|
|
Stranica: 284/287.
|
[ 7151 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 30 pro 2016, 15:19 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59884 Lokacija: DAZP HQ
|
Citat: U Republici Srpskoj (RS) živi milijun i 170.342 stanovnika, od čega 598.530 žena i 571.812 muškaraca, podaci su entitetskog Zavoda za statistiku RS-a.
Predstavljajući rezultate popisa stanovništva, domaćinstava i stanova provednog 2013. godine u BiH, a koji se odnose na taj bh. entitet, rečeno je da u RS-u živi 82,95 posto Srba, odnosno nih 970.857 Bošnjaka 12,69 posto ili 148.477, Hrvata 2,27 posto ili 26.509, ostalih 1,25 posto, nije se izjasnilo 0,67 posto i nepoznata etnička struktura je kod 0,17 posto popisanog stanovništva.
Kada je u pitanju vjera, pravoslavaca je 82,82 posto, islamsku vjeru je naznačilo 12,77 posto popisanog stanovništva, katoličku 2,20 posto, ne izjašnjava se je odabralo 0,69 posto popisanih, ateista je 0,49 posto, agnostika 0,10 posto.
Od ukupnog broja stalnog stanovništva maternji jezik srpski je odabralo 83,95 posto stanovništva u RS-u, bosanski 12,84 posto, hrvatski 1,48 posto. http://www.vecernji.ba/pogledajte-popis ... ka-1139072službeni podaci popisa od republičkog zavoda RS-a.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 30 pro 2016, 15:24 |
|
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 30 pro 2016, 15:25 |
|
|
u odnosu na službeni popis BHAS-a maknuli su 50-tak tisuća ljudi, Srba 32 tisuća, Bošnjaka 25 tisuća i ostalih 2 tisuće.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 30 pro 2016, 18:53 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 8208 Lokacija: multietnicki entitet Bosna
|
Pa ovo je smiješno. I zbog čega su onda napravili cijelu frku i ne priznaju službene rezultate popisa? I po njihovim rezultatima Bošnjaci većina u Srebrenici a u RS-u ih ima 12,7%. Po službenim 14% Znači cijela frka zbog 1,3% I još su smanjili broj stanovnika svog entiteta što će uticati na raspodjelu sredstava koja se vrši po toj osnovi. Stvarno smiješno. Uz ovakve neprijatelje ne trebaju ti prijatelji
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
|
chubura
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 30 pro 2016, 19:38 |
|
|
Nebula je napisao/la: Pa ovo je smiješno. I zbog čega su onda napravili cijelu frku i ne priznaju službene rezultate popisa? I po njihovim rezultatima Bošnjaci većina u Srebrenici a u RS-u ih ima 12,7%. Po službenim 14% Znači cijela frka zbog 1,3% I još su smanjili broj stanovnika svog entiteta što će uticati na raspodjelu sredstava koja se vrši po toj osnovi. Stvarno smiješno. Uz ovakve neprijatelje ne trebaju ti prijatelji Nebulo,znaš ti dobro u čemu je stvar,samo se praviš.nije problem ni u jednom,ni u dva procenta,nije u tome stvar.STVAR JE U TOME DA JE IZBRISANO OD ONIH ČUVENIH 196 000 DIJASPORAŠA UDEO KOJI SE ODNOSI NA RS.Stvar je principijelne prirode.Onih 196 000 su u inostranstvu duze od godinu dana i ne mogu se ubrajati,to je najbezobraznije kršenje zakona o popisu.U tome je stvar.A daleko je i ovo od realnod,cilj ovoga nije bio da se utvrdi realno stanje na terenu JER JE TO NEMOGUĆE KAD JE ZAKON O POPISU OMOGUĆIO PREVARE BEZ PRESEDANA I U EVROPSKOJ I SVETSKOJ PRAKSI.Ovo je doslovno poštovanje zakona o popisu u BiH 2013.god. koje ste vi prekršili političkom odlukom.Inače,realno Bošnjaka nema više od 6-7% i sve ostalo je papir,a videli smo na izborima i 2014,opštim,a i lokalnim sada kolika ste većina u srebrenici.
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 30 pro 2016, 23:07 |
|
|
Nebula je napisao/la: Pa ovo je smiješno. I zbog čega su onda napravili cijelu frku i ne priznaju službene rezultate popisa? I po njihovim rezultatima Bošnjaci većina u Srebrenici a u RS-u ih ima 12,7%. Po službenim 14% Znači cijela frka zbog 1,3% I još su smanjili broj stanovnika svog entiteta što će uticati na raspodjelu sredstava koja se vrši po toj osnovi. Stvarno smiješno. Uz ovakve neprijatelje ne trebaju ti prijatelji Raspodjela će se vršit po popisu Agencije za statistiku BiH. Rezultati Republičkog zavoda za statistiku su samo u političke svrhe da se smanji postotak Bošnjaka i poveća postotak Srba. Jedino ako zbog raspodjele novca ovaj srpski popis priznaju hrvatski i bošnjački zastupnici, pa se onda dovedu u veoma nezavidnu situaciju da moraju i svoj popis popravit, gdje bi FBiH puno više fasovala no Srpska. Srpski političari su napravili odličan potez. Uzimat će pare po popisu Agencije za statistiku BiH, a mahat popisom Republičkog zavoda za statistiku... :)
|
|
Vrh |
|
|
nosferatu
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 31 pro 2016, 14:02 |
|
Pridružen/a: 22 ožu 2011, 01:44 Postovi: 1617 Lokacija: big shit
|
Popis u BIh je lakrdija samo takva. I nakon popisa niko ne zna koliko BIH zapravo ima stanovnika
_________________ Potpisi Alija neka je ko avlija!
|
|
Vrh |
|
|
otkrit ću ti tajnu
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 31 pro 2016, 17:57 |
|
|
Tuta je napisao/la: Nebula je napisao/la: Pa ovo je smiješno. I zbog čega su onda napravili cijelu frku i ne priznaju službene rezultate popisa? I po njihovim rezultatima Bošnjaci većina u Srebrenici a u RS-u ih ima 12,7%. Po službenim 14% Znači cijela frka zbog 1,3% I još su smanjili broj stanovnika svog entiteta što će uticati na raspodjelu sredstava koja se vrši po toj osnovi. Stvarno smiješno. Uz ovakve neprijatelje ne trebaju ti prijatelji Raspodjela će se vršit po popisu Agencije za statistiku BiH. Rezultati Republičkog zavoda za statistiku su samo u političke svrhe da se smanji postotak Bošnjaka i poveća postotak Srba. Jedino ako zbog raspodjele novca ovaj srpski popis priznaju hrvatski i bošnjački zastupnici, pa se onda dovedu u veoma nezavidnu situaciju da moraju i svoj popis popravit, gdje bi FBiH puno više fasovala no Srpska. Srpski političari su napravili odličan potez. Uzimat će pare po popisu Agencije za statistiku BiH, a mahat popisom Republičkog zavoda za statistiku... :) Raspodjela sredstava RS-u, DB-u i FBiH se radi po udjelu potrošnje tj. po prijavi PDV-a, a ne po broju stanovnika. Kriterij raspodjele po broju stanovnika, a ne po potrošnji vrijedi samo prilikom raspodjele kantonima Federacije kako bi se novac prebacivao iz hrvatskih područja gdje živi manje stanovnika, ali je potrošnja po glavi stanovnika veća u muslimanska područja gdje živi više stanovnika, ali je potrošnja po glavi manja nego u H-B. Kada bi se kantonima raspodjeljivalo po istom modelu po kojem lova ide RS-u, DB-u i FBiH, hrvatska područja bi dobivala više nego sada.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 09 sij 2017, 04:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76519 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Josip Pejakovic, koji spada medju 1% Bosanaca, dao komicnu izjavu Citat: "Ja nisam Hercegovac, a Bosanac mi sve više liči na ono Jugosloven. Nosiš ime države, a nacionalna si manjina. Ja znam kakav je osjećaj kad pojedem paradajz ili bananu koji imaju određeni miris i okus ali ne znam kakav je osjećaj probuditi se ujutro, pogledati u ogledalo i reći: 'Ja sam Bošnjak/Srbin/Hrvat'. Da se divim sam sebi zbog toga? Što? Je li može od toga da se živi? Ne moze se zivjeti od nacije i izjasnjavanja, osim u iznimnim okolnostima, a Pejakovic je upravo jedna od tih iznimki! Naime njegovo najprodavanije umjetnicko ostvarenje (monodrama "On meni nema Bosne") je vezano upravo za pitanje identiteta, nacije i izjasnjavanja (!!), i unovcavanje tog pitanja. Pejakovic je profitirao od svog izjasnjavanja u sredini u kojo je zivio. Promoviran je zbog njega. Izjasnjavanje mu je otvorilo vrata. Donijelo grantove. Prijateljstva. Poznanstva. Da je Pejakovicevo izjasnjavanje utjecalo na njegov materijalni i profesionalni status, jednostavno je dokazati. Dovoljno se samo zapitati, da li bi bio tako popularan, da rijec je "Bosanac" u svojim govorima zamijenio sa "Zidov", "Rom", ili ne daj boze "Hrvat"? Isto tako, u svakom njegovom intervjuu pola intervjua je tipicno vezano za njegovo izjasnjavanje, a ne npr. za detalje i umjetnicke poruke zadnje predstave? Isto kao i Petra Jeleca, daje mu se mikrofon i zove ga se u muslimanske medije, ne da prica o svojoj profesionalnoj karijeri, nego da ga pitaju "A jesi li ti Hrvat?" i da on daje muslimanskoj publici usima ugodne odgovore na to pitanje. Neka proba napraviti eksperiment. Neka u sali pocne tvrditi da se sada izjasnjava kao Hrvat, pa da vidimo kako ce mu popularnost ici, te hoce li to utjecati na njegov profesionalni zivot. U sekundi ce izgubiti popularnost i nikome se nece jebati za njegove predstave. Ne kaze se bezveze - "musterija je uvijek u pravu!" Bilo bi lijepo vidjeti i reakciju njegovih poznanika "Bosanaca" (cak ne Bosnjaka, nego bas te manjine), koliko im je zaista "svejedno je li netko Srbin, Hrvat, Bosnjak" itd, nakon sto se pocne izjasnjavati kao Hrvat.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 10 sij 2017, 00:22 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Zašto samo muslimani (i ostali halal pripadnici pod jakim utjecajem muslimanskog društva) imaju taj osjećaj i furku da netko hoda okolo i po cijeli dan misli o tome koje je nacionalnosti ?
To neka njihova kriza identiteta koju prenose na druge bez ikakve osnove. Hrvat je Hrvat i što imaš o tome razmišljati ili "se gledati ujutro u ogledalo pa misliti što si". Tako česta poštapalica u izjavama muslimana koju sam čuo puno puta kroz sve te godine njihovog mladog nacionalnog bivstvovanja. 23 godine precizno.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 13 sij 2017, 22:30 |
|
|
Zna li itko kada će izać popis po naseljima?
|
|
Vrh |
|
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 14 sij 2017, 12:39 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6357 Lokacija: Izvan sebe
|
Tuta je napisao/la: Zna li itko kada će izać popis po naseljima? I mene interesira. Nevjerovatno kako sve jos razvlace, iako je popis friziran, mute jos vise.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 14 sij 2017, 19:45 |
|
|
Old Fridolin je napisao/la: Tuta je napisao/la: Zna li itko kada će izać popis po naseljima? I mene interesira. Nevjerovatno kako sve jos razvlace, iako je popis friziran, mute jos vise. Oću da znam nacionalni i vjerski sastav moje Old Country - Ljutog Doca. Trebalo bi bit 100% horvatsko, no zanima me koliko je tu katoličkog ostalo i imali možda nekih ljudi koji se nacionalno ne izjašnjavaju (Bože me prosti).
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 15 sij 2017, 05:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76519 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Turska financira i potice izjasnjavanje Muslimana Turcima, da bi formirali Vijece turske nacionalne manjine u Novom Pazaru http://sandzakpress.net/vlast-u-novom-p ... nu-manjinuManji dio koji su zaista porijeklom Turci, cini se da su se redom spremni tako i izjasniti. Upis u turske "maticne knjige".
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 15 sij 2017, 19:23 |
|
|
Ništa od toga... To je relevantno tek kad bude popis 2021., a ljudi se tad nanovo nacionalno opredjeljuju.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 05 ožu 2017, 19:17 |
|
|
Moj post iz 2013. Agathonikos je napisao/la: Podaci za moje naselje. Od 11 489 popisanih: - 11 486 Srba - 2 Čeha - 1 Bosanac i Hercegovac Treba priznati, treba biti muško, jesam Bosanac i Hercegovac. Da, treba biti, imati snage, znači reći ako jesam Bosanac i Hercegovac onda jesam Bosanac i Hercegovac, ako nisam.... a ne skrivati se.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 05 ožu 2017, 20:42 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25680 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Eto koliko im je nacija važna. Danas Bošnjaci, sutra Turci...
I to sve za 10 deka kave, sok od 1 marke, vrećicu smokija i 2 banane.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
iJozo
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 07 tra 2017, 17:31 |
|
|
Islam je nacija za sebe. Kod Muslimana je nacija nešto ko kod nas zavičajna pripadnost.
_________________ Djela su bitnija od rijeci.
Muslimanski SDP i Sejdo Komsic vode BiH u raspad. Njihov sam fan.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 07 tra 2017, 17:59 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Moj post iz 2013. Agathonikos je napisao/la: Podaci za moje naselje. Od 11 489 popisanih: - 11 486 Srba - 2 Čeha - 1 Bosanac i Hercegovac Treba priznati, treba biti muško, jesam Bosanac i Hercegovac. Da, treba biti, imati snage, znači reći ako jesam Bosanac i Hercegovac onda jesam Bosanac i Hercegovac, ako nisam.... a ne skrivati se. Koliko inače muslimana kod tebe živi ?
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 10 tra 2017, 11:49 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 8208 Lokacija: multietnicki entitet Bosna
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 10 tra 2017, 12:02 |
|
|
Nebula je napisao/la: Izašlo po naseljenim mjestima. Danas počinjem praviti kartu pa kad završim. Biće to ova karta: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... H1991a.pngali po popisu iz 2013-te jel bi mogle biti pite? sukladno veličini naselja i omjerima svakog naroda u naselju. nije ni ova loša, ali nije do kraja realna. moja želja.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 10 tra 2017, 15:40 |
|
|
Ajd Nebula, bit će to dobra karta. Iako bi i verzija s pitama bila interesantna.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 10 tra 2017, 15:47 |
|
|
Čemu te karte ? Gubljenje vremena, više ništa toj tvorevini ne može pomoći.
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 11 tra 2017, 14:47 |
|
|
Naravno, Bošnjake i Bosance ću računati zajedno
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 11 tra 2017, 14:49 |
|
|
Nebula je napisao/la: Naravno, Bošnjake i Bosance ću računati zajedno Onda ce karta biti pogresna.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|