HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 04 sij 2025, 10:24.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 7151 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285 ... 287  Sljedeća

Na popisu ćete se nacionalno izjasniti kao
Bošnjak 16%  16%  [ 47 ]
Hrvat 49%  49%  [ 145 ]
Srbin 13%  13%  [ 37 ]
Bosanac/Bosanac i Hercegovac 3%  3%  [ 10 ]
Musliman 1%  1%  [ 3 ]
Ostali 1%  1%  [ 4 ]
Neću biti obuhvaćen popisom 16%  16%  [ 48 ]
Ukupno glasova : 294
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Popis stanovništva 2013
PostPostano: 15 lis 2016, 13:44 

Kačamak je napisao/la:
I da.Pošto si ti musliman a ja Srbin naravno da mi ne veruješ.Zato ću ti dati primere iz okruženja.

Jeli Srbija mogla izaći na kraj sa šiptarima i rešiti problem?A koliko ima Srba u Srbiji a koliko tada šiptara?Nije.Koliko ima vas a koliko nas u bih?Sa strane Hrvati da ih ne računamo.

Srbija je bila riješila problem šiptara, samo što ju je NATO zeznuo u krajnjoj realizaciji.

Borba za slobodu čovjeka i nije drugo nego borba za oslobođenje od predrasuda. (Miroslav Krleža)

Vrh

PostPostano: 15 lis 2016, 13:47 

Kačamak je napisao/la:
mirusvijetu je napisao/la:
Bre, imaće da vas bude briga :D
BiH, pa čak i Srbija i Hrvatska su paket aranžman i bilo kakvo preslagivanje kockica će biti na regionalnom nivou.

Standardno lud ko i uvek.I sad da te pitam kako to zamišljaš ne bi znao šta da kažerš.
Uglavnom..raspadne li se bej ha otvoriće se crna rupa i progutati planetu.

I mene znima kako to zamišlja. Srbija i Hrvatska će davati teritorije "Bosni" i razmenjivati teritorije međusobno? RS će isto davati teritorije "Bosni"?

Bosna će se, bezbeli, pravo proširiti u tom novom "regionalnom" preslagivanju.

Da ih nema, trebalo bi ih izmisliti, majke mi.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2016, 14:04 

Dejtonski sporazum su potpisale Hrvatska i Srbija. Hrvati su dobili cijelu RH a ostali bez HB, Srbi su dobili određenu autonomiju u BiH.

Ako će se šta mijenjati, onda treba napraviti Dejton II pošto i mi imamo neke nove zahtjeve :)

Vrh

PostPostano: 15 lis 2016, 14:19 

mirusvijetu je napisao/la:
Dejtonski sporazum su potpisale Hrvatska i Srbija. Hrvati su dobili cijelu RH a ostali bez HB, Srbi su dobili određenu autonomiju u BiH.

Ako će se šta mijenjati, onda treba napraviti Dejton II pošto i mi imamo neke nove zahtjeve :)

Neozbiljan si.Čovek vam svaki dan mora ponavljati da ste niko i ništa i da se ni za šta ne pitate van FBiH.Kakvi vaši zahtevi?Hajde uozbilji se.I nemoj samo da si napisao kako se vi onda nećete složiti.To nas tek ne zanima.Sarajevo nit je ikad bili niti jeste niti će biti na istoj ravni kao BG ili ZG.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2016, 15:11 

Nebula je napisao/la:
Mi se još uvijek moramo pretvarati da nam je stalo do RS-a. Pametni ljudi znaju da je to samo varka ali smo još uvijek primorani igrati tu igru. Ono što Bošnjake zaista interesuje je Federacija ali to ne smiju reći. Sve dok smo zvanično protiv RS-a imaćemo podršku Zagreba. Onog momonta kada pustimo RS imamo Zagreb protiv sebe. I to je svakome ko ima imalo jači IQ jasno.

Bitno je da RS malo po malo postaje država ali nikako brzo. A mi ćemo naravno svo vrijeme protestvovati i praviti tužne face. Show must go on.

Moram da te pitam, jel vas zanima cijela Federacija i mislite da ozbiljno mozete dobit cijelu Federaciju da bude vasa?

Vrh

PostPostano: 15 lis 2016, 15:26 

VUKsaJUGA je napisao/la:
Nebula je napisao/la:
Mi se još uvijek moramo pretvarati da nam je stalo do RS-a. Pametni ljudi znaju da je to samo varka ali smo još uvijek primorani igrati tu igru. Ono što Bošnjake zaista interesuje je Federacija ali to ne smiju reći. Sve dok smo zvanično protiv RS-a imaćemo podršku Zagreba. Onog momonta kada pustimo RS imamo Zagreb protiv sebe. I to je svakome ko ima imalo jači IQ jasno.

Bitno je da RS malo po malo postaje država ali nikako brzo. A mi ćemo naravno svo vrijeme protestvovati i praviti tužne face. Show must go on.

Moram da te pitam, jel vas zanima cijela Federacija i mislite da ozbiljno mozete dobit cijelu Federaciju da bude vasa?

Pa naravno da ih zanima, sa eventualno nesto hrvata kao nacionalna manjina.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2016, 15:41 

Sa sve Neumom koji forsiraju preko Stoca.Koliko je to realno zavisi od Hrvata.Nikad ne treba smetnuti sa uma da je Bakirov ćaća hteo direktno da zarati sa Srbijom,u ono vreme,a ludilo je uvek nasledno.Neki eventualni sukob između Hrvatske i muslimana još da odgledamo pa da možemo Svetu da kažemo da smo videli sve i da to što kod nas ima nema nigde u Svetu,sem možda u Siriji.
I ne reci kako je to nerealno.Kad je u islimu bilo šta realno a sad su više potopljeni u to nego pre dvadeset godina.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2016, 16:38 

Citat:
Sve mi se više sviđa kako razmišljate. I ti, i Amiđa, i Baron.

Zato jer nemaš pojma kako stvarno razmišljamo. Čitaš što ti se dopada.
Nebula je po svoj prilici provokator kao i Barack Obama, mada postoji jedna frakcija u SDA koja se "pomirila s tim" da je tzv. RS srpska. Ova situacija sa Srebrenicom je jasna kao dan i narod je shvatio tko je stao uz Srbe.
Politički misleći Bošnjaci nisu ni u travnju 1992 bili takvi defetisti kao Nebula.
90 % Bošnjaka, mene uključujući se nije odreklo tih prostora. Više puta sam rekao da Sarajevu nema opstanka bez istočnog Sarajeva do Sokoca i stojim iza toga.
Svatko to od nas zna i od toga nema bježanja. Nama je Srbija usred grada došla i nema se kud, i to priznaju i najveći mirotvorci. Čak je i Nebula jasno rekao da istočno Sarajevo ne može biti srpsko.
Polazim od sebe i dat ću doprinos maksimalno koliko budem u stanju da Sarajevo vidi slobodu od okupacije. Više se ni od koga od nas ne traži i ne očekuje.

Prije bilo kakvih razračuna ipak treba dati šansu miru i pustiti da se sve mogućnosti iscrpe izuzev otcjepljenja RS, jer Bošnjacima je trebalo vremena da ojačaju i oporave se iza rata. Sa Srbima nitko nikad ništa dogovorio nije, pa neće ni Bošnjaci.
Tko se mogao nadati da će broj Srba padati tako žestoko i prostori se prazniti, a Srbi se sabijati po varošicama i pariti za Srbiju i Zapad. :zubati
Ako se ovako nastavi neće trebati ni sa velikim vojnim snagama ovladavati s tim prostorima.
Srbi su svaki dan sve slabiji i malobrojniji, i to će uskoro trebati iskoristiti. Tzv. granica RS je potpuno nebranjiva i šuplja kao sir.
Operativne spoznaje su neumoljive i mogu se ovdje Srbi kurčiti koliko hoće, ali su slabi u BiH kako odavno bili nisu i bit će još slabiji.

Srebrenica je priča za sebe. Prvo se moraju stvoriti vojne pretpostavke da bi se vraćala u naše okrilje. Jedna po jedna stvar. Ne može preko reda. Relativno je daleko uz granicu Srbije.
Bošnjaci bi sad pa sad mogli popaliti srpska sela oko Srebrenice i vratiti se sa minimalnim gubicima na početne pozicije u federaciji, ali bi to bilo kontraproduktivno.
I to sa minimalnim snagama od nekoliko stotina ljudi.
Okolne krajeve drže Srbi, i ne bi se mogli trajno zadržati. Puno toga ima za očistiti do Srebrenice. Naravno i političke štete bi bile ogromne.
Neka prvo politika odradi svoje, puno se politički još može Srbima u Srebrenici jada zadati. Bit će vremena za vojevanje napretek.

Brat je mio, koje vjere bio, kada bratski čini i postupa ...

Vrh

PostPostano: 15 lis 2016, 16:44 

Baron je napisao/la:
Citat:
Nema muslimana 50% u bejha to je samo iluzija koja se pokusava stvoriti manipulacijama popisom i vitalnom statistikom da bi se ostvarili velikomuslimanski ciljevi.
realan broj muslimana u bejha je tek nesto iznad milion i ispod 40% ukupnog stanovnistva

Dokaz ? Reko ti Dodik ... ili bijaše Cvij(eb)anovićka ...
Iluzija je da Srba ima i 30 %. Dabogda i 25 %.
Da vas ima toliko, ne bi dolazili silnim autobusima iz Srbije da pobijedite u Srebrenici.

Ne,nego ćete vi poštom iz USA da pobedjujete u Srebrenici gde vas ima taman 30%,a dabogda i 25%.Dokaz su lokalni izbori,gde je isti broj glasalih,a po popisu vas 1,7:1tj. 70% više nego nas.Ko u to veruje,taj ima velikih problema sa mozgom.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2016, 16:57 

Baron je napisao/la:
Citat:

Nebula je po svoj prilici provokator kao i Barack Obama, mada postoji jedna frakcija u SDA koja se "pomirila s tim" da je tzv. RS srpska. Ova situacija sa Srebrenicom je jasna kao dan i narod je shvatio tko je stao uz Srbe.
Politički misleći Bošnjaci nisu ni u travnju 1992 bili takvi defetisti kao Nebula.
90 % Bošnjaka, mene uključujući se nije odreklo tih prostora. Više puta sam rekao da Sarajevu nema opstanka bez istočnog Sarajeva do Sokoca i stojim iza toga.
Svatko to od nas zna i od toga nema bježanja. Nama je Srbija usred grada došla i nema se kud, i to priznaju i najveći mirotvorci. Čak je i Nebula jasno rekao da istočno Sarajevo ne može biti srpsko.
Polazim od sebe i dat ću doprinos maksimalno koliko budem u stanju da Sarajevo vidi slobodu od okupacije. Više se ni od koga od nas ne traži i ne očekuje.

Prije bilo kakvih razračuna ipak treba dati šansu miru i pustiti da se sve mogućnosti iscrpe izuzev otcjepljenja RS, jer Bošnjacima je trebalo vremena da ojačaju i oporave se iza rata. Sa Srbima nitko nikad ništa dogovorio nije, pa neće ni Bošnjaci.
Tko se mogao nadati da će broj Srba padati tako žestoko i prostori se prazniti, a Srbi se sabijati po varošicama i pariti za Srbiju i Zapad. :zubati
Ako se ovako nastavi neće trebati ni sa velikim vojnim snagama ovladavati s tim prostorima.
Srbi su svaki dan sve slabiji i malobrojniji, i to će uskoro trebati iskoristiti. Tzv. granica RS je potpuno nebranjiva i šuplja kao sir.
Operativne spoznaje su neumoljive i mogu se ovdje Srbi kurčiti koliko hoće, ali su slabi u BiH kako odavno bili nisu i bit će još slabiji.

Srebrenica je priča za sebe. Prvo se moraju stvoriti vojne pretpostavke da bi se vraćala u naše okrilje. Jedna po jedna stvar. Ne može preko reda. Relativno je daleko uz granicu Srbije.
Bošnjaci bi sad pa sad mogli popaliti srpska sela oko Srebrenice i vratiti se sa minimalnim gubicima na početne pozicije u federaciji, ali bi to bilo kontraproduktivno.
Okolne krajeve drže Srbi, i ne bi se mogli trajno zadržati. Puno toga ima za očistiti do Srebrenice. Naravno i političke štete bi bile ogromne.
Neka prvo politika odradi svoje, puno se politički još može Srbima u Srebrenici jada zadati. Bit će vremena za vojevanje napretek.

Klovn i budala.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2016, 17:09 

Citat:
Bošnjaci bi sad pa sad mogli popaliti srpska sela oko Srebrenice i vratiti se sa minimalnim gubicima na početne pozicije u federaciji

Citat:
Tzv. granica RS je potpuno nebranjiva i šuplja kao sir.

Vrh. :kava
Jedno pitanje za tebe BistrikBarone.
Mogu li ja sam dovesti cisternu goriva i eksploziva u sred Sarajeva izaći iz nje i detonirati je kad u blizini bude najviše ljudi i mirno se vratiti u RS,m?
I još Pet ili deset ljudi uraditi to isto na pet ili deset mesta u isto vreme?
Granice su vam šuplje kao sir i koncentrisani ste u gradovima.
Eto tako ti razmišljaš retardirana budaletino.Trenutno bi počeo rat i najebali bi vam se matere stoput više nego prošli put.Glup si za medalju.Kako uopšte živiš i opstaješ tako blentav?

Vrh

PostPostano: 15 lis 2016, 17:21 

Citat:
Mogu li ja sam dovesti cisternu goriva i eksploziva u sred Sarajeva izaći iz nje i detonirati je kad u blizini bude najviše ljudi i mirno se vratiti u RS,m?
I još Pet ili deset ljudi uraditi to isto na pet ili deset mesta u isto vreme?
Granice su vam šuplje kao sir i koncentrisani ste u gradovima.
Eto tako ti razmišljaš retardirana budaletino.Trenutno bi počeo rat i najebali bi vam se matere stoput više nego prošli put.Glup si za medalju.Kako uopšte živiš i opstaješ tako blentav?

Možeš ti svašta, ali Srbi generalno nemaju muda za takve stvari.
Granice Federacije su napakovane bošnjačkim selima i naseljima i nadziru ih ljudi pod oružjem barem na bošnjačkoj strani, dok su kod vas sela pusta ili malobrojna, a veći dio nenaseljena divljina.
Na nekim dijelovima brigada može proći da to ne vidite i nikad ne registrirate.
Rata na nekim linijama može i biti, ali vi nemate fizičku kontrolu nad RS-om i nikad je nećete imati. Sa 10.000 boraca vam možemo uzeti kontrolu izvan gradova i varoši.
Više ne treba ... znate i sami svoju situaciju.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2016, 17:22 

Čekaj BistrikBarone a šta misliš o recimo nekoj diverziji tipa izlivanje hlora u sred Sarajeva?Granice su vam propusne kao sir?Jel da?JEL DA ?!
Pa Tuzla.I Zenica!?Šta se tu sve vozi vozovima?Jeli BistrikBarone?
Nisi u tom pravcu razmišljao?Ne čudi me.
Citat:
Možeš ti svašta, ali Srbi generalno nemaju muda za takve stvari.
Granice Federacije su napakovane bošnjačkim selima i naseljima i nadziru ih ljudi pod oružjem barem na bošnjačkoj strani,
Opet lupetaš gluposti.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2016, 17:32 

Pogodio sam u pravu stvar. Ostaje ti da se vadiš.
Nećete vi nikada prstom maći prema Federaciji ...

:zubati

Vrh

PostPostano: 15 lis 2016, 17:39 

Baron je napisao/la:
Citat:

Pre deset godina ste svi bili za Harisovih 100% BiH. Danas bi se ti, dodrinaš, zadovoljio sa još dodatnih 50km oko Sarajeva. Ako se gleda trend, i najzadrtiji, poput tebe, će za par godina biti zadovoljno samo sa FBiH, a posle toga, dalje promene u vašem apetitu me ne zanimaju. Napredujete u pravom smeru. Polako, ali ipak postojano.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2016, 17:41 

Baron je napisao/la:
Pogodio sam u pravu stvar. Ostaje ti da se vadiš.
Nećete vi nikada prstom maći prema Federaciji ...

:zubati

Nećemo.Nama je sad hvala Bogu mir i uživamo u njemu već 20 godina dok se vi pečete na tihoj vatrici.Kad ne bude više mira znaćeš jesi li pogodio.I odmah da ti kažem,nisi pogodio.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2016, 18:39 

Neznam kako mogu realno sanjat o FBiH ? Jasno je da ce i Hrvati izkoristit svaku vrstu destabilizacije ili razgranicenja. Pa ko normalan misli da bi Siroki Brijeg mogao ostat u nekoj Muslimanskoj drzavi? To vrijedi i za jos neke druge opcine ali sad da ne crtamo granice jer nacrtane su milion puta, i nebi se razpravljao koja opcina ima koju vecinu i kome pripada ali par opcina sa Hrvatskom vecinom preko 90% sigurno nece NIKAD biti dio neke muslimanske drzave.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2016, 19:53 

Pusti budale kraju hoće da izazovu belaj da ih HV granatira i kolju srpski specijalci po šumi.Ne da im islam mira očigledno nisu dovoljno dobili.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2016, 22:43 

Kačamak je napisao/la:
Nebula to je glupo.Zašto to?Pre ili kasnije će doći i to na red.Drži se narod u agoniji.Izdelite se sa Hrvatima.Postoje rešenja i za ne povezanost sa Bihaćom.

Ne postoji rješenje za podjelu Federacije. I jedna i druga strana imaju megalomanske ciljeve i tu nema dogovora. Osim toga, niko ne želi muslimanski entitet.

Kačamak je napisao/la:
Kakav sukob sa Zagrebom?Ne možete se sa njim sukobljavati jer nemate čime ni politički ni vojno.

Naravno da ne možemo. Zato i moramo lajati na RS.

Kačamak je napisao/la:
Dogovorite se o slobodnom prolazu njima do enklava vama do Krajine ili tako nešto.Dva prosečna biznismena bi ceo slučaj rešili za 10 minuta.

Ma kakvi prolazi i koridori. Praviti cirkus a ni oko toga se ne bi mogli dogovoriti. Moramo igrati kako Zagreb kaže a to znači stalni konflikt sa Srbima. Nema druge.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2016, 22:47 

Carmello Šešelj je napisao/la:
I koliki je, po tebi, realan procent tih koji bojkotuju? Nekoliko procenata, odnosno zanemariv, ili dvocifren procent, odnosno više od 150 hiljada dece koja ne idu u školu!?

Džaba i meni objašnjavati, ali te ipak ljubazno molim da pokušaš.

Kakvih 150 hiljada djece ne ide u školu?

Stavljao sam link na forum.hr. Mrsko mi sad tražiti ali tačno se podaci slažu. Ministarstvo uradilo analizu i čini mi se 3% (ili 5% ne sjećam se) sve djece u Federaciji ne ide u školu. Uglavnom kada se sračuna taman onoliko koliko nedostaje u poređenju sa brojem rođenih 6 godina ranije.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2016, 22:51 

VUKsaJUGA je napisao/la:

Cijela Federacija za nas Bošnjake i Hrvate. Dakle ovakva kakva je sada. Bošnjaka I Hrvatska. Zajednička.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2016, 22:55 

Opet val šizofrenije u Bošnjakistanu.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2016, 22:57 

Baron je napisao/la:
Nebula je po svoj prilici provokator kao i Barack Obama, mada postoji jedna frakcija u SDA koja se "pomirila s tim" da je tzv. RS srpska.

Čuj "jedna frakcija" :zubati

Pa može se čak reći i da si u pravu samo što je ta frakcija na čelu stranke :kava

Vrh

PostPostano: 15 lis 2016, 22:58 

Mislim da Hrvati to neće.To da žive sa vama..

Vrh

PostPostano: 15 lis 2016, 23:04 

Što se nas tiče ми имамо свој пут и ми вам се заиста не би мешали нити би вас задржавали тако да хајте ви полако својим путем све најбоље и свако добро,možda bi vas Hrvatska sve zajedno primila..Mи немамо ништа с тим.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 7151 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285 ... 287  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: iprodano, Naša Kvačica, Tomba17 i 40 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: