|
|
Stranica: 572/736.
|
[ 18377 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
polinezija
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 27 ožu 2022, 00:30 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
M@rin
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 27 ožu 2022, 01:07 |
|
|
polinezija je napisao/la: Meni je zanimljiviji dio 10-ak minuta poslije ovog dijela kojeg si ti označio, kada Martin kaže da je američki veleposlanik Murphy zadnji dan pregovora pokušao nagovoriti hrvatsku stranu na pristanak reduciranja ovlasti Doma naroda.
_________________ Suprotiv okultnoj oligarhiji
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vjekoslava
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 27 ožu 2022, 08:59 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: vjekoslava je napisao/la: Je li? Čitam već dugo ovaj forum ali i drugu stranu. Ono što vi Muslimani radite, ne samo pišete toliko je blizu fašizmu te je samo spominjanje ovog foruma na razini vica. To što ti pišeš nije ništa neuobičajeno ali jeste za neka socio-psihološka istraživanja. Suma sumarum, počistite svoje dvorište pa držite lekcije o moralu. Pa i ti recimo čitav narod ne nazivaš pravim imenom ali istovremeno očekuješ poštovanje za sebe. Ti u oku nemaš samo brvno već cijelu sarajevsku čaršiju. A ona na portalima i u glasilima sije mržnju i demonizira druga dva naroda posebice Hrvate. Plodovi te mržnje oslikavaju se u klanju Hrvata. Demoniziraj i lakše je zaklati.To je odlika fašizma. Već je gotovo svaki Hrvat razotkrio namjeru muslimanskog življa koji su svi kao jedan složni jedino u mržnji. Kolika moraš biti budala birati drugom predstavnika i misliti da si u pravu. Nerijetko sam povratila nakon čitanja komentara na muslimanskim portalima. Oni požele da se radjaju mrtva hrvatska djeca,proklinju bijesno i nenormalno. Eto kad se budeš borio u svom prljavom dvorištu i očistio ga javi se sa zamjerkom i na ovim stranicama. Uspjeli ste mene koja sam imala velike simpatije prema narodu s kojim smo živjeli tako zaprepastiti i ostati goli u svojoj mržnji. U BiH ste ti i pripadnici tvog naroda koji se razbacujete plodovima samog zla a druge optužujete da te iste bere. Jesu li se vama kršćani osvećivali za 500 godina progona?Jesu li Turci bili okupatori? U svakom od nas je genetski upisan kod-ne daj Turčinu da vlada nad tobom. Vi niste Turci ali njihovo naslijeđe jeste.I nećete vladati nad nama. Evo sad kad ste u većini pokazujete sirovu silu... s ono malo naslijeđa koje imate. .Zamisli kako je bilo u doba koje se nije zvalo demokracija. Kad svojim riječima i djelima dokažete da ste zreo narod imat ćete pravo zvati se imenom koje vi poželite. Do tad...imate posla.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 27 ožu 2022, 11:24 |
|
|
vjekoslava je napisao/la: mirusvijetu je napisao/la: To što ti pišeš nije ništa neuobičajeno ali jeste za neka socio-psihološka istraživanja. Suma sumarum, počistite svoje dvorište pa držite lekcije o moralu. Pa i ti recimo čitav narod ne nazivaš pravim imenom ali istovremeno očekuješ poštovanje za sebe.
Ti u oku nemaš samo brvno već cijelu sarajevsku čaršiju. A ona na portalima i u glasilima sije mržnju i demonizira druga dva naroda posebice Hrvate. Plodovi te mržnje oslikavaju se u klanju Hrvata. Demoniziraj i lakše je zaklati.To je odlika fašizma. Već je gotovo svaki Hrvat razotkrio namjeru muslimanskog življa koji su svi kao jedan složni jedino u mržnji. Kolika moraš biti budala birati drugom predstavnika i misliti da si u pravu. Nerijetko sam povratila nakon čitanja komentara na muslimanskim portalima. Oni požele da se radjaju mrtva hrvatska djeca,proklinju bijesno i nenormalno. Eto kad se budeš borio u svom prljavom dvorištu i očistio ga javi se sa zamjerkom i na ovim stranicama. Uspjeli ste mene koja sam imala velike simpatije prema narodu s kojim smo živjeli tako zaprepastiti i ostati goli u svojoj mržnji. U BiH ste ti i pripadnici tvog naroda koji se razbacujete plodovima samog zla a druge optužujete da te iste bere. Jesu li se vama kršćani osvećivali za 500 godina progona?Jesu li Turci bili okupatori? U svakom od nas je genetski upisan kod-ne daj Turčinu da vlada nad tobom. Vi niste Turci ali njihovo naslijeđe jeste.I nećete vladati nad nama. Evo sad kad ste u većini pokazujete sirovu silu... s ono malo naslijeđa koje imate. .Zamisli kako je bilo u doba koje se nije zvalo demokracija. Kad svojim riječima i djelima dokažete da ste zreo narod imat ćete pravo zvati se imenom koje vi poželite. Do tad...imate posla. Vi ste naslijeđe presuđenog UZP-a. Kad svojim riječima i djelima (kao Nijemci) pokažete da ste odmakli od toga i dokažete da ste sazreli kao narod onda ćete imati poštovanje. Mi ne biramo drugima predstavnike već sebi. Druga je stvar što mi kao temeljni narod držimo da nam je 1/3 pretijesna i što stremimo ispravljanju političke nepravde i svođenje stvari na pravedniju mjeru. Tzv. konstitutivnost je imala šansu, pokazala se kao potpuno promašen koncept, vrijeme je za nešto drugo. A što se tiče Turaka, 500 godina i vaših nekakvih zapisanih genetskih kodova... I drugih stvarima koje su se desile prije 6 vijekova i kompleksima koje vučete evo u 21. vijek. Ne znam stvarno, tu vam ne možemo pomoći zaista nit nas interesuje, to je već posao za vas i neka socio-psihološka istraživanja, ne bih to puno komentirao.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
K..M
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 27 ožu 2022, 11:26 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6503 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
|
Aliji se žalite i pokenjajte se na mezar.
On vas je u tor, malu krletku spakirao.
Potpisao uz svjedoka sa zapada, RF, Srb i Hrv.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 27 ožu 2022, 11:40 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 44040 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Muslimani kojih je pola stanovništva BiH kontroliraju 2/3 Predsjedništva i tijesno im. S islamofašistima koji tvrde da su temeljniji od druge polovice stanovništva BiH i da time imaju veća prava se može samo na jedan način.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 27 ožu 2022, 11:47 |
|
|
|
400 godina aparthejda muje nikad sa sebe neće moći saprati.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 27 ožu 2022, 11:51 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 44040 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
novem je napisao/la: 400 godina aparthejda muje nikad sa sebe neće moći saprati. Spominje Nijemce a što se oni ne ponašaju poput Amerikanaca u njihovom odnosu prema ugnjetavanju Afroamerikanaca.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 27 ožu 2022, 11:54 |
|
|
polinezija je napisao/la: Manjine u Sarajevu: https://www.klix.ba/vijesti/bih/predsta ... /151112154d) DELEGATI IZ REDA OSTALIH 1. Kantarević Rasim2. Trepanić Mirela3. Imširović Sandra 4. Srna Bajramović Segmedina5. Handžić Vibor Čeha, Poljaka, Crnogoraca, Makedonaca, Slovenaca ni u tragovima :) Kako reče ovaj islamofašist mir biraju sebi, Židovi, Romi, Albanci i ostali nisu temeljni a tko nije temeljan nema pravo na političke predstavnike. Muslimani izabrali sebi ostale predstavnike.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
hoblatopla
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 27 ožu 2022, 11:58 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: vjekoslava je napisao/la: Ti u oku nemaš samo brvno već cijelu sarajevsku čaršiju. A ona na portalima i u glasilima sije mržnju i demonizira druga dva naroda posebice Hrvate. Plodovi te mržnje oslikavaju se u klanju Hrvata.
Demoniziraj i lakše je zaklati.To je odlika fašizma.
Već je gotovo svaki Hrvat razotkrio namjeru muslimanskog življa koji su svi kao jedan složni jedino u mržnji. Kolika moraš biti budala birati drugom predstavnika i misliti da si u pravu. Nerijetko sam povratila nakon čitanja komentara na muslimanskim portalima. Oni požele da se radjaju mrtva hrvatska djeca,proklinju bijesno i nenormalno. Eto kad se budeš borio u svom prljavom dvorištu i očistio ga javi se sa zamjerkom i na ovim stranicama. Uspjeli ste mene koja sam imala velike simpatije prema narodu s kojim smo živjeli tako zaprepastiti i ostati goli u svojoj mržnji. U BiH ste ti i pripadnici tvog naroda koji se razbacujete plodovima samog zla a druge optužujete da te iste bere. Jesu li se vama kršćani osvećivali za 500 godina progona?Jesu li Turci bili okupatori? U svakom od nas je genetski upisan kod-ne daj Turčinu da vlada nad tobom. Vi niste Turci ali njihovo naslijeđe jeste.I nećete vladati nad nama. Evo sad kad ste u većini pokazujete sirovu silu... s ono malo naslijeđa koje imate. .Zamisli kako je bilo u doba koje se nije zvalo demokracija.
Kad svojim riječima i djelima dokažete da ste zreo narod imat ćete pravo zvati se imenom koje vi poželite. Do tad...imate posla. Vi ste naslijeđe presuđenog UZP-a. Kad svojim riječima i djelima (kao Nijemci) pokažete da ste odmakli od toga i dokažete da ste sazreli kao narod onda ćete imati poštovanje. Mi ne biramo drugima predstavnike već sebi. Druga je stvar što mi kao temeljni narod držimo da nam je 1/3 pretijesna i što stremimo ispravljanju političke nepravde i svođenje stvari na pravedniju mjeru. Tzv. konstitutivnost je imala šansu, pokazala se kao potpuno promašen koncept, vrijeme je za nešto drugo. A što se tiče Turaka, 500 godina i vaših nekakvih zapisanih genetskih kodova... I drugih stvarima koje su se desile prije 6 vijekova i kompleksima koje vučete evo u 21. vijek. Ne znam stvarno, tu vam ne možemo pomoći zaista nit nas interesuje, to je već posao za vas i neka socio-psihološka istraživanja, ne bih to puno komentirao. Kad ti lojavi Musliman prica o UZP-u. Etnički očistili Hrvate i Srbe, dosta i zaklali s Muhadžedinima. Spalili hrvatske i srpske kuće. Punili jame oko Sarajeva. I nakon rata ubijali povratnike. Prva presuda za UZP nad Hrvatima Bugojna od strane lojavih. Kasnije ponistena jer su Amerikanci znali ako ista dosude protiv lojavih da onda vise nece moci odrzati BiH pa su ignorirali sve njihove zlocine. Ali koga briga. Znas koliko me boli kurac za tu presudu. 0. Posrem se na nju. Steta da je nismo zasluzili, e to mi je zao. Zao mi je da  postoje u Hercegovini i Srednjoj Bosni. To je nasa i Tuđmanova sramota. Razlika je da mi ne zelimo s vama zivjeti, vi zelite i dosta cete govna pojesti u buducnosti da biste održali ovu nakaradnu drzavu. 
_________________ BiH je turd.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
hoblatopla
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 27 ožu 2022, 12:00 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: A što se tiče Turaka, 500 godina i vaših nekakvih zapisanih genetskih kodova... I drugih stvarima koje su se desile prije 6 vijekova i kompleksima koje vučete evo u 21. vijek. Ne znam stvarno, tu vam ne možemo pomoći zaista nit nas interesuje, to je već posao za vas i neka socio-psihološka istraživanja, ne bih to puno komentirao.
I djeca vase djece ce cuti istinu o vasem podrijetlu ako izađu iz 23%. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 27 ožu 2022, 12:04 |
|
|
|
Opće poznato da su Židovi, Romi i Albanci isto uzepeovci zato i njima biraju predstavnike.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Harezm
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 27 ožu 2022, 12:26 |
|
|
|
Ne znam zašto uopće razgovarati s muslimanima? Kako na forumu, tako i na tim pregovorima. Njima je cilj naše uništenje, i svaki proces koji ne ide tim putem oni će pokušati sabotirati. Ciprizacija je jedino privremeno rješenje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 27 ožu 2022, 12:41 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Ti razgovori sa njima u biti i izgledaju slično kao njihova komunikacija sa kafirima na forumu.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Smiljan
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 27 ožu 2022, 13:06 |
|
|
Harezm je napisao/la: Ne znam zašto uopće razgovarati s muslimanima? Kako na forumu, tako i na tim pregovorima. Njima je cilj naše uništenje, i svaki proces koji ne ide tim putem oni će pokušati sabotirati. Ciprizacija je jedino privremeno rješenje. Na plenkoviću i rh je da to diplomatski dobiju da nam stranci ne prave problem kad blokiramo izbore.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stipe1104
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 27 ožu 2022, 13:21 |
|
Pridružen/a: 20 ožu 2022, 19:13 Postovi: 9 Lokacija: Tomislavgrad
|
|
Najveca bol im je sto vide da su se i muslimani poceli masovno iseljavati a slijedi im jos veci egzodus koni ce biti poguban za njih jer oni kada se dokopaju inozemstva ne mrdaju od tamo. I jos mi je slađe reci da me dijeli jos koji dan od povratka u djedovinu a treca sam iseljena generacija i to je njima najveca muka. Nema podlijeg polunaroda od njih, njihova najveca sreca u nesreci je sto su mentalno zaostali pa su se zadrzali konstantno na ovim prostorima a i sada im nacisticki politicki vrh boji integeracije u EU radi masovnog egzodusa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NikolaZagreb
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 27 ožu 2022, 13:21 |
|
|
daramo je napisao/la: polinezija je napisao/la: Manjine u Sarajevu: https://www.klix.ba/vijesti/bih/predsta ... /151112154d) DELEGATI IZ REDA OSTALIH 1. Kantarević Rasim2. Trepanić Mirela3. Imširović Sandra 4. Srna Bajramović Segmedina5. Handžić Vibor Čeha, Poljaka, Crnogoraca, Makedonaca, Slovenaca ni u tragovima :) Kako reče ovaj islamofašist mir biraju sebi, Židovi, Romi, Albanci i ostali nisu temeljni a tko nije temeljan nema pravo na političke predstavnike. Muslimani izabrali sebi ostale predstavnike. Zasto se s tim ne mase ispred nosa strancima. Taj argument se malo koristi
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 27 ožu 2022, 13:23 |
|
|
|
Željana Zovko je u Parlamentu EU pitala El Šefika zašto biraju predstavnike nacionalnim manjinama i naravno da je odgovor bio muk.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NikolaZagreb
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 27 ožu 2022, 13:27 |
|
|
daramo je napisao/la: Željana Zovko je u Parlamentu EU pitala El Šefika zašto biraju predstavnike nacionalnim manjinama i naravno da je odgovor bio muk. treba direktno u svakom intervju pitat gospodu iz mz vp Izrael itd zasto do dozvoljavaju u sred europe
|
|
| Vrh |
|
 |
|
hoblatopla
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 27 ožu 2022, 13:28 |
|
|
NikolaZagreb je napisao/la: daramo je napisao/la: Kako reče ovaj islamofašist mir biraju sebi, Židovi, Romi, Albanci i ostali nisu temeljni a tko nije temeljan nema pravo na političke predstavnike. Muslimani izabrali sebi ostale predstavnike.
Zasto se s tim ne mase ispred nosa strancima. Taj argument se malo koristi Rekla je Zovko kad je bilo obracanje u EU parlamentu odnosno pitala muhadžedinsku hostesu zasto uvijek biraju sve iz reda Ostalih i da radi toga su samo 2 osobe od uspostavljanja federacije iz reda Ostalih bili etnički nešto osim neke varijante Muslimana (Bosanac, Hercegovac, Hercegovanski Bosanac, Bosanski Hercegovac, Bosanskohercegovac, Hercegbosanac...). A i vjerojatno i tih dvoje kad su prosli su bili neki s halal certifikatom. Naravno, muhadžedinska hostesa nije odgovorila. Tijesna im 33% kvota pa kao stakori uzimaju i Ostalim sve.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NikolaZagreb
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 27 ožu 2022, 13:33 |
|
|
hoblatopla je napisao/la: NikolaZagreb je napisao/la: Zasto se s tim ne mase ispred nosa strancima. Taj argument se malo koristi Rekla je Zovko kad je bilo obracanje u EU parlamentu odnosno pitala muhadžedinsku hostesu zasto uvijek biraju sve iz reda Ostalih i da radi toga su samo 2 osobe od uspostavljanja federacije iz reda Ostalih bili etnički nešto osim neke varijante Muslimana (Bosanac, Hercegovac, Hercegovanski Bosanac, Bosanski Hercegovac, Bosanskohercegovac, Hercegbosanac...). A i vjerojatno i tih dvoje kad su prosli su bili neki s halal certifikatom. Naravno, muhadžedinska hostesa nije odgovorila. Tijesna im 33% kvota pa kao stakori uzimaju i Ostalim sve. Nisam ni ocekivat. Al zanima me sto bi "gospoda" stranci odgovorili
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 27 ožu 2022, 14:16 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6922 Lokacija: Izvan sebe
|
mirusvijetu je napisao/la: vjekoslava je napisao/la: Ti u oku nemaš samo brvno već cijelu sarajevsku čaršiju. A ona na portalima i u glasilima sije mržnju i demonizira druga dva naroda posebice Hrvate. Plodovi te mržnje oslikavaju se u klanju Hrvata.
Već je gotovo svaki Hrvat razotkrio namjeru muslimanskog življa koji su svi kao jedan složni jedino u mržnji. Kolika moraš biti budala birati drugom predstavnika i misliti da si u pravu. Nerijetko sam povratila nakon čitanja komentara na muslimanskim portalima. Oni požele da se radjaju mrtva hrvatska djeca,proklinju bijesno i nenormalno. Eto kad se budeš borio u svom prljavom dvorištu i očistio ga javi se sa zamjerkom i na ovim stranicama. Uspjeli ste mene koja sam imala velike simpatije prema narodu s kojim smo živjeli tako zaprepastiti i ostati goli u svojoj mržnji. U BiH ste ti i pripadnici tvog naroda koji se razbacujete plodovima samog zla a druge optužujete da te iste bere. Jesu li se vama kršćani osvećivali za 500 godina progona?Jesu li Turci bili okupatori? U svakom od nas je genetski upisan kod-ne daj Turčinu da vlada nad tobom. Vi niste Turci ali njihovo naslijeđe jeste.I nećete vladati nad nama. Evo sad kad ste u većini pokazujete sirovu silu... s ono malo naslijeđa koje imate. .Zamisli kako je bilo u doba koje se nije zvalo demokracija.
Kad svojim riječima i djelima dokažete da ste zreo narod imat ćete pravo zvati se imenom koje vi poželite. Do tad...imate posla. Vi ste naslijeđe presuđenog UZP-a. Kad svojim riječima i djelima (kao Nijemci) pokažete da ste odmakli od toga i dokažete da ste sazreli kao narod onda ćete imati poštovanje. Mi ne biramo drugima predstavnike već sebi. Druga je stvar što mi kao temeljni narod držimo da nam je 1/3 pretijesna i što stremimo ispravljanju političke nepravde i svođenje stvari na pravedniju mjeru. Tzv. konstitutivnost je imala šansu, pokazala se kao potpuno promašen koncept, vrijeme je za nešto drugo. A što se tiče Turaka, 500 godina i vaših nekakvih zapisanih genetskih kodova... I drugih stvarima koje su se desile prije 6 vijekova i kompleksima koje vučete evo u 21. vijek. Ne znam stvarno, tu vam ne možemo pomoći zaista nit nas interesuje, to je već posao za vas i neka socio-psihološka istraživanja, ne bih to puno komentirao. Jako dobro. Ja mislim da to sto je uzurpator bio na mjestu hrvata u tzv predsjednistvu tzv bih treba kazniti muslimansku populaciju tzv bih sa 12 miliardi dolara. Milijarda po godini i dva puta vise za to sto smatrate da je u redu da nemamo svoj treci kanal kojim sasvim autonomno mozemo da vladamo i udaramo kontru na te nabuloze o uzp-eu.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 27 ožu 2022, 14:19 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6922 Lokacija: Izvan sebe
|
NikolaZagreb je napisao/la: hoblatopla je napisao/la: Rekla je Zovko kad je bilo obracanje u EU parlamentu odnosno pitala muhadžedinsku hostesu zasto uvijek biraju sve iz reda Ostalih i da radi toga su samo 2 osobe od uspostavljanja federacije iz reda Ostalih bili etnički nešto osim neke varijante Muslimana (Bosanac, Hercegovac, Hercegovanski Bosanac, Bosanski Hercegovac, Bosanskohercegovac, Hercegbosanac...). A i vjerojatno i tih dvoje kad su prosli su bili neki s halal certifikatom.
Naravno, muhadžedinska hostesa nije odgovorila.
Tijesna im 33% kvota pa kao stakori uzimaju i Ostalim sve. Nisam ni ocekivat. Al zanima me sto bi "gospoda" stranci odgovorili Pa odgovorili bi da je to u skladu sa zakonom.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
hoblatopla
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 27 ožu 2022, 16:05 |
|
|
Citat: Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović uputio je pismo međunarodnim zvaničnicima kao reakciju na pismo kojim se istim tim zvaničnicima prije nekoliko dana obratio predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Dragan Čović.
Sadržaj pisma prenosimo u cijelosti:
"Obaviješteni smo putem medija da je na Vašu adresu upućeno pismo predsjednika HDZ-a BiH i nevladinog udruženja Hrvatski narodni sabor (HNS) Dragana Čovića, u kojem su iznesena njegova tumačenje stanja u BiH i razlozi zbog kojih nisu uspjeli pregovori o reformi Ustava BiH i izbornog zakonodavstva. U tom pismu Dragan Čović je nedvosmisleno zaprijetio da će zbog nemogućnosti da ostvari vlastite političke ciljeve, pokrenuti aktivnosti na “administrativnom preustroju BiH”.
Podsjećamo Vas da je trenutni administrativni ustroj Bosne i Hercegovine proizašao iz Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH, te da svaki pokušaj jednostranog “preustroja” znači direktno kršenje mirovnog sporazuma i ugrožavanje mira u stabilnosti.
“Administrativni preustroj” kojeg najavljuje HNS bi se proveo kroz oživljavanja tzv “Hrvatske Zajednice Herceg-Bosne”, koja je egzistirala tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu. Kao što znate, političko i vojno rukovodstvo tzv. HZHB je pred Haškim tribunalom osuđeno za udruženi zločinački poduhvat, sa ciljem stvaranja etnički čiste hrvatske teritorije u BiH.
Čović u pismu, također, prijeti i blokadom održavanja Općih izbora predviđenih za oktobar 2022. godine, što očigledno planira provesti preko kadrova HDZ-a u državnim institucijama. Bojkot izbora je jedan od demokratskih načina da se iskaže lično nezadovoljstvo, i na njega svako ima pravo. Ono na šta niko nema pravo je opstruiranje i blokada izbora, jer je to neustavno i nezakonito djelovanje.
Ostatak pisma prepun je neistina, prozvoljnih i zlonamjernih tumačenja, poput tvrdnje o “unitarizaciji i želji da se stvori bošnjačka nacionalna država”, za koju Čović često koristi i termin “islamska država”, uzdajući se u solidarnost islamofobičnih krugova u Evropi.
Neistinama o “bošnjačkoj”, “islamskoj državi”, Čović traži alibi za svoju politiku dodatnih etničkih podjela i potpune kontrole života u BiH. Ne trebam Vas posebno uvjeravati, jer se u to možete svakodnevno uvjeriti, da SDA od svog osnivanja vodi politiku koja uvažava multikulturalni duh i realnost Bosne i Hercegovine, te da se predano zalaže za balans etničkog i građanskog principa u funkcionisanju BiH.
S druge strane, HDZ želi potpunu dominaciju etničkog principa kroz tzv “legitimno predstavljanje”, koje znači da u političkom životu mogu učestvovati samo Hrvati za koje su glasali birači hrvatske nacionalnosti, samo Bošnjaci za koje su glasali birači bošnjačke nacionalnosti i tako redom. Takva politika vodila bi u definitivnu etničku podjelu zemlje.
Uz pripadnike tri naroda, u BiH živi i ogroman broj ljudi koji ne žele da se politički izjašnjavaju kao pripadnici etničkih grupa. Njihove stavove aritikulišu građanske, uglavnom ljevičarske stranke. Te stranke su na izborima 2018. godine osvojile dvostruko više glasova od stranaka okupljenih oko HNS-a, i skoro polovinu tih glasova su dobili od birača koji nisu Bošnjaci. Unatoč tome, Čović pokušava sve te stranke i birače podvesti pod “bošnjačku kvotu”, a HNS bez ikakvog osnova predstaviti kao isključive predstavnike Hrvata. Da to nije tako, svjedoče podaci iz Popisa 2013. godine i rezultata izbora 2018 i 2020. HNS je 2018. osvojio svaki šesti, a 2020. godine svaki sedmi glas, što jasno ukazuje da je dobar dio Hrvata u FBiH glasao za stranke koji nemaju hrvatski predznak.
SDA, koju predvodim, osvojila je duplo više glasova od HDZ-a, a HDZ trenutno ima više ministara u Vladi FBiH od SDA. Uz to, predstavnici hrvatskog naroda osim paritetne zastupljenosti u dijelu institucija, na čelu institucija u kojima po zakonu nacionalna zatsupljenost treba biti proporcionalna u skladu sa Popisom, imaju znatno veću zastupljenost od propisane.
Politiku zasnovanu na isključivo etničkom principu, koja je u osnovi segregacijska, zagovaraju isključivo Čović i njegov partner iz SNSD-a Milorad Dodik, koji je na američkoj crnoj listi zbog podrivanja Dejtonskog sporazuma i korupcije.
Čovićeva i Dodikova politika je u koliziji sa 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, brojnim rezolucijama Evropskog parlamenta, stavovima ogromne većine država članica Evropske unije, ali i presudama Evropskog suda za ljudska prava. U pismu kojeg ste dobili, Čović Vas pokušava ubijediti kako se zalaže za provođenje presuda Evropskog suda za ljudska prava (Sejdić/Finci, Zornić, Pilav, Šlaku, Pudarić), koje snažno podržavaju građanski princip, odnosno prava građana koji nisu pripadnici tri naroda (Bošnjaka, Srba i Hrvata). Te presude je HNS zloupotrijebio kako bi pokušao riješiti tzv. “hrvatsko pitanje”, odnosno izbor člana Predsjedništva BiH za kojeg bi isključivo glasali Hrvati, osporavajući pravo Hrvatima koji ne slijede politiku HNS-a da su “legitimni”.
SDA smatra da svaki narod u BiH ima pravo da bude politički predstavljen i da štiti svoje vitalne nacionalne interese, ali da nema pravo nametati volju drugima, i ultimatumima i ucjenama blokirati političke procese i život u zemlji. U posljednjim godinama je upravo to praksa koju na državnom nivou provodi SNSD blokadom institucija, a na nivou Federacije BiH HDZ blokadom provedbe izbornih rezultata iz 2018. zbog kojih nikada nije formirana nova Vlada FBiH, blokadom izbora sudija Ustavnog suda ili blokadom u Domu naroda Parlamenta FBiH u kojem je bez ikakvog obrazloženja zaustavljeno 37 zakona i više od 150 drugih dokumenata.
Sve blokade u FBiH se rade kako bi se SDA, ali i građanske stranke, ultimativno prinudile da prihvate HDZ-ov etnički princip. Upravo je Dom naroda, čije su nadležnosti poptuno izjednačene sa Predstavničkim domom, korišten za blokade. SDA smatra da se kroz domove naroda trebaju štiti vitalni nacionalni interesi, ali da ovi domovi ne treba da odlučuju o svakom pitanju, jer se time gubi sam smisao demokratije i većinske volje građana izražene u predstavničkim domovima.
U skladu sa svojom politikom balansa etničkog i građanskog, SDA je spremna pomoći da se dođe do rješenja u kojem bi izbor jednog člana Predsjednistva BiH i metoda popune Doma naroda u FBiH bio oslonjen na većinsku volju hrvatskog naroda. Međutim, ne možemo prihvatiti da se u izbori za člana Predsjedništva BiH potpuno isključi volja ostalih birača, uzimajući u obzir da prema Ustavu BiH svaki član Predsjedništva predstavlja sve građane BiH, a ne isključivo etničku grupu kojoj sam pripada. Istovremeno smo tražili da se riješi i problem u funkcionisanju Federacije BiH, što je prihvaćeno od međunarodnih medijatora kao problem kojeg je neophodno riješititi. Međutim, tvrdi stavovi HDZ-a, prenaglašeno instisiranje na etničkom principu i odbijanje da ozbiljno razgovara o odreživanju nadležnosti Doma naroda na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, spriječili su postizanje dogovora.
Želim naglasiti da je tokom posljednje runde pregovora ipak napravljen značajan pomak, koji može biti osnova za nastavak razgovora u budućnosti. SDA će se uvijek odazvati svim razgovorima koji će voditi ka stabilizaciji prilika i rješenjima koja su u skladu sa evropskim standardima i preporukama Evropske unije", navedeno je u pismu.
Pismo je upućeno predsjednici Evropske komisije Ursuli von der Leyen, visokom predstavniku EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Josepu Borrellu, predsjedniku Evropskog vijeća Charlesu Michelu, predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću, predsjedniku Vlade RH, Andreju Plenkoviću, predsjedniku Sabora RH, Gordanu Jandrokoviću, dopredsjednici Evropskog parlamenta, Roberti Metsoli, predsjedmiku Vanjskopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Davidu McAllisteru, predsjedniku EPP-a Donaldu Tusku, predsjedniku grupe EPP-a u Evropskom parlamentu Manfredu Weberu, dopredsjedniku grupe EPP, Paulu Rangelu, glavnoj tajnici OSCE-a Helgi Schmid, specijalnom izaslaniku EU za Zapadni Balkan Miroslavu Lajčaku, direktorici Evropske službe za vanjske poslove Angelini Eichhorst te visokom predstavniku Christianu Schmidtu i ambasadorima iz Upravnog odbora PIC-a.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vjekoslava
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 27 ožu 2022, 18:28 |
|
|
Kad svojim riječima i djelima dokažete da ste zreo narod imat ćete pravo zvati se imenom koje vi poželite. Do tad...imate posla. Vi ste naslijeđe presuđenog UZP-a. Kad svojim riječima i djelima (kao Nijemci) pokažete da ste odmakli od toga i dokažete da ste sazreli kao narod onda ćete imati poštovanje. Mi ne biramo drugima predstavnike već sebi. Druga je stvar što mi kao temeljni narod držimo da nam je 1/3 pretijesna i što stremimo ispravljanju političke nepravde i svođenje stvari na pravedniju mjeru. Tzv. konstitutivnost je imala šansu, pokazala se kao potpuno promašen koncept, vrijeme je za nešto drugo. A što se tiče Turaka, 500 godina i vaših nekakvih zapisanih genetskih kodova... I drugih stvarima koje su se desile prije 6 vijekova i kompleksima koje vučete evo u 21. vijek. Ne znam stvarno, tu vam ne možemo pomoći zaista nit nas interesuje, to je već posao za vas i neka socio-psihološka istraživanja, ne bih to puno komentirao. Navela sam činjenice.Turska jest bila okupator u BiH.Krvavi genocid i zatiranje kršćäna odigravalo se vjekovima. Vi jeste po vjeri njihovo naslijeđe. Za ovo uzp ja te mogu tužiti.Optužuješ me za pojedinačne zločine koji su osuđeni. Sudio bi više puta za isto. Radiš li na tome da Turska prizna genocid u BiH? Plati odšetu?Ispriča se? Vidim da nisi usklađen s Bakirovom retorikom.Slušaš li što govori?Šta piše?Šta radi? Ne osjetiš li duboki stid radi toga? Takav govor Europi dok istovremeno gazi i zatire prava Hrvata je sramotan. Što misliš hoće li imati ploda? Vaše krokodilske suze nad Hrvatima posavine potkrijepljene su obnovom samo muslimanskih kuća u posavini.Sve drugo vam je vaša politička elita pokrala i ulupala u tisuću džamija a u svrhu utvrđivanja teritorija. Takvi postupci niti dokazuju vjeru niti moral. Pokušali ste naivno posvađati i odvojit Hrvate iz BiH s Hrvatima iz Hrvatske. Kao one druge volite dok ove gazite. Dolazite na ove stranice i izazivate Ere i kad vam uzvrate onda jaučete do neba. UZP ustaše...a sami svojom politikom,upisima,propagandom izazivate gađenje. Tijesno vam je? Birate sebi?Temeljni narod? Niti ste temeljniji narod više od ostala dva naroda,niti birate sebi-već protiv sebe. Je li to što vam je tijesno znači da imate pravo oteti tuđu djedovinu? Idi uskladi se s Bakirom. Usput s pravom mazni nečiji mercedes ako ga nemaš da bi dokazao svoje pravo. Možda ti je u tvom autu tijesno. Upisi su vam paranoja.I želje jednako tako. Paranoične.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|