HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 kol 2026, 00:28.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 892 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 36  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet?
PostPostano: 02 srp 2010, 22:06 

Aztec je napisao/la:
Evo moja sa Usorom i jos neke sitnije izmjene... ugrubo

slika

Ovo su karte Herceg Bosne jel? Divno divno! Ovako bi moglo. :HercegBosanac

Vrh

PostPostano: 02 srp 2010, 22:10 

Vujadin je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Prvo, miči muslimane od Stoca. Ekonomski smješno, manjina.
Drugo, Travnik (ako muslimani dobijaju svoju istočnomostarsku kasabu nama je washingtonskim sporazumom obećano pola Travnika).
Treće, granica u Jablanici je netočna onog malog zelenog ficleka nema, ravna je crta od Prozora pa do Mostara.
Četvrto, jug Mostara si debelo zeznuo.
Peto, Žepče (s Novim Šeerom) i Usora) itd
Previše grešaka.
Loša karta

Pa ne znam, meni se ova moja mapa podjele Federacije na bošnjački i hrvatski dio čini vrlo objektivnom.
U gradu Stocu ste činili jedva 11% stanovništva, eto naprimjer Srba je bilo procentualno dva puta više. Novo naselje južno od gradića ostavio sam u hrvatskom entitetu.
Za Travnik stvarno ne znam šta biste danas mogli tražiti. U Srednjoj Bosni sam maksimalno izvukao za Hrvate - sve opštine osim Fojnice, kao i koridor do Jajca (nama je strateški bitno da Jajce drže Hrvati, a ne Bošnjaci), i to kroz opštinu Donji Vakuf gdje vas nije bilo ni 3%.

Važnije je današnje stanje nego ono 1991., a ti kombiniraš jedno i drugo (u Travniku uzimaš sadašnje stanje, a u Stocu ono iz 1991.) kao kriterij. Stolac je danas hrvatski i to je nedvojbeno.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2010, 22:15 

.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2010, 22:18 

Pa je li vam to toliko teško dodati u Treći i istočni, hrvatski dio općine Fojnica, pa ga ni u jednom zemljovidu nema. Ovo izgleda kao neka zavjera protiv fojničana.
Ljudi, klonite se granica općina, ne gledajte ih uopće, te granice - to je komunističko-sotonističko maslo.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2010, 22:19 

mateb je napisao/la:
Vujadin je napisao/la:

Pa ne znam, meni se ova moja mapa podjele Federacije na bošnjački i hrvatski dio čini vrlo objektivnom.
U gradu Stocu ste činili jedva 11% stanovništva, eto naprimjer Srba je bilo procentualno dva puta više. Novo naselje južno od gradića ostavio sam u hrvatskom entitetu.
Za Travnik stvarno ne znam šta biste danas mogli tražiti. U Srednjoj Bosni sam maksimalno izvukao za Hrvate - sve opštine osim Fojnice, kao i koridor do Jajca (nama je strateški bitno da Jajce drže Hrvati, a ne Bošnjaci), i to kroz opštinu Donji Vakuf gdje vas nije bilo ni 3%.

Važnije je današnje stanje nego ono 1991., a ti kombiniraš jedno i drugo (u Travniku uzimaš sadašnje stanje, a u Stocu ono iz 1991.) kao kriterij. Stolac je danas hrvatski i to je nedvojbeno.

Opština Stolac je danas vjerovatno većinski hrvatska, a za gradić mi je sumnjivo :neznam
Uostalom, današnje stanje je i gotovo pola-pola u Novom Travniku, Jajcu i Vitezu, pa sam ih ipak stavio u hrvatski entitet.

Privitak/ci:
mapa.png
mapa.png [ 185.23 KiB | Pogledano 7599 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 02 srp 2010, 22:22 

Vujadin je napisao/la:
mateb je napisao/la:

Opština Stolac je danas vjerovatno većinski hrvatska, a za gradić mi je sumnjivo :neznam
Uostalom, današnje stanje je i gotovo pola-pola u Novom Travniku, Jajcu i Vitezu, pa sam ih ipak stavio u hrvatski entitet.

Poprilično sam siguran da ne postoji kontinuitet većinski muslimanskih naselja od Mostara do Stoca. U Vitezu sigurno nije pola-pola, ni blizu (a ni u gradu Jajcu).

Vrh

PostPostano: 02 srp 2010, 22:22 

mateb je napisao/la:
Vujadin je napisao/la:

Poprilično sam siguran da ne postoji kontinuitet većinski muslimanskih naselja od Mostara do Stoca. U Vitezu sigurno nije pola-pola, ni blizu (a ni u gradu Jajcu).

Za Vitez i Jajce sam mislio na opštine, ne na gradove.

Vrh

PostPostano: 02 srp 2010, 22:34 

Vujadin je napisao/la:
mateb je napisao/la:

U Vitezu nije ni u općini blizu, a općinu Jajce si ionako podijelio pa je to nebitno.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2010, 14:15 

mateb je napisao/la:
Vujadin je napisao/la:

U Vitezu nije ni u općini blizu, a općinu Jajce si ionako podijelio pa je to nebitno.

Nije u Vitezu, ali zato je u Novom Travniku i u Busovači. :smajl041

Vrh

PostPostano: 03 srp 2010, 15:59 

Croatian Warrior je napisao/la:
mateb je napisao/la:

Znam, nažalost.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2010, 17:30 

slika

Sta ce crna gora Srbiji? to slobodno ofarbaj u hrvatsku teritoriju, daleko im lepa kuca :kava

mnoge li si majke ojadilo!
Ljudske su te kosti zatrpale,
ljudskom si se krvlju opjanilo

Vrh

PostPostano: 04 srp 2010, 00:12 

Ako ne stvorimo treči bit će vako
slika

U njihovim vlažnim snovima :kava

Vrh

PostPostano: 04 srp 2010, 00:19 

mateb je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Nisu. Tih 5% je mijenjano za Sarajevo i koridor do Goražda. Odžak smo dobili samo zato (inače manje od 0,3% BiH) jer je Tuđman rekao da mora barem neko selo dobiti.
Još jednom, s tih 5% je stvoreno današnje Teheran-Sarajevo.
Pročitaj si Holbrukovu knjigu, ljepo su opisane granićeve i tuđmanove reakcije. :smajl041

Po Holbrookeu je Haris mijenjao to za Sarajevo, bez da je itko konzultirao Hrvate. Kad je Tuđman to saznao, rekao je da moraju Hrvati isto nešto dobiti zauzvrat i to je bio Odžak. Što tu nije jasno? :neznam Dakle, činjenica što su za tih 5% Muslimani dobili Sarajevo ne mijenja činjenicu da su Hrvati za tih 5% dobili Odžak. :ucelo

Kakav je sad to argument da je to samo 0,3% BiH? Pa općeprihvaćeno je da Hrvatima više znači njihova plodna Posavina, nego zapadnobosanske gudure.

Tuđman je rekao da mora nešto dobiti zauzvrat i da će on (tj. mi) osigurati veći dio teritorija za Sarajevo.
Dakle nismo mi dobili Odžak za to sve, nego se to sve mijenjalo za Sarajevo, Goražde, a nakraju je upao i Odžak da bi mi nešto dobili. To je svakom jasno.
0,3 je skoro jednako 0. Niti cijela prijeratna odžačka općina nam nije pripala.
Sa 5% BiH smo mogli dobiti cijelu Posavinu i komad Banja Luke :zivili
Da smo sa srbima pregovarali bez muslimana za taj komad bi dobili barem ovaj potez od Dervente i Johovca do Brčkog u jednom komadu + sva naša sela na granici, a još bi oni bili u plusu sa postotcima.
Još jednom; 5% je mijenjano za Sarajevo, a Odžak je tu ušao tek toliko da se može reći da smo i mi nešto dobili.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2010, 00:23 

Vujadin je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Prvo, miči muslimane od Stoca. Ekonomski smješno, manjina.
Drugo, Travnik (ako muslimani dobijaju svoju istočnomostarsku kasabu nama je washingtonskim sporazumom obećano pola Travnika).
Treće, granica u Jablanici je netočna onog malog zelenog ficleka nema, ravna je crta od Prozora pa do Mostara.
Četvrto, jug Mostara si debelo zeznuo.
Peto, Žepče (s Novim Šeerom) i Usora) itd
Previše grešaka.
Loša karta

Gle, to oko zeleno oko Stoca ti je paralela zelene linije do Vladivostoka, tanko, nemoguće i ekonomski neodrživo.
Ako se idemo pozivati na 91, onda mi tražimo naša sela oko Tuzle, Zenice, Sarajeva, Banja Luke (shvaćaš da nema smisla).
U Travniku možemo dobiti više. 1/3 ljudi smo tamo, a postoje i neki sporazumi za to.
Zanemario si dosta područja koja su nama bitna.
Kažem, za nas je to loša karta.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2010, 00:25 

Ceha je napisao/la:
mateb je napisao/la:

Po Holbrookeu je Haris mijenjao to za Sarajevo, bez da je itko konzultirao Hrvate. Kad je Tuđman to saznao, rekao je da moraju Hrvati isto nešto dobiti zauzvrat i to je bio Odžak. Što tu nije jasno? :neznam Dakle, činjenica što su za tih 5% Muslimani dobili Sarajevo ne mijenja činjenicu da su Hrvati za tih 5% dobili Odžak. :ucelo

Kakav je sad to argument da je to samo 0,3% BiH? Pa općeprihvaćeno je da Hrvatima više znači njihova plodna Posavina, nego zapadnobosanske gudure.

Tuđman je rekao da mora nešto dobiti zauzvrat i da će on (tj. mi) osigurati veći dio teritorija za Sarajevo.
Dakle nismo mi dobili Odžak za to sve, nego se to sve mijenjalo za Sarajevo, Goražde, a nakraju je upao i Odžak da bi mi nešto dobili. To je svakom jasno.
Da smo sa srbima pregovarali bez muslimana za taj komad bi dobili barem ovaj potez od Dervente i Johovca do Brčkog u jednom komadu + sva naša sela na granici, a još bi oni bili u plusu sa postotcima.
Još jednom; 5% je mijenjano za Sarajevo, a Odžak je tu ušao tek toliko da se može reći da smo i mi nešto dobili.

Ma jašta.

Pa da, to sam i ja rekao. I? Jesmo li ga dobili ili ne?

Vrh

PostPostano: 04 srp 2010, 00:25 

Vujadin je napisao/la:
mateb je napisao/la:

Općina je većinski hrvatska a gradić će biti kroz par godina.
Kažem loša ti je karta, nema ni krvlju obranjenu Novu Bilu kod Travnika.
Veze s vezom linije nemaju.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2010, 00:27 

mateb je napisao/la:

Neka ta granična sela, daleko od prometnica nose sa sobom.
Daleko im kuća što će nama toliko sirotinje (u Busovači se barem pola može maknuti, a u N.Travniku isto neka na zapadnom rubu općine, pa)

Vrh

PostPostano: 04 srp 2010, 00:36 

Bobovac je napisao/la:
Pa je li vam to toliko teško dodati u Treći i istočni, hrvatski dio općine Fojnica, pa ga ni u jednom zemljovidu nema. Ovo izgleda kao neka zavjera protiv fojničana.
Ljudi, klonite se granica općina, ne gledajte ih uopće, te granice - to je komunističko-sotonističko maslo.

Upravo tako. Pa gle, dosta ljudi tu ne zna što je što. Nema Bakovića, nema Nove Bile, Novog Šeera, Usore, već se onako prosto povuče jedna crta i basta.
Za Hrvate je minimum stanje iz 95 (dakle i onaj dio Drvara što je sada u Bihaću, i dio D.Vakufa i slično), kao i onih 5% što smo dali u Daytonu za "zajedničke teritorije" današnjeg Šeher Sarajeva. Ako u to uključimo svu lovu koju su nam zeleni pokrali u zadnjih 15 god, naš teritorij se samo može povećati, a ne smanjiti kao što neki ovdje predlažu...

Vrh

PostPostano: 04 srp 2010, 00:44 

mateb je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Ma jašta.

Jesmo. To ne mjenja činjenicu da je naš teritorij mjenjan za Sarajevo.
Pročitaj još jednom Holbrouka ako ne vjeruješ.
Ovo gore je isto kao da kažeš da je G.Princip uzrok I svjetskog. Lik je dao povod, ali ne i uzrok.
5%=okolica Sarajeva

Vrh

PostPostano: 04 srp 2010, 00:47 

Ceha je napisao/la:
mateb je napisao/la:

Ma jašta.

Ovo gore je isto kao da kažeš da je G.Princip uzrok I svjetskog. Lik je dao povod, ali ne i uzrok.
5%=okolica Sarajeva

Ja sam samo rekao da smo dobili Odžak za tih 5% i ništa više (dakle, nisam rekao da taj teritorij nije mijenjan za Sarajevo, pročitaj moj originalni post ponovno, ako nisi shvatio iz prve). To je činjenica. Koju si ti "uspješno" demantirao.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2010, 10:03 

mateb je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

5%=okolica Sarajeva

Ja sam samo rekao da smo dobili Odžak za tih 5% i ništa više (dakle, nisam rekao da taj teritorij nije mijenjan za Sarajevo, pročitaj moj originalni post ponovno, ako nisi shvatio iz prve). To je činjenica. Koju si ti "uspješno" demantirao.

Činjenica je da smo od tih 5% samo uspjeli dobiti Odžak (i to niti cjelu općinu), tj. niti 03% BiH.
Kako je većina od tih 5% mjenjana za Sarajevo, zeleni su nam još "dužni".
Ne vidim razloga zašto bi trebali naglašavati Odžak, osim defetizma.
Tako da tvoj post nije niti ništa pametno rekao, zar ne :zivili

Vrh

PostPostano: 04 srp 2010, 11:41 

Ceha je napisao/la:
mateb je napisao/la:

Činjenica je da smo od tih 5% samo uspjeli dobiti Odžak (i to niti cjelu općinu), tj. niti 03% BiH.
Kako je većina od tih 5% mjenjana za Sarajevo, zeleni su nam još "dužni".
Ne vidim razloga zašto bi trebali naglašavati Odžak, osim defetizma.
Tako da tvoj post nije niti ništa pametno rekao, zar ne :zivili

Moj post je konstatirao činjenicu koja se često prešućuje, pogotovo onda kad se laprda da je Posavina prodana, poklonjena i ostale gluposti. Što se tiče dugovanja, Hrvati će od Muslimana dobiti ono što budu mogli u danom trenutku, ovisno, prvenstveno, o međunarodnim i gospodarskim okolnostima. To nema veze s defetizmom, nego s činjenicama. Koliko će tada značiti 5% koji se obično opisuju kao gudure i kamenjar, budemo vidjeli. Općenito, što više se narod loži nerealnim očekivanjima, to će biti teže bilo kojem pregovaraču potpisati bilo što.

Igranje bojicama je doduše ok, treba u ovim vremenima naći neku razbibrigu.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2010, 19:45 

mateb je napisao/la:

Moj post je konstatirao činjenicu koja se često prešućuje, pogotovo onda kad se laprda da je Posavina prodana, poklonjena i ostale gluposti. Što se tiče dugovanja, Hrvati će od Muslimana dobiti ono što budu mogli u danom trenutku, ovisno, prvenstveno, o međunarodnim i gospodarskim okolnostima. To nema veze s defetizmom, nego s činjenicama. Koliko će tada značiti 5% koji se obično opisuju kao gudure i kamenjar, budemo vidjeli. Općenito, što više se narod loži nerealnim očekivanjima, to će biti teže bilo kojem pregovaraču potpisati bilo što.

Igranje bojicama je doduše ok, treba u ovim vremenima naći neku razbibrigu.

:klanjam

Politika je kurva a nekakovo "pravo" u politici je cista fikcija. I Rusi su nekada (ne tako davno) drzali istocni Berlin pa sada, hvala Bogu, to nikoga nije briga niti se to racuna kad se bilo sto u tom Berlinu odlucuje. I Indijanci su nekada drzali Ameriku i sigurno jos uvijek imaju nekakovih moralnih prava na cjelu zemlju ali koga je za to briga? I Amerikanci jos uvijek imaju trupe u Japanu i drze ga pokorenim ali se to polako "tanji" zbog ekonomije ter ako bankrotiraju i prestanu placat racune otvorit ce se posve novo poglavlje njihovih odnosa. I Turska je nekada vladala cjelim Balkanom pa sto onda, i Vizanija i Rim su isto pa da li je to ikoga briga? ALI, ono sto se Turskoj sada broji je tranutacna (i narastajuca) moc i ekonomski i politicki utjecaj a ne dokle su neke njene trupe dosle u nekoj prilici u proslosti. Dakle sve je real politic, a to se svodi na gospodarstvo, demografiju, vojnu silu i geopoliticko okruzenje ter utjecaj u njemu, znaci kako stoje neciji saveznici i koliko su oni zainteresirani (odnosno koliko im je u interesu) pomoci.

Usijane glave koje ne zele shvatiti kako ovaj jebeni svijet funkcionira mogu sebe smatrati najvecim patriotima a druge "izdajnicima" ali je u zbilji i na dulji rok upravo obratno. I Srbi su da su bili pametni mogli mnogo povoljnije podijeliti Kosovo ali to se nije moglo od velikih patriota. Sada bi mozda mogli izvuci 10% na sjeveru ali je pitanje da li ce "patrioti" ("Kosovo je nase!", whatever that meant) opet prevagnuti pa ce onda izgubiti sve na dulji rok (10-15 godina) i tamo ce ih biti manje nego Indijanaca u Americi.

Ne kazem da je Hrvatima u BiH i blizu lose kao Srbima na Kosovu niti da su demografski trendovi i iseljavanje i slicni, ali je primjer svejedno poucan. Da su ovi na vrijeme razmisljali u okviru onoga sto je moguce a i shvatili da im se ono sto je moguce vremenom tanji, prije svega zbog demografije ali i odnosa snaga u svijetu, mnogo bi bolje prosli.

Mozda sam u krivu, ali mi se cini da vrijeme ne radi ni za vas Hrvate u BiH. Ako ista drugo, ovo jebeno uredjenje FBiH samo vise okostava i postaje legitimno, a ono ipak manje zulja Bosnjake jer vas mogu preglasavati (uocite da se njima uopce ne zuri da se nesto mjenja). Dodaj tome jos eksplozije i terorizam po srednjoj Bosni pa poredjenje sa Kosovom, pogotovo na dulji rok, i nije tako suludo. U svijetlu toga mi se cini da nije nemoguce da Hrvati za jedno 10ak godina demografski dodatno utanje u srednjoj Bosni (a i tako su manjina na razini zupanije) a Bosnjaci/Muslimani ostanu na istom ili mozda cak ojacaju na istocnoj obali Neretve. Jebi ga, oni nemaju toliko opcija kao vi za iseljavanje, vjerojatno ce im i naobrazba zaostajati, a na malo mjesta se traze specijalisti serijatskog prava :zubati. Promjeni li se tako odnos snaga onda ono sto je danas moguce ali se cini nepovoljnim/nepravednim vise uopce ne bi ni bilo na stolu, nego bi strana kojoj je pozicija ojacala samo trazila vise, bez obzira na to gdje je HVO bio sada vec davnih 90ih godina...

Vrh

PostPostano: 04 srp 2010, 20:00 

Odlican post ovog gore majstora!
Hrvati ne shvacaju da su najveca pushiona u BIH,Srbi su jamili pola BIH etnicki ocistili prostor dobro zapishali teritoriju,mi kontrolishemo Federaciju potpuno ,a Hrvati polako ali sigurno iscezavaju,za deset godina Mostra ce biti nas ,Srednja Bosna svakako ,a vec smo polako i Neum poceli osvajati,sto ne mozemo parama zaposjesti to cemo rjesiti natalitetom...

Lem Jelid Ve Lem Juled
Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad

Vrh

PostPostano: 04 srp 2010, 20:17 

zlatni_ljiljan je napisao/la:
Odlican post ovog gore majstora!
Hrvati ne shvacaju da su najveca pushiona u BIH,Srbi su jamili pola BIH etnicki ocistili prostor dobro zapishali teritoriju,mi kontrolishemo Federaciju potpuno ,a Hrvati polako ali sigurno iscezavaju,za deset godina Mostra ce biti nas ,Srednja Bosna svakako ,a vec smo polako i Neum poceli osvajati,sto ne mozemo parama zaposjesti to cemo rjesiti natalitetom...

:sega :sega :sega

Potrošili ste tu kartu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 892 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 36  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Groot, Perun_Velež i 61 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: