HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 ožu 2026, 15:05.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 323 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: RASPUDIĆ: Kad stranci odu, BiH se raspada
PostPostano: 23 sij 2012, 15:50 

NoviSeer je napisao/la:
[
Jest. Jel se to moglo dokazat? Jest. Kako? Tako što smo mogli kantonizirat FBiH po etničkom principu i ako bi to funkcioniralo kako Bog zapovijeda pokazat svijetu, a vi ste mogli onda reć "Evo vidite jesmo mi pametni, sad još samo treba kantonizirat i RS tako". I eto vam argumenata da ukinete "genocidnu tvorevinu" (mene boli k za to da se odma razumijemo). Ali ne, lakše je se izvuć na "treba cijelu državu tako jer hoćemo i nad Srbima vladat" i ne napravit nikakvog pomaka.

Pa po kakvom je principu sada kantonizirana BiH? HNK i SBK su vecinski kantoni jednog odnosno drugog naroda... i da nije one 2/3 i jedan i drugi bi bili i politicko vecinski.

Ukinuti entitete stvoriti po 4 vecinska kantona svakog naroda.

Vrh

PostPostano: 23 sij 2012, 15:54 

Glazbenik je napisao/la:
seherzada je napisao/la:

Po kojoj logiKi to.

Znaci vi Hrvati bi trebali totalno precrtati, izbrisati iz sjecanja, "jedno selo" Ovcaru da vam se ne bi desio sindrom nebeskog naroda???

To sto Vi govorite, je isto kao kada bih ja Vama rekla, pa znate, Ovcara, to Vam je samo jedno malo selo, nebitno, malo, malo, malo, nije cak stradalo ni puno ljudi tamo, i zbog Ovcare ce Hrvate uhvatiti sindrom nebeskog naroda - jel si mozete sad dokuciti koliko ste si dali za pravo da trpate nos u nesto sto vas se uopce ne tice? :001_rolleyes

Ovčara je bila dio zatiranja vukovarskih Hrvata kojima nije bilo mjesta u, na genocidu nastaloj, Republici Srpskoj Krajini, a istovremeno za vrijeme pokolja u Šehovićima je JMO bila parlamentarna, a svako malo i vladajuća, stranka.

Trebalo bi provjeriti je li na taj dan, ali u svakom slučaju te iste 1924. Mehmed Spaho je bio ministar u "genocidnoj" vladi.

Nidje veze.

Ja mislim da biste trebali pojasniti Vasim Hrvatima da ne obiljezavaju i zaborave Ovcaru, jer prijeti opasnost da postanu nebeski narod. Mozete u to ukljuciti i ostala stratista u kojima je nad Hrvatima pocinjen zlocin.

Ucinite to!

No, ja mislim da je poentirano na ovu temu, tako da cu ovdje se zaustaviti s daljom diskusijom.

Citat:
seherzada je napisao/la:
Tragikomicno je tvrditi da Tudjman nije ucestvovao u podjeli BiH, crtanju karata, i sl. To da li je bilo dogovora u Karadjordjevu, ja mislim da nije bilo dogovora, ali da se pregovaralo o tome, to da. To je moje misljenje...

No u kontextu kasnijih dogadjaja, sta se desavalo u Kradjordjevu, nije toliko ni bitno - jer je toliko ocigledno, de-facto utvrdjeno, da Tudjman jeste ucestvovao u podjeli BiH, crtanju karata, itd itd. Ali da li je to bila njegova istinska namjera, ili je zelio uci u BiH da bi "advace-irao" svoju poziciju za rjesavanje problema RSK, da bi imao adut politicke trgovine - o tome se moze diskutirati.

I međunarodna zajednica i Alija Izetbegović i Adil-beg Zulfikarpašić i Haris Silajdžić i kompletno bošnjačko vodstvo se dogovaralo i crtalo karte. U čemu je problem?
Nije li i danas BiH podijeljena na temelju karata nastalih u pregovorimma?

Od početka govorimo o Karađorđevu - to je predmet.

Odakle obraza Bošnjacima kriviti Tuđmana i stavljati ga u društvo Slobodana Miloševića?
Čovjek je priznao BiH, a i same Muslimane tj. Bošnjake pomagao je vojno, politički, ekonomski i humanitarno!

Tudjman je pomagao Bosnjake ne zato sto ih je volio, vec zato sto mu je to bio interes.

Ipak su Bosnjaci ratovali sa 5 korpusa srpske vojske, 500 tenkova, 3000 topova, 80000 vojnika - a sa kojima bi, u slucaju kapitulacije ARBiH, morao ratovati HV/HVO.

Pa se u tom kontextu promatra i Tudjman, da nam Tudjman nije "pomogao" sa hrvatsko-bosnjackim ratom, vjerojatno bi danas bio veci od Alije.

Citat:
seherzada je napisao/la:
Pa ocigledno je masta, jer Vi ne mozete npr. znati sto je u mojim mislima. Znaci mozete samo zamisljati, mastati, a ako me pitate sto je u mojim mislima, ja vam kazem da ta namjera o kojoj Vi mastate uopce ne postoji.

Jedno su misli, a drugo je djelovanje. Djelovanje bošnjačkog političkog vodstva budi sumnje.

Na sto se odnosi "djelovanje", mozete pojasniti??? :001_cool

Citat:
seherzada je napisao/la:
Kako nema mjesta, pa evo Zeljko je Hrvat. Gospodin Lijanovic je Hrvat.

Ali ljudi furaju neku malo drugaciju spiku od rigidne nacionalisticke spike, pa tako i ostvaruju rezultate. Niko nije kriv sto je HDZ-ovska spika takva da nece nikada ubrati niti jedan bosnjacki ili srpski glas.

Stvari se mijenjaju u civilizacijskom smjeru, HDZ politicka opcija je i u RH dozivjela debakl, RH postaje dio EU, pa prema tome to sto HDZ u BiH zeli zadrzati status quo i ne prilagoditi se novim okolnostima, to je njihov problem. :neznam

I jos jednom, Zeljko nije postavljen nego izabran. I gospodin Covic ima priliku na slijedecim izborima da predoci svoj izborni program kojim zeli osvojiti vlast. Moja preporuka je da napravi koaliciju sa SDA i SDS prije izbora. :neznam

Jesu li Željka-efendiju izabrali Hrvati? Nisu.

Dakle, Hrvatima su ga postavili tj. nametnuli Bošnjaci.

Svi, pa i Vi tvrdite da je postojeći model loš. Čemu onda braniti Željka-efendiju?

Samo Hrvati u BiH imaju pravo odlučivati o svojim predstavnicima.

Rade li to Bošnjaci - imamo majorizaciju Hrvata.

Ako bošnjački političari od toga ne odustaju, a to je slučaj, Hrvati izvlače zaključke, a ti nisu dobri po budućnost BiH.

Pa to je posmatrano iz vase nacionalne perspektive.

Ako su nacionalne politike SDA-HDZ-SDS ustanovili instituciju troclanog predsjenistva na nacionalnom principu, to ne znaci da je ta institucija sveto slovo. Tj. neke druge anacionalne politike imaju potpun demokratski legitimitet da se bore protiv te institucije, mijenjaju je, ukoliko ostvare izbornu poziciju.

Kada bi Bosnjaci izabrali nekog Hrvata iz SDA kao nacionalne bosnjacke stranke na poziciju hrvatskog clana, tek onda bi stajalo to sto vi tvrdite.

SDP ipak, koliko god se vi trudili dokazati to, nije nacionalna bosnjacka stranka. Kao sto to nisu ni npr. NSRzB.

No, opet kazem, ja zaista mislim da je potrebno promijeniti izborni zakon tako da zaista ne bude moguce da se desi da Bosnjaci biraju Hrvata, Hrvati biraju Bosnjake, itd itd u bilo kom obliku, ali iz drugih razloga od onih sa kojima vi nastupate - odnosno da se uvede princip koji Hrvati traze na svim nivoima vlasti. :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 23 sij 2012, 15:57 

Bosnensis je napisao/la:
NoviSeer je napisao/la:
[
Jest. Jel se to moglo dokazat? Jest. Kako? Tako što smo mogli kantonizirat FBiH po etničkom principu i ako bi to funkcioniralo kako Bog zapovijeda pokazat svijetu, a vi ste mogli onda reć "Evo vidite jesmo mi pametni, sad još samo treba kantonizirat i RS tako". I eto vam argumenata da ukinete "genocidnu tvorevinu" (mene boli k za to da se odma razumijemo). Ali ne, lakše je se izvuć na "treba cijelu državu tako jer hoćemo i nad Srbima vladat" i ne napravit nikakvog pomaka.

Pa po kakvom je principu sada kantonizirana BiH? HNK i SBK su vecinski kantoni jednog odnosno drugog naroda... i da nije one 2/3 i jedan i drugi bi bili i politicko vecinski.

Ukinuti entitete stvoriti po 4 vecinska kantona svakog naroda.

Po kakvom? Imamo dva mješovita kantona u kojima živi nešto manje od 500 000 stanovnika. I onda dođe Zlaja i kaže:
"Ne zna se đe ko živi, to je izmješano, a tu su garant na desetke tisuća Hrvata glasali za SDP i mi zaslužujemo uzet ono što pripada njima". Kad bi svaki kanton bio sa etničkom većinom takva glupiranja bi se mogla okačit mačku o rep, a da ne pričam kako više ne bi bilo svađe na županijskom nivou također, i kako bi na svom teritoriju Hrvati i Muslimani mogli provoditi isključivo svoj interes. Ne bi više imali ovakve političke krize od 400+ dana.
Statut Mostara je najbolji dokaz što se događa kad se forsira miješanje ulja i vode i eno ga sad.

Vrh

PostPostano: 23 sij 2012, 15:58 

NoviSeer je napisao/la:
Raspad BiH, raspad BiH, raspad BiH.... Svima puna usta raspada a raspada nikad.
I šta bi smo dobili raspadom? Kako bi smo ujedinili Hrvate Hercegovine i Srednje Bosne, Usore? A i muslimani povezali svoje fildžanije? Opet nekim posranim koridorima tako da bi od ove kupus države dobili tri kupus države koje ne bi ni našto ličile. A da nakon svih patnji Žepče i Usora završe u islamističkoj republici? Ne daj Bože. I ovako su već Maglaj, Zavidovići i Zenica postali pravi mali Kabuli pa da sad i Žepče dođe na red.

Sve što ja želim je raspad Federacije i da Amerikanac konačno začepi usta multietnićarima i puste nas na miru da svako vlada svojim dijelom.
Zar im 17 godina nije dovoljno da skontaju da se nemere od govneta pita napravit?

MoRe, ako Bosnjaci i Srbi dobiju nacionalni veto u hrvatskom dijelu, na svim nivoima. :neznam

Vrh

PostPostano: 23 sij 2012, 16:00 

NoviSeer je napisao/la:
Po kakvom? Imamo dva mješovita kantona u kojima živi nešto manje od 500 000 stanovnika. I onda dođe Zlaja i kaže:
"Ne zna se đe ko živi, to je izmješano, a tu su garant na desetke tisuća Hrvata glasali za SDP i mi zaslužujemo uzet ono što pripada njima". Kad bi svaki kanton bio sa etničkom većinom takva glupiranja bi se mogla okačit mačku o rep, a da ne pričam kako više ne bi bilo svađe na županijskom nivou također, i kako bi na svom teritoriju Hrvati i Muslimani mogli provoditi isključivo svoj interes. Ne bi više imali ovakve političke krize od 400+ dana.
Statut Mostara je najbolji dokaz što se događa kad se forsira miješanje ulja i vode i eno ga sad.

Apsolutno se slazem s tobom.
Srediti BiH na 12 kantona, rjesiti se ratnog balasta i poceti zivjeti u miru jedni pored drugih ako vec ne moze zajedno.
Crtao sam jednu kartu koja nije po svacijem ukusu ali smatram da je bolja od danasnjeg stanja

Vrh

PostPostano: 23 sij 2012, 16:00 

seherzada je napisao/la:
NoviSeer je napisao/la:
Raspad BiH, raspad BiH, raspad BiH.... Svima puna usta raspada a raspada nikad.
I šta bi smo dobili raspadom? Kako bi smo ujedinili Hrvate Hercegovine i Srednje Bosne, Usore? A i muslimani povezali svoje fildžanije? Opet nekim posranim koridorima tako da bi od ove kupus države dobili tri kupus države koje ne bi ni našto ličile. A da nakon svih patnji Žepče i Usora završe u islamističkoj republici? Ne daj Bože. I ovako su već Maglaj, Zavidovići i Zenica postali pravi mali Kabuli pa da sad i Žepče dođe na red.

Sve što ja želim je raspad Federacije i da Amerikanac konačno začepi usta multietnićarima i puste nas na miru da svako vlada svojim dijelom.
Zar im 17 godina nije dovoljno da skontaju da se nemere od govneta pita napravit?

MoRe, ako Bosnjaci i Srbi dobiju nacionalni veto u hrvatskom dijelu, na svim nivoima. :neznam

Stječem dojam da želiš reći kako Hrvati imaju nacionalni veto u vašem dijelu.
Dobro, ne moraš to skrivat. Mi smo davno prokontali kako je za vas Pederacija samo vaš dio. Nismo mi od jučer da pušimo te multietniĆarske fore.

Vrh

PostPostano: 23 sij 2012, 16:04 

Bosnensis je napisao/la:
NoviSeer je napisao/la:

Apsolutno se slazem s tobom.
Srediti BiH na 12 kantona, rjesiti se ratnog balasta i poceti zivjeti u miru jedni pored drugih ako vec ne moze zajedno.
Crtao sam jednu kartu koja nije po svacijem ukusu ali smatram da je bolja od danasnjeg stanja

Daj pusti više cijelu BiH barem za sad. Da je vaša politička elita pametna, umjesto silnog pljuvanja po RS-u vi biste se okrenuli logičnom dogovoru sa Hrvatima da se sredi Federacija za koju se odavno skontalo da svakim danom samo tone sve više u govna, a onda biste u miru mogli režati na RS. Doduše vaša politika je politika begovanja i agovanja, a danas je u modi skrivati iza multietničnosti ma koliki god postotak debelo većinskih općina bio. To je ono žalosno što su meni otvorene oči da sa vašom političkom elitom jednostavno dogovora nema.

Vrh

PostPostano: 23 sij 2012, 16:06 

NoviSeer je napisao/la:
seherzada je napisao/la:

Dobro, ne moraš to skrivat. Mi smo davno prokontali kako je za vas Pederacija samo vaš dio. Nismo mi od jučer da pušimo te multietniĆarske fore.

Uopce ne, ono sto zelim reci jeste to koliko vam je vas politicki model nedorecen.

Tipa hocemo princip nacionalnog veta tamo gdje ne vladamo, a tamo gdje vladamo necemo princip nacionalnog veta.

:neznam

Vrh

PostPostano: 23 sij 2012, 16:09 

Blah...blah...u trenutku dok čitate ove muslimanske budaleštine, Komšić krade Hrvatima 33% političkog utjecaja.

Bošnjaci samo šuplje slažu da dobiju na vremenu. Treba ih još malo pustiti, nisu dovoljno gladni.

Vrh

PostPostano: 23 sij 2012, 16:10 

NoviSeer je napisao/la:

Daj pusti više cijelu BiH barem za sad. Da je vaša politička elita pametna, umjesto silnog pljuvanja po RS-u vi biste se okrenuli logičnom dogovoru sa Hrvatima da se sredi Federacija za koju se odavno skontalo da svakim danom samo tone sve više u govna, a onda biste u miru mogli režati na RS. Doduše vaša politika je politika begovanja i agovanja, a danas je u modi skrivati iza multietničnosti ma koliki god postotak debelo većinskih općina bio. To je ono žalosno što su meni otvorene oči da sa vašom političkom elitom jednostavno dogovora nema.

Pusti i to to da samo Bosnjaci popustaju.
Sto se prije rjesimo nametnitog Daytonskog ustava koji ne moze biti garant zastite ni kolektivnih ni individualnih prava( SjedicFinci) i dodjemo do ustava koji cemo sami napisati i sami izlasati bice nam bolje. Daytonski osnov ne moze biti garant dugorocne stabilnosti.

Trazis dogovor pa onda kazes da sa nama dogovora nema. nadam se da ce biti nesto od dogovora sa Dodikom pa vam mozda ustupi i ostala dva ministarstva koja vam pripadaju u RSu ka "legitimcima" iako to tamo niste nego je HSS.

Vrh

PostPostano: 23 sij 2012, 16:11 

seherzada je napisao/la:
NoviSeer je napisao/la:

Uopce ne, ono sto zelim reci jeste to koliko vam je vas politicki model nedorecen.

Tipa hocemo princip nacionalnog veta tamo gdje ne vladamo, a tamo gdje vladamo necemo princip nacionalnog veta.

Tko je to rekao? Ja ne pamtim da sam na ovom forumu pročitao da u slučaju nastanka fildžanije kako bi Hrvati ondje trebali imati svoj nacionalni veto, ali da doduše treba zaštiti narode koje su manjina u RS, HB i fildžaniji. Doduše zasad je samo na području nekadašnje HB osigurana ravnopravnost pa bi za ova dva područja to bilo obično mrtvo slovo na papiru.

A sada u ovakvoj Federaciji koju žele što jače centralizirati nam je potreban veto jer ipak preko 400 000 jednog konstitutivnog naroda u njoj ima svoj interes koji želi zaštiti. A država i ovako se ne dotiče pitanja nacionalnih interesa.

Vrh

PostPostano: 23 sij 2012, 16:16 

Bosnensis je napisao/la:
NoviSeer je napisao/la:

Pusti i to to da samo Bosnjaci popustaju.
Sto se prije rjesimo nametnitog Daytonskog ustava koji ne moze biti garant zastite ni kolektivnih ni individualnih prava( SjedicFinci) i dodjemo do ustava koji cemo sami napisati i sami izlasati bice nam bolje. Daytonski osnov ne moze biti garant dugorocne stabilnosti.

Trazis dogovor pa onda kazes da sa nama dogovora nema. nadam se da ce biti nesto od dogovora sa Dodikom pa vam mozda ustupi i ostala dva ministarstva koja vam pripadaju u RSu ka "legitimcima" iako to tamo niste nego je HSS.

Zašto sad izjednačavaš Hrvati=HDZ?
Daj pusti se tog sarajevo-x mentaliteta. Problem je u tome što su Hrvati velikom većinom glasali za dva HDZ-a pogotovo u Federaciji i što njima pripadaju mjesta tog naroda. A Hrvati su komotno debelom većinom mogli glasat i za Fahrudina Radončića i njegovu stranku i tko bi to onda znao? Upravo je to iskoristio SDP. A sad, kad bi imali teritorij na kojoj bi objednili dobrih 85+ % Hrvata e onda bi se vrlo precizno znalo ko zaslužuje uzeti ono što pripada Hrvatima.
Nametnut je i Washingtonski sporazum koji je u početku zapravo bio povoljan za nas Hrvate, ali zahvaljujući MZ i njihovim dragim visokim predstavnicima im je svašta uskraćeno (pritom ne mislim samo na 3 ministarska mjesta, koja sad popunjavaju Bošnjaci iako bi trebali Srbi).

Vrh

PostPostano: 23 sij 2012, 16:19 

NoviSeer je napisao/la:
[q
Daj pusti se tog sarajevo-x mentaliteta. Problem je u tome što su Hrvati velikom većinom glasali za dva HDZ-a pogotovo u Federaciji i što njima pripadaju mjesta tog naroda. A Hrvati su komotno debelom većinom mogli glasat i za Fahrudina Radončića i njegovu stranku i tko bi to onda znao? Upravo je to iskoristio SDP. A sad, kad bi imali teritoriju na kojoj bi objednili dobrih 85+ % Hrvata e onda bi se vrlo precizno znalo ko zaslužuje uzeti ono što pripada Hrvatima.
Nametnut je i Washingtonski sporazum koji je u početku zapravo bio povoljan za nas Hrvate, ali zahvaljujući MZ i njihovim dragim visokim predstavnicima im je svašta uskraćeno (pritom ne mislim samo na 3 ministarska mjesta, koja sad popunjavaju Bošnjaci iako bi trebali Srbi).

Dayton je problem sam od sebe. Nijednoj politickoj eliti pogotovo nacionalistickoj ne ide u prilog da se to promjeni, jer na cemu bi onda dobijali izbore. Srbi na referendumu, Hrvati na trecem... Bosnjaci na "evo hoce srbi i hrvati da rasture BiH" i tako u krug...

Trebamo se ugledati na svicarce

Vrh

PostPostano: 23 sij 2012, 16:20 

NoviSeer je napisao/la:
seherzada je napisao/la:

Tko je to rekao? Ja ne pamtim da sam na ovom forumu pročitao da u slučaju nastanka fildžanije kako bi Hrvati ondje trebali imati svoj nacionalni veto, ali da doduše treba zaštiti narode koje su manjina u RS, HB i fildžaniji. Doduše zasad je samo na području nekadašnje HB osigurana ravnopravnost pa bi za ova dva područja to bilo obično mrtvo slovo na papiru.

A sada u ovakvoj Federaciji koju žele što jače centralizirati nam je potreban veto jer ipak preko 400 000 jednog konstitutivnog naroda u njoj ima svoj interes koji želi zaštiti. A država i ovako se ne dotiče pitanja nacionalnih interesa.

Pa po istom principu postoji odredjeni procenat onih drugih koji bi bili u vasem dijelu, HB-i, pa bi htjeli i oni imati zastitu. :neznam

Vrh

PostPostano: 23 sij 2012, 16:20 

seherzada je napisao/la:
Glazbenik je napisao/la:

Ovčara je bila dio zatiranja vukovarskih Hrvata kojima nije bilo mjesta u, na genocidu nastaloj, Republici Srpskoj Krajini, a istovremeno za vrijeme pokolja u Šehovićima je JMO bila parlamentarna, a svako malo i vladajuća, stranka.

Trebalo bi provjeriti je li na taj dan, ali u svakom slučaju te iste 1924. Mehmed Spaho je bio ministar u "genocidnoj" vladi.

Nidje veze.

Ja mislim da biste trebali pojasniti Vasim Hrvatima da ne obiljezavaju i zaborave Ovcaru, jer prijeti opasnost da postanu nebeski narod. Mozete u to ukljuciti i ostala stratista u kojima je nad Hrvatima pocinjen zlocin.

Ucinite to!

No, ja mislim da je poentirano na ovu temu, tako da cu ovdje se zaustaviti s daljom diskusijom.

Citat:

Od početka govorimo o Karađorđevu - to je predmet.

Odakle obraza Bošnjacima kriviti Tuđmana i stavljati ga u društvo Slobodana Miloševića?
Čovjek je priznao BiH, a i same Muslimane tj. Bošnjake pomagao je vojno, politički, ekonomski i humanitarno!

Tudjman je pomagao Bosnjake ne zato sto ih je volio, vec zato sto mu je to bio interes.

Ipak su Bosnjaci ratovali sa 5 korpusa srpske vojske, 500 tenkova, 3000 topova, 80000 vojnika - a sa kojima bi, u slucaju kapitulacije ARBiH, morao ratovati HV/HVO.

Pa se u tom kontextu promatra i Tudjman, da nam Tudjman nije "pomogao" sa hrvatsko-bosnjackim ratom, vjerojatno bi danas bio veci od Alije.

Citat:

Jedno su misli, a drugo je djelovanje. Djelovanje bošnjačkog političkog vodstva budi sumnje.

Na sto se odnosi "djelovanje", mozete pojasniti??? :001_cool

Citat:

Jesu li Željka-efendiju izabrali Hrvati? Nisu.

Dakle, Hrvatima su ga postavili tj. nametnuli Bošnjaci.

Svi, pa i Vi tvrdite da je postojeći model loš. Čemu onda braniti Željka-efendiju?

Samo Hrvati u BiH imaju pravo odlučivati o svojim predstavnicima.

Rade li to Bošnjaci - imamo majorizaciju Hrvata.

Ako bošnjački političari od toga ne odustaju, a to je slučaj, Hrvati izvlače zaključke, a ti nisu dobri po budućnost BiH.

Pa to je posmatrano iz vase nacionalne perspektive.

Ako su nacionalne politike SDA-HDZ-SDS ustanovili instituciju troclanog predsjenistva na nacionalnom principu, to ne znaci da je ta institucija sveto slovo. Tj. neke druge anacionalne politike imaju potpun demokratski legitimitet da se bore protiv te institucije, mijenjaju je, ukoliko ostvare izbornu poziciju.

Kada bi Bosnjaci izabrali nekog Hrvata iz SDA kao nacionalne bosnjacke stranke na poziciju hrvatskog clana, tek onda bi stajalo to sto vi tvrdite.

SDP ipak, koliko god se vi trudili dokazati to, nije nacionalna bosnjacka stranka. Kao sto to nisu ni npr. NSRzB.

No, opet kazem, ja zaista mislim da je potrebno promijeniti izborni zakon tako da zaista ne bude moguce da se desi da Bosnjaci biraju Hrvata, Hrvati biraju Bosnjake, itd itd u bilo kom obliku, ali iz drugih razloga od onih sa kojima vi nastupate - odnosno da se uvede princip koji Hrvati traze na svim nivoima vlasti. :biceovodobro

A s koliko su od tih tenkova, korpusa, mudjahedina itd. Muslimani ratovali protiv Hrvata?

I naravno da je SDP muslimanska nacionalna stranka. Clanstvo - dominanto muslimani, glasaci sto je najbitnije, isto dominantno muslimani. Sad, to sto oni kazu za sebe da su multietnicna stranka, ha, mogu i ja reci za sebe da sam Isus Krist.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 23 sij 2012, 16:23 

Bosnensis je napisao/la:
NoviSeer je napisao/la:
[q
Daj pusti se tog sarajevo-x mentaliteta. Problem je u tome što su Hrvati velikom većinom glasali za dva HDZ-a pogotovo u Federaciji i što njima pripadaju mjesta tog naroda. A Hrvati su komotno debelom većinom mogli glasat i za Fahrudina Radončića i njegovu stranku i tko bi to onda znao? Upravo je to iskoristio SDP. A sad, kad bi imali teritoriju na kojoj bi objednili dobrih 85+ % Hrvata e onda bi se vrlo precizno znalo ko zaslužuje uzeti ono što pripada Hrvatima.

Dayton je problem sam od sebe. Nijednoj politickoj eliti pogotovo nacionalistickoj ne ide u prilog da se to promjeni, jer na cemu bi onda dobijali izbore. Srbi na referendumu, Hrvati na trecem... Bosnjaci na "evo hoce srbi i hrvati da rasture BiH" i tako u krug...

Trebamo se ugledati na svicarce

Ja ti tvrdim da kad bi se dokazalo da bi Federaciju BiH mogli urediti na taj način (po etničkom principu, ne na ovom sa dva uber mješovita kantona) i kad bi Federacija bila na taj način decentralizirana onda bi se dokazalo kako bi se tako mogla uredit i cijela država. A to što vi hoćete odma se kotarisat pola države, a Amerika ne želi možete nastavit provodit i narednih 20 godina neće bit nikakvog učinka. Doduše tad će falit pola naroda zbog ekonomske katastrofe, ali i tad će glavni problem bit autoput u Republici Srpskoj.

Vrh

PostPostano: 23 sij 2012, 16:25 

seherzada je napisao/la:
NoviSeer je napisao/la:

Pa po istom principu postoji odredjeni procenat onih drugih koji bi bili u vasem dijelu, HB-i, pa bi htjeli i oni imati zastitu. :neznam

Netočno. U onome što mi trenutno smatramo pod HB bila bi većina od 90% Hrvata, a 85% Hrvata cijele države bi se nalazilo u njoj. Ne pitaj za ove ostale jer oni su tehnički rasuti posvuda, a nigdje ne čine nekakav značaj.

Vrh

PostPostano: 23 sij 2012, 16:29 

NoviSeer je napisao/la:
seherzada je napisao/la:

Netočno. U onome što mi trenutno smatramo pod HB bila bi većina od 90% Hrvata, a 85% Hrvata cijele države bi se nalazilo u njoj. Ne pitaj za ove ostale jer oni su tehnički rasuti posvuda, a nigdje ne čine nekakav značaj.

Da svi Hrvati žive u jednom mjestu, ona bi našla primjer nekog Komšića kojem je pradjeda bio nešto i kukala nad njegovom sudbinom.
Što raspravljaš s njom?
Zar ti nije žao vremena ? :zubati

Vrh

PostPostano: 23 sij 2012, 16:31 

NoviSeer je napisao/la:
seherzada je napisao/la:

Tacno, ali bi za onih 10% ne-Hrvata koji bi se nasli u vasoj nacionalnoj jedinici morali obezbijediti nacionalni veto, po istom principu sa kojim se zalazete da 10% Hrvata ima nacionalni veto na nivou BiH.

Vrh

PostPostano: 23 sij 2012, 16:32 

Ceha je napisao/la:
NoviSeer je napisao/la:

Da svi Hrvati žive u jednom mjestu, ona bi našla primjer nekog Komšića kojem je pradjeda bio nešto i kukala nad njegovom sudbinom.
Što raspravljaš s njom?
Zar ti nije žao vremena ? :zubati

Gospodine uvaženi kartografu HB.org portala :D
Ovaj forum čitaju oni koji nisu registrirani, ili pak jesu ali ne sudjeluju u raspravama i nisu Bog zna šta upućeni u situaciju i žele da se upute.
Zar želite dozvoliti da vide kako nas multietniĆari razvaljuju i kako su oni u pravu a kako smo mi stvarno u jednoj velikoj banani (iseljavamo, odumiremo, ostajemo bez vlasti itd.)? :ohmy

Vrh

PostPostano: 23 sij 2012, 16:33 

Ne izmišljaj stvari. To nitko ne traži. Nacionalni veto je najbitniji na razini države.

Vrh

PostPostano: 23 sij 2012, 16:34 

seherzada je napisao/la:
NoviSeer je napisao/la:

Tacno, ali bi za onih 10% ne-Hrvata koji bi se nasli u vasoj nacionalnoj jedinici morali obezbijediti nacionalni veto, po istom principu sa kojim se zalazete da 10% Hrvata ima nacionalni veto na nivou BiH.

Hrvata u BiH ima oko 17% po svim procjenama i oni nisu manjina u nacionalnoj državi, nego su jedan od triju konstitutivnih naroda državne zajednice u kojoj oni moraju braniti svoj politički interes.
Vidite to je vaš problem, što vi zahvaljujući vašoj većini smatrate da ostala dva naroda imaju previše prava bez obzira što odma preko rijeke i planine imaju svoje matice, a ova država je samo vaša. Nije ni čudo što su druga dva naroda u zavadi sa vama.

Vrh

PostPostano: 23 sij 2012, 16:35 

seherzada je napisao/la:
NoviSeer je napisao/la:

Kakve veze to ima? To su razlicite razine vlasti.

Ko je tebe ovdje proglasio pametnom? :zubati

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 23 sij 2012, 16:40 

NoviSeer je napisao/la:
seherzada je napisao/la:

Hrvata u BiH ima oko 17% po svim procjenama i oni nisu manjina u nacionalnoj državi, nego su jedan od triju konstitutivnih naroda državne zajednice u kojoj oni moraju braniti svoj politički interes.
Vidite to je vaš problem, što vi zahvaljujući vašoj većini smatrate da ostala dva naroda imaju previše prava bez obzira što odma preko rijeke i planine imaju svoje matice, a ova država je samo vaša. Nije ni čudo što su druga dva naroda u zavadi sa vama.

Kada obezbijedite nacionalni veto Bosnjacima u npr. Livnu, Capljini, Zepcu i sl. Livanjskom kantonu Srbima i Bosnjacima, HNK Bosnjacima i Srbima - obzirom da oni zasigurno hoce zastitu, onda vodeci se svojim primjerom imate potpuno pravo da trazite uspostavljanje tog istog principa i u onim okvirima u kojima je vama potrebna zastita.

Vrh

PostPostano: 23 sij 2012, 16:42 

seherzada je napisao/la:
NoviSeer je napisao/la:

Kada obezbijedite nacionalni veto Bosnjacima u npr. Livnu, Capljini, Zepcu i sl. Livanjskom kantonu Srbima i Bosnjacima, HNK Bosnjacima i Srbima - obzirom da oni zasigurno hoce zastitu, onda vodeci se svojim primjerom imate potpuni princip da trazite uspostavljanje tog istog principa i u onim okvirima u kojima je vama potrebna zastita.

Dobro u redu. Onda ćete i vi obezbjedit Hrvatima veto u Konjicu, Varešu (kad bi završio kod vas), Tuzli, Travniku, Bugojnu i Sarajevu jer su to također veoma izmješani dijelovi, ali eto nekim čudom sad pripadaju vama :D.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 323 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: OAI-SearchBot, Shchepo, Teuton, Tomba17 i 49 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: