HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 04 svi 2025, 21:13.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 211 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Muslimani u Srebrenici ubili najmanje 500-1000 svojih "nepodobnih" sunarodnjaka (Muslimana)
PostPostano: 20 vel 2013, 15:20 

Croat 92 je napisao/la:
SarajkaDjevojka je napisao/la:

Ako smanjite brojku na 4999, zajedničkim snagama srbofilnih Hrvata na forumu + Srbeki poništićete genocid ?

StoraB, ne provaljuj se upisima !

ne moraš ti meni ništa pričati, meni te brojke ne znače ništa, ali za mene su one preuveličane

Značile Ti ili ne, ovo su činjenice.

Citat:
Genocid u Srebrenici se dogodio jula 1995. godine i podrazumijeva masovna planska ubistva velikog broja bošnjačkih muškaraca i dječaka između 12 i 77 godina. Genocid se dogodio u regionu Srebrenice, a izvele su ga Vojska Republike Srpske pod komandom generala Ratka Mladića uključujući i paravojnu formaciju "Škorpioni", pod kontrolom Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Događaj se smatra jednim od najvećih masakara u Evropi od Drugog svjetskog rata, u kojem je ubijeno oko 8.000 ljudi. Masakr se generalno smatra jednim od najužasnijih događaja u savremenoj evropskoj historiji. Mladić i drugi srpski oficiri su u međuvremenu optuženi za ratne zločine uključujući i genocid pred Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju (MKSJ). MKSJ je između ostalog donio pravosnažnu presudu u kojoj masakr u Srebrenici kvalifikuje kao čin genocida.

Prenesite jedan drugom, da ne Igramo gluhih telefona.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

Naslov: Re: Muslimani u Srebrenici ubili najmanje 500-1000 svojih "nepodobnih" sunarodnjaka (Muslimana)
PostPostano: 20 vel 2013, 15:21 

Istina boli,to je opštepoznato. Kad tad izađe na vidjelo... A ta istina neće tebi oduzeti život,niti meni darovati da živim milion godina. Ja razumijem da je teško prihvatiti da je tvoj vođa apsolutno najzaslužniji za sve ono što se desilo u Srebrenici,istovremeno kao što je meni teško shvatiti zašto je Radovan prepustio Sarajevo, zašto je onaj prepustio ono itd... Ali barem jedno sigurno znam moj vođa nije pravio dogovor i hiljade pripadnika sopstvenog naroda priveo neprijatelju na likvidaciju...

A ti naravno i dalje slijedi sarajevski krug 99,Filipovića,Behmena,povremeno se nadogradi muftijom Cerićem,pa onda i Zukorlićem, sve to podkrijepi Muslimanskim centrom za statistiku,odeš malo i do klixa pa i tamo se sa sve patriotama iz Švedske i Švici pokaži u patriotizmu. Isto tako nebi bilo loše da po raznoraznim evropskim forumima što više spominješ ta dva pojma genocid i srboćetnike,kako bi na google pretragama taj broj konačno dostigao nekoliko milijardi,naravno na svim mogućim programima za upload slika obavezno što više slika masakra u Srebrenici,različitih veličina, onda i editovanja slika..A naravno bilo bi dobro ako bi i slike na kojima su ubijani ostali narodi Srbi i Hrvati predstavljala kao ubijene muslimane,to cijeni dijaspora,to cijeni Patriotska liga... Skokneš i tamo malo,čućeš svašta zanimljivo.

Samo te jedno molim, ne nazivaj nekog lažovom,šupljikatorom i budalom,bez prethodno savladanih osnova svega onoga što se dešavalo.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2013, 15:21 

budimo realni je napisao/la:
Zanimljiv članak:

A tek izvor članka ?:D

Mozemo preimenovati temu.Pomoć dijela hrvatskih forumaša da operu Srbe od zločina :D

Riječ je o knjizi a ne izvoru članka kojeg može prenijeti bilo koja internet novina ili portal, internetski nepismena gospođice Emt :D

Naručite knjiga pa je pročitajte a ako nemate lastre za nju, neka vam gospođa Munira donira, ona ima love ko govana :D

18.04.2009.
Munira Subasic brkata spodoba :D

http://neboljubavi.blogger.ba/

slika

Biznismenka gospođa Munira

Vise mi je dopizdilo da gledam te ozaloscene majke srebrenice,dopizdila mi je ogromna kolicina lazi koju nas naivni narod proguta jer :Nemoj se grijesiti,pusti tesko im je..Ne grijesim se ja grijese se oni,a ja malo je rec da mrzim nepravdu i lazi..

Prije svega HVALA DRAGOM ALLAHU,sto postoji Bakir i emisija 60 minuta,jer jedino on ima dovoljno hrabrosti da srusi sve barijere,mislim da apsolutnu niko drugi nebi imao hrabrosti da kaze nesto protiv tih ozaloscenih jer su izgradile prejak lobi oko sebe,stavili citav svjet oko sebe,i hajde budi hrabar pa reci nesto protiv njih?

Prije svega osvrt na emisju koja je emitirana 08.09.2008.Gdje doticna Munira Subasic,predsjenica udruzenja majki Srebrenice javno i bez imalo stida i kajanja priznaje sljedece: u svom vlasnistvu ima dvije kuce u Sarajevu,kucu u Srebrenici, od cega je jedna Sarajevska kuca prijeratna, ali druga i neuporedivo veca je sagradjena nedavno, ima tri sprata i potkrovlje (fino prikazana), i cak nekog ministra kao podstanara koji, naravno, uredno placa zakupninu. Podrazumijeva se da se ova zakupnina najvjerovatnije placa iz budzeta (dakle, nasim novcem), jer ne znam ni za jednog ministra iz Sarajeva da nema svoj stan ili kucu, sto znaci da ovaj dolazi van Sarajeva (nije htjela otkriti o kome se radi).

Sljedeca stavka je bilo pitanje o njenoj plati, za koju ova «ozaloscena» sa smijehom rece da je "4.000 maraka", a onda i dodaje: "pa eto, dvije mi mogu biti za zivota, a dvije onako, da se ima..." (?!)

Ni tu nije kraj, pa na pitanje novinara o sluzbenom automobilu (dzip doniran organizaciji od UN-a)» ozaloscena «hladno kaze kako "to auto ne moze drzati ispred kancelarije (nije navela razlog zasto ne moze), pa ga parkira pred svojom kucom, a njen sin ga vozi jer nema svog vlastitog auta..." (?!?!?!).Zatim je rekla i za donacije,naime,BHTelekom je njenoj organizaciji donirao 300.000 KM (?!), od cega je, po njenim rijecima, potroseno oko 18.000 za renoviranje prostora u kojem je smjesteno udruzenje (prostor doniran od vlade , kao i "nesto malo" na funkcionisanje organizacije, a da na racunu jos uvijek ima tih para za buduci rad. Onda se nadodje na to da od tih para na racunu organizacije ima jos oko 100.000, pa ispade da je spomenuti utrosak od "nesto malo" za rad organizacije oko 170-180.000 KM... Kako se doslo do te donacije od 300.000 je, opet, posebna prica.

Na kraju je priznala da ta «ozaloscena» cijeli rat nije ni bila u Srebrenici, njen muz jeste ali ne kao borac, nego je tamo radio za nekoga, i naravno izvukao se. Ali ono sto je uzasno nisko jeste da se njihova kcer nalazi na spisku Srebrenicke djece bez roditelja i prima pomoc u to ime?!?!

Ja za jos mnoge lazi nje i njoj slicnih koje su rat iskoristilu u smislu:»rat jest jednako brat» znam,ali mi je bilo potrebno da se ima argument za pricu i evo sama ga je dala.

Ta ista zena zajedno sa njima 11 jula nosa one krpe sa natpisima imena poginulih a sin i muz zivi citavi i bogatiji od nas sviju.I nije ona jedina znam potvrdjeno od ljudi iskrenih srebrenicna,da je vecina zena iskoristolo priliku da na spisak poginulih stavi i imena ljudi koji su umrli godinama prije rata.Isto tako znam da nijedna nema apsolutno nikakve namjere da se vrati u srebrenicu a zasto bi?djeca im se radjaju u Sarajevu zavrsavaju fakultete sto nikad ni sanjati nisu mogli,a i kad toliko pate i zale za poginulim muzevima(cast izuzetcima i postenim zenama)zbog cega oko svake vidim po cetvero male djece??

Muka mi je od cinjenice da ta brkata spodoba Munira kako je zovu,bez osnovne skole putuje po svijetu i sto se ta ista nepismena zena uspjela susresti sa najvecim drzavnicima svijeta,ne treba nam takva prezentacija zemlje u svijetu kroz ljude nepismene,neobrazovane.

Muka mi je i od toga sto u javnom preijevozu gdje si prinudjen biti sa njima u malom prostoru cujes price kako se u Sarajevu nista nije desilo..(a masakri a komadi tijela,a to sto je moj zivot svakodnevno bio u opastnosti konstantno 4g)to sto sam djetinjstvo provela u podrumu i bila zahvalna Bogu na svakom prezivjelom danu.Samo se u Srebrenici desio zlocin??i odkud im pravo da izdizuci svoju zalost iznad zalosti ljudi iz Sarajeva Mostara Visegrada Gorazda i drugih,po njima se samo u Srebrenici desio zlocin,nasa bol i patnja su minorne,bas one znaju cija je bol veca?

Muka mi je i kad dodje 11 jul pa vidim da te iste koje zive u blizini,gledaju prijenos preko televizije,a djeca iz sarajevskih skola budu organizovana da taj dan odputuju u Srebrenicu i daju pocast,a one sjede i gledaju na televiziji?

Ljudi vjerovatno na osnovu ovog teksta ce rec,nije muslimanka,ne vjeruje,ali ljudi ja sam na strani istine,i ukoliko ne vjerujete meni pogledajte emisiju 60 minuta,i povjerujte onda bar svojim usima, gdje doticna sve to priznaje bez imalo stida i kajanja.Njena plata je 4000,a mi smo ubjedjeni da politicari kradu?

Budite na strani pravde!

Vrh

PostPostano: 20 vel 2013, 15:24 

E moj Aga koliko ih ja srećem po zvorničkim bankama gdje čekaju keš iz Beograda iz fonda Nate Kandić... Al naravno nemam slika istih niti imena,pa samim time izmišljam i lažem,jer jebiga ja ne znam brojeve njihovih žiro računa jer sam kreten pa nisam pitao da uslikam njihove žiro račune,siguran sam da bi dali...
Razvojna,NLB,Unicredit i dragi Bog mogu posvjedočiti da ne lažem,ako lažem ne dočekao sutra.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2013, 15:27 

Jadan pokušaj spina gospodine Aga.Uglavnom izvor je izvor.Bilo da se radi o knjizi nekog eminentnog srbofilnog stručnjaka ili članku :Dmislite da bi iole normalna osoba uopće kliknula na link ?Ja ne, pa i nisam.

A Tekst je dokaz svijest, odnosno nesvijesti vas kao naroda.Ne mislim da je dotična dama reprezatiivna, no VI svojom jadnom pojavom svakako niste dostojni da se šalite na bilo čiji račun:D

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 20 vel 2013, 15:28 

a u ostalom oni što su izbjegli u srednju Bosnu, pljačkali su šta su stigli

Vrh

PostPostano: 20 vel 2013, 15:28 

storaB je napisao/la:
E moj Aga koliko ih ja srećem po zvorničkim bankama gdje čekaju keš iz Beograda iz fonda Nate Kandić... Al naravno nemam slika istih niti imena,pa samim time izmišljam i lažem,jer jebiga ja ne znam brojeve njihovih žiro računa jer sam kreten pa nisam pitao da uslikam njihove žiro račune,siguran sam da bi dali...
Razvojna,NLB,Unicredit i dragi Bog mogu posvjedočiti da ne lažem,ako lažem ne dočekao sutra.

Postajete nacionalno tragikomični :D

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 20 vel 2013, 15:32 

storaB je napisao/la:
Nate Kandić...

I toj bali će odzvoniti, gospodine B. Kao što rekoh, samo easy :D

Vrh

PostPostano: 20 vel 2013, 15:32 

moramo,i vi ćete valjda nekad postati to,jer jebiga valja prvo stvoriti i steći ugled jedne nacije.... Srbi se pominju u šestom vijeku i to kao Sorabi.... Bošnjaci se pominju 92e... Dakle realno je očekivati da se 3520 i od vas očekuje jedan takav korak....ako razumijete.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2013, 15:33 

Kakva jadna tema , ovo je strašno!

Rekla-kazala je vodilja na ovom forumu , a to je zato što sa time se hoće sve relativizovati s'obzirom da onima kojima ne prija činjenica da je uređen ogromni zločin od strane Srba pa se koriste takvim sredstvima.

Sada trenutno u tim glavam ide logika , ako je 1000 ljudi ubijeno od samih muslimana onda posotji mogućnost da je ovih 5000 takođe ubili muslimani ili neki fantomski vojnici , ili je sve velika zavera venazemaljca dase Srbi predstave kao zločinci.

Stvari su jasne , presude su jasne , ali niko neće da izjede govno koje je izasrao , već mažu njime sve oko sebe.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2013, 15:39 

Ja mislim iza nicka joe enter stoji Nataša Kandić

Vrh

PostPostano: 20 vel 2013, 15:39 

Je li istina da u periodu 92. pa do srpnja 95. u Srebrenici niko od muslimana nije umro prirodnom smrću, niko nije umro od bolesti, niko nije poginuo u prometnom udesu, niko nije poginuo od poslijedica ratnog djelovanja... je li moguće da nijedan srebreničanin u tom periodu nije umro ili poginuo u Tuzli ili Sarajevu, tj. bilo gdje drugo u Bosni? Da li je to istina ili su to samo glasine?

Vrh

PostPostano: 20 vel 2013, 15:42 

Neznam koliko je ovo relevantno, ali da je bilo svega i svacega, javno su govorili oni koji su direkno ucestvovali. U emisiji posteno Sefer Halilović i Munir Alibabić vrlo konkretno i uz navodenje stenograma govore u neredu prljavstinama u bosnjackoj vladi. ZNALI SU SVE, A UCINILI SU NISTA!

[youtube]http://plima.info/index.php?option=com_content&view=article&id=26218:video-poteno-sefer-halilovi-i-munir-alibabi-munja-o-qevamaq&catid=60:talk-show&Itemid=88[/youtube]

Vrh

PostPostano: 20 vel 2013, 15:42 

Jadan pokušaj spina gospodine Aga.Uglavnom izvor je izvor.Bilo da se radi o knjizi nekog eminentnog srbofilnog stručnjaka ili članku :Dmislite da bi iole normalna osoba uopće kliknula na link ?Ja ne, pa i nisam.

Pa kliknite, gospođice Emt. Čega se bojite :D
Nego, dok gospođa Munira zgrće lovu i voza se đipovima ko klinka od 20 godina i ćeše se po guzovima do sljedeće potoćarske đenaze i raćuna koliko će u đep svrnuti od nje, vi bazate od foruma do foruma braneći je od povampirene srboćetnićke soldateske =)) :D

Vrh

PostPostano: 20 vel 2013, 15:44 

Je li istina da u periodu 92. pa do jula 95. u Srebrenici niko od muslimana nije umro prirodnom smrću, niko nije umro od bolesti, niko nije poginuo u prometnom udesu, niko nije poginuo od poslijedica ratnog djelovanja... je li moguće da nijedan srebreničanin u tom periodu nije umro ili poginuo u Tuzli ili Sarajevu, tj. bilo gdje drugo u Bosni? Da li je to istina ili su to samo glasine?

Ja diskutanata, u pravu je Jole :)
Ti ovo ozbiljno pitaš ili ?

Mislim Srebrenica je bila kako da Ti pojasnim zona iz koje se nije moglo šetati po Sarajevu i TZ:(

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 20 vel 2013, 15:49 

Agathonikos je napisao/la:

Nego, dok gospođa Munira zgrće lovu i voza se đipovima ko klinka od 20 godina i ćeše se po guzovima do sljedeće potoćarske đenaze i raćuna koliko će u đep svrnuti od nje, vi bazate od foruma do foruma braneći je od povampirene srboćetnićke soldateske =)) :D

Gospodine Aga,

Ne trebaju meni dzipovi i lova za sreću.Dovoljna mi je činjenica da vas dovedem do balenja po monitoru :)

Slazem se da je Munira svojim izgledom a i nastupom jedan veliki gaf .No to ne mijenja činjenicu da VI uzalud branite godinama neodbranjive teze.Zivot vam prodje čekajući raspad BiH i opravdavajući srpske zločine.

Da ste tu energiju pretvorili u nešto pozitivno, dosad biste brali plodove svog zivotnog dostignuća.Ovako ste limitirani i nesrećni.Spas je u katarzi :D

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 20 vel 2013, 15:54 

Je li istina da u periodu 92. pa do srpnja 95. u Srebrenici niko od muslimana nije umro prirodnom smrću, niko nije umro od bolesti, niko nije poginuo u prometnom udesu, niko nije poginuo od poslijedica ratnog djelovanja... je li moguće da nijedan srebreničanin u tom periodu nije umro ili poginuo u Tuzli ili Sarajevu, tj. bilo gdje drugo u Bosni? Da li je to istina ili su to samo glasine?

Biće da niko nije umro prirodnom smrću od 1989 do 1995.e kada su bošnjaci u Srebrenici u pitanju. Ono što je još gnusnije i bezobraznije, sve se posmatra kroz 3 dana 1995,a zaboravlja se period od 92 do jula 95e,kao da je rat trajao 3 dana a ne skoro 4 godine. Do jula je pobijeno oko 2000 i nešto Srba u tom rejonu. Na najveće pravoslavne praznike su klani i ubijani.

A dodamo li tome da se u Potočarima pokopavaju i oni ubijeni u Zvorniku,Vlasenici,Milićima,Bratuncu,Višegradu,manipulacija je tim prije veća. A ima slučajeva gdje se i ubijeni bošnjak u Srebrenici nije zakopao u Potočarima,jer zaboga nije ubijen u julu 1995.o tome je bio prilog na RTRS prije možda godinu,da se to naći,ne znam tačno datum,ali u video arhivi RTRS-a postoji.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2013, 15:56 

Gospodine Aga,

Ne trebaju meni dzipovi i lova za sreću.Dovoljna mi je činjenica da vas dovedem do balenja po monitoru :)

Slazem se da je Munira svojim izgledom a i nastupom jedan veliki gaf .No to ne mijenja činjenicu da VI uzalud branite godinama neodbranjive teze.Zivot vam prodje čekajući raspad BiH i opravdavajući srpske zločine.

Da ste tu energiju pretvorili u nešto pozitivno, dosad biste brali plodove svog zivotnog dostignuća.Ovako ste limitirani i nesrećni.Spas je u katarzi :D

Možda smo dovedeni do baljenja,al ovim si sve ono izrečeno potkopala za vijek vijekovima,moja diskusija s tobom završena... Što više takvih poput tebe,to bolje za sve nas koji srebreničku propagandu činjenicama pobijamo!

Vrh

PostPostano: 20 vel 2013, 15:57 

Ti ovo ozbiljno pitaš ili ?

Najozbiljnije pitam je li istina ili su glasine, kaže mi jedan poznanik da u Srebrenici ne postoji niti jedan grob, ili kako vi kažete mezar, a da je datum smrti u vremenu između 92. i 11. srpnja 95., već su svi strpani među te od 11. srpnja 95. pa čak i oni koji su umrli ili poginuli u drugim mjestima?

Vrh

PostPostano: 20 vel 2013, 15:58 

Gospodine Aga,

Ne trebaju meni dzipovi i lova za sreću.

Možda vama ali gospođi Muniri očigledno treba :D

A crnjak u svemu tome je da dok vas ona pali pričama o đenosajdu i zgrće lastru, vi se na tu čapri primate ko mahniti i finansirate njene klimakternične potrebe za luksuzom i provodom pod stare dane :D

Vrh

PostPostano: 20 vel 2013, 15:58 

U Srebrenici su bile prisutne bošnjačke izbjeglice iz Podrinja, nevjerojatno koje se teze iznose ...Da bi se cifra umanjila a zločini relativizirali.

I da nije se moglo šetati po okolnim gradovima, ako ne probiješ obruč u borbi :D

Zaboga kako ste neinformirani.Srebrenica je dakle bila ???Što ?

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 20 vel 2013, 16:00 

storaB je napisao/la:
to bolje za sve nas koji srebreničku propagandu činjenicama pobijamo!

Šta ti pobijaš? Kojim činjenicama? Znaš li šta je činjenica? Ne budi smiješan. =))

Vrh

PostPostano: 20 vel 2013, 16:00 

Gospodine Aga,

Ne trebaju meni dzipovi i lova za sreću.

Možda vama ali gospođi Muniri očigledno treba :D

A crnjak u svemu tome je da dok vas ona pali pričama o đenosajdu i zgrće lastru, vi se na tu čapri primate ko mahniti i finansirate njene klimakternične potrebe za luksuzom i provodom pod stare dane :D

Pa Muki je FINA teta.Vazno da ne finansiram vaše potrebe.Nego, čini mi se da VI nju previše pominjete.Neprirodno je :)

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 20 vel 2013, 16:01 

joe enter je napisao/la:
Kakva jadna tema , ovo je strašno!

Rekla-kazala je vodilja na ovom forumu , a to je zato što sa time se hoće sve relativizovati s'obzirom da onima kojima ne prija činjenica da je uređen ogromni zločin od strane Srba pa se koriste takvim sredstvima.

Sada trenutno u tim glavam ide logika , ako je 1000 ljudi ubijeno od samih muslimana onda posotji mogućnost da je ovih 5000 takođe ubili muslimani ili neki fantomski vojnici , ili je sve velika zavera venazemaljca dase Srbi predstave kao zločinci.

Stvari su jasne , presude su jasne , ali niko neće da izjede govno koje je izasrao , već mažu njime sve oko sebe.

Cekaj Jole...

Koje su to presude, cije su to presude... jel mislis suda u Hagu ili...?!

Nikad ne moze biti relativizacija potraga za istinom...

Vrh

PostPostano: 20 vel 2013, 16:01 

Gospodine Aga,

Ja gđice Emt ne pravdam zločine ali očekujem raspad BiH , čisto zato što ne bi voleo da se ponove zločini jer dušmani jedni drugima ne mogu zajedno živeti.

Relativizovanje zločina i traženje nekih rupa i tzv.delova koji će šatro upotpuniti "celu istinu" jer jadno da jadnije ne može biti.

Tebi je verovatno nejasan u potpunosti moj stav da prizanjem sve srpske zločine onako kako su presuđeni , a vamo sam za raspada BiH?!
Pa samo ppostavi situaciju pred sam raspad SFRJ i videćeš da se RS nalazi u istoj situaciji kao i SRBiH i SR Hrvatska.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 211 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Ronaldinho, weasel i 73 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: