|
|
Stranica: 5/14.
|
[ 344 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Der_Stürmer
|
Naslov: Re: Promjena granica općina Postano: 21 stu 2009, 00:10 |
|
|
Tu sam kartu ja stavio, a nije valjda da su muslimani većina u jednom naselju Neuma? A šta je ovo sivo? A što se tiče one dvije karte, ma sve su iste oko prilike, eto možda je bolja ona druga, jer je tamo ucrtan broj ostalih nacionalnosti, a i granice su malo ravnije nego u tvoje, pa mi je preglednije. Ali dobro koristit ću obje. Btw, jel imaš neke karte Širokog po naseljima podjele, treba mi. Ako imaš pošalji. Edit: Herc ustvari bolja je tvoja, jer ima podijelu na RS i FBiH. Svaka ti dala 
|
|
Vrh |
|
 |
frane
|
Naslov: Re: Promjena granica općina Postano: 21 stu 2009, 00:33 |
|
|
Der_Stürmer je napisao/la: Tu sam kartu ja stavio, a nije valjda da su muslimani većina u jednom naselju Neuma? A šta je ovo sivo? A što se tiče one dvije karte, ma sve su iste oko prilike, eto možda je bolja ona druga, jer je tamo ucrtan broj ostalih nacionalnosti, a i granice su malo ravnije nego u tvoje, pa mi je preglednije. Ali dobro koristit ću obje. Btw, jel imaš neke karte Širokog po naseljima podjele, treba mi. Ako imaš pošalji. Edit: Herc ustvari bolja je tvoja, jer ima podijelu na RS i FBiH. Svaka ti dala  Rabrani :72 M, 39 H Gornje Hrasno : 108 S, 73 H to su podaci iz 1991,danas su oba ta naselja vjerojatno Hr vecina
_________________ Zadar glavni grad Hrvatske
|
|
Vrh |
|
 |
RajvoSa
|
Naslov: Re: Promjena granica općina Postano: 21 stu 2009, 02:58 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3739 Lokacija: Nanya Lakes
|
frane je napisao/la: Der_Stürmer je napisao/la: Tu sam kartu ja stavio, a nije valjda da su muslimani većina u jednom naselju Neuma? A šta je ovo sivo? A što se tiče one dvije karte, ma sve su iste oko prilike, eto možda je bolja ona druga, jer je tamo ucrtan broj ostalih nacionalnosti, a i granice su malo ravnije nego u tvoje, pa mi je preglednije. Ali dobro koristit ću obje. Btw, jel imaš neke karte Širokog po naseljima podjele, treba mi. Ako imaš pošalji. Edit: Herc ustvari bolja je tvoja, jer ima podijelu na RS i FBiH. Svaka ti dala  Rabrani :72 M, 39 H Gornje Hrasno : 108 S, 73 H to su podaci iz 1991,danas su oba ta naselja vjerojatno Hr vecina Uostalom, to nisu nikakva "naselja" Neuma nego sela duboko u zaleđu koja samo pripadaju općini Neum. I da, to su ionako podaci iz 1991, sve je to prohujalo sa vihorom 
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Promjena granica općina Postano: 30 stu 2009, 03:11 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: frane je napisao/la: Rabrani :72 M, 39 H Gornje Hrasno : 108 S, 73 H to su podaci iz 1991,danas su oba ta naselja vjerojatno Hr vecina
Uostalom, to nisu nikakva "naselja" Neuma nego sela duboko u zaleđu koja samo pripadaju općini Neum. I da, to su ionako podaci iz 1991, sve je to prohujalo sa vihorom  Baš tako 
|
|
Vrh |
|
 |
Hrvat
|
Naslov: Re: Promjena granica općina Postano: 30 stu 2009, 12:41 |
|
|
Zapadni dio općine Jablanica gdje žive Hrvati bi trebalo priključiti Rami.
_________________ Nacionalizam je ideologija i pokret koji ističe interese i prava nacije, ponajprije njezino pravo na samoodređenje.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Promjena granica općina Postano: 30 stu 2009, 14:35 |
|
|
Hrvat je napisao/la: Zapadni dio općine Jablanica gdje žive Hrvati bi trebalo priključiti Rami. Da taj dio Jablanice (Doljani) je i bio dio Rame do 1961.
|
|
Vrh |
|
 |
Glazbenik
|
Naslov: Re: Promjena granica općina Postano: 30 stu 2009, 16:07 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 6152 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Dobio sam Jackovo odobrenje da stavim njegov prijedlog općine Počitelj. Naravno, uz ogradu da su Bošnjaci protiv etničke podjele i da je to samo šala. Evo, Jackov prijedlog općine Počitelj:  Poveznica: http://i45.tinypic.com/10nzwb8.jpg
|
|
Vrh |
|
 |
Starfucker226
|
Naslov: Re: Promjena granica općina Postano: 30 stu 2009, 16:58 |
|
|
Jack još uvijek koristi teške droge? 
|
|
Vrh |
|
 |
Stecak
|
Naslov: Re: Promjena granica općina Postano: 30 stu 2009, 17:29 |
|
|
Glazbenik: Jack je ovo slabo izmislio. Mogao je slobodno dodati Gubavica i Pijesci iz Mostarske općine. Neznam tko je danas većina u Rotimlju. Ako već imamo prijedlog za Počitelj onda bi trebali osnivati općinu kod Blagaja.
|
|
Vrh |
|
 |
frane
|
Naslov: Re: Promjena granica općina Postano: 30 stu 2009, 18:46 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: Dobio sam Jackovo odobrenje da stavim njegov prijedlog općine Počitelj. Naravno, uz ogradu da su Bošnjaci protiv etničke podjele i da je to samo šala. Evo, Jackov prijedlog općine Počitelj:  Poveznica: http://i45.tinypic.com/10nzwb8.jpgs kim se ti druzis ,boze sacuvaj ! niko mu ne brani da sanja o tome ..samo sto neka od tih mjesta su danas vecinska Hrvatska ,Bivolje Brdo Domanovice i Rotimlja . a naselja kao Sevas Njive i Pijesci jedva imaju 100 stanovnika . mozda jedino Oplicice i Lokve imaju nesto Bosnjaka.tamo im je dobar povratak .
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Promjena granica općina Postano: 30 stu 2009, 19:13 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 83603 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Čemu stvarati u Hercegovini još jednu općinu s hrvatskom većinom? 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Der_Stürmer
|
Naslov: Re: Promjena granica općina Postano: 30 stu 2009, 19:49 |
|
|
Kakvo je stanje u Počitelju, koliki je udio Hrvata tamo? A ova karta je nig'je veze, oni bi djelili općine s Hrvatskom većinom, ali ne daju djeljenje "svojih" općina. Svejedno, kako frane kaže pola tih naselja sada ima hrvatsku većinu.
|
|
Vrh |
|
 |
frane
|
Naslov: Re: Promjena granica općina Postano: 30 stu 2009, 19:50 |
|
|
samo Bobanovo selo ima vise Hrvata nego svi Bosnjaci u ovoj "opcini Pocitelj" a Suskovo naselje ima isto preko 100 kuca .
|
|
Vrh |
|
 |
Glazbenik
|
Naslov: Re: Promjena granica općina Postano: 30 stu 2009, 21:26 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 6152 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
frane je napisao/la: s kim se ti druzis ,boze sacuvaj ! niko mu ne brani da sanja o tome ..samo sto neka od tih mjesta su danas vecinska Hrvatska ,Bivolje Brdo Domanovice i Rotimlja . a naselja kao Sevas Njive i Pijesci jedva imaju 100 stanovnika . mozda jedino Oplicice i Lokve imaju nesto Bosnjaka.tamo im je dobar povratak . Ma najbolji način razbijanja njihovih iluzija je dobiti njihov prijedlog/tezu, a onda je analizirati. Pa, na temi Jajce smo zbrojili broj glasova u gradu, oduzeli navodne hrvatske glasove dovezene autobusima i dokazali da je grad većinski hrvatski, untaoč suprotnim bošnjačkim tvrdnjama. Isto tako tvrdili su da bošnjačka djeca idu u hrvatske škole u Jajcu, a onda smo mi analizirali mrežu školu i nakon tjedan dana rasprave, Bošnjak oliver nam nije dao nikakv konkretan podatak. Vidiš i ja sam za Rotimlju znao da je naša, sad ti kažeš da su Domanovići i Bivolje Brdo. A tvojim analizama i inače vjerujem, sjećam se kako si i u situaciji oko Mostara (Potoci) argumentima pobio Bošnjake.
|
|
Vrh |
|
 |
Glazbenik
|
Naslov: Re: Promjena granica općina Postano: 30 stu 2009, 21:29 |
|
|
Stecak je napisao/la: Glazbenik: Jack je ovo slabo izmislio. Mogao je slobodno dodati Gubavica i Pijesci iz Mostarske općine. Neznam tko je danas većina u Rotimlju. Ako već imamo prijedlog za Počitelj onda bi trebali osnivati općinu kod Blagaja. Hvala na komentaru. Ja ne znam njegove postavke prilikom krojenja granica. Ti si mi otvorio oči da se Sebešić može komotno priprojiti prekrojenom Uskoplju.
|
|
Vrh |
|
 |
frane
|
Naslov: Re: Promjena granica općina Postano: 30 stu 2009, 21:32 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: [ Ma najbolji način razbijanja njihovih iluzija je dobiti njihov prijedlog/tezu, a onda je analizirati. Pa, na temi Jajce smo zbrojili broj glasova u gradu, oduzeli navodne hrvatske glasove dovezene autobusima i dokazali da je grad većinski hrvatski, untaoč suprotnim bošnjačkim tvrdnjama. Isto tako tvrdili su da bošnjačka djeca idu u hrvatske škole u Jajcu, a onda smo mi analizirali mrežu školu i nakon tjedan dana rasprave, Bošnjak oliver nam nije dao nikakv konkretan podatak. Vidiš i ja sam za Rotimlju znao da je naša, sad ti kažeš da su Domanovići i Bivolje Brdo. A tvojim analizama i inače vjerujem, sjećam se kako si i u situaciji oko Mostara (Potoci) argumentima pobio Bošnjake. pa eto , ni trebalo dugo analizirati tu famoznu "opcinu Pocitelj" obuhvacala bi Bobanovo selo ,a znamo da je tamo izgradeno oko 400 kuca ,svi Hrvati . Bivolje Brdo isto ima novih stotinu Hrvatskih kuca . nista njima ispod crte Mostar , a i Mostar cijeli ce morati u Hr jedinicu ,podjeljen grad ne moze funkcionirati.
|
|
Vrh |
|
 |
Glazbenik
|
Naslov: Re: Promjena granica općina Postano: 30 stu 2009, 21:32 |
|
|
Der_Stürmer je napisao/la: Kakvo je stanje u Počitelju, koliki je udio Hrvata tamo? A ova karta je nig'je veze, oni bi djelili općine s Hrvatskom većinom, ali ne daju djeljenje "svojih" općina. Svejedno, kako frane kaže pola tih naselja sada ima hrvatsku većinu. Eto, ispada da bi se dobila općina s hrvatskom većinom. Naravno da bi oni dijelili naše, a ne bi dali ništa od onoga što drže. No, ako znamo što nude i to unaprijed analiziramo, pregovori će brže teći kada stvarno krenu, a vijesti su sve bolje i bolje kad je riječ o stvaranju hrvatskog entiteta/federalne jedinice.
|
|
Vrh |
|
 |
Glazbenik
|
Naslov: Re: Promjena granica općina Postano: 30 stu 2009, 21:34 |
|
|
frane je napisao/la: pa eto , ni trebalo dugo analizirati tu famoznu "opcinu Pocitelj" obuhvacala bi Bobanovo selo ,a znamo da je tamo izgradeno oko 400 kuca ,svi Hrvati . Bivolje Brdo isto ima novih stotinu Hrvatskih kuca .
nista njima ispod crte Mostar , a i Mostar cijeli ce morati u Hr jedinicu ,podjeljen grad ne moze funkcionirati. Odlično! Po meni, ništa njima ispod Jablanice. I ja sam protiv podjele naselja.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Promjena granica općina Postano: 30 stu 2009, 21:36 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 83603 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
frane je napisao/la: Glazbenik je napisao/la: [ Ma najbolji način razbijanja njihovih iluzija je dobiti njihov prijedlog/tezu, a onda je analizirati. Pa, na temi Jajce smo zbrojili broj glasova u gradu, oduzeli navodne hrvatske glasove dovezene autobusima i dokazali da je grad većinski hrvatski, untaoč suprotnim bošnjačkim tvrdnjama. Isto tako tvrdili su da bošnjačka djeca idu u hrvatske škole u Jajcu, a onda smo mi analizirali mrežu školu i nakon tjedan dana rasprave, Bošnjak oliver nam nije dao nikakv konkretan podatak. Vidiš i ja sam za Rotimlju znao da je naša, sad ti kažeš da su Domanovići i Bivolje Brdo. A tvojim analizama i inače vjerujem, sjećam se kako si i u situaciji oko Mostara (Potoci) argumentima pobio Bošnjake. pa eto , ni trebalo dugo analizirati tu famoznu "opcinu Pocitelj" obuhvacala bi Bobanovo selo ,a znamo da je tamo izgradeno oko 400 kuca ,svi Hrvati . Bivolje Brdo isto ima novih stotinu Hrvatskih kuca . nista njima ispod crte Mostar , a i Mostar cijeli ce morati u Hr jedinicu ,podjeljen grad ne moze funkcionirati. Ništa ispod Jablanice.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Promjena granica općina Postano: 30 stu 2009, 21:43 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5937 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Robbie MO je napisao/la: Ništa ispod Jablanice.
Ma treba im dati Drežnicu da se vesele. 
|
|
Vrh |
|
 |
Stecak
|
Naslov: Re: Promjena granica općina Postano: 30 stu 2009, 22:50 |
|
|
Glazbenik: nema problema ali i ja sam malo šalio sa komentarom.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Promjena granica općina Postano: 01 pro 2009, 10:29 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ništa ispod Jablanice.
Ma treba im dati Drežnicu da se vesele.  Ma što će im i to, Drežnica je ipak zapadna Hercegovina 
|
|
Vrh |
|
 |
Glazbenik
|
Naslov: Re: Promjena granica općina Postano: 01 pro 2009, 12:29 |
|
|
Posvetio sam se malo ozbiljnije pitanju općine Soli i došao sam do granica koje je čine mogućom (50,38% Hrvata prema popisu 1991.g). Dakle, kad god se Bošnjaci jave sa zahtjevom za općine u Hercegovini prema stanju 1991.g, mi možemo tražiti megaopćinu Soli - 26 944 stanovnika (13 565 Hrvata) i apsolutna hrvatska većina. Granice su označene crvenom bojom, pripojio sam joj hrvatska naselja iz općina Lopare i Živinice, a sva statistika se nalazi na samoj karti (brojnost pojedinih naroda itd.). Maksimalno sam vodio računa o cestovnoj povezanosti, a par priključnih cesta ne bi bio problem napraviti, ako ne postoje (a vjerojatno postoje).  Poveznica: http://img227.imageshack.us/img227/4057/soliresize.jpg
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Promjena granica općina Postano: 01 pro 2009, 17:12 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5937 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Glazbenik je napisao/la: Posvetio sam se malo ozbiljnije pitanju općine Soli i došao sam do granica koje je čine mogućom (50,38% Hrvata prema popisu 1991.g). Dakle, kad god se Bošnjaci jave sa zahtjevom za općine u Hercegovini prema stanju 1991.g, mi možemo tražiti megaopćinu Soli - 26 944 stanovnika (13 565 Hrvata) i apsolutna hrvatska većina. Granice su označene crvenom bojom, pripojio sam joj hrvatska naselja iz općina Lopare i Živinice, a sva statistika se nalazi na samoj karti (brojnost pojedinih naroda itd.). Maksimalno sam vodio računa o cestovnoj povezanosti, a par priključnih cesta ne bi bio problem napraviti, ako ne postoje (a vjerojatno postoje).  Poveznica: http://img227.imageshack.us/img227/4057/soliresize.jpgGlazbeniče, duboki naklon. Stvarno puno doprinosiš ovom forumu otkad si se priključio s dobrim analizama, poznavanjem statističkih i demografskih podataka, te stanja na terenu, a posebno s prijedlozima za konstituiranje hrvatske federalne jedinice i njezinih granica, te eventualnih novih općina s hrvatskom većinom. Rasturaš, još jednom svaka čast! 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Promjena granica općina Postano: 01 pro 2009, 17:25 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: Posvetio sam se malo ozbiljnije pitanju općine Soli i došao sam do granica koje je čine mogućom (50,38% Hrvata prema popisu 1991.g). Dakle, kad god se Bošnjaci jave sa zahtjevom za općine u Hercegovini prema stanju 1991.g, mi možemo tražiti megaopćinu Soli - 26 944 stanovnika (13 565 Hrvata) i apsolutna hrvatska većina. Granice su označene crvenom bojom, pripojio sam joj hrvatska naselja iz općina Lopare i Živinice, a sva statistika se nalazi na samoj karti (brojnost pojedinih naroda itd.). Maksimalno sam vodio računa o cestovnoj povezanosti, a par priključnih cesta ne bi bio problem napraviti, ako ne postoje (a vjerojatno postoje).  Poveznica: http://img227.imageshack.us/img227/4057/soliresize.jpgJa sam za Mogu se uzeti i Plane, Šićki Brod i Poljanu. A s druge strane Kolovrat. Mislim da bi nam to još povećalo postotak p.s. Glazbenik, svaka čast majstor si 
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|