HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 sij 2025, 13:49.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 86 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: O’Leary: Ne postoji niti jedan slučaj u konsocijacijskim demokracijama usporediv sa Željkom Komš
PostPostano: 06 tra 2021, 11:28 

Lars Dietrich je napisao/la:
Nemate s kime više da ostvarujete svoje nerealne megalomanske ambcije dominacije više.

Imaju sa nama.
I tek smo počeli.
Da vidim kako ćete se politički izboriti protiv Srba i Hrvata kad se MZ skloni sa strane.
A ako (opet) zajebete MZ (iako ste pred njima potpisali sporazum o legitimnom predstavljanju) zapamtite da će se skloniti i prepustiti vas nama.

Vrh

Naslov: Re: O’Leary: Ne postoji niti jedan slučaj u konsocijacijskim demokracijama usporediv sa Željkom Komš
PostPostano: 06 tra 2021, 11:31 

novovrijeme je napisao/la:

Može link za tih 20%?
Daj argumente kad se već pozivaš na njih.

Meni su moje oči dovoljan argument. Čim pređem granicu RS, SVI ljudi od Donjeg Vakufa do Mostara su ovakvi ko sa slika.
Medijski eksponirani GraDŽani se možda mogu naći u Sarajevu i Tuzli, a i oni glume, ko i ti što glumiš i takijaš. Da nema Srba i Hrvata svi bi vi klanjali po livadama i zamotavali se u čaršafe.

Pitaj Islamsku Zajednicu, ja sam čuo u jednom govoru Reisa da imaju članstvo od 20% populacije. Da je većina, još deset tisuća džamija bi im bilo malo. Uostalom usporedi kapacitet džamija i broj stanovnika pa ćeš lako doći do 20%.

Ako pak misliš da će netko obući crninu, staviti križ oko vrata i klati krmka pred kućom da bi tebi bio "Europljanin" onda si se zajebo.
Drugo sam ja i slični meni, ja se ne stidim od koga sam otpao i nisam nikad glumio muslimana, jer mi to ne pristoji, a drugo je prosječan Bošnjo.

Znači argument ti je: "Pitaj islamsku zajednicu" :smijeh
Mujo ne budali.
U Banja Luci imate više džamija nego mi crkvi. :smijeh

Vrh

PostPostano: 06 tra 2021, 11:32 

Nemate s kime više da ostvarujete svoje nerealne megalomanske ambcije dominacije više.

Imaju sa nama.
I tek smo počeli.
Da vidim kako ćete se politički izboriti protiv Srba i Hrvata kad se MZ skloni sa strane.
A ako (opet) zajebete MZ (iako ste pred njima potpisali sporazum o legitimnom predstavljanju) zapamtite da će se skloniti i prepustiti vas nama.

Vrlo jednostavno, svako u svoj politički i nacionalni prostor i odlučivanje na državnom nivou prema političkom kapacitetu. Stranci ovdje ne žive i to se njih ne tiče.

Vrh

PostPostano: 06 tra 2021, 11:34 

Pitaj Islamsku Zajednicu, ja sam čuo u jednom govoru Reisa da imaju članstvo od 20% populacije. Da je većina, još deset tisuća džamija bi im bilo malo. Uostalom usporedi kapacitet džamija i broj stanovnika pa ćeš lako doći do 20%.

Ako pak misliš da će netko obući crninu, staviti križ oko vrata i klati krmka pred kućom da bi tebi bio "Europljanin" onda si se zajebo.
Drugo sam ja i slični meni, ja se ne stidim od koga sam otpao i nisam nikad glumio muslimana, jer mi to ne pristoji, a drugo je prosječan Bošnjo.

Znači argument ti je: "Pitaj islamsku zajednicu" :smijeh
Mujo ne budali.
U Banja Luci imate više džamija nego mi crkvi. :smijeh

To su inat džamije zaostale iz vremena kad je Banja Luka imala muslimanskih vjernika. Relikt prošlosti i realnost koju ste vi silom stvorili.
Džaba se raspravljaš sa mnom. Nema od toga ništa.

Vrh

PostPostano: 06 tra 2021, 11:41 

Imaju sa nama.
I tek smo počeli.

Vrlo jednostavno, svako u svoj politički i nacionalni prostor i odlučivanje na državnom nivou prema političkom kapacitetu. Stranci ovdje ne žive i to se njih ne tiče.

Ma kakav Mujo.
Eto nas pravo kod vas u Sarajevo.
Ima da vam naštancamo Vojina, Peđa, itd. itd. Da ne znate gdje vam je glava a gdje guzica. Ne znate vi šta je srpsko-hrvatska diplomatija. Raspametićemo vas.

Vrh

PostPostano: 06 tra 2021, 11:45 

Može link za tih 20%?
Daj argumente kad se već pozivaš na njih.

Meni su moje oči dovoljan argument. Čim pređem granicu RS, SVI ljudi od Donjeg Vakufa do Mostara su ovakvi ko sa slika.
Medijski eksponirani GraDŽani se možda mogu naći u Sarajevu i Tuzli, a i oni glume, ko i ti što glumiš i takijaš. Da nema Srba i Hrvata svi bi vi klanjali po livadama i zamotavali se u čaršafe.

Pitaj Islamsku Zajednicu, ja sam čuo u jednom govoru Reisa da imaju članstvo od 20% populacije. Da je većina, još deset tisuća džamija bi im bilo malo. Uostalom usporedi kapacitet džamija i broj stanovnika pa ćeš lako doći do 20%. Kod muslimana je obveza molitve u džamiji za muške glave i broj džamija se prilagođava broju vjernika, a on je otprilike jedna petina.

Možda je Reis mislio na 20% svih građana BiH.

Vrh

PostPostano: 06 tra 2021, 11:52 

To da je teritorijalno pola Federacije hrvatsko, to nije nitko sporio, ali ne glasa drveće i kvadratni kilometri. U svijetu politike BH Hrvati su 20% Federacije i nemate više ozbiljnijeg Bošnjaka koji će pristati na "dogovor" pola-pola raspodjela vlasti ili DN koji se miješa u sve i svašta ili pak da formiranje vlade koja zastupa 80% stanovništva da ovisi od manjinskog HDZ. To zaboravite.
Štetni i nedragovoljni "dogovor" Granić-Izetbegović nas ni na koji pravni ili moralni način ne obvazuje, jer se radi o nedragovoljnom i štetnom ugovoru po nas koji nije uključio strane odn. ljude kojih se tiče.
Uostalom njega su Berry-jevi amandmani stavili vam snage i već su pravljeni presedani koji će postati trajna pravna praksa.

U naše ime nitko ne može sklapati takve "ugovore" i oni su ništavni za nas.
Potpuno se uzaludno upinjete i jako mi je žao što zbog takije prema strancima nema nitko da vam to razloži na pravi način sa naše strane.
Izetbegović je počeo, ali ne smije zbog stranaca ovako otvoreno kako ti ja velim.
U suštini je to i to je crvena crta.
Vladajte nad sobom, neka HNS preraste u HZHB, sa kapacitetom od 20% u Federaciji i to vam je plafon svih plafona real politički.

Ti si u teškoj iluziji ako misliš da se međunarodni ugovori mogu kršiti 25 godina nakon potpisivanja samo zato što se sada jednoj od strana to ne sviđa.
To ne postoji u međunarodnom pravu, ne zanima ni nas ni svijet što vi mislite o tome, potpisali ste i imate poštovati dogovor, bilo 20% ili 5% Hrvata u Federaciji.

Vi imate dvije opcije, poštovati to što ste potpisali 1994. i 1995. da Hrvati imaju 50% vlasti u Federaciji, ili tražite raspad države. Kako vas volja.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 06 tra 2021, 11:54 

Ako vam se ne svidja sadašnji mirovni sporazum, onda vam treba novi mirovni sporazum Muslimani. A za novi mirovni sporazum vam treba novi rat.

Vrh

PostPostano: 06 tra 2021, 12:02 

Jefferson Davis je napisao/la:
Ako vam se ne svidja sadašnji mirovni sporazum, onda vam treba novi mirovni sporazum Muslimani. A za novi mirovni sporazum vam treba novi rat.

Oono što on neće da shvati je činjenica da mu je kršnje sporazuma dosad prolazilo jer je imao uza se MZ, tenkove SFORa i kupljene OHRovce.

Ne shvaća da bi mu se bez toga država još prije 20 godina raspala.

Vrh

PostPostano: 06 tra 2021, 12:03 

Muslimani se zalete pa zaborave šta im znače stranci.
Kad odu stranci nema više N1, nema muslimanskog CIKa, VSTVa, nema muslimanskog Ustavnog suda BiH. Kad stranci odu Srbi i Hrvati sve to preuzimaju a onda će Mujo moliti da im ostavimo bar džamije i ako ikako može da hin pustimo da izađu iz BiH sa svojih 24%.
Zamislite horror da tada Srbi i Hrvati kažu: "Ne može Mujo, ostajete sa nama."
Palestina No.2, s tim da Muslimani nisu Palestinci i nema ih ko mrava nego šaka jada.

Vrh

PostPostano: 06 tra 2021, 12:34 

weasel je napisao/la:

To da je teritorijalno pola Federacije hrvatsko, to nije nitko sporio, ali ne glasa drveće i kvadratni kilometri. U svijetu politike BH Hrvati su 20% Federacije i nemate više ozbiljnijeg Bošnjaka koji će pristati na "dogovor" pola-pola raspodjela vlasti ili DN koji se miješa u sve i svašta ili pak da formiranje vlade koja zastupa 80% stanovništva da ovisi od manjinskog HDZ. To zaboravite.
Štetni i nedragovoljni "dogovor" Granić-Izetbegović nas ni na koji pravni ili moralni način ne obvazuje, jer se radi o nedragovoljnom i štetnom ugovoru po nas koji nije uključio strane odn. ljude kojih se tiče.
Uostalom njega su Berry-jevi amandmani stavili vam snage i već su pravljeni presedani koji će postati trajna pravna praksa.

U naše ime nitko ne može sklapati takve "ugovore" i oni su ništavni za nas.
Potpuno se uzaludno upinjete i jako mi je žao što zbog takije prema strancima nema nitko da vam to razloži na pravi način sa naše strane.
Izetbegović je počeo, ali ne smije zbog stranaca ovako otvoreno kako ti ja velim.
U suštini je to i to je crvena crta.
Vladajte nad sobom, neka HNS preraste u HZHB, sa kapacitetom od 20% u Federaciji i to vam je plafon svih plafona real politički.

Ti si u teškoj iluziji ako misliš da se međunarodni ugovori mogu kršiti 25 godina nakon potpisivanja samo zato što se sada jednoj od strana to ne sviđa.
To ne postoji u međunarodnom pravu, ne zanima ni nas ni svijet što vi mislite o tome, potpisali ste i imate poštovati dogovor, bilo 20% ili 5% Hrvata u Federaciji.

Vi imate dvije opcije, poštovati to što ste potpisali 1994. i 1995. da Hrvati imaju 50% vlasti u Federaciji, ili tražite raspad države. Kako vas volja.

Bojim se da si ti u teškoj iluziji. BiH je priznata i primljena u UN kao Republika bez entiteta i kantona 1992. Ovo je sve došlo kasnije i stvar je dogovora. Ako dogovora nema, onda neka svatko sebi pravi sustav kakav mu odgovara. U pravnom smislu ne možete tražiti raspad za nepoštovanje nekih odredbi Daytona ili Granić-Izetbegović ugovora. To je sve pravna improvizacija modificirana mnogo puta dosada od VP.
Da imamo kvalitetne državnike, brzo bi sve postalo bjelodano.
Raspad je moguć samo uz dogovor tri strane i ne ovisi o kasnijim sklepanim ugovorima.
Pitaj pravnike pa ćeš čut.
Dobro što vi fantazirate, ali što se oba HDZ prave budale i hoće nešto na kvarno.
Nemamo se što raspravljat, ne odlučujemo ni ja ni ti, ali ja samo iznosim realno stanje kakvo je kod nas.

Vrh

PostPostano: 06 tra 2021, 12:35 

Muslimani se zalete pa zaborave šta im znače stranci.
Kad odu stranci nema više N1, nema muslimanskog CIKa, VSTVa, nema muslimanskog Ustavnog suda BiH. Kad stranci odu Srbi i Hrvati sve to preuzimaju a onda će Mujo moliti da im ostavimo bar džamije i ako ikako može da hin pustimo da izađu iz BiH sa svojih 24%.
Zamislite horror da tada Srbi i Hrvati kažu: "Ne može Mujo, ostajete sa nama."
Palestina No.2, s tim da Muslimani nisu Palestinci i nema ih ko mrava nego šaka jada.

Kad bi nešto na silu pokušali, brže bi iz Sarajeva, no u Sarajevo.
Mani se iluzija o nasilju. Samo politička snaga.

Vrh

PostPostano: 06 tra 2021, 12:39 

Dobro što vi fantazirate, ali što se oba HDZ prave budale i hoće nešto na kvarno.
Nemamo se što raspravljat, ne odlučujemo ni ja ni ti, ali ja samo iznosim realno stanje kakvo je kod nas.

Čuj pravnike. :smijeh
Mi smo 1992. pitali pravnike imamo li mi sad pravo da uspostavimo RS na pola BiH.
Aj pogodi šta sui nam rekli. :smijeh
A pogledaj lafčino Republike Srpske danas u punoj pravnoj veličini.

Imaš prava tačno oniliko koliko si u mogućnosti da ga ostvariš, ni mrve više. To sve što su tu pravnici pričali odštampaj i obriši guzicu sa tim.

Vrh

PostPostano: 06 tra 2021, 12:40 

Izvini. Ne moraš brisati guzicu sa tim.
Zaboravih da si Musliman.
Nemojšta hatoriti alahati. :sad

Vrh

PostPostano: 06 tra 2021, 12:44 

Ti nisi normalan čovjek.

E jebi ga nemoj se stiditi to je tvoj narod

slika
Muslimanski muškarci u elementu

slika
Muslimanske žene u elementu

Ovo ne pripada u Europu.

Šaka u oko.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 06 tra 2021, 12:47 

Izvini. Ne moraš brisati guzicu sa tim.
Zaboravih da si Musliman.
Nemojšta hatoriti alahati. :sad

Zašto se stalno mešaš?Pusti ih neka malo raspravljaju međusobno.
Svejedno je.
Posao će biti završen kako god.
Neka ih malo same.Zbog Hrvata pre svega.Moraju sami neke stvari da sazreju u njima.

Vrh

PostPostano: 06 tra 2021, 12:59 

BH Hrvati su mala, ali ipak slobodna politička zajednica u BiH,...

Kako bezobrazno ovako nesto izjavit pored Komšića na vlasti.

A cjeli muslimanski Argument sve svodi na to da in je više.

Vrh

PostPostano: 06 tra 2021, 13:07 

Reconquista je napisao/la:
Ne znam nijedan sličan slučaj u drugim konsocijacijskim demokracijama kao što je onaj Željka Komšića. A da bi konsocijacije uspjele, svaki narod mora birati svoje lidere, zbog toga i jesu Hrvati u Bosni i Hercegovini danas nesretni, tvrdi ekskluzivno za Večernji list Brendan O’Leary, jedan od najuglednijih stručnjaka za konsocijacijske demokracije u svijetu, odnosno za složene višenacionalne demokracije koje ne funkcioniraju po modelu jedan član – jedan glas.

O’Leary je irski profesor na sveučilištu Pennsylvania u Philadelphiji (SAD), a prije je radio na Londonskoj školi ekonomije. Jedan je od najvećih eksperata za političko uređenje Sjeverne Irske o čemu je objavio niz djela. Neka su od njih i najizravnije utjecala na političko uređenje tog dijela Ujedinjenog Kraljevstva. U svojoj prošlogodišnjoj knjizi o BiH, poznata zagrebačka profesorica i stručnjakinja za BiH Mirjana Kasapović citirala je niz njegovih djela.

Da ponovimo gradivo.

Ovo što su muslimani izveli s Komšićem je slučaj koji ne postoji na svjetskoj razini u sličnim situacijama.

Jednostavno to se ne radi.

Ja znam da muslimani nisu nešto previše bistri ali nema izmotavanja oko slučaja Komšić.

Muslimani su pogazili temeljno ljudsko i demokratsko pravo jednom narodu da sam bira svoje političke predstavnike.

I to je otišlo u svijet. Pa i ovakvi sveučilišni profesori koji se bave tom temom govore o tome jer je to nešto jedinstveno.

Još jednom, hvala vam na Komšiću. Poboljšali ste hrvatski položaj u BiH pred međunarodnom zajednicom nemjerljivo.

2001. - 2021.

Nebo i zemlja. :zivili

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 06 tra 2021, 14:59 

Bojim se da si ti u teškoj iluziji. BiH je priznata i primljena u UN kao Republika bez entiteta i kantona 1992. Ovo je sve došlo kasnije i stvar je dogovora. Ako dogovora nema, onda neka svatko sebi pravi sustav kakav mu odgovara. U pravnom smislu ne možete tražiti raspad za nepoštovanje nekih odredbi Daytona ili Granić-Izetbegović ugovora. To je sve pravna improvizacija modificirana mnogo puta dosada od VP.
Raspad je moguć samo uz dogovor tri strane i ne ovisi o kasnijim sklepanim ugovorima.

Ta RBiH ti je bila na 17% površine današnje BiH, čisto da znaš kad to spominješ.

Vi ste sebi zamislili nama se Dayton ne sviđa, moramo dijelit vlast prema potpisanom i mi sad to nećemo. Pa ne morate, nitko vas ne tjera, samo alternativa tome nije uspostava neke imaginarne građanske države nego raspad daytonske BiH na tri državice.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 06 tra 2021, 15:43 

Kod koristenja prava hrvatske konstitutuivnosti, nema nikakve uloge koliko nas je. Nama pripada 50% vlasti u federaciji i 33% u tzv bih. Manje od toga ne ide.

Vrh

PostPostano: 06 tra 2021, 16:15 

Ja samo ne kontam što bi se Srbi i Hrvati odrekli onoga što imaju, a da zauzvrat ne dobiju ništa.

Vrh

PostPostano: 06 tra 2021, 17:15 

zbl je napisao/la:
Ja samo ne kontam što bi se Srbi i Hrvati odrekli onoga što imaju, a da zauzvrat ne dobiju ništa.

Naravno da ne bi. ali to nitko ne traži ni od Bošnji.

Bošnje samo trebaju shvatiti koliko imaju, a koliko im je malo MZ preko reda davala.

Bošnje su ko klinac koji dođe sa starijim bratom na igralište, qrči se i svi mu se sklanjaju. Onda počne dolazit bez brata i qrči se, a druga mu djeca govore "prestani pobrat ćeš šamar".

A on si misli, "što bi prestao, neka se sklanjaju ko dosad, što bi se ja odrekao onoga što imam."

A Bošnjama stariji brat upravo govori jasno i glasno da neće više izlazit na teren s njima. A oni se i dalje qrče.

Vrh

PostPostano: 06 tra 2021, 19:27 

lider30 je napisao/la:
Ja sam se onog i Silajdžića i bojao. Premazan lik. Ove sada strukture su im srećom jako loše. Imali su jaku i bezrezervnu podršku Međunarodne zajednice 25 godina i mi mnoštvo nepovoljnih okolnosti i skoro bezizlaznu situaciju.
Bakir je kratkih dometa, Nermin Nikšić im je loš i nekarizmatičan, Lagumdžija je bio pohlepan i realno ne prevelikih kognitivnih sposobnosti. Možda Tihić je imao strateška promišljanja i jače kognitivne sposobnosti, ali je bio totalno nekarizmatičan, što je političaru teški balast.
U uvjetima 2005. do 2010. , kada je očito da mi demografski curimo više od ostalih, bez ikakve podrške igdje ( ni u Hrvatskoj skoro nikakve), poslije Barryijevih amandmana jako politički oslabljeni i na unutarnjem planu prave Muslimani početničku grešku. Umjesto da budu strpljivi i ne čačkaju mečku, kao što bi svi europski zreli narodi uradili, oni idu đonom s Komšićem, šibicarenjima s Domom naroda, lažnim predstavljanjima da zauzimaju hrvatske kvote...

Nema izbora. Prevlast HDZ BiH u Federaciji i suradnja sa Srbima iznuđuje naše poteze. Nemamo vremena da čekamo. Bolje da se izdešava što se ima izdešavati dok nas još ima 1,3 milijuna, nego kad opadnemo u broju. Niti postoji nada da će čekanje nešto donijeti. Bolje je ovako otvorenih karata i do kraja pa što bude. Veliko je zlo takija i šuplja. Eto Čović takija, pa vi ništa nemate od toga sem njegovo političko preživljavanje.
Samo otvoreno, ovo hoću, ovo neću i vozdra.

Nema vas 1,3 milona !

The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.

Vrh

PostPostano: 06 tra 2021, 21:36 

weasel je napisao/la:

I vidi se da ne odlučuješ, a ja koji ću vjv u budućnosti i odlučivati o nekim stvarima(kao što su i članovi moje obitelji), znam da stvari tako ne funkcioniraju, ti stalno brojiš nekih 80%, a ja ne vidim ni jednu stranku da ima 80% moj mujo, pregovaraš s onim što imaš, a ne što džamijaši kažu da imaš, nije ti ovo Islamabad.

Vrh

PostPostano: 06 tra 2021, 23:10 

weasel je napisao/la:

Ta RBiH ti je bila na 17% površine današnje BiH, čisto da znaš kad to spominješ.

Vi ste sebi zamislili nama se Dayton ne sviđa, moramo dijelit vlast prema potpisanom i mi sad to nećemo. Pa ne morate, nitko vas ne tjera, samo alternativa tome nije uspostava neke imaginarne građanske države nego raspad daytonske BiH na tri državice.

6. Travnja 1992 kad je BiH priznata, RBiH se prostirala na 45% BiH, ne benavi. Silom nas protjerali u ratu na manji teritorij. Silom ćemo se i vratiti na svoje, jok vaše ili srpsko kad dođe vrijeme. Tuđe nećemo, svoje ne damo.

Tri republike mogu i biti, ali BiH ostaje dok se tri naroda drugačije ne dogovore. :palacgore1

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 86 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Ceha, Naša Kvačica i 27 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: