HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 13 pro 2025, 14:41.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 304 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: SBB
PostPostano: 15 sij 2010, 12:54 

dudu je napisao/la:
Bihac-Krajina je napisao/la:

Nekako si recenicu cudno napisao, ali mislim da si htio pitati kakvo mi Krajisnici imamo misljenje o tome. Prvo Fahro je Crnogorac, drugo Sandzaklija, trece Sarajlija, cetvrto BiH gradjanin, peto sta mislis kako ce to proci u krajini?

prođa=kako prolazi :zubati

znam jednog zagrebačkog sandžakliju iz Crne Gore, rekli bi ljudi da je fetivi purger po ponašanju. prema tome ne kužim a priori tvrd stav prema nekome jer je nekog drugog podrijetla.

ako mogu refrizirati pitanje. što je zapravo vaša glavna želja? i kako u sve to smjestiti DNZ i njihove ciljeve?

Evo njegovog političkog programa, i ostalih Bosanaca...vratiti se vremeplovom u doba bratstva i jedinstva. Patent - Josip Pejaković

Citat:
"A ja sam Bosnu volio kao covjek, jer sam je bukvalno poljubio u svaki njen dio. Ne postoji ni jedan potok iz kojeg nisam pio vodu. S punim pravom kazem: ljubio sam Bosnu, a pripadao jugoslavenskoj opciji, jer sam u Bosni volio i osjecao srce te fantasticne zemlje. I moja su djeca rodjena u zemlji najljepsih planina, gdje rastu najljepsi narcisi, a nikad se Bosne nisu odrekli. Njihov je tata bio jedan od najpopularnijih glumaca u Jugoslaviji. Njihov tata je dozivio da mu aplaudiraju sedamnaest minuta na nogama u Domu sindikata u Beogradu dok je govorio bas to “on meni nema Bosne”. Nije se udvarao ni cetnicima ni ustasama, vec ih udarao pravo po labrnji. Ima Bosne u pjesmi, “Ima Bosne, jer ne mozes prosuti ni Savu ni Drinu, ona nije ranjika da je prevrnes i prospes”. Medjutim, bit ce potrebno mnogo vremena i bojim se da ce neki drugi piti vodu samo onako da ti utrnu zubi, a da iz ovoga sto nam se dogodilo nece izvuci nikakve pouke. Niti sam poceo niti imam namjeru da zavrsavam. Ja sam zelio da trajem, nije mi se dalo. Prekinut sam u najvecem naboju, i uz sav trud u ovom intervjuu da kazem nesto lijepo ja ne mogu, jer bih pljunuo na sebe. Zato sam poderao svoj “ratni dnevnik” jer je ruzan. Jedino sto cu zapamtiti iz njega je ovo: “U ovom ratu sve je bilo tesko, ali najteze je bilo ostati covjek”.

Pamet su mi sacuvale uspomene, sjecanja, moji prijatelji. Kad onako legnem i znam da negdje u Backoj Palanci isto tako lezi Vojo Dakic, koji mi je jedini poslao paket i dva pisma u kojima kaze da me nije zaboravio i kaze da voli i mene i moju porodicu. Znam zasigumo da moji prijatelji na prostorima bivse Jugosalvije s kojima sam dvadeset godina dijelio i dobro i zlo misle na mene, kao i ja na njih sto mislim. To sto znani i neznani brinu o mojoj majci u Travniku, prije svih Omer Pobric, kome sam beskrajno zahvalan za taj trud u ime prijateljstva. Eto, vidis, koliko nama malo treba da budemo sretni. Vojo je i Omerov prijatelj. Vojo je rodjen u Bosanskom Grahovu, gdje danas stasaju najbolji cetnici, Omer je rodjen u Tesnju, gdje se najbolje tuku u ovom ratu, a ja sam rodjen u Travniku, koji je bio poznati ustaski kraj u drugom svjetskom ratu. I pored toga, sve to nam nije smetalo, ni cetnici, ni ustase, ni partizani, da nas trojica sjedimo na Dunavu, oni uz hladne Spricere, ja uz kokakolu i pjevamo. Sto? “Bosno moja, divna mila, lijepa gizdava...” Mi se tada nismo varali. I ako nas trojica ponovo sjednemo zajedno na nekoj od rijeka, tada ce sigurno biti Bosne. A dotle cekajmo.

Vrh

PostPostano: 15 sij 2010, 12:55 

zrinki_frank je napisao/la:
Krajini treba jedna jaka jedinstvena politička organizacija koja će zastupati krajške interese i ići u Sarajevo isključivo po ono što joj pripada !

Tacno.

Vrh

PostPostano: 15 sij 2010, 12:58 

dudu je napisao/la:

prođa=kako prolazi :zubati

znam jednog zagrebačkog sandžakliju iz Crne Gore, rekli bi ljudi da je fetivi purger po ponašanju. prema tome ne kužim a priori tvrd stav prema nekome jer je nekog drugog podrijetla.

ako mogu refrizirati pitanje. što je zapravo vaša glavna želja? i kako u sve to smjestiti DNZ i njihove ciljeve?

Moj dudu ko jebe DNZ, niko osim Kladuscana i par budala. Krajina uopce nije jedinstvena po tom pitanju, imas 5 stranaka u 8 opcina, SDP, DNZ, SDA, A-SDA, NS, SBiH (6 cak), i to ne lici na jedinstvo. Biscani bi bili najradije nezavisni (bez opterecenja - odnos kanton - opcina) i da uopce nema kantona (koliko ja znam, i to je moj licni stav).

Bihać nema težinu bez svoje regije. rješenje Bihaća bez cijelog USK-a je nemoguće.

Vrh

PostPostano: 15 sij 2010, 13:10 

dudu je napisao/la:

Moj dudu ko jebe DNZ, niko osim Kladuscana i par budala. Krajina uopce nije jedinstvena po tom pitanju, imas 5 stranaka u 8 opcina, SDP, DNZ, SDA, A-SDA, NS, SBiH (6 cak), i to ne lici na jedinstvo. Biscani bi bili najradije nezavisni (bez opterecenja - odnos kanton - opcina) i da uopce nema kantona (koliko ja znam, i to je moj licni stav).

Bihać nema težinu bez svoje regije. rješenje Bihaća bez cijelog USK-a je nemoguće.

Pa dobro rijesenje je da dobijemo drufu FBiH vladu.

Vrh

PostPostano: 17 sij 2010, 12:12 

SKANDAL!
Ajvaz ponovno naziva kompaniju "Hering" iz Širokog (najveću graditeljsku kompaniju u HB) strancima, i vrši kampanju da se poništi natječaj da posao dobiju "domaći":

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... /komentari

Ja sam mislio da je sve što je u BiH, domaće. :neznam
No što očekivati nakon multietničnog poziva na bojkot robe iz HB od moderatorice jednog konkurentnog foruma iz Sarajeva. :zubati
Ja sam mislio da nas jedino ekonomija i povezuje.

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 17 sij 2010, 12:26 

Robbie MO je napisao/la:
SKANDAL!
Ajvaz ponovno naziva kompaniju "Hering" iz Širokog (najveću graditeljsku kompaniju u HB) strancima, i vrši kampanju da se poništi natječaj da posao dobiju "domaći":

No što očekivati nakon multietničnog poziva na bojkot robe iz HB od moderatorice jednog konkurentnog foruma iz Sarajeva. :zubati

Gdje u tekstu pise da je Hering strana firma?

Vrh

PostPostano: 17 sij 2010, 12:28 

Sramota kako nas Sarajevo dijeli, ja sam mislio da smo svi zajedno u ovoj Federaciji, a neki na hrvatske prostore gledaju kao strano tijelo :)

Vrh

PostPostano: 17 sij 2010, 12:31 

Robbie MO je napisao/la:
SKANDAL!

Citat:
Bh. građevinari izlaze na ulice!
Država nas je još jednom razočarala, neka idu u Zagreb i traže pare za doprinose,

Ako se ne varam, Hering uplaćuje doprinose u BiH.

Citat:
Vodeći bh. građevinari ogorčeni su odlukom vlasti Federacije BiH da posao na dionici Kakanj - Bilješevo na koridoru 5C i definitivno daju hrvatskom konzorciju kojeg čine "Vijadukt" iz Zagreba i "Hering" iz Širokog Brijega, a za čiji je izbor odobrenje dala i Evropska investiciona banka (EIB).

Hering nije bh. građevinar?

Vrh

PostPostano: 17 sij 2010, 12:53 

Robbie MO je napisao/la:

Citat:
Bh. građevinari izlaze na ulice!
Država nas je još jednom razočarala, neka idu u Zagreb i traže pare za doprinose,

Citat:
Vodeći bh. građevinari ogorčeni su odlukom vlasti Federacije BiH da posao na dionici Kakanj - Bilješevo na koridoru 5C i definitivno daju hrvatskom konzorciju kojeg čine "Vijadukt" iz Zagreba i "Hering" iz Širokog Brijega, a za čiji je izbor odobrenje dala i Evropska investiciona banka (EIB).

Robbie, izvukao si to iz konteksta, a da je Hering "Hrvatska Firma" to znamo. Bolje da su rekli da je Hercegovacka firma ili? :neznam

Vrh

PostPostano: 17 sij 2010, 12:55 

Robbie MO je napisao/la:

Robbie, izvukao si to iz konteksta, a da je Hering "Hrvatska Firma" to znamo. Bolje da su rekli da je Hercegovacka firma ili? :neznam

zar Hering nije bosansko-hercegovačka firma!?

Vrh

PostPostano: 17 sij 2010, 12:58 

Nije problem ni mješoviti strano-domaći kapital.

Kada je Bosmal - "bosansko-malezijska" firma nudila da odradi cijeli VC, Avaz se nije bunio da strana kompanija radi poslove na VC.

Vrh

PostPostano: 17 sij 2010, 13:34 

Uostalom, ko cita havaz. Tacno je, Hering je BH - Firma i takva treba da bude samo ne znam, sto Robbie havaz toliko smatra ozbiljnim?

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2010, 16:47 

Stranka za BiH već odavno ne postoji osim kroz prisustvo svog lidera Harisa Silajdžića, a SDA je njen predsjednik Sulejman Tihić devastirao, pa će Savez za bolju budućnost biti novi akter na političkoj sceni BiH, tvrdi predsjednik ovog saveza Fahrudin Radončić.

Naglašava da neće biti kandidat za člana Predsjedništva BiH jer u politiku nije ušao da bi bio novi Beriz Belkić ili Borislav Paravac. Vlasnik "Avaza" i TV Alfa ne krije da mu mnogo pomažu njegovi mediji u političkom životu, ali ne da bi se obračunavao sa političkim neistomišljenicima, nego drugačije nova partija ne bi imala pristup medijima u FBiH. Kaže da je Savez za bolju budućnost BiH (SBB) višenacionalna partija, ali je prvenstveno bošnjačka.

NN: Vrlo često imate stranačke tribine širom BiH, da li je to zbog toga što je SBB nova partija ili ste već krenuli u izborne aktivnosti?

RADONČIĆ: SBB je nova stranka. Činjenica da smo mi u ovom trenutku sa blizu 100.000 upisanih članova možda i najveća stranka u FBiH pokazuje koliko su građani ove zemlje očekivali alternativu. Podatak da na našim tribinama nema mjesta, a građani inače ne vole previše politiku, dovoljno pokazuje da su naše ideje o razvoju, ekonomiji, boljem životu i suživotu naišle na plodno tlo i da je ovoj zemlji bila potrebna alternativa.

NN: Koja je ciljna grupa za Vašu stranku? Da li su to Bošnjaci ili računate i na podršku drugih naroda i građana BiH?

RADONČIĆ: Sa ponosom ističem podatak da nismo jednonacionalna partija. Deset do 20 odsto članstva na području FBiH su Srbi, Hrvati ili Jevreji, ali naša ciljna grupa svakako je bošnjačko biračko tijelo. Očekujemo glasove ljudi koji su ostali bez posla, koji nemaju perspektive, građana kojima je dosta mafije, korupcije, kriminala, privilegija vlasti i ostalih loših pojava koje prate ovu zemlju. Naša ciljna grupa je nezadovoljna javnost, nezadovoljni građani koji više ne mogu da čekaju nove četiri godine, nakon propalih 15 godina, da ova zemlja krene u bolju budućnost.

NN: Pominjete podatke za FBiH, šta je sa RS, imate li tamo članova?

RADONČIĆ: Za desetak dana počinjemo sa prvom tribinom u Banjaluci i svakako imamo upisan znatan broj članstva u RS, a njega dominantno čine Bošnjaci.

NN: Koliko Vam u politici pomaže to što ste vlasnik štampanih i elektronskih medija?

RADONČIĆ: Pomaže jako mnogo. Da budem iskren, ovdje u FBiH imamo režimsku Federalnu i državnu televiziju, koje su u službi aktuelne vlasti. Imamo neke medije koji su u vlasništvu privatizacijske mafije i da nema "Avaza" i naših televizija, niko u zemlji ne bi mogao pokrenuti novi politički projekat. Tako da nam je to zaista važno.

NN: Da li to koristite i za obračun sa političkim neistomišljenicima?

RADONČIĆ: Nema kod nas obračuna sa neistomišljenicima. "Avaz" je narodna novina, sve su stranke prisutne na stranicama "Avaza" i vidi se po statistici, koju su naše novine objavile, da bude objavljeno desetak puta više tekstova gdje su kadrovi SDA prisutni u odnosu na SBB. Tako da to ne može, niti smije biti mjesto gdje će se stranka obračunavati sa svojim političkim neistomišljenicima.

NN: Predsjednik SDA Sulejman Tihić posljednjih dana je jako prisutan na stranicama "Avaza", ali ne baš u pozitivnom svjetlu. SDA je odlučila da ne daje izjave za Vaše medije, kako to komentarišete?

RADONČIĆ: Na sreću, tiraž i uticaj "Avaza" nikada nisu zavisili od političara, niti onih dobrih niti loših. Protiv nas su povremeno bili i bivši predsjednik Izetbegović i Lagumdžija i Silajdžić, pa i ljudi iz međunarodne zajednice o kojima je "Avaz" objektivno pisao. Ovdje se radi o tome da Tihić želi da svoj budući izborni poraz pripiše "Avazu", a ne svojim greškama. Tihić nikada javno nije upotrijebio riječ ekonomija, nije javno izgovorio - borićemo se protiv siromaštva, nije otvorio poništenje ratne privatizacije, ni poratne privatizacijske pljačke. Tihić već osam godina igra igru - hajdemo se politički svađati kako narod ne bi shvatio ko ga je doveo u ovoliku bijedu. Bez velike potrebe da polemišem sa Tihićem, ja ne želim da se bavim verbalnim ratovima, želim da se bavim ekonomijom i tu je moj stav potpuno precizan.

NN: Koju stranku smatrate najvećom konkurencijom u FBiH?

RADONČIĆ: Objektivno, Stranka za BiH već godinama ne postoji osim kroz ličnost Harisa Silajdžića, SDA će Tihić svakako jako devastirati i to je već prisutna činjenica. S razlogom očekujem da će naš najveći izborni rival po broju dobijenih glasova biti SDP BiH.

NN: Koje su to stranke s kojima biste mogli ići u koaliciju? Istraživanja pokazuju da će teško neko sam osvojiti vlast.

RADONČIĆ: Na nivou BiH vlast će se morati praviti sa SNSD-om i HDZ-om Dragana Čovića. Na nivou FBiH, očekujemo da će SBB sakupiti dovoljno glasova da sa HDZ BiH pravimo vlast. A što se tiče tih istraživanja, to su stranačke ankete koje su do sada uvijek bile pogrešne.

NN: Da li ćete se kandidovati za člana Predsjedništva BiH ili imate više afiniteta za izvršnu vlast?

RADONČIĆ: Znate da sam napravio najveću novinsku kuću u istoriji BiH, izgradio sam najvišu zgradu u istoriji ove države. Nisam ušao u politiku da bih bio novi, izvinjavam se što pominjem njihova imena, Beriz Belkić ili Borislav Paravac. Neću se kandidirati za člana Predsjedništva BiH, ali će SBB u maju, odnosno na kasnijoj konvenciji, kao jak politički projekat, dati svog kandidata za tu funkciju. To sigurno neću biti ja.

NN: Nećete otkriti ko bi to mogao biti?

RADONČIĆ: Odlučiće to tada izabrani Glavni odbor i Predsjedništvo stranke. Želim da radim kolektivno, a ne da stranka radi po principu - jedan čovjek, jedna odluka.

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2010, 17:06 

Za nas bi vjerojatno bilo poželjno da SBB bude što jača stranka,
još kad bi privukla i multietničare iz SDP i NS onda bi stvarno
to dobro izgledalo.
Međutim, samo će se podijeliti SDA na dva dijela.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2010, 01:56 

Priča se jučer da će u 5.mjesecu imati osnivačku skupštinu za Zapadnu Hercegovinu u Širokom?

A u Mostaru triba da gradi jedan manji toranj, kao oni u Sarajevu, samo manji

Doći i ja, mater mi je iz Širokog

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2010, 02:42 

Stranka ŠBBKBB :zubati
(kratica za: "što bi bilo kad bi bilo")

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2010, 14:40 

Robbie MO je napisao/la:
Primjetno je da Avaz pljuje po svim boš. strankama i političarima redom, očito pripremajući teren za parlamentarne izbore i nastup SBB i mister Radončića. Hoće li Radončić ući u utrku za člana predsjedništva?
Baš super kad određeni medij dobi svoju stranku. Odmah se sjetim Ferala, Radija 101 i Jutarnjeg i njihove veze s oporbenim strankama na izborima 2000. u RH.

slika

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2010, 13:12 

SBB je ultra-desnica, nesto kao Vas Ivo-Miro, sto se tice izbornog rezultata mislim da ce biti negdje oko 10%, jer ce uzeti odredjene glasove SDA-u i SBiH-u. Super za SDP
Ultra-desnica?

A koja je uopće razlika između vaše (ultra) desnice i ljevice??? I jedni i drugi su za jedinstvenu "građansku" BiH bez etničkih podjela.

slika

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2010, 17:38 

Hrvat je napisao/la:
SBB je ultra-desnica, nesto kao Vas Ivo-Miro, sto se tice izbornog rezultata mislim da ce biti negdje oko 10%, jer ce uzeti odredjene glasove SDA-u i SBiH-u. Super za SDP
Ultra-desnica?

A koja je uopće razlika između vaše (ultra) desnice i ljevice??? I jedni i drugi su za jedinstvenu "građansku" BiH bez etničkih podjela.

Pri tome je SDP daleko najekstremnija stranka.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2010, 19:44 

Robbie MO je napisao/la:
Hrvat je napisao/la:
Ultra-desnica?

Pri tome je SDP daleko najekstremnija stranka.
Nastavljaju Titov projekt multietničkog "bratstva i jedinstva"... po onoj: "budimo braća ili ću ti prerezati vrat".

slika

Vrh

PostPostano: 07 tra 2010, 10:26 

i_jopet je napisao/la:
Za nas bi vjerojatno bilo poželjno da SBB bude što jača stranka,
još kad bi privukla i multietničare iz SDP i NS onda bi stvarno
to dobro izgledalo.
Međutim, samo će se podijeliti SDA na dva dijela.

Kako je dobro za Hrvate da SBB bude što jača stranka? Je li dobro da na Business forumu kao jučer bude glavna BBI banka i malezijske tvrtke. Je li bolji za Hrvate arapski kapital kojemu vrata otvaraju Hare i Radončić?

Vrh

PostPostano: 20 ruj 2010, 10:00 

Opa, Fahro srpski igrač.

Citat:
U prošlom broju Dani su ekskluzivno objavili svjedočanstva iz samog srbijanskog državnog i vojnog vrha koja u potpunosti otkrivaju kako je Fikret Abdić u ratu (po)služio stratezima i realizatorima razbijanja države Bosne i Hercegovine. Za ono što su Atif Dudaković i njegovi saborci znali od početka agresije, Sarajevu i ostatku Bosne i Hercegovine trebalo je vremena, a skoro 20 godina je prošlo da bi javnost došla i do najdirektnijih svjedočanstava i dokaza o ulozi bošnjačkih partnera Beograda. Za potpuno jasnu sliku o ulozi Fahrudina Radončića u Bosni i Hercegovini, onima koji je već danas ne vide, malo će biti i narednih 20 godina

Kada je u samo predvečerje agresije na Bosnu i Hercegovinu nekadašnji izvršni sekretar Gradskog komiteta Saveza komunista Titograda s najlonskom kesom stigao u Sarajevo, građani Bosne i Hercegovine nisu mogli ni slutiti da će u godinama koje slijede svjedočiti poslovno-političkoj karijeri dostojnoj scenarija konfekcijskih krimića. Kako je Fahrudinu Radončiću uspjelo da za nekoliko godina postane jedan od najbogatijih bh. tajkuna, uskoro bi odgovor mogli dati prvi rezultati opsežne međunarodne istrage o organiziranom kriminalu koju pod okriljem Interpola vode američke sigurnosne službe i policije više zapadnoevropskih zemalja, uz manje ili više iskrenu saradnju istražnih organa država u našoj regiji.

Jedan od nesumnjivo najjačih dokaza za one koji vjeruju da je Fahrudin Radončić strateški projekt srpskih obavještajnih službi je dokument o načinu finansiranja jednog od propalih poslovnih poduhvata aktuelnog kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Naime, Dani su u posjedu kopije dokumenta Komercijalne banke iz Banje Luke, iz kojeg je vidljivo da je država Srbija, preko svoje kompanije Telekom RS, krajem 2007. godine bila Radončićev žirant za kreditno zaduženje u iznosu od šest miliona maraka.

Preduzeće Prezident nekretnine, koje je registrirano u Sarajevu na adresi Avaza, oformili su doskora najmoćniji srbijanski tajkun Miroslav Mišković (nekadašnji Miloševićev ministar i jedan od njegovih najbližih suradnika), Avaz i Vanity International Corporation. Treći suvlasnik kompanije, Vanity Int. Corp., za javnost je ostao misteriozan: njegov vlasnik je brižljivo skrivan, preduzeće je registrirano u Belizeu, malenoj karipskoj državi, jednoj od onih koje služe prevarantima različitih kalibara za pranje novca i legalizaciju profita nastalog kriminalnim djelatnostima. No, međunarodni istražitelji koji se sada već godinama bave Radončićevim aktivnostima vjeruju da je treći partner u Prezident nekretninama Naser Keljmendi, koji je poslije rata na neobjašnjiv način dobio bh. državljanstvo. On živi na Ilidži, nikada nije uhapšen u Sarajevu, ali se i u krugovima predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini čak i javno navodi kao najmoćniji šef mafije, blizak i poslovno povezan s Radončićem.

Zanimljivo je da je Radončićeva kompanija spomenuti kredit zatražila od banke u Banjoj Luci i to one koja je u vlasništvu istoimene banke iz Srbije, banke u većinskom državnom vlasništvu; srbijanska državna banka, dakle, daje Radončiću kredit za čije osiguranje garanciju stopostotnim depozitom osigurava Telekom Republike Srpske, koji je u vlasništvu Telekoma Srbije, a Telekom Srbije je u vlasništvu - Republike Srbije.

Da je nekog drugog bošnjačkog kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Radončićev Avaz uhvatio u tijesnim poslovnim odnosima sa srbijanskim državnim preduzećima i bankama, s najbližim Miloševićevim suradnikom i ministrom (Mišković), te s jednim od ključnih finansijera četničkog pokreta u Crnoj Gori (Vojin Lazarević, po priznanju Novaka Klibarde), nesumnjivo je da bi s naslovnih stranica "bošnjačkog" Avaza bjesomučno vrištali naslovi koji govore o srpskom agentu, bošnjačkom izdajici, plaćeniku Beograda, četničkom pijunu...

Ono o čemu privrednici u Srbiji samo mogu sanjati - da im državne kompanije svojim novcem osiguravaju dodjelu milionskih kredita u državnim bankama za sumnjive poslovne projekte u partnerstvu s off-shore preduzećima - pošlo je za rukom Radončiću!? Čime je on to zadužio Republiku Srbiju za uživanje takvog povlaštenog tretmana?

Dio odgovora vjerovatno bi se mogao naći i u strateškom značaju dvije snažne kampanje koje Radončićevi mediji vode u Bosni i Hercegovini. Jedna je pokušaj uništavanja i medijske diskreditacije obitelji Selimović, vlasnika jedinog bosanskohercegovačkog maloprodajnog trgovačkog lanca, koji stoji kao jedina prepreka ekspanziji trgovačkih centara Miškovićeve Delte iz Republike Srpske u Federaciju Bosne i Hercegovine. Drugi mogući strateški zadatak je bio neuspjeli pokušaj ovladavanja izvozom struje Elektroprivrede BiH od strane srbijanske kompanije Rudnap u Lazarevićevom vlasništvu: pokušaj je spriječen zahvaljujući otporu menadžmenta Elektroprivrede BiH te odbijanju ministra Vahida Heće i člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića da ispune Radončićev zahtjev oko imenovanja čelnika najvažnije kompanije u državi.

U prošlom broju Dani su ekskluzivno objavili svjedočanstva iz samog srbijanskog državnog i vojnog vrha koja u potpunosti otkrivaju kako je Fikret Abdić u ratu (po)služio stratezima i realizatorima razbijanja države Bosne i Hercegovine. Za ono što su Atif Dudaković i njegovi saborci znali od početka agresije, Sarajevu i ostatku Bosne i Hercegovine trebalo je vremena, a skoro 20 godina je prošlo da bi javnost došla i do najdirektnijih svjedočanstava i dokaza o ulozi bošnjačkih partnera Beograda. Za potpuno jasnu sliku o ulozi Fahrudina Radončića u Bosni i Hercegovini, onima koji je već danas ne vide, malo će biti i narednih 20 godina.

Raffi Gregorian, bivši zamjenik Visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH: Savjetovao sam Radončiću da prekine poslove s Keljmendijem

"Radončiću sam dao neke savjete prije nekih godinu dana, ako je imao bilo kakvih investicija, finansijskih poslova s Naserom Keljmendijem, da se treba izvući iz takvih aktivnosti, jer, kako se bude razvijala istraga protiv Nasera Keljmendija, ova će sredstva biti zamrznuta i ako se njegova sredstva pojave u vezi s tim, onda će i njegova sredstva biti zamrznuta. On jest prihvatio taj savjet, povukao je novac iz Vanity Internationala. To je jedno međunarodno preduzeće registrirano u Belizeu koje posluje s Keljmendijem. Zahvala koju sam za taj savjet dobio jesu napadi u Dnevnom avazu i Globalu koji traju već više od godinu dana."

"Avaz je objavio šeme koje su pripisali OHR-u, iako mislim da ona koja upravo njih najviše zabrinjava nije bila zaokružena. Radilo se o šemama koje se tiču pranja novca, a, naravno, Avaz o tome nije nikad govorio. Ali, svakako jesu, zabrinuti onim što ja znam, bili ponukani da me napadnu. No, to je njihov izbor. Ovo nisu pitanja koja će nestati ni na lokalnom ni na međunarodnom planu i očekujem da će Evropska unija i Washington i dalje pokazivati interes za njih."

(60 minuta, Federalna televizija, 2. august 2010.)

Shema za uzbunu

Međunarodni istražitelji organiziranog kriminala prikupili su brojnu dokumentaciju o poslovnim vezama i projektima Fahrudina Radončića s Miroslavom Miškovićem i Naserom Keljmendijem. Iz puno razloga može se vjerovati da je gornja shema pravi razlog zbog kojeg su Radončićevi mediji i reis Mustafa Cerić pokrenuli pravu kampanju navodne zavjere OHR-a i Raffija Gregoriana protiv muslimana. Shema predstavlja grafički prikaz uvezanosti off-shore kompanija s Radončićevim, Miškovićevim i Keljmendijevim kompanijama, te milionske iznose opranog novca u međusobnim transakcijama.

Vrh

PostPostano: 20 ruj 2010, 10:09 

Ministry of Sound je napisao/la:
Opa, Fahro srpski igrač.

Citat:
U prošlom broju Dani su ekskluzivno objavili svjedočanstva iz samog srbijanskog državnog i vojnog vrha koja u potpunosti otkrivaju kako je Fikret Abdić u ratu (po)služio stratezima i realizatorima razbijanja države Bosne i Hercegovine. Za ono što su Atif Dudaković i njegovi saborci znali od početka agresije, Sarajevu i ostatku Bosne i Hercegovine trebalo je vremena, a skoro 20 godina je prošlo da bi javnost došla i do najdirektnijih svjedočanstava i dokaza o ulozi bošnjačkih partnera Beograda. Za potpuno jasnu sliku o ulozi Fahrudina Radončića u Bosni i Hercegovini, onima koji je već danas ne vide, malo će biti i narednih 20 godina

Kada je u samo predvečerje agresije na Bosnu i Hercegovinu nekadašnji izvršni sekretar Gradskog komiteta Saveza komunista Titograda s najlonskom kesom stigao u Sarajevo, građani Bosne i Hercegovine nisu mogli ni slutiti da će u godinama koje slijede svjedočiti poslovno-političkoj karijeri dostojnoj scenarija konfekcijskih krimića. Kako je Fahrudinu Radončiću uspjelo da za nekoliko godina postane jedan od najbogatijih bh. tajkuna, uskoro bi odgovor mogli dati prvi rezultati opsežne međunarodne istrage o organiziranom kriminalu koju pod okriljem Interpola vode američke sigurnosne službe i policije više zapadnoevropskih zemalja, uz manje ili više iskrenu saradnju istražnih organa država u našoj regiji.

Jedan od nesumnjivo najjačih dokaza za one koji vjeruju da je Fahrudin Radončić strateški projekt srpskih obavještajnih službi je dokument o načinu finansiranja jednog od propalih poslovnih poduhvata aktuelnog kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Naime, Dani su u posjedu kopije dokumenta Komercijalne banke iz Banje Luke, iz kojeg je vidljivo da je država Srbija, preko svoje kompanije Telekom RS, krajem 2007. godine bila Radončićev žirant za kreditno zaduženje u iznosu od šest miliona maraka.

Preduzeće Prezident nekretnine, koje je registrirano u Sarajevu na adresi Avaza, oformili su doskora najmoćniji srbijanski tajkun Miroslav Mišković (nekadašnji Miloševićev ministar i jedan od njegovih najbližih suradnika), Avaz i Vanity International Corporation. Treći suvlasnik kompanije, Vanity Int. Corp., za javnost je ostao misteriozan: njegov vlasnik je brižljivo skrivan, preduzeće je registrirano u Belizeu, malenoj karipskoj državi, jednoj od onih koje služe prevarantima različitih kalibara za pranje novca i legalizaciju profita nastalog kriminalnim djelatnostima. No, međunarodni istražitelji koji se sada već godinama bave Radončićevim aktivnostima vjeruju da je treći partner u Prezident nekretninama Naser Keljmendi, koji je poslije rata na neobjašnjiv način dobio bh. državljanstvo. On živi na Ilidži, nikada nije uhapšen u Sarajevu, ali se i u krugovima predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini čak i javno navodi kao najmoćniji šef mafije, blizak i poslovno povezan s Radončićem.

Zanimljivo je da je Radončićeva kompanija spomenuti kredit zatražila od banke u Banjoj Luci i to one koja je u vlasništvu istoimene banke iz Srbije, banke u većinskom državnom vlasništvu; srbijanska državna banka, dakle, daje Radončiću kredit za čije osiguranje garanciju stopostotnim depozitom osigurava Telekom Republike Srpske, koji je u vlasništvu Telekoma Srbije, a Telekom Srbije je u vlasništvu - Republike Srbije.

Da je nekog drugog bošnjačkog kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Radončićev Avaz uhvatio u tijesnim poslovnim odnosima sa srbijanskim državnim preduzećima i bankama, s najbližim Miloševićevim suradnikom i ministrom (Mišković), te s jednim od ključnih finansijera četničkog pokreta u Crnoj Gori (Vojin Lazarević, po priznanju Novaka Klibarde), nesumnjivo je da bi s naslovnih stranica "bošnjačkog" Avaza bjesomučno vrištali naslovi koji govore o srpskom agentu, bošnjačkom izdajici, plaćeniku Beograda, četničkom pijunu...

Ono o čemu privrednici u Srbiji samo mogu sanjati - da im državne kompanije svojim novcem osiguravaju dodjelu milionskih kredita u državnim bankama za sumnjive poslovne projekte u partnerstvu s off-shore preduzećima - pošlo je za rukom Radončiću!? Čime je on to zadužio Republiku Srbiju za uživanje takvog povlaštenog tretmana?

Dio odgovora vjerovatno bi se mogao naći i u strateškom značaju dvije snažne kampanje koje Radončićevi mediji vode u Bosni i Hercegovini. Jedna je pokušaj uništavanja i medijske diskreditacije obitelji Selimović, vlasnika jedinog bosanskohercegovačkog maloprodajnog trgovačkog lanca, koji stoji kao jedina prepreka ekspanziji trgovačkih centara Miškovićeve Delte iz Republike Srpske u Federaciju Bosne i Hercegovine. Drugi mogući strateški zadatak je bio neuspjeli pokušaj ovladavanja izvozom struje Elektroprivrede BiH od strane srbijanske kompanije Rudnap u Lazarevićevom vlasništvu: pokušaj je spriječen zahvaljujući otporu menadžmenta Elektroprivrede BiH te odbijanju ministra Vahida Heće i člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića da ispune Radončićev zahtjev oko imenovanja čelnika najvažnije kompanije u državi.

U prošlom broju Dani su ekskluzivno objavili svjedočanstva iz samog srbijanskog državnog i vojnog vrha koja u potpunosti otkrivaju kako je Fikret Abdić u ratu (po)služio stratezima i realizatorima razbijanja države Bosne i Hercegovine. Za ono što su Atif Dudaković i njegovi saborci znali od početka agresije, Sarajevu i ostatku Bosne i Hercegovine trebalo je vremena, a skoro 20 godina je prošlo da bi javnost došla i do najdirektnijih svjedočanstava i dokaza o ulozi bošnjačkih partnera Beograda. Za potpuno jasnu sliku o ulozi Fahrudina Radončića u Bosni i Hercegovini, onima koji je već danas ne vide, malo će biti i narednih 20 godina.

Raffi Gregorian, bivši zamjenik Visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH: Savjetovao sam Radončiću da prekine poslove s Keljmendijem

"Radončiću sam dao neke savjete prije nekih godinu dana, ako je imao bilo kakvih investicija, finansijskih poslova s Naserom Keljmendijem, da se treba izvući iz takvih aktivnosti, jer, kako se bude razvijala istraga protiv Nasera Keljmendija, ova će sredstva biti zamrznuta i ako se njegova sredstva pojave u vezi s tim, onda će i njegova sredstva biti zamrznuta. On jest prihvatio taj savjet, povukao je novac iz Vanity Internationala. To je jedno međunarodno preduzeće registrirano u Belizeu koje posluje s Keljmendijem. Zahvala koju sam za taj savjet dobio jesu napadi u Dnevnom avazu i Globalu koji traju već više od godinu dana."

"Avaz je objavio šeme koje su pripisali OHR-u, iako mislim da ona koja upravo njih najviše zabrinjava nije bila zaokružena. Radilo se o šemama koje se tiču pranja novca, a, naravno, Avaz o tome nije nikad govorio. Ali, svakako jesu, zabrinuti onim što ja znam, bili ponukani da me napadnu. No, to je njihov izbor. Ovo nisu pitanja koja će nestati ni na lokalnom ni na međunarodnom planu i očekujem da će Evropska unija i Washington i dalje pokazivati interes za njih."

(60 minuta, Federalna televizija, 2. august 2010.)

Shema za uzbunu

Međunarodni istražitelji organiziranog kriminala prikupili su brojnu dokumentaciju o poslovnim vezama i projektima Fahrudina Radončića s Miroslavom Miškovićem i Naserom Keljmendijem. Iz puno razloga može se vjerovati da je gornja shema pravi razlog zbog kojeg su Radončićevi mediji i reis Mustafa Cerić pokrenuli pravu kampanju navodne zavjere OHR-a i Raffija Gregoriana protiv muslimana. Shema predstavlja grafički prikaz uvezanosti off-shore kompanija s Radončićevim, Miškovićevim i Keljmendijevim kompanijama, te milionske iznose opranog novca u međusobnim transakcijama.

Hebo Radoncica,on kad bi pobijedio na izborima pokusao bi podijeliti federaciju na dva dijela jer zeli privatni entitet za razne kriminalne radnje.
Drugim rijecima jadni smo ako on pobijedi na izborima.

Vrh

PostPostano: 20 ruj 2010, 10:22 

Fahro je procitan.

Vrh

PostPostano: 20 ruj 2010, 10:30 

zapovjednik je napisao/la:
Hebo Radoncica,on kad bi pobijedio na izborima pokusao bi podijeliti federaciju na dva dijela

Čovjek ne voli konkurenciju hrvatskih firmi :D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 304 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: iprodano, POPOVO_POLJE, weasel i 58 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: