HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 vel 2025, 13:33.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 243 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Promjena kursa kod HB Hrvata
PostPostano: 07 stu 2009, 18:18 

Zajednice ili republike?

Zajednica bila odlična ideja da je nisu pretvorili u republiku uz ultimatume (čitaj blef), zapravo cijelo vrijeme nešto blefiraju i nadaju se da će zahebat nekoga a samonjih zahebu, a ta republika je došla u apsolutno pogrešno vrijeme, trebalo se čekat, ali otkud njima pametni ljudi. Tu i tamo ispliva koji poput Zubaka tekkadgabaš zakenjaju.

HVO je osnivala Hrvatska i podržavala tako da ne bih taj dio pripisivao našem HDZ-u iako su dijelili iskaznice automatski čim bi pristupio HVO-u. Ovo mi nikad nije bilo jasno zbog čega?!

Valjda komunističko razmišljanje, ako si partizan odmah si član KP ili nisi partizan.

I ovdje isto jednoumlje često vidim u postovima ili si onakav Hrvat kakoje HDZ propisao ili nisi Hrvat.

S obzirom da ipak ne smijemo se dijelit dajem HDZ-u priliku, zapravo oni imaju najviše glasova i najpozvaniji su ali imaju i pametniji barbi ih trebalo ponekad poslušat, ali ne pada mi na pamet da ga hvalim. Za početak se trebaju ujedinit, tek nas je to koštalo. Lijepo da imamo tri: lijevog centra, desnog centra i desnu. To je nekako normalno, a čini se da im se u najvažnijim stvarima smjernice poklapaju a sve ostalo sikter samo troše glasove bez ikakve koristi.

Vrh

PostPostano: 07 stu 2009, 18:51 

Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
Junuz Djipalo je napisao/la:
Pa držite se slike koju je HDZ stvorio o Zubaku.

Prije Zubaka HVO drži 9 % BiH nakon njega > 25%.

Prije Zubaka autonomija već ukinuta a tek onda on ima ulogu koju ipak treba malo hladnije glave ocjenjivati. Ja sam uvjeren da nam ne bi ukidali dio po dio prava u Federaciji da su uvjetno rečeno blaži bili predstavnici Hrvata. Nemre se sa rogatim bost (MZ).

Mene samo zanima koji vi to potez HDZ-ovaca vidite kao dobar zadnjih desetljeća?

Uzmite u obzir samo ostvareno a ne sve ono što su laprdali...

E sad meni nije jasno jedno... ne samo kod tebe nego kod svih ostali tako da kažem oporbenjaka HDZ-a BiH u njih računam i ove iz 90-tke..

Prnonalaziti zamjerke politci HDZ-a BiH je OK i prirodno za sve one koji su oporba ili su konstruktivni dio te stranke... mene je uvijek zanimalo jedno... nije mi jasno otkud se najednom pojavi nešto kod nekih koji su dugo vrijeme bili klimaći glave u HDZ BiH da najedanput postaju njegovi ljuti protivnici i ništa dobro ne nalaze u tom HDZ-u i tamo je sve naj naj gore... i tamo ništa nije dobro niti bilo niti je sad... da ti ne nabrajam stranke i pojedince popis bi bio ogroman... Konkretno evo tvoja prića

Prije Zubaka HVO drži 9 % BiH nakon njega > 25%.

U kojoj je stranci bio gore navedeni gospodin kada je ostvareno ovo ( o tome kako i ko je zaslužan možemo na nekoj drugoj temi).
Prijatelju moj mogu ti pričat priće o vremenu Herceg Bosne ne samo ja nego i mnogi drugi bolje rečeno manje ili više svi Hrvati u BiH... od 1994 je to vrijeme vojnog uspjeha, najuređenije zajednice u BiH ( na tome su nam zavidjeli i Srbi i Muslimani) Dobre plaće, mirovine, liječenje u hrvatskoj, rast gospodarstva i mnogo toga još a najviše od svega puno optimizma i malo ili nimalo defetizma koje danas najviše šire neke kvazihrvatske stranke... Bilo je svega uvijek kažem i kod nas Hrvata ali niti smo mi Hrvati najprokletiji narod niti je HDZ BiH kao največa politička snaga Hrvata u BiH nešto najgore.. naprotiv griješilo se ali i puno toga uradilo... treba bit pošten i reć i to činjenicama...
Hrvatima treba više stranaka ali stranaka kako to i dolići Hrvatima ne da blate druge stranke i šire defetizam i uvjerenje da je se ovdje samo kralo pljačkalo griješilo...

Programi, vizije činjenice i konkretne stvari i vjeruj mi Junuze ne samo NHI nego i mnoge druge stvari če izgledat i bit bolje u ovoj državi i imati više uspjeha... vjeruj mi da želim kvalitetnu oporbu HDZ-a BiH ali kvalitetnu, ne bilo kakvu...

Vrh

PostPostano: 07 stu 2009, 18:58 

Zajednice ili republike?

Zajednica bila odlična ideja da je nisu pretvorili u republiku uz ultimatume (čitaj blef), zapravo cijelo vrijeme nešto blefiraju i nadaju se da će zahebat nekoga a samonjih zahebu, a ta republika je došla u apsolutno pogrešno vrijeme, trebalo se čekat, ali otkud njima pametni ljudi. Tu i tamo ispliva koji poput Zubaka tekkadgabaš zakenjaju.

Mislim da osnivanje republike nije greška, najvećom greškom smatram pristanak na ukidanje te republike.

Citat:
I ovdje isto jednoumlje često vidim u postovima ili si onakav Hrvat kakoje HDZ propisao ili nisi Hrvat.

Ja ne vidim da bilo tko ovdje bezuvjetno podržava HDZ, meni su recimo važni nečiji politički stavovi, pripadnost nekoj stranci nije mi uopće bitna. HDZ jednostavno smatram najmanje lošom političkom strankom, iako je znatno omekšala i udaljila od svoje izvorne politike. Kad gledam mišljenja stranaka sa hrvatskim predznakom što se tiče ustava BIH, najprihvatljiviji je HDZ, koji se zalaže za tri federalne jedinice sa jakim ovlastima plus distrikt Sarajevo. Vidio sam temu na forumu kako je HSS tobože prva stranka koja traži federalnu jedinicu, mada su donedavna bili protiv toga, dok HDZ to ima u svojim načelima ustava već nekih dvije-tri godine

Vrh

PostPostano: 07 stu 2009, 19:08 

Kad je presušila pipa iz Hrvatske nestalo je i svega što si nabrojao. Nema HDZ BiH veze s tim osim postotka od prometa.

Upravo to ti i govorim, koji je uspjeh koji su ostvarili ako zanemarimo pomoć Hrvatske?!

Nema ga, jedino nam se ostvarila ona židovska: Da Bog da imao pa nemao.

Ako je to uspjeh... Bolje da ga nismo ni imali.

Trebaju nam stranke kakve bi MZ poželila u svojoj zemlji a ne talibanske... Zadrte i sa sirovim ljudima na čelu (puno ih je brate). Trebaju nam ljudi poput Lovrićke, Raspudića a ne samoufurani Ljubić i Čović. I u Hr su to skontali pa sad guraju Kosoricu umjesto Sanadera.

Mi moramo bit najnapredniji narod u BiH. To bi trebali bit po svim kriterijima i tad će nam MZ stajat iza leđa. Nažalost ni meni često tako ne izgleda.

Vrh

PostPostano: 07 stu 2009, 19:23 

Mi moramo bit najnapredniji narod u BiH. To bi trebali bit po svim kriterijima i tad će nam MZ stajat iza leđa. Nažalost ni meni često tako ne izgleda.

U svijetu vlada realpolitika i suludo je pouzdati se da će ti MZ stati iza leđa,
ona će stati iza leđa tek kada se sami izborimo za svoj položaj.
Nitko ne poštuje gubitnike i nitko se ne sažaljeva nad žrtvom, to je na žalost tako.

Vrh

PostPostano: 07 stu 2009, 20:15 

i_jopet je napisao/la:

U svijetu vlada realpolitika i suludo je pouzdati se da će ti MZ stati iza leđa,
ona će stati iza leđa tek kada se sami izborimo za svoj položaj.
Nitko ne poštuje gubitnike i nitko se ne sažaljeva nad žrtvom, to je na žalost tako.

Ma da čvrstom rukom i politikom jačega se Srbi izboriše za Kosovo i Krajinu te za čak 49 % BiH a i to im se stalno ljulja.

Realpolitika podrazumjeva i još štošta.

Ako smo mi uzor Muslimanima i Srbima stat će nam iza leđa. Isto kao što su stali iza RH jer im je ona primjer ostalim Balkancima kako se može u EU. Na primjeru Srbije vidimo da to pali.

Vrh

PostPostano: 07 stu 2009, 21:10 

Međunarodna zajednica nije nešto jedinstveno. Svaka od tih svjetskih sila ima neke svoje interese.

slika

Vrh

PostPostano: 08 stu 2009, 12:59 

Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
Kad je presušila pipa iz Hrvatske nestalo je i svega što si nabrojao. Nema HDZ BiH veze s tim osim postotka od prometa.

Upravo to ti i govorim, koji je uspjeh koji su ostvarili ako zanemarimo pomoć Hrvatske?!

Trebaju nam stranke kakve bi MZ poželila u svojoj zemlji a ne talibanske... Zadrte i sa sirovim ljudima na čelu (puno ih je brate). Trebaju nam ljudi poput Lovrićke, Raspudića a ne samoufurani Ljubić i Čović. I u Hr su to skontali pa sad guraju Kosoricu umjesto Sanadera.

Idemo polako

[iKad je presušila pipa iz Hrvatske nestalo je i svega što si nabrojao. Nema HDZ BiH veze s tim osim postotka od prometa.]Upravo to ti i govorim, koji je uspjeh koji su ostvarili ako zanemarimo pomoć Hrvatske?!

[/i]

Uvijek kažem a to se može i jako precizno dokazati, više su pomogli i pomažu Hrvati iz BiH Republiku Hrvatsku nego obratno, samo trebamo uzeti sve parametre i sve promatrata kako je a ne kako nam neko (najviše hrvatski partizani tipa Mesića i comp. prezentiraju)
Tko kupuje hrvatske proizvode, plaća takse (npr za putovnice), tko je demografski izvor, tko je pomagao i za vrijeme rata i novčano i materijalno obranu RH ( Iz Travnika sam i znam da je ono što je iz tvornica namjenske industrije iz BNT-a, Vitezita, i Slavka Rodića, dato RH u najtežem trenutku višestruko nadmašuje vrijednost sve pomoći npr za obranu onih koji su u Hagu, tu mislim na Kordića i duge koji je tu odigrao ulogu a sad leži u nekoj tamnici). Samo lakše je pod kontrolom imat beke medije i pisat šta ti odgovara nego bavit se pravom analizom...
O tome bi trebali na ovom forumu pod posebnom temom da zatvorimo usta svima onima koji pričaju i pišu gluposti da smo mi na teret RH i sl..

U ovome se slažem u jednom možda jesu Čović i Ljubić samoufurani ja bi reko isfurani ali mi trenutno nemamo boljih i uticajnijih... O Lovrički sam rekao jednom ovdje i to za njeno dobro (a poznam je osobno i znam o njoj dosta) Treba je pustit da šta uradi da se pokaže jer ko visoko leti a ne zna letiti nisko pada.. Treba pustiti da vidimo zna li letiti, imam inf da nešto radi na ujedinjenju nekih ostataka HDU u Posušju sa njima i to je dobro nek malo radi na terenu nek okrupnjava stranku jer je stvarno infrastrukturno jadna.. pusti neka radi i dokazuje se.... možda šta bude od nje... a mislim neukusno je porediti i stavljati sa mladim i perspektivnim znanstvenikom Raspudićem.. kruške i jabuke..

O nekom klanjanju MZ iliti međunarodnoj zajednici mislim sve najgore nemamo se mi kome klanjati i previše ulizivati... partneri i suradnici svakome sluge nikome princip i aksiom hrvatske politike bi trebalo bit to... Imaš primjer iz 2001 i alijanse i kako prođe NHI i bratija a sve učinili šta je od njih tražila MZ...
Politika je interes i borba... tko služi već je izgubio...

O Jadranki i Sanaderu nebi ovdje idemo daleko a za tvoju informaciju i Sanader i Jadranka služe EU moraju RH može spasiti od financijskog i gospodarskog sloma samo ulazak u EU.. o tom imaš naslovnicu u Jutarnjem listu jučer mislim...

A slažem se da Hrvati trebaju mijenjati politički kurs pa i političare ali ne loše gorim nego boljim...

Vrh

PostPostano: 08 stu 2009, 13:24 

Mi više nismo na teret ali HB je bila. I to s ogromnom lovom.

Što se tiče dokazivanja ko je kome više to samo stvara antagonizam.

A najgori su mi argumenti tipa mi kupujemo hrvatske proizvode, pa kupujemo i kineske. Iz ljubavi?

Nemojte nikad dokazivat, jednostavno preskočite. Ko će kome pomoći ako brat bratu neće.

Vrh

PostPostano: 08 stu 2009, 15:48 

zaba1111 je napisao/la:
lider30 je napisao/la:

Zašto nemamo? Konstatiraš da smo loši i predlažeš stratešku politiku BH Hrvata - Strahujmo svaki izborni ciklus, tko će dobiti izbore u Hrvatskoj. ili Čekajmo, što će Hrvatska uraditi.
Ja osobno mislim, da je to katastrofalna politika.

To nikako ne predlažem, a svakako se zalažem za naše samostalno donošenje odluka, ali to ne podrazumjeva udaljavenja od Hrvatske, kako zagovara Poskok!
Poskok ne shvaća da smo i mi potpuno ravnopravni sukreatori vlasti u HR, da smo ravnopravni državljani sa svim privilegijama i utjecajima koje državljasntvo nosi, HR je naša i praktično i formalnopravno, kao i onih u HR, i odricanje ili distanciranje nas od HR je potpuno nepotrebno i kontraproduktivno!

I da smo od devedesetih vodili poskok politiku najvjerovatnije bi nestali iz Bih, a u HR bi bili stranci, a HR možda ne bi ni postojala u današnjem ustavnom uređenju!

Ne trebamo mi da budemo nikakvi sukreatori vlasti u RH jer to tamo izaziva odijum i revolt, a ja to i razumijem. NAše domovnice su divna stvar, ali mi se ne trebamo petljati u pitanja vlasti i političkih odnosa u RH. Zato i pobjeđuju razni Mesići na izborima, jer je narodu u RH listom protiv toga da mi utječemo na izbore u RH. Zato sam ja prestao glasovati na hvatskim izborima još prije 8 godina. Mi moramo USMJERITI SVU SVOJU SNAGU, ENERGIJU I POTENCIJALE na rješavanje našega statusa u BiH, a u RH mi nemamo šta rješavati i utjecati. Tamo je uglavnom sve riejšeno što se tiče opstanka i teritorijalnog integriteta. Mi od RH imamo određenu ekonomsku i materijalnu pomoć, ali mi živimo u BiH i tu trebamo ostati jer problem iseljavanja u Hrvatsku je veliki naš problem.
Fokusirati se na BiH i napraviti nacionalnu strategiju za našu budućnost u BiH.

Vrh

PostPostano: 08 stu 2009, 17:11 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
zaba1111 je napisao/la:
lider30 je napisao/la:

Zašto nemamo? Konstatiraš da smo loši i predlažeš stratešku politiku BH Hrvata - Strahujmo svaki izborni ciklus, tko će dobiti izbore u Hrvatskoj. ili Čekajmo, što će Hrvatska uraditi.
Ja osobno mislim, da je to katastrofalna politika.

To nikako ne predlažem, a svakako se zalažem za naše samostalno donošenje odluka, ali to ne podrazumjeva udaljavenja od Hrvatske, kako zagovara Poskok!
Poskok ne shvaća da smo i mi potpuno ravnopravni sukreatori vlasti u HR, da smo ravnopravni državljani sa svim privilegijama i utjecajima koje državljasntvo nosi, HR je naša i praktično i formalnopravno, kao i onih u HR, i odricanje ili distanciranje nas od HR je potpuno nepotrebno i kontraproduktivno!

I da smo od devedesetih vodili poskok politiku najvjerovatnije bi nestali iz Bih, a u HR bi bili stranci, a HR možda ne bi ni postojala u današnjem ustavnom uređenju!

Čekaj, zar ti nisi konstatirao ovo boldano:
zaba1111 je napisao/la:
Nakon što su Hrvati izgubili vlast u HR i prestali se mješati u BiH, Hrvati u BiH su postali obezglavljeni , izgubljeni , nezaštićeni i bez ikakve politike!
To je nažalost istina i treba prihvatiti realnost!
Sigurno da bi bilo bolje da mi sami imamo snagu, volju i znanje da se izborimo za svoj interes, ali nemamo, zato se nadam pobjedi Hrvata na predsjedničkim izborima i promjeni politike prema BIH i našem zajedničkom sinergijskom djelovanju u smjeru stvaranja hr republike u BiH!

A bljuvotine o Posavini , nakon 3500 žrtava od kojih 1600 iz HR, ne treba komentirati!

Sami nemamo snage se izboriti za svoj interes u BiH. To si rekao.

Ne znam, zašto spominješ udaljavanje od Hrvatske, kad nisam nikad to spomenuo, niti imam primisli o tomu.
Ja više primjećujem da se Hrvatska udaljila od BH Hrvata i čemu pristajati k'o malo dijete uz skute, kad se netko u jednom trenutku očito donekle distancirao od tebe?

Sebi se okrenuti i uzdati se u svoje snage. Hrvatska će uvijek (ali baš uvijek) dugoročno stati uz nas. Možda bude nesporazuma i povremenih nerazumijevanja, ali će strateški stati uz nas.
Ali je preduvjet, da se mi sebi moramo okrenuti i u uzdati se u sebe.

Vrh

PostPostano: 08 stu 2009, 17:14 

A najgori su mi argumenti tipa mi kupujemo hrvatske proizvode, pa kupujemo i kineske. Iz ljubavi?

Nemojte nikad dokazivat, jednostavno preskočite. Ko će kome pomoći ako brat bratu neće.

S kojom lovom-onom što je dolazila iz HR u vidu dinara,prebacivalo se vrećama u BiH (HB),mijenjalo za DEM pa ponovo ubacivalo u platni promet HR kroz komercijalne banke?

HR proizvode baš kupujem što su iz HR.

Vrh

PostPostano: 08 stu 2009, 17:35 

Mar-kan je napisao/la:

S kojom lovom-onom što je dolazila iz HR u vidu dinara,prebacivalo se vrećama u BiH (HB),mijenjalo za DEM pa ponovo ubacivalo u platni promet HR kroz komercijalne banke?

HR proizvode baš kupujem što su iz HR.

Da ne spominjem skupljani novac u diaspori... u tim prilozima su prednjačili BH Hrvati kojih je inaće i više u diaspori tad se nije pitalo a i nije trebalo, koliko če od tog novca doći u HR HB ... druga stvar dragovoljci za rat 1991 u Hrvatskoj malo je mjesta u BiH u kojem žive Hrvati da nije dalo dragovoljce... a frku je digo Mesić i kompanija šta to radi Hrvatska vojska u BiH, premda se radilo o relativno malim snagama i večinom dragovoljcima...
Može se puno toga nabrojat ali nikako to ponavljam da bi se nekom ispostavljali računi radile kompezacije i cesije... nego upravo suprotno da bi se zatvorila usta raznoraznih Mesića i drugih partizana koji ovdje u BiH vide po kojeg crvenog druga a nikako istokrvnu hrvatsku braću.. To je razlog što ovo i sve ono drugo napisa... A i analizu bi volio vidit baš zbog čisti računa i duge bratske ljubavi...

Vrh

PostPostano: 08 stu 2009, 17:56 

lider30 je napisao/la:
Sami nemamo snage se izboriti za svoj interes u BiH. To si rekao.

Ne znam, zašto spominješ udaljavanje od Hrvatske, kad nisam nikad to spomenuo, niti imam primisli o tomu.
Ja više primjećujem da se Hrvatska udaljila od BH Hrvata i čemu pristajati k'o malo dijete uz skute, kad se netko u jednom trenutku očito donekle distancirao od tebe?

Sebi se okrenuti i uzdati se u svoje snage. Hrvatska će uvijek (ali baš uvijek) dugoročno stati uz nas. Možda bude nesporazuma i povremenih nerazumijevanja, ali će strateški stati uz nas.
Ali je preduvjet, da se mi sebi moramo okrenuti i u uzdati se u sebe.

Ma ne polemiziram s tobom, nego s pogubnom politikom koju zagovara poskok, gore sam spomenuo sukreiranje hr politike kao činjenicu, a osobno mislim da to pravo treba ukinuti zbog kontraefekta koji ono ima od primarne svrhe samog prava!

Za svaku adminstrativnu jedinucu je bolje da sama što više utječe na svoju politiku, kako na općinskoj tako i na regionalnoj razini i to je jasno!Na tom tragu je lokalni primjer Tomslavgrada koji ima loše političare koji su svjom nesposobnošću sve prepustili Livnu ! Normalno da nam je Livno grad prijatelj , ali se u nekim pitanjima moramo suprotstaviti, a u pitanjima s više razine moramo nastupati zajednički i moramo čuvati dobre odnose!

Htio samo ukazati na činjenice da je HR naša, da mnogi direktno ovise o njoj, da imaju vlasništvo tamo , da ostvaruju prihode tamo i da svaki od nas ima sva prava tamo kao i svi njeni građani i da je inters HR i naš interes! Kao i to da je, nažalost ,činjenica ta da nemamo prave političare ni u HR, a kamoli ovdje i da nam zbog toga svega i kao građanima HR i kao građanima HB odgovaraju što bolji odnosi!

Vrh

PostPostano: 08 stu 2009, 18:00 

sioux111 je napisao/la:

Da ne spominjem skupljani novac u diaspori... u tim prilozima su prednjačili BH Hrvati kojih je inaće i više u diaspori tad se nije pitalo a i nije trebalo, koliko če od tog novca doći u HR HB ... druga stvar dragovoljci za rat 1991 u Hrvatskoj malo je mjesta u BiH u kojem žive Hrvati da nije dalo dragovoljce... a frku je digo Mesić i kompanija šta to radi Hrvatska vojska u BiH, premda se radilo o relativno malim snagama i večinom dragovoljcima...
Može se puno toga nabrojat ali nikako to ponavljam da bi se nekom ispostavljali računi radile kompezacije i cesije... nego upravo suprotno da bi se zatvorila usta raznoraznih Mesića i drugih partizana koji ovdje u BiH vide po kojeg crvenog druga a nikako istokrvnu hrvatsku braću.. To je razlog što ovo i sve ono drugo napisa... A i analizu bi volio vidit baš zbog čisti računa i duge bratske ljubavi...

Pa upravo su to razlozi zašto nas Mesić i drugari ne vole, kao što iz istih razloga ne vole dijasporu, branitelje , crkvu, Tompsona i sve ostale Hrvate!

Vrh

PostPostano: 09 stu 2009, 04:07 

Citat:
Sigurno da bi bilo bolje da mi sami imamo snagu, volju i znanje da se izborimo za svoj interes, ali nemamo, zato se nadam pobjedi Hrvata na predsjedničkim izborima i promjeni politike prema BIH i našem zajedničkom sinergijskom djelovanju u smjeru stvaranja hr republike u BiH!

Znaš što? U Hrvatskoj može pobjediti i najekstremnija struja po pitanju Hrvata u BiH, ali ništa se bitno neće promjeniti. Razlog za to je ulazak u EU. Koji bi to od hrvatskih političara imao petlju da žrtvuje EU za ‘šaku jada’ iz BiH. Mi nismo prioritet, a dok postanemo fino lijepo će nas nestati sa zemljopisne karte, a samim tim i sa liste prioriteta.

Vrh

PostPostano: 09 stu 2009, 04:12 

Ministry of Sound je napisao/la:
Neću odvesti temu u pogrešnom smjeru, no svi oni koji zastupaju tezu takvog tipa su sočno u lice hraknuli svim sudionicima i žrtvama operacija Maslenica, Medački Džep, Cincar, Zima 94, Bljesak, Ljeto 95, Oluja, Maestral i Južni Potez. Ipak su sve te operacije i borbe bile samo unaprijed dogovorena kazališna predstava, dogovorena uz pad Posavine, ili možda već ranije. U Karađorđevu :evotigana

A ti kao nisi nikad čuo za Vukovar i Milu Dedakovića- Jastreba, koji samouvjereno tvrdi da su Vukovar i njegovi žitelji svjesno žrtvovani od Tuđmana i suradnika zarad viših političkih ciljeva? Upravo se to desilo i sa Posavinom ,kako tvrdi autor članka, a što istina boli pojedine od nas to je več stvar naše slijepe zaljubljenosti u ‘bezgrešne vođe , ne autora.
Ništa novo i neobično. To je strah od suočavanja sa istinom. Nije moguće da je i moj vođa nesavršen kao njegov? Na svakom koraku ove uzavrele planete moglo se, može se i moći će se naći bezbroj primjera onih koji se zaklinju u ispravnost, čistotu i nepogrešivost svojih vođa, jer je to u skladu s njihovom idealiziranom slikom. Zašto bježati od činjenice da je i Tuđman trgovao na političkoj pijaci kao što su to činili i drugi političari? U politici je to općepoznata pojava. A sada što je to ispalo gore nego što je on možda želio i zamislio to je druga stvar. U poslu se uvijek griješilo, zar ne? Ako svoga vođu smatramo nepogrešivim , savršenim i nedodirljivim ne dajemo li puno moralno pravo i drugima da isto tako nastupaju prema svojim vođama?

Vrh

PostPostano: 09 stu 2009, 04:21 

To Mile Dedaković nije rekao i zato ne serite i odjebite i ti i tebi slični lažovi i širitelji propagande , dobro se sjećam gostovanja Mile Dedakovića u onoj emsiji za obljetnicu Oluje kad je redom i oštro pobio sve te kretenoidne navode o "prodanom Vukovaru" od strane Tuđmana i rekao da su to budalaštine koje se podmeću iz dobro se zna kojih krugova i dobro se zna zašto . Jasno , oštro i nedvosmisleno je pobio te budalaštine na nacionalnoj televiziji i nazvao ih pravim imenom - notornim lažima i budalaštinama.

Nadam se da će administracija ovakve banirat jer mi je pun *** ovih paušalnih optužbi od kojekakvih gutača Yutarnjeg lista i "multi-kulti svi smo mi krivi" pušača kurca kojih su prepuni hrvatski mediji , samo mi još takvi ovdje fale ...

Jebe mi se jesi li samo nasjeo na propagandu a inače su ti stavovi ok , ili si samo provokator , al na čijoj si liniji sa takvim stavovima i lažima bi ti moralo biti jasno , a ako ne tebi onda bi bar moralo biti jasno administraciji ovog foruma ...

Vrh

PostPostano: 09 stu 2009, 04:45 

Radogost je napisao/la:
Citat:

Znaš što? U Hrvatskoj može pobjediti i najekstremnija struja po pitanju Hrvata u BiH, ali ništa se bitno neće promjeniti. Razlog za to je ulazak u EU. Koji bi to od hrvatskih političara imao petlju da žrtvuje EU za ‘šaku jada’ iz BiH. Mi nismo prioritet, a dok postanemo fino lijepo će nas nestati sa zemljopisne karte, a samim tim i sa liste prioriteta.

Čak i da je to točno, Hrvatska u EU ulazi za godinu dana, dakle ništa od tvoje teze.

Nego reci nam, odakle nam se javljaš, po stavovima definitivno nisi hrvat, inače... ovo pitanje te ne bih pitao da ne pokušavaš pričat hrvatskim jezikom (osim riječi "zemljopis", inače suvišne i pomalo isforsirane, sve drugo si fulao :smajl007 ). Tko ćete to "mi" nestat sa karte? Muslimani?

Vrh

PostPostano: 09 stu 2009, 09:36 

Leonardo Da Vinci je napisao/la:
Radogost je napisao/la:

Čak i da je to točno, Hrvatska u EU ulazi za godinu dana, dakle ništa od tvoje teze.

Nego reci nam, odakle nam se javljaš, po stavovima definitivno nisi hrvat, inače... ovo pitanje te ne bih pitao da ne pokušavaš pričat hrvatskim jezikom (osim riječi "zemljopis", inače suvišne i pomalo isforsirane, sve drugo si fulao :smajl007 ). Tko ćete to "mi" nestat sa karte? Muslimani?

Gramatički ispravno, na hrvatskom napisani su i tvoj i njegov post. Svaka vam čast. Nego čovjek je samo dao svoje mišljenje, ne vidim razloga da ga se odmah naziva nehrvatom.

Nije ništa slagao, maknuli su nas iz liste prioriteta zbog EU. Ne samo nas. Još mnogo toga su popustili vlade u Hr zbog toga. Ne treba zaboraviti da je Krajina isto jedan od glavnih razloga zašto se Hrvatska nije smjela otvorenije zalagat za BiH Hrvate. Hvala Bogu ulazi se EU, Krajine nema a ni Srba u njoj.

A mi smo još tu. I konačno je sazrelo vrijeme za promjenu kursa i politike RH. Zato imamo sve više podrške iz Hrvatske zadnje vrijeme.

Vrh

PostPostano: 09 stu 2009, 09:47 

Radogost je napisao/la:
Ministry of Sound je napisao/la:
Neću odvesti temu u pogrešnom smjeru, no svi oni koji zastupaju tezu takvog tipa su sočno u lice hraknuli svim sudionicima i žrtvama operacija Maslenica, Medački Džep, Cincar, Zima 94, Bljesak, Ljeto 95, Oluja, Maestral i Južni Potez. Ipak su sve te operacije i borbe bile samo unaprijed dogovorena kazališna predstava, dogovorena uz pad Posavine, ili možda već ranije. U Karađorđevu :evotigana

A ti kao nisi nikad čuo za Vukovar i Milu Dedakovića- Jastreba, koji samouvjereno tvrdi da su Vukovar i njegovi žitelji svjesno žrtvovani od Tuđmana i suradnika zarad viših političkih ciljeva? Upravo se to desilo i sa Posavinom ,kako tvrdi autor članka, a što istina boli pojedine od nas to je več stvar naše slijepe zaljubljenosti u ‘bezgrešne vođe , ne autora.
Ništa novo i neobično. To je strah od suočavanja sa istinom. Nije moguće da je i moj vođa nesavršen kao njegov? Na svakom koraku ove uzavrele planete moglo se, može se i moći će se naći bezbroj primjera onih koji se zaklinju u ispravnost, čistotu i nepogrešivost svojih vođa, jer je to u skladu s njihovom idealiziranom slikom. Zašto bježati od činjenice da je i Tuđman trgovao na političkoj pijaci kao što su to činili i drugi političari? U politici je to općepoznata pojava. A sada što je to ispalo gore nego što je on možda želio i zamislio to je druga stvar. U poslu se uvijek griješilo, zar ne? Ako svoga vođu smatramo nepogrešivim , savršenim i nedodirljivim ne dajemo li puno moralno pravo i drugima da isto tako nastupaju prema svojim vođama?

Pročiatj post od Ministra jedno 100x. Valjda će sjest. Drugi dio posta je čisti sarkazam. Barem ja kritiziram svako idolopoklonstvo bilo političarima, bilo strankama, ali za izrežirat ovo što si nabrojao bi trebala tri Spielberga.

Što se dogovora tiče, ja osobno i dalje mislim da je bilo povremenih dogovora Boban Alija i Alija Karadžić a ne nekih drugih.

Slično je i danas jedno vrijeme su Dodik i Čović raja, drugo Čović i Tihić a treće Tihić i Dodik odjednom postanu pratneri pa se kao nađe Hare i to ne da...

P.S. Ne da su naše vođe nesavršene nego smo definitivno mogli i možemo bolje imat. :HercegBosanac

Vrh

PostPostano: 09 stu 2009, 13:39 

Uvijek se pitam je li bolje izbrisati ovakve upade i konstrukcije o "dogovorenom" ratu koje nam serviraju multietniĆari i levičari ili potrošit malo energije pa ih razbucati u diskusiji? Mada, žali Bože izgubljenog vremena, i bacanja biserja pred svinje :neznam

Vrh

PostPostano: 09 stu 2009, 15:01 

Nemoj molim te bit k'o ona budala od Zooma na Tech-x koja pokazuje kako izgleda multietničnost na bošnjački.

Treba pokazat da su u HB dobrodošli i ostali čak i ako imaju drukčije mišljenje, demokracija na djelu :-)

De bolan pusti ih, svađali bi se mi međusobno...

Vrh

PostPostano: 09 stu 2009, 15:03 

Nemoj molim te bit k'o ona budala od Zooma na Tech-x koja pokazuje kako izgleda multietničnost na bošnjački.

Treba pokazat da su u HB dobrodošli i ostali čak i ako imaju drukčije mišljenje, demokracija na djelu :-)

De bolan pusti ih, svađali bi se mi međusobno...

Imamo pravila, argumenti svih vrsta mogu, ali mehaničko ponavljanje (copy-paste) mantri, bez pokušaja sučeljavanja sa argumentima neće proći. :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 09 stu 2009, 15:05 

Kakvo objašnjavanje , nitko normalan se prepirat sa nečijim UVJERENJIMA neće . A oni su svi uvjereni da je to tako bilo i nikako drugačije , ma kakvu im god koristio argumentaciju i koliko god vremena , truda i knjiga utrošio da im pokažeš da 2+2 ne može bit 134 već samo 4.

Dakle ovakve i slične treba banirat po mom mišljenju ODMAH . Ili napravit jedan zbirni topic "Zablude antihrvata i multietnićarskih seratora" u kojem će bit sva ta sranja argumentirano pobijena i onda lijepo ostavit link na topic , a "pametnu glavu" banirat na tjedan dana dok isti ne pročita jedno 10 puta . Da se mene pita ban bi dobili odmah jer se u 95% slučajeva radi o provokatorima , eto ovaj jaran je po IP adresi iz Zenice kako saznajem , pa je i poprilično velika vjerovatnost da se radi o Bošnjaku koji se na netu predstavlja lažno kao Hrvat ne bi li naravno provocirao i podvaljivao svoje prozirne finte o "prodanom Vukovaru" , "nestanku Hrvata iz BIH" i sl ...

da + glagol , pijaca ,"prodani vukovar", "nestanak hrvata" i sl bez obzira na silan trud u ispravnom korištenju hrvatskog jezika ... Ajte molim vas multietnićarski provokator 99% .

Ban i odjeb i njemu i svim sličnima , prenaporni su postali.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 243 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: micko52 i 65 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: