|
|
Stranica: 152/736.
|
[ 18377 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 ruj 2021, 02:17 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76975 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Lars Dietrich je napisao/la: Od nametanje IZ nema ništa, jer za izborni zakon treba promjena ustava, i dogovor tri naroda. U ovom trenutku i za sva vremena Bošnjaci nisu za to, a ni Srbi nemaju apetit da jačaju međunarodni intervencionizam i VP.
Nećete dobiti izborni zakon, jer za to treba raspakovati Dayton i izbrisati doduše jako slabu ali prisutnu notu građanske opcije u njemu, a to Bošnjaci neće pristati.
Gubite vrijeme i zanosite se. Pa ustav će se promijeniti samo da zadovolji Sejdić Finci, ne mora se cijelih 20 stranica izbornog zakona upisivati u ustav od 25 stranica, gdje to ima. A paralelno će Izborni zakon definirati detalje procedure izbora članova Predsjedništva, kao što izborni zakon, a ne ustav, definira izbor zastupnika, metodu količnika, broj i geografiju izbornih jedinica itd. Naravno, Amerikanci će vas natjerati na to, a ako nećete, onda nećete imati njihovu diplomatsku podršku u raspadu BiH, koji upravo traje. Vratit ćete ukradeno, turski lopovi. Ili će Hrvati imati člana predsjedništva, ili ćemo ukinuti tu stolicu koju ste nam ukrali tako da ukinemo BiH. Zapalit ćemo vam cijelu kuću, skupa sa stolicom koju ste ukrali.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 ruj 2021, 02:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76975 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Sekularni muslimanski nacionalisti (SDP itd.) će podržati amandmane na ustav, za koje treba 2/3, koji će samo ispunjavati Sejdić Finci.
Sekularni muslimanski nacionalisti (SDP itd.) neće podržati amandmane na izborni zakon, ali za kojeg treba puno nižih 50%.
I doviđenja. Imamo amandmane i na ustav i na izborni zakon.
Ako se nekome ne sviđa Izborni zakon, neka ga ruši na Ustavnom sudu, pa ako uspije u apelaciji (nema šanse da bi strani suci ikad podržali, to bi značilo da sudjeluju u raspadu BiH) neće postojati više pravila za izbor članova Predsjedništva (ko nekad za Mostar), a samim time ni Predsjedništvo dok god Parlament ne donese novi izborni zakon. Pa - burjum. Tužite.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
NSOS
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 ruj 2021, 02:57 |
|
|
Lars Dietrich je napisao/la: Od nametanje IZ nema ništa, jer za izborni zakon treba promjena ustava, i dogovor tri naroda. U ovom trenutku i za sva vremena Bošnjaci nisu za to, a ni Srbi nemaju apetit da jačaju međunarodni intervencionizam i VP.
Nećete dobiti izborni zakon, jer za to treba raspakovati Dayton i izbrisati doduše jako slabu ali prisutnu notu građanske opcije u njemu, a to Bošnjaci neće pristati.
Gubite vrijeme i zanosite se. Podrzavam. Samo ne popustajte i imacete gradjansku drzavu.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 ruj 2021, 02:57 |
|
|
Može sve od toga.
Lijepa vremena su pred nama.
Ili će nam lopov vratiti, ili dobija maljem u glavu.
|
|
Vrh |
|
|
Lars Dietrich
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 ruj 2021, 04:31 |
|
|
I da izborni prođe agonija nefunkcionalnog sustava se nastavlja. Iseljavanje se nastavlja. Hohštapleri u politici ne odgovaraju nikome i dalje. Nema tu kruha ni za koga, sem za uhljebe i one koji bi još kaosa.
Puno je bolje da dođe do raspleta, pa ma kakav on bio. Čitava situacija nije održiva. Politika čistih računa je daleko bolja no ovo što sada imamo. Nadam se da ćemo očuvati mir i stabilnost, pa kakav god bude ishod.
Žali Bože mržnje i nesporazuma koje je ovaj nesretni IZ izazvao.
_________________ Vidimo se u Hrvatskoj.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 ruj 2021, 07:54 |
|
|
NSOS je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Klix prepravio naslov za Palmera, dodali spin, fantazije i izmisljene interpretacije kojima se ohrabruju.
U sledecem clanku ce u naslovu pisati Dodik, koji je pre 20 godina podrzao put BiH u NATO.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1090 of 2558 - 42.61%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 ruj 2021, 07:57 |
|
|
Gubite vrijeme i zanosite se. Ne morate. Dapače nama više odgovara da odbijete izborni zakon i da onda nema izbora nikako. BiH ide u blokadu i postupno će se ljudi navikavati da ne postoji.
1090 of 2558 - 42.61%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 ruj 2021, 08:14 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39628 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Schmidt neki dan izjavi da će za sada samo promatrati a ubrzo i intervenirati. Po meni naznaka da će dati još vremena i šansu za dogovor, nakon toga nameće IZ.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 ruj 2021, 08:23 |
|
|
Lars Dietrich je napisao/la: ... Lars, poštovanje Par pitanja, ako zeliš odgovoriti. Ako sam te dobro razumio ti si Bošnjak koji si nekoliko puta na forumu tvrdio da su većina Bošnjaka - do rata - bili kroatofili ne samo zbog zajedničkog svjetonazora već čisto biološki su hrvatskog podrijetla. Ako je ovo iznad točno citirano, što želiš/želite od nacije koju si se ti a mnogi drugi tvojii sunarodnjaci već jednom i zauvijek odreklii? Inače, ako je ovo o kroatofilstvu iznad ispravno, bilo bi zanimljivo, učito i napredljivo doznati koje su to znamenite osobie - iz: politike, vojnonezbjednog sustaba, kulturnoakademskog kao iz medijskog svijeta - iz muslimanske/bošnjačke nacije? - 80-ih do rata - Rat - 1995-2021 Poznati su znameniti Muslimani/Bošnjaci koji su izvorno Srbi/Crnogorci, kao: Izetbegovići, Halilović, Cikotić, Radončić, Hadžifejzović, Dudaković, Sebija, Kurtćehajić, Tihić, Lagumdžija, Pećanin, Kurtćehajić, Oručević, Mahmutćehajić, Bajrović, Suljagić, Nikšić, Zukorlić itd. A svjetonazorki: na pr onih 16 aktivnih borbenooperativnih oficira JNA u agresiji na RH koji već nisu navedeni kao biološkog podrijetla kao na pr. Dudaković, pa potom slijede Silajdžić, Delić, Cerović, R Dizdarević, Selimbegović, Tunjo Filipović itd itd. Ali podrijtlom ili svjetonazorom Hrvati, koji su to ako ih je uopće bilo?
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, vec je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 ruj 2021, 08:25 |
|
|
daramo je napisao/la: Schmidt neki dan izjavi da će za sada samo promatrati a ubrzo i intervenirati. Po meni naznaka da će dati još vremena i šansu za dogovor, nakon toga nameće IZ. Schmidt nema izbora. Ako da muslimanima vlast, imati će to muslimansko ostrvo koje spominju. Ako podijeli BiH, opet će imati ostrvo iako tri puta manje, opet ne valja. Jedino rješenje je iseliti muslimane i po sredini podijeliti Bošnjakistan između Hrvatske i Srbije, isto kao što je Sandžak podijeljen između Srbije i Crne Gore i funkcionira.
1090 of 2558 - 42.61%
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 ruj 2021, 08:59 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
@Tomba bilo ih je i to baš u Hercegovini i S Bosni.
Recimo u Bugojnu i K. Varoši je HDZ pobijedio iako nismo bili većina. Političko Sarajevo je oduvijek držalo politiku ekvidistance. Njima smo mi vlašine i jedni i drugi. Bilo je neke šanse za kroatofilstvo početkom 90-ih. Možda i sad ima ali iz ekonomskih razloga ipak je RH u EU i plaće su duple, socijala puno bolja.
No, takvi bi trebali bit naši svjetionici među Bošnjama i bit misionari Hrvatske a ne prijetit konfliktom što Lars radi.
Sarajevo je zlo. Oni se igraju države i nation buildinga, imaju i standard jednak recimo Osijeku u Hr i nemaju potrebu za promjenom stanja. Zato će sve drugo uništit i usušit. Počeli su sa USK. Sad kreću ZDK, TK i BPK.
Grad-država. Zajebali smo ih mi i Srbi što smo im ga dali. Dalekovidno vraćanje Mrkonjića...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 ruj 2021, 09:08 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: @Tomba bilo ih je i to baš u Hercegovini i S Bosni.
Recimo u Bugojnu i K. Varoši je HDZ pobijedio iako nismo bili većina. Političko Sarajevo je oduvijek držalo politiku ekvidistance. Njima smo mi vlašine i jedni i drugi. Bilo je neke šanse za kroatofilstvo početkom 90-ih. Možda i sad ima ali iz ekonomskih razloga ipak je RH u EU i plaće su duple, socijala puno bolja.
No, takvi bi trebali bit naši svjetionici među Bošnjama i bit misionari Hrvatske a ne prijetit konfliktom što Lars radi.
Sarajevo je zlo. Oni se igraju države i nation buildinga, imaju i standard jednak recimo Osijeku u Hr i nemaju potrebu za promjenom stanja. Zato će sve drugo uništit i usušit. Počeli su sa USK. Sad kreću ZDK, TK i BPK.
Grad-država. Zajebali smo ih mi i Srbi što smo im ga dali. Dalekovidno vraćanje Mrkonjića... Da, bilo ih je. Međutim pitao sam o znamenitim istih.
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, vec je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
|
|
Vrh |
|
|
josi
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 ruj 2021, 10:36 |
|
Pridružen/a: 03 sij 2010, 21:19 Postovi: 780 Lokacija: HercegBosna
|
Junuz Djipalo je napisao/la: @Tomba bilo ih je i to baš u Hercegovini i S Bosni.
Grad-država. Zajebali smo ih mi i Srbi što smo im ga dali. Dalekovidno vraćanje Mrkonjića... Da to bi se i nastavilo da im muslimani iz srbije nisu preuzeli rukovodstvo i zatrovali odnose.
|
|
Vrh |
|
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 ruj 2021, 10:40 |
|
|
josi je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: @Tomba bilo ih je i to baš u Hercegovini i S Bosni.
Grad-država. Zajebali smo ih mi i Srbi što smo im ga dali. Dalekovidno vraćanje Mrkonjića... Da to bi se i nastavilo da im muslimani iz srbije nisu preuzeli rukovodstvo i zatrovali odnose. Ako sam te dobro razumio ti si mišljenja da su “preuzeli” rukovodstvo. Ja sam mišljenja da su od 1945 u svim sferama muslimanskog života ne samo glavni već jedini u njihovom stvarnom establishmentu. Ali možda griješim, zbog toga i pitam koji su to bili - 80ih - rat - 1996-2021
|
|
Vrh |
|
|
josi
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 ruj 2021, 11:09 |
|
Pridružen/a: 03 sij 2010, 21:19 Postovi: 780 Lokacija: HercegBosna
|
Tomba17 je napisao/la: josi je napisao/la:
Da to bi se i nastavilo da im muslimani iz srbije nisu preuzeli rukovodstvo i zatrovali odnose.
Ako sam te dobro razumio ti si mišljenja da su “preuzeli” rukovodstvo. Ja sam mišljenja da su od 1945 u svim sferama muslimanskog života ne samo glavni već jedini u njihovom stvarnom establishmentu. Ali možda griješim, zbog toga i pitam koji su to bili - 80ih - rat - 1996-2021 Ja Sam vise mislio na 80-90-te Recimo babo je pobjedio a ne Alija tako da nekom igrom Alija je dosao na vlast a sa Alijom i ostali poput Ganica koji je vise navijao na drugu stranu nego za nas.
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 ruj 2021, 11:13 |
|
|
Ladno su Vucievog Palmera postavili za IZ hhahahahahhaha
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
Vrh |
|
|
Gazda
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 ruj 2021, 11:17 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3832 Lokacija: Stolni grad
|
GubiM vrijeme i zaanosiM se. Prvo mi uopće ne priželjkujemo IZ, neki su čak i oštro protiv donošenja ikakvog zakona, drugo nitko nije spominjao nametanje, to je sunutski rječnik, a samo sam ja više puta napisao da Schmidt neće koristiti bonske ovlasti najmanje jednu godinu, treće vaša sunitska propaganda je da se mora mijenjati ustav, nije se ni u Mostaru mijenjao ustav/statut, čak i sam član SIPa je u jednoj emisiji nesmotreno priznao da se može mijenjati IZ bez promjene ustava. Tako da sunitu nemoj pametovati kad nemaš sučim
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 ruj 2021, 11:22 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60156 Lokacija: DAZP HQ
|
lasice, ovo je za meme...Bošnjaci čekaju građansku državu, a Zapad im poslao Schmidta i Palmera. Ante Schmidt Starčević Palmer Vuchichi
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 ruj 2021, 11:29 |
|
|
Ja i dalje ne mogu da verujem da su im poslali jedinog Vucicevog americkog diplomatu na platnom spisku da im resava IZ.. Ne znaci da ce biti pro-srpski nastrojen jer on nikada nije pro-srpski nastrojen, ali je na spisku
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 ruj 2021, 11:30 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25830 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Ova tema još postoji? Zašto?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 ruj 2021, 11:33 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39628 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Jer se i dalje pregovara, samo ne s Muslimanima nego njihovim gazdana iz MZ.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
erdutos
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 ruj 2021, 11:53 |
|
|
Grad-država. Zajebali smo ih mi i Srbi što smo im ga dali. Dalekovidno vraćanje Mrkonjića... Ne piši gluposti kakav Osijek, usporedba sa Sarajevom, od prometne infrastrukture, IT Sektora, 18 000 studenata,milijardu kuna uloženo u vodovod i novi studentski grad, nova Eko Industrijska zona s preko 3000 zaposlenih i jos 4-5 novih pogona, najviše zaposlenih na 1000 st u Hrvatskoj, prosječnna plaća na 85% zagrebačke, kvadrat novogradnje od 1500-1700 Eura, sve to na 100k stanovnikapa ljudi odlaze iz Osijeka jer ne žele raditi za 4000-5000 kn, a neki dan čitam Sarajevo, nema vode, nema povremeno struje, loša tramvajska infrastruktura, zaposleni u državnim institucijama štrajkaju jer imaju oko 500 maraka plaću, eventualno Vukovar iako i tu ima dosta pozitivnih stvari...
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 ruj 2021, 11:55 |
|
|
erdutos je napisao/la: Ne piši gluposti kakav Osijek, usporedba sa Sarajevom, od prometne infrastrukture, IT Sektora, 18 000 studenata,milijardu kuna uloženo u vodovod i novi studentski grad, nova Eko Industrijska zona s preko 3000 zaposlenih i jos 4-5 novih pogona, najviše zaposlenih na 1000 st u Hrvatskoj, prosječnna plaća na 85% zagrebačke, kvadrat novogradnje od 1500-1700 Eura, sve to na 100k stanovnikapa ljudi odlaze iz Osijeka jer ne žele raditi za 4000-5000 kn, a neki dan čitam Sarajevo, nema vode, nema povremeno struje, loša tramvajska infrastruktura, zaposleni u državnim institucijama štrajkaju jer imaju oko 500 maraka plaću, eventualno Vukovar iako i tu ima dosta pozitivnih stvari... ma kakav Vzkovar , Sisak je u boljem stanju od Sarajeva, uostalom nitko ne emigrira iz siska u Sarajevo, a obrnutih primjera ima.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 ruj 2021, 11:59 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Pa, ja sam bio u sva 4 navedena grada. U Sarajevu love ima. Ljudi koji dobro žive više nego u 3 preostala navedena grada zajedno. Iako sam se i sam iznenadio napretkom Osijeka zadnjih godina, stojim pri izrečenom. Mislio sam na standard a sad kvaliteta života (voda, smog) su drugi par rukava.
Inače, da Osijek ima bar Sljeme bio bi mi najidealniji grad za zivjeti. Papuk je mrvicu predaleko.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 ruj 2021, 13:15 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Betandwin je napisao/la: Kaze ovako , Danica Palmer: Govori španski, srpski i hrvatski jezik
Hehe
Ne govori bošnjački Uf ne valja ako je tako.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|