HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 sij 2026, 00:10.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 209 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb
PostPostano: 30 lis 2010, 01:29 

Real gone je napisao/la:
Urbana je napisao/la:

Ne znam..Nek nam se javi onaj koji je ziveo pre na teritoriji danasnje RS,a sad ne zivi.
Al ti znam reci da od nas forumasa Srba iz BiH vecina vise nije na svom ognjistu.
Tacnije niko s kim sam u kontaktu..nije vise tamo gde je bio.

Urbana, ti odgovorila umesto mene? :))

Na kog ti forumaša misliš?

Ti si prvo pomislila na Aleksija a ja na M0ssada...garant.. :zubati

Vrh

PostPostano: 30 lis 2010, 01:31 

Real gone je napisao/la:
Urbana je napisao/la:

E moja Tera imam ja dubljih veza s njima od virt. ... :zubati

Hoćeš reći da ti je jedan u kući? :zubati

jel bar iz RS-a, da bude divljoj svinji mirna duša? :D :D

Opasna si ti realka..al ja cu to teri na pp.objasniti. :zubati

Vrh

PostPostano: 30 lis 2010, 01:44 

Urbana je napisao/la:
Real gone je napisao/la:

Urbana, ti odgovorila umesto mene? :))

Na kog ti forumaša misliš?

Ti si prvo pomislila na Aleksija a ja na M0ssada...garant.. :zubati

Ne, pa oni nisu Hrvati... :neznam

btw, a za ovaj sledeći post, i ja sam nedavno otkrila da imam parapsihološke moći.. :zubati :001_tongue

slika

Vrh

PostPostano: 30 lis 2010, 01:53 

Real gone je napisao/la:
Urbana je napisao/la:

E moja Tera imam ja dubljih veza s njima od virt. ... :zubati

Hoćeš reći da ti je jedan u kući? :zubati

jel bar iz RS-a, da bude divljoj svinji mirna duša? :D :D

Trebalo bi da ga učlani na forum, da uzme učešće u rešavanju zamršenih pitanja granica a i ne samo to. :sega

Vrh

PostPostano: 30 lis 2010, 01:55 

Zašto forumaš Gligorije ne napiše konačno svoj prvi post?

Vrh

PostPostano: 30 lis 2010, 13:01 

lider30 je napisao/la:
zaba1111 je napisao/la:

Tebi nešto tumačit nema smisla jer ti to ionako znaš , ali namjerno lažeš jer pripadaš krugu ljudi koji smatra da se konstrukcijama,lažima i manipulacijama može ostvariti svoj cilj, ja pripadam drugom miljeu i smatram da to nije put za nikoga,a pogotove ne za hrvate iz Bih i za našu tardiciju,koji smo časno i dostojanstveno prožvjeli svoju povijest i prošli kroz domovinski rat. I ja kao Hrvat iz bih nemam kompleks što HR , odnosno moja država i država koju smo mi Hrvati iz BiH stvarali i za koju smo ginuli, investira u svoje interese i u interes hrvatskog naroda, kako u HR, tako i bilo gdje drugo pa i naravno u Bih ,naprotiv kad god moja država radi dobro , ja sam zadovoljan i ponosan

To što trabunjaju neprijatelji hrvatske države i hr naroda mene ne dira osobno ni najmanje jer neprijatelj ko neprijatelj služi tomu da stvara nered, ali zato smo mi Hrvati tu da ga zaustavimo!
I samo radi onih koji čitaju, a podložni su opasnim utjecajima lažnih konstatacija, prilažem izvadak iz hzmo koji demantira tvoju namjernu laž, a ovaj izvadak je samo jedan dio jer postoji još mnogo različitih dotacija iz hr proračuna prema Hrvatima iz Bih , za koje ti itekako znaš(mirovine pripadnika Hvo koji su nakon rata prešli u HV i tako je pred neprijateljem koji stalno ruje ta stavka zamagljena, porodiljne naknade,bolnička liječenja koja nikad nisu naplaćena , nego su odlukom ministarstva zdravstva poništena, izravna i transparentna ulaganja...)koji pokazuju da HR u BiH investira više od milijarde!
S druge strane količina toga novca niti novac uopče nije razlog zbog kojeg smo se mi borili na strani HR, nego smo se mi borili za HR državu i sva prava koja u njoj imamo i za opstanak na svojim ognjištima u Bih, a politički da izvućemo što više i na oba kolosjeka smo uspjeli, u BiH smo u pravima ostvarili značajan napredak,nakon čega smo malo poklelkli, a li sad opet pomalo idemo ka konačnom cilju, uz pomoć HR,ka ostavrenju svoje potpune slobodei suvereniteta u bih!

Dakle evo samo jedan dio koji te demantira i košta oko 200 miliona:

Bola odjebi s tim boldanim etiketama. Stvarno postaješ bezobrazan u očaju svog stava u diskusiji.
Privatne mirovine stavljati u kontekst pomoći i znaš na koju sam pomoć mislio u postu. Te mirovine su devizni priljev na tekućem računu bilance plaćanja i samo ti podmećeš. Točno znaš, na koje sam mislio godišnje dotacije Hrvatske.

Onda ću i stavljati turistička trošenja hrvatskih rezidenata u Međugorju u pomoć? Bolesne logike, nema šta. Ili da ja trošenjem novca u Makarsku računam kao pomoć Hrvatskoj? Uostalom koliko tih umirovljenika ima u Hrvatskoj s prebivalištem.

Moj citat.
Citat:
Godišnja pomoć Hrvatske nikad nije prošla 15 milijuna Eura godišnje
Mislim na transfere preko ministarstava za konkretne projekte ili izravno iz proračuna.

Što ne bi ja u diskusiju unio višak na podračunu roba što Hrvatska ostvaruje sa BiH? Jer bi to relativiziralo ovo sve, a što ti trenutno pokušavaš.

Jebe me se za tvoj slučaj emotivne blokade. I odjebi s vrijeđanjem.

Uostalom kakva razlika 300 milijuna i 100 milijuna kuna godišnje. Ne mijenja činjenicu da smo prodati u Washingtonu i Daytonu. Ako ćemo i mirovine računati, znači samo malo skuplje (konkretno određenom broju ljudi) plaćena prodaja Herceg-Bosne.

Ovo je neusporedivo i čista manipulacija. RH plaća mirovine koje su javnopravna kategorija zato što to hoće, odnosno svojevoljno se obvezala na to međunarodnim ugovorom i to mirovine za djelatnost u HVO-u, a ne HV-u.

Da RH nije svojevoljno potpisala međunarodni ugovor, ne bi postojala bilo kakva druga osnova da RH to plaća. Dakle, DE FACTO je riječ o pomoći (mada se ne zove tako), odnosno o dobroj volji RH.

Btw., to se već povlačilo po EPH, tako da se možemo komotno poklati oko toga.

http://www.zabranjeni.url/za-mirovine-hvo- ... de/308415/

Ostalo neću komentirati, osim što je potpuno jasno da su međunarodne okolnosti bile takve da se nije moglo više. Ili bi ti, lideru, u rat s Amerikancima, ako bi BiH Hrvati bili "oni koji su spriječili potpisivanje Daytona"?

Dječji vrtić.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2010, 13:42 

mateb je napisao/la:
Ovo je neusporedivo i čista manipulacija. RH plaća mirovine koje su javnopravna kategorija zato što to hoće, odnosno svojevoljno se obvezala na to međunarodnim ugovorom i to mirovine za djelatnost u HVO-u, a ne HV-u.

Ostalo neću komentirati, osim što je potpuno jasno da su međunarodne okolnosti bile takve da se nije moglo više. Ili bi ti, lideru, u rat s Amerikancima, ako bi BiH Hrvati bili "oni koji su spriječili potpisivanje Daytona"?

Dječji vrtić.

Dodao bih,zato što i u RH i u BiH postoje dovoljno mudri ljudi koji su iznad svega ovoga i znaju da je to jedno tkivo.Nema tu materijalnog računanja koliko je tko kome dao.To je nešto poput obitelji.

Apsurdno je pričati sada o pomoći RH i obrnuto,nije sve na vidjelu,postoji puno toga mimo javnosti.Naravno,govorim o onim dijelovima unutar RH korpusa koji je naklonjen nama BH Hrvatima.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2010, 14:54 

Mar-kan je napisao/la:
mateb je napisao/la:

Dječji vrtić.

Dodao bih,zato što i u RH i u BiH postoje dovoljno mudri ljudi koji su iznad svega ovoga i znaju da je to jedno tkivo.Nema tu materijalnog računanja koliko je tko kome dao.To je nešto poput obitelji.

Apsurdno je pričati sada o pomoći RH i obrnuto,nije sve na vidjelu,postoji puno toga mimo javnosti.Naravno,govorim o onim dijelovima unutar RH korpusa koji je naklonjen nama BH Hrvatima.

Iskreno mislim da je svaka kuna uložena u Hrvate BiH korisna i samoj RH.
Zbog utjecaja, gospodarske pozicije u BiH etc.
Naravno da se uvjek gleda samo kako se te pare troše.
Korupcija neče nestat al se mora smanjit na najmanju moguču razinu.
Ali i u RH i HB nema dovoljno jake civilne scene koja če kontrolirat kak se pare troše.
Do tad ne vjerujem kak se pare troše o mom selu, a kamoli ču vjerovat kad hrvatsku županiju vodi ekipa s Lijanom u koaliciji.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2010, 15:52 

Prigorac je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Iskreno mislim da je svaka kuna uložena u Hrvate BiH korisna i samoj RH.
Zbog utjecaja, gospodarske pozicije u BiH etc.
Naravno da se uvjek gleda samo kako se te pare troše.
Korupcija neče nestat al se mora smanjit na najmanju moguču razinu.
Ali i u RH i HB nema dovoljno jake civilne scene koja če kontrolirat kak se pare troše.
Do tad ne vjerujem kak se pare troše o mom selu, a kamoli ču vjerovat kad hrvatsku županiju vodi ekipa s Lijanom u koaliciji.

Apsolutno, i trebalo bi i više. Opstanak Hrvata BiH je ključni strateški interes RH.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2010, 16:10 

mateb je napisao/la:
Apsolutno, i trebalo bi i više. Opstanak Hrvata BiH je ključni strateški interes RH.

Opstanak Hrvata u BiH je opstanak Hrvata u RH,i obrnuto.Podebljano je konstanta,ostalo je podložno promjenama.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2010, 16:29 

Mar-kan je napisao/la:
mateb je napisao/la:

Opstanak Hrvata u BiH je opstanak Hrvata u RH,i obrnuto.Podebljano je konstanta,ostalo je podložno promjenama.

Naravno, ipak treba otvoriti oči nenaklonjenim opcijama u RH, da su ugroženi ukoliko Hrvati nestanu iz BiH, bez obzira na to kojim strujama pripadali, uostalom treba samo govoriti istinu, a to je već navedeno, tj. nestankom BiH Hrvata nestaje polako ali sigurno i RH Hrvata kao i Hrvatske, stoga nije jasno mnogo toga, pogotovo neodgovorno ponašanje političkih stranaka iz Hrvatske naspram problema pozicije Hrvata u BiH (naravno ima ih i u BiH da se ponašaju krajnje neodgovorno u ovim trenutcima), još bih nadodao evo i Tadić izjavljuje da Hrvati trebaju biti institucionalno zaštićeni i da ne smiju nestati iz BiH (ne jer nas voli, nego zna da ukoliko Hrvati nestanu, slijedi isto njegovim sunarodnjacima, da li su Srbi opet par koraka ispred u vođenju politike u odnosu na Hrvate ne znam, ali djeluje).

Vrh

PostPostano: 30 lis 2010, 18:30 

bonfif je napisao/la:
još bih nadodao evo i Tadić izjavljuje da Hrvati trebaju biti institucionalno zaštićeni i da ne smiju nestati iz BiH (ne jer nas voli, nego zna da ukoliko Hrvati nestanu, slijedi isto njegovim sunarodnjacima, da li su Srbi opet par koraka ispred u vođenju politike u odnosu na Hrvate ne znam, ali djeluje).

Ovo apsolutno nije tačno.
Srbi u BiH su daleko od pozicije ugroženosti i nestanka, pa nema razloga da mantrate da Tadić zbog toga ovo izjavljuje, jer vam je tako lakše da "svarite".
Postoji niz drugih strateških razloga (u šta spada i sve bliža saradnja Tadića i Josipovića, kao neke vrste bloka protiv sa strane nametnutih nezdravo-takmičarskih odnosa mikro-lidera u "regionu") ali to sve nema veze sa bilo kakvom ugroženošću i nestankom iz BiH, što je u najmanju ruku smešno.;)

slika

Vrh

PostPostano: 30 lis 2010, 18:35 

Real gone je napisao/la:
bonfif je napisao/la:
još bih nadodao evo i Tadić izjavljuje da Hrvati trebaju biti institucionalno zaštićeni i da ne smiju nestati iz BiH (ne jer nas voli, nego zna da ukoliko Hrvati nestanu, slijedi isto njegovim sunarodnjacima, da li su Srbi opet par koraka ispred u vođenju politike u odnosu na Hrvate ne znam, ali djeluje).

Srbi u BiH su daleko od pozicije ugroženosti i nestanka, pa nema razloga da mantrate da Tadić zbog toga ovo izjavljuje, jer vam je tako lakše da "svarite".
Postoji niz drugih strateških razloga (u šta spada i sve bliža saradnja Tadića i Josipovića, kao neke vrste bloka protiv sa strane nametnutih nezdravo-takmičarskih odnosa mikro-lidera u "regionu") ali to sve nema veze sa bilo kakvom ugroženošću i nestankom iz BiH, što je u najmanju ruku smešno.;)

ma OK ;)

Vrh

PostPostano: 30 lis 2010, 18:44 

bonfif je napisao/la:
Real gone je napisao/la:

ma OK ;)

Ma nije ok. :) Zaboravila sam da dodam da su jednako smešne i priče da Hrvatima BiH preti nestanak, bez Hrvatske, Rusije, Vatikana, Zambije.. :zubati

Ljudi vole prazne bombastične priče.

slika

Vrh

PostPostano: 30 lis 2010, 18:46 

Real gone je napisao/la:
bonfif je napisao/la:

ma OK ;)

Ma nije ok. :)

Ma sve OK :zubati

Vrh

PostPostano: 30 lis 2010, 18:47 

bonfif je napisao/la:
Real gone je napisao/la:

Ma nije ok. :)

Ma sve OK :zubati

Au, zaboravila sam i da je subota.. :zubati

Aj :zivili :zubati

slika

Vrh

PostPostano: 31 lis 2010, 01:09 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
mateb je napisao/la:
0Ovo je neusporedivo i čista manipulacija. RH plaća mirovine koje su javnopravna kategorija zato što to hoće, odnosno svojevoljno se obvezala na to međunarodnim ugovorom i to mirovine za djelatnost u HVO-u, a ne HV-u.

Da RH nije svojevoljno potpisala međunarodni ugovor, ne bi postojala bilo kakva druga osnova da RH to plaća. Dakle, DE FACTO je riječ o pomoći (mada se ne zove tako), odnosno o dobroj volji RH.

Btw., to se već povlačilo po EPH, tako da se možemo komotno poklati oko toga.

http://www.zabranjeni.url/za-mirovine-hvo- ... de/308415/

Dječji vrtić.

OK. Ne želim o cijeni više razgovarati. Mirovine za 6.200 HVO pripadnika i obitelji stradalnika ćemo smatrati kao pomoć i cijena je narasla za još 30-tak milijuna Eura godišnje. Iznosi sad 40 milijuna Eura ili možda 45 milijuna Eura godišnje. Iako ne znam kakve izravne veze nas ostali 400.000 tisuća ima s tim. Volio bih ja da to ide iz proračuna Herceg-Bosne, nego iz Hrvatske. Volio bih da HR diplomacija, HRT, Radio daju diplomatski i medijski support. Jebem kune koje stvaraju razdor i koji jednim dijelom i ne idu u dobre ruke.

Ali ne uočih još uvijek ijednu protutezu u Daytonu i Washingtonu. OD 1993/1994. godine nama pozcije počinju padati, a RH konstantno rasti i tako sve do sada. A to je već 17 godina.

Ovaj postancionalni proces u RH je ireverzibilan. Globalizacija će još dodatno učiniti svoje. Podrška nama iz RH neće rasti, dapače. Svjesno su nam oslabljene pozicije 93'/94' za račun RH i ti to dobro znaš. U svjetlu navedenoga, isključujući emocije, se ja pitam zbog čega? Komu?
Da Tadić ili pak ruska vanjska politika više u jednom obraćanju kažu u našu korist nego Hrvatska svih ovih deset godina. To je žalosno.

Vrh

PostPostano: 31 lis 2010, 10:05 

HB je bila teritorij pod kontrolom HVOa i ništa više, a Dayton i Washington su sporazumi ostvareni pod pokroviteljstvom, zamisli i prisilom SADa.
HB bi u takvim okolnostima postojala samo onoliko koliko bi ju održao HVO, a uz odlučno protivljenje SADa, to ne bi dugo potrajalo.
93. smo bili u katastrofalnoj situaciji i SB se održala samo čudom(HVO SB) i uz pomoć HR, politički i službeno nismo bili ništa, a nakon 94. vojna opasnost je manje prijetila, opstanak je bio izgledniji, u federaciji i službeno postajemo ravnopravni, osposobljavamo institucije bez kojih nema održivog i organiziranog življenja, stvaramo ekonmske , političke i institucionalne temelje za uspostavu HB koja će moći egzistirati i u miru i koja neće bitio u suprotnosti ni sa sudržavljanima(Srbi su 94. bili za naše zatiranje, danas daju javnu i političku potporu,normalnih Muslimana je vse više) niti suprotna volji mz, javnosti i svih normalnih ljudi. HB je sada na ireverzibilnom putu svog nastanka u punom političkom smislu. S obzirom na situaciju 93. i tadašnju upitnost našeg vitalnog opstanka uopće u BiH, mi smo danas u zavidnoj poziciji i politički i institucionalno, a pogotovo ekonomski i demografski!

Vrh

PostPostano: 31 lis 2010, 10:11 

Upozorenja: 1
o kakvoj stabilnoj HB se ovdje priča. Pa na kraju 93-će prijetilo je da sve ode u neku stvar.

Na linijama po 30% popunjenosti formacija. Harmija BiH izlazi na 8 km od Širokog, to je bio vrhunac defetizma.

tek se angažmanom Hrvatske stabiliziraju linije. Malo al dovolno da sve ne ode u propast.

A ako govorimo o 95-toj i odličnoj situaciji za HB i Hrvate. To je napravila Hv uz asistenciju HVO-a ali prevenstveno HV.

da ponovimo..HV je to zauzeo.

HB jednostavno nije mogla opstati sama. Nije imala ozbiljnu vojsku nije imala ozbiljne ljude, nije imala ništa.

Tko je bio u to vrijeme doli, vucao se po brdima taj zna.

Ko ne zna i nije bio taj laprda. Tako je uvijek.

Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba

Vrh

PostPostano: 31 lis 2010, 10:39 

Inkvizitor je napisao/la:
o kakvoj stabilnoj HB se ovdje priča. Pa na kraju 93-će prijetilo je da sve ode u neku stvar.

Na linijama po 30% popunjenosti formacija. Harmija BiH izlazi na 8 km od Širokog, to je bio vrhunac defetizma.

tek se angažmanom Hrvatske stabiliziraju linije. Malo al dovolno da sve ne ode u propast.

A ako govorimo o 95-toj i odličnoj situaciji za HB i Hrvate. To je napravila Hv uz asistenciju HVO-a ali prevenstveno HV.

da ponovimo..HV je to zauzeo.

HB jednostavno nije mogla opstati sama. Nije imala ozbiljnu vojsku nije imala ozbiljne ljude, nije imala ništa.

Tko je bio u to vrijeme doli, vucao se po brdima taj zna.

Ko ne zna i nije bio taj laprda. Tako je uvijek.

Nisam htio potezati ovo što je Inkvizitor napisao,ali mogu samo da potvrdim.Možemo mi sad pričati da je to sve naplaćeno od RH. I potezati takve priče i danas,kakva svrha osim ako se ne želi reći Hvala im?Ja ću im uvijek reći to.Kao što su i nama rekli Slavonci,Dalmatinci...

Vrh

PostPostano: 27 stu 2010, 10:32 

Povodom vijesti o financiranju obnove kuća u Kreševu, treba naglasiti koliko je RH pomogla u opstanku Hrvata u BiH. Iako je Hrvatska pomalo sramežljiva i samozatajna po pitanju politčkog angažmana u BiH, mora se reći da rade puno više i konkretnije od recimo Srbije, koju neki uzimaju kao pojam podrške Srbima.

Današnja vijest:

Citat:
Vlada RH gradi još pet kuća u Kreševu

Vlada RH gradi još pet kuća u Kreševu

■ Pet hrvatskih obitelji s područja općine Kreševo, zahvaljujući Programu pomoći Vlade Republike Hrvatske Hrvatima u BiH trebalo bi iduće godine dobiti krov nad glavom ■ Ugovore o isporuci građevnog materijala potpisali su danas, a materijal bi im trebao biti isporučen na proljeće

Vrijednost materijala je 323 tisuće kuna ili, preračunato oko 80 tisuća KM. Ova je donacija dio sedmog dijela Programa pomoći Vlade RH.

"Donacijama u građevnom materijala za kojeg je sredstva izdvojila Vlada RH u Kreševu je dosad izgrađeno 20 obiteljskih kuća. U postupku je još 35 zahtjeva. Nadamo se da će i ovi zahtjevi biti realizirani u sklopu osmog dijela Programa pomoći te da recesija i kriza neće zaustaviti ovaj Program", rekao je Mario Zeko, koordinator Ministarstva regionalnog razvitka RH.

Za razliku od ranijih korisnika toga Programa koji su bili većinom prognanici, među sadašnjim korisnicima dominiraju mlade obitelji koje žive kao podstanari. Među njima su i obitelji Dražena Lalića i Ivice Bešlića. Lalići su podstanari dvije i pol godine, a Bešlići četiri.

"Imam posao, a nadam se da ću uskoro imati i vlastiti dom", kaže Ivica Bešlić.

Bude li sve išlo prema planu, potpisnici Ugovora o donaciji građevnog materijala do idućeg Božića mogli bi useliti u svoje domove. Vlastiti krov nad glavom čekaju godinama.

Vrh

PostPostano: 27 stu 2010, 10:33 

Od prošle godine:

Citat:
U prostorijama općine Fojnica su uručeni ugovori za 17 porodica iz Fojnice za realizaciju pomoći Vlade Republike Hrvatske u dodjeli građevinskog materijala za obnovu ili izgradnju obiteljskih kuća. Vrijednost donacije potpisanog ugovora je milion i 160 hiljada kuna (oko 300 hiljada KM). Ugovore su uručili korisnicima ugovora predstavnik veleposlanstva Hrvatske u BiH Boris Belanić i Marijo Zeko, predstavnik Hrvatske u ovom projektu pomoći Vlade Hrvatske Hrvatima BiH.

Predstavnik Veleposlanstva Hrvatske u BiH Boris Belanić je tim povodom kazao: "Objektivno gospodarska kriza nije zaobišla ni našu zemlju kao ni BiH, međutim naši programi se i dalje ostvaruju, finansiramo ono što smo planirati finansirati, posebno kada je u pitanju obnova kuća Hrvata u BiH. Smatramo da je to krucijalna stvar i da je to jedan od osnovnih uvjeta njihovog opstanka ovdje, smatram da ćemo izdržati ovaj tempo i da ćemo uraditi sve što smo zacrtali. I sam dolazak danas ovdje je dokaz za to".

Marijo Zeko je kazao: "Fojnica je jedna od općina u BiH gdje mi operativno imamo stopostotnu učinkovitost. Hrvarska brine o Hrvatima u BiH na ovaj način, a prisutni smo u oko 70 općina BiH. Za idući dio programa pomoći Hrvatima u BiH planiramo obnoviti ili izgraditi 20 kuća. Fojnica se pokazala do sada kao svijetli primjer dobre suradnje općine Fojnica i nadležnog ministarstva R Hrvatske. Sa ovim programom pomoći počeli smo prije tri godine sa obnovom objekata javne namjene i infrastrukture, obnovili smo ili izgradili 6 cesta u općini Derventa, Uzdolu općina Prozor, u Tesliću, u Grudama i potpisali smo nedavno ugovor o sufinasiranju izgradnje ceste u općini Tomislavgrad i Franjevačkog samostana Guča Gora. Od 2001. od kad egzistiramo u BiH obnovili smo 2,5 hiljade stambenih jedinica".

Vrh

PostPostano: 27 stu 2010, 10:34 

Citat:
Program pomoći hrvatske Vlade povratku Hrvata i obnovi u Bosni i Hercegovini temelji se na našoj ustavnoj obvezi. U sklopu tog Programa, hrvatska Vlada pomaže Hrvatima u Bosni i Hercegovini u obnovi njihovih predratnih domova, te ostvarenju održivog povratka.

Govoreći o povratku Hrvata na područje Republike Srpske, potpredsjednica je pozvala odgovorne institucije u Bosni i Hercegovini da ulože dodatne napore kako bi njihov povratak bio siguran i trajan. Potpredsjednica je podsjetila i na važnu ulogu Katoličke crkve u Bosni i Hercegovini u procesu povratka izrazivši pritom zahvalnost za humanost i uložene napore preuzvišenom biskupu banjalučkom mons. Franji Komarici.

Vezano uz program pomoći hrvatske Vlade za povratak Hrvata u Bosnu i Hercegovinu, do kraja 2008. godine utrošeno je 200 milijuna kuna. U taj program do sada uključeno je ukupno 3.000 obitelji (11.000 osoba, a time je obnovljeno 2.200 kuća.)

U 2009. godini u državnom proračunu osigurano je 47 milijuna kuna, čim ćemo omogućiti ukupno 828 isporuka građevinskog materijala, te projektiranje oko 662 kuće za koje je u tijeku izdavanje suglasnosti. Potpredsjednica je istaknula i da je 2006. godine Vlada Republike Hrvatske proširila ovaj Program i na mogućnost financiranja objekata komunalne i socijalne infrastrukture. Tako je tijekom 2007. i 2008. godine obnovljeno pet lokalnih prometnica.

Kada je riječ o programima i projektima iz područja kulture, znanosti, obrazovanja i sporta izvijestila je da je i trenutno raspisan Javni natječaj na temelju kojeg će se raspodijeliti sredstva koja je Vlada Republike Hrvatske i ove godine osigurala u Državnom proračunu. Potpredsjednica se kratko osvrnula i na Program iz djelokruga zdravstva. Također osvrnula se i na jednu od brojnih aktivnosti Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a to je provedba posebno važnog Ugovora između Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o suradnji na području prava stradalnika rata u Bosni i Hercegovini koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane i članova njihovih obitelji.

Hrvati kao jedan od tri ravnopravna konstitutivna naroda trebaju imati i jednaka prava koja uživaju i pripadnici druga dva konstitutivna naroda, a svim Hrvatima koji se žele vratiti u Bosnu i Hercegovinu potrebno je pružiti pomoć.

http://www.vlada.hr/hrvatski/naslovnica/priopcenja_za_javnost/2009/ozujak/potpredsjednica_vlade_kosor_na_okruglom_stolu_povratak_izbjeglih_i_raseljenih_obnova_kao_preduvjet_povratka

Vrh

PostPostano: 27 stu 2010, 18:23 

Zagreb nije samo glavni grad RH več i svih Hrvata općenito. Itekako je bitan

Vrh

PostPostano: 27 stu 2010, 18:25 

Hrvatski_Zrinjski je napisao/la:
Zagreb nije samo glavni grad RH več i svih Hrvata općenito. Itekako je bitan

U Zagrebu vladaju SDP i jugići, zašto je to tako?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 209 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica, Zmaj_od_patrijote i 36 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: