|
|
Stranica: 6/8.
|
[ 186 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Ovako će biti širom Herceg-Bosne": Šahovnica osvanula na kružnom toku u Bosni i Hercegovini Postano: 16 stu 2024, 22:01 |
|
|
|
Kružni tijek.
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Ovako će biti širom Herceg-Bosne": Šahovnica osvanula na kružnom toku u Bosni i Hercegovini Postano: 16 stu 2024, 22:14 |
|
|
Gazda je napisao/la: Ne znam tko te je slagao, ali po pravilima hrvatskog jezika i jedno i drugo se može koristiti. Ja kolko sam upoznat kružni tok je izbačen iz upotrebe u hrvatskom jeziku i sad je oficijelno rotor u upotrebi.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ovako će biti širom Herceg-Bosne": Šahovnica osvanula na kružnom toku u Bosni i Hercegovini Postano: 16 stu 2024, 22:28 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Jel moguće da niko od kolega forumaša nije primjetio,posebno kolega MiB da se na hrvatskom jeziku više ne kaže kružni tok,nego rotor ?! Uvijek kažem kružni tok. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1472 of 2558 - 57.54%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Ovako će biti širom Herceg-Bosne": Šahovnica osvanula na kružnom toku u Bosni i Hercegovini Postano: 16 stu 2024, 22:36 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63668 Lokacija: DAZP HQ
|
Graničar18 je napisao/la: Gazda je napisao/la: Ne znam tko te je slagao, ali po pravilima hrvatskog jezika i jedno i drugo se može koristiti. Ja kolko sam upoznat kružni tok je izbačen iz upotrebe u hrvatskom jeziku i sad je oficijelno rotor u upotrebi. Rotor je više zagrebački izraz i specifično se koristi za najveći u Zagrebu na ulasku u grad iz smjera Lučkog. Raskružje bi bilo strogo standardno. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Ovako će biti širom Herceg-Bosne": Šahovnica osvanula na kružnom toku u Bosni i Hercegovini Postano: 16 stu 2024, 23:05 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 17:35 Postovi: 9998 Lokacija: No Country for White Men
|
Graničar18 je napisao/la: Jel moguće da niko od kolega forumaša nije primjetio,posebno kolega MiB da se na hrvatskom jeziku više ne kaže kružni tok,nego rotor ?! MiB ionako najviše piše na srpskohrvatskom.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Ovako će biti širom Herceg-Bosne": Šahovnica osvanula na kružnom toku u Bosni i Hercegovini Postano: 16 stu 2024, 23:07 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 17:35 Postovi: 9998 Lokacija: No Country for White Men
|
dudu je napisao/la: Rotor je više zagrebački izraz i specifično se koristi za najveći u Zagrebu na ulasku u grad iz smjera Lučkog. Raskružje bi bilo strogo standardno.  Vidi se tko je pravi ustanik! 
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Ovako će biti širom Herceg-Bosne": Šahovnica osvanula na kružnom toku u Bosni i Hercegovini Postano: 16 stu 2024, 23:52 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Gazda je napisao/la: Ne znam tko te je slagao, ali po pravilima hrvatskog jezika i jedno i drugo se može koristiti. Ja kolko sam upoznat kružni tok je izbačen iz upotrebe u hrvatskom jeziku i sad je oficijelno rotor u upotrebi. Nije izbačen, uvijek je službeni naziv bio cestovni rotor a u žargonu se govori kružni tok. Slično kao za žmigavac, službeni naziv je pokazivač smjera a u žargonu žmigavac. Imaš xy takvih primjera
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tetejac
|
Naslov: Re: Ovako će biti širom Herceg-Bosne": Šahovnica osvanula na kružnom toku u Bosni i Hercegovini Postano: 17 stu 2024, 01:10 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Jel moguće da niko od kolega forumaša nije primjetio,posebno kolega MiB da se na hrvatskom jeziku više ne kaže kružni tok,nego rotor ?! Hvala ti. Pod hitno se moram prešaltat.
_________________ Idi kući maži supe
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Ovako će biti širom Herceg-Bosne": Šahovnica osvanula na kružnom toku u Bosni i Hercegovini Postano: 17 stu 2024, 10:05 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Jel moguće da niko od kolega forumaša nije primjetio,posebno kolega MiB da se na hrvatskom jeziku više ne kaže kružni tok,nego rotor ?! Uvijek kažem kružni tok.  Ti si osto na bizantijsko-srpskom standardu. 
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Ovako će biti širom Herceg-Bosne": Šahovnica osvanula na kružnom toku u Bosni i Hercegovini Postano: 17 stu 2024, 10:10 |
|
|
|
Možda se rotor kaže tamo gdje su nijemci i talijani ostavili veliki utjecaj.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Ovako će biti širom Herceg-Bosne": Šahovnica osvanula na kružnom toku u Bosni i Hercegovini Postano: 17 stu 2024, 10:16 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Gazda je napisao/la: Ne znam tko te je slagao, ali po pravilima hrvatskog jezika i jedno i drugo se može koristiti. Ja kolko sam upoznat kružni tok je izbačen iz upotrebe u hrvatskom jeziku i sad je oficijelno rotor u upotrebi. Nije izbačen, trolaš bezveze. Ako pogledaš stranice mupa, instituta i fakulteta uvijek se koristi kružni tok. Prije par godina kao prijedlog nove hrvatske riječi pojavio se krugotok (valjda opet njemački utjecaj spajanja dvije riječi u jednu).
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Ovako će biti širom Herceg-Bosne": Šahovnica osvanula na kružnom toku u Bosni i Hercegovini Postano: 17 stu 2024, 10:19 |
|
|
MiB je napisao/la: Možda se rotor kaže tamo gdje su nijemci i talijani ostavili veliki utjecaj. U Zagrebu ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Ovako će biti širom Herceg-Bosne": Šahovnica osvanula na kružnom toku u Bosni i Hercegovini Postano: 17 stu 2024, 10:19 |
|
|
MiB je napisao/la: Možda se rotor kaže tamo gdje su nijemci i talijani ostavili veliki utjecaj. U Zagrebu ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Ovako će biti širom Herceg-Bosne": Šahovnica osvanula na kružnom toku u Bosni i Hercegovini Postano: 17 stu 2024, 10:21 |
|
|
MiB je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Ja kolko sam upoznat kružni tok je izbačen iz upotrebe u hrvatskom jeziku i sad je oficijelno rotor u upotrebi. NIje izbačen, trolaš bezveze. Ako pogledaš stranice mupa, instituta i fakulteta uvijek se koristi kružni tok. Prije par godina kao prijedlog nove hrvatske riječi pojavio se krugotok (valjda opet njemački utjecaj spajanja dvije riječi u jednu). Ne trolam,u Hrvatskoj kažu rotor.Više sam šokiran da ti nisi upoznat s tim ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gazda
|
Naslov: Re: Ovako će biti širom Herceg-Bosne": Šahovnica osvanula na kružnom toku u Bosni i Hercegovini Postano: 17 stu 2024, 10:24 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 15:23 Postovi: 3980 Lokacija: Stolni grad
|
|
Bola i u Mostaru neki kažu rotor imaš i autoškolu pod nazivom rotor, oboje je u upotrebi zato prestani više sa svojim glupostima, srpski bi bio randaba, pošto vi najviše volite tuđice.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Ovako će biti širom Herceg-Bosne": Šahovnica osvanula na kružnom toku u Bosni i Hercegovini Postano: 17 stu 2024, 10:38 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: MiB je napisao/la: NIje izbačen, trolaš bezveze. Ako pogledaš stranice mupa, instituta i fakulteta uvijek se koristi kružni tok. Prije par godina kao prijedlog nove hrvatske riječi pojavio se krugotok (valjda opet njemački utjecaj spajanja dvije riječi u jednu).
Ne trolam,u Hrvatskoj kažu rotor.Više sam šokiran da ti nisi upoznat s tim ? Trolaš, rotor je tuđica, a ja takve riječi izbjegavam koristiti. I sama uporaba riječi rotor je pogrešna, jer je rotor sve što se okreće oko nekog središta.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Ovako će biti širom Herceg-Bosne": Šahovnica osvanula na kružnom toku u Bosni i Hercegovini Postano: 17 stu 2024, 10:43 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Jel moguće da niko od kolega forumaša nije primjetio,posebno kolega MiB da se na hrvatskom jeziku više ne kaže kružni tok,nego rotor ?! Uvijek kažem kružni tok.  Zasto ne samo kružni
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Ovako će biti širom Herceg-Bosne": Šahovnica osvanula na kružnom toku u Bosni i Hercegovini Postano: 17 stu 2024, 10:59 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Uvijek kažem kružni tok.  Zasto ne samo kružni Da, kaže se samo kružni u 99% slučajeva, rotor je samo glavni kružni u Zagrebu.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Ovako će biti širom Herceg-Bosne": Šahovnica osvanula na kružnom toku u Bosni i Hercegovini Postano: 17 stu 2024, 11:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88752 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
raskružje je pobijedila na onom takmičenju za zamjenu tuđica
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Ovako će biti širom Herceg-Bosne": Šahovnica osvanula na kružnom toku u Bosni i Hercegovini Postano: 17 stu 2024, 11:01 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88752 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Kružni tok je službeno, i govor većine Hrvatske.
Rotor je ajmo reći dijalekt.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Ovako će biti širom Herceg-Bosne": Šahovnica osvanula na kružnom toku u Bosni i Hercegovini Postano: 17 stu 2024, 11:03 |
|
|
dreamteam je napisao/la: Kružni tijek. Tijek se tiče konteksta vremena, a tok se odnosi na prostor.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Ovako će biti širom Herceg-Bosne": Šahovnica osvanula na kružnom toku u Bosni i Hercegovini Postano: 17 stu 2024, 11:15 |
|
|
dudu je napisao/la: dreamteam je napisao/la: Kružni tijek. Tijek se tiče konteksta vremena, a tok se odnosi na prostor. Vidi se da si profesionalac. tijek vremena tijekom vikenda tijekom utakmice tok Save jednadžba toka
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Ovako će biti širom Herceg-Bosne": Šahovnica osvanula na kružnom toku u Bosni i Hercegovini Postano: 17 stu 2024, 11:18 |
|
|
rotor dođe nešto ko špigl  Postoji na nekim lokacijama (ili dobnim skupinama) kao dijalekt, ali nije službeno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Ovako će biti širom Herceg-Bosne": Šahovnica osvanula na kružnom toku u Bosni i Hercegovini Postano: 17 stu 2024, 11:19 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: rotor dođe nešto ko špigl  Postoji na nekim lokacijama (ili dobnim skupinama) kao dijalekt, ali nije službeno. Auspuh, gepek. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Ovako će biti širom Herceg-Bosne": Šahovnica osvanula na kružnom toku u Bosni i Hercegovini Postano: 17 stu 2024, 11:25 |
|
|
|
Srbi stalno rade greške kad lokalni dijalekt kojeg negdje čuju u posjeti određenog dijela Hrvatske, poistovjećuju sa “kako se u Hrvatskoj govori”, jer vrlo često riječ ako nije službena, ima bar 3 varijante, nekad i više, regionalne.
Ne znam što se ljudi čude stalno dijalektima, u Njemačkoj a možda i Sloveniji imaš daleko jače dijalekte.
Ljudi dijalektalno pričaju kako hoće, ne kužim opsesiju i fascinaciju.
Zato i postoji književni jezik da se odabere jedna varijanta ili agenda, a agenda je obično izbjegavanje tuđica.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|