|
|
Stranica: 21/39.
|
[ 960 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
teranova
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 19 vel 2010, 14:54 |
|
|
Citat: Odgovor za krivoslavce/Serve:
Raspoloženje našeg naroda je manje više: - prezir prema krivoslavcima/Servima - 10, - mržnja - 9,9 - želja za osvetom - 9,8. Odlično! Neka tako i ostane.
|
|
Vrh |
|
|
Ilirka
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 19 vel 2010, 15:01 |
|
|
teranova je napisao/la: Citat: Odgovor za krivoslavce/Serve:
Raspoloženje našeg naroda je manje više: - prezir prema krivoslavcima/Servima - 10, - mržnja - 9,9 - želja za osvetom - 9,8. Odlično! Neka tako i ostane. od onih 10% koji preziru, ima ih čak 9,9% koji i mrze, ali, srećom, od tih 9,9 koji mrze, samo 0,1% se ne bi išlo osvećivati.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 19 vel 2010, 15:03 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ilirka je napisao/la: teranova je napisao/la: Odlično! Neka tako i ostane. od onih 10% koji preziru, ima ih čak 9,9% koji i mrze, ali, srećom, od tih 9,9 koji mrze, samo 0,1% se ne bi išlo osvećivati. Da, ali samo na netu.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 19 vel 2010, 15:04 |
|
|
Ali pazi te decimale...
|
|
Vrh |
|
|
Fatih
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 19 vel 2010, 15:35 |
|
|
osa je napisao/la: Fatih je napisao/la: tolika želja za osvetom prema srbima a od osvete ni O, da se nisi malo zaletio s tom ocjenom, danas bošnjački povratnici u rs-u uredno žive s onima koji im pobiše i silovaše najmilije..... Žive, "uredno" jer tako moraju..., jer im trenutno ništo drugo i ne preostaje, ali mi ovde govorimo o "željama" i "raspoloženjima", a praktična realizacija želja je nešto sasvim drugo.... Hoče li ta želja biti ikada "uslišena" i realizovana, to je već druga stvar.....
|
|
Vrh |
|
|
Fatih
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 19 vel 2010, 15:37 |
|
|
teranova je napisao/la: Citat: Odgovor za krivoslavce/Serve:
Raspoloženje našeg naroda je manje više: - prezir prema krivoslavcima/Servima - 10, - mržnja - 9,9 - želja za osvetom - 9,8. Odlično! Neka tako i ostane. Slažem se!
|
|
Vrh |
|
|
Fatih
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 19 vel 2010, 15:43 |
|
|
teranova je napisao/la: Ali pazi te decimale... Nema decimale, osim u tvojoj mašti...nije dovoljno samo čitati tuđe postove i cerekati se, ponekad je opak potrebno nešto i razumjeti....
|
|
Vrh |
|
|
Ilirka
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 19 vel 2010, 15:45 |
|
|
da sam ja admin, za to "krivoslavka" bi letio sa foruma tako brzo da ne bi uspio napisati ni "k".
|
|
Vrh |
|
|
Fatih
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 19 vel 2010, 15:54 |
|
|
caporegime je napisao/la: tko pozna bosnu u dušu onda zna da je taj narod generacijama naučio uvijek biti pod vlašću nekog iznad.generacijama je stvarao ponašanje u kojemu se ništa ne događa, štoviše sve izgleda naizgled mirno... do jednom.a onda u sekundi...... pogledaj jednoim borbe bikova. znaju se po sat vremena njuškat, šatro ignorirat, očešavat bez ikakvih naglih pokreta...a onda u sekundi..... samo treba pričekat pravi trenutak. Ti poznaješ Bosnu u dušu!? Pa možeš donositi tako "mudre" sudove! Mogao bih i ja onda reči: "tko pozna hrvatsku u dušu onda zna da je taj narod generacijama naučio uvijek biti pod vlašću nekog iznad." Robstvo pod Avarima, pa 800 godina pod Madžarima, pa Njemcima, Srbima.... Isto tako je i sa Srbijom, robstvo pod Vizantijom, Bugarima, pa 500 godina pod Turcima.... A nevidim i da su nešto Srbi iz Hrvatske bili manje velikosrbski nastrojeni od ovih u BiH, samo ste vi imali sreće što ih je kod vas bilo dva put manje i što danas nemate Republike srpske krajine.... ipak, svaka čast na "učinkovitom" rješenju "srpskog pitanja"...
|
|
Vrh |
|
|
Ilirka
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 19 vel 2010, 16:00 |
|
|
nisi ti musliman ni muslimanac, ti si tipični ******. i mentalno i sociološki. pa eto, neka sad i mene baniraju.
ali, naravno, samo poslije tebe.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 19 vel 2010, 16:07 |
|
|
Fatih je napisao/la: Ilirka je napisao/la: da sam ja admin, za to "krivoslavka" bi letio sa foruma tako brzo da ne bi uspio napisati ni "k". Pa eto očito nisi admin, pa se možeš onda poklopiti ušima....ne mješaj se u tuđi posao... Ta ista "krivoslavka" je moj narod nazvala "muslimancima", što je također uvreda, pa admini nisu reagovali..... @Agathonikos nije žensko.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 19 vel 2010, 16:15 |
|
|
Fatih je napisao/la: teranova je napisao/la: @Agathonikos nije žensko. Dobro, ispravka, onda nije u pitanju "krivoslavka" nego "krivoslavac" Nekako mi je kroz postove djelovao kao žena...!? U svakom slučaju mora naučiti da uvreda kao i batina ima dva kraja.... A sad se vrati razvlačenju kora za pitu i čukanju bakrenih tacni.
|
|
Vrh |
|
|
Fatih
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 19 vel 2010, 16:27 |
|
|
teranova je napisao/la: Fatih je napisao/la: To je tvoj posao...to ti je "u genima".... Za razliku od tebe i tvojih predaka, koji su se bavili takvim i sličnim rabotama, moji preci su imali dovoljno kmetova i kmetica da se ne moraju bakčati oko takvih "trivijalnih" stvari....
Mogli su se na miru posvetiti pušenju hašiša i omatanjem eksplozivnih naprava oko pojasa. Lep hobi. Ne imali su mnogo ljepše hobije, poput redovnog godišnjeg "obilaska" mlađahnijih kmetica-Vlahinja, ispunjavanja svoje "obaveze prava prve bračne noči" prema podatnim kmeticama, izgradnja "ćele kula" od neposlušnih i odmetnutih kmetova i niz drugih "lepih" i nadasve korisnih hobija.....
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 19 vel 2010, 16:31 |
|
|
Fatih je napisao/la: teranova je napisao/la: Mogli su se na miru posvetiti pušenju hašiša i omatanjem eksplozivnih naprava oko pojasa. Lep hobi.
Ne imali su mnogo ljepše hobije, poput redovnog godišnjeg "obilaska" mlađahnijih kmetica-Vlahinja, ispunjavanja svoje "obaveze prava prve bračne noči" prema podatnim kmeticama, izgradnja "ćele kula" od neposlušnih i odmetnutih kmetova i niz drugih "lepih" i nadasve korisnih hobija..... Izvini, a koji su to "tvoji preci"? Ne mogu da pohvatam tu zamršenu radnju... Ti si Turčin, jel? Ili labilni bogumil?
|
|
Vrh |
|
|
Fatih
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 19 vel 2010, 16:39 |
|
|
teranova je napisao/la: Fatih je napisao/la: Ne imali su mnogo ljepše hobije, poput redovnog godišnjeg "obilaska" mlađahnijih kmetica-Vlahinja, ispunjavanja svoje "obaveze prava prve bračne noči" prema podatnim kmeticama, izgradnja "ćele kula" od neposlušnih i odmetnutih kmetova i niz drugih "lepih" i nadasve korisnih hobija.....
Izvini, a koji su to "tvoji preci"? Ne mogu da pohvatam tu zamršenu radnju... Ti si Turčin, jel? Moji preci su Bošnjaci...u Bosni su za vrijeme Osmanlija age i begovi bili domaći autohtoni stanovnici, a ne "etnički" Turci porijeklom iz Anadolije...Tolko bi već morala znati (ako i ti nisi "muško" ) kad već ulaziš u rasprave... Dakle, ja sam Bošnjak. A koje si ti "sorte": Vlahinja ili Grkinja!? A to što neke "zamršene radnje" ne "možeš da pohvataš" me nimalo ne iznenađuje...
|
|
Vrh |
|
|
Prigorac
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 19 vel 2010, 16:43 |
|
Pridružen/a: 17 vel 2010, 14:53 Postovi: 779 Lokacija: Pod Sljemenom
|
Citat: Ti poznaješ Bosnu u dušu!? Pa možeš donositi tako "mudre" sudove! Mogao bih i ja onda reči: "tko pozna hrvatsku u dušu onda zna da je taj narod generacijama naučio uvijek biti pod vlašću nekog iznad." Robstvo pod Avarima, pa 800 godina pod Madžarima, pa Njemcima, Srbim
E ovo sa Avarima me posebno razveselilo. Obožavam wannabe povjesničare koji znaju sve od stolječa sedmog naovamo. Zaboravio si spomenut Irance i Gote. A glede ostalih, neda se usporediti položaj Hrvatske pod Arpadovičima ili Habsburgovcima sa položajem Bosne pod Osmanlijama. Kakvi god da bili ipa smo bili jedini južnoslavenski narod sa vlastitim saborom, dok je Bosna bila za Turke samo ratna zona i pogranična provincija. Citat: Isto tako je i sa Srbijom, robstvo pod Vizantijom, Bugarima, pa 500 godina pod Turcima.... A nevidim i da su nešto Srbi iz Hrvatske bili manje velikosrbski nastrojeni od ovih u BiH, samo ste vi imali sreće što ih je kod vas bilo dva put manje i što danas nemate Republike srpske krajine.... ipak, svaka čast na "učinkovitom" rješenju "srpskog pitanja"... [/quote] Čim vidim ovakve upise mogu bit siguran da neče bit suradnje među Bošnjacima i Srbima za sljedečih 100 godina. Jedino što bi ih natjeralo na suradnju je da naš broj naglo poraste na nekih 40ak posto, što je realno nemoguče. Možda za 100 godina al danas teško, rat se još pamti, a na hr forumima "liberalni" Bošnjaci bez kompleksa Srbe zovu četnicima i prijete nekim ukidanjem RS.
_________________ Say kaj or die
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 19 vel 2010, 16:48 |
|
|
Fatih je napisao/la: teranova je napisao/la: Izvini, a koji su to "tvoji preci"? Ne mogu da pohvatam tu zamršenu radnju... Ti si Turčin, jel?
Moji preci su Bošnjaci...u Bosni su za vrijeme Osmanlija age i begovi bili domaći autohtoni stanovnici, a ne "etnički" Turci porijeklom iz Anadolije...Tolko bi već morala znati (ako i ti nisi "muško" ) kad već ulaziš u rasprave... Dakle, ja sam Bošnjak. A koje si ti "sorte": Vlahinja ili Grkinja!? A to što neke "zamršene radnje" ne "možeš da pohvataš" me nimalo ne iznenađuje... Budi ti Bošnjak ako hoćeš, za mene si potomak Muslimani. Nije to sramota, možda su morali, ko bi ga znao...
|
|
Vrh |
|
|
Fatih
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 19 vel 2010, 16:52 |
|
|
Prigorac je napisao/la: Citat: Ti poznaješ Bosnu u dušu!? Pa možeš donositi tako "mudre" sudove! Mogao bih i ja onda reči: "tko pozna hrvatsku u dušu onda zna da je taj narod generacijama naučio uvijek biti pod vlašću nekog iznad." Robstvo pod Avarima, pa 800 godina pod Madžarima, pa Njemcima, Srbim
E ovo sa Avarima me posebno razveselilo. Obožavam wannabe povjesničare koji znaju sve od stolječa sedmog naovamo. Zaboravio si spomenut Irance i Gote. A glede ostalih, neda se usporediti položaj Hrvatske pod Arpadovičima ili Habsburgovcima sa položajem Bosne pod Osmanlijama. Kakvi god da bili ipa smo bili jedini južnoslavenski narod sa vlastitim saborom, dok je Bosna bila za Turke samo ratna zona i pogranična provincija. Citat: Isto tako je i sa Srbijom, robstvo pod Vizantijom, Bugarima, pa 500 godina pod Turcima.... A nevidim i da su nešto Srbi iz Hrvatske bili manje velikosrbski nastrojeni od ovih u BiH, samo ste vi imali sreće što ih je kod vas bilo dva put manje i što danas nemate Republike srpske krajine.... ipak, svaka čast na "učinkovitom" rješenju "srpskog pitanja"... Čim vidim ovakve upise mogu bit siguran da neče bit suradnje među Bošnjacima i Srbima za sljedečih 100 godina. Jedino što bi ih natjeralo na suradnju je da naš broj naglo poraste na nekih 40ak posto, što je realno nemoguče. Možda za 100 godina al danas teško, rat se još pamti, a na hr forumima "liberalni" Bošnjaci bez kompleksa Srbe zovu četnicima i prijete nekim ukidanjem RS.[/quote] Hajd ne pričaj gluposti...! Kao da nikad nisi čuo za Avare!? Na Balkan ste i došli kao avarski robovi i vazali...da bi vas kasnije "zajašili" njihovi "rodžaci" Madžari.... O kakvom "položaju" Hrvatske pričaš pod Arpadovićima i Hagzburzima!? Kakav "sabor" kakvi bakrači! Više od pola tih ""hrvatskih sabornika" nije znalo hrvatski ni beknuti....a da ne govorimo o tome da je Dalmacija bila u to vrijeme pod Mlećanima... Položaj Bosne pod Osmanlijama je bio daleko "samostalniji" i vi ste o tome mogli tada samo sanjati.... Pobuna Bošnjaka pod Zmajem od Bosne, Gradšćevićem je za vas bila naučna fantatika... Jedino što je realno je to da se vaš broj u Bosni, polahko ali sigurno približava "pozitivnoj nuli"...
|
|
Vrh |
|
|
Prigorac
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 19 vel 2010, 17:05 |
|
|
Citat: Hajd ne pričaj gluposti...! Kao da nikad nisi čuo za Avare!? Na Balkan ste i došli kao avarski robovi i vazali...da bi vas kasnije "zajašili" njihovi "rodžaci" Madžari.... O kakvom "položaju" Hrvatske pričaš pod Arpadovićima i Hagzburzima!? Kakav "sabor" kakvi bakrači! Više od pola tih ""hrvatskih sabornika" nije znalo hrvatski ni beknuti....a da ne govorimo o tome da je Dalmacija bila u to vrijeme pod Mlećanima... Položaj Bosne pod Osmanlijama je bio daleko "samostalniji" i vi ste o tome mogli tada samo sanjati.... Pobuna Bošnjaka pod Zmajem od Bosne, Gradšćevićem je za vas bila naučna fantatika... Jedino što je realno je to da se vaš broj u Bosni, polahko ali sigurno približava "pozitivnoj nuli"... [/quote] Bez uvrede al kao i večina ne shvačaš razliku između slavenskih plemena na Balkanu i formiranja Hrvata. Avari tu ne igraju nikakvu ulogu. E da te moj profa s faksa čuje . No o tome možemo na pdf povijest. Samo ču da kažem Toma Erdedy , da nam je danas jedan takav, a rođeni Mađar. A čemu Zmajeva pobuna ak vam je bilo tak super? Tom logikom je i Jelačić išo 48' na Mađare jer nam je bilo savršeno, med i mljeko. Pozitivna nula veliš. Ajd vidjet čemo nakon popisa, dotad trla baba lan.
|
|
Vrh |
|
|
Fatih
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 19 vel 2010, 17:15 |
|
|
Prigorac je napisao/la: Citat: Hajd ne pričaj gluposti...! Kao da nikad nisi čuo za Avare!? Na Balkan ste i došli kao avarski robovi i vazali...da bi vas kasnije "zajašili" njihovi "rodžaci" Madžari.... O kakvom "položaju" Hrvatske pričaš pod Arpadovićima i Hagzburzima!? Kakav "sabor" kakvi bakrači! Više od pola tih ""hrvatskih sabornika" nije znalo hrvatski ni beknuti....a da ne govorimo o tome da je Dalmacija bila u to vrijeme pod Mlećanima... Položaj Bosne pod Osmanlijama je bio daleko "samostalniji" i vi ste o tome mogli tada samo sanjati.... Pobuna Bošnjaka pod Zmajem od Bosne, Gradšćevićem je za vas bila naučna fantatika... Jedino što je realno je to da se vaš broj u Bosni, polahko ali sigurno približava "pozitivnoj nuli"... Bez uvrede al kao i večina ne shvačaš razliku između slavenskih plemena na Balkanu i formiranja Hrvata. Avari tu ne igraju nikakvu ulogu. E da te moj profa s faksa čuje . No o tome možemo na pdf povijest. Samo ču da kažem Toma Erdedy , da nam je danas jedan takav, a rođeni Mađar. A čemu Zmajeva pobuna ak vam je bilo tak super? Tom logikom je i Jelačić išo 48' na Mađare jer nam je bilo savršeno, med i mljeko. Pozitivna nula veliš. Ajd vidjet čemo nakon popisa, dotad trla baba lan.[/quote] Ma nikakva uvreda...s tobom se već da razumno razgovarat... Mislim da ipak podcjenjuješ ulogu Avara u dolasku Hrvata na Balkan i "etničkom formiranju" Hrvata....Po Konstantinu Porfirogenetu Hrvati su navodno na Balkan došli na poziv Bizantinaca kako bi "suzbili" Avare, međutim, više je vjerovatno da su Hrvati na Balkan došli kao avarski vazali....slažem se da je ovo već tema za pdf Historija... Pa sam kažeš da je Toma bio "rođeni madžar". tako da...! Jelačić je išao na Madžare, a u svoju korist i u korist Njemaca, a ne u neku korist Hrvata.... Zmajeva pobuna je došla kad nam je postajalo biti "manje super", od onoga na što smo navikli, a to je već 19. vijek... Ma dobro, šalio sam se malo za "pozitivnu nulu", slažem se da je to "realno" isto tolko ko i vaših "40%" u budučnosti u Bosni...
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 19 vel 2010, 17:31 |
|
|
Fatih je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: Prije fatih metar u gzicu ng cenat glavu... Hobi ti je zulum, oke ev ja sam zulumćar. Druga upozorba... Hajd šta si se "natovario" na mene!? Za koga ti "navijaš"? Nemoj biti "zulumčar" već radi svoj posao "savjesno" isto prema svima.... Kolko imam pravo "upozorenja"? Još jedno upozorenje i noga, a sljedeći put kada spomeneš turska silovanja i zulume, prvo se sjeti svih silovanih i zlostavljanih žena Srebrenice i Podrinja, i izreke da "zlo priziva zlo", pa onda razmisli štaš napisati. Onako neš kontam, što te odma ne bi nabio nogom u guzicu...
|
|
Vrh |
|
|
Prigorac
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 19 vel 2010, 17:31 |
|
|
Citat: Ma nikakva uvreda...s tobom se već da razumno razgovarat... Mislim da ipak podcjenjuješ ulogu Avara u dolasku Hrvata na Balkan i "etničkom formiranju" Hrvata....Po Konstantinu Porfirogenetu Hrvati su navodno na Balkan došli na poziv Bizantinaca kako bi "suzbili" Avare, međutim, više je vjerovatno da su Hrvati na Balkan došli kao avarski vazali....slažem se da je ovo već tema za pdf Historija... Pa sam kažeš da je Toma bio "rođeni madžar". tako da...! Jelačić je išao na Madžare, a u svoju korist i u korist Njemaca, a ne u neku korist Hrvata.... Zmajeva pobuna je došla kad nam je postajalo biti "manje super", od onoga na što smo navikli, a to je već 19. vijek... Ma dobro, šalio sam se malo za "pozitivnu nulu", slažem se da je to "realno" isto tolko ko i vaših "40%" u budučnosti u Bosni... [/quote] Da si čitao do kraja vidio bi da sam ja spomenuo da je brojka od 40% nerealna i nemoguča. No to je jedina mogučnost da Srbi i Bošnjaci uđu u savez , ako se Hrvati približe brojci da budu najbrojniji. Zato če sad i Hrvati i Srbi u Bosni rađe surađivat jer Bošnjaci teže hegemoniji jer su najbrojniji, al vas opet nije dosta da vodite državu sami. Tomica je bio Mađar, ali zato svi sa ponosom znamo njegov odgovor Pešti dok je bio HRVATSKI ban: "Kraljevstvo kraljevstvu ne propisuje zakone." Zato i je jedan od velikana hrvatske povijesti i jedan on najboljih banova i političara. Otvorit ču temu o Jelačići na pdf poviijst pa tamo možemo o njemu. Ima on i dobrih i loših stvari, no večinom su prevladale dobre a i stovren je presedan prekida odnosa državnopravnih veza s Mađarima. Nakon 750 godina, nije to mala stvar.
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 19 vel 2010, 17:40 |
|
|
Fatih je napisao/la: caporegime je napisao/la: tko pozna bosnu u dušu onda zna da je taj narod generacijama naučio uvijek biti pod vlašću nekog iznad.generacijama je stvarao ponašanje u kojemu se ništa ne događa, štoviše sve izgleda naizgled mirno... do jednom.a onda u sekundi...... pogledaj jednoim borbe bikova. znaju se po sat vremena njuškat, šatro ignorirat, očešavat bez ikakvih naglih pokreta...a onda u sekundi..... samo treba pričekat pravi trenutak. Ti poznaješ Bosnu u dušu!? Pa možeš donositi tako "mudre" sudove! Mogao bih i ja onda reči: "tko pozna hrvatsku u dušu onda zna da je taj narod generacijama naučio uvijek biti pod vlašću nekog iznad." Robstvo pod Avarima, pa 800 godina pod Madžarima, pa Njemcima, Srbima.... Isto tako je i sa Srbijom, robstvo pod Vizantijom, Bugarima, pa 500 godina pod Turcima.... A nevidim i da su nešto Srbi iz Hrvatske bili manje velikosrbski nastrojeni od ovih u BiH, samo ste vi imali sreće što ih je kod vas bilo dva put manje i što danas nemate Republike srpske krajine.... ipak, svaka čast na "učinkovitom" rješenju "srpskog pitanja"... nisi pametan iako bi htio. pitanje je bilo kako to da se poslije nekog krvoprolića sve naizgled brzo vraća u normalu. zato jer nijedan narod nije tehnički vladao nad ostala dva u punom smislu te riječi. čak i turci su bili nadgospodari, pa austrija, pa jugoslavija prva , druga.... svi se prividno vraćaju u normalu, a u sebi svi znaju tko je tko i tko je onaj drugi. i broje mu grijehe djedova. nadalje, kako povjest poznaš i u koju se razumiješ kao mujo u uzgoj ljama, neću se previše naljutiti na ovu tvoju lupetanciju o ropstvu. pročitaš li ikad išta možda naučiš da smo mi došli avarima glave. da ropstvo pod mađarima nije bilo ropstvo nego svojevoljno pristajanje ma koliko se ja ne slagao s istim i nije trajalo 800 godina nego oko 430. ni pod njemcima a najmanje srbima. sve je bilo tehnički svojevoljno, na zakonu i ovlaštenom tijelu doneseno. a kad ti poznaš bosnu u dušu iako mi se činiš ništa više nego besposličarski poznavatelj linija u talogu kave, ajde mi malo prepričaj andrića...onu misao o sahat kuli i zvonima i s pravoslavne i katoličke crkve.... ako bosnu znaš?
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 19 vel 2010, 17:49 |
|
|
Fatih je napisao/la: Prigorac je napisao/la: E ovo sa Avarima me posebno razveselilo. Obožavam wannabe povjesničare koji znaju sve od stolječa sedmog naovamo. Zaboravio si spomenut Irance i Gote. A glede ostalih, neda se usporediti položaj Hrvatske pod Arpadovičima ili Habsburgovcima sa položajem Bosne pod Osmanlijama. Kakvi god da bili ipa smo bili jedini južnoslavenski narod sa vlastitim saborom, dok je Bosna bila za Turke samo ratna zona i pogranična provincija. Citat: Čim vidim ovakve upise mogu bit siguran da neče bit suradnje među Bošnjacima i Srbima za sljedečih 100 godina. Jedino što bi ih natjeralo na suradnju je da naš broj naglo poraste na nekih 40ak posto, što je realno nemoguče. Možda za 100 godina al danas teško, rat se još pamti, a na hr forumima "liberalni" Bošnjaci bez kompleksa Srbe zovu četnicima i prijete nekim ukidanjem RS. Hajd ne pričaj gluposti...! Kao da nikad nisi čuo za Avare!? Na Balkan ste i došli kao avarski robovi i vazali...da bi vas kasnije "zajašili" njihovi "rodžaci" Madžari.... O kakvom "položaju" Hrvatske pričaš pod Arpadovićima i Hagzburzima!? Kakav "sabor" kakvi bakrači! Više od pola tih ""hrvatskih sabornika" nije znalo hrvatski ni beknuti....a da ne govorimo o tome da je Dalmacija bila u to vrijeme pod Mlećanima... Položaj Bosne pod Osmanlijama je bio daleko "samostalniji" i vi ste o tome mogli tada samo sanjati.... Pobuna Bošnjaka pod Zmajem od Bosne, Gradšćevićem je za vas bila naučna fantatika... Jedino što je realno je to da se vaš broj u Bosni, polahko ali sigurno približava "pozitivnoj nuli"... neuko dijete zar ti ne znaš da su hrvati odnosno savez plemena od kojih je najznačajnije bilo hrvatsko (ne miješati sa srbima)došli na ove prostore pozivom cara heraklija da pomognu u rješavanju avara. taj sabor je drugi sabor po svom formiranju u europi i nikada nije izgubio svoju barem formalnu ulogu što tvoj pašaluk teško da bi se mogao s tim pohvaliti. ako si pamet popio u kafani s ekipom poslije skele koji su jedini trag o povijesti naučili dok su obnavljali žbuku pred kabinetom nekog profesora koji je na telefon vodio povijesne rasprave i kojima je domet šlatanje brkatih konobarica u borosanama ne znači da si pameta. dobro za nekoga možda i jesi ali zasada ovdje predstavljaš dno hranidbenoig lanca. čak i teranova koja se nema s čim pohvaliti što se tiče elokvencije i naobrazbe prema tebi djeluje kao akademik.
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost Postano: 19 vel 2010, 17:53 |
|
|
Citat: ako si pamet popio u kafani s ekipom poslije skele koji su jedini trag o povijesti naučili dok su obnavljali žbuku pred kabinetom nekog profesora koji je na telefon vodio povijesne rasprave i kojima je domet šlatanje brkatih konobarica u borosanama ne znači da si pameta. dobro za nekoga možda i jesi ali zasada ovdje predstavljaš dno hranidbenoig lanca. čak i teranova koja se nema s čim pohvaliti što se tiče elokvencije i naobrazbe prema tebi djeluje kao akademik.
Potrudi se još malo. Ložača nije tako lako imitirati.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|