|
|
Stranica: 83/103.
|
[ 2572 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
mario_cro
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 06 sij 2013, 17:24 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
volvoks je napisao/la: To nije dovoljno za voditi ofenzivne operacije, za to ipak trebaju uvježbani i fizički spremni vojnici... Slažem se ,no ja sam prvenstveno mislio na rukovanje oružjem.
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
 |
hinterland
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 06 sij 2013, 17:28 |
|
|
Što mislite koliko je potrebno vremena se uvježbati za ratnu borbu? 3 mjeseca možda?
_________________ Sve će prekriti snijegovi, ružmarin i šaš...
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 06 sij 2013, 17:34 |
|
|
hinterland je napisao/la: Što mislite koliko je potrebno vremena se uvježbati za ratnu borbu? 3 mjeseca možda? Da, ali izraelske obuke, ne ovih JNA sranja u kojima ispališ 60 metaka u 6 mjeseci... Po meni bi bilo dobro organizirati domobranske postrojbe koje bi činilo oko 60000 muškaraca između 25 i 50 godina starosti... Oni bi provodili 2 tjedna godišnje na obuci i za to bi dobivali novčanu naknadu...
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 06 sij 2013, 17:35 |
|
|
hinterland je napisao/la: Ti stvarno misliš da će Josipović poslat vojsku u srednju Bosnu? Jao, jao, čime se vi bavite. 
|
|
Vrh |
|
 |
mario_cro
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 06 sij 2013, 17:43 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
Lebowski je napisao/la: hinterland je napisao/la: Ti stvarno misliš da će Josipović poslat vojsku u srednju Bosnu? Jao, jao, čime se vi bavite.  Naravno da neće poslat.Neznam da je to ikad iko spomenio ovdje sem Hinterlanda.
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 06 sij 2013, 17:50 |
|
|
volvoks je napisao/la: Da, ali izraelske obuke, ne ovih JNA sranja u kojima ispališ 60 metaka u 6 mjeseci... Po meni bi bilo dobro organizirati domobranske postrojbe koje bi činilo oko 60000 muškaraca između 25 i 50 godina starosti... Oni bi provodili 2 tjedna godišnje na obuci i za to bi dobivali novčanu naknadu... Volvi i domobrani. 
|
|
Vrh |
|
 |
licanhh
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 06 sij 2013, 17:53 |
|
Pridružen/a: 23 lip 2010, 19:12 Postovi: 670 Lokacija: Trokutistan
|
Rata nece biti. Hrvati polako poklapaju/poklopili su (ekonomski, demografski) vazne strateske opcine...stolac, mostar, rame, fojnica, uskoplje, SBZ. Sve ide svome redomi i bozijem putem
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 06 sij 2013, 18:00 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: volvoks je napisao/la: Da, ali izraelske obuke, ne ovih JNA sranja u kojima ispališ 60 metaka u 6 mjeseci... Po meni bi bilo dobro organizirati domobranske postrojbe koje bi činilo oko 60000 muškaraca između 25 i 50 godina starosti... Oni bi provodili 2 tjedna godišnje na obuci i za to bi dobivali novčanu naknadu... Volvi i domobrani.  Jebiga Jagnje, i u Švedskoj se tak zovu http://en.wikipedia.org/wiki/Home_Guard_(Sweden)
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 06 sij 2013, 18:08 |
|
|
Ovo sto spominje volvoks Svicarci u stvarnosti rade, dosta su militarizirani i obozavatelji oruzja, a pojma neman kad su zadnji puta ratovali...mozda1450...
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 06 sij 2013, 18:21 |
|
|
volvoks je napisao/la: Šta te briga kako se u Švedskoj zovu, nećete Bošnjake da primate. 
|
|
Vrh |
|
 |
Jakub
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 06 sij 2013, 18:28 |
|
|
licanhh je napisao/la: Rata nece biti. Hrvati polako poklapaju/poklopili su (ekonomski, demografski) vazne strateske opcine...stolac, mostar, rame, fojnica, uskoplje, SBZ. Sve ide svome redomi i bozijem putem S grohotom se smijem.  Nego, reci ti meni, sta je bilo kada si se probudio?
_________________ ...u Goraždu bitku izgubili, višegradsku bošnjačku krv pili, uzaludno se borili za Olovo, Kladanj, Srpsko Sarajevo...
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 06 sij 2013, 18:32 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: volvoks je napisao/la: Šta te briga kako se u Švedskoj zovu, nećete Bošnjake da primate.  Nešto smo se ja i Nebula dogovarali, nikad ne znaš  Ovaj švedski model mi je nekako najprimjenjeniji, Švicarci i Izraelci su ipak preveliki militaristi i tu se više ide na naoružani narod, dok bi ovo više bila kao pričuva koja bi mogla kvalitetno popuniti položaje dok pripadnici udarničkih brigada obavljaju ofenzivne zadaće 
|
|
Vrh |
|
 |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 06 sij 2013, 18:33 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
puntar2.0 je napisao/la: Ovo sto spominje volvoks Svicarci u stvarnosti rade, dosta su militarizirani i obozavatelji oruzja, a pojma neman kad su zadnji puta ratovali...mozda1450... 1847... tada su ratovali katolički i protestantski kantoni (iako priča nije skroz religiozna) , katolici su se pobunili protiv centralizacije i federalizacije Švicarske , rat je trajao mjesec dana.
|
|
Vrh |
|
 |
Čika Božo
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 06 sij 2013, 19:06 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Ja mislim da je Čika ožo Srbočetnik koji glumi Hrvata. Griješiš... srbočetnici, oni islamizirani su ti Alija iz Šumadije i Nebuloza sa Sandžaka... za tebe neznam, pošto si iz Tuzle, možda si naša davno islamizirana peta kolona... Jakub je napisao/la: licanhh je napisao/la: Rata nece biti. Hrvati polako poklapaju/poklopili su (ekonomski, demografski) vazne strateske opcine...stolac, mostar, rame, fojnica, uskoplje, SBZ. Sve ide svome redomi i bozijem putem S grohotom se smijem.  Nego, reci ti meni, sta je bilo kada si se probudio? Kad se probudio... Arif Heralić umro od gladi... a muslimani bježe iz BiH trbuhom za kruhom... -------------------------------------------------------- Btw. ljudi manite se nekakvih gluposti o oružanom sukobu, to se može dogoditi samo ako muslimani krenu u otvoreni ekstremizam i agresiju (tipa srpska balvan revolucija u Hrvatskoj), do tako nečega predstoji nam samo krvava politička borba. Eh da, netko je rekao da je muslimana 4 puta više u BiH, na njihovu veeeliku žalost ima ih jedva 3 puta više... i to na otprilike 25% teritorija cijele BiH.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 06 sij 2013, 19:19 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Ovo sto spominje volvoks Svicarci u stvarnosti rade, dosta su militarizirani i obozavatelji oruzja, a pojma neman kad su zadnji puta ratovali...mozda1450... Da, ja sam se frapirao kad sam saznao kako jaku vojsku imaju. Inače oni ne služe vojsku odjednom, nego iz delova, i stalno idu na neke vojne vežbe. I svaki vojni obveznik dobije uniformu i plombiranu pušku i drži je u kući. Ne sme da skine plombu sa puške jer je to krivično delo, osim u slučaju rata, naravno. Ne znam da li dobiju i municiju, mada ne verujem, to bi ipak bilo malo mnogo.  Do jaja fazon, ja bi to uveo kod nas. 
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 06 sij 2013, 19:22 |
|
|
Pisao ja Lazanski, ko ima loše rezultate na gađanju, mora iz svog džepa da plati metke da dodatno vježba 
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 06 sij 2013, 19:23 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Nebulicu, jel cu napraviti veliku gresku ako ti cestitam Badnji dan  Pa kad mi ovi ovdje mogu čestitati Bajram ne vidim zašto ne bi i ti čestitao Badnji dan. I jedno i drugo se mene tiče otprilike podjednako 
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 06 sij 2013, 19:30 |
|
|
Čika Božo je napisao/la: Eh da, netko je rekao da je muslimana 4 puta više u BiH, na njihovu veeeliku žalost ima ih jedva 3 puta više... i to na otprilike 25% teritorija cijele BiH. Vidim da si poČetnik u ovim stvarima pa da ti malo pomognem. Hrvati su većina na 20% BiH (teritorija koju je držao HVO nakon Daytona). Bošnjaka jeste 4 puta više od Hrvata u BiH i većina su na 31% BiH (teritorija koju je držala Armija BiH nakon Dayton). Sve je ovo više puta utvrđeno i zaista više nema smisla ponavljati neistine. Ali ti si novi pa ne znaš.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
 |
Čika Božo
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 06 sij 2013, 20:05 |
|
|
Nebula je napisao/la: Čika Božo je napisao/la: Eh da, netko je rekao da je muslimana 4 puta više u BiH, na njihovu veeeliku žalost ima ih jedva 3 puta više... i to na otprilike 25% teritorija cijele BiH. Vidim da si poČetnik u ovim stvarima pa da ti malo pomognem. Hrvati su većina na 20% BiH (teritorija koju je držao HVO nakon Daytona). Bošnjaka jeste 4 puta više od Hrvata u BiH i većina su na 31% BiH (teritorija koju je držala Armija BiH nakon Dayton). Sve je ovo više puta utvrđeno i zaista više nema smisla ponavljati neistine. Ali ti si novi pa ne znaš. Naravno, ima vas 2 miliona... i većina ste svugdje istočno i sjeverno u Federaciji od poteza Drvar - Kupres - Rama - Mostar, a i u Mostaru ste većina, samo vam Hrvati to ne žele priznati... a i u većini Republike Srpske bi bili većina, samo kad bi vas "braća" željela prihvatiti natrag u svoje krilo... Ali moram ti priznati, kao srpskom muslimanu normalno je da se moraš iskazati ostaloj muslimanskoj braći da si pravi "internet mudžahedin" vrijedan dženneta, svaka čast, čeka te 29 internet djevica tamo (29, a ne 30 jer je recesija, jbg.)... 
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 06 sij 2013, 20:07 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Čika Božo
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 06 sij 2013, 20:14 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Zašto glumiš Hrvata? Ja znam šta sam ja, ali dali ti to znaš... Dali pouzdano znaš dali ti je šukun-šukun djed bio Ivan ili Jovan prije nego je prihvatio vjeru osmanlijskog okupatora? 
|
|
Vrh |
|
 |
Jakub
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 06 sij 2013, 20:17 |
|
|
Čika Božo je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Zašto glumiš Hrvata? Ja znam šta sam ja, ali dali ti to znaš... Dali pouzdano znaš dali ti je šukun-šukun djed bio Ivan ili Jovan prije nego je prihvatio vjeru osmanlijskog okupatora?  Ti si samo jos jedan srbadin koji pjeni.
_________________ ...u Goraždu bitku izgubili, višegradsku bošnjačku krv pili, uzaludno se borili za Olovo, Kladanj, Srpsko Sarajevo...
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 06 sij 2013, 20:19 |
|
|
A zašto to mislite, gospodine Jakub? Zar mislite da nema i Hrvata koji o vama i vašem porijeklu misle kao što misle i Srbi?
|
|
Vrh |
|
 |
Jakub
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 06 sij 2013, 20:22 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: A zašto to mislite, gospodine Jakub? Zar mislite da nema i Hrvata koji o vama i vašem porijeklu misle kao što misle i Srbi? Mnogo je ovdje pjenjuce srbadiye, onaj daxt, budimo realni, bezimeni12 itd, itd. Ne bi me vise moglo zaboliti sta Srbi i Hrvati misle. Bitno je biti Bosnjak. 
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 06 sij 2013, 20:22 |
|
|
Čika Božo je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Zašto glumiš Hrvata? Ja znam šta sam ja, ali dali ti to znaš... Dali pouzdano znaš dali ti je šukun-šukun djed bio Ivan ili Jovan prije nego je prihvatio vjeru osmanlijskog okupatora?  Četnik je stanje uma. Znam pouzdano za zadnjih 200+ godina, znaš li ti? Mada me ne zanima ni šta je bilo prije 100 godina. Tebe očito zanima.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|