HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 sij 2026, 22:54.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 209 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb
PostPostano: 29 lis 2010, 20:24 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Mar-kan je napisao/la:
lider30 je napisao/la:

Hrvatska nije pomagala, nego je bila sinergija - a to nije isto kao i pomaganje.

Nisam baš skontao,al' ajd...Odnosi tako kompleksni i isprepleteni između nas,ali reći da Hrvatska nije pomagala?

Obostrano pomaganje, obostrani interes. Pomaže li Dodik sada ovom podrškom za Treći? Pomaže, ali je obostrani interes, tako da se to ne može nazvati pomaganjem.
U naravi da ne debililiziramo. Pomaganje je bilo obostrano, nitko tu nikome nije ostao nešto dužan ili da bude neke zahvalnosti - što se samog rata tiče. Obrana HB je bila obrana Hrvatske pogotovo Dalmacije.

Što se tiče pregovaranja i dogovora, Washington i Dayton je jasan ko je ostao donji tu žrtve nisu bile obostrane.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2010, 21:24 

Dr. Franjo Tudjman je napisao/la:
Frankopan je napisao/la:
Bla...bla ....bla....Uvijek mi izrode moj ocekujemo suvise. Aaaa ? Pa zar nismo usli u rat zbog te tvoje fucking komunistcke zemljice? Zar se BIH Hrvat nije sa Karadzicem mogau u BIH pogodit i dobit daleko vise od onoga sto sada samo pobunom moze uzet. Da smo sa Srbima glasali ...razvlacili..cekali...bi li ti iz Zageja bio u rovu 4 godine ili mi u BIH? Bi li ti u Daytonu poklanjao Srbima tudje ( Posavinu) za svoje (Slavoniju)? Porodislje naknade???? Pa Posavina je vrijenda 50 miljardi dolara. Kolio ste se struje nakrali iz Livna i Tomislava? Predsjednike birate na postulatima mrznje spram Hercegovaca. Muslimane OTVORENO podrzavate i ponasate se prema nama onako kako se Grcka ponasala prema Hrvatskoj u toku rata. Neprijateljski.

Ne treba nama izrode i Cheval Assistentu tudje...mi hocemo svoje..i nemojte nam vise pomagat...platite ono sto kradete iz BIH, platite za Posavinu i Dayton, platite za isporuceno vrhovnisvo HB-a Hagu i ne treba nam tvoje milostinje.

Zajebali ste nas jer smo naivni i lakovjerni i sada nas pljujete poput nizih bica. A vi koji ste po Zagejima zavrsavali pravne fakultete a da ne znate niti rijec latinskog, jer sto ce ti restitutio integrum kada se ispiti polazu preko telefona nas kao savjetujete...pa nemojte tako..morate sami prvo. Vaznije ti je 100 puta da se na Zagreb ne pljuje od toga sto nama koristi u BIH. Bojis se da te tvoji bivsi prijatelji iz BIH ne osramote pred tvojim novim prijateljima iz Hrvatske. Kompleksasu.
Podjsecas me na Latinose iz Texasa...bolje se razumuju sa Anglosima no sa svojima preko Rio Granda. 70% ih je za kontrolu ulasksa iz Mexica u USA. Tvoj interes nije nas interes. Ti bi da te prihvate kao ravnog sebi i da ni po koju cijenu ne saznaju kako si dobio diplomu, nama se radi o glavi i prezivljavanju.

Vratimo se na histericne tinejdzerice i prva menstruacija...

Vristis o neke "dogovore" izmedu Hrvata i Srba, a predlagas da se to trebalo dogoditi umjesto glasanje za nezavisnosti? Skaces sam sebi u usta.

Vrhovni Zapoviednik koji je Blaz Majka Tereza Kraljevic birao je surovao sa Srbima (HISTORIJSKI SPORAZUM) prije fantomski Graz (Muslimani su odbili doci), dopustio je Srbe da se grupiraju na teritoriju BiH za napad na Hrvatske prije Karadjordjevo, i dopustio im da koristavaju BiH kao "staging area" za svoje genocidne operacije u RH cijele 1991e.

Posavina je pala jer su Muslimani mahali sliku genocidnog jugobravara i navijali za "nasu Armiju" 1990-1992, jer su odbili sve Tudjmanove molbe da pocnju organizirati/naoruzavati, jer su koncentrirali svoje snage u slobodni Istocni Mostar/Sr. Bosna jer su planirali izdaja kao naknadu za gubici koji su im Srbi donjeli, i bas zbog toga nisu slali niti jedan jedini covijek u Posavinu kao pojacanje niti na deblokada Sarajeva.

Nesretni Hrvatski narod u RH (cca. 85% gradana - 15% izroda se ne racuna kao Hrvati), a posebno u "Zegej"-u, su glasali za Lignju jer Bandic je vise nego korumpiran i to je opca poznata cinjenica. To on i ne krije. Hrvatski bezkicmenjaci u RH su to dopustili, isto tako su Hrvatski bezkicmenjaci u HRHB dopustili da gube HRHB nakon Tudjmanove smrti. Histericne tinejdzirice na prvu menstraciju koji stavljaju neke osobni interesi ili jos gore, ideoloski fetisi, prije interes naroda. Hajmo osnivati 1,102 politicke stranke i polemizirati o tekovine Starcevicanstvo, NDH, SFRJ, i ostale nebitne samoubilacke teme koji nemaju blage veze sa novcani niti politicki kapital.... Osnove za politicki i bioloski opstanak BiH Hrvata...

Sovinisticke spotove/izprdci su svaki ozbiljni Hrvatski politicar i Hrvatski novinar osudili. Seres da seres. Birali su za onaj koji su tada mislili da ce biti manje korumpiran. Eto, nisu racunali na moralna korupcija pravednika.

Sto se tice lizanje guzice Muslimanima, to Jugolesinari i Pravasi rade od pocetak demokratske promjene. Evo, vidjeli smo ovaj/prosli tjedan, i jugoslavencine i vrli pravasi lizaju supak Komsicu i SDPu sada, otvoreno i bezsramno. Sto nas vrati na Judine kriticne analize o Trojanskim Konjima i sve lazi sto spajaju Pimpekizane i Usrase protiv Hrvate Hercegbosne, Tudjmana, Susaka.... HRHB je bila cinjenica o cemu su Srbofasisti, Jihadisti i MZ/Zapadni Novinari piskili i kakili protiv naokolo sve do smrti Tudjmana - kada su histericne tinejdzerice na mengu sve sjebali. Seres.

Neznam Franjo koliko zbilja znas detalje onoga sto se dogadjalo u BIH na pocetku i u toku rata. Evo, ti par cinjenica, pa se sa njima svadjaj i reci im da seru.

1) Hrvatska je bila jako zainteresirana da Hrvati u BIH glasaju PROTIVNO SVOM INTERESU davsi glas da BIH ostane cjelovita zemlja. Zasto? Da smo glasali da se zemlja (BIH) djeli stvorio bi se presedan koji bi bio ponovljen i u Hrvatskoj. Sto bi bilo ne znam, rat bi se vjerojatno dogodio i u BIH, ali pitanje je sto bi se desilo sa Hrvatskom. Zakljucak : Perecija jako mnogo duguje Hrvatima BIH. Hrvati ni dan danas nemaju ono sto su olako poklonili Hrvatskoj.

2) Srednja Bosna: Hrvatska salje oruzje i streljivo muslimanima. Hrvatska ih naoruzava, mi se iz Bugojna , Travnika iseljavamo pod kamom vahabista i celikom poslatim iz Hrvatske. Imala je Hrvatska velika interesa da se Srbi izmore u BIH. Ogromna. Zakljucak : Sto bi ti rekao da preko Mostara ide streljivo koje se lije na Zagreb.

3) Dayton. Prave se mape, Tudjman i Granic potpisuju HB bez Posavine jer su bez borbe dobili Slavoniju. Hrvatska nas (HB) prodaje muslimanima u vidu Federacije. Tudjman izrucuje Hagu cjelokupno vrhovnistvo HB-a. Zakukljucak...ostavljam tebi.

4) Kao sto Lider kaze Hrvatska nije dala vise od 15 milijuna eura HB godisnje. Ovjde gdje ja zivim dobra kuca kosta 1 milijun. Pa u Hrvatkoj danas ima dosta kuca koje toliko vrijede. Koliko vrijedi jedna kuca prognana BIH Hrvata.. Zakljucak....reci mi ..koliko kosta Bugojno i Travnik i Vares...i Posavina...svi oni krajevi koje je caca domovine zvao `hrpom kamenja`.

5) 50% Hrvata u BIH nije vise u svojim domovima i ja se usudjujem rec da je time dobrano doprinjela i Hrvatska. Nije nas tretira kao svoje. Umrit cu ..svoje misljenje promjenit necu. Jer je ovo sto govorim istina.

Moze se Franjo ovako do sutra ujutru...primjera ima na stotine...covjek ili vidi istinu ili je odbija vidit. Na njemu je da pogleda istini u lice.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2010, 23:15 

lider30 je napisao/la:
zaba1111 je napisao/la:
Bogati , Isusa i gospe! Jesi li ti biće s apstraktnom misli i sposobnošću logičnog predviđanja ili nešto drugo?
Kad kažem da mi se neda ponavljati ono što su mnogi forumaši dosad , nebrojno puta,nabrojali kao argument,onda to znači da ti nisam u postu koji si citirao naveo nikakve argumente neko kratko rezimirao notorne činjenice!
Tebi da ja sad kažem da upravo sad ne bi bio na ovom mjestu da nisam ulio dovoljnu količinu goriva,nego bi zaglavio u Grahovu, ti bi, u svom stilu, rekao :"A-ha,kondicional!!!, ŠBBKBB priča, ne vrijedi!"
Dakle,ako nemaš gotovo nijednog obrazovanog ni obučenog vojnika, onda je jedini mogući ishod, sudjelovanja u ratu, poraz i to je potpuno logično i vjerovatno,bez obzira što nismo empirijski , na vlastitoj koži, to dokazali. Tako je i popuno jasno da ako živiš i iseljeničkom kraju, gdje se kao glavni razlog odlaska navodi loše školstvo,zatim manjak radnih mjesta i neorgnizirana država, onda je potpuno očekivan ishod takav da bi to iseljavanje bilo neuporedivo veće da HRnije osposobila mostarski fakultet, dala mogućnost studiranja u HR,zapošljavanja(znaš ono kako ti je valjalo kad si organizirao poso u HR), organizirala vlast, a da ne spominjem koliki bi bili razmjeri seljenja da nismo imali mogućnost zdravstvene zaštite kao i oni u HR, a da je zdravstvo raspolagalo s onom što smo imali na području HB, ne samo da bi se iseljavali,nego bi doslovno bježali i da se prostor na kojem živimo službeno zove HB(iako ni zato po tvom scenariju, bez suradnjes HR, ne bi bilo nikakve ni teoretske šanse na podruju većem od ŠB do pola Livna)!

Kao što rekoh,da nije bilo naše pomoći, HR bi prošla značajno teže i lošije!
Kao što je iz svega navednog očito i kao što je na terenu dokazano, put uspjeha hrvatskog naroda je u suradnji i podršci i međusobnoj solidarnosti, a put u propast vodi preko razdora, bezidejnosti,laži... ukratko sve ono za što se zalažu antihrvati u medijima, NVO , politici i oni njihovom propagandom zavedeni i naivni!

Sorry, ja nisam ovdje vidio argumenta u diskusiji, nego u stilu - ovo ti je najbolje i šuti, te relativiziranja sadašnjeg lošeg položaja Hrvata u BiH.
Po tvojoj logici su Muslimani isto trebali izgubiti rat, ali nisu. Dobili su 51% svoje teritorije i BiH kao kakvu-takvu cjelovitu državu, što je bio njihov strateški cilj.
Nužda zakon mijenja.

Hrvatska nije pomagala, nego je bila sinergija - a to nije isto kao i pomaganje.
Mostarsko Sveučilište radi u Mostaru od listopada 94'. Možda Građevina ne bi bila ovako moderna, ali tih 25 milijuna Eura nisu toliko krucijalni da zamijeni izgubljeni ponos.

Godišnja pomoć Hrvatske nikad nije prošla 15 milijuna Eura godišnje. Jebenih 15 milijuna Eura, za koje mnogi prodaju samopoštovanje.

Hrvatska je prodala interese BiH Hrvata za interese RH 1994. i 1995. godine. Logika vrišti. A tvoja mentalna blokada kada je RH u pitanju uzrokovana emocijama, možda se nikad neće načeti ili srušiti, ali ti je to tako.

Tebi nešto tumačit nema smisla jer ti to ionako znaš , ali namjerno lažeš jer pripadaš krugu ljudi koji smatra da se konstrukcijama,lažima i manipulacijama može ostvariti svoj cilj, ja pripadam drugom miljeu i smatram da to nije put za nikoga,a pogotove ne za hrvate iz Bih i za našu tardiciju,koji smo časno i dostojanstveno prožvjeli svoju povijest i prošli kroz domovinski rat. I ja kao Hrvat iz bih nemam kompleks što HR , odnosno moja država i država koju smo mi Hrvati iz BiH stvarali i za koju smo ginuli, investira u svoje interese i u interes hrvatskog naroda, kako u HR, tako i bilo gdje drugo pa i naravno u Bih ,naprotiv kad god moja država radi dobro , ja sam zadovoljan i ponosan

To što trabunjaju neprijatelji hrvatske države i hr naroda mene ne dira osobno ni najmanje jer neprijatelj ko neprijatelj služi tomu da stvara nered, ali zato smo mi Hrvati tu da ga zaustavimo!
I samo radi onih koji čitaju, a podložni su opasnim utjecajima lažnih konstatacija, prilažem izvadak iz hzmo koji demantira tvoju namjernu laž, a ovaj izvadak je samo jedan dio jer postoji još mnogo različitih dotacija iz hr proračuna prema Hrvatima iz Bih , za koje ti itekako znaš(mirovine pripadnika Hvo koji su nakon rata prešli u HV i tako je pred neprijateljem koji stalno ruje ta stavka zamagljena, porodiljne naknade,bolnička liječenja koja nikad nisu naplaćena , nego su odlukom ministarstva zdravstva poništena, izravna i transparentna ulaganja...)koji pokazuju da HR u BiH investira više od milijarde!
S druge strane količina toga novca niti novac uopče nije razlog zbog kojeg smo se mi borili na strani HR, nego smo se mi borili za HR državu i sva prava koja u njoj imamo i za opstanak na svojim ognjištima u Bih, a politički da izvućemo što više i na oba kolosjeka smo uspjeli, u BiH smo u pravima ostvarili značajan napredak,nakon čega smo malo poklelkli, a li sad opet pomalo idemo ka konačnom cilju, uz pomoć HR,ka ostavrenju svoje potpune slobodei suvereniteta u bih!

Dakle evo samo jedan dio koji te demantira i košta oko 200 miliona:

Privitak/ci:
untitled-2.jpg
untitled-2.jpg [ 82.29 KiB | Pogledano 3639 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 29 lis 2010, 23:28 

Frankopan je napisao/la:
Bla...bla ....bla....Uvijek mi izrode moj ocekujemo suvise. Aaaa ? Pa zar nismo usli u rat zbog te tvoje fucking komunistcke zemljice? Zar se BIH Hrvat nije sa Karadzicem mogau u BIH pogodit i dobit daleko vise od onoga sto sada samo pobunom moze uzet. Da smo sa Srbima glasali ...razvlacili..cekali...bi li ti iz Zageja bio u rovu 4 godine ili mi u BIH? Bi li ti u Daytonu poklanjao Srbima tudje ( Posavinu) za svoje (Slavoniju)? Porodislje naknade???? Pa Posavina je vrijenda 50 miljardi dolara. Kolio ste se struje nakrali iz Livna i Tomislava? Predsjednike birate na postulatima mrznje spram Hercegovaca. Muslimane OTVORENO podrzavate i ponasate se prema nama onako kako se Grcka ponasala prema Hrvatskoj u toku rata. Neprijateljski.

Nije točno, Slavonija je bila dio Hrvatske u Jugoslaviji pa je prema načelu uti possidetis ostala dio RH. To načelo je prihvaćeno svuda (Južna Amerika, Afrika, SSSR, Jugoslavija..), potvrdila ga je Badinterova komisija, UN i sve zemlje koje su priznale Hrvatsku još 1992. u današnjim granicama. Uz to, u svim slavonskim općinama Hrvati su bili u većini, a ona je reintegrirana Erdutskim sporazumom, u Daytonu se uopće nije spominjala, niti je imala ikakve veze s njim.

Zaba :klanjam

Vrh

PostPostano: 29 lis 2010, 23:34 

Nije zgodno stavljati ove podatke. Pazite da Goebbels ne pomete.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2010, 23:35 

Ministry of Sound je napisao/la:
Nije zgodno stavljati ove podatke.

Zašto, pobogu?

Vrh

PostPostano: 29 lis 2010, 23:36 

divlja svinja je napisao/la:

Zašto, pobogu?

Zato što su se neprijateljski mediji fokusirali samo na onih 20ak milja kuna za opanke i tambure, i odgovara nam dok je tako :laugh

Vrh

PostPostano: 29 lis 2010, 23:42 

Nije ništa nezgodno i mi se namamo čega sramiti,HVO je se borio i za HR i ponosni smo što je HR zbrinula invalide i umirovljenike HVOa, a korisno je iz razloga što se danas događa opasnan napad na Hrvate iz Bih (najčvršći stup hrvatstva) na perfidan način tako da im se želi ogaditi HR, odnosno, njihov bitak i zato je ovaj podatak više koristan ,nego štetan jer neprijetelj je već na drugoj strani, a labilnima i neupućenima treba pristupiti časnom istinom koja stoji iza Hrvata iz Bih

Vrh

PostPostano: 29 lis 2010, 23:48 

zaba1111 je napisao/la:

Tebi nešto tumačit nema smisla jer ti to ionako znaš , ali namjerno lažeš jer pripadaš krugu ljudi koji smatra da se konstrukcijama,lažima i manipulacijama može ostvariti svoj cilj, ja pripadam drugom miljeu i smatram da to nije put za nikoga,a pogotove ne za hrvate iz Bih i za našu tardiciju,koji smo časno i dostojanstveno prožvjeli svoju povijest i prošli kroz domovinski rat. I ja kao Hrvat iz bih nemam kompleks što HR , odnosno moja država i država koju smo mi Hrvati iz BiH stvarali i za koju smo ginuli, investira u svoje interese i u interes hrvatskog naroda, kako u HR, tako i bilo gdje drugo pa i naravno u Bih ,naprotiv kad god moja država radi dobro , ja sam zadovoljan i ponosan

To što trabunjaju neprijatelji hrvatske države i hr naroda mene ne dira osobno ni najmanje jer neprijatelj ko neprijatelj služi tomu da stvara nered, ali zato smo mi Hrvati tu da ga zaustavimo!
I samo radi onih koji čitaju, a podložni su opasnim utjecajima lažnih konstatacija, prilažem izvadak iz hzmo koji demantira tvoju namjernu laž, a ovaj izvadak je samo jedan dio jer postoji još mnogo različitih dotacija iz hr proračuna prema Hrvatima iz Bih , za koje ti itekako znaš(mirovine pripadnika Hvo koji su nakon rata prešli u HV i tako je pred neprijateljem koji stalno ruje ta stavka zamagljena, porodiljne naknade,bolnička liječenja koja nikad nisu naplaćena , nego su odlukom ministarstva zdravstva poništena, izravna i transparentna ulaganja...)koji pokazuju da HR u BiH investira više od milijarde!
S druge strane količina toga novca niti novac uopče nije razlog zbog kojeg smo se mi borili na strani HR, nego smo se mi borili za HR državu i sva prava koja u njoj imamo i za opstanak na svojim ognjištima u Bih, a politički da izvućemo što više i na oba kolosjeka smo uspjeli, u BiH smo u pravima ostvarili značajan napredak,nakon čega smo malo poklelkli, a li sad opet pomalo idemo ka konačnom cilju, uz pomoć HR,ka ostavrenju svoje potpune slobodei suvereniteta u bih!

Dakle evo samo jedan dio koji te demantira i košta oko 200 miliona:

Bola odjebi s tim boldanim etiketama. Stvarno postaješ bezobrazan u očaju svog stava u diskusiji.
Privatne mirovine stavljati u kontekst pomoći i znaš na koju sam pomoć mislio u postu. Te mirovine su devizni priljev na tekućem računu bilance plaćanja i samo ti podmećeš. Točno znaš, na koje sam mislio godišnje dotacije Hrvatske.

Onda ću i stavljati turistička trošenja hrvatskih rezidenata u Međugorju u pomoć? Bolesne logike, nema šta. Ili da ja trošenjem novca u Makarsku računam kao pomoć Hrvatskoj? Uostalom koliko tih umirovljenika ima u Hrvatskoj s prebivalištem.

Moj citat.
Citat:
Godišnja pomoć Hrvatske nikad nije prošla 15 milijuna Eura godišnje
Mislim na transfere preko ministarstava za konkretne projekte ili izravno iz proračuna.

Što ne bi ja u diskusiju unio višak na podračunu roba što Hrvatska ostvaruje sa BiH? Jer bi to relativiziralo ovo sve, a što ti trenutno pokušavaš.

Jebe me se za tvoj slučaj emotivne blokade. I odjebi s vrijeđanjem.

Uostalom kakva razlika 300 milijuna i 100 milijuna kuna godišnje. Ne mijenja činjenicu da smo prodati u Washingtonu i Daytonu. Ako ćemo i mirovine računati, znači samo malo skuplje (konkretno određenom broju ljudi) plaćena prodaja Herceg-Bosne.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2010, 00:03 

Uostalom cijelo vrijeme pričamo o cijeni.

Teza je da su interesi BiH Hrvata u Washingtonu i Daytonu trajno zamijenjeni (eufemizam) za interes RH. Nećemo pričati o novčanoj cijeni za to u vidu dotacija, što je tebi najbitnije.

Daj mi u ovih 6 stranica citate koji obaraju ovu tezu. Nitko ništa.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2010, 00:08 

To priča par vas iako to nije uopće tema, ne znam zašto o tome ne pišete na povijesti gdje postoji poseban podforum.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2010, 00:10 

lider30 je napisao/la:

Teza je da su interesi BiH Hrvata u Washingtonu i Daytonu trajno zamijenjeni (eufemizam) za interes RH. Nećemo pričati o novčanoj cijeni za to u vidu dotacija, što je tebi najbitnije.

Izvinjavam se što upadam u vašu internu diskusiju, ali mene kao ne previše upućenu u dešavanja na relaciji HR-HB zanima tvoje mišljenje...Kada je po tebi Tudjman "prelomio" da ne može obezbediti suverenost obe teritorije, i odlučio se da prioritet da svojoj matici? Pitam to jer iz tvojih upisa (o slanju oružja i sl.) se da zaključiti da je to već odlučeno u toku rata, a sa druge strane ovde često čitam da je HB postojala de facto do njegove smrti?

slika

Vrh

PostPostano: 30 lis 2010, 00:13 

lider30 je napisao/la:

Ti si jedini koji poteže pitanje cijene, a opstanak koji smo ostvarili zahvaljujući suradnj s HR nema cijene,da nije bilo organiziranja HVO i HB od strane HR i kasnije pomoći, mi bi bili povijesni pojam, ako i to! HR je pokušala izvući maksimalno, ali sile nisu dozvolile, a da nije bilo politike i i suradnje s HR ostvarili bi minimum, Tuđman je potpisao gašenje HB, ali on ju je i osnovao i osposobio i trajala je dok se god mogla gurati i ugašena je samo privremeno i to s odobravanjem mnogih Hrvata iz Bih! Velika je mogućnost da je HB imala odgovarajuću podršku od strane Hrvata iz Bih da njeno gašenje ne bi nikad ni došlo na dnevni red.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2010, 00:24 

Real gone je napisao/la:
lider30 je napisao/la:

Izvinjavam se što upadam u vašu internu diskusiju, ali mene kao ne previše upućenu u dešavanja na relaciji HR-HB zanima tvoje mišljenje...Kada je po tebi Tudjman "prelomio" da ne može obezbediti suverenost obe teritorije, i odlučio se da prioritet da svojoj matici? Pitam to jer iz tvojih upisa (o slanju oružja i sl.) se da zaključiti da je to već odlučeno u toku rata, a sa druge strane ovde često čitam da je HB postojala de facto do njegove smrti?

Vjerojatno pred Washington. Što je zbivalo tijeko 92' i 93' u kuloarima iza kulisa, gdje se inače sve odlučuje - tko zna. Ovakvu totoalnu lojalnost sa elementima zaslijepljenosti smo mi svi imali - odnosno većina pripadnika BiH Hrvata.
Što se tiče integralnog hrvatstva tada je Tuđman uradio ono što je tada i bila logika. Stabilna Hrvatska jamac je opstanka hrvatstva.
BiH Hrvati su bezgranično lojalni je samo dodatak, koji je učvrstio odluku pojačanja pozicija RH, na osnovu slabljenja pozicije BiH Hrvata.
Da se ne varamo, sve se to tada u paketu rješavalo, a i sada se i u Bruxelessu i Washingtonu sve u paketu promatra. Dakle logika je bila (svi) Hrvati su riješeni Hrvatskom, te se našlo prostora za Muslimane u Federaciji. Odnos RS-BiH je sredina između maximalističkih zahtijeva Srba i BH Muslimana. I tako su vučeni potezi iz MZ.

Nije mi samo jasno, zašto to mora biti tabu tema.

Ovo gore je moje osobno mišljenje i logika govori tako.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2010, 00:26 

zaba1111 je napisao/la:
lider30 je napisao/la:

Ti si jedini koji poteže pitanje cijene, a opstanak koji smo ostvarili zahvaljujući suradnj s HR nema cijene,da nije bilo organiziranja HVO i HB od strane HR i kasnije pomoći, mi bi bili povijesni pojam, ako i to! HR je pokušala izvući maksimalno, ali sile nisu dozvolile, a da nije bilo politike i i suradnje s HR ostvarili bi minimum, Tuđman je potpisao gašenje HB, ali on ju je i osnovao i osposobio i trajala je dok se god mogla gurati i ugašena je samo privremeno i to s odobravanjem mnogih Hrvata iz Bih! Velika je mogućnost da je HB imala odgovarajuću podršku od strane Hrvata iz Bih da njeno gašenje ne bi nikad ni došlo na dnevni red.

Da nije , kad bi, da je.

Odjebaus.
Odgovaraj konkretno.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2010, 00:31 

U to vrijeme, jer je vidio da prijete sankcije i Hrvatskoj i HB, da će sve enklave uskoro pasti i da će biti puno više žrtava, a vjerovao je da će Federacija BIH ući u konfederaciju s RH i da će položaj Hrvata tamo biti dobar. Da nije potpisan taj sporazum Hrvati bi bili označeni kao oni koji neće mir, ali ja svejedno mislim da Tuđman to nije smio potpisati, nego prepustiti odluku BIH Hrvatima.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2010, 00:32 

lider30 je napisao/la:

Nije mi samo jasno, zašto to mora biti tabu tema.

Ovo gore je moje osobno mišljenje i logika govori tako.

Pa s obzirom koliko vam se problema nagomilalo, teško da vi imate kredit za tabu teme.

Jedino što većina ima krivu percepciju da time ruši neko jedinstvo. Koga takođe nema, najpre na liniji Bosna-Hercegovina, kad su Hrvati u pitanju. I to se čak oslikava i ovde na forumu, ali o tome takođe niko (sem uvijeno) ne priča.
Ovo je takođe, samo moje mišljenje, ne ubijaj(te) glasnika. :)

slika

Vrh

PostPostano: 30 lis 2010, 00:32 

zaba1111 je napisao/la:
lider30 je napisao/la:

Sta su po tebi dobili Hrvati BiH?
Stvarno me zanima.Kako god okrenem ne ide...da to vidim.
Nije mi se dalo sve citati..
Josipovic je prosto neuporediv sa Tudjmanom i Mesicem.
Za BiH Hravate njegova politika bar ne uliva lazne nade..Sto sam procitala on podrzava BiH ali i da se poboljsa polozaj Hrvata u njoj.
Tudjamnova politika jeste gurnula Hrvate u corsokak samim "referendumskim cinom" i tu najvecim delom im presudila.
Mislim da je tu vec USA upetljala prste..i da je to odgovor i na realkino pitanje lideru.
Njihovi(hrvatski) politicki shuraci se strastveno zalazu za konstitutivnost u Republici Srpskoj,dok u FBiH je nema..a nit im je u planu da nesto sami u rade po tom pitanju.
S druge strane..mislim da su se tad Tudjmanovom spikom,Hrvati BiH nadali pripajanju HB RH.
Kakva je to politicka igra govori i to famozno glasanje..tj.zasta su sve Hrvati BiH iskoristavani od vlasti RH.
Mesic i njegov odnos...ne treba ni pominjati.. :rigam

Vrh

PostPostano: 30 lis 2010, 00:39 

U FBIH nema konstitutivnosti? A u RS nema Hrvata. A bilo ih je, dok nije bilo RS.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2010, 00:40 

Čemu sad služi ovo analiziranje kako i zašto i šta je moglo a šta nije?
Ništa nema od prošlosti nego gledaj kako ćeš sada da izvučeš nešto više ako je ikako moguće.
Moje je mišljenje da niste iskoristili bezbroj nenasilnih metoda borbe za ostvarenje političkih ciljeva.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2010, 00:40 

Mislim da će i BH Srbi se kad tad okrenuti isključivo Banja Luci i koliko moraju prema Sarajevu.

Beograd će krenuti svojim putem i u jednom trenutku će se početi sve više razilaziti interesi Bih Srba i Srbije. Samo su Srbi institucionalno zaštićeniji, pa će manje osjetiti.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2010, 00:42 

U FBIH nema konstitutivnosti? A u RS nema Hrvata. A bilo ih je, dok nije bilo RS.

i šta nam je činiti :sleep

Vrh

PostPostano: 30 lis 2010, 00:45 

Inzistirati na konstitutivnost i povratku u RS. Iz ove izjave "Urbane" ispada da bi Hrvati samo u Federaciji trebali imati konstitutivnost, a u RS je kao zahtjevaju hrvatski političari, a to ne bi trebali.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2010, 00:46 

Hm...ima li Srba u Hrvatskoj a je li ih bilo?

Vrh

PostPostano: 30 lis 2010, 00:48 

Koliko ih nema u RS, isto toliko (samo malo više) ih nema više ni u Federaciji.

Podvlačim, Federaciji Hrvata i Muslimana.

Vi Srbomrzitelji fakat trebate jednom da izvršite invaziju na Srbiju, da ne lomite svoje frustracije baš uvek preko ledja bosanskohercegovačkih Hrvata i Srba.. :kava

slika

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 209 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot], mrnjav, Naša Kvačica i 79 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: