HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 ruj 2025, 21:50.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 323 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: RASPUDIĆ: Kad stranci odu, BiH se raspada
PostPostano: 24 sij 2012, 00:32 

seherzada je napisao/la:
Grunf je napisao/la:
Ok, stavljaš nam isječak razgovora kao dokaz da je Gotovina kriv za nešto. Evo sad ću ja staviti isječak razgovora gdje ti kažeš da je tebi cilj uništenje desničara i to staviti u novine pa se ti od toga obrani. :kava
Bit će zanimljivo. :zubati

Za razliku od Srba mi imamo dokaze da nam pakuju. Dovoljno je pogledati broj osuđenih ljudi u Haagu za Osijek gdje je poginulo nekoliko puta više civila nego u cijeloj Oluji pa usporediti broj osuđenih za Oluju.

I dalje si staljinistica. Za SDP bi mogli reći kakvi birači, takva i stranka. :zubati

Pa ne razlikujete se po ovom pitanju nest puno od Srba. :neznam

Ante Gotovina je osudjen za udruzeni zlocinacki poduhvat , i to sa potpuno cvrstim dokazima o namjeri ("transkripti sa Briona" kao najbitniji dokaz + cinjenice na terenu + svjedocenja najvisih Tudjmanovih saradnika + Galbraight-ovo vozanje sa Srbima na traktoru).

A povrh svega toga, nakon sto je sve proslo, ludi Tudjman skakao po godisnjicama obiljezavanja i laprdao svasta.

:001_rolleyes

Ante Gotovina je osuđen bez ikakvih dokaza da je on sam počinio kazneno djelo ili da je nekome naredio počinjenje kaznenog djela. Optužen je na političkom sudu iz političkih razloga. Rekao sam ti da se razlikujemo od Srba jer mi ne govorimo da je čovjek koji je ubio 8.000 ljudi nevin ili heroj nego kažemo da je heroj čovjek koji nije ubio nikoga nego je čak i oslobodio Hrvatsku i sudjelovao u oslobađanju BiH.

Ali kako to objasniti staljinistici. :nanana

Vrh

PostPostano: 24 sij 2012, 00:32 

seherzada je napisao/la:
Primjerice, za vas je Ratko heroj, za nas je mucko genocidno djubre - i onda je potreban vanjski medijator da odredi sto je on ustvari...

To je hrvatska uloga: Ratko Mladić je ratni zločinac.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2012, 00:34 

Vrbosna HR je napisao/la:
seherzada je napisao/la:

Ante Gotovina je osudjen za udruzeni zlocinacki poduhvat , i to sa potpuno cvrstim dokazima o namjeri ("transkripti sa Briona" kao najbitniji dokaz + cinjenice na terenu + svjedocenja najvisih Tudjmanovih saradnika + Galbraight-ovo vozanje sa Srbima na traktoru).

A povrh svega toga, nakon sto je sve proslo, ludi Tudjman skakao po godisnjicama obiljezavanja i laprdao svasta.

molim moderaciju da sankcionira ovu psihopatkinju........pa nemože nam vrjeđat svetinje na našem forumu

Nepotrebno je, ovo je slobodarski forum kao što je HB slobodarski prostor. Ovdje ima mjesta i za različite nacije i za različita mišljenja ma koliko god ta mišljenja bila nebulozna ili staljinistička. :zubati

Vrh

PostPostano: 24 sij 2012, 00:35 

seherzada je napisao/la:

molim moderaciju da sankcionira ovu psihopatkinju........pa nemože nam vrjeđat svetinje na našem forumu

Ja nisam rekla da je Ante zlocinac, vec da je osudjen za udruzeni zlocinacki poduhvat .

Ne znam zasto nekog vrijedja iznosenje fakta da je Ante osudjen, ne smije se ni to reci???

Vrh

PostPostano: 24 sij 2012, 00:44 

Grunf je napisao/la:
seherzada je napisao/la:

Ante Gotovina je osuđen bez ikakvih dokaza da je on [b]sam počinio kazneno djelo[/b] ili da je nekome naredio počinjenje kaznenog djela. Optužen je na političkom sudu iz političkih razloga. Rekao sam ti da se razlikujemo od Srba jer mi ne govorimo da je čovjek koji je ubio 8.000 ljudi nevin ili heroj nego kažemo da je heroj čovjek koji nije ubio nikoga nego je čak i oslobodio Hrvatsku i sudjelovao u oslobađanju BiH.

Udruzeni zlocinacki poduhvat.

Mislim da je Ante bio na sastanku na Brijunima, na kojem je Tudjman laprdao o nestajanju Srba, a ne vidim da se Ante ikako suprotstavio Tudjmanu u smislu, "druze predsjedice, ja mislim da to ne bismo smjeli raditi".

:001_smile

Vrh

PostPostano: 24 sij 2012, 00:48 

seherzada je napisao/la:
Grunf je napisao/la:

Ante Gotovina je osuđen bez ikakvih dokaza da je on [b]sam počinio kazneno djelo[/b] ili da je nekome naredio počinjenje kaznenog djela. Optužen je na političkom sudu iz političkih razloga. Rekao sam ti da se razlikujemo od Srba jer mi ne govorimo da je čovjek koji je ubio 8.000 ljudi nevin ili heroj nego kažemo da je heroj čovjek koji nije ubio nikoga nego je čak i oslobodio Hrvatsku i sudjelovao u oslobađanju BiH.

Mislim da je Ante bio na sastanku na Brijunima, na kojem je Tudjman laprdao o nestajanju Srba, a ne vidim da se Ante ikako suprotstavio Tudjmanu u smislu, "druze predsjedice, ja mislim da to ne bismo smjeli raditi".

Ja sam bio na sastanku kad si ti govorila o uništavanju desne opcije. Očekujem da će me neki sud koji će biti vrhovni autoritet istine uskoro osuditi za udruženi zločinački pothvat s ciljem uništavanja desne opcije. :zubati

Kao što rekoh, Ante je osuđen bez ikakva dokaza da je počinio ili naredio počinjenje kaznenog djela. Jedini službeni krimen mu je to što je bio na sastanku gdje su za vrijeme rata predsjednik i stožer razgovarali kako će dobiti rat protiv Srba. Neslužbeno je nastradao jer je pobjednički general pobjedničke vojske koja se zamjerila Britancima.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2012, 00:50 

Grunf je napisao/la:

Nepotrebno je, ovo je slobodarski forum kao što je HB slobodarski prostor. Ovdje ima mjesta i za različite nacije i za različita mišljenja ma koliko god ta mišljenja bila nebulozna ili staljinistička. :zubati

nepotrebno jeli ????
ajde da vidimo oće li mene sankcionirati :D
Poštovani gospodin general Ratko Mladić je srpski heroj koji je oslobodio Srpsku Srebrenicu od Turaka......također smatram da genocida nije bilo već legitimni oblik ratovanja :D

Grijesite, utvrdjivanje krivice gospodin generala Ratka Mladica je upravo u tijeku, tako da jos uvijek zasigurno ne mozemo reci da li je on heroj ili zlocinac.

Nadajmo se da ce poziviti dovoljno, da otkrijemo i tu misteriju, i nadajmo se da Srbi ne zele da njihov heroj umre sada sto prije, prije izricanja presude. :smajl007

Vrh

PostPostano: 24 sij 2012, 00:50 

nepotrebno jeli ????

Hoće. Ban dva tjedna.

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2012, 00:53 

nepotrebno jeli ????

Izgleda da ipak nije tolko slobodarski forum kaj se tiče mišljenja koje nije bilo nebulozno nego gnjusno, ali tjerao si inat pa mislim da bi moderatori trebali vratiti našeg Vrbosnu. :herceg_bosna

Vrh

PostPostano: 24 sij 2012, 00:53 

seherzada je napisao/la:
Svarog je napisao/la:

Ma ebala vas vise SI :smajl052 i ' neutralni' sa svim tim Kusnerima .....
Ja vas ne kontam...
Pa zar vam ne bi trebalo biti vaznije sta misle narodi sa kojima zivite , nego kojekakvi vampiri koji sa nama ovdje blage nemaju..nego samo krstare svjetom i gledaju ko ce im sta u dzep cusnuti..
Jako pogresno rezonovanje , koje ce vam se kad tad obiti o glavu.

Pa s obzirom da smo mi ovdje u sporu, tri razlicite verzije istine, onda nam je potreban neutralni vanjski medijator koji odredjuje sta je prava istina. :neznam

Primjerice, za vas je Ratko heroj, za nas je mucko genocidno djubre - i onda je potreban vanjski medijator da odredi sto je on ustvari...

Moze ' vanjski medijator' odredjivati sta hoce . Po vascjelom svjetu vidimo primjere njegove pravicnosti...no ,opet kazem , vi zelite zivjeti u zajednici sa NAMA , a stranci se za sve pitaju i odlucuju o vecini stvari. E pa, upravo to potvrdjuje Raspudicevu tezu (
RASPUDIĆ: Kad stranci odu, BiH se raspada ..)
Cim im vidimo ledja ,ode BiH u tri PM.( :001_smile ovo ' tri' se bas potrefilo )

Vrh

PostPostano: 24 sij 2012, 00:55 

Grunf je napisao/la:
seherzada je napisao/la:

Ja sam bio na sastanku kad si ti govorila o uništavanju desne opcije. Očekujem da će me neki sud koji će biti vrhovni autoritet istine uskoro osuditi za udruženi zločinački pothvat s ciljem uništavanja desne opcije. :zubati

Kao što rekoh, Ante je osuđen bez ikakva dokaza da je počinio ili naredio počinjenje kaznenog djela. Jedini službeni krimen mu je to što je bio na sastanku gdje su za vrijeme rata predsjednik i stožer razgovarali kako će dobiti rat protiv Srba. Neslužbeno je nastradao jer je pobjednički general pobjedničke vojske koja se zamjerila Britancima.

Zato morate uvijek iznimno paziti sto pricate kada se bavite politikom, znaci morate reci "...unistavanje desne pozicije (ili svodjenje na njenu mjeru), svim prihvatljivim legalnim sredstvima...", a ne sad laprdati "...unistavanje desnicara...", ko sto je Tudjman laprdao "...nestanak Srba..."

=))

"...pobjednički general pobjedničke vojske koja se zamjerila Britancima... " -

ujdurma protiv Ante, sto bi reko Dodik!

=))

Vrh

PostPostano: 24 sij 2012, 00:57 

mir nema alternativu :D

Vrh

PostPostano: 24 sij 2012, 00:59 

seherzada je napisao/la:
Nadajmo se da ce poziviti dovoljno, da otkrijemo i tu misteriju, i nadajmo se da Srbi ne zele da njihov heroj umre sada sto prije, prije izricanja presude. :smajl007

Slomljeno je krilo ali mi pamtimo let :D

Vrh

PostPostano: 24 sij 2012, 01:00 

seherzada je napisao/la:
Grunf je napisao/la:

Zato morate uvijek iznimno paziti sto pricate kada se bavite politikom, znaci morate reci "...unistavanje desne pozicije (ili svodjenje na njenu mjeru), svim prihvatljivim legalnim sredstvima...", a ne sad laprdati "...unistavanje desnicara...", ko sto je Tudjman laprdao "...nestanak Srba..."

=))

"...pobjednički general pobjedničke vojske koja se zamjerila Britancima... " -

ujdurma protiv Ante, sto bi reko Dodik!

=))

Tuđmanova izjava je istrgnuta iz konteksta i kad se pročita cijela stvar vidi se da se radi o vojsci, ali to izgleda tebi nije bitno. Nek Ante trune zbog namještaljke iako je spasio veliki broj Bošnjaka, omogućio život BiH i spasio da sredinom Sarajeva ne ide državna granica Srbije.

Samo ti roflaj, to neka bude zahvala staljinista demokratima. :kava

Vrh

PostPostano: 24 sij 2012, 01:00 

seherzada je napisao/la:

nepotrebno jeli ????
Poštovani gospodin general Ratko Mladić je srpski heroj koji je oslobodio Srpsku Srebrenicu od Turaka......također smatram da genocida nije bilo već legitimni oblik ratovanja :D

Grijesite, utvrdjivanje krivice gospodin generala Ratka Mladica je upravo u tijeku, tako da jos uvijek zasigurno ne mozemo reci da li je on heroj ili zlocinac.

Odgovorit cu ti, kad se vratis iz bajboka .

Vrh

PostPostano: 24 sij 2012, 01:07 

Svarog je napisao/la:
seherzada je napisao/la:

Pa s obzirom da smo mi ovdje u sporu, tri razlicite verzije istine, onda nam je potreban neutralni vanjski medijator koji odredjuje sta je prava istina. :neznam

Moze ' vanjski medijator' odredjivati sta hoce . Po vascjelom svjetu vidimo primjere njegove pravicnosti...no ,opet kazem , vi zelite zivjeti u zajednici sa NAMA , a stranci se za sve pitaju i odlucuju o vecini stvari. E pa, upravo to potvrdjuje Raspudicevu tezu (
RASPUDIĆ: Kad stranci odu, BiH se raspada ..)
Cim im vidimo ledja ,ode BiH u tri PM.( :001_smile ovo ' tri' se bas potrefilo )

Stranci odavde nece otici jos duuuuuugo, barem dok se ne zavrsi proces socijaldemokatizacije BiH, odnosno dok se BiH ne pretovri u istinsku visenacionalnu drzavu (kao npr. Svica, Belgija, sl.) ili istinsku jednonacionalnu drzavu sa manjinama (kao npr. Rumunija, Spanija, i sl).

Oni koji se nadaju raspadu, mogu se tomu samo i nadati! A oni koji koriste argument raspada, kao argement svog pozicioniranja, odnosno bitne politicke snage, u predstojecem vremenu kljucnih ustavnih promjena, mogu samo reci da im je slab blef!

A oni koji uopce ne kontaju o cemu je tu sve rijec -> 'ta cu im ja... :neznam

Vrh

PostPostano: 24 sij 2012, 01:11 

Razvod je već gotova stvar, preostaje samo da se zazidaju vrata.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2012, 01:13 

Agathonikos je napisao/la:
seherzada je napisao/la:

Slomljeno je krilo ali mi pamtimo let :D

Gospon Aga, jel zelite da gospon Ratko Mladic pozivi bar jos jedno 20-30 godina.

Ja iskreno zelim. :001_cool

Vrh

PostPostano: 24 sij 2012, 01:13 

Gospođice Šeherzada, raspao se SSSR, raspala se bivša Juga, V. Britaniji se raspad odavno smješka, smješka se i Belgiji itd.

Zar mislite da tzv. biH ima nekakve posebne povlastice i da može nadživiti ove daleko značajnije imperije i države, posebno u svjetli činjenice da i danas jedva opstaje?

Teško, gospođice Šeherzada :D

Vrh

PostPostano: 24 sij 2012, 01:14 

Vrhbosna me podržao na temi o sviranju instrumenata, ja sada podržavam njega. Vratite ga!

Vrh

PostPostano: 24 sij 2012, 01:16 

teranova je napisao/la:
Razvod je već gotova stvar, preostaje samo da se zazidaju vrata.

I postaviti cvarke na prag. :D

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 24 sij 2012, 01:16 

država je servis građana, ljudi čine državu, BIH nije nikom potrebna osim Bošnjacima koji sanjaju o nacionalnoj državi i stoga je kao takva kratkog vijeka do prve malo jače turbulencije.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2012, 01:18 

seherzada je napisao/la:

Gospon Aga, jel zelite da gospon Ratko Mladic pozivi bar jos jedno 20-30 godina.

Ako ga haška đubrad osude, ne bih želio da toliko živi jer iovako je teško bolestan.
U svakom slučaju, on je naš đeneral i bio osuđen ili ne, on za nas ostaje to i tako će biti do kraja svijeta i svemira, u širem smislu :D

Vrh

PostPostano: 24 sij 2012, 01:19 

Agathonikos je napisao/la:
seherzada je napisao/la:

Ako ga haška đubrad osude, ne bih želio da toliko živi jer iovako je teško bolestan.
U svakom slučaju, on je naš đeneral i bio osuđen ili ne, on za nas ostaje to i tako će biti do kraja svijeta i svemira, u širem smislu :D

Pa, ja zapravo mislim da se on s Haagom zapravo spasio... tesko da bi onakav imao bolju skrb u Srbiji u bilo kojim okolnostima.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 24 sij 2012, 01:20 

slika

Dodik i Čović u Laktašima: Dogovoren nastavak saradnje i usuglašeno da BiH "nije pravna država"

Sastanku je prisustvovao i predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić

Citat:
Lideri SNSD-a Milorad Dodik i HDZ-a BiH Dragan Čović razgovarali su večeras u Laktašima o formiranju Vijeća ministara i drugim aktuelnim temama u BiH.

"Razgovarali smo o svemu što je u vezi sa formiranjem Vijeća ministara BiH, programima i projektima koji će biti realizovani, budžetu, popisu stanovništva i svemu što je u BiH trenutno na dnevnom redu", izjavio je Dodik Srni nakon sastanka.

Dodik je naglasio da će o ovim temama sutra razgovarati i sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom.

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je da je sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom na večerašnjem sastanku dogovorio i dalju saradnju ove dvije stranke čija je saradnja i komunikacija dobra.

"Već duže vrijeme osmišljavamo način i koordinaciju našeg rada i vjerujem da smo danas u poziciji da ono što smo prepoznali kao zajednički projekat nastupanja kada je riječ o svim institucijama BiH, nastavimo dalje", rekao je Čović.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, koji je prisustvovao večerašnjem sastanku, rekao je da od sutrašnjeg susreta sa predsjednikom SNSD-a očekuje završetak konsultacija o formiranju Savjeta ministara BiH.

"Očekujem podršku koncepta koji promovišu i Dodik i Čović, da se da šansa Savjetu ministara, da se realizuje dogovoreno i da svojim prisustvom relaksiramo odnose i pokažemo i drugim nivoima vlasti kako se to radi", rekao je Bevanda.

On je dodao da je predsjednik SDS-a Mladen Bosić danas tokom razgovora razdvojio "slučaj Dobrovoljačka" od formiranja Savjeta ministara, te da očekuje da ni od strane SNSD-a neće biti opstrukcija.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić.

Čović: BiH nije pravna država

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da se današnja BiH ne može i ne smije nazvati pravnom državom.

"To bi, jednostavno, značilo da mi moramo sve učiniti da BiH funkcioniše na način da svi budu jednaki pred zakonom. Niko nije ispod ni iznad tog zakonskog okvira", rekao je Čović u Banjoj Luci govoreći o radu Suda i Tužilaštva BiH.

Čović je dodao da BiH mora da funkcioniše kao pravna država, ako se želi da bude normalna evropska država.

"U tom kontekstu je i naš odnos prema Sudu i Tužilaštvu BiH, ali i prema ostalim intitucijama pravosuđa u BiH", istakao je Čović.

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/iz-min ... stara.html

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 323 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Banya, Bošnjak...007, Fredericktown, mrnjav, Patriota i 37 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: