|
|
Stranica: 14/103.
|
[ 2572 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 21:56 |
|
|
Nebula je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ovo bi bila veleizdaja, to su nam nudili već mali milion puta (samo obično i s ova dva ficleka koja su ostala u Posavini). Nedamo ni SBŽ, ni PŽ, ni Žepče i Usoru  Pa ko ti kaže da išta daš? Hrvati SBŽ već žive u kantonu sa bošnjačkom većinom (oko 65% bošnjaka) a hrvati Žepča i Usore i danas žive u dominantno bošnjačkom kantonu (oko 90% bošnjaka). PŽ je toliko mala i nebitna da ne vrijedi o tome ni pričati. Ne pričamo o podjeli zemlje već o ukrupnjavanju kantona radi manjih troškova administracije pri čemu hrvati koji su i danas u bošnjačkim kantonima ostaju u bošnjačkim kantonia. Big fucking deal. Kako će se HDZ boriti protiv toga prijedloga? Čović- ali naši hrvati u SB će biti manjima u kantonu? USA ambasador-pa i sada su manjina u kantonu Ako je PŽ toliko mala i nebitna (0.6% BiH) onda je se klonite. Što vas briga za nju? Čović, to je 1/4 Hrvata i 1/10 muslimana. Sav novac dolazi od naših tamo, zar bi se toga trebali odreći za što? Socijalno zbrinjavanje muslimana u Hercegovini i Sarajevu? Ma da 
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 21:56 |
|
|
lider30 je napisao/la: Ne treba zinuti puno, ali kad pregovraš s ljudima, koji nemaju obraza (muslimanska poltička elita), moraš ići maksimalistički, jer oni idu full iber mega giga svemirski maksimalistički. Ne vjerujem da ovdje na furumu ima neko od muslimanske političke elite. Dakle smanjiti doživljaj. Bilo kakvo spominjanje Žepča, Usore, Soli ili Vareša u startu diskvalifikuje svakog "pregovarača" jer ta područja su već sada u dominantno bošnjačkim županijama. Budite sigurni da na pregovorima neće biti ni spomenuta ta hrvatska mjesta u ZDK i TK. Predmet pregovora će biti takozvane mješovite županije iako je pitanje koliko je SBŽ mješovita ako je tamo već sada oko 65% bošnjaka i ako su gotovi svi načelnici općina bošnjaci. Jedina prava mješovita županija je HNŽ gdje je omjer blizu 55%-45%. Ali u svakom slučaju kompromisi će biti obavezni.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 21:57 |
|
|
licanhh je napisao/la: 3 puta brojniji hrvati a 4-5 puta brojniji srbi. a oni misle da se njih icega pita  Kad idu kontra svoje vjere. Taj alkohol im samo šteti 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 21:59 |
|
|
Nebula je napisao/la: lider30 je napisao/la: Ne treba zinuti puno, ali kad pregovraš s ljudima, koji nemaju obraza (muslimanska poltička elita), moraš ići maksimalistički, jer oni idu full iber mega giga svemirski maksimalistički. Ne vjerujem da ovdje na furumu ima neko od muslimanske političke elite. Dakle smanjiti doživljaj. Bilo kakvo spominjanje Žepča, Usore, Soli ili Vareša u startu diskvalifikuje svakog "pregovarača" jer ta područja su već sada u dominantno bošnjačkim županijama. Budite sigurni da na pregovorima neće biti ni spomenuta ta hrvatska mjesta u ZDK i TK. Predmet pregovora će biti takozvane mješovite županije iako je pitanje koliko je SBŽ mješovita ako je tamo već sada oko 65% bošnjaka i ako su gotovi svi načelnici općina bošnjaci. Jedina prava mješovita županija je HNŽ gdje je omjer blizu 55%-45%. Ali u svakom slučaju kompromisi će biti obavezni. Mi jesmo za kompromise. Ili ćemo dobiti naš entitet (sa svim o čemu smo pričali) ili ćete nam ispuniti druge želje. Žepče i Usora su hrvatske općine, sami ste počeli s mjenjanjem granica kantona u vidu Kiseljaka, Kreševa, Visokog, Breze, Drvara... Mogu muslimani, a ne možemo mi? Ma da. S tim da imaš pravo, treba se još pobrinuti za Vareš, Sutjesku i Soli 
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 22:03 |
|
|
licanhh je napisao/la: nebula i svi drugi multietnicari Ovo smatram uvredom. Multietničari polaze od toga da ovdje ima više etničkih skupina. Meni je i sam taj stav primitivan jer smatram da smo svi isti narod. Dakle, molim bez vrijeđanja.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 22:04 |
|
|
za smanjiti administraciju ne treba ništa mijenjati, dovoljno je dati otkaz svakom drugom administrativcu u državi, vjerujte posao neće trpjeti. poanta promjena je ravnopravnost naroda, ništa manje i ništa više...
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 22:05 |
|
|
Ceha je napisao/la: Po njemu bi mi za Mostar (koji je već ionako naš) Vaš je koliko je i Vitez bošnjački. Čak i manje jer su bošnjaci veća većina u SBŽ nego hrvati u HNŽ. Na kraju krajeva u Vitezu su bili izbori a u Mostaru nisu. Kako to da nemate izbore u svom Mostaru? Ako je vaš pa raspišite te izbore pobogu da grad dobije vlast. Ha ja.
|
|
Vrh |
|
 |
licanhh
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 22:05 |
|
Pridružen/a: 23 lip 2010, 19:12 Postovi: 670 Lokacija: Trokutistan
|
Nebula je napisao/la: licanhh je napisao/la: nebula i svi drugi multietnicari Ovo smatram uvredom. Multietničari polaze od toga da ovdje ima više etničkih skupina. Meni je i sam taj stav primitivan jer smatram da smo svi isti narod. Dakle, molim bez vrijeđanja. al si pokvaren lik. pravi si multietnicar
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 22:06 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11636 Lokacija: Varta drzava
|
Nebula je napisao/la: licanhh je napisao/la: nebula i svi drugi multietnicari Ovo smatram uvredom. Multietničari polaze od toga da ovdje ima više etničkih skupina. Meni je i sam taj stav primitivan jer smatram da smo svi isti narod. Dakle, molim bez vrijeđanja. Ma ti si pravi multietniĆar. Sve priznaju, al u biti nista ne priznaju. Zato se i nazivaju tako posprdno.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 22:07 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: Dakle Orašje i Odžak okruženo Hrvatskom i RS-om a da pripadne Tuzli!!!!!!! Te su dvije enklavice potpuno nebitne prijatelju. Nek pripadnu kome hoće ali mislim da same od sebe ne mogu opstat čisto ekonomski. Ali opet kaže to je pitanje potpuno nebitno. Whatever.
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 22:20 |
|
|
Ceha je napisao/la: Imaš pravo. Nema smisla gledati na hrvatske općine koje su u muslimanskim kantonima (Žepče, Usora), niti hrvatske teritorije koji su nakon Daytona ušli u sastav muslimanskih općina (istočni Drvar, jug Petrovca, djelovi Gradačca i Srebrenika) ili općina koje su prije rata imale hrv većinu (Vareš). Čak ni dio koji je držao HVO u Praljkovu (bivšem DVakufu) nije bitan. Naravno da nema smisla. To bi bilo isto kao da bošnjaci sada traže da im se vrati Srebrenica, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Zvornik, Rogatica, Višegrad itd. To su gotove stvari i o tome više ne vrijedi pričati. Mada imam dojam da je to slučaj i sa cijelim SBŽ ali hajde de. Vidjet ćemo na popisu. Ceha je napisao/la: Kraljevski grad Jajce Nikakve koristi od toga. I Bihać je bio i Visoko i šta sve ne. Od toga se ne živi. Od starog mosta se živi. Tu je turizam. Ceha je napisao/la: tvornice u Vitezu, NTravniku, Uskoplju, to sve nije bitno.
Tvornicu možeš napraviti gdje hoćeš. Hidroelektanu ne možeš.
|
|
Vrh |
|
 |
PilotInstruktor
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 22:25 |
|
Pridružen/a: 16 pro 2010, 00:03 Postovi: 571 Lokacija: Kičmanovićevo rodno selo
|
Nebula, imam osjećaj da ti Hrvatima i Srbima više zamjeraš sam čin rasturanja Juge, nego što im zamjeraš zločine nad Bošnjacima.
_________________ Izlizani ideali i misali po hrvatskin stranputican sokolaške procesije pričešćene demonstracije od vinotočnica do vinotočnica svjetlošću krv časna vijekom navikli trpeć nasljeđivat pogrda balkana.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 22:26 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Treba ih pustiti da dobro izgladne. Samo blokirati državu dok se ne opamete. Ništa ne mogu, baš ništa.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 22:34 |
|
|
PilotInstruktor je napisao/la: Nebula, imam osjećaj da ti Hrvatima i Srbima više zamjeraš sam čin rasturanja Juge, nego što im zamjeraš zločine nad Bošnjacima. Nikom ništa ne zamjeram. Sve vas volim istim žarom 
|
|
Vrh |
|
 |
licanhh
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 22:35 |
|
Pridružen/a: 23 lip 2010, 19:12 Postovi: 670 Lokacija: Trokutistan
|
ti si bolestan stari. mrznja ce te pojesti jednoga dana. ako vec vi Muslimani nema sta za jesti onda barem mrznja vas moze pojesti.
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 23:04 |
|
|
BBC je napisao/la: Samo sabur braćo. Čim po hrvatskim forumima crtaju karte znak je da je dobro. dudu je bio u pravu falange Svaka čast ovoj karti Nebula no ne zaboravi da smo vam donijeli u miraz Goražde i BPŽ isto tako ono što Robi kaže ako nam se nesvide reforme ostajemo u ovakvoj Federaciji.. Žepče i Usora će kao općine izdržati a u sBŽ-u ćemo vas nadjačati to je samo pitanje vremena. 
|
|
Vrh |
|
 |
Kum Bečo
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 23:11 |
|
|
Što se zeleni moje rodno mjesto
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 23:30 |
|
|
Vidim u vijestima i Šaćir Filandra popustio euforiji i sad propagira intervenciju OHR-a i unitarnu državu. Manje više direktnim riječima. Zar su Bošnjaci toliko prolupali da čak i njega, koji je do jučer situaciju doživljavao realno (iako ne imao rješenje za nju), sad tako ponese euforija kad namiriše krv ?
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 23:40 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Zbog svega ovoga navedenog od Nebule treba ići s prijedlogom EU regija, ja ne vjerujem da će ga prihvatit niti jedna od dvije struje kod ex Muslimana, ni islamisti ni ateisti. A to onda skida odgovonost sa Hrvata i jasno ukazuje na neprobh. snage i otvara ono najvažnije: mogućnost ukidanja F. A mislim kako je to puno bolji cilj od Trećeg.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 23:42 |
|
|
Svakako JUnuze, samo jedinstvena BiH. 
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 23:44 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: A mislim kako je to puno bolji cilj od Trećeg. Koje ? Gdje ti je prijedlog ?
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 21 stu 2012, 23:49 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 85117 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Federacija koju smo uspostavili s Muslimanima. Prva rečenica Ustava: Citat: I. USPOSTAVLJANJE FEDERACIJE Clan 1. (1) Bosnjaci i Hrvati kao konstitutivni narodi, zajedno sa ostalima, i gradjani Republike Bosne i Hercegovine, ostvarujuci svoja suverena prava, preoblikuju unutrasnju strukturu teritorija sa vecinskim bosnjackim i hrvatskim stanovnistvom u Republici Bosni i Hercegovini u Federaciju Bosne i Hercegovine koja se sastoji od federalnih jedinica sa jednakim pravima i odgovornostima. http://skupstinabd.ba/ustavi/f/ustav_fe ... govine.pdf
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 22 stu 2012, 00:00 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38889 Lokacija: Gl. grad regije
|
BBC je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: A mislim kako je to puno bolji cilj od Trećeg. Koje ? Gdje ti je prijedlog ? http://www.poskok.info/index.php?option ... Itemid=401A izbornu jedinicu je moguće napraviti po granicama koje obuhvaćaju hr. mjesta.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 22 stu 2012, 00:02 |
|
|
Srušit će se svakako. Samo je pitanje kako će biti preustrojena.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 22 stu 2012, 00:17 |
|
|
Nebula je napisao/la: Ceha je napisao/la: Po njemu bi mi za Mostar (koji je već ionako naš) Vaš je koliko je i Vitez bošnjački. Čak i manje jer su bošnjaci veća većina u SBŽ nego hrvati u HNŽ. Na kraju krajeva u Vitezu su bili izbori a u Mostaru nisu. Kako to da nemate izbore u svom Mostaru? Ako je vaš pa raspišite te izbore pobogu da grad dobije vlast. Ha ja. Hrvati čine 2/3 stanovništva u Vitezu i Mostaru. Čak su par posto jači u Vitezu. A humorista 
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 42 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|