|
|
Stranica: 9/19.
|
[ 456 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
dudu
|
Naslov: Re: Načertanije - istina ili mit Postano: 22 pro 2011, 13:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62949 Lokacija: DAZP HQ
|
seherzada je napisao/la: dudu je napisao/la: nije mogu će da tako slabo Srbe poznaješ, a jbg kad živiš u gradu u kojem nema Srba.  da su Srbi ikad bili preko pola stanovništva u BIH, davno bi to bila Srbija ili makar njeni veliki dijelovi. Otprilike nesto slicno onome kao sto su to Crnogorci danas.  draga šeho, jako slabo se razumijete u tu tematiku, čini mi se da samo likujete.  Crnogorci su ipak imali vlastitu državnost, vladare i odvojenu slobodarsku tradiciju od Srbije, to su neke osnove za razumjevanje. na vašu žalost, ako su Bošnjaci danas temeljni narod, onda su to Srbi bili od 1879. do 1971. jer su na svakom popisu dotad bili većinski narod u BIH. s obzirom da se današnja BIH poziva na samostalnost BIH kroz ZAVNOBIH, pa i Austro-Ugarsku, ne znači li to da mi zapravo živimo u srpskoj državi, s obzirom da su joj oni tada davali glavni pečat kao većinski narod?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
seherzada
|
Naslov: Re: Načertanije - istina ili mit Postano: 22 pro 2011, 13:59 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: seherzada je napisao/la: Aga je Bosanac, oliti Srbin po potrebi.
A prije svega bosanski patriota. U to ne smijete sumnjati niti pola sekunde  Normalno. Isto kao sto je i gospodin Dodik bosanski patriota, sve dok ne skonta da ga levate ovi iz Sehera. Onda popizdi i pocne srbovati. 
_________________ Robbie = Grand Pinocchio! Bumbar = Vojnik Svejk! Nasa Kvacica = Homer Simpson!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Načertanije - istina ili mit Postano: 22 pro 2011, 14:00 |
|
|
dudu je napisao/la: BIH je na margini srpskog etničkog prostora, dok je za Hrvatsku meki trbuh i njoj je jako stalo što se zbiva u toj zemlji. čisto su geopolitički razlozi u pitanju.
A čujte, ako neko ima oblik pereca, to je njegov problem, ha ja 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Načertanije - istina ili mit Postano: 22 pro 2011, 14:01 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: dudu je napisao/la: BIH je na margini srpskog etničkog prostora, dok je za Hrvatsku meki trbuh i njoj je jako stalo što se zbiva u toj zemlji. čisto su geopolitički razlozi u pitanju.
A čujte, ako neko ima oblik pereca, to je njegov problem, ha ja  pa naravno, stoga se treba dobro brinuti za taj dio, a on se prvotno odnosi na USK, zapadni dio RS i hrvatske dijelove BIH. ostatak se prepušta Srbiji na brigu. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
seherzada
|
Naslov: Re: Načertanije - istina ili mit Postano: 22 pro 2011, 14:04 |
|
|
dudu je napisao/la: seherzada je napisao/la: Otprilike nesto slicno onome kao sto su to Crnogorci danas.  draga šeho, jako slabo se razumijete u tu tematiku, čini mi se da samo likujete.  Crnogorci su ipak imali vlastitu državnost, vladare i odvojenu slobodarsku tradiciju od Srbije, to su neke osnove za razumjevanje. na vašu žalost, ako su Bošnjaci danas temeljni narod, onda su to Srbi bili od 1879. do 1971. jer su na svakom popisu dotad bili većinski narod u BIH. s obzirom da se današnja BIH poziva na samostalnost BIH kroz ZAVNOBIH, pa i Austro-Ugarsku, ne znači li to da mi zapravo živimo u srpskoj državi, s obzirom da su joj oni tada davali glavni pečat kao većinski narod? Pa upravo potvrdjujes ovo sto sam ja napisala. Kada su Srbi bili vecinski u BiH, oni nisu kao sto ti tvrdis napravili BiH kao AP Srbije, vec su ustanovili ZAVNOBIH. Drugim rijecima, da, od 1879. do 1971. (okvirno), pecat drzavnosti BiH davali su BiH Srbi.
_________________ Robbie = Grand Pinocchio! Bumbar = Vojnik Svejk! Nasa Kvacica = Homer Simpson!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Načertanije - istina ili mit Postano: 22 pro 2011, 14:06 |
|
|
seherzada je napisao/la: dudu je napisao/la: draga šeho, jako slabo se razumijete u tu tematiku, čini mi se da samo likujete.  Crnogorci su ipak imali vlastitu državnost, vladare i odvojenu slobodarsku tradiciju od Srbije, to su neke osnove za razumjevanje. na vašu žalost, ako su Bošnjaci danas temeljni narod, onda su to Srbi bili od 1879. do 1971. jer su na svakom popisu dotad bili većinski narod u BIH. s obzirom da se današnja BIH poziva na samostalnost BIH kroz ZAVNOBIH, pa i Austro-Ugarsku, ne znači li to da mi zapravo živimo u srpskoj državi, s obzirom da su joj oni tada davali glavni pečat kao većinski narod? Pa upravo potvrdjujes ovo sto sam ja napisala. Kada su Srbi bili vecinski u BiH, oni nisu kao sto ti tvrdis napravili BiH kao AP Srbije, vec su ustanovili ZAVNOBIH. Drugim rijecima, da, od 1879. do 1971. (okvirno), pecat drzavnosti BiH davali su BiH Srbi. s obzirom da su očito uspješno ujedinili zemlju, možda da razmislite o prepuštanju patriotskog kormila ponovno u ruke Srba?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Načertanije - istina ili mit Postano: 22 pro 2011, 14:11 |
|
|
dudu je napisao/la: pa naravno, stoga se treba dobro brinuti za taj dio, a on se prvotno odnosi na USK, zapadni dio RS i hrvatske dijelove BIH. ostatak se prepušta Srbiji na brigu.  Šta, mora da je gospodin Ilija Rkman gostovao na hrvatskom TV kanalu Ako može link do te emisije 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Načertanije - istina ili mit Postano: 22 pro 2011, 14:22 |
|
|
to je moje drzavotvorno misljenje i vise nada da se tako razmislja.  vi ste nase cvijece za 21. stoljece.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
seherzada
|
Naslov: Re: Načertanije - istina ili mit Postano: 22 pro 2011, 14:24 |
|
|
dudu je napisao/la: seherzada je napisao/la:
Pa upravo potvrdjujes ovo sto sam ja napisala.
Kada su Srbi bili vecinski u BiH, oni nisu kao sto ti tvrdis napravili BiH kao AP Srbije, vec su ustanovili ZAVNOBIH.
Drugim rijecima, da, od 1879. do 1971. (okvirno), pecat drzavnosti BiH davali su BiH Srbi.
s obzirom da su očito uspješno ujedinili zemlju, možda da razmislite o prepuštanju patriotskog kormila ponovno u ruke Srba? Paaaa za razliku od tebe, meni to ne smeta. Drugim rijecima, ako se ja zalazem za gradjansku BiH, to znaci da u takvom drustvu i Srbi u odredjenom vremenskom periodu opet mogu postati vecina. No, ja sam sigurna da takva vecina zasigurno ne bi BiH ucinila sastavnim dijelom VS-a. Zasto bi htjeli biti 1/5 pod Begesom koja se ne bi nista pitala, nesto slicno kao sto se npor. Nislije ne pitaju ni za sto, kada bi mogli biti 1/2 sa Banjalukom koja se pita za sve. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Načertanije - istina ili mit Postano: 22 pro 2011, 14:34 |
|
|
|
tu ima odredjenog rezona, medjutim prirodno je da se istovrstan narod zeli ujediniti, pogotovo u nasem podneblju. gradjanska drzava znakovita je za napredna drustva, sto bh. nikako nije. niti ima u tome potencijala jer je to zadnji stadij razvoja, a u BIH nemamo jos rjesena nacionalna pitanja, a kamoli nesto vise.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Načertanije - istina ili mit Postano: 22 pro 2011, 14:37 |
|
|
dudu je napisao/la: to je moje drzavotvorno misljenje i vise nada da se tako razmislja.  vi ste nase cvijece za 21. stoljece. A čujte, svak' ima svoje državotvorno mišljenje, nade i razmišljanja. Recimo, da postanete nacionalnom manjinom, Bošnjaci i ne kriju a u tom učestvuju i neki od vas, kao što je moj prijatelj gospodin Zvonko, najmirisniji bošnjački cvijet Da vas Srbeki podržavaju u stvaranju još jednog nacionalnoh tora (  ) i slabljenju zajedničke nam tvorevine, ne kriju ni Srbeki pa ste izgleda i njihovo mirisno smilje i kovilje 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Načertanije - istina ili mit Postano: 22 pro 2011, 15:02 |
|
|
dudu je napisao/la: pravaštvo je marginalna pojava kod Hrvata, svetosavlje se kod Srba viđa i na "ljevici", vidi pod DS i SNSD.
Pravastvo i Svetosavlje uopste nije uporedivo...druge epohe, druge mere... Ja u dubini sebe naginjem levici, ali Svetosavlje nam je koren, sve posle je bila nadgradnja manje ili vise dobra, nekad i losa...ali takve dileme su svojstvo svakog naroda... Svetosavlje je nasa srpska prica, unikatna, Sveti Sava je za ono vreme bio covek izvan svog vremena, vanserijski obrazovan, video sveta kako je malo ko tad... spojio je pravoslavlje i srpstvo u jedno, posebnu duhovnost i viziju, ziv organizam koji se nije predao ni milenijum kasnije... znaci da je to vredelo, ispit tolikog vremena ne polazu slabici. Treba da se odreknem korena...zarad cega, da bi bio u duhu sa modernim vremenom?! To su besmislice, svaki narod ima svoj koren, i to vrlo jak i izdrzljiv, necu da ga secem da bi postao nesto sto bi se nekom trecem svidelo, ima tu mesta i za tradiciju, i moderno, samo ako si toga svestan.  Znali su i Turci koliko on Srbima znaci, pa mu uzese kosti i spalise na Vracaru 400 godina kasnije... tu nam je hram danas, teziste svih Srba... moderne generacija Srba su mu sazidali spomenik koji ce tu stojati do kraja vremena... 
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
seherzada
|
Naslov: Re: Načertanije - istina ili mit Postano: 22 pro 2011, 15:17 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: dudu je napisao/la: pravaštvo je marginalna pojava kod Hrvata, svetosavlje se kod Srba viđa i na "ljevici", vidi pod DS i SNSD.
Pravastvo i Svetosavlje uopste nije uporedivo...druge epohe, druge mere... Ja u dubini sebe naginjem levici, ali Svetosavlje nam je koren, sve posle je bila nadgradnja manje ili vise dobra, nekad i losa...ali takve dileme su svojstvo svakog naroda... Svetosavlje je nasa srpska prica, unikatna, Sveti Sava je za ono vreme bio covek izvan svog vremena, vanserijski obrazovan, video sveta kako je malo ko tad... spojio je pravoslavlje i srpstvo u jedno, posebnu duhovnost i viziju, ziv organizam koji se nije predao ni milenijum kasnije... znaci da je to vredelo, ispit tolikog vremena ne polazu slabici. Treba da se odreknem korena...zarad cega, da bi bio u duhu sa modernim vremenom?! To su besmislice, svaki narod ima svoj koren, i to vrlo jak i izdrzljiv, necu da ga secem da bi postao nesto sto bi se nekom trecem svidelo, ima tu mesta i za tradiciju, i moderno, samo ako si toga svestan.  Znali su i Turci koliko on Srbima znaci, pa mu uzese kosti i spalise na Vracaru 400 godina kasnije... tu nam je hram danas, teziste svih Srba... moderne generacija Srba su mu sazidali spomenik koji ce tu stojati do kraja vremena...  Aaaaa zar to nije "kolevka"???? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Načertanije - istina ili mit Postano: 22 pro 2011, 15:27 |
|
|
|
to je duhovna strana price, koja nema veze s politickom. neces valjda negirat da su Srbi kroz zadnjih sto i pedeset hegemonisticki nastrojeni prema blizem susjetstvu i da to susjetstvo smatraju nizim od sebe i svojom prcvarnicom. samo je u Srbiji i danas vizura Jugoslavije kao prosirene Srbije, nema se tu osjecaja da se radilo o slozenoj zajednici naroda, vec uglavnom o zabludjelim Srbima. Srbi sebe dozivljavaju kao veliki narod, cak i u brojcanom smislu, otuda teze o tome da Srbiji ne trebaEU, da ona moze suradjivat s BRIKsom, da ce Njemacka dobit po usima kao dvaput u 20. stoljecu i slicne bedastoce koje ne mozes nigdje drugo cuti ili citati. otsutstvo stvarnosti nije slucajna pojava i marginalnavec dominira u srpskoj javnosti gotovo po svim pitanjima. dovoljno je pogledati politicku scenu u Srbijii i vidis da ljevica ne postoji, vec samo desno i ekstremno desno. DS je desniji i rigidniji u stavovima od HDZ-a, a satro je lijeva opcija. vama ljevica ispada Draskovic sa svojom cetnickom ideologijom u suradnji s liberalom Jovanovicem. borba se u biti vodi izmedju nazovimo ih proeuropskih snaga koje posprdno ovi drugi zovu demokratama i proruskih, koji spas vide u BRIK-u, takva im je bar spika zadnjih mjeseci. takva politicka scena ne postoji nigdje u Europi i ona nije slucajna, niti je samo posljedica kosovskog problema.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Načertanije - istina ili mit Postano: 22 pro 2011, 15:28 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5937 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
dudu je napisao/la: pravaštvo je marginalna pojava kod Hrvata, svetosavlje se kod Srba viđa i na "ljevici", vidi pod DS i SNSD. Pravaštvo danas jest relativno marginalna pojava na hrvatskoj političkoj sceni, ali tako nije bilo primjerice 80-ih godina 19.st., kada je pravaštvo proživljavalo svoje zlatno doba i zapravo predstavljalo dominantnu političku struju u hrvatskom narodu na području Banske Hrvatske, iako ta činjenica nije rezultirala pravaškom dominacijom u političkim predstavničkim tijelima, poput Hrvatskog sabora, upravo zbog imovinskog cenzusa, izbornih zakona i izbornog inženjeringa, kojima se pogodovalo da na vlasti konstantno opstaju režimska Narodna stranka i njezin prirepak Srpski klub. Ipak, čak i u takvim uvjetima, na izborima 1884. pravaši su osvojili 26 zastupnika, no na sljedećim izborima 1887. Khuen Hedervary uspio je do kraja učvrstiti svoju vlast i dodatnim antidemokratskim mjerama (suspenzije, politički montirani procesi, izmjena granica izbornih kotara, zabrane pravaških tiskovina...) gotovo onemogućiti sudjelovanje pravaša u predstavničkim tijelima Banske Hrvatske. S druge pak strane, pravaštvo i svetosavlje nisu usporedive i ekvivalentne pojave, jer su kao prvo nastale u različitim društvenopolitičkim kontekstima i povijesnim okvirima, a zatim, tu se radi o poprilično različitoj formi i sadržaju koju jedna i druga ideologija predstavljaju. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Načertanije - istina ili mit Postano: 22 pro 2011, 15:29 |
|
|
seherzada je napisao/la: Aaaaa zar to nije "kolevka"????  Opet skromno znanje istorije  Djurdjevi stupovi, sazidao otac Svetog Save Stefan Nemanja 1171...a znas gde...na brdu iznad Novog Pazara, tamo gde ispod mashu turskim zastavama i prave cetnicke spomenike... Mozes u svom otrovnom stilu da spinujes sa Kosovom, i problemima tamo danas... ali to stoji tamo kao simbol jednog vremena, davnog vremena kad su Srbi ostavljali iza sebe ono sto vi niste... vreme svog duhovnog osnivanja pocinje onda kad vam azijati donose svoju veru i kulturu... Sta ti je danas simbol grada... Husrev begova dzamija, a on, i oni pre njega unistili ono sto je bila hriscanska drzava Bosna, cije ljiljane toliko simbolicki bacate u blato, naizmenicno se klanjajuci znaku Bogorodice Majke i Alahu. To sve negde duboko u sebi znate... i zato toliki cinizam i bezobrazluk, korenje plitko, ime naroda jedva punoletno... bacanje neizmernog hejta je jedino cime se branite... sve u svemu jadno 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Načertanije - istina ili mit Postano: 22 pro 2011, 15:38 |
|
|
dudu je napisao/la: to je duhovna strana price, koja nema veze s politickom. neces valjda negirat da su Srbi kroz zadnjih sto i pedeset hegemonisticki nastrojeni prema blizem susjetstvu i da to susjetstvo smatraju nizim od sebe i svojom prcvarnicom. samo je u Srbiji i danas vizura Jugoslavije kao prosirene Srbije, nema se tu osjecaja da se radilo o slozenoj zajednici naroda, vec uglavnom o zabludjelim Srbima. Srbi sebe dozivljavaju kao veliki narod, cak i u brojcanom smislu, otuda teze o tome da Srbiji ne trebaEU, da ona moze suradjivat s BRIKsom, da ce Njemacka dobit po usima kao dvaput u 20. stoljecu i slicne bedastoce koje ne mozes nigdje drugo cuti ili citati. otsutstvo stvarnosti nije slucajna pojava i marginalnavec dominira u srpskoj javnosti gotovo po svim pitanjima. dovoljno je pogledati politicku scenu u Srbijii i vidis da ljevica ne postoji, vec samo desno i ekstremno desno. DS je desniji i rigidniji u stavovima od HDZ-a, a satro je lijeva opcija. vama ljevica ispada Draskovic sa svojom cetnickom ideologijom u suradnji s liberalom Jovanovicem. borba se u biti vodi izmedju nazovimo ih proeuropskih snaga koje posprdno ovi drugi zovu demokratama i proruskih, koji spas vide u BRIK-u, takva im je bar spika zadnjih mjeseci. takva politicka scena ne postoji nigdje u Europi i ona nije slucajna, niti je samo posljedica kosovskog problema. To je druga tema...krenuo si sa Svetosavljem i na to sam odgovorio... Spocitavas Srbima ono sto su svi radili... hegemonizam, da, ali ko nije bio hegemon...samo onaj ko je bio uvek slab... a takav nije ni opstao. Svako kad oseti neku snagu prirodno hoce da prosiri uticaj... sve je stvar metoda, nekad su u duhu sa vremenom, nekad nisu, nekad to uopste nije ni vazno jer si dosao do cilja... Ajde budi posten pa pricaj kako se Hrvatska sirila kroz vreme, kako je objedinjavala svoj zivotni prostor, kako je prvom prilikom kad je mogla ugojila svoju kiflu do Drine... iz tvoje perspektive ti je to sasvim normalno, i meni je, iako se radi o narodu sa kojim smo vec 100 godina u sukobu. Bilo kakvo cudjenje bi znacilo da ne razumem fundamentalan princip kako te stvari funkcionisu, svako se tu bori za sebe, tuce i miri sa ostalima, luta i pobedjuje... Ako hoces da mi kazes da su Srbi radili ono sto nikad niko drugi nije radio... onda ulazimo u mracno polje zabluda...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Načertanije - istina ili mit Postano: 22 pro 2011, 15:50 |
|
|
DzoniBG je napisao/la:
Djurdjevi Stupovi, sazidao otac Svetog Save Stefan Nemanja 1171...na brdu iznad Novog Pazara
0:52 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Načertanije - istina ili mit Postano: 22 pro 2011, 15:55 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: 0:52  Nenadjebiva simbolika... Stoji iznad grada i posmatra, sve one ciji su preci pripadali tome, a onda postase Turci... umesto stare drzave Raske to proglasavaju za tursku rec Sandzak... sta ce 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Načertanije - istina ili mit Postano: 22 pro 2011, 15:57 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Načertanije - istina ili mit Postano: 22 pro 2011, 15:59 |
|
|
|
mogu se slozit s tobom, medjutim pitanje je kakva danas ili sutra politika pobjedjuje u Srbiji. mozdase vama cini da vodite pomirbenu politiku, znam i da se naveliko sprda s Tadicevim isprikama, medjutim to ni izbliza nije politika pomirenja. ona cak i nije nuzna ako necete nasim putem, al bi bila prakticna. sumnjam da itko i trazi ili ocekuje neko povjesno pomirenje, ali me cudi ako ne primjecujes svu pogubnost te politike na proslost i sadasnjost cijele regije.bilo je tu raznih hegemona, ali niciji rezultati nisu bili ovako pogubni, niti je Europa dozivjela ovakvo na silu stvaranje nove drzave poput Kosova, sto ti samo pokazuje razmjere stete. nije da Europa mrzi Srbe kako netko misli, nego cijeli svijet nije mogao pred svim zatvarat oci i krenuo je u povjesni presedan s osnivanjem nove drzave sto moderna povijest ne pamti. ne treba ti bolji dokaz.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Načertanije - istina ili mit Postano: 22 pro 2011, 15:59 |
|
|
|
ova priča da su Dubrovčani vlasi tj srbi bi bila smijesna da nije zalosna
kakva se jos mitomanija nece prodavat za povijesne cinjenice
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Načertanije - istina ili mit Postano: 22 pro 2011, 16:03 |
|
|
dudu je napisao/la: mogu se slozit s tobom, medjutim pitanje je kakva danas ili sutra politika pobjedjuje u Srbiji. mozdase vama cini da vodite pomirbenu politiku, znam i da se naveliko sprda s Tadicevim isprikama, medjutim to ni izbliza nije politika pomirenja. ona cak i nije nuzna ako necete nasim putem, al bi bila prakticna. sumnjam da itko i trazi ili ocekuje neko povjesno pomirenje, ali me cudi ako ne primjecujes svu pogubnost te politike na proslost i sadasnjost cijele regije.bilo je tu raznih hegemona, ali niciji rezultati nisu bili ovako pogubni, niti je Europa dozivjela ovakvo na silu stvaranje nove drzave poput Kosova, sto ti samo pokazuje razmjere stete. nije da Europa mrzi Srbe kako netko misli, nego cijeli svijet nije mogao pred svim zatvarat oci i krenuo je u povjesni presedan s osnivanjem nove drzave sto moderna povijest ne pamti. ne treba ti bolji dokaz. SRbijanci su si dugo jamu kopali a sad sami u nju upadose.. da sam SRbijanac za mene bi gubitak Kosova bio ravan smaku svijeta ako izgubiš ˝ISHODIŠTE˝u svakom smislu te rijeci.. onda te pravo ni nema.. daba banja luke zvornici i zrenjanini..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Načertanije - istina ili mit Postano: 22 pro 2011, 16:05 |
|
|
|
jedna prelijepa pjesma puna kršćanskih motiva sa Kosova i Metohije
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Načertanije - istina ili mit Postano: 22 pro 2011, 16:09 |
|
|
|
nije to bas tako, duhovno srediste Madjara je Erdelj u sred Rumunjske, pa su Madjari zivi, iako i dan danas tesko podnose raspad drzave iz 1920. godine, a pogotovo gubitak Erdelja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|