|
|
Stranica: 12/103.
|
[ 2572 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 18:28 |
|
|
Sljedeća karta koja će nam biti ponuđena je:  pa:  pa:  pa:  pa će završiti, hoćemo bar nešto:  A mi tražimo samo ovo:  Osim toga ne budite licemjerni, zar se nismo dogovorili? http://hr.wikipedia.org/wiki/Datoteka:J ... t_1992.pngSBŽ je naš. S obzirom na promjene granica, i uvažavajući granice fBiH, Žepče i Usora idu Posavini, a Tešanj, Gradačac(možda s promjenjenim granicama) i Zavidovići Tuzli. DGG je očito hrvatski, a Goražde ide pod Sarajevo. Mislim, čemu nova pregovaranja, usuglasili smo zajednički prijedlog 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 18:32 |
|
|
dudu je napisao/la: mjenjamo Konjic za našu Srednju Bosnu i Posavinu i bujrum, čak će teritorijalno proći vrlo slično, nećemo im odbit ni 1% od ona 23.  Nema džabe ni u stare babe Kakvi popusti? U ova 23% je i Žepče i Usora, 22% je njihovo... S ovim bi skočili na 24% (5 kantona+Konjic-Žepče i Usora), previše im je to 
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 18:33 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38512 Lokacija: Gl. grad regije
|
Idealna karta za daidže. To oni i hoće.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
licanhh
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 18:42 |
|
Pridružen/a: 23 lip 2010, 19:12 Postovi: 670 Lokacija: Trokutistan
|
imal neka sanca za koridor do usore makar preko teslica, valja se dogovoriti sa srbekama ^^
|
|
Vrh |
|
 |
i_jopet
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 18:42 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Idealna karta za daidže. To oni i hoće. Točno, u ovoj jedinici mi smo manjina iako smo skoro sve obuhvatili. Federacija se pretvara u bošnjački entitet.
|
|
Vrh |
|
 |
LSE
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 19:47 |
|
|
nas problem je sto previse trazimo, ako u jednoj Opcini ima 40% hrvata, to je za nas hrvatska opcina i mora biti u nasom entitetu/zupaniji/regiji,.... pa nemoze se tako, bez kompromisa se nikada nece doci do dogovora, a vrijeme ide njima na ruku!
|
|
Vrh |
|
 |
Kum Bečo
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 19:55 |
|
|
Počinje rekonstrukcija? Koliko sam puta čuo tu riječ u zadnje vrijeme - rekonstrukcija. Most rekonstruisali cigansku godinu pa sam moro ić okolo.
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
 |
mario_cro
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 19:56 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
LSE je napisao/la: nas problem je sto previse trazimo, ako u jednoj Opcini ima 40% hrvata, to je za nas hrvatska opcina i mora biti u nasom entitetu/zupaniji/regiji,.... pa nemoze se tako, bez kompromisa se nikada nece doci do dogovora, a vrijeme ide njima na ruku! Nemožemo dobit sve ali nemogu ni oni dobit sve što žele.
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
 |
Kum Bečo
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 19:56 |
|
|
I znači amerika rekonstruira. Hajde neka. Što bi mi bez naše Hamerike
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 19:58 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11636 Lokacija: Varta drzava
|
LSE je napisao/la: nas problem je sto previse trazimo, ako u jednoj Opcini ima 40% hrvata, to je za nas hrvatska opcina i mora biti u nasom entitetu/zupaniji/regiji,.... pa nemoze se tako, bez kompromisa se nikada nece doci do dogovora, a vrijeme ide njima na ruku! A sta to mi trazimo "previse"? De mi konkretno navedi, Musliman ili ne.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
LSE
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 20:01 |
|
|
mario_cro je napisao/la: LSE je napisao/la: nas problem je sto previse trazimo, ako u jednoj Opcini ima 40% hrvata, to je za nas hrvatska opcina i mora biti u nasom entitetu/zupaniji/regiji,.... pa nemoze se tako, bez kompromisa se nikada nece doci do dogovora, a vrijeme ide njima na ruku! Nemožemo dobit sve ali nemogu ni oni dobit sve što žele. pa naravno da ne, a pogotovo nema logike da sebi recimo uzimaju Drvar, kad je i onaj dio koji su vec uzeli previse! Ako citav Mostar upada u hrvatki entitet, onda se to zasigurno mora platiti nekim opcinama u srednjoj bosni itd.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 20:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62690 Lokacija: DAZP HQ
|
pa eto dat ćemo im Bugojno i Donji Vakuf, nek ih đavo nosi.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 20:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24675 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
LSE je napisao/la: mario_cro je napisao/la: Nemožemo dobit sve ali nemogu ni oni dobit sve što žele.
pa naravno da ne, a pogotovo nema logike da sebi recimo uzimaju Drvar, kad je i onaj dio koji su vec uzeli previse! Ako citav Mostar upada u hrvatki entitet, onda se to zasigurno mora platiti nekim opcinama u srednjoj bosni itd. Ne treba zinuti puno, ali kad pregovraš s ljudima, koji nemaju obraza (muslimanska poltička elita), moraš ići maksimalistički, jer oni idu full iber mega giga svemirski maksimalistički.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
LSE
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 20:07 |
|
|
dudu je napisao/la: pa eto dat ćemo im Bugojno i Donji Vakuf, nek ih đavo nosi. znaci dajemo im 5.000 hrvata za 50.000 muslimana? Mislim, volio bi ja da mozemo tako izvesti, ali budite malo realni, i pogledajte sta mi trazimo!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Icebreaker
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 20:10 |
|
|
Amo ovako, koliko posto od ukupnog broja Hrvata u BiH Hrvatska federalna jedinica/entitet bi trebala obuhvaćati, minimalno?
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 20:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62690 Lokacija: DAZP HQ
|
LSE je napisao/la: dudu je napisao/la: pa eto dat ćemo im Bugojno i Donji Vakuf, nek ih đavo nosi. znaci dajemo im 5.000 hrvata za 50.000 muslimana? Mislim, volio bi ja da mozemo tako izvesti, ali budite malo realni, i pogledajte sta mi trazimo!!! dobro, onda im nećemo dati Bugojno. nisi zadovoljan kako god okrenemo. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 20:22 |
|
|
dudu je napisao/la: Konjic bi mogao imati između 22 i 24 tisuće ljudi. Od čega nisu sve Muslimani ima nešto Hrvata, Srba možda čak i Roma dakle Muslimani će uskoro u toj općini bit ispod 20 tisuća.. dudu je napisao/la: mjenjamo Konjic za našu Srednju Bosnu i Posavinu i bujrum, čak će teritorijalno proći vrlo slično, nećemo im odbit ni 1% od ona 23.  Život damo Jablanicu ne damo 
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 20:28 |
|
|
@Ceha zanimljiva karta ukratko Zeničani prste dalje od SBŽ-a  Što mislite o statusu quo .. Dakle uzmimo da se dogodi nešto o čem BBC priča da će se sastat da bi se dogovorili da se nemogu ništa dogovorit.. Paše li nam taj status quo o kojem se ovdje već tolko govori ili on ima svoje dobre i loše strane.. Ko je tu veći gubitnik odnosno dobitnik mi ili Muslimani.. Gdje su Srbi u toj priči? Dodin zahtjev za autonomiju Petrovca i DGG? Patka, politički trik ili zahtjev na realnim osnovama? 
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 20:35 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Treba sačekati popis. Onda će se precizno znati koji hrvatski krajevi mogu ući u treći entitet. Ako ne žele sad onda rahat patnja do sljedećeg puta.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 20:40 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Idealna karta za daidže. To oni i hoće. Točno, u ovoj jedinici mi smo manjina iako smo skoro sve obuhvatili. Federacija se pretvara u bošnjački entitet. Zapravo sam mislio na onu prethodnu ali... @LSE baš tako, previše se traži a teško je naći ujednačen kriterij, baš zato bi trebala bit jedna čisto bošnjačka i jedna mješovita jedinica. Koje se ne bi tako trebale zvati formalno. Zapadna i istočna EU regija.  No, meni se čini da su im već sve nacrtali i da samo moraju prihvatit na obje strane, i čini se kako će i prihvatit kakav god prijedlog bio, zato se Dodik i oglasio pa opet jebe s Trećim čim se približi bilo kakvom rješenju u F. Sad je vrijeme analogno Washingtonskom sporazumu, niti jedna od dvije strane neće bit zadovoljna ali, ići će nabolje.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 20:42 |
|
|
Slažem se BBC. Ako se moglo tolko čekat s rekonstrukcijom može se valjda i ta još jedna godina dana do objave rezultata.
|
|
Vrh |
|
 |
licanhh
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 20:49 |
|
Pridružen/a: 23 lip 2010, 19:12 Postovi: 670 Lokacija: Trokutistan
|
Junuz Djipalo je napisao/la: i_jopet je napisao/la: Točno, u ovoj jedinici mi smo manjina iako smo skoro sve obuhvatili. Federacija se pretvara u bošnjački entitet. @LSE baš tako, previše se traži a teško je naći ujednačen kriterij, baš zato bi trebala bit jedna čisto bošnjačka i jedna mješovita jedinica. Koje se ne bi tako trebale zvati formalno. Zapadna i istočna EU regija.  ajd budi iskren i priznaj da si komsic.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 20:59 |
|
|
licanhh je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: @LSE baš tako, previše se traži a teško je naći ujednačen kriterij, baš zato bi trebala bit jedna čisto bošnjačka i jedna mješovita jedinica. Koje se ne bi tako trebale zvati formalno. Zapadna i istočna EU regija.  ajd budi iskren i priznaj da si komsic. Komšić je protiv ikakvih podjela, pa i ovakvih. 
|
|
Vrh |
|
 |
doljani.rama.
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 21:00 |
|
|
Nebula je napisao/la: Maksimalistički crteži su simpatični ali naravno ništa od toga. Realno će biti kompromisi i to tako da se jedan mješoviti kanton spoji sa hrvatskim kantonima i tako "poklopi" a drugi mješoviti kanton spoji sa bošnjačkim kantonima i tako "poklopi". Naravno HNŽ će hrvatima a SBŽ bošnjacima. Tako da neće biti potrebe za više od 4 kantona. Ovako nekako:  A onda jednog dana kada hercegovački kanton dobije nezavisnost a nakon toga se priključi Hrvatskoj naši zapadni susjedi će dosta popraviti svoju kiflu. Buduća Hrvatska:  I to je to. Book it. Slažem se sa ovom prvom kartom nacelno. Samo onaj južni komadić USK nikako ne može pripast HBZ. Ono sto mi možemo realno izborit su tri većinski nase Županije: ZHZ, HNZ i HBZ + PZ (ne Čini cjelinu sa nasim ostalim zupanijama ali isto tako ne može činit cjelinu ni sa jednom županijom u federaciji). I to je to sto se tiče nekakvog zaokruživanja teritorija. A sad ostaje pitanje Hrvata u Bosni.. Po meni jedina mogućnost je da se vecinski Hrvatske općine u SBZ spoje (Vitez+N.Travnik+Busovaca u jednu i Kiseljak+Kresevo u drugu veliku hr opcinu) kao i da se Jajce spoji sa Dobreticima. Najvjerovatnije se neće dirat u općinske granice pa je to jedini način..
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 21:04 |
|
|
licanhh je napisao/la: imal neka sanca za koridor do usore makar preko teslica, valja se dogovoriti sa srbekama ^^ Ima, Teslić nama i to je koridor. Samo, pustimo to za drugu rundu, sad su muslimani na tapeti ;)
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|