HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 29 stu 2024, 01:49.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 7151 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287  Sljedeća

Na popisu ćete se nacionalno izjasniti kao
Bošnjak 16%  16%  [ 47 ]
Hrvat 49%  49%  [ 145 ]
Srbin 13%  13%  [ 37 ]
Bosanac/Bosanac i Hercegovac 3%  3%  [ 10 ]
Musliman 1%  1%  [ 3 ]
Ostali 1%  1%  [ 4 ]
Neću biti obuhvaćen popisom 16%  16%  [ 48 ]
Ukupno glasova : 294
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Popis stanovništva 2013
PostPostano: 15 lis 2016, 23:04 

Kačamak je napisao/la:
Mislim da Hrvati to neće.To da žive sa vama..

Koji Hrvati? Moraš precizirati.

Hrvati iz Hrvatske (političari) žele da svi živimo zajedno u BiH. A oni se pikaju.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2016, 23:08 

Nebula je napisao/la:
Kačamak je napisao/la:

Hrvati iz Hrvatske (političari) žele da svi živimo zajedno u BiH. A oni se pikaju.

Mislim da želje hrvatskih političara neće biti uslišene kada su u pitanju Srbi.Što se tiče Hrvata u BiH nek ti oni kažu,na pravom si mestu.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2016, 00:08 

Nebula je napisao/la:
Carmello Šešelj je napisao/la:
I koliki je, po tebi, realan procent tih koji bojkotuju? Nekoliko procenata, odnosno zanemariv, ili dvocifren procent, odnosno više od 150 hiljada dece koja ne idu u školu!?

Džaba i meni objašnjavati, ali te ipak ljubazno molim da pokušaš.

Kakvih 150 hiljada djece ne ide u školu?

Stavljao sam link na forum.hr. Mrsko mi sad tražiti ali tačno se podaci slažu. Ministarstvo uradilo analizu i čini mi se 3% (ili 5% ne sjećam se) sve djece u Federaciji ne ide u školu. Uglavnom kada se sračuna taman onoliko koliko nedostaje u poređenju sa brojem rođenih 6 godina ranije.

2016.god.samo u kantonu Sarajevo 500 manje učenika prvih razreda od rodjenih po FZS 2010.godine.Kad se doda TK sve je jasno.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2016, 03:12 

Citat:
Pre deset godina ste svi bili za Harisovih 100% BiH. Danas bi se ti, dodrinaš, zadovoljio sa još dodatnih 50km oko Sarajeva. Ako se gleda trend, i najzadrtiji, poput tebe, će za par godina biti zadovoljno samo sa FBiH, a posle toga, dalje promene u vašem apetitu me ne zanimaju. Napredujete u pravom smeru. Polako, ali ipak postojano.

Tvoj pogled na stvari je pojednostavljen, redukcionistički i bazira se na principu što je babi milo to joj se i snilo.
Haris Silajdžić je otišao sa političke scene, ali njegove ideje nisu, jer su one veće od njega samog i predstavljaju nacionalni program jednog naroda.
Te ideje su žive, ali kroz druge ljude, programe i pokrete, i ostvaruju se na jedan manje direktan način.

Ja se naravno nikad ne bih zadovoljio sa 50 km oko Sarajeva, ali je to jedan prijedlog, kojeg naravno Srbi nikada neće usvojiti, ali ga treba dati ako ništa iz prijetvornih razloga, da se pokaže da je barem teoretski bilo moguće izbjeći rat. I da se pokaže koliki su Srbi megalomani i imperijalisti. Da se bjelodano vidi, da nisu spremni ni za rješenja koja bi bila u njihovu korist.

FBiH je formirana bez da su se Bošnjaci i Hrvati nešto pitali u Washington-u 1994 godine i to naravno nije okvir u kojeg je bošnjački ili hrvatski narod zatvoren. Pitaj i jedne i druge pa vidi što će ti reći. Čak ni hrvatski, a kamoli bošnjački narod se neće zadovoljiti samo sa federacijom ako se na to gleda kao na neko "konačno" rješenje.
Federacija nije cilj, već put.

Brat je mio, koje vjere bio, kada bratski čini i postupa ...

Vrh

PostPostano: 16 lis 2016, 03:18 

Citat:
Nećemo.Nama je sad hvala Bogu mir i uživamo u njemu već 20 godina dok se vi pečete na tihoj vatrici.Kad ne bude više mira znaćeš jesi li pogodio.I odmah da ti kažem,nisi pogodio.

Da je Srbima lijepo u BiH i da uživaju ne bi pokretali referendume i bili u stanju stalnog političkog konflikta.
Većina BH Srba jako strahuje od rata i svoje sudbine, kao i za sudbine njihovih obitelji.
Kada se tome pridoda materijalna bijeda većine Srba, pričati o uživanju je degutatno, da ne kažem glupo i otrcano.
Tko god od vas ima dvije u glavi jako strahuje. Lako je potpirivati rat iz Srbije i sa Zapada.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2016, 03:26 

Čitam komentare ovdje i ne razumin Srbe, sve ovo što je Nebula napisao je istina.
Sukob Hrvatske i Hrvata u BiH protiv ISIL-a u BiH je sasvim realan, zato i oni destabiliziraju Hrvate.
Davno je jedan pametan čovjek na forumu.hr rekao da se oni vas boje i da će udariti na nas.

Dakle podržavam Karmela Šešelja, Srbi imaju pravo na RS i što se nas tiče mi smo s vama oko podjela završili, sad treba vratiti muslimanima zbog okupacije srednje Bosne i napalmom osloboditi Bugojno i ostala mjesta koja kontrolira ISIL u srednjoj Bosni.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2016, 03:28 

Nebula je napisao/la:
Kačamak je napisao/la:

Gospodin Nino Raspudić je utjecao dosta na promjenu politike Zagreba kao i Šušnjar i onaj s filozofskog fakulteta :D
Realnost je da će HRHB ustati a vi ćete biti nabijeni kao Palestinci.
Još samo da vas ogradimo zidom i pustimo vodu

Vrh

PostPostano: 16 lis 2016, 04:00 

Citat:
Neznam kako mogu realno sanjat o FBiH ? Jasno je da ce i Hrvati izkoristit svaku vrstu destabilizacije ili razgranicenja. Pa ko normalan misli da bi Siroki Brijeg mogao ostat u nekoj Muslimanskoj drzavi? To vrijedi i za jos neke druge opcine ali sad da ne crtamo granice jer nacrtane su milion puta, i nebi se razpravljao koja opcina ima koju vecinu i kome pripada ali par opcina sa Hrvatskom vecinom preko 90% sigurno nece NIKAD biti dio neke muslimanske drzave.

Ako dođe do raspada BiH, što je jako malo vjerojatno, jasno je da zapadnohercegovačke općine sa hrvatskom većinom ne bi pripale bošnjačkom dijelu BiH. Tamo Bošnjaci nemaju što tražiti.
Naravno, i BH Hrvati se moraju osvijestiti što bi to značilo za Hrvate u bošnjačkom okruženju i prestati fantazirati o razgraničenju sa Bošnjacima.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2016, 04:03 

Baron je napisao/la:
Citat:
Neznam kako mogu realno sanjat o FBiH ? Jasno je da ce i Hrvati izkoristit svaku vrstu destabilizacije ili razgranicenja. Pa ko normalan misli da bi Siroki Brijeg mogao ostat u nekoj Muslimanskoj drzavi? To vrijedi i za jos neke druge opcine ali sad da ne crtamo granice jer nacrtane su milion puta, i nebi se razpravljao koja opcina ima koju vecinu i kome pripada ali par opcina sa Hrvatskom vecinom preko 90% sigurno nece NIKAD biti dio neke muslimanske drzave.

Ako dođe do raspada BiH, što je jako malo vjerojatno, jasno je da zapadnohercegovačke općine sa hrvatskom većinom ne bi pripale bošnjačkom dijelu BiH. Tamo Bošnjaci nemaju što tražiti.
Naravno, i BH Hrvati se moraju osvijestiti što bi to značilo za Hrvate u bošnjačkom okruženju i prestati fantazirati o razgraničenju sa Bošnjacima.

Zasto si mislim da si S. Kljuic osobno ?

Non bene pro toto libertas venditur auro!

Srbi RAUS!

Vrh

PostPostano: 16 lis 2016, 04:50 

Citat:

Moja prva i bazična politička opcija u životu je bila i ostala HDZ pod vođstvom Stjepana Kljujića.
Vrijeme će pokazati da je taj čovjek bio vizionar 100 godina ispred svog vremena.
Ne postoji gornja granica mog poštovanja prema tom čovjeku.
Da nije bilo njega i Rimo-katoličke Crkve 1. Ožujka 1992, BiH bi bila dio uže Srbije, a malo koji Bošnjak i BH Hrvat bi ostao na životu u međuvremenu.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2016, 04:55 

Baron je napisao/la:

Moja prva i bazična politička opcija u životu je bila i ostala HDZ pod vođstvom Stjepana Kljujića.

Tocno, a onda se pod vodjstvom nekakvog F.T. pojavio jos nekakviji M.B. i poceo preko noci da zastupa nase interese.

Ove se price motaju od Dubrovnika do Slavonije, Istrie i Fiume takodjer na glas gundjaju. Vidjecemo.

:ninja

Non bene pro toto libertas venditur auro!

Srbi RAUS!

Vrh

PostPostano: 16 lis 2016, 11:50 

Baron je napisao/la:
Citat:
Nećemo.Nama je sad hvala Bogu mir i uživamo u njemu već 20 godina dok se vi pečete na tihoj vatrici.Kad ne bude više mira znaćeš jesi li pogodio.I odmah da ti kažem,nisi pogodio.

Da je Srbima lijepo u BiH i da uživaju ne bi pokretali referendume i bili u stanju stalnog političkog konflikta.
Većina BH Srba jako strahuje od rata i svoje sudbine, kao i za sudbine njihovih obitelji.
Kada se tome pridoda materijalna bijeda većine Srba, pričati o uživanju je degutatno, da ne kažem glupo i otrcano.
Tko god od vas ima dvije u glavi jako strahuje. Lako je potpirivati rat iz Srbije i sa Zapada.

Malo si mi dosadio sa tim svojim pretnjama.Kao i svi tvoji sunarordnici mnogo pričaš mnogo pretiš a ustvari si :D kerov ***.Nije prošlo mesec danaod referenduma.Mi smo pokazali koliko se bojimo i vas i bilo koga drugog.Lako je pretiti na prazno i posle ispasti ponižeena budala.Referendum je pokazao ko ste šta ste i koliko vredite.Još ti se nije osušila mokraća od referendumskog pišanja po vama a ti nastavljaš sa pretnjama.Samo nas gledaj kako vas odrađujemo kao volove.Da.Mi uživamo u miru.Kod nas je mir.Mir koji je tebi nepoznat.Ti i tvoja verska sekta ste u stalnom grču znojite se jer vam događaji klize kroz prste nemate kontrolu za razliku od nas koji čvrsto upravljamo svojom sudbinom.Uostalom.Samo pogledaj svoje ponašanje ovde.Moliš za pomoć,pretvaraš se,lažeš,manipulišeš,stalno pretiš,prizivaš nešto ili nekoga,stalno si pod temperaturom.Ja sam normalan,normalno se ponašam,dođem napišen ti istinu,popišam se po tebi i odem na chat. :D
I da zaboravih da te pitam,vidiš to je kod nas manje više normalna stvar niko je nije ni spomenuo ovde,šta misliš o zajedničkim vežbama ruske i srpske vojske,ne znam ni dali su završene ili još traju.Tako je to kad je mir.Nebitna stvar.Da vi imate neku vežbu neki vaš segment vojske sa recimo turcima skakali bi ko majmuni ovuda.
I Drina 2016.
Boj se BistrikBarone,i treba da se bojiš,a ja odoh da čitam новине и tisak.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2016, 11:53 

cvv35 je napisao/la:
Baron je napisao/la:

Tocno, a onda se pod vodjstvom nekakvog F.T. pojavio jos nekakviji M.B. i poceo preko noci da zastupa nase interese.

Ove se price motaju od Dubrovnika do Slavonije, Istrie i Fiume takodjer na glas gundjaju. Vidjecemo.

:ninja

Šta ti misliš o deep internetu? :kava

Vrh

PostPostano: 16 lis 2016, 11:58 

bobanovski je napisao/la:
Čitam komentare ovdje i ne razumin Srbe, sve ovo što je Nebula napisao je istina.
Sukob Hrvatske i Hrvata u BiH protiv ISIL-a u BiH je sasvim realan, zato i oni destabiliziraju Hrvate.
Davno je jedan pametan čovjek na forumu.hr rekao da se oni vas boje i da će udariti na nas.

Dakle podržavam Karmela Šešelja, Srbi imaju pravo na RS i što se nas tiče mi smo s vama oko podjela završili, sad treba vratiti muslimanima zbog okupacije srednje Bosne i napalmom osloboditi Bugojno i ostala mjesta koja kontrolira ISIL u srednjoj Bosni.

Naravno da se boje.Imaju i razloga i treba da se boje.Sa Hrvatima mogu ovako i onako i da ratuju i da vezuju zastave.
Ne znam na šta misliš kad kažeš da ne razumeš Srbe,u vezi čega?

Vrh

PostPostano: 16 lis 2016, 12:00 

Nebula je napisao/la:
Carmello Šešelj je napisao/la:
I koliki je, po tebi, realan procent tih koji bojkotuju? Nekoliko procenata, odnosno zanemariv, ili dvocifren procent, odnosno više od 150 hiljada dece koja ne idu u školu!?

Džaba i meni objašnjavati, ali te ipak ljubazno molim da pokušaš.

Kakvih 150 hiljada djece ne ide u školu?

Stavljao sam link na forum.hr. Mrsko mi sad tražiti ali tačno se podaci slažu. Ministarstvo uradilo analizu i čini mi se 3% (ili 5% ne sjećam se) sve djece u Federaciji ne ide u školu. Uglavnom kada se sračuna taman onoliko koliko nedostaje u poređenju sa brojem rođenih 6 godina ranije.

Da, cifru sam lupio, i to žestoko. Koliko uopšte ima mlađih od 18 u FBiH?

Vrh

PostPostano: 16 lis 2016, 12:18 

Baron je napisao/la:
Citat:
Pre deset godina ste svi bili za Harisovih 100% BiH. Danas bi se ti, dodrinaš, zadovoljio sa još dodatnih 50km oko Sarajeva. Ako se gleda trend, i najzadrtiji, poput tebe, će za par godina biti zadovoljno samo sa FBiH, a posle toga, dalje promene u vašem apetitu me ne zanimaju. Napredujete u pravom smeru. Polako, ali ipak postojano.

Tvoj pogled na stvari je pojednostavljen, redukcionistički i bazira se na principu što je babi milo to joj se i snilo.
Haris Silajdžić je otišao sa političke scene, ali njegove ideje nisu, jer su one veće od njega samog i predstavljaju nacionalni program jednog naroda.
Te ideje su žive, ali kroz druge ljude, programe i pokrete, i ostvaruju se na jedan manje direktan način.

Ja se naravno nikad ne bih zadovoljio sa 50 km oko Sarajeva, ali je to jedan prijedlog, kojeg naravno Srbi nikada neće usvojiti, ali ga treba dati ako ništa iz prijetvornih razloga, da se pokaže da je barem teoretski bilo moguće izbjeći rat. I da se pokaže koliki su Srbi megalomani i imperijalisti. Da se bjelodano vidi, da nisu spremni ni za rješenja koja bi bila u njihovu korist.

FBiH je formirana bez da su se Bošnjaci i Hrvati nešto pitali u Washington-u 1994 godine i to naravno nije okvir u kojeg je bošnjački ili hrvatski narod zatvoren. Pitaj i jedne i druge pa vidi što će ti reći. Čak ni hrvatski, a kamoli bošnjački narod se neće zadovoljiti samo sa federacijom ako se na to gleda kao na neko "konačno" rješenje.
Federacija nije cilj, već put.

Čestitam, postigao si svoj cilj. Sada kada je Obama pročitao ovaj tvoj post, stvari će drastično početi da se okreću u vašu korist. Čujem da već tankuju hidrozin u F-16-ice u Avianu i Inçirliku.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2016, 12:52 

Nebula je napisao/la:
Kačamak je napisao/la:

Velika prednost Hrvatske politike je ta, sto je dinamicna i ona se vremenom mijenja. Dok u BiH 20 godina uvijek isti politicari kolo vode, u Hrvatskoj se vec par garnitura promjenilo. Stranke su uvijek iste ali to je svugdje tako samo ljudi koji vode stranku i donose odluku su drugacij.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2016, 13:40 

Kačamak je napisao/la:
mirusvijetu je napisao/la:
Dejtonski sporazum su potpisale Hrvatska i Srbija. Hrvati su dobili cijelu RH a ostali bez HB, Srbi su dobili određenu autonomiju u BiH.

Ako će se šta mijenjati, onda treba napraviti Dejton II pošto i mi imamo neke nove zahtjeve :)

Neozbiljan si.Čovek vam svaki dan mora ponavljati da ste niko i ništa i da se ni za šta ne pitate van FBiH.Kakvi vaši zahtevi?Hajde uozbilji se.I nemoj samo da si napisao kako se vi onda nećete složiti.To nas tek ne zanima.Sarajevo nit je ikad bili niti jeste niti će biti na istoj ravni kao BG ili ZG.

Da smo zaista nebitni vi bi se davno prisajedinili Srbiji i Hrvatskoj.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2016, 14:05 

mirusvijetu je napisao/la:
Kačamak je napisao/la:
Neozbiljan si.Čovek vam svaki dan mora ponavljati da ste niko i ništa i da se ni za šta ne pitate van FBiH.Kakvi vaši zahtevi?Hajde uozbilji se.I nemoj samo da si napisao kako se vi onda nećete složiti.To nas tek ne zanima.Sarajevo nit je ikad bili niti jeste niti će biti na istoj ravni kao BG ili ZG.

Da smo zaista nebitni vi bi se davno prisajedinili Srbiji i Hrvatskoj.

Videli smo na referendumu o Danu Republike Srpske koliko ste bitni i šta možete.A videli ste i vi. :wink

Vrh

PostPostano: 19 lis 2016, 12:31 

Nijemac iz Konrad Adenauer instituta.

Citat:
Kazao je i kako je u prvih osam mjeseci ove godine BiH napustilo 62.000 mladih, od kojih je polovica otišla u Njemačku.- Nastavi li se ovaj trend, upozorio je, BiH će uskoro postati starački dom.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2016, 12:39 

BBC je napisao/la:
Nijemac iz Konrad Adenauer instituta.

Citat:
Kazao je i kako je u prvih osam mjeseci ove godine BiH napustilo 62.000 mladih, od kojih je polovica otišla u Njemačku.- Nastavi li se ovaj trend, upozorio je, BiH će uskoro postati starački dom.

Postaće svakako,i ne samo BiH nego ceo Balkan.Jedino da Evropa stavi potpunu rampu,a neće.Nikad se balkanske drzave neće toliko razviti da ne bi odlazak bio aktuelan.Ipak,u odnosu na broj stanovnika,Albanija i BIH su rekorderi.

Vrh

PostPostano: 27 lis 2016, 21:56 

Zna li itko kad će izać detaljni podatci po naseljima?

Vrh

PostPostano: 28 lis 2016, 12:59 

Nego, ovdje je Njami njami dobro ukazao na to da je u Novom Travniku i popisu nešto krenulo po zlu;
http://www.forum.hr/showthread.php?p=60 ... st60933771
Nikako ne bi trebala biti moguća razlika od 1000 muslimana pred Hrvatima, čisto po naseljima.
A u gradu su manjina, tu je bilo težeg inžinjeringa.

Ista stvar, u Jajcu su izbrisane 2000 ljudi, a na pomalo sumnjiv način se stvorilo i dosta muslimana po hr. selima u Busovači...
Ovo je neka moja analiza toga svega;
http://www.forum.hr/showpost.php?p=6093 ... count=3032

Vrh

PostPostano: 28 lis 2016, 13:12 

Daj cehkane pusti se uRota. Evo Jajčana Hrvata u ŠveCkoj ima ih k'o Raguža.

Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.

The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.

Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..

Vrh

PostPostano: 29 lis 2016, 01:24 

Prvenstveno pričam o Novom Travniku.
A da si pismen, shvatio bi da stoji i ovo što sam napisao o Jajcu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 7151 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Robbie MO, VBA2024 i 82 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: