiranja naroda, toga ima puno na bošnjačkim forumima - upisi tipa "bosanski katolici i pravoslavci".

Ne radai se to samo o rijesenom egzistencijalnom pitanju, nego jednostavno vidis stvari iz druge perspektive, nisi ogranicen, prvenstveno medijski,dalje ljudi su naucili pravo znacenje demokratije a i znacenje drzave. Sto se tice Sarajeva a i to je jedan poseban svijet. On je sad pun dejtonaca, babinih sinova i kceri kojima je u tom sistemu dobro i ne interesuje ih nista drugo, ostali se bore kako znaju za egzistenciju.
To za "bosanski katolici i pravoslavci", znas onu pjesmu davno napisanu "Znas Bosnjace nije davno bilo...."? Uglavnom ne negiraju se Hrvati i Hrvatska.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2009, 04:30 

Irma je napisao/la:

B92 slovi kao liberalan.

Ne radai se to samo o rijesenom egzistencijalnom pitanju, nego jednostavno vidis stvari iz druge perspektive, nisi ogranicen, prvenstveno medijski,dalje ljudi su naucili pravo znacenje demokratije a i znacenje drzave. Sto se tice Sarajeva a i to je jedan poseban svijet. On je sad pun dejtonaca, babinih sinova i kceri kojima je u tom sistemu dobro i ne interesuje ih nista drugo, ostali se bore kako znaju za egzistenciju.
To za "bosanski katolici i pravoslavci", znas onu pjesmu davno napisanu "Znas Bosnjace nije davno bilo...."? Uglavnom ne negiraju se Hrvati i Hrvatska.

Prije bih rekao da "naši" ljudi u dijaspori postanu zatucaniji, izgube dodir sa pravom BiH, u dijaspori se druže sa isključivo svojom nacionalnom grupom, čitaju dijasporske publikacije i u glavi ne odustaju od nekog koncepta njihove "idealne Bosne".

Ovo što si napisala o Hrvatima nije vrijedno komentara, osim što ću ponoviti ono što već rekoh prije, ako mislite tako diskutirati.

Nazivi naroda: Bošnjaci/Muslimani, Hrvati, Srbi
Religije: Bosanski muslimani, Bosanski kršćani
Vjerske podskupine: Bosanski katolici, bosanski pravoslavci i bosanski suniti

Ergo, tko rabi pojam "bosanski katolik", od Hrvata će natrag dobiti "bosanski sunit".

Vrh

PostPostano: 11 pro 2009, 04:48 

Tko rabi pojam bosanski katolik , od Hrvata će dobit natrag "uporabu sunitske majke" ... Bar što se mene tiče ...
Nema potrebe za glumljenje nekog finjaka , tko provocira zaljepit ga odmah a i po mogućnosti banirat da se nauči normalnoj diskusiji ...

Vrh

PostPostano: 11 pro 2009, 11:00 

nemam ništa protiv dijaloga, ali prosipanje nekakvih četničkih (kako drukčije da ih nazovem) mitova i serviranje svakakvih bljuvotina je malo previše, čak i za mene.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2009, 12:10 

Ma nisu nikada.. zato je nama na SP-u u kosarci bilo ,bukvalno, zabranjeno organizirano doci u BG... zbog nase sigurnosti.. OK.. To su sitnice..
Kada je hrvatska granata pala na Nis, Novi Sad, Sabac??? Nikada.. Skontaj dalje sam..

Vrh

PostPostano: 11 pro 2009, 12:21 

Kiza je napisao/la:

http://www.e-novine.com/index.php?news=21971

http://www.slobodnadalmacija.hr/Svijet/tabid/67/articleType/ArticleView/articleId/62915/Default.aspx

Vrh

PostPostano: 11 pro 2009, 12:46 

Поздрав пучанству. Видим да су се грдне битке водиле овде. Ништа чудно, тако је и на осталим форумима. Али мало културе у дијалогу не би ником сметало. Срби и Хрвати се никад неће сложити о ничему (тако нам грах пао :D ) али ипак, о свему се може расправљати ако не у академској, оно барем у атмосфери размјене мишљења неоптерећеној међусобним вријеђањима. Поздравчић.

Pozdrav pučanstvu. Vidim da su se grdne bitke vodile ovde. Ništa čudno, tako je i na ostalim forumima. Ali malo kulture u dijalogu ne bi nikom smetalo. Srbi i Hrvati se nikad neće složiti o ničemu (tako nam grah pao :D ) ali ipak, o svemu se može raspravljati ako ne u akademskoj, ono barem u atmosferi razmjene mišljenja neopterećenoj međusobnim vrijeđanjima. Pozdravčić.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2009, 12:51 

Agathonikos je napisao/la:
Srbi i Hrvati se nikad neće složiti o ničemu (tako nam grah pao :D ) ali ipak, o svemu se može raspravljati ako ne u akademskoj, ono barem u atmosferi razmjene mišljenja neopterećenoj međusobnim vrijeđanjima. Pozdravčić.

Daj malo optimizma,...pametniji popušta, samo je pitanje ko je pametniji. :smajl034

Vrh

PostPostano: 11 pro 2009, 13:00 

A i kad već spominjete ne razbijanje hrvatskih automobila u Srbiji, pa zar ste zaboravili prije godinu, dve kad je to već bilo, paljenje hrvatske zastave u Beogradu?
http://www.youtube.com/watch?v=DmKvHAb-iWw
http://www.youtube.com/watch?v=yNJm0hxF ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=dSCGpAL_ ... re=related

Jel ovo dosta?

Vrh

PostPostano: 11 pro 2009, 13:09 

bumbar92 je napisao/la:

Daj malo optimizma,...pametniji popušta, samo je pitanje ko je pametniji. :smajl034

Лијепо си то рекао. Паметнији попушта.

Сложио бих се са претходницима који су нешто говорили о томе да су ови из дијаспоре као створени за оно што називамо internet warriors- има. Пуни су некаквог доказивања свог српства, хрватства и бошњаштва али на најгори начин га пласирају. Но, није ни сва дијаспора таква. Има ту сталожених људи. Serbiancafe је колико знам, сајт канадских Срба, препун је мржње али таквих сајтова имају и други и по просутој мржњи не зна се који је "јачи" од њих.

Мало оптимизма?
За све дијаспорце овог другачијег и бољег кова, једна лијепа пјесма, скоро да је посвећена њима.

Lijepo si to rekao. Pametniji popušta.

Složio bih se sa prethodnicima koji su nešto govorili o tome da su ovi iz dijaspore kao stvoreni za ono što nazivamo internet warriors- ima. Puni su nekakvog dokazivanja svog srpstva, hrvatstva i bošnjaštva ali na najgori način ga plasiraju. No, nije ni sva dijaspora takva. Ima tu staloženih ljudi. Serbiancafe je koliko znam, sajt kanadskih Srba, prepun je mržnje ali takvih sajtova imaju i drugi i po prosutoj mržnji ne zna se koji je „jači“ od njih.

Malo optimizma?
Za sve dijasporce ovog drugačijeg i boljeg kova, jedna lijepa pjesma, skoro da je posvećena njima.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2010, 16:27 

Замолио бих форумске муслиманце/Бошњаке да ми одговоре на сљедеће питање.

Да ли би у случају одигравања утакмице између Турске и Србије на Кошеву, било природније да Срби у случају српске побједе развију српске заставе и запјевају "Боже Правде" или би пак било природније да муслиманци/Бошњаци у случају турске побједе, развију турске заставе и да запјевају турску химну?

Напоменимо и ово, тробојка са двоглавим орлом није само застава Србије, то је уједно и српска национална застава а химна "Боже Правде" није само химна Републике Србије, већ је то и српска национална химна.
Ако је тзв. БиХ држава три конститутивна и једнакоправна народа, онда би било природније да Срби у свом главном граду- мултиетнићком Сарајеву (чему нас муслиманци упорно уче) могу неометано прославити побједу Србије као државе са којом су неоспорно национално везани него да гледамо славље муслиманаца/Бошњака како машу страним заставама, односно заставама земље с којом их, осим вјере, ништа друго не веже или не би требало да их веже или би их барем требало везати исто оно што рецимо Србе веже за Грчку јер су од Грка примили вјеру.

Хвала на одговорима :D

Zamolio bih forumske muslimance/Bošnjake da mi odgovore na sljedeće pitanje.

Da li bi u slučaju odigravanja utakmice između Turske i Srbije na Koševu, bilo prirodnije da Srbi u slučaju srpske pobjede razviju srpske zastave i zapjevaju „Bože Pravde“ ili bi pak bilo prirodnije da muslimanci/Bošnjaci u slučaju turske pobjede, razviju turske zastave i da zapjevaju tursku himnu?

Napomenimo i ovo, trobojka sa dvoglavim orlom nije samo zastava Srbije, to je ujedno i srpska nacionalna zastava a himna „Bože Pravde“ nije samo himna Republike Srbije, već je to i srpska nacionalna himna.
Ako je tzv. BiH država tri konstitutivna i jednakopravna naroda, onda bi bilo prirodnije da Srbi u svom glavnom gradu- multietnićkom Sarajevu (čemu nas muslimanci uporno uče) mogu neometano proslaviti pobjedu Srbije kao države sa kojom su neosporno nacionalno vezani nego da gledamo slavlje muslimanaca/Bošnjaka kako mašu stranim zastavama, odnosno zastavama zemlje s kojom ih, osim vjere, ništa drugo ne veže ili ne bi trebalo da ih veže ili bi ih barem trebalo vezati isto ono što recimo Srbe veže za Grčku jer su od Grka primili vjeru.

Hvala na odgovorima :D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 960 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 39  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Naša Kvačica, Patriota, Tomba17 i 48 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: